Long Covid Haberleri

Selin Şekerci'den sevenlerini üzen haber! Güneşli günler göreceğiz diyerek duyurdu

Sosyal medya paylaşımları ve özel hayatıyla gündemden düşmeyen Selin Şekerci sosyal medya hesabından sevenlerini üzen bir haber paylaştı. Şekerci, "Covid oldum" dedi.

Magazin 2024-05-17 12:10:54

72 yaşındaki adam 613 gün boyunca koronavirüsü atlatamadı! Virüs sonunda vücudunda mutasyona uğradı...

Hollanda'da 613 gün boyunca COVID-19 virüsünü atlatamayan 72 yaşındaki adamın vücudunda virüsün mutasyona uğradığı öğrenildi. Virüsün bağışıklıktan bu kadar uzun süre kaçtığı için yeni bir virüse dönüştüğü ifade edildi.

Haber 2024-04-24 09:26:28

Yer: Almanya! Bir kişi 29 ayda tam 217 kez Covid aşısı oldu

Almanya'da 62 yaşındaki bir kişi 29 aylık süreçte 217 kez Covid aşısı oldu. Doktorların aksi yöndeki tavsiyelerini kulak ardı eden şahsın aşıları farklı kliniklerden aldığı ortaya çıktı.

Haber 2024-03-06 10:03:52

‘Üçlü salgın’ uyarısı: Riskli gruplarda ölümcül olabilir! Her kış bu virüslerin tekrar artması bekleniyor... Oldukça bulaşıcı!

Grip, COVID-19 ve RSV vakalarının sayısının toplumda aynı anda önemli ölçüde arttığı durumu ifade eden üçlü salgın hakkında bilgilendirmede bulunan Göğüs Hastalıkları Doktoru Prof. Dr. Kürşat Uzun, “Üçlü salgın önlenemeyebilir, ancak hazırlıklı olmak ve koruyucu önlemler toplumlarımızdaki en savunmasız kişilerin hastalanmasını, hastaneye kaldırılmasını ve hayatlarını kaybetmesini önlemeye yardımcı olabilir” dedi.

Haber 2024-02-17 13:56:54

Emekli ilkokul öğretmeni hakkında şoke eden suçlama! 50'den fazla öğrenci cinsel taciz suçlamasında bulundu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Long Island bölgesinde yaşayan emekli bir ilkokul öğretmeni hakkında eski öğrencilerinden cinsel taciz suçlaması geldi. 76 yaşındaki emekli öğretmen Thomas Bernagozzi'nin yıllar içinde kendisini taciz ettiğini iddia ettiği 56 öğrencisini hakkında suç duyurusunda bulundu. Bernagozzi hakkındaki suçlamaları kabul etmezken soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Trend 01-02-24 09:01

Meyve suyu içen adam hayatını kaybetti! 'Yeni pandemi tehdidi' uyarısı! Beynin şişmesine neden oluyor! Kişilikleri değişti

Covid-19 pandemisinin ardından uzmanlar bir sonraki pandemi tehdidi konusunda uyardı. Bangladeş'te bir adam, çiğ meyve suyu içtikten sonra beyninin şişmesine neden olan Nipah virüsünden hayatını kaybetti. Bulaştığı kişilerin yüzde 75'ini öldüren virüse dair açıklama yapılırken ölen adamın enfekte yarasanın idrarı ya da tükürüğüyle kirlenmiş çiğ hurma suyunu içtiği belirtildi. Virüs bulaşan kişilerin yüzde 20'sinde de kişilik değişiklikleri gibi uzun vadeli nörolojik sorunlar olduğu aktarıldı.

Haber 31-01-24 12:37

Hastalığın süresi uzuyor Üçlü salgında profesörden 'süperenfeksiyon' uyarısı

Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, şikayetlerin uzama nedeninin belirlenmesi ve bağışıklık durumunun değerlendirilmesi için hekime başvurmalıdır” dedi.

Haber 29-01-24 17:54

Grip bile olmamıştı, korkunç gerçek 30 yıl sonra onu buldu! Wyand'ı hikayesi her şeyi ortaya çıkardı! On binlerce kişi için kanser tehlikesi! Yıllarca gizlemişler...

1980'lerde Long Beach Donanma Tersanesi'nde çalışan Gilbert Wyand, oğlunun düğünü için gittiği Los Angeles'ta hayatını kabusuyla tanıştı. Bir anda kan kusan Wyand, devamında şiddetli mide ağrısı, terlemeyle sarsıldı. Gittiği doktor tarafından radyasyona maruz kalmanın neden olabileceği bir tür lösemi teşhisi konulan Wtand, korkunç bir gerçekle yüzleşti. Wyand, tersanede çalışmış olan on binlerce gazinin kansere yakalanmış olabileceğinden korkuyor.

Trend 29-01-24 15:15

3 milyon çocuğa aşı yapılmadı, bir yılda vaka sayısı 40 kat arttı! Kızamık salgını alarmı... 'Ölümcül olabilir' uyarısı! İşte kızamık belirtileri

1990'lı yıllarda sokak sokak dolaşarak yapılan aşılarla birlikte tehlike olmaktan çıkan kızamık hastalığı, son bir yılda yine endişelendirmeye başladı. Vaka sayısı 40 kat artarken; Türkiye, en çok vakanın görüldüğü Avrupa ülkesi oldu. Covid dönemine 3 milyon çocuğa kızamık aşısı yapılmadığını belirten uzmanlar, kızamığın ölümcül olabilen bir hastalık olduğunun altını çiziyor. Peki kızamık belirtileri neler? Kızamık aşısı hangi yaşlardaki çocukları nerede yapılıyor? Ücretli mi? İşte detaylar...

Haber 29-01-24 08:53

'Olmazsa olmaz' Herkes hasta... Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için...

Bu yıl üst solunum yolunu etkileyen üç virüsün arka arkaya görülmesinin uzun süren şikayetlere sebep olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Cem Özuğuz, grip -influenza-, Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirtti. Özuğuz “Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, kuru baklagil, tahıl ve yağlı tohumların yer aldığı bir beslenme planı, bu enfeksiyonlara karşı güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmazlar arasında. Bu süreçte mümkün olduğunca doğal beslenilmeli” dedi.

Haber 24-01-24 17:18

Türkiye için korkutan tablo! Yüzde 70-80 oranında arttı! Hangi virüsle enfekte olursanız olun...

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran günlük ortalama hasta sayısı, son 1 ayda yüzde 80 arttı. Yoğun bakım ünitesindeki yoğunluğun kış aylarında arttığını söyleyen Prof. Dr. Melike Cengiz, “Covid farklı varyantlarla halen devam ediyor. Hangi virüsle enfekte olursa olsun burada genel zatürre tedavisi yapıyoruz" dedi. Öte yandan Kovid-19 etkeni olan SARS-CoV-2'nin de yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Haber 23-01-24 09:56

Herkes hasta, acile başvurular yüzde 20 arttı! 3 virüsten de korunmanın tek bir yolu var... Kar yağmadığı için mi hastalıklar arttı?

Son dönemde toplumda üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış konuşuluyor. Hemen hemen herkesten duyulan o cümle ise: Herkes hasta. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da solunum yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirterek geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20'ye yakın artış olduğunu söyledi. Bakan Koca en sık da grip yani influenza, sonra RSV ve Covid görüldüğünü vurguladı. Peki, üç virüsten de korunmanın ortak yolu ne? Uzmanlar ayrıntılarıyla anlattı.

Haber 19-01-24 09:58

Neden Covid olmadıkları araştırıldı 'Olaya tersten baktık, ilginç şeylerle karşılaştık' Haber izleyemeyenler, hayvan besleyenler, daha çok meyve yiyenler yakalanmadı

Samsun’da bilim adamları tarafından yaklaşık 3 bin hasta üzerinde yapılan çalışmada ‘insanların neden Covid olmadığı’ araştırıldı. Kırsalda yaşayan, eğitim seviyesi düşük olan, daha çok meyve tüketen ve korona ile ilgili haberleri takip etmeyenlerin virüse yakalanmadığı görüldü.

Kadin 17-01-24 17:01

Arkadaş, akraba, eş, dost herkes hasta! Siz de hayatı zindan eden grip salgınına yakalanmamak için bu 7 şeyi mutlaka yapın

İnfluenza ve Covid virüsleri sağlığı tehdit etmeye devam ediyor.Türkiye'de pandemi döneminden bu yana yaşanan en büyük grip salgını yaşanıyor. ABD'de ise 40'tan fazla bebek ve çocuk bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İnfluenza virüsünün en büyük belirtileri arasında aşırı halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, ani başlayan ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı var! Yatağa düşmemek için 7 tavsiye burada...

Kadin 16-01-24 13:57

Acil servisler dolup taşıyor! Pandemiden sonra en yoğun dönemi... 'Maske' uyarısı

Prof. Dr. Recep Tekin, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servislerin pandemiden sonra en yoğun günlerini yaşadığını belirterek, “İnfluenza virüsünün yanında Covid-19 ve rinovirüsü de görmekteyiz” dedi. Tekin "Yaşlı kesimin toplu alana girişinde maske takması çok önemlidir" diyerek maske, mesafe ve temizliğin viral enfeksiyonlar açısından koruyucu faktör olarak bilindiğini söyledi.

Haber 15-01-24 17:27

Covid ile başlayan teknolojik dönüşüm dünyayı nasıl etkiledi?

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını bazı teknoloji alanlarında köklü değişim yaratırken, çok sayıda teknoloji şirketi rekor büyüme performansı ve insan yaşamında oluşturdukları etkiyle ön plana çıkıyor. Covid-19'la "uzaktan çalışma", "çevrim içi iletişim" ve "e-ticaret" gibi kavramlar insan hayatının bir parçası haline gelirken, veri gizliliği ve çevrim içi güvenliğine yönelik endişeler de artt

Finans 14-01-24 14:30

Uzman isimden salgın uyarısı! İnfluenza vakalarında ciddi artış yaşanıyor

Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.

Haber 08-01-24 12:54

ÖZEL | Vakalar arttı, endişe başladı: Yeni bilinmeyen salgın mı var? Yapılan 'Covid 19' aşısı iddialarına Prof. Dr. Alpay Azap'tan yanıt: Aşıların değil ama koronavirüsten korunma önlemlerinin etkisi

Son günlerde üst solunum yolu şikayetiyle doktora başvuranların sayısında ciddi artış gözlemlenirken, özellikle bebek ve çocuklarda daha fazla görülen halsizlik, öksürük, ağrı ve ateş gibi şikayetlerle hastanelerin acil servisleri dolup taşıyor. Söz konusu şikayetlerin 1 ay devam etmesiyle 'bilinmeyen bir salgın' endişesi akıllara gelirken, Prof. Dr. Alpay Azap yoğunluğun sebebini Mynet'e açıkladı. 'Covid 19' detayı ise dikkat çekti.

Haber 08-01-24 12:07

JN1 varyantı (JN1 virüsü) nedir? JN1 belirtileri nelerdir?

Küresel sağlık arenası, COVID-19 salgınının gölgesinde sürekli olarak bir evrim geçirmektedir. Bu evrimin son örneklerinden biri de JN1 varyantı olarak karşımıza çıkmıştır. Virüsün genetik materyalindeki bu yeni varyant, sağlık uzmanlarını ve bilim dünyasını dikkate almaya yönlendirmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından "endişe verici varyant" olarak belirtilebileceği de düşünülen JN1 virüsü, son derece agresif bir varyant olarak kabul edilebilir. Peki, JN1 varyantı belirtileri nelerdir?

Haber 06-01-24 17:52

İşsizlik yükseldi, küresel ticaret geriledi; dünya Covid-19 krizinin etkilerini ancak atlatıyor

Dünya ekonomisi, Koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası yaşanan krizi ancak atlatabiliyor. Koronavirüs salgını sürecinde ülkeler çeşitli tedbirler almıştı.

Finans 31-12-23 15:31

İyileştikten sonra da etkilemeye devam ediyor! Bu semptomlara dikkat: Long Covid bir ömür sürebilir

Koronavirüs, ilk olarak Çin'in Vuhan Eyaleti'nde Aralık ayının sonlarında solunum yolu belirtileriyle ortaya çıktı ve 13 Ocak 2020 tarihinde tanımlanarak tüm dünyada global bir salgın olarak ifade edildi. Dünya genelindeki milyonlarca insan koronavirüs hastalığına yakalandı. Ancak kimi hastaların iyileşmesine rağmen semptomları devam etti. "Long Covid" olarak tanımlanan bu durumda iyileşmenin sonrasında semptomların haftalar, aylar hatta yıllarca sürebileceği ifade edildi.

Trend 24-12-23 09:58

Son 15 günde 7'den 77'ye herkesin belası oldu! Bilim adamları gribin çaresini buldu mu? İnsan kanındaki o antikor...

Türkiye'deki hastaneler pandemi döneminden sonra ilk kez bu kadar ağır grip vakalarıyla boğuşuyor. Bebekler, çocuklar, yetişkinler, yaşlılar... Son 15 günde ciddi bir grip salgını söz konusu! Covid-19 vakalarında da artış yaşanıyor. İngiliz bilim insanlarının duyurduğu yeni gelişme ise oldukça dikkat çekici!

Haber 22-12-23 09:53

DSÖ'den Covid-19'un yeni varyantı JN.1 için uyarı: Maske takın, aşı ve test yaptırın!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyada milyonlarca kişinin yaşamına mal olan koronavirüsün yeni bir alt varyantının hızla yayıldığını açıkladı. DSÖ JN.1 olarak geçen varyantı, yayılım hızının yüksek olması sebebiyle "dikkate alınması gereken varyant" kategorisine ekledi. DSÖ ayrıca hastalıktan korunmanın yöntemlerini ve belirtilerini açıkladı.

Haber 21-12-23 12:10

Enfeksiyon alarmı! Grip mi, Covid mi? Hastanelere akın ediyorlar

Son günlerde İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde hastane koridorları üst solunum yolu rahatsızlıklarıyla gelenlerle dolmaya başladı. Özellikle son 10 günde artan vakalar uzmanları endişelendirirken, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, koronavirüs testlerinin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

Haber 20-12-23 09:59

Evden kaçan 14 yaşındaki kızla ilişkilerini savundu! Yasak aşk savunması yeterli olmadı... İlişkilerini anlatınca tepki çekti

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinin Long Island bölgesinde yaşayan 25 yaşındaki Adrees Omar isimli adam birçok suçlamayla karşı karşıya. Evinden kaçan 14 yaşındaki kızla ilişki yaşadığını kabul eden Omar, polislerin evine yaptığı baskın sırasında direndi.

Trend 01-12-23 09:10

Delta varyantı nedir? Delta virüsü belirtileri nelerdir?

Delta varyantı COVID-19 virüsü (SARS-CoV-2) kaynaklı bir varyanttır ve pandeminin seyri üzerinde etkili olan birkaç farklı varyant arasında öne çıkmıştır. Bu varyant, özellikle hızlı bulaşma yeteneğiyle dikkat çekmektedir. Adını Yunan alfabesinin dördüncü harfi olan "delta"dan alan bu varyant, ilk olarak Hindistan'da keşfedilmiş ve ardından dünya genelinde yayılmıştır.

Haber 22-11-23 00:53

Koronavirüs aşısı oldu, hayatı kabusa döndü! AstraZeneca'yı mahkemeye verdi... Yüz milyonlarca dolarlık bir davaya dönüşebilir

Milyonlarca insanı etkileyen koronavirüs salgınına karşı geliştirilen Covid-19 aşısı davalık oldu. 2021 yılının Nisan ayında yaptırdığı aşı sonrası beyninde pıhtı atan iki çocuk babası adam AstraZeneca karşı mahkemeye başvurdu. Söz konusu İngiltere kamuoyu tarafından yakından takip edilirken; çıkacak kararın yüz milyonlarca dolarlık bir davaya dönüşebileceği ve emsal teşkil edebileceği belirtildi.

Haber 09-11-23 16:13

10 aylık bebeği susmadığı için arabada kilitli bıraktı! Cani anne hiçbir şey yok gibi alışverişine devam etti... Kıskıvrak yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Long Island bölgesinde yaşayan 25 yaşındaki Amber-Rose Danahy isimli bir anne 10 aylık bebeği Franklin Square Lidl'i susmadığı için arabada kilitli bırakmayı tercih etti. Cani anne bir çocuğun refahını tehlikeye atmakla suçlanarak tutuklandı.

Trend 04-11-23 10:33

3 kadını katletmişti! Vahşette korkunç detaylar: Son cinayetini telefonla...

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Necati Akpınar (58), 38 yılda 2 resmi nikahlı eşini öldürdü. Covid-19 tedbirleri kapsamında şartlı tahliye edilen Akpınar, son olarak da birlikte yaşadığı Mutlu Menekşe'yi (48) öldürüp cesedini gömdü. Kızının ihbarıyla yakalanan Akpınar hakkında hazırlanan iddianamede korkunç detaylar ortaya çıktı. Akpınar'ın, olayın tek görgü şahidi olan kızı Alev Sevindik'e 'Ya bu kadın gitmiş ya' diyerek Menekşe'nin ölüm haberini telefonla verdiği belirlendi. İşte detaylar...

Haber 31-10-23 13:15

Uzman isimden Covid-19 uyarısı! Kış döneminde yaygın ve baskın olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, hala etkisini göstermeye devam ediyor. Covid-19 kısıtlamalarıyla geçen iki yılın ardından yeni koronavirüs varyantlarına karşı duyarlılık sürerken Sağlık Bakanı Koca ise "Endişe konusu yapılmayacak bir gelişme" olarak duyurduğu varyantla ilgili hasta etme gücünün düşük olduğunu belirtmişti. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de bu kış döneminde solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın ve baskın olarak Covid- 19'un görüleceğini söyledi.

Haber 20-10-23 08:34

Türkiye'de de görülmüştü! Eris varyantı için 'aşı' uyarısı: Ülke genelinde vaka artışlarına sebep olacak

Türkiye'de de görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'e (EG.5.1) ilişkin uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi. Prof. Dr. Alper Şener, "Bu varyantta mutlaka ülke genelinde de vaka sayılarında bir artışa sebep olacaktır." ifadelerini kullanırken; Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirtti. Azap "En yeni aşı Avrupa'da kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.

Haber 24-09-23 13:25

İnsan vücuduna girdiği an yayılıp evini inşa ediyor! Pandemi sonucu yüzde 50 arttı

Dünya Sağlık Örgütü 'ihmal edilmiş tropikal hastalık' diye tanımladığı uyuzun hala varlığını sürdürdüğünü açıkladı. Türkiye'de Covid-19 pandemisi döneminde uyuz hastalığının görülme sıklığı yüzde 50 artış gösterdi. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Yürekli, “Skabiyes uyuz hastalığı senkoptes skabiyes adı verilen bir parazit tarafından oluşturuluyor. Bu parazit insan vücuduna girdiği an, insan avcuna girdiği an hemen tünel kazmaya başlıyor.' diye konuştu.

Haber 07-09-23 18:00

Ege’li akademisyenden salgın hastalıklara yönelik matematiksek model projesi

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Feyza Esra Erdoğan’ın yürüttüğü, “Covid 19 gibi salgın hastalıkların modellemesinde kullanılacak olan meta-metalik yarı Riemann manifoldların alt manifoldları” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Yurthaber 05-09-23 10:26

Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir, belirtileri nelerdir? Yeni varyant Eris Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan açıklama

Covid-19'un yeni varyantı Eris hakkında araştırmalar hız kazandı. Çin'de koronavirüsün "Eris" adı verilen EG.5 varyantının yaygınlaştığı açıklandı. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre; Nisan ayında 0,6 olarak açıklanan koronavirüs eris varyantı vakaları Ağustos ayında yüzde 71,6'ya yükseldi. Bu açıklamaların ardından Covid-19'un yeni varyantı Eris nedir, belirtileri nelerdir? sorularının yanıtları merak edildi. İşte tüm detaylar...

Haber 23-08-23 14:37

Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Türkiye’de eris varyantı görüldü mü?

Covid-19'un yeni varyantı Eris virüsü hakkında araştırmalar hız kazandı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi. Bu açıklamaların ardından Eris virüsü nedir, belirtileri nelerdir? gibi soruların yanıtları merak edildi. İşte tüm detaylar...

Haber 21-08-23 16:20

Covid-19'un yeni varyantı dünyada hızla yayılıyor! Türkiye'de görüldü mü? Uzman isim o tarihi işaret etti

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi. Şener, Türkiye'de okulların açılmasından sonraki süreçte büyük kentlerde Eris varyantının görülebileceğini belirtti.

Haber 21-08-23 15:42

Covid-19'un yeni varyantı Eris, yükseliyor! 51 ülkeye yayıldı... İşte en çok görülen belirtileri!

Dünya ağır yaralı olarak ayrıldığı koronavirüs pandemisi sonrası yeni bir virüsün kıskacında. Koronavirüsün bir varyantı olan Eris, şimdiden 51 farklı ülkede yayılım gösterdi. Uzmanlar Eris varyantı hakkında çok kritik açıklamalarda bulundu. İşte bütün detaylar!

Haber 14-08-23 15:25

Seyahat izin belgesi nedir? Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Tüm dünyayı etkileyen Covid 19 virüsü nedeniyle sosyal yaşamda birçok değişiklik ve yenilik yaşanmıştır. Bu değişikliklerden biri de seyahat alanında uygulanmıştır. Bir şehirden diğerine ya da bir ülkeden diğer bir ülkeye seyahat etmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekli tutuldu. Seyahat İzin Belgesi de sosyal hayata pandemi dönemi ile birlikte giren yeniliklerden biri olarak kabul edildi.

Haber 11-08-23 20:11

Covid aşışı olmadığı için kovulan işçiye müjde

Dünyayı sarsan Covid sürecinin yankıları sürüyor.

Yurthaber 10-08-23 09:15

LeBron James'in oğlu için Covid-19 iddiası! Geçirdiği kalp krizinin aşıyla ilgisi var mı? Elon Musk'tan gündeme bomba gibi düşen iddia...

LeBron James'in oğlu Bronny, yaptığı antrenman esnasında kalp krizi geçirmişti. Durumu stabil olan Bronny, yoğun bakım ünitesinden çıkarılmıştı. Ünlü iş insanı Elon Musk, Bronny'nin kalp krizinin nedeninin Covid-19 aşısının olabileceğini iddia etti.

Spor 26-07-23 10:39

Kadir Şeker ile ilgili yeni gelişme! Yeniden cezaevine dönmeyecek

Kadir Şeker, Özgür Duran'ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Covid-19 kapsamında açık cezaevinden izinli çıkan Kadir Şeker'in 15 Temmuz’da çıkan kanun kapsamında yeniden cezaevine dönmeyeceği belirtildi. Kadir Şeker'in avukatı, "Kadir Şeker de 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla ilgili açık cezai müdürlüğüne müracaat edecek. O da denetimli serbestlikle ayrılacak. Dolayısıyla Kadir'in de açık cezaevinde kalmayacağını ifade edebilirim" dedi.

Haber 20-07-23 10:11

New York'taki seri katil yakalandı! Çok sayıda kişiyi öldürüp Long Island'daki plaja gömmüş

ABD’nin New York kentine bağlı Long Island'da çok sayıda cinayet işleyen ve kurbanlarını aynı plaja gömen seri katil yakalandı. Mesleği mimarlık olan 59 yaşındaki seri katil Rex Heuermann'ın evini ve yakınındaki küçük gölü çok sayıda FBI ekibi ve yerel polis didik didik arıyor.

Haber 14-07-23 19:51

'Af' iddiaları gündem olmuştu! Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Covid-19 iznindeki hükümlülere ilişkin düzenlemeye dair açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, “Kabul edilen kanun teklifi bir ‘af’ düzenlemesi olmayıp, Covid-19 izninde bulunan koşullu salıverilme tarihine belli bir süre kalmış olan iyi halli hükümlülerin kalan cezasının denetimli serbestlik altında çektirilmesidir” dedi.

Haber 14-07-23 08:00

COVID aşı sorgulama 2023: e-Nabız COVID aşı sorgulama nasıl yapılır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 virüsüne karşı geliştirilen aşının düzenli olarak yaptırılması gerekir. Devlet kontrolünde yapılan aşılar için her vatandaş aşı zamanını sorgulayabilir. Aşı sorgulaması e-Devlet üzerinden de ulaşabilen uygulamalar aracılığı ile takip edilebilmektedir. e-Nabız sisteminde direkt olarak görüntülenebilen COVID 19 aşı durumu dışında risk grubu sorgulaması da yapılabilir.

Haber 11-07-23 14:48

Çin, uydu interneti teknolojisini test etmek için uydu fırlattı

Çin'in, uydu interneti teknolojisini test etmek amacıyla yeni bir uydu fırlattığı bildirildi. Fırlatma, Long March roketleriyle gerçekleştirildi.

Haber 10-07-23 09:09

SON DAKİKA | Adalet Bakanı Tunç duyurdu: O hükümlüler denetimli serbestlikten yararlanacaklar

Son dakika haberine göre, Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecektir." ifadelerini kullandı.

Haber 08-07-23 00:02

Emre Kurttepeli, İngiltere-Türkiye Bilgi Ortaklığı İnisiyatifi Panelinde konuştu

“ İsdihtam, Girişimcilik ve Büyüme: Türkiye ve İngiltere için Başarılı Bir Gelecek.İngiltere ve Türkiye Bilgi Ortaklığı İnisiyatifi Paneli” 4 Ekim 2012 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleşti. Panelin açılış konuşmasını Birleşik Krallık Başbakan Yardımcısı Nick Clegg yaptı.

Finans 06-07-23 13:15

Became Leader with his own job Mynet

His family did not approve him to be busy with internet work which they consider as a waste of time. It became an internet company which started just with a small step after long years, and has a 3-5 million e-mail subscriptions and has the biggest share with %30 on online advertisement market which reaches to 30-40 million dollars.

Finans 06-07-23 12:35

Emre Kurttepeli Participated as a Speaker at UK-Turkey Knowledge Partnership Discussion

“Employment, Entrepreneurship and Growth: Securing a Prosperous Future for Turkey and the UK.” UK and Turkey Knowledge Partnership Discussion took place on October 4, 2012 in Albert Long Hall of Bogazici University. The keynote speech of the panel was delivered by Nick Clegg, Deputy Prime Minister of UK.

Finans 06-07-23 12:22