Hormon Testi Haberleri

Hormonları dengeleyip fazla östrojeni vücuttan atıyor! Bel bölgesinde yağlanma, kilo vermede zorluk ve kronik yorgunluğa son veriyor

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlarken bazı yiyecekler özellikle belirli sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için birebir faydalar sağlayabilir. Çiğ havuç salatası hormon dengesini sağlayıp fazla östrojenin vücuttan atılmasına destek olabilir. Bu sayede saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, kısırlık, düşük libido ve kilo problemlerine birebir fayda sağlar.

Kadin 23-02-2024 15:59

Hormon testi nasıl yapılır? Hormon testi nedir, sonuçları ne zaman belli olur?

Hormonlar, vücudumuzun karmaşık işleyişini düzenleyen ve kontrol eden kimyasal sinyallerdir. Bu önemli moleküller, metabolizma, büyüme, üreme, bağışıklık sistemi ve duygusal durum gibi birçok hayati fonksiyonu etkilerler. Vücutta meydana gelen hormonal dengesizlikler, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir ve bu nedenle hormonal seviyelerin belirlenmesi önemli bir tanısal adımdır.

Haber 30-07-2023 20:34

LTH hormonu görevi nedir, nerede üretilir? LTH hormonu ne işe yarar, eksikliği ve yüksekliği belirtileri nelerdir?

El sıkıştığınızda sıcaklığı ve kokuyu algılayan, vücudunuzun süt üretiminden kemik yoğunluğuna kadar birçok işlevini kontrol eden bir hormon var: LTH veya laktotropik hormon. LTH hipofiz bezi tarafından salgılanır ve memelerdeki süt üretimini artırır. Bununla birlikte LTH'nin vücutta oynadığı roller sadece bununla sınırlı değildir. Bu hormon aynı zamanda doğurganlık, cinsel işlev, bağışıklık sistemi ve hatta davranış üzerinde de etkili olabilir.

Haber 10-04-2023 10:14

Prof. Dr. Canan Karatay: Uyurken kilo vermeniz mümkün! Bu yiyecekler kanser yapıyor

Kilo vermek için çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak yapılan bu yöntemlerin etkisi istenilen seviyede olmuyor. Sağlıklı beslenme hakkında çarpıcı önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, uyurken kilo verebileceğinizi belirterek sağlığınız için uzak durmanız gereken besinleri açıkladı.

Haber 14-09-2022 14:26

Diğer Haber Etiketleri

Hormon Testi

Hormon Testi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hormon Testi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.