Karbonat Kullanim Alanlari Haberleri

Meyve ve sebzelerdeki gizli tehlike: Zehirlenmeden genetik hastalıklara kadar etki edebiliyor! 'En çok bu ürünlerde var'

Meyve ve sebze üretiminde kullanılan tarım ilacı pestisit, fazla maruz kalınması halinde hastalıkları da beraberinde getiriyor. Pestisitin kanserden zehirlenmelere birçok hastalığa yol açabileceğini belirten uzmanlar, gıdaları bu ilaçlardan mümkün olduğunca arındırabilmek için uygulanması gerekenleri anlattı. Uzmanlar, meyve ve sebzeleri yıkarken sirke yerine karbonat kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 2024-07-13 16:02:01

Karbonatın faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Her evde mutlaka bulunan, temizlikten gıdaya birçok farklı alanda kullanılabilen ve kolaylıkla temin edilebilen karbonat, aslında İngiliz karbonatıdır ama halk arasında daha çok karbonat adıyla anılır. Kişisel bakım, temizlik, mutfak, sağlık alanlarında etkili, kullanışlı ve oldukça da yararlıdır.

Haber 2024-07-12 21:38:24

Karbonatın cilde faydaları nelerdir? Karbonat cilde nasıl uygulanır?

Karbonat mutfaklarımızda kabartma tozu olarak yaygın bir şekilde kullanılan ev temizliği için vazgeçilmez bir yardımcı olan bir madde olarak bilinir. Ancak karbonat cilt bakımının gizli kahramanlarından biri olabilir. Kimyasal içeriklerle dolu bazı ticari cilt ürünleri yerine doğal ve ekonomik bir alternatif arıyorsanız karbonat sizin için mükemmel bir seçenek olabilir.

Haber 2023-08-31 23:54:11

Karbonat ile saç rengi açma - Karbonatın saça faydaları nelerdir?

Saç insan görünümünün belirgin bir parçası olup kişisel ifademizin bir yansımasıdır. Bu nedenle saç rengi ve görünümü üzerinde oynamak isteyen birçok kişi doğal ve zararsız yöntemleri araştırır. Evlerimizde sıkça kullanılan karbonat saç bakım rutinlerinde de iddialı bir şekilde yer bulmuştur. Karbonatın saça olan faydaları arasında öne çıkanlardan biri saç rengini açma yeteneğidir. Ancak bu yöntem dikkatle uygulanmalı ve olası etkileri iyi anlaşılmalıdır.

Haber 2023-08-28 21:26:12

Buzdolabına neden karbonat koymalısınız? Şaşırtıcı etkiler yaratıyor

Buzdolabı en çok kullanılan ev aleti olarak görülüyor. Yiyeceklerin uzun süre bozulmaması sağlayan buzdolabının doğru kullanımı büyük önem taşıyor. Buzdolabına konulan karbonat adeta mucizeler yaratıyor. Buzdolabında yer alan en büyük problemi ortadan kaldırıyor.

Kadin 11-05-23 16:10

Aragonit taşı faydaları nelerdir, gerçek aragonit taşı nasıl anlaşılır? Aragonit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Aragonit taşı, kristal yapıya sahip bir kalsiyum karbonat mineralidir. Doğada, deniz kabukları, mercanlar, kireçtaşı mağaraları, volkanik kayaçlar ve çamur volkanları gibi yerlerde bulunabilir. Aragonit, beyaz, renksiz, sarı, kahverengi, yeşil, mavi veya mor gibi farklı renklerde olabilir. Hem dekoratif hem de spiritüel amaçlar için kullanılır. Peki, gerçek aragonit taşı nasıl anlaşılır?

Haber 28-04-23 14:49

Azurit taşı faydaları nelerdir, ne anlama gelir? Azurit taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Azurit taşı turkuaz rengiyle kendini gösteren bakır karbonat mineralidir. Nadir bir taş olmasına rağmen dünya genelinde birçok yerde bulunabilen bu taş tarihte boyama pigmentleri için ve takı yapımı için kullanılmıştır. Azurit taşı estetik amaçlar için takı yapımında kullanıldığı gibi enerji taşı olarak da kullanılır. Kişisel gelişim ve fiziksel sağlık açısından faydası olduğuna inanılan bu taş dünya genelinde en çok kullanılan doğal taşlar arasındadır.

Haber 10-04-23 10:42

DEPREM TOPLANMA ALANLARI nerede? 2023 Afet ve acil durum toplanma alanı e-Devlet ile il il sorgulama ekranı

Deprem toplanma alanları il il e-Devlet ile sorgulanabiliyor. Geçtiğimiz gün Türkiye'de yüksek şiddetli depremler meydana geldi. Sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem, 10 ili etkiledi. Deprem sonrası vatandaşlar afet ve acil durum toplanma alanı sorgulamaya başladılar. Peki, Deprem toplanma nerede? İşte 2023 Afet ve acil durum toplanma alanı e-Devlet ile il il sorgulama ekranı...

Haber 07-02-23 07:13

55 yaşındaki Julia Roberts botoks yaptırmadan sağladığı gençlik sırrını paylaştı! Favorisi karbonat...

Başarılı ve güzel oyuncu Julia Roberts genç yaşından itibaren güzelliği ve fiziğiyle dikkat çeken isimler arasında bulunuyor. Hafızalara kazanan Pretty Woman, Notthing Hill gibi romantik filmlerde başrol oynayan Julia, aradan yıllar geçmesine rağmen doğal güzelliğini koruyor. Yaşından çok daha genç gösteren Julia Roberts'ın botoks yaptırmadığı biliniyor. İşte Julia Roberts'ın daha genç görünmesini sağlayan güzellik sırları...

Kadin 30-12-22 10:31

Hiç duymadınız! Karbonatın hayat kolaylaştıran yararları şaşırtıyor

Karbonatın yemeklerde kullanımı en çok bilinen faydaları arasında bulunuyor. Kekleri, poğaçaları kabartmak isteyenler karbonattan yararlanıyorlar. Ancak karbonatın faydaları sadece mutfakla sınırlı kalmıyor. Hayatımızın birçok alanında hayat kolaylaştırıyor. Hiç bilmediğimiz karbonat kullanım alanları bulunuyor.

Kadin 07-11-22 13:12

Herkesin bilmesi gerekiyor! Karbonat mı daha iyi kabartır, kabartma tozu mu?

Hamur işlerinin daha kabarık ve pofuduk durması isteniyor. Özellikle keklerde ve poğaçalarda sıklıkla kullanılan karbonat veya kabartma tozu hamur işlerinin çok daha fazla kabarmasını sağlıyor. Mutfakla ilgilenen birçok kişi hangisinin daha fazla kabarma sağladığını bilmiyor. Karbonat mı daha iyi kabartır, kabartma tozu mu? İşte cevabı...

Yemek 24-10-22 13:59

Kıskanılası saçların formülü ortaya çıktı

Yiyeceklerden içeceklere, temizlikten kişisel bakıma karbonatı her yerde kullanıyoruz. Karbonat doğal ve organik seçenekleriyle her geçen gün çeşitlenmeye devam ediyor. Mağazalarda satılan kimyasal dolu şampuanlar saçların sertleşmesine neden olabiliyor. İpek gibi parlak saçlar için karbonatı deneyebilirsiniz.

Haber 03-09-22 14:59

Neden daha önce yapmadım diyeceksiniz! Nohuda karbonat ekleyin, Nohut nasıl yumuşatılır? Faydaları nelerdir?

Nohudun faydaları saymakla bitmiyor. En sevilen bakliyatlar arasında bulunan nohut özellikle pilav ile vazgeçilmez bir ikili oluyor. Evde yaptığınız nohutlar sert oluyorsa ve kabukları soyulmuyorsa bunun çözümü karbonattan geçiyor.

Yemek 15-08-22 12:59

Yatmadan önce bir kaşık yenilen bal karbonat karışımının etkilerine inanamayacaksınız

Neredeyse her derde deva olan bal ile güçlü bir enfeksiyon önleyici olan karbonat karışımını uyumadan önce bir kaşık yerseniz etkilerine inanamayacaksınız. Düzenli olarak tüketildiğinde sağlığınızdaki olumlu değişimleri çok kısa sürede fark edeceksiniz. Hücreleri yenileyen bal karbonat karışımı, kanserli hücrelerin yok olmasını sağlayabilir. Bal karbonat karışımı ile bağışıklığınızı çelik gibi güçlendirerek, hastalıkların sizden uzak durmasını sağlayabilirsiniz.

Haber 11-08-22 08:30

Herkes merak ediyor: Kekleri karbonat mı kabartma tozu mu daha fazla kabartır?

Kek tariflerinin içerisinde ya karbonat ya da kabartma tozu bulunuyor. Azcık karbonat veya kabartma tozu ile yapılan kekler hiç olmadığı kadar kabarabiliyor. Yapacağınız keklerin ve tatlıların daha fazla kabarmasını istiyorsanız ve içerisine ne ekleyeceğinizi düşünüyorsanız bu haberi okumalısınız.

Yemek 15-06-22 16:11

Komşuda fabrikada patlama meydana geldi: 112 kişi yaralandı!

İran'da sodyum karbonat fabrikasındaki patlamada 112 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine ambulanslar hastanelere kaldırıldı.

Haber 14-06-22 01:28

Yaz aylarına daha zayıf girmek isteyenler dikkat! İşte bir kaşık ballı karbonat karışımının faydaları

Son senelerde yaşanan en büyük sağlık problemleri sağlıksız ve yetersiz beslenmeden kaynaklanıyor. Özellikle yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, vücut yağlanması, obezite, kanser ve daha bir sürü hastalığa sebep olan sağlıksız beslenme, kilo problemlerine de sebep olabiliyor. Yaz aylarına daha zayıf girmek isteyen vatandaşlar ise kilo vermek için doğal yöntemleri araştırmaya başladı. Peki ballı karbonatın zayıflamak için oldukça etkili olduğunu biliyor muydunuz? İşte karışımın faydaları...

Haber 30-05-22 11:48

Kalsiyum karbonat ne demek? Kalsiyum karbonat birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Kalsiyum karbonat birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Kalsiyum karbonat ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 20:29

Magnezyum karbonat ne demek? Magnezyum karbonat birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede birleşik kelimeler, basit sözcüklerin bir araya gelmesiyle oluşur. Eklerle birlikte tür değiştirebilen sözcükler, birleşik kelimeleri oluştururken ses düşmesi, ses türemesi gibi değişimler geçirebilir. Dilbilgisi kuralları göz önünde tutularak oluşturulan iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle türeyen sözcüklerden biri de Magnezyum karbonat birleşik kelimesidir. Magnezyum karbonat ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:15

Sodyum karbonat ne demek? Sodyum karbonat birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Sodyum karbonat birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Sodyum karbonat ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:43

Karbonat ne demek? Karbonat kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İnternette zaman zaman anlamı araştırılan ve incelenen çok sayıda kelime vardır. Kelimelerin anlamları ve kökenleriyle ilgili incelemelerde bulunan Türk Dil Kurumu, hem Türkçeyi korumayı hem de dili zenginleştirmeyi amaçlar. Bu çalışmalar Türkçe hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler tarafından da merakla incelenir. Bu incelemelerden bir tanesi de Karbonat kelimesi ile ilgilidir. Karbonat ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:16

Amonyum karbonat ne demek? Amonyum karbonat birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Amonyum karbonat birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Amonyum karbonat ne demek, anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 21:01

Baryum karbonat ne demek? Baryum karbonat birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Bazı isimler, sıfatlar veya eylemler iki farklı kelime içerirler. Bu kelimeler bazen birleştirilirken değişime uğrar. Birleşirken harf ve hece kaybeden, hatta bazı harfleri değişen bu sözcükler yeni bir anlam kazanırlar. Bu dönüşüm bazen Türkçenin yapısı gereği meydana gelirken bazen zamanla ortaya çıkar. Birleşik kelimelerin hangi farklı sözcüklerle oluştuğu ve anlamı merak edilir. Baryum karbonat birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Baryum karbonat ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 20:37

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sivrisinek ısırığı için evde doğal bitkisel tedavi var mı?

Genellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, 3500'den fazla türe sahiptir. Şişlik ve kaşıntılara neden olan sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Bazı kişilerde alerjik etkilere de neden olan sivrisinek ısırığına karşı evde uygulayabileceğiniz doğal bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir? Sivrisinek ısırığına iyi gelen buz, karbonat, aleo vera bitkisi ile uygulamalar nasıl yapılmalıdır?

Haber 17-05-22 08:37

Bal ve karbonat karışımının yarattığı etkiye inanamayacaksınız! Yapmanız gereken...

Son yılların en büyük sorunlarından biri sağlıksız ve yetersiz beslenmeden kaynaklanan hastalıklar. Yüksek kolesterol, kalp hastalıkları, vücut yağlanması, obezite, kanser ve daha bir sürü hastalığa neden olan sağlıksız beslenmenin vücutta yarattığı tahribat inanılmaz boyutlardadır. Dengeli, sağlıklı beslenme ile birlikte bal ve karbonatı karıştırıp tüketirseniz mucizevi etkilerini anında yaşamaya başlarsınız.

Haber 05-05-22 07:06

İki malzemeli mucize: Enfeksiyonu söker atar, kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller!

Adeta mucize etkisi yaratan iki malzemeli karışım sayesinde vücudunuz enfeksiyondan arınır, kansere meyilli hücrelerin çoğalmasını engeller, sindirimi düzenler ve gün boyu enerji verir. Yapmanız gereken tek şey; her evde bulunan bal ile karbonatı karıştırmak. Ballı karbonat ne işe yarar?

Haber 20-04-22 08:59

Çamaşır makinesine 1 kaşık ekleyince elektrik faturası en az 50 TL düşüyor

Çamaşır makineleri en yaygın olarak kullanılan hayatımızı kolaylaştıran makinelerin başında geliyor. Fakat giderek artan elektrik faturaları çamaşır makinesi kullanırken bile endişe uyandırıyor. Çamaşır makinenize katacağınız 1 yemek kaşığı karbonat mucizeler yaratıyor.

Kadin 12-04-22 16:15

Ramazan’da diş bakımını ihmal etmeyin! Bakteri oluşumu bu şekilde daha çok artıyor

Ramazan ayında oruç tutulmasından dolayı neredeyse tüm gün yiyecek ve içecek tüketilmemesi, ağız ve diş bakımının ihmal edilmesine yol açabiliyor. Ağız ve diş bakımında doğru bilinen yanlışların olduğunu ifade eden uzmanlar; dişlerin çok sert fırçalanması, karbonat ve bitki çaylarının kullanılması ile daha iyi temizlendiği algısının yanlış olduğunu ifade ediyor.

Haber 06-04-22 16:01

Yüzeyi mahvediyor! Sakın bu şekilde kullanmayın...

Ev hanımlarının temizlik yaparken sıklıkla tercih ettiği karbonat işleri daha da kolaylaştırıyor. Ancak yemeklerde, temizlikte, cilt ve genel sağlık gibi birçok kullanım alanı olan karbonatın kullanılmaması gereken yerler de bulunuyor.

Haber 24-03-22 18:15

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen 'diş beyazlatma' akımı! Ölüme kadar götürüyor

Sosyal medyada ardı ardına çıkan akımlara bir yenisi eklendi: Diş beyazlatma... Beğeni peşinde koşan kullanıcılar, diş beyazlatma videoları çekerek paylaşmaya başladı. Bazı videolarda kişiler, karbonat, diş macunu ve benzeri malzemeleri alüminyum folyoya dökerek dişlerine yapıştırıyor. Bazılarından ise dişlerdeki beyazlığın sırrının muz kabuğu, karbonat, limon veya tuz ile fırçalamak olduğunu söyleniyor. Uzmanlar, alerjik reaksiyon durumunda ölüme kadar götürebileceği uyarısında bulundu.

Haber 07-02-22 11:07

Yeniden bembeyaz! Zamanla sararan beyaz giysilerinizi ilk günkü ışıltısına kavuşturmak için tüyolar

Bembeyaz giyinmeyi çok sevmenize rağmen kıyafetlerinizdeki sararmış lekelerle başınız dertte mi? Yakası, manşetleri ve koltuk altları sararan beyazlarınızı çok basit adımlarla hayata döndürüp ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz. Limon, karbonat, oksijenli su ve sirke; size bu konuda yardımcı olacak. Hadi, detaylara geçelim!

Haber 19-11-21 12:08

Şiş köfte nasıl yapılır? İşte şiş köfte tarifi ve malzemeleri

Pratik bir tarife sahip olan şiş köfteyi evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Şiş köfteyi isteğe göre fırında veya mangalda yapabilirsiniz. 500 gram dana kıyma, 3 yemek kaşığı tepeleme galeta unu, 1 çay kaşığı karbonat şiş köfte yapmak için gerekli olan malzemeler arasında yer alıyor. İşte şiş köfte tarifi ve malzemeleri...

Yemek 16-11-21 23:54

İşe yaramadığı yer yok! Yumurta kabuklarının hiç bilmediğiniz binbir faydası

Muhtemelen yumurtayı sürekli tüketiyorsunuz fakat eminiz ki, yumurta kabuklarının ne kadar yararlı olduğundan haberiniz yok! Kalsiyum ve karbonat açısından oldukça zengin olan yumurta kabuklarının ne kadar faydalı olduğunu öğrendiğinizde bu zamana kadar çöpe attığınıza üzülebilirsiniz. Merak etmeyin, günlük hayatınızda yumurta kabuklarını nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek üzeresiniz!

Haber 06-11-21 12:30

Squid Game şekeri nasıl yapılır? Squid Game şekeri malzemeleri neler?

Online dizi, film ve belgesel izleme platformu olan Netflix'in popüler dizisi Squid Game büyük yankı uyandırdı. Dizide şeker oyununda oynanan şekerlerin nasıl yapıldığı seyirciler tarafından merak konusu oldu. Dizideki şekeri yapmak için 5 yemek kaşığı şeker ve ½ silme çay kaşığı karbonat gerekiyor. İşte Squid Game şekeri tarifi...

Yemek 08-10-21 20:17

Dişlerinize limon ve karbonat uygulamayın uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz: - "Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir" - "Elma, havuç, armut gibi tükürük salgılanmasını artıran ve diş minelerinde temizlik etkisi yaratan yiyecekler dişleri temiz tutmaya, dolayısıyla da beyazlıklarının korunmasına yardım ediyor"

Yurthaber 23-09-21 09:40

Hep elimizin altındaymış! İnatçı kirlere karşı verilen mücadeleye doğal çözüm

Kimyasal içerikli temizlik ürünlerini kullanmak yerine sadece karbonat ve sirkeyle etkili, doğal bir temizlik yapabilmeniz gayet mümkün. Karbonat ve sirke sayesinde kirlenmiş fayans aralıklarını, kurumuş yemek kalıntılarıyla kaplı bulaşıkları, hatta bulaşık makinelerini pırıl pırıl temizleyebilirsiniz. Nasıl mı? Cevabı yazımızda!

Trend 28-07-21 09:29

Öyle çok faydası var ki... Karbonatın faydaları nelerdir? Karbonat ne işe yarar?

Yıllardır mutfağımızdan eksik etmediğimiz karbonatı hamur işinden temizliğe kadar her alanda güvenle kullanabiliyoruz. Evimizin küçük mucizesi ile neler yapılabilir bir bakalım.

Yemek 10-06-21 13:58

Sirkeli su temizlemiyormuş! İşte pestisite karşı etkili yöntem

Tarım ürünleri yetiştirilirken kullanılan pestisit içeren kimyasal ilaçlar, sağlık için ciddi tehdit oluşturuyor. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Eda Balcı, sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletmenin faydası olmadığını söyleyerek pestisite karşı etkili silahın karbonat olduğuna dikkat çekti.

Haber 05-05-21 11:02

Konya'da mermer atığından gübre üretildi

Sektördeki bir firma, kalsiyum karbonat bileşimi içeren travertenlerin, işlemden geçtiği sırada atık olarak değerlendirilen tozundan, bitki besleme ürünü geliştirdi - Hasan Takavcı: - "Atık malzemeden organik gübre yaptık. Kapsamlı Ar-Ge çalışması sonucunda toprağın ömrünü uzatacak, bitkinin verimini artıracak bir ürün elde edildi. Patent ve tescil çalışması devam ediyor" - "Üstüne para vererek çöpe atılan malzemeyi ekonomiye ve çevreye kazandırıyoruz. Ayda bu atık için 20 bin lira para veriyorduk. Bu sistemi büyük tesislerle sektörde yaygınlaştırırsak ekonomiye milyonlarca dolar katkı sağlarız"

Yurthaber 23-04-21 11:05

Salda Gölü'nün bilimsel değeri Mars'taki Jezero Krateri ile benzerliği kanıtlandığında daha da artacak

Çevre ve Tabiat Varlıkları Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu: - "(NASA'nın Salda Gölü açıklaması) Salda, Dünya'daki ilksel yaşam formlarının gelişimine ilişkin canlı bir laboratuvar. Böyle bir laboratuvarı dünyada bulmak mümkün değil" - "Dünyanın birçok yerinde karbonat minarelleri ve manyezitler var ancak Salda'yı önemli kılan şey, ilksel yaşam formları güncel olarak kendi doğal süreçleri içinde devam ediyor" - "Benzerlikler ispat edilirse Mars'ta da bir dönem sıvı formda suyun varlığı ispat edilmiş olacak. Oradaki yüzey şekillerinin suyun hareketiyle olduğu ispat edilecek"

Yurthaber 19-02-21 12:03

Zencefilli cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Çay saatinizin vazgeçilmezi olacak

Zencefilli cevizli kurabiye tarifi alışılagelmiş aromanın dışında bir tat arayanların severek hazırlayacağı tariflerden biri. Evi mis gibi kokusuyla ısıtacak bu kurabiye tarifi, büyük küçük herkesin seveceği bir tat olacak. Zencefil, karbonat, pekmez gibi malzemelerin yer aldığı zencefilli cevizli kurabiye tarifi kısa sürede hazırlayacağınız ve tam kıvamında bir tat elde edebileceğiniz bir lezzet.

Yemek 05-02-21 15:01

Gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın eşsiz lezzeti: Çullama köfte

UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Afyonkarahisar'da ailesiyle işlettiği restoranında müşterilerine yöresel tatlar sunan Ayşe Safkurşun, "çullama köfte"nin unutulmaması için çabalıyor - Kıyma ile ince bulgur (düğü), yumurta, doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiberin karışımıyla hazırlanan köfte, yanında un, yumurta, karbonat, su ve tuzdan yapılan "çul" denilen harcıyla servis ediliyor

Yurthaber 31-01-21 11:03

Gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın eşsiz lezzeti: Çullama köfte

UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Afyonkarahisar'da ailesiyle işlettiği restoranında müşterilerine yöresel tatlar sunan Ayşe Safkurşun, "çullama köfte"nin unutulmaması için çabalıyor - Kıyma ile ince bulgur (düğü), yumurta, doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiberin karışımıyla hazırlanan köfte, yanında un, yumurta, karbonat, su ve tuzdan yapılan "çul" denilen harcıyla servis ediliyor

Yurthaber 31-01-21 11:03

Anında işe yarayan 3 ayakkabı hilesi! Kokan ayakkabıya karbonat, kirleri temizlemek içinse...

Yenilerini almak yerine eski ayakkabılarınızı tamir ederek boşuna para harcamaktan tasarruf edebilirsiniz. Doğru çözümlerle ayakkabılarınızdaki hoş görünmeyen çizikleri ve lekeleri onarabilirsiniz. Biraz zaman ve çaba harcayarak, favori ayakkabılarınızı yıllarca ayaklarınızda tutabilirsiniz!

Kadin 20-01-21 09:02

Güneş lekelerinden kurtulmak için cilt maskesi nasıl yapılır? Karbonat beyazlatırken...

Kahverengi lekeler olarak da bilinen güneş lekeleri oldukça yaygın görülen bir cilt durumudur. Herkeste görülebilir ancak açık tenli ve 40 yaşından büyük kişilerde daha yaygındır. Peki güneş lekelerinden nasıl kurtuluruz ev yapımı cilt maskesiyle kurtulabilir miyiz?

Kadin 12-01-21 10:29

Yeter ki kalbiniz kırılmasın! Kırılan eşyaları yapıştırmak çok kolay

En sevdiğiniz çiçeğinizin kırılan saksısı, resim çerçevesi ya da çocuğunuzun plastik arabasının kopan kapısını tamir etmek artık gözünüzü korkutmasın. Karbonat ve Japon yapıştırıcısı ile kırılan eşyaları tamir etmenin yollarını gösteriyoruz.

Kadin 05-01-21 13:50

Duş başlığındaki kireci kökünden söküp atıyor! Derinlemesine temizleyen şey...

Karbonat sadece kurabiyelerinizi, keklerinizi kabartmakla kalmıyor birçok ev sorununa da çare oluyor. Duş başlığı kirecini karbonatla kökünden söküp atabileceğinizi biliyor muydunuz?

Kadin 28-12-20 13:41

Bu ipuçları sizi tam bir temizlik avcısı yapacak! Kötü kokulara kibrit, küf için karbonat

Tuz, sirke ve lastik bant gibi temel malzemeler evlerimizi dönüştürmeye ve onları mümkün olan en iyi şekilde tutmaya yardımcı olabilir. Bu kadar basit temizlik ipuçları bize çok zaman kazandırabilir ve hatta cebimizde birkaç kuruş kalmasına bile yol açabilir.

Kadin 24-12-20 10:07

'Diz kararması nasıl geçer?' diye soranlara dev hizmet: Lif kabağı, karbonat ve limon macunu...

Tıpkı koltuk altı ve dirseklerde oluşan kararmalar gibi dizlerde oluşan kararmalar da can sıkıcı olabiliyor. Sık sık bükülen ve gerilen cilt bölgesi, vücudunuzdaki cildin geri kalanından daha koyu ve kuru görünmesine neden olabilir. 'Diz kararması nasıl geçer?' sorusunun cevabını arayanlara evdeki çözüm önerilerini getirdik.

Kadin 21-12-20 07:49