Israil Haberleri Ve Son Dakika Israil Haberleri

Israil Haberleri Ve Son Dakika Israil Haberleri

İsrail, Ortadoğu’da yer alan bir ülkedir. 14 Mayıs 1948 yılında kurulan ülkenin resmi dilleri Arapça ve İbranicedir. Para birimi ise Yeni İsrail Şekeli’dir.

Asya ve Afrika kıtalarının keşişim noktasında yer alan ülkenin batısında Akdeniz yer alır. Ülke, Lübnan, Suriye, Ürdün, Mısır, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’ya komşudur. Birçok coğrafi çeşitliliğe sahip olan ülkede ekonominin ve teknolojinin başkenti olarak Tel Aviv şehri kabul edilir.

İsrail, nüfusun büyük bölümü Yahudi olan tek devlet unvanına sahiptir. Dünyada en büyük ekonomiler arasında 43. Sırada yer alır.

Ülkede bulunan arkeolojik yapılar her yıl birçok turisti ülkeye çekmektedir. Ilıman bir iklime sahip olan ülke, uzun plajlarıyla dikkat çekmektedir

İsrail Haberleri

İsrail'den yeni bir hastane saldırısı mı gelecek? Derhal bölgeyi terk edin

İsrail, Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında 80 Filistinliyi alıkoyduğunu açıkladı. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlilerin "derhal" bölgeyi terk etmelerini ve Gazze Şeridi'nin güneyine gitmelerini istedi.

Haber 18-03-2024 12:47

Gazze'de kanlı gece: İsrail'in saldırılarında 80 Filistinli öldürüldü

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail'in gece boyunca Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırılarda bulunduğunu ve bu saldırılarda 80 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 16-03-2024 09:22

İsrail ordusu yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı!

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin doğusunda yardım bekleyen Filistinlileri hedef alarak onlarca kişiyi öldürdüğünü ve yaraladığını açıkladı.

Haber 15-03-2024 01:23

ABD ile İsrail arasında 'erken seçim' krizi! Muz cumhuriyeti değiliz

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 160 gündür devam ederken, ABD’li yetkililerden İsrail’e yönelik tepkiler sürüyor. Yahudi kökenli ABD Senatosu Çoğunluk Lideri ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki koalisyonun 7 Ekim’den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını belirterek, İsrail’de erken seçim çağrısında bulundu. Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi'nden ise, "İsrail muz cumhuriyeti değil" tepkisi geldi.

Haber 14-03-2024 21:33

Diğer Haber Etiketleri

İsrail

Israil Hakkındaki Haberler Mynet'te. Israil Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hamas'ın 2 numarası gölge adam öldürüldü! İddiayla ilgili peş peşe açıklamalar... Aslan lakaplı milli futbolcu da bombardımanda can verdi

İsrail güçlerinin gözünden kolayca kaçabiliyor, hatta bu nedenle "gölge adam" olarak anılıyordu... 7 Ekim saldırısının arkasındaki isim olduğu belirtilen ve Hamas'ın 2 numaralı ismi olarak bilinen Mervan İsa'nın öldürüldüğü haberi Hamas'ta endişe yarattı. Öte yandan İsrail'in saldırılarında "aslan" lakaplı Filistinli futbolcu Muhammed Berekat öldürüldü.

Haber 12-03-2024 15:38

İsrail kalbinden vuruldu: Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na drone saldırısı! Irak İslami Direnişi görüntüleri paylaştı

5 aydan uzun süredir devam eden İsrail-Hamas savaşının bölge ülkelerine sıçraması endişeleri sürerken dünyanın gözünü bölgeye çeviren son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İran destekli Irak İslami Direnişi, İsrail'in başkentindeki Ben Gurion Havaalanı'nı insansız hava aracıyla vurduğunu duyurdu. Açıklamayla birlikte saldırıya ilişkin görüntü de paylaşıldı.

Haber 12-03-2024 09:27

İsrail ramazan dinlemedi... Gazze'ye yoğun saldırı: Çok sayıda ölü var

İsrail ordusu ramazanın ilk gününde Gazze'deki birçok bölgeye hava, kara ve denizden saldırdı. Düzenlenen saldırılarda çok sayıda Filistin hayatını kaybetti.

Haber 11-03-2024 09:40

Biden’dan çok konuşulacak Netanyahu ve İsrail sözleri: ‘Kırmızı çizgi yok’

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini ifade ederek Gazze’de devam eden İsrail saldırıları hakkında da tüm dünyada ses getirecek açıklamalarda bulundu. Biden açıklamasında "İsrail'i asla bırakmayacağım. Silah yardımının duracağı, demir kubbenin cephanesiz kalacağı bir kırmızı çizgim yok" dedi.

Haber 10-03-2024 09:01

MOSSAD'a bilgi sızdıran 7 kişi hakkında karar verildi! 6’sı tutuklandı

İsrail dış istihbarat servisi Mossad’a bilgi sızdırmakla suçlanan ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nca çökertilen hücrenin 6 üyesi çıkarıldıkları mahkemece “uluslararası casusluk suçu” kapsamında tutuklandı. Şebekenin 1 üyesi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber 08-03-2024 20:52

Murat Kurum'un gündem olan videosundaki Hakkı Alkan'a FETÖ tepkisi! Los Angeles imamı olmak isteyen adam değil mi o?

İBB başkan adayı Murat Kurum'un 'sipariş listesi' videosu sosyal medyada ses getirmişti. Kurum'un videoda birlikte yer aldığı Hakkı Alkan için gazeteci Fatih Altaylı, "FETÖ'nün Los Angeles imamı olmak isteyen adam değil mi?" deyip Murat Kurum hakkında da dikkat çeken bir yoruma imza attı.

Haber 06-03-2024 09:22

Filistin'de insanlık tarihini utandıracak fotoğraf! Günden güne eridi, bir deri bir kemik kaldı: Oğlumun böyle olacağı aklıma gelmezdi

İsrail insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Filistinliler hayata tutunmaya çalışırken yürek yakan acılar yaşanıyor. Hasta olan ve yeterli beslenemeyen 10 yaşındaki Yezen el-Kefarne bir deri bir kemik kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Geriye kalan fotoğraflar ise tarihinin acı sayfalarında yerini aldı.

Haber 05-03-2024 13:06

İsrail, yardım bekleyen Filistinlileri vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusu, yine Gazze Şeridi'nin kuzeyinde insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırdı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırıyı 'korkunç bir katliama' benzetirken, çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Haber 03-03-2024 19:48

Gazze için kritik saatler! Hamas heyeti Kahire'ye geldi: Ateşkes umutları yeşerdi

Gazze'de süren savaşta Ramazan öncesi ateşkes sağlanması için peş peşe adımlar atılıyor. Son olarak Hamas heyeti Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi. Bir Hamas yetkilisi, Gazze'de 24 ila 48 saat içinde ateşkesin sağlanabileceğini ifade etti.

Haber 03-03-2024 13:12

İsrail savaş uçakları Suriye'yi vurdu! İranlı askerle birlikte 3 kişi öldü

İsrail'in Suriye'nin batısındaki Baniyas kentine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu’na mensup askeri danışmanın da aralarında bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti.

Haber 01-03-2024 23:14

İsrail'in yardım bekleyenlere yönelik katliamının görüntüleri ortaya çıktı!

İsrail'in Gazze'de gıda yardımı bekleyen kalabalığın üstüne ateş açması sonucu 104 kişi Filistinli hayatını kaybederken, 760 kişi ise yaralandı. O katliama dair görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'dan ateşkese yönelik açıklama geldi.

Haber 29-02-2024 18:18

CNN International duyurdu: Orta Doğu'da yeni savaş... Tarih verildi!

Lübnan'ın en büyük askeri gücü olan ve İran tarafından desteklenen Hizbullah ile İsrail ordusu, Aksa Tufanı'nın hemen ardaından bu yana savaşıyor. Sınır hattından taşmayan çatışmalarda şimdiye dek Hizbullah cephesi 200'den fazla kayıp verirken, İsrail ise 10'dan fazla üst düzey askeri yetkilisinin öldüğünü açıklamıştı.

Haber 29-02-2024 14:11

İsrail'den korkunç katliam! Yardım bekleyenlere saldırdı: 70'ten fazla ölü, 250'den fazla yaralı

Gazze'deki hükümet, İsrail ordusunun kıtlığa sürüklediği Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri "kasıtlı, planlayarak ve soğukkanlılıkla öldürdüğünü" belirtti. Açıklamada, "Korkunç katliamda 70'ten fazla kişi öldürüldü ve 250'den fazlası da yaralandı." ifadesi kullanıldı.

Haber 29-02-2024 13:09

Tepki çeken görüntüler! Biden dondurma yerken açıkladı: ‘İsrail, Ramazan ayında Gazze'deki eylemlerini durduracak!’

Son dakika haberi: İsrail-Filistin savaşında ateşkes için çabalar sürerken önemli bir açıklama ABD Başkanı Joe Biden'dan geldi. Biden'ın Gazze'de ateşkesin 4 Mart'a kadar uygulanmasını umduğunu söylediği anlar ise tepki çekti. Biden, İsrail - Filistin savaşıyla ilgili bu açıklamasını dondurma yerken yaptı. İşte o anlar...

Haber 27-02-2024 09:05

Büyükelçilik önünde kendini ateşe verdi, nefesi kesilene kadar aynı cümleyi bağırdı! Dünyayı dehşete düşüren görüntülerdeki kişi ABD askeri çıktı

ABD'nin başkenti Washington'da büyükelçilik önünde kendini yakan kişinin görüntüsü tüyleri diken diken etti. Sosyal medyada viral olup tüm dünyanın konuştuğu görüntülerdeki kişinin 25 yaşındaki bir asker olduğu ortaya çıktı. "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim" dedikten sonra başından aşağı benzin döküp kendini ateşe veren asker, nefesi kesilene dek aynı cümleyi tekrar etti.

Haber 26-02-2024 09:08

1,5 milyon kişi tehlikede! Netanyahu tarih verdi

İsrail, Refah kentine saldırı hazırlıklarını sürdürüyor. Netanyahu, yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı şehre saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtti.

Haber 25-02-2024 00:24

Gazze'nin idam fermanı... Netanyahu'nun planı onaya sunuldu: İsrail güçleri bölgede 'süresiz özgürlüğe' sahip olacak

İsrail'de Savaş Kabinesi'nden 'savaş sonrası' Gazze planı oluşturuldu. Gazze'nin tabiri caizse idam fermanı niteliğinde olan belgede, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerinde 'süresiz' özgür kalacağı, Filistin tarafında tampon bölge oluşturulması ve Gazze'nin tamamen silahsızlandırılması gibi maddeler yer alıyor. Rehine takası konusunda ise Paris'e bir heyet gönderilmesi planlanıyor.

Haber 23-02-2024 10:17

İletişim Başkanı Fahrettin Altun tek tek anlattı! Gazze'deki soykırımın kanıtı Türkiye'den! Lahey'de İsrail'in karşısına çıktı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da gerçekleşen Gazze'de Soykırım: Yeni Kanıtlar programına katılarak uluslararası kamuoyunu da ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Fahrettin Altun, Gazze'de İsrail tarafından soykırım yapıldığını bir kez daha belirtirken Türkiye tarafından hazırlanan 'Kanıt' kitabının Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhinde kullanıldığını söyledi.

Haber 20-02-2024 10:53

İsrail ordusu, Lübnan'ın Sayda kenti yakınlarındaki hava saldırılarını üstlendi!

İsrail ordusu, Lübnan'da Beyrut'un güneyinde sınıra yaklaşık 55 kilometre mesafedeki Sayda kentine bağlı Gaziyye beldesine düzenlenen hava saldırılarını üstlenerek hedeflerinin Hizbullah'a ait iki silah deposu olduğunu savundu

Haber 19-02-2024 20:22

Daha önce duymadınız! Oktar'ın kabarık sabıkasına yenileri eklendi: İşin içine 'Tapınakçılar' da girdi

Oluşturduğu illegal yapılanmayla kendine ve çevresine avantaj sağlayan, bu uğurda gencecik insanların hayatını karartmaktan, aileleri yıkmaktan korkmayan Adnan Oktar suç örgütüyle ilgili çarpıcı yeni bilgiler çıktı. İsrailli siyasetçilerle görüşmeler belirlendi, Tapınakçılarla yapılan görüşme ortaya çıktı. BM toplantılarına bile katılmaları örgütün sarmaşık gibi nasıl büyüdüğünü gözler önüne serdi.

Haber 19-02-2024 11:38

Elazığ'da İsrail'in Gazze'deki saldırıları protesto edildi

Elazığ'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için yürüyüş düzenlendi.

Yurthaber 19-02-2024 07:40

Netanyahu'dan Luiz Inacio Lula da Silva'ya tepki! 'Kırmızı çizgiyi aştı'

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın sözleri gündem olmuştu. Silva, İsrail’in Gazze’de yaptığını Hitlerin Yahudilere yönelik katliamına benzetmişti. Silva'nın sözlerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tepki göstererek "kırmızı çizginin aşıldığını" söyledi.

Haber 18-02-2024 19:09

Gazlı içeceklerin satışı yüzde 50'den fazla azaldı! Alternatifleri ise demirhindi ve ayran: 'Boykot bilinci canlı tutulmalı'

7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışması sonrası İsrail'e destek veren firmalar için dünya çapında boykot çağrısı yapılmıştı. Türkiye'de de bu çağrı bazı yerlerde karşılık gördü. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, "Gazlı içeceklerin satışı yüzde 20 civarı düştü. Bu oranı marketler, lokantalar ve otelleri dahil ederek söylüyorum. Restoran ve lokantalarda gazlı içecek satışları yüzde 50'den fazla azaldı." ifadelerini kullandı.

Finans 18-02-2024 13:54

İsrail'de Kabine, Refah için toplanıyor! Yetkili isimden açıklama: Saldırılar ramazan ayında da sürebilir

İsrail'de Hükümet Kabine'si Refah'a düzenlenecek saldırı planını görüşmek üzere gelecek hafta toplanacak. Muhtemel Refah saldırısının amacı olarak Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyine geçişini engellemek gösteriliyor.

Haber 17-02-2024 15:19

İsrail'e destek verdiği için gözaltına alınan Antalyaspor'un futbolcusu Sagiv Jehezkel, Akdeniz ekibinin başına bela oldu

Antalyaspor'un eski İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel attığı golün ardından "7 Ekim saldırısının 100'üncü günü" yazılı ve Siyon yıldızının yer aldığı bilekliği göstererek Türkiye'den İsrail'e selam göndermişti. Kısa süre içinde kadro dışı bırakılarak gözaltına alınan Sagiv Jehezkel sonrasında serbest bırakılmış ve ülkesine dönmüştü. İsrail'de kahramanlar gibi karşılanan Sagiv Jehezkel'den yeni bir hamle geldi.

Spor 16-02-2024 14:50

İstanbul'da HÜDA PAR'dan İsrail protestosu

HÜDA PAR üyesi bir grup, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Yurthaber 16-02-2024 07:45

Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek hamle: Yeni bir devlet kuruluyor! Başkenti bile belli oldu...

ABD'de Biden yönetimi ve içlerinde Orta Doğulu bir grup ortağın da bulunduğu bir topluluk, İsrail ile Filistin arasındaki savaşı temelli sona erdirecek bir çözüm planını masaya yatırıyor. Plana göre, yeni bir Filistin devleti kurulacak ve bu sayede uzun vadeli barışın tesisi sağlanacak. Bölgede sağlanması elzem olan güvenliğin tesisi için ise birçok madde masada...

Haber 15-02-2024 11:23

Moody's 5 İsrail bankasının notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 5 İsrail bankasının kredi notunu düşürdü.

Finans 14-02-2024 10:46

Skandal görüntüler! İsrail askerlerinin çektiği videolar dünya gündemine bomba gibi düştü... BM yetkilisi: Kesinlikle uluslararası hukukun ihlali

İsrail'in Gazze'deki operasyonlarında askerler tarafından çekilen görüntüler uluslararası basına sızdırıldı. Gözaltına alınan Gazzelilerin elleri ve gözleri bağlı çırılçıplak soyulup sorguya alındıkları anların internette paylaşılması sonrası dünya kamuoyu ayağa kalktı. Uluslararası hukukun ihlali olarak yorumlanabilecek görüntüler sonrası Birleşmiş Milletler'in hamlesinin ne olacağı merak konusu...

Haber 12-02-2024 12:20

İsrail'in Gazze'deki katliamları hız kesmeden devam ediyor! Refah'ta ambulanslar yetersiz kalıyor... Dünyadan tepki yağıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde, Mısır sınırına yakın bölgesi Refah şehrine düzenlediği saldırılarda yararlıları taşımak neredeyse imkansız hale geldi. Ambulansların yetersiz kaldığı Refah'taki İsrail katliamına da dünyadan tepki yağmaya başladı. ABD Başkanı Joe Biden dahi Netanyahu'yu Refah konusunda uyardı.

Haber 12-02-2024 11:31

SON DAKİKA | İsrail bu kez Refah'a saldırdı! 100'den fazla kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberi: İsrail, güvenli bölge olduğunu iddia ederek insanları sürdüğü Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah’a saldırdı. Söz konusu saldırıda, 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber 12-02-2024 06:47

Orta Doğu'da yeni kriz: Refah! Açıklamalar peş peşe geldi: 'Vahim sonuçları olur'

İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine askeri operasyon yapılacağı yönündeki açıklamaları sonrasında Mısır'dan yeni bir açıklama geldi. Mısır, İsrail'i operasyon düzenlemesinin "vahim sonuçları" olacağı konusunda uyardı. Öte yandan Beyaz Saray, "Biden, Netanyahu'ya Refah'ta bir milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı bir planı olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiğini iletti" açıklamasını yaptı.

Haber 11-02-2024 21:53

Hamas'tan İsrail'e gözdağı! Görüşmeleri havaya uçurur

Üst düzey bir Hamas yetkilisinin bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'ta bir kara saldırısı gerçekleştirmesinin rehine takası görüşmelerini "havaya uçuracağını" ifade etti.

Haber 11-02-2024 13:47

Moodys İsrail'in kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's İsrail'in kredi notunu A2'ye düşürdü. Moody's, 19 Ekim 2023'te İsrail'in "A1" olan kredi notunu olası bir düşüş için incelemeye almıştı.

Finans 11-02-2024 09:35

MÜSİAD'dan İsrail ile ticaret iddialarına ilişkin açıklama: İftira niteliğinde karalayıcı haberler...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bazı üyelerinin İsrail ile ticari faaliyet gerçekleştirdiğine yönelik iddialara yanıt verdi. Açıklamada iddialar, iftira niteliğinde karalayıcı haberler olarak tanımlandı, "Siyonist İsrail yönetimi, sempatizanları, destekçileri ve yandaşlarıyla ticaret yapan çevreleri kınıyoruz" denildi.

Finans 11-02-2024 08:39

Orta Doğu'da yeni savaş ihtimali! Tansiyon giderek yükseliyor, böyle duyurdular: 'Barış anlaşması askıya alınabilir'

İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentine kara harekatı sinyali vermişti. Bu gelişme sonrasında Orta Doğu'da tansiyon giderek yükselirken çarpıcı bir gelişme yaşandı. Mısır'ın İsrail'in olası harekatı karşısında İsrail-Mısır Barış Anlaşmasını askıya alacağı ileri sürüldü.

Haber 11-02-2024 00:16

İsrail’in yargılandığı Adalet Divanı’nda Türkiye sürprizi! Takvim açıklandı, kritik gün netleşti…

Türkiye, Adalet Divanı'nın İsrail'in Filistin'deki uygulamalarına ilişkin duruşmasında beyanda bulunacak. Uluslararası Adalet Divanının, İsrail'in, işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarını ele alacağı danışma görüşüne ilişkin duruşmalarında, Türkiye dahil 52 devlet ve 3 uluslararası kuruluş sözlü beyanda bulunacak. İşte tüm dünyanın yakındaki takip ettiği dava ile ilgili son dakika gelişmesinin detayları…

Haber 10-02-2024 08:02

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanında İsrail'le ilgili duruşmada beyanda bulunacak

Uluslararası Adalet Divanının (UAD), İsrail'in, işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarını ele alacağı danışma görüşüne ilişkin duruşmalarında, Türkiye dahil 52 devlet ve 3 uluslararası kuruluş sözlü beyanda bulunacak.

Haber 09-02-2024 22:53

Mossad soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı: Kritik bir isimmiş...

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) ortak operasyonuyla gözaltına alınan İsrail istihbarat servisi MOSSAD ajanlarından 7'si tutuklandı. 4 şüphelinin ifadelerinde MOSSAD ile bağlantılı oldukları tespit edilirken, hukuk bürosu çalışanı olarak görülen şüphelilerden M.K.'nin bilgi ağı içerisindeki kritik bir isim olduğu iddia edildi.

Haber 09-02-2024 15:22

İsrail uçağında kaos: Yolcu kokpite girmeye çalıştı, uçak acil iniş yaptı

Çekya'nın başkenti Prag'tan İsrail'e giden bir uçakta arbede yaşandı. Bir yolcu kokpite girmeye çalışınca uçak Selanik'e acil iniş yaptı.

Haber 09-02-2024 09:18

ABD'den uyarı: İsrail'in Refah'a yönelik askeri operasyonu bir felaket olur

Netanyahu, Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah bölgesine saldırı hazırlığı için orduya emir verdiklerini söylemişti. ABD'den açıklama geldi. ABD yönetimi, İsrail'in Refah'a yönelik olası askeri operasyonlarının "bir felaket" olacağı uyarısında bulundu ve böyle bir operasyona destek olmayacağını duyurdu.

Haber 08-02-2024 22:37

Dünya bu sözleri konuşuyor: Netanyahu'dan 'Saldırı emri verdik' açıklaması! Hamas duyurdu: 'Türkiye'den garantörlük talep edildi'

İsrail ve Hamas arasında ateşkese yönelik görüşmeler sürüyordu. Netanyahu yaptığı açıklamada Hamas'ın isteklerini kabul etmenin İsrail için yeni bir kıyıma yol açacağını savundu. Açıklamasında Netanyahu Gazze'nin güneyindeki Rafah kentine saldırıya hazırlanması için orduya emir verdiklerini söyledi. Öte yandan Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, Gazze'de ateşkes için sundukları teklifte Türkiye'nin anlaşmada garantör olmasını talep ettiklerini açıkladı.

Haber 07-02-2024 21:48

Kocaeli'de 7 kişiyi rehin almıştı! Detaylar ortaya çıktı: Bakın nasıl yakalanmış

Kocaeli'de bir kişi, İsrail’in Gazze’de yapmış olduğu katliamları durdurmasını ve Mısır’a olan sınır kapısının açılması amacıyla ABD'ye ait firmanın 7 çalışanını rehin almıştı. Saatler süren rehine krizinde 7 kişi kurtarılırken, çalışanları rehin alan kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen saldırgan tutuklanırken, 7 rehinenin kurtarıldığı operasyonun detayları ortaya çıktı.

Haber 05-02-2024 23:37

İsrail durmuyor! Gazze'ye yeni operasyon sinyali, o bölgeyi işaret etti

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini verdi.

Haber 01-02-2024 21:46

Biden onayladı! Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulanmasına izin veren kararnameyi onayladı. Yaptırım listesine girenlerin ABD'deki varlıkları dondurulacak, vize alamayacak.

Haber 01-02-2024 20:52