Kasar Peyniri Ve Tost Peyniri Haberleri

Siirt'te yapılıyor, kilometrelerce uzaklıktan talep görüyor! Kilosu 130 TL, 200 kilo alan bile var

Siirt'te üretilen yayla peynirinin taleplisi çok! İstanbul, İzmir ve Mersin'den yoğun talep var. Kilosu 130 TL'ye satılan peyniri 200 kilogram alan bile oluyor.

Finans 2024-04-29 11:50:35

Ardahan'ın Hanak tel peyniri tescillendi! Coğrafi işaret aldı

Ardahan'ın yöresel lezzetlerinden "Hanak tel peyniri", coğrafi işaretle tescillendi.

Yemek 2024-04-29 08:32:18

Görüntüleri izleyen herkes şaşırıyor! 2 kiloluk kaşar peynirini pantolonuna saklayıp, çaldı

Şanlıurfa'da akılalmaz bir hırsızlık olayı yaşandı! Görüntüleri izleyenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. İsmi öğrenilemeyen bir kişi girdiği süpermarkette 2 kiloluk kaşar peynirini tek hamleyle pantolonuna gizleyerek marketten kaçtı. Çalışanlar videoyu izledikten sonra ekiplere haber verdi. Kaşar peyniri hırsızı şimdi her yerde aranıyor...

Haber 2024-04-25 13:13:59

'Banu'ya intikam siparişleri... Evin önündeki kuryeler çok konuşulmuştu! O adresin sahibi konuştu 'Geç saate dek sürdü' Ayrıntılar ortaya çıktı

İzmir Balçova'da bir kişinin intikam almak için ayrıldığı kız arkadaşı Banu K.'nin adresine kapıda ödeme yöntemiyle çok sayıda yemek siparişi gönderdiği ileri sürülen olayın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Siparişlerin kuryeler tarafından getirildiği adreste Banu K. adlı kişinin oturmadığı belirlendi. Adreste ailesiyle yaşayan işletmeci Hadi Küçükoğlu, çok sayıda sipariş gelmesine şaşırdığını belirtti ve yaşanan olayda kendine ait iş yerinden de adresine tost siparişi verildiğini söyledi.

Haber 2024-04-22 15:51:33

Diğer Haber Etiketleri

Siirt peynir kilo talep kahvaltısı pate Coğrafi işaret tescil Hırsız Şanlıurfa kaşar peyniri sipariş İzmir Kurye saç ekmek poğaça börek bagaj uyuşturucu Balıkesir tarif yiyecekler tost başvuru çalışma Çanakkale hırsızlık Bim bim aktuel bim katalog bim aktüel katalog bim aktüel ürünler granit tost makinesi en iyi tost makinesi schafer tost makinesi arzum tost makinesi döküm tost makinesi en iyi tost kahvaltıda leziz tefal tost makinesi stilevs schafer arzum fakir fakir tost makinesi korkmaz korkmaz tostkolik korkmaz tost makinesi sinbo sinbo tost makinesi Arnica tefal george foreman grundig karaca emsan bosch tost makinesi mağaza indirim çeyiz deprem Otlu peynir Çin tarifi ekmek tarifi böreği nasıl yapılır paçanga böreği paçanga böreği nasıl sarılır nasıl yapılır Şok market Ekonomi arçelik tost makinesi Pastırma beyaz peynir ATM Erzurum Erzincan koyun küçükbaş hayvan kızartma fırın ızgara patates kızartması buharda haşlama kanser kahvaltı gıda yiyecek madde waffle waffle tarifi evde waffle nasıl yapılır waffle malzemeleri kaşar Ambalaj Masterchef TV8 masterchef kim kazandı manda mozzarella peyniri mediamarkt cecil Kars Kazan üretim Çayeli Rize Rize Valiliği kemik erimesi tedavisi Osteoporoz (Kemik Erimesi) peynir çeşitleri küflü peynir faydaları Malatya türk patent ve marka kurumu Adana Anıl Kurt tostçu mahmut künefe Antakya Gastronomi Hatay Elazığ sos tarifi fesleğen Diyarbakır süt rüyada un görmek sözlük

Dikkat! Her gün saç yiyor olabilirsiniz! Ekmek, poğaça, börek ve kek gibi yiyeceklerde bulunuyor

Her gün sıklıkla tüketilen ekmek, poğaça, çörek, tost, açma ve börek gibi ürünlerin içeriğinde yer alan bir madde ortaya çıktı. İnsan saçından, ördek veya tavuk tüyünden yapılan bir katkı maddesi olan L-sistein, bu tür hamur işi gıdaların içeriğinde yer alıyor.

Haber 14-02-24 07:58

Bagajdan çıkan şoke etti! Elektrikli süpürgeden ve tost makinesinden uyuşturucu çıktı

Balıkesir'de düzenlenen operasyonda otomobilin bagajında narkotik köpeği 'Cash' ile yapılan aramada, elektrik süpürgesi ve tost makinesinin içine gizlenen 3 kilo 28 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheliler Renas Ç. (27) ve Bilgin İ. (27) gözaltına alındı.

Haber 21-01-24 19:15

Airfryer tost tarifi: Airfryer'da tost nasıl yapılır?

Airfryer ile çok çeşit atıştırmalığı, kahvaltı ürününü, tatlıyı ve daha birçok aşamalı tarifleri son derece kısa süreler içinde hazırlayıp servis edebilirsiniz. Hem pratik olması hem de diğer pişirme yöntemlerine göre çok daha az kaloride yiyecekler hazırlaması sayesinde mutfakların başköşesinde yerini alan Airfryer ile tercihinize göre istediğiniz peyniri kullanıp tost da yapabilirsiniz.

Yemek 19-01-24 17:04

Edirne beyaz peyniri ve badem ezmesi için AB'ye coğrafi işaret başvurusu yapılacak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak, kentin coğrafi işaretli ürünleri beyaz peynir ve badem ezmesinin Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Yurthaber 11-01-24 11:54

400 yıldır aralıksız yapılıyor! Kilosu 500 TL.. 6 ay toprak altında kalması şart

Çanakkale'de 400 yıldır yaşatılan gelenek hem damaklara hitap ediyor hem de hane bütçesine destek veriyor. Ayvacık'ın Şap köyünde yapılan Tepme peyniri 6 ayı toprak üstünde 6 ayı toprak altında olmak üzere 1 yılda hazırlanıyor. Her yıl sayılı yapılabilen peynirin kilosu ise 500 lira...

Finans 02-01-24 09:55

Gelip gidip kaşar peyniri çaldılar! Biri hüngür hüngür ağladı, diğeri dil dökerek suçlamaları reddetti

Bayrampaşa’da marketten belli aralıklarla 20 tane kaşar peyniri çaldıkları iddia edilen 2 şüpheli, market sahipleri tarafından takip edilerek yakalandı. Üzerlerinden 2 paket kaşar peyniri ve çeşitli ürünler çıkan 2 hırsızdan biri hüngür hüngür ağlarken, diğeri ise "Ben arkadaşı yolda gördüm. Varsa görüntüm zararını karşılayayım" diyerek suçlamaları reddetti.

Haber 24-10-23 15:39

BİM'den kaçırılmayacak fırsat! Smart TV 16.999 TL, tost makinesi 1.299 TL! 29 Eylül 2023 BİM aktüel ürünler kataloğu

BİM 29 Eylül Cuma aktüel kataloğu internette araştırılıyor. BİM marketlerine haftalık olarak farklı kategorilerde aktüel ürünler gelmeye devam ediyor. Ev eşyasından elektroniğe, mobilyadan, oyuncaklara çok sayıda ürün BİM aktüel ürünler kataloğunda yerini alıyor. 29 Eylül 2023 Cuma BİM aktüel ürünler kataloğu ve indirimli ürünler merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Finans 29-09-23 07:44

Yapacağınız tostları daha sağlıklı ve lezzetli hâle getirecek en iyi granit tost makinesi modelleri

Çeşitli ve pratik şekilde hazırlanabilen atıştırmalıklardan tost için kullanacağınız makinenin önemi oldukça büyük. Tost makinelerinin hangi malzemeden yapıldığına önem veriyor ve aklınızda "Tost makinesi granit mi döküm mü?" veya "Tost makinesi granit mi teflon mu?" gibi sorular beliriyorsa gelin, en iyi granit tost makinesi önerilerinin yer aldığı listeyi beraber inceleyelim!

Haber 20-09-23 17:12

Tost makinesi arayanlara Tefal marka en iyi tost makineleri

Günlük hayatın koşturmacası içinde kimi zaman günler çok yoğun geçebiliyor. Bu yüzden bazen yemek yemeye bile fırsatımız olmuyor, aperitif ürünlerle karnımızı doyurup anı geçiriyoruz. Bu aperitif ürünlerin en çok tercih edileniyse tostlar. Siz de leziz ve pratik tostlar yapmaktan hoşlanıyor, kaliteli bir tost makinesi arıyorsanız Tefal'in tost makinelerine bir göz atabilirsiniz. İşte birbirinden şık görünümlü ve fonksiyonel Tefal tost makineleri...

Yemek 19-04-23 17:40

Günün her saati lezzetli tostlar hazırlamanızı sağlayacak en iyi tost makinesi modelleri

Güne lezzetli bir kahvaltıyla başlamak, tüm gün enerjik olmayı sağlar. Eğer uzun uzun kahvaltı yapmaya vaktiniz yoksa hem lezzetli hem pratik alternatifler günü kurtarır. Tost da bu lezzetli kahvaltılıkların başında gelir. Siz de leziz ve pratik tost yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Birbirinden enfes tostları hızlıca yapmanıza yardım edecek kaliteli ve kullanışlı tost makinelerini sizin için listeledik. İncelemeye ne dersiniz?

Haber 16-03-23 16:47

Lezzetli atıştırmalıklar hazırlamanızı sağlayacak en iyi Arzum tost makinesi modelleri 2023

Hızlı ve pratik bir biçimde lezzetli aperitifler hazırlamak için kullanılan tost makineleri, mutfakların en sevilen ürünleri arasında yer alıyor. Neredeyse her mutfağı süsleyen tost makineleri farklı teknolojik özellikleri ve birbirinden güzel tasarımlarıyla kullanıcıların ilgisini çekiyor. Biz de sizler için Arzum’un en iyi tost makinelerini değerlendirdik. Gelin, birbirinden şık görünümlü ve fonksiyonel Arzum tost makinelerini birlikte inceleyelim.

Haber 03-03-23 17:07

BİM 24 Şubat kataloğu yayınlandı! Çeyiz paketinde fırsat: Tost, çay, kahve makinesi ve blender seti 2.799 TL!

BİM mağazalarında yer alacak aktüel ürünlerin kataloğu yayınlandı. Katalogda nevresimden beyaz eşyaya, elektronik ev aletlerinden tekstil giyim ürünlerine kadar birçok ürün yer aldı. İndirim 24 Şubat itibarıyla geçerli olacak. İşte BİM 24 Şubat indirimli ürünler kataloğu...

Finans 24-02-23 17:26

Otlu peynir ikramı sosyal medyada gündem olmuştu! Yeni görüntüler ortaya çıktı

Deprem bölgesindeki ekiplerin "otlu peynir" ikramına dair görüntüler sosyal medyada ilgi görmüştü. O görüntülerde Türk arama kurtarma ekiplerinin Çin arama kurtarma ekiplerine ekmek arası otlu peynir ikram ettiği görülmüştü. Şimdi ise yeni görüntüler ortaya çıktı. Yeni görüntülerde ise Çinli arama kurtarma görevlisinin peyniri sevdiğini söylediği ve Van’a selam gönderdiği görülüyor.

Haber 17-02-23 09:42

Airfryer panettone tost noel ekmeği tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da panettone noel ekmeği nasıl yapılır?

Atıştırmalıklarınızı, ana yemeklerinizi, tatlılarınızı Airfryer’da hazırlayabileceğiniz gibi özel ekmek tariflerini de deneyebilir ve servis edebilirsiniz. Yılbaşı sofralarının eşsiz lezzeti panettone tost noel ekmeği tarifini de Airfryer ile pişirerek sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Kolayca temin edebileceğiniz malzemeler ile yapabileceğiniz bu ekmeği pişirdikten sonra uzun süre tüketebilirsiniz.

Yemek 07-02-23 17:18

Airfryer çedar peynirli tost tarifi: Airfryer'da çedar peynirli tost nasıl yapılır?

Tüm atıştırmalıklarınızı, ana yemeklerinizi, kızartmalarınızı ya da tatlılarınızı Airfryer ile birkaç dakika içinde hazırlayıp servis edebilirsiniz. Airfryer’de hazırladığınız tüm yiyecekler daha lezzetli ve daha az yağlı olarak pişecektir. Hafif geçiştirmek istediğiniz öğünler için tüketebileceğiniz ve sunabileceğiniz çedar peynirli tost için de Airfryer kullanabilirsiniz.

Yemek 30-01-23 22:31

Bir tane asla yetmez: Çıtır çıtır paçanga böreği tarifi! Paçanga böreği nasıl yapılır?

Börek tarifleri yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği yemekler arasında bulunuyor. Klasik börek tariflerinden sıkılanlar için paçanga böreği kaçınılmaz bir fırsat. Uzayıp giden kaşar peyniri ve pastırmanın eşsiz uyumu yiyen herkesi hayran bırakıyor. Paçanga böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız bu pratik paçanga böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 30-12-22 09:39

1 ALANA 1 BEDAVA! ŞOK 28 Aralık 3 Ocak aktüel ürünler kataloğu: 2 kilo tost peyniri 209 TL!

ŞOK marketlerde 28 Aralık 3 Ocak tarihleri arasında, çeşitli kategoriden birçok ürün uygun, taksitli fiyatlarıyla müşterilerin beğenisine sunulacak. Dondurmalarda bir alana bir bedava kampanyası var. Gıda, mobilya, temizlik, kişisel bakım kategorisinden birçok yeni ve uygun ürün ŞOK marketlerde olacak. İşte 28 Aralık 3 Ocak ŞOK aktüel ürünler kataloğu...

Finans 28-12-22 16:07

Airfryer paçanga tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da paçanga nasıl yapılır?

Avrupa ülkelerinde en sık tüketilen lezzetler arasında olan paçanga böreğinin kökeni Balkanlar olarak bilinir. Bu lezzet Türk mutfağına da girmiş ve türlü davetlerde ikram edilir hâle gelmiştir. Temel malzemeleri pastırma ve yufka olan paçanga böreği, kaşar peyniri, domates, biber ve maydanozla zenginleştirilerek hazırlanır. Sigara böreğiyle benzer aşamalarla yapılan ve asıl malzemesi pastırma olan paçanga böreğini airfryer ile de kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.

Yemek 26-12-22 16:59

Pratik ve lezzetli aperitifler için bir numaralı yardımcınız olacak 2022'nin en iyi tost makineleri

Güne mükemmel bir başlangıç yapmak için harika bir kahvaltı şart. Kaliteli bir tost makineniz varsa birbirinden lezzetli tostlar ile doyurucu bir kahvaltı yapabilirsiniz. Yoksa da dert etmeyin, sizin için 2022'nin en iyi tost makinesi önerilerini derledik. İşte detaylar!

Haber 23-12-22 09:33

Dilimi 20 liraları buldu kilosu 695 TL'ye kadar yükseldi! 'Alamıyoruz sadece kokluyoruz gramı bile altın değerinde...'

Enflasyonun artması sonucundaki pahalılık en çok mutfaklara yansıyor. Beyaz peynir, kaşar peyniri gibi ürünler kırmızı etin kilogram fiyatını geride bırakmıştır. Son olarak bazı marketlerde sucuk fiyatının da yeniden zamlandığı ve kuşbaşı eti geride bıraktığı görüldü. Son olarak kahvaltıların özel yiyeceği pastırmanın kilosu da 700 TL seviyelerine geldi.

Finans 05-12-22 07:54

Kaşar peynirinin fiyatı kırmızı eti geçti! Vatandaş ise çareyi arta kalan peynirde buldu: Peki fiyatlar neden arttı?

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan kaşar peynirinin fiyatı kırmızı eti solladı. Et 115 TL'den, kaşar peyniri ise 155 TL'den satılıyor. Eski kaşar peynirinin fiyatı ise adeta uçtu, en pahalı peynirlerden biri oldu. Hal böyle olunca vatandaş, çareyi kesilirken arta kalan peynirde buldu. Bu peynir, diğer peynirlere göre daha uygun olduğu için tercih ediliyor.

Finans 25-11-22 10:03

FETÖ'ye yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu'nda Erzurum'da 13 zanlı yakalandı

Operasyonda, şüphelilerin para transferini, ATM cihazlarından kartsız işlemler ile pestil, kaşar peyniri ve kuru gıdaların arasına sarıp kargoyla yaptığı kameralara yansıdı

Yurthaber 18-10-22 20:59

Islah ettiği kuzularıyla üretimi ve hayvan sayısını artırdı

Erzincan'da, "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi"nden faydalanarak tescilli Erzincan tulum peyniri üreten kadın, 30 koyunla başladığı yetiştiricilikte hayvan sayısını 700'e yükseltti - Üretici Fecire Güzel: - "Ben çoğalan koyunlarımla ailemin geçimini sağlıyorum. Çocuklarımı büyüttüm şimdi ise üniversitede okuyan torunlarımın eğitimlerine destek oluyorum"

Yurthaber 14-10-22 12:45

Sabahları ne yediğinize dikkat edin! Severek yedikleriniz kanser riskinizi artırıyor

Kahvaltı sadece günün başlangıcını değil diğer saatleri de oldukça etkiliyor. Bazı kişiler kahvaltılarını saatlerce yapmayı severken bazıları ise buna zaman bulamadığı için ayaküstü atıştırmalıklardan yararlanıyor. Ancak kahvaltıda yenilen birçok gıda sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Prof. Ahmet Rasim Küçükusta kızarmış tost ve kızarmış patateslerin kanser riski için uyarılarda bulunuyor. Fazladan kızartılan gıdalar büyük risk oluşturuyor.

Haber 13-10-22 11:52

Bir de evde yapmayı deneyin: Pratik waffle tarifi! Evde waffle nasıl yapılır?

Tatlı krizlerinize en etkili ve hızlı gelecek bir çözüm arıyorsanız evde waffle tarifi tam size göre! Şu ana kadar hep dışarıdan waffle aldıysanız ve bu lezzetin evde tutturulamayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evde yapılan waffle dışarıdan alınanlardan bile lezzetli oluyor. Tost makinesiyle yapabileceğiniz pratik waffle tarifini hemen denemelisiniz.

Yemek 13-10-22 09:24

Kandırılıyor olabiliriz: Kaşar peyniri sandıklarınız tost peyniri olabilir! Kaşar ve tost peynirinin farkı nasıl anlaşılır?

Kaşar yemeklerde, kahvaltılarda en sevilen ve sık kullanılan peynirler arasında bulunuyor. Hem tat hem de doku olarak diğer peynirlerden ayrılan kaşar peynirini alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Marketlerden satın aldığımız birçok kaşar peyniri aslında tost peyniri olarak satılıyor. Kaşar peyniri ve tost peynirinin arasındaki farkı anlamak için bilinçli olmak gerekiyor.

Yemek 27-09-22 14:19

MasterChef dokunulmazlık oyununu kim, hangi takım kazandı? 22 Eylül 2022 MasterChef eleme adayları kim oldu?

MasterChef Türkiye'de haftanın üçüncü takım oyunu gerçekleşti. İlk turda Diyarbakır yöresel lezzetleri konseptinde yemek yapan yarışmacılar ile dokunulmazlığı alan takım belli oldu. İkinci turda ise adaylar mandarella peyniri ile yaratıcı tabak yaparak bireysel dokunulmazlık mücadelesi verdiler. 22 eylül 2022 MasterChef Türkiye'de gecenin sonunda eleme adayları belli oldu. Peki, MasterChef takım oyununu kim kazandı? 22 Eylül MasterChef'te dokunulmazlığı kazanan takım ve eleme adayları...

Magazin 23-09-22 14:40

Kayseri'de manda yetiştiricileri mozzarella peyniri üretecek

Kayseri'de manda yetiştiricileri mozzarella peyniri üretecek

Yurthaber 09-09-22 17:14

Kırklareli peyniri yurt dışında da sofralara lezzet katıyor

Kentte 550 bin küçük ve büyükbaş hayvandan günlük elde edilen yaklaşık 900 bin ton sütten üretilen peynir, aromasıyla yurt içinin yanı sıra başta Katar, Irak, ABD ve Lübnan olmak üzere 20 ülkeden ilgi görüyor - Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel: -"İl genelinde 60’a yakın mandıramız, 3 ihracatçı firmamız var"

Yurthaber 01-09-22 12:07

MediaMarkt’tan ebeveynlere tost makinesi ve katı meyve sıkacağı rehberi

Markanın dönem dönem açıkladığı rehberlerin sonuncusu okul öncesi kahvaltıların en pratik ve lezzetli olanlarından tost makineleri ve portakal suyu gibi lezzetlerin kolayca yapılabilmesini sağlayan katı meyve sıkacaklarına yönelik oldu

Yurthaber 27-08-22 13:19

Kars'ta kahvaltıların vazgeçilmezi çeçil peynirinin yapımı için kazanlar yakıldı

Çeçil peyniri hazırlamak için güneş altında yoğun mesai yapan kadınlar, peynirin fazlasını da satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor - Peynir yapan kadınlardan Mürvet Şeyhan: - "Bazı işlemlerden geçirilen peyniri bir hafta bekledikten sonra tuzlarız hem de tel tel ayırırız. Sonra bidon veya hayvan derisine koyduk mu kışa hazır hale gelmiş demektir"

Yurthaber 27-08-22 12:04

Rize'nin Çayeli Koloti peyniri coğrafi işaret tescili aldı

Rize'nin Çayeli Koloti peyniri coğrafi işaret tescili aldı

Yurthaber 21-08-22 16:25

Kemik erimesine ilaç gibi geliyor! Her gün mutlaka tüketin

Yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre bilim insanları kemik erimesini (osteoporozu) önlemesi için her gün Jarlsberg peyniri tüketilmesi gerektiğini belirtti. Büyük gözeneklere sahip, hafif sert olan Jarlsberg peyniri Norveç’te üretiliyor ancak İsviçre tipi bir peynir olarak sınıflandırılıyor. K2 vitamini açısından çok zengin olan Jarlsberg peyniri, kemik sağlığını iyileştiriyor.

Haber 05-08-22 07:11

Peynir sevgisi gözünüzü karartmasın! Bu 3 belirti peynirin...

Peynir, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın çoğu yerinde sevilerek tüketiliyor. Yüzlerce hatta binlerce farklı türü olan peynir, genellikle kahvaltıda yemek için tercih edilse de peynir sevenler için zaman fark etmiyor. Uzmanlar, peynirle ilgili önemli uyarılarda bulunuyor. Bozuk peynir mide ve sindirim yollarını bozabileceği gibi zehirlenmenize de neden olabilir. Bu yüzden bozuk peyniri anlayabilmek çok önemli.

Yemek 05-08-22 07:07

Malatya peyniri coğrafi işaret olarak tescillendi

"Malatya peyniri" coğrafi işaret olarak tescillendi

Yurthaber 04-08-22 12:54

Lezzet tutkunlarının gözdesi Adana'nın ütü tostu

Sucuk, yumurta, domates ve bol acı pul biber ile sac üzerinde yapılan "ütü tost", Adana'da yaşayanların yanı sıra şehir dışından gelenler tarafından da beğeniyle tüketiliyor - Tostu yiyenlerden Muhammed Zülküf Daş: - "Farklı bir lezzet, böyle bir tat yok. Ben acıyı severim ama tadını daha iyi alabilmek için çok acılı yemedim. Çok lezzetliydi, acısını da tam tutturmuşlar"

Yurthaber 31-07-22 11:01

MasterChef Künefe tarifi! Künefe nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? En pratik çıtır çıtır lezzetli künefe!

Çıtır Çıtır kızaran tel kadayıfı, Antakya peyniri ve tereyağın buluşmasıyla ortaya çıkan bu muhteşem lezzet künefe yiyenlerde unutulmayacak bir tat bırakıyor. Künefe tarifi, ekranların sevilen yarışması MasterChef'te yarışmacılardan yapılması istendi. En iyi şekilde künefe tarifi yapmak isteyenler künefenin detaylı ve evde kolaylıkla yapılabilen tarifini internette sorguluyorlar. İşte çıtır çıtır künefe tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Yemek 27-07-22 18:05

Hatay'ın tescilli peyniri, aylarca toprak altında saklanarak olgunlaştırılıyor

Peynir, çökelek ve çeşitli baharatlarla hazırlanarak toprak altına gömülen testiler içinde olgunlaşan Antakya carra peyniri, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor - Peynir üretimi yapan Hatice Oral: - "Antakya carra peyniri bizim toprağımızın içinde saklanmış olan bir hazinemizdir"

Yurthaber 23-07-22 11:11

Elazığ'da çölyaklı öğrenciler okullarda glütensiz tost yiyebilecek

Proje kapsamında çölyaklı öğrencilere glütensiz tost yapımı için kantinlere tost makinesi ve bıçak seti hibe ediliyor - Elazığ Çölyak ve Glütensiz Beslenme Dernek Başkanı Rıdvan Fırat: - "Diğer çocuklar gibi çölyaklı çocuklarımız da kantinde sıraya girip glütensiz tostunu alabilecek"

Yurthaber 10-07-22 11:07

Pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos malzemeleri neler?

Pesto sos çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri karışımı ile elde ediliyor. Leziz sosların başında gelen pesto sosu evde kolayca hazırlayabilir ve uzun süre saklayabilirsiniz. Peki pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 06-07-22 22:49

Pratik ve lezzetli tost hazırlamanıza yardımcı en iyi döküm tost makineleri

Hem kahvaltıda hem atıştırmalık olarak tüketilen tostun lezzetinden birçoğumuz vazgeçemiyoruz. İçini dilediğiniz gibi çeşitlendirip damak tadınıza uygun hâle getirebileceğiniz tostun yapımındaki en önemli unsurlardan biri, tost makinesi. Evine döküm tost makinesi almak isteyenler için birbirinden kaliteli ve kullanışlı ürünleri bir araya getirdik. Detayları merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Yemek 20-06-22 17:07

Diyarbakırlı kadınlar İtalyanların dünyaca ünlü mozzarella peynirini üretecek

Mozzarella peyniri yapımı konusunda uygulamalı eğitim verilen 18-45 yaş arası 48 kadın, ürünlerini "Mandarella" markasıyla kooperatif aracılığıyla satacak - Proje koordinatörü Yezdan Uzunoğlu: - "Hedefimiz 3 yıl içinde Diyarbakır'daki manda sütünün en az yüzde 50'sinin mozzarella peynirine dönüşmesini sağlamak, bu peyniri hem ulusal hem de uluslararası pazarda satışa sunmak"

Yurthaber 20-06-22 11:07

Ve süt zammı raflara yansımaya başladı! Peynir fiyatlarında büyük artış: Sadece yarım kilosu bile…

Çiğ süt fiyatlarına Mayıs ayında yapılan zamlar etiketlere yansımaya başladı. Yüzde 32’lik zammın ardından en ucuz süt 18,5 liraya satılmaya yükselmişti. Süt ürünlerinde ise zamlar yeni yeni etkisini gösteriyor. Artık yarım kilo Ezine peyniri almak için ortalama 78 lira, 1 kilo inek peyniri içinse 120 lira ödemek gerekecek…

Finans 13-06-22 07:16

Rüyada un görmek ne anlama gelir? Rüyada un kavurduğunu, çuvalı görmek ne demek?

Rüyada un görmek, bereketle ilişkilendirilir. Gerçek yaşamda önemli bir besin kaynağı olan un rüya simgesi olarak ele alındığında; mutluluk, helal yolla elde edilecek zenginliğin simgesi olarak kabul edilir. Rüyada un kavurduğunu görmek refah içindeki yaşamı simgeler. Rüyada un ve peyniri karıştırırken görmek ise bekar kişilerin evleneceğini alamet eder. Rüyada renkli un görmek, olumsuz yorumlanır. Rüya yorumcuları, rüya gören kişinin kazancına haram karıştığını açıklar.

Trend 07-06-22 17:58

50 tondan 30 milyon liralık katkı! Kaşar peynirinin yapımını okurken bile yorulacaksınız

Muş’ta 1958 yılından bu yana eski kaşar peyniri üretimi yapan Rençber ailesi, mandıralarında ürettikleri eski kaşarları ülkenin dört bir yanına göndererek kent ekonomisine yılda 30 milyon lira katkı sağlıyor. Yılda 600 ton sütten 50 ton kaşar peyniri üretilirken, yapım aşamaları ise kare kare fotoğraflandı.

Finans 24-05-22 09:17