Hatalı Basım Para Haberleri

İlk defa karşılaşıyorum diyerek uyardı! Yüksek bedellerle satılmaya çalışılıyor ama...

Nümismat ve Yazar Necati Doğan'dan sıfırı silinen banknot uyarısı geldi. Necati Doğan, son dönemde banknotların üzerindeki bazı rakamların kimyasal maddelerle silindiğini belirterek, bu yöntemle koleksiyon değeri kazandırmaya çalışılan banknotların yüksek bedellerle satılmaya çalışıldığını söyledi. Doğan, "Yaklaşık 40 yıldır para ve madalya konusunda çalışıyorum. Bu konuda 18 kitap yazım, ilk defa bu kadar hatalı basım para iddialarıyla karşılaşıyorum." ifadelerini de kullandı.

Finans 18-12-2022 11:38

Banknotu görünce sevinçten havalara uçtu! Önce sahte sandı, sonra 500 katı fiyatına satışa çıkardı: 30 bin lira teklif geldi, satmadım

Parayı gördüğünde kendi deyişiyle "eli ayağı titredi, sevinçten duramadı." Ankara'da bir benzin istasyonunda çalışan Serkan Solmaz, akaryakıt karşılığında aldığı 100 liralık banknot ile adeta servete kondu. Zira o banknotta bir "0" eksikti. Önce sahte sandı, sonra orijinal olduğunu anladı. Daha önce de hatalı basım bir 200 liralık banknota denk gelip satan Solmaz şimdi bu tek "0"ı eksik banknotu dudak uçuklatan bir fiyattan satışa çıkardı.

Haber 11-12-2022 08:36

Diğer Haber Etiketleri

Hatalı Basım Para

Hatalı Basım Para Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Hatalı Basım Para Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.