Ohal Neden Ilan Edilir Haberleri

Amedspor TFF 1. Lig'e yükseldi! Tüm stat sahaya indi, böyle şampiyonluk kutlaması görülmedi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor son haftada Menemen Belediyespor'u konuk ederken mücadele golsüz beraberlikle tamamlandı. Bu sonuçla şampiyonluğunu ilan eden Amedspor TFF 1. Lig'e yükselmesi kentte büyük sevince neden oldu. İşte detaylar...

Spor 2024-05-04 18:33:48

Sepsis nedir, neden olur? Sepsis geçer mi? Sepsis belirtileri ve tedavisi

Sepsis bir tür enfeksiyon olarak bilinse de gerçekte sepsis çok daha karmaşık ve tehlikeli bir durumdur. Sepsis vücudun enfeksiyona aşırı tepki vermesi sonucu ortaya çıkan yaşamı tehdit eden bir durumdur. Peki, sepsis nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 2024-04-29 19:31:09

İran'ın saldırısı sonrasında Sinan Oğan'dan hükümete çağrı! 'Hemen OHAL ilan edilsin'

İran'ın İsrail'e başlattığı saldırı sonrasında Sinan Oğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Oğan açıklamasında "Hükümetimizden beklentim doğu ve güneydoğu bölgelerimizde hemen OHAL ilan etmesi ve özellikle de muhtemel göç hareketliliğine karşı sınır bölgelerimizde hazırlıklı ve tedbirli olmasıdır" dedi.

Haber 2024-04-14 00:48:04

El uyuşması neden olur? El uyuşmasına ne iyi gelir?

El uyuşması sıklıkla ihmal edilen ancak yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen bir durumdur. Birçok kişi zaman zaman el uyuşması yaşar ve bu genellikle geçici bir durum olarak kabul edilir. Ancak, bazı durumlarda el uyuşması ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. El uyuşması genellikle başka semptomlarla birlikte ortaya çıkar. Bunlar arasında karıncalanma, his kaybı, güçsüzlük veya ağrı bulunabilir.

Haber 2024-03-28 14:49:44

Diğer Haber Etiketleri

kutlamaları şampiyonluk kutlamaları tff son dakika amedspor Şampiyonluk TFF 1. Lig sepsis İran Sinan Oğan İsrail el uyuşması nasıl geçer el uyuşmasına ne iyi gelir ağız kuruluğu ağız kuruluğu neden olur ağız kuruluğu nedenleri aromaterapi nedir romatizma romatoid artrit romatoid artrit belirtileri romatoid artrit nedir romatizma neden olur romatizma belirtileri romatizma nedir romatizma tedavisi romatizmal hastalıklar 11 ayın sultanı ne demek Ramazan ramazan ayı sevgi 14 şubat Sevgililer Günü 14 şubat sevgililer günü Şili yangın orman yangını Hindistan Pitbull rota Ekvador Kartel OHAL Murat Kurum ibb Yerel seçim çorba sendrom krup hastalığı krup nedir El Salvador alara Güneş BB krem krem böbrek taşı böbrek taşı nasıl düşer böbrek taşını ne düşürür mide yarası sinir sıkışması ne iyi gelir siğil siğil kökü nasıl çıkarılır siğil nasıl geçer siğil nasıl geçer evde siğil tedavisi siğile ne iyi gelir genital siğil kemik iliği kanseri üniversite katkı payı Kahramanmaraş deprem resmi gazete mide kanseri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mustafa Kemal Atatürk Fahrettin Altay buhurdanlık nedir fobi ele yaşında Cüneyt Özdemir doğru aldatmak atv yayın akışı Ticaret Bakanlığı emlak ciltteki kızarıklık hücreler mon e vitamini e vitamini faydaları kan şekeri hipoglisemi düşük tansiyon düşük tansiyon belirtileri çakra yapboz nasıl yazılır tdk Selülit selülite iyi gelen şeyler ayak yanması ayak yanması neden olur ayak yanmasına ne iyi gelir gece ayak yanması nasıl geçer gece ayak yanmasına ne iyi gelir nöroloji ayak yanması yatınca ayak yanması omuz ağrısı omuz ağrısına ne iyi gelir suikast kabızlık kabızlık için fitil hapishane isyan Gazeteciler ve Basın Bayramı Göz siyah vf cilt cilt bakımı epilasyon ağda Yunanistan protein tozu kulakta basınç kulakta basınç neden olur Fransa Protesto

Ağız kuruluğu neden olur, nasıl geçer? Ağız kuruluğunu gidermek için ne yapmalı?

Günlük yaşamın karmaşasında çoğu zaman ağız kuruluğu sorunu göz ardı edilir. Ancak bu rahatsızlık sadece hoş olmayan bir duygu değil, aynı zamanda genel sağlığımızı da etkileyebilir. Ağız kuruluğu, ağız içindeki tükürük salgısının azalması ya da kalitesinin bozulması sonucu ortaya çıkar. Bu durum, diş çürükleri, ağız kokusu ve sindirim problemleri gibi pek çok sorunu beraberinde getirebilir. Peki, ağız kuruluğu neden olur?

Haber 27-03-24 19:23

Aromaterapi nedir, ne işe yarar? Aromaterapi nasıl uygulanır? Aromaterapi masajı

Günümüzde günün yorgunluğunu atmak, dinlenmek denildiğinde pek çok kişinin aklına aromaterapi işlemi gelir. Aromaterapi işlemi, kozmetik alanında da birçok olumlu gelişmeye neden olduğundan sıklıkla tercih edilir. Peki gündemden inmeyen aromaterapi nedir, ne işe yarar?

Haber 26-03-24 23:51

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 25-03-24 20:20

Neden on bir ayın sultanı denir? 11 ayın sultanı ne demek? Ramazan ayının on bir ayın sultanı olmasının sebebi nedir?

Ramazan ayının İslam dininde büyük bir manevi değeri ve diğer aylar arasında seçkin bir konumu bulunur. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içerisinde yer alır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden biri olan oruç da bu ayda icra edilir. Peki neden 11 ayın sultanı denir?

Haber 21-03-24 23:13

Oruç Baba kimdir, Ramazan'ın ilk iftarı neden Oruç Baba Türbesi'nde açılır? Oruç Baba'nın hikâyesi

Fatih'te bulunan Oruç Baba Türbesi, Ramazan ayının ilk günlerinden itibaren dualarının gerçekleşeceğine inanan kişiler tarafından ziyaret edilir. Bu dönem türbe çok kalabalıktır. Ramazan ayının ilk ve son günlerinde şeker, zeytin, sirke ve ekmek gibi bereketi temsil ettiği düşünülen gıdalar ile oruç açılır ve insanlar birbirlerine bu gıdalardan dağıtır. Amaç, bereket getirmesidir. Peki, Oruç Baba kimdir, hikâyesi nedir? Ramazan'ın ilk iftarı neden Oruç Baba Türbesi'nde açılır?

Haber 08-03-24 18:05

Sevgililer Günü neden 14 Şubat'ta kutlanır? Sevgililer Günü ne zamandan beri kutlanıyor?

14 Şubat genel olarak sevgililer arasındaki romantik aşkın kutlandığı bir gün olarak akıllara gelse de bazı insanlar, aile bireylerine ya da evcil hayvanlarına sevgilerini göstermek ya da hayatlarında sevgilileri ile yaptıkları şeyleri kutlamak için de bu özel günü kutlamaktadır. Her yıl bu özel ve heyecanlı gün kutlanırken aynı zamanda tarihçesi ve anlamı da merak edilir. Peki Sevgililer Günü neden 14 Şubat'ta kutlanır?

Kadin 12-02-24 18:58

Şili cehennemi yaşıyor: Yangınlarda 110 kişi öldü! Devlet Başkanı Boric'ten korkutan açıklama...

Güney Amerika ülkesi Şili, ülkenin güney ve orta kesimlerinde etkili olan yangınlara teslim olmuş durumda. OHAL ilan edilen ülkede şu ana kadar 110 kişi hayatını kaybederken, Devlet Başkanı Gabriel Boric koşulların çok kötü olduğunu belirterek ölü sayısının artacağını açıkladı. Bölgeden gelen görüntüler durumun vahametini gözler önüne seriyor...

Haber 05-02-24 09:56

Şili’de orman yangınları! 10 kişi hayatını kaybetti... OHAL ilan edildi

Şili’nin orta ve güney kesiminde çıkan orman yangınlarında 10 kişi hayatını kaybetti. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini duyurdu.

Haber 03-02-24 11:32

İki yaşındaki çocuğunu pitbull saldırısından böyle korudu! Resmen köpeğin ağzından çocuğunu aldı... Korku dolu anlar kamerada

Hindistan'da bir anne iki yaşındaki çocuğuyla sokakta yürüdüğü sırada pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken annenin küçük çocuğunu kurtarmak için verdiği mücadele ülkede kahraman ilan edilmesine neden oldu. Anne köpeğin ağzından aldığı oğlunun üzerine kapandı, yerde dönerek onu korumaya çalıştı.

Trend 27-01-24 09:35

Rota virüsü nedir? Rota virüsü belirtileri ve tedavisi

Rota virüsü özellikle küçük çocukları etkileyen, dünya genelinde önemli olarak kabul edilmiş bir halk sağlığı sorunudur. Bu virüs genellikle kış aylarında salgınlar şeklinde ortaya çıkar ve ishal, kusma, ateş gibi belirtilere neden olarak hastalık yükünü artırır. Rota virüsü genellikle temas yoluyla bulaşır ve çocukluk dönemindeki hastalıklardan biridir. Peki, rota virüsü nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 13-01-24 15:43

Gardiyanları rehin alıp tek tek astılar... Fito ayaklanması! Çete üyeleri Ekvator'u kan gölüne çevirdi, olaylar Peru'ya sıçradı

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da "Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar'ın cezaevinden kaçmasının ardından ülke adeta savaş alanına döndü. Kartel üyeleri ülke genelinde ayaklanırken, bir televizyon kanalını bastı. Sunucunun cebine patlayıcı koyan çete üyeleri bir yandan da üniversite ve hapishanelere saldırdı. İsyancılar, rehin aldıkları gardiyanları tek tek asarken ordu sokağa indi. Ekvador'un komşusu Peru da artan şiddet olayları sonrası alarma geçti, kuzey sınırında OHAL ilan etti.

Haber 10-01-24 14:07

Murat Kurum güpegündüz eldivenleri taktı, tezgahın başına geçti! Sabah namazından sonra 'çorba' dağıttı: İmamoğlu'na 'rakip' vaatler...

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, adaylığı ilan edilir edilmez çalışma temposunu artırdı. 31 Mart'ta İBB Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu ile yarışacak olan Kurum, dünkü adaylık ilanının ardından yaptığı paylaşımla çalışmalara başladığını belirtmişti. Kurum bugün de sabah namazının ardından vatandaşlara çorba dağıtırken vaatlerini bir bir sıraladı.

Haber 08-01-24 09:42

Stevens-Johnson sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Stevens-Johnson sendromu nasıl tedavi edilir?

Stevens-Johnson sendromu, nadir görülen ancak potansiyel olarak hayati tehlike taşıyan bir durumdur. İlaçlar gibi birtakım maddeler bu sendromu tetikleyebilir. Bu neden ile herhangi bir ciddi cilt reaksiyonu veya mukoza zarlarında değişiklik belirtisi olan bireyler, derhal tıbbi yardım almalı ve potansiyel tetikleyiciler hakkında doktorlarına bilgi vermeli, bu maddelerden ise kaçınmalıdır. Peki, Stevens-Johnson sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Stevens-Johnson sendromu nasıl tedavi edilir?

Haber 07-01-24 14:15

Krup nedir, nasıl geçer? Krup hastalığı belirtileri ve tedavisi

Krup hastalığı tıbbi terimle "akut larenjit" olarak da bilinen ve genellikle solunum yollarını etkileyen bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık özellikle çocukları etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinir ve genellikle virüslerin neden olduğu bir iltihaplanma sürecini içerir. Ebeveynleri oldukça endişelendiren bir çocuk hastalığı olan krup nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 07-01-24 13:27

Amerika kıtasının en büyük hapishanesini yapmışlardı! El Salvador'da cinayetler yüzde 70 azaldı

El Salvador'da çetelerle mücadele amacıyla Mart 2022’de ilan edilen OHAL, geçtiğimiz yıl cinayetlerin yüzde 70 oranında azalmasını sağladı. Ülkede Amerika kıtasının en büyük hapishanesi inşa edilmişti.

Haber 04-01-24 00:17

BB krem kimlere uygundur? Kimler BB krem kullanabilir?

Makyaj malzemesi seçimi yaparken cilt tipine uygun olması son derece önemli bir konudur. Yanlış ve cilde uygun olmayan ürünlerin seçimi cilt sağlığının bozulmasına neden olabilir. Ayrıca uygun olmayan bir ton tercih edildiğinde cilt yüzeyi daha koyu ya da olduğundan daha açık görünebilir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan makyaj malzemelerinden biri BB kremlerdir. Bu kremler aynı zamanda cilt bakımında da tercih edilir. Peki, BB krem kimlere uygundur, kimler kullanabilir?

Kadin 23-12-23 18:10

Böbrek taşı neden olur, nasıl düşer? Böbrek taşı düşürmenin en kolay yolu nedir?

Böbrek kanalları içinde genelde net bir şekilde tespit edilemeyen mineraller, bilinmeyen sebeplere bağlı birleşir ve sert yapılar oluştururlar. Bu oluşumlara böbrek taşı adı verilir. Erkeklerde kadınlardan daha fazla bir oranda görülebilen böbrek taşları bazı belirtilerle tespit edilir ve çeşitli testlerle teşhisi konur. Böbrek taşı rahatsızlığında tedavinin geciktirilmemesi önemlidir. Peki böbrek taşı neden olur, nasıl düşer?

Haber 11-12-23 17:16

Mide yarası nedir, ne iyi gelir? Nide yarası varsa nasıl tedavi edilir?

Gastronomik zenginliklerle dolu olan hayatımızda mide sağlığı önemli bir faktördür. Ancak bazen hatalı beslenme alışkanlıkları, stres, enfeksiyonlar veya diğer sağlık sorunları sonucunda mide yaraları ortaya çıkabilir. Mide yarası mide iç yüzeyini etkileyen ve genellikle ağrı, yanma hissi ve sindirim sorunlarına neden olan bir durumdur. Peki, mide yarasına ne iyi gelir?

Haber 30-11-23 23:42

Elimde sinir sıkışması var ne yapmam lazım? Elde sinir sıkışmasına ne iyi gelir?

Günümüzde hem ev işlerinden hem de çalışma hayatından kaynaklı el, bilek, ayak gibi uzuvlarda eklem ağrıları yaygın olarak görülmektedir. Bu ağrılara müdahale edilmediğinde zaman içerisinde sinir sıkışması denilen, sinirlere baskı yapan ve hareket kısıtlanmasına neden olan rahatsızlık ortaya çıkabilir. Bilek ve ellerde daha fazla rastlansa da birçok bölgeyi etkileyebilir. Tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara da yol açabilir. Peki, elde sinir sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl tedavi edilir?

Haber 29-11-23 12:21

Siğil nedir, neden olur? Siğil nasıl geçer, ne iyi gelir?

Siğiller insan cildinin üst tabakasına yerleşen ve genellikle HPV (human papillomavirus) virüsü tarafından neden olan küçük, etli büyümelerdir. Siğiller, genellikle ellerde, parmaklarda, ayak tabanlarında, tırnaklarda ve cinsel organlarda ortaya çıkabilir. Bu virüs, doğrudan cilt teması yoluyla bulaşabilir ve genellikle zayıflamış bir bağışıklık sistemi olan kişilerde daha sık görülür. Peki, siğil neden olur ve siğil nasıl tedavi edilir?

Haber 28-11-23 15:31

Kemik iliği kanseri nedir? İlik kanseri nasıl teşhis edilir?

Kanser vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucu oluşan ciddi bir sağlık sorunudur. Kemik iliği kanseri de özellikle kemik iliğindeki plazma hücrelerinin anormal büyümesiyle karakterize edilen bir kanser türüdür. Bu hastalık kemiklerin güçsüzleşmesine, kırılmalara ve genel sağlık durumunun bozulmasına neden olabilir.

Haber 22-11-23 00:21

Resmi Gazete'de yayımlandı! O illerdeki üniversite öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle, kendisi veya ailesi Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilen illerde oturan üniversite öğrencilerinden ve OHAL bölgesinde örgün öğretimine devam eden öğrencilerden öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Egitim 17-11-23 06:25

Mide kanseri nedir? Mide kanseri belirtileri nelerdir?

Mide kanseri, mide dokusunda başlayan ve zaman içinde çoğalan anormal hücrelerin neden olduğu bir kanser türüdür. Dünya genelinde mide kanseri, yaygınlığı açısından altıncı sıradadır ve erken teşhis zorluğu nedeniyle genellikle ileri aşamalarda teşhis edilir. Mide kanseri, hastanın yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları, genetik yatkınlık ve Helicobacter pylori gibi enfeksiyonlar gibi birçok faktörle ilişkilendirilmiştir.

Haber 31-10-23 09:52

Neden özellikle 29 Ekim? İşte o sır... Ulu Önder Atatürk, elini masaya vurarak ilk kez o yemekte anlattı

100. yılını kutladığımız Cumhuriyetin neden 29 Ekim günü ilan edilmesi hep merak edilirken, tarihte yatan sırrı Mustafa Kemal Atatürk iki yıl sonra açıklamıştı. 1925 yılında Çankaya'daki bir akşam yemeğinin ardından "Neden bu tarih seçildi?" sorusuna, elini masaya vurarak yanıt veren Atatürk, 29 Ekim tarihinin sırrını ilk kez o an anlattı.

Haber 28-10-23 23:46

Buhurdanlık nedir, neden kullanılır? Buhurdanlık nasıl kullanılır?

İnsanların daha zinde ve daha sağlıklı olabilmesi için hem bedenen hem de ruhen iyi olması gerekmektedir. Gerek ruhsal gerekse bedensel yönden daha iyi hissedebilmek adına bazı aromaterapi araçlarından faydalanılır. Bu aromaterapi araçlarından biri de buhurdanlık ismiyle bilinen ve dekoratif görüntüsüyle dikkat çeken bir kap türüdür. Özellikle aromaterapi konusuna ilgi duyanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Peki, buhurdanlık nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 27-10-23 20:44

Fobi neden olur? Fobi nasıl tedavi edilir?

Psikolojik rahatsızlıklar, genellikle bireylerin yaşamında travmatik olaylar, çocukluk dönemindeki olumsuz deneyimler veya aile geçmişi gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Örneğin şiddet, istismar, aile içi sorunlar gibi travmatik olaylar, kaygı bozuklukları, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir. Fobiler de bu doğrultuda ortaya çıkabilen bir durumdur.

Haber 26-10-23 23:04

Cüneyt Özdemir Atatürk'ün adını anmak istemeyenler var diyerek o soruyu yayınına taşıdı! 'Neden Filistin mitingi yapılırken Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları yapılmıyor?

29 Ekim 1923'te ilan edilen ulu çınar Cumhuriyet, 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Yurdun dört bir yanında Cumhuriyet coşkusu şimdiden başladı. Bazı Cumhuriyet kutlamaları ise Gazze'deki İsrail vahşeti nedeniyle iptal edildi. Gazeteci Cüneyt Özdemir, bugünkü yayınında bu konuyu gündeme aldı.

Magazin 24-10-23 13:11

BUGÜN ALDATMAK VAR MI, neden yok? Aldatmak dizisi yeni bölüm ne zaman? 19 Ekim ATV yayın akışı

Aldatmak dizisinin yeni bölümünün bu akşam olup olmadığı araştırılıyor. Perşembe akşamlarının sevilen dizisi Aldatmak her hafta yeni bölümü ile izleyici karşısına çıkıyor. Milli yas ilan edilmesinin ardından gözler ATV yayın akışında çevrildi. Bozdağ Film, Kuruluş Osman dizisinin yeni bölümünü yayınlamama kararı almıştı. Peki, Aldatmak bu akşam var mı, yok mu? Aldatmak yeni bölüm ne zaman?

Magazin 19-10-23 19:15

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! İlanlar tek tek incelendi, fiyatı şişirenler yandı

Konutta fahiş fiyat denetimleri sıklaştı, ilan siteleri tek tek mercek altına alındı. Fiyatları şişirip ev satmaya çalışanlarla, piyasanın dengesini bozmaya çalışanlar yakalandı. 545 kişiye 100'er bin TL para cezası kesildi. Piyasada spekülasyonlara neden olanlar tek tek belirlenirken Ticaret Bakanlığı yetkilileri emlak dışındaki alanlarda da denetimlerin süreceğini açıkladı.

Finans 10-10-23 07:23

E vitamini ciltte nasıl kullanılır, yüze direkt sürülür mü? E vitamini yağı lekelere iyi gelir mi, cilt için hangi E vitamini kullanılır?

E vitamini cilt bakımının gizli bir kahramanıdır ve sağlıklı bir cilt için sayısız fayda sunar. Cilt üzerindeki olumlu etkileri, bu vitaminin antioksidan özelliklerinden kaynaklanır. E vitamini serbest radikaller olarak bilinen zararlı moleküllerin neden olduğu oksidatif stresi azaltır ve bu da cilt hücrelerinin yaşlanmasını hızlandıran ve hasar görmesine neden olan bir süreci yavaşlatır. E vitamini cilt bakımında vazgeçilmez bir bileşen olarak kabul edilir.

Kadin 05-10-23 13:30

Kan şekeri düşüklüğü neden olur? Hipoglisemi nedir, nasıl tedavi edilir?

Kan şekeri vücudumuzun enerji kaynağı olan glukozun (şekerin) kandaki düzeyini ifade eder. Bu seviyenin dengeli ve istikrarlı olması sağlığımız için kritik önem taşır. Kan şekerinin normal aralıklarda tutulması metabolizma, enerji üretimi ve beyin fonksiyonları gibi temel süreçlerin düzgün işlemesini sağlar. Hipoglisemi özellikle tip 1 ve tip 2 diyabet hastaları için önemli bir endişe kaynağıdır, ancak herkes bu durumu yaşayabilir.

Haber 30-09-23 21:04

Düşük tansiyon nedir? Tansiyon düşüklüğü neden olur?

Düşük tansiyon tıp literatüründe "hipotansiyon" olarak adlandırılan bir sağlık durumudur ve kan basıncının normal seviyelerin altına düşmesi anlamına gelir. Kan basıncı, vücudun dolaşım sisteminin kritik bir bileşenidir ve tüm vücuda oksijen ve besin maddesi taşır. Düşük tansiyon, genellikle tansiyon ölçümleri 90/60 mm Hg'nin altına düştüğünde teşhis edilir. Peki, tansiyon düşüklüğü neden olur?

Haber 30-09-23 02:16

Alın çakrası nedir? Alın çakrası neden kapanır?

Alın çakrası vücudumuzun enerji merkezlerinden biri olan ve Sanskritçe'de "Ajna" olarak adlandırılan altıncı çakradır. Bu çakra alnın ortasında kaşların arasında yer alır ve üçüncü göz çakrası olarak da bilinir. Alın çakrası içsel görüş, anlayış, bilgelik ve intuitif yeteneklerle ilişkilendirilir. Alın çakrası insanın fiziksel dünya ile manevi dünya arasında bir bağlantı noktası olarak kabul edilir. Bu çakra, zihinsel berraklık, sezgisel bilgi ve içsel rehberlik konularında destek sağlar.

Haber 29-09-23 21:03

Yapboz nasıl yazılır? Yapboz ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İletişim çağında en çok karşılaşılan sorunlar arasında yazım hataları bulunur. Yazım yanlışlarına neden olmamak için sıkça kitap okunması tavsiye edilir. Dilimizde en fazla yapılan yazım yanlışları arasında sözcüklerin bitişik veya ayrı yazılması olduğu görülür. Bu nedenle Türkçede en çok merak edilen araştırılan konu birleşik kelimelerin nasıl yazılacağıdır. Birleşik kelimeler oluşturduğu anlama göre belirlenen kurallar dâhilinde bitişik ya da ayrı olarak yazılır. Peki, yapboz nasıl yazılır?

Egitim 11-09-23 17:24

Selülit nasıl geçer, ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek yöntemlerle selülit nasıl yok edilir?

Selülit birçok kişinin en azından bir kez karşılaştığı estetik bir endişedir ve genellikle cilt altı yağların fibrotik bağ dokusu ile sıkıştığı bölgelerde oluşur. Bu durum, cildin pürüzlü ve portakal kabuğu benzeri bir görünüm kazanmasına neden olabilir. Selülit, genetik faktörler, hormonal değişiklikler, yaşlanma ve yaşam tarzı alışkanlıklarının bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Ancak selülitin tamamen geçirilip geçirilemeyeceği konusu hala tartışmalıdır.

Haber 30-08-23 00:34

Ayak yanması neden olur? Ayak yanmasına ne iyi gelir?

Ayak yanması sıkça karşılaşılan bir semptom olup, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu durum, bir kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir ve rahatsızlık yaratabilir. Ayak yanması, genellikle bacakların alt kısmında veya ayak tabanında hissedilen rahatsızlık, sıcaklık veya yanma hissi şeklinde ifade edilir. Peki, ayak yanması neden meydana gelir?

Haber 27-08-23 20:05

Şiddetli omuz ağrısı neden olur? Omuz ağrısı evde nasıl tedavi edilir?

Omuz ağrısı günlük yaşamı olumsuz etkileyebilen yaygın bir sağlık sorunudur. Omuz yapısı, birçok farklı kas, tendon, kemik ve bağın karmaşık bir bileşimi olduğundan, çeşitli nedenlerle ağrıya neden olabilir. Omuz ağrısı genellikle travma, yaralanma, tekrarlayan hareketler, postür problemleri veya yaşlanma gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Peki, omuz ağrısı için ne yapılabilir?

Haber 27-08-23 17:47

Devlet başkanı adayına suikast! Hayatını kaybetti, o anlar saniye saniye görüntülendi OHAL ilan edildi

Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernanda Villavicencio silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitirdi. Ülkede OHAL ilan edilirken suikast anı saniye saniye kameralara yansıdı. Saldırgan da çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Haber 10-08-23 10:10

Kabızlık neden olur, belirtileri nelerdir? Kabızlık tedavisi nasıl yapılır?

Kabızlık sindirim sistemi sorunları arasında oldukça yaygın görülen bir durumdur. Bağırsak hareketlerinin düzensiz, zor ve az olmasıyla kendini gösterir. Genellikle kabızlık dışkının sıkışık ve katı hale gelmesi sonucu tuvalete çıkarken güçlük yaşanmasıyla fark edilir. Bu durum yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve fiziksel rahatsızlıklara neden olabilir.

Haber 28-07-23 10:03

Ekvador'da hapishane isyanı: 18 ölü, 11 yaralı!

Ekvador’da bir hapishanede çıkan isyanda 18 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Diğer hapishanelere de sıçrayan isyanda en az 96 gardiyan mahkumlar tarafından rehin alındı. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso ülkedeki hapishanelerde 60 gün süreyle OHAL ilan etti.

Haber 25-07-23 23:45

BASIN BAYRAMI nedir, ne zaman ilan edildi? 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajları!

Basın Bayramı ya da Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanan bu anlamlı gün medya çalışanları için önemlidir. Basın Bayramı'nın nasıl ve neden ortaya çıktığı 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü merak konusu oldu. Birçok kişi internette konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Basın Bayramı nedir, ne zaman ilan edildi? İşte, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajları...

Haber 24-07-23 07:43

Bacaklarınızı göstermekten korkmayın! Ciltte oluşan çilek görünümü nasıl yok edilir?

Vücutta genellikle kırmızı veya siyah renkte görünen hafif kabarık noktalar, çilek görünümü olarak adlandırılır. Birçok kişinin rahatsız olduğu bu görünüm, pürüzsüz bir vücut görünümünün önünde engel oluşturur. Sağlık açısından herhangi bir olumsuzluğa neden olmasa da estetik anlamda rahatsız edici olan çilek görünümünden şikâyetçiyseniz endişelenmenize gerek yok! Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle pürüzsüz bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Kadin 21-07-23 18:09

Yunanistan alevlerle boğuşuyor! 24 saatte 66 yeni yangın çıktı

Yunanistan’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Ülkede son 24 saatte 66 yeni yangın çıktığı açıklandı. Bir çok yangın ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu söndürülürken, başkent Atina çevresindeki ve Rodos Adası’ndaki yangınlar ise devam ediyor. Rodos'ta üç bölgede OHAL ilan edildi.

Haber 19-07-23 23:10

Protein tozu kilo aldırır mı, kilo vermeye çalışan biri protein tozu kullanabilir mi? Protein tozu ne işe yarar, kilo yapar mı?

Protein tozu sporcuların ve fitness meraklılarının antrenmanlarını desteklemek için yaygın bir şekilde kullandığı bir takviye maddesidir. Bu tozlar yoğun egzersizlerin neden olduğu kas yıkımını azaltmaya ve kas onarımını desteklemeye yardımcı olan yüksek kaliteli protein kaynaklarından elde edilir. Peki, protein tozu kilo almaya neden olur mu?

Haber 07-07-23 01:16

Kulakta basınç hissi neden olur, nasıl geçer? Kafada ve kulakta basınç hissi nasıl gider, kendiliğinden geçer mi?

Kulakta basınç hissi birçok insanın zaman zaman deneyimlediği yaygın bir durumdur. Bu his, kulak içindeki basınçta dengesizlik veya değişiklik olduğunda ortaya çıkabilir. Kulakta basınç hissi, genellikle hafif rahatsızlık veya dolgunluk hissi şeklinde tarif edilir. Bazen bu his, uçak yolculuğu sırasında, yükseklik değişiklikleri veya dalış yaparken gibi durumlarda ortaya çıkar.

Haber 07-07-23 01:07