Konsantrasyon Haberleri

Bu kadınlar daha çok risk altında! “Doğum travması her 100 kadından 4’ünü etkiliyor”

Dr. Öğr. Üyesi Canan Acar Demir, “Doğum yapmak pek çok kadın için hayattaki en mutluluk verici, en özel ve eşsiz bir deneyim olarak nitelendirilir. Ancak maalesef bazı kadınlar için ise doğum eylemi bir çeşit travma olarak hafızalarda yer ediyor. Doğum anı hatırlatıldığında yoğun kaygı, öfke, korku, suçluluk hissetmek, doğum hakkında aniden zihinde canlanan olumsuz anılar ve düşünceler, yorgunluk, uyku sorunları, konsantrasyon güçlükleri bu travmanın belirtileridir." dedi.

Kadin 2024-05-26 09:09:28

Hatayspor'da Volkan Demirel'den istifa sinyali!

Hatayspor Tektik Direktörü Volkan Demirel, bu akşam bir konsantrasyon eksikliği yaşadıklarını belirterek, "Ben Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Bizim ise düşünecek, konuşacak, yorumlayacak önümüzde bir yol olduğunu düşünüyorum" dedi.

Spor 2023-12-25 23:31:21

Canan Karatay'dan ezber bozan sözler! Doktorlar bunu kabul etmiyor diyerek uyardı! Beyin sağlığı için en önemli unsur...

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamalarla da adından söz ettiren ünlü doktor Canan Karatay, koronavirüs sonrası yaşanan unutkanlık ve konsantrasyon eksikliğine değinip 'beyin' sağlığı konusunda uyarıda bulundu. Konuya dair unsurları bir bir sıralayan uzman isim "Doktorlar bunu kabul etmiyor!" diyerek "Beyinde bozukluk meydana geliyor." ifadesini kullandı.

Haber 2023-12-14 12:00:28

Galatasaray - Bayern Münih maçına damga vuran pozisyon! Kerem Aktürkoğlu, kale ağzında zor olanı başardı...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında Bundesliga devi Bayern Münih'i konuk etti. Karşılaşmaya çok etkili başlayan sarı - kırmızılılar, 8. dakikada bir anlık konsantrasyon kaybı nedeniyle kalesinde golü gördü ve 1-0 geriye düştü. Golün ardından oyundan düşmeyen ve ataklarını sürdüren sarı - kırmızılılar, 11. dakikada yakaladığı pozisyonda Kerem Aktürkoğlu ile mutlak bir fırsatı değerlendiremedi. İşte detaylar...

Spor 2023-10-24 20:12:13

Mangala oyunu nasıl oynanır? Mangala oyunu kuralları nelerdir?

Eski zamanlardan günümüze ulaşan birçok oyun vardır. Çeşitli sebeplere bağlı olarak icat edilen ve geliştirilen bu oyunların kişilerin yetenekleri, zekası, konsantrasyon, odaklanma, denge, stratejik çözümleme gibi çeşitli özellikleri üzerinde olumlu etkileri olduğu kabul edilmiştir. Mangala da binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan, oynayan kişilerin doğru ve hızlı bir şekilde karar verebilme yetilerini geliştiren bir oyundur.

Haber 27-07-23 01:06

Uykusuzluğa iyi gelen çaylar, bitkisel tarifler! Aşırı uyku getiren şeyler ve bitki çayları

Kronik uykusuzluk, uzun süreli ve sürekli bir uyku sorunudur. Birçok kişi kronik uykusuzlukla mücadele eder ve bu durum fiziksel ve zihinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir. Uzun süreli uyku eksikliği, yorgunluk, düşük enerji seviyeleri, dikkat ve konsantrasyon bozuklukları, anksiyete ve depresyon gibi bir dizi soruna yol açabilir.

Haber 30-06-23 22:49

Umut Nayir'den transfer açıklaması! Eyüpspor başkanı ''Öncelik Fenerbahçe'de'' demişti...

A Milli Takım’ın forveti Umut Nayir, “Bizim takım olarak bakış açımız buraya favori olarak geldiysek yüzde 100 konsantrasyon ile çıkıp, bu işin üstesinden gelebilmek. Doğru oyun anlayışıyla sahaya çıkabilirsek bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum” dedi.

Spor 15-06-23 19:37

Kitap okumanın faydaları nelerdir, neden önemlidir? Kitap okumanın önemi nedir, bizi nasıl geliştirir, zekâyı geliştirir mi?

Kitaplar, bilgi ve kültürümüzü artırmanın en önemli yollarından biridir. Okunan kitaplar sayesinde yeni fikirler ediniriz, dünyayı daha geniş bir perspektiften görürüz ve kendimizi geliştirmek için fırsatlar yaratırız. Zihinsel gelişimimize katkıda bulunur. Daha iyi bir konsantrasyon ve bellek gelişimi sağlar, düşünsel kapasitemizi arttırır ve bilişsel yeteneklerimizi geliştirir. Peki, Kitap okumanın önemi nedir, bizi nasıl geliştirir?

Haber 30-03-23 16:57

Futbolda yepyeni bir kural! Kalecilere yasak geldi! Artık penaltılardan önce...

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, yeni kurallarıyla müsabakalarda yaşanacak değişiklikleri açıklamaya devam ediyor. IFAB, yeni kuralını ise kaleciler için getirdi. Dünya futbolunda kullanılacak olan penaltılar öncesinde birçok kaleci, kale direği ve ağlara dokunarak kendilerine göre konsantrasyon yenilemesi yapıyordu. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, kalecilere bu konuda engel getirdi. İşte detaylar...

Spor 24-03-23 16:11

Üniversitede geliştirilen cihazlarla egzersiz yapan çocukların dikkat süresi uzadı

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Bulut: - "Cihazları 3 yıl boyunca 300 farklı çocuğun gelişiminde kullandık. Çocuklardan 80'ini düzenli takip ettik. Çocukların konsantrasyon süresinin arttığını, dikkatlerini daha fazla verebildiklerini, karar verme ile reaksiyon hızlarının daha da iyileştiğini gördük"

Yurthaber 20-10-22 13:35

Fatih Karagümrük-Alanyaspor maçının ardından

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo: "Ligin ilk maçına yakışan bir konsantrasyon sergilemedik"

Yurthaber 07-08-22 21:59

Unutkanlık, sinirlilik, uyku bozukluğu... Pandemi sonrası yeni bir kronik hastalık ortaya çıktı

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı pençesi altına alan koronavirüs pandemisi sonrası yeni bir kronik hastalık daha ortaya çıktı. Beyin sisi olarak adlandırılan hastalık Bazı kelimeleri hatırlayamama, unutkanlık, sinirlilik, başladığı işi bitirememe, konsantrasyon güçlüğü ve bazı uyku bozukluğu gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

Haber 18-06-22 10:25

Konsantrasyon ne demek? Konsantrasyon kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Konsantrasyon ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Konsantrasyon TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 17-05-22 23:59

Beyni koruyor, tümörü engelliyor! İşte beyin için yararlı 7 besin...

Beyinde oldukça iyi çalışan bazı yiyecekler hafıza, konsantrasyon ve daha fazlası gibi beyin fonksiyonlarını artırmaya yardımcı oluyor. Bunamaya karşı yardımcı olabilecek bu gıdaların çoğu omega 3 yağları ve iltihabı azaltan, beyne oksijen ve kan akışını artıran antioksidanlar açısından zengindir.

Haber 29-04-22 17:17

Açlık stresine karşı bol bol tüketin! İşte Ramazan'da enerjinizi koruyacak 12 besin

Ramazan ayında uzun saatler süren açlık, özellikle gün ortasından sonra bitkinliğe ve konsantrasyon eksikliğine neden olabiliyor. Bu açlık sıcak havayla da birleşince iftara kadar günün kalanına devam etmek imkânsız hale geliyor. Ancak Ramazan boyunca sahurda ve iftarda doğru beslenmek vücut direncini ve enerjiyi korumaya yardımcı oluyor. Öyle ki iftardan sonra çöken ağırlığın da tüm gün süren açlık stresinin de besinlerin yardımıyla önüne geçilebiliyor.

Haber 16-04-22 16:05

Yeni Malatyaspor-Antalyaspor maçının ardından

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Yardımcı Antrenörü Atila Gerin: "Matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece bir yerden çevirmek için bu mücadeleyi arkadaşlar veriyor sağ olsunlar" - "(Futbolcuların protestosu) Normalde olmaması gereken işler tabii ki, daha iyi motive olarak, daha iyi konsantrasyon, daha iyi çalışmayla sahaya çıkmayı hepimiz isteriz, futbolcular da ister. Sıkıntılarının olduğu doğru"

Yurthaber 19-02-22 17:18

Adana Demirspor, Ankaraspor maçının hazırlıklarını tamamladı

Teknik direktör Vincenzo Montella: - "Ankaraspor maçının tam konsantrasyon gerektirdiğini, kendi performansımızı sahaya yansıtmamız gerektiğini düşünüyorum"

Yurthaber 28-12-21 17:05

Odaklanma ve konsantrasyon güçlüğü neden olur, tedavisi var mı?

Odaklanma ve konsantrasyonda güçlük yaşama son zamanlarda en çok yakınılan konular arasında yer alıyor. Bu konuda zorlananlarınsa en çok merak ettiği konu nedeninin ne olduğu. Yaşadıkları durumdan rahatsız olan ve tedavisini merak eden pek çok kişi için açıklama yapan Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Erdoğan, odaklanma ve konsantrasyon güçlüğünün tek başına bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi olduğunu ve tedavisinin nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Haber 11-11-21 14:25

Mustafa Er: Yüzde 100 konsantre olacaksınız

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, Afyon’da devam eden kamp çalışmalarında futbolcularını uyardı. Genç çalıştırıcı, takımından yüzde 100 konsantrasyon istedi.

Spor 11-07-21 12:23

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Hakkari'de düzenlenen yaz kampında öğrencilerle bir araya geldi:

"Doğa kampındaki futbolun, voleybolun, basketbolun, kanonun, okçuluğun taktiklerinin içinde matematik, fizik, mantık, konsantrasyon ve motivasyon var"

Yurthaber 30-06-21 16:37

Gözlerinize egzersiz yaptırın! Farklı olan kadını bulabilecek misiniz?

Görme becerinize ne kadar güvenirsiniz? Bu soru tamamen odaklanma ve konsantrasyonla ilgilidir. Çoğu kişi bir görsele baktığında içinde saklanan küçük detayları anında fark edemez. Gözler kısıldığında ya da daha yüksek bir konsantrasyon ile odaklanarak bakıldığında ayrıntılar netleşir. Peki siz görseldeki farklı olan kadını ne kadar sürede fark edebilirsiniz?

Trend 30-06-21 12:25

‘Kedi ve köpek düşmandır’ diye kim demiş? Bu sevimli bulmaca hem eğlendirecek hem de görsel yeteneklerinizi arttıracak

Görsel algılama yetisi sürekli geliştirilmesi gereken bir unsurdur. Aslında bu yetenek bir nebze de olsa odaklanma ve konsantrasyon ile ilgilidir. Bir görsele baktığınız anda detayları fark edemeyebilirsiniz. Bazen ise çok kısa bir sürede farklılık gözünüzün önünde belirir. Peki siz gizlenen ayrıntıları ne kadar sürede fark edebilirsiniz?

Trend 25-06-21 15:15

Görsel yeteneğinizi arttıracak bir bulmaca! Farklı olan şekli ne kadar sürede görebilirsiniz?

Görme ve görsel algılama yetisi tamamen odaklanma ve konsantrasyon ile alakalıdır. Bir görsele baktığınız anda detayları fark edemeyebilirsiniz. Bu durum odaklanma ve konsantrasyona bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Peki siz gizlenen ayrıntıları ne kadar sürede fark edebilirsiniz?

Trend 24-06-21 17:52

Dikkat testi! Farklı olan şekli ne kadar sürede bulabilirsiniz?

Görme yeteneğinize ve algılama düzeyine ne kadar güvenirsiniz? Herhangi bir sağlık sorununuz bulunmuyorsa muhtemelen bu soruya olumlu cevap verirsiniz. Ancak görsel algılama düzeyi tamamen odaklanma ve konsantrasyon ile alakalıdır. Çoğu kişi aslında görselin içinde saklanan küçük detayları ilk aşamada fark edemez. Peki siz gizlenen ayrıntıları ne kadar sürede bulabilirsiniz?

Trend 17-06-21 15:13

Etkisi inanılmaz: Suyun faydaları saymakla bitmiyor! İçmekte zorlanıyorsanız...

Hayatımızın olmazsa olmazlarının başında gelen su, faydaları ile vücutta mucizevi bir etkiye sahiptir. İçindeki minerallerle sayısız fayda sağlayan su, kilo kontrolüden böbrek hastalıklarına, konsantrasyon kolaylığı ve daha dinç hissetme gibi etkileriyle hayatımızı kolaylaştırır. İşte suyun faydaları ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Yemek 08-06-21 12:33

Her yaşa uygun eğlenceli bir bulmaca! İki resim arasındaki 7 farkı ne kadar sürede bulabilirsiniz?

Benzer iki görüntü arasındaki farklara bulmaya yönelik olan bulmacalar 7’den 70’e herkesin ilgisini çeker. Algılama yeteneği ve dikkat becerisine adeta meydan okuyan bu bulmaca türü konsantrasyon seviyesini de maksimuma çıkartır. Rahat bir koltuk bulun ve konsantrasyonunuzu test etmeye hazırlanın.

Trend 02-06-21 14:57

Araştırmalar sonuçlandı! Koronavirüs kadınlarda başka, erkeklerde başka etki bırakıyor

Koronavirüsün etkilerini araştırmak üzere İstanbul Tıp Fakültesi tarafından COVID-19 Hastaları İzlem Merkezi'nin 1 yıllık çalışmalarının sonuçları açıklandı. Doç. Dr. Murat Köse, "Birinci yılın sonunda orta yaşlı erkeklerde bellekte zayıflama ve konsantrasyon güçlüğünün ön plana çıktığını gördük. Bu durum hastaların yaşam konforu ve iş hayatını oldukça etkiliyor. Yine bir yılın sonunda orta yaş üstü kadınlarda ise saç dökülmesinin giderek arttığını tespit ettik" dedi.

Haber 01-06-21 09:34

İki resim arasındaki 7 fark size göz kırpıyor! Ne kadar sürede bulabilirsiniz?

Birbirine oldukça benzeyen iki görsel arasındaki farklılıkları görmenize yardımcı olan bulmaca oyunları aslında her yaştan kişinin ilgisini çeker. Algılama yeteneğinize ve dikkat becerilerinize meydan okuyan bu bulmacalar konsantrasyon seviyenizi maksimuma çıkartır. Rahat bir koltuk bulun ve konsantrasyonunuzu test etmeye hazırlanın.

Trend 26-05-21 16:03

Hipnoz nedir, nasıl yapılır? Hipnoz sırasında ve sonrasında neler yaşanır?

İnsanlardaki yoğun konsantrasyon durumu olarak açıklanan hipnoz, birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılabilmektedir. Kendi rızası dışında hipnoza giremeyen kişiler, hipnoz esnasında biyolojik ve fizyolojik açıdan değişimler yaşar. Peki hipnoz hangi durumlarda devreye girer? İşte hipnozla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Haber 24-05-21 17:32

İki resim arasındaki 7 fark size göz kırpıyor! Ne kadar sürede bulabilirsiniz?

Benzer iki görüntü arasındaki farklılıkları görmenizi yardımcı olan bulmaca oyunları çocuk ya da yetişkin herkesin ilgisini çeker. Algılama yeteneğinize ve dikkat becerilerinize meydan okuyan bu bulmacalar konsantrasyon seviyenizi maksimuma çıkartır. Rahat bir koltuk bulun ve konsantrasyonunuzu test etmeye hazırlanın.

Trend 24-05-21 16:14

Görsel yeteneğinizi arttıracak bir bulmaca! Farklı olan harfi ne kadar sürede görebilirsiniz?

Görme yeteneğinize ne kadar güvenirsiniz? Aslında bu soru tamamen odaklanma ve konsantrasyon ile alakalıdır. Çoğu kişi bir görsele baktığında içerisinde saklanan küçük detayları ilk aşamada fark edemez. Gözlerini kıstığında ya da daha yüksek bir odaklanma ile baktığında ayrıntılar netleşebilir. Peki siz gizlenen ayrıntıları ne kadar sürede fark edebilirsiniz?

Trend 04-05-21 11:11

Görsel yeteneğinizi arttıracak bir bulmaca! Saklanan kirazı fark edebildiniz mi?

Görüşünüze ve görme yeteneğinize ne kadar güvenirsiniz? Aslında bu soru tamamen odaklanma ve konsantrasyon ile alakalıdır. Çoğu kişi bir görsele baktığında içerisinde saklanan küçük detayları ilk aşamada fark edemez. Gözlerini kıstığında ya da daha büyük bir odaklanma ile baktığında görebilir. Peki siz gizlenen ayrıntıları ne kadar sürede fark edebilirsiniz?

Trend 28-04-21 10:18

Giresunsporlu Traore ve Nalepa, Süper Lig'in anahtarını konsantrasyon olarak görüyor

Abdou Razack Traore: "Geçmiş maçları da gelecek maçları da unutmamız gerekiyor" - Michal Nalepa: "Diğer maçlardaki gibi aynı seviyede konsantre olacağız ve son maçtan önce şampiyonluğumuzu garantileyeceğiz"

Yurthaber 15-04-21 12:27

Uyku apnesi belirtilerinde bu sinyallere dikkat!

Uyku apnesi belirtileri 9 sinyali ile kendini belli etse de çoğu kişi tarafından görmezden geliniyor. Ancak uyku apnesi gece ölümlerine neden olduğundan tedavinin gerçekleştirilmesi düşünüldüğünden daha büyük önem taşıyor. Sabah yorgun kalkma, baş ağrısı ile uyanma, konsantrasyon bozukluğu gibi rahatsızlıklara sebebiyet veren uyku apnesinin nedenleri neler? İşte uyku apnesi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 07-04-21 11:30

Dikkat testi! Görselde saklanan nesneleri ne kadar sürede bulabilirsiniz?

Beyin, büyük bir resimle karşılaştığı zaman nesneleri algılama konusunda biraz zorluk yaşar. Pek çok detaya aynı anda odaklanan beyin bazı durumlarda nesneleri gözden kaçırabilir. Algılama biçimleri ve süreleri gündelik hayatın pratikleri içerisinde değişikliğe uğrar. Yoğun ve yorucu geçen bir günün ardından beynin algılama gücünde azalma ve konsantrasyon eksikliği baş gösterir. Sizler için zihinsel algılama gücünüzü yükseltecek bir bulmaca hazırladık.

Trend 29-03-21 15:01

Dikkatinizi toplayın! Görselde saklanan nesneleri ne kadar sürede bulabilirsiniz?

Beyin algılama konusunda pek çok detaya dikkat eder. Algılama biçimleri ve süreleri gündelik hayatın pratikleri içerisinde değişikliğe uğrar. Yoğun ve yorucu geçen bir günün ardından beynin algılama gücünde azalma ve konsantrasyon eksikliği baş gösterir. Sizler için zihinsel algılama gücünüzü yükseltecek bir bulmaca hazırladık.

Trend 26-03-21 11:20

Gece yarısında uyandığınızda nasıl kolayca uykuya dalabilirsiniz?

Yorgunluk, hızlı düşünememe, konsantrasyon bozukluğu… Neredeyse bütün problemlerin altında uyku düzensizliği yatıyor. Peki sadece birkaç pratik yöntemle kolayca uykuya dalabileceğinizi biliyor musunuz?

Trend 17-03-21 17:14

Beşiktaş-Gaziantep maçının ardından

Gaziantep Teknik Direktörü Ricardo Sa Pinto: - "Beşiktaş çok pozisyona girdiğinden değil konsantrasyon eksikliğinden kendi hatamızla golü yedik"

Yurthaber 06-03-21 22:17

Hatayspor Teknik Direktörü Erdoğan'dan MKE Ankaragücü maçı ve Boupendza'yla ilgili açıklama:

"Sahaya disiplinli, yüksek konsantrasyon ve istekle çıkacağız. Uzun zamandır sahamızda kazanamıyoruz, inşallah bunu da kırmış olacağız" - "Boupendza çok mutlu ve burada devam etmek istiyor"

Yurthaber 25-02-21 16:19

Hipnozla cilt rahatsızlıkları tedavi edilebilir mi? Kişi trans haline girerek...

Hipnoz, insanların tamamında bulunan yoğun bir konsantrasyon durumu ve bir dalgınlık halidir. Potansiyelde var olan özel bir durumdur. Kişi günlük hayatında pek çok kere farkında olmadan hipnoza girebilir. Peki hipnoz yöntemiyle can sıkan cilt hastalıkları tedavi edilebilir mi?

Haber 16-02-21 10:19

Kadın hastalıklarında hipnozun yeri nedir? İlk gece korkusu, adet ağrıları hipnozla giderilebilir mi?

Hipnoz, insanların tamamında bulunan yoğun bir konsantrasyon durumu ve bir dalgınlık halidir. Potansiyelde var olan özel bir durumdur. Kişi günlük hayatında pek çok kere farkında olmadan hipnoza girebilir. Örneğin; bir yandan araba kullanıyorken bir yandan başka konuları düşünmek mümkündür. Ama bu esnada araba kullanılır. İşte bu dalgınlık halinin kendisi aslında hipnoz halidir. Peki kadın hastalıklarında hipnozun yeri nedir?

Kadin 08-02-21 14:38

Dikkati ilaçsız geliştiriyor, beyni organize ediyor (Düzeltme)

Doğu’nun Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onaylı tek koçu Ayşenur Badıllı Solak, son 10 yıldır çocukların okul başarısını engelleyen ‘dikkat eksikliği’, ‘hiperaktivite’, ‘öğrenme güçlüğü’ ve ’sınav kaygısı‘ gibi sorunlarını ilaçsız çözebiliyor.Dikkat Odaklanma ve koçluk hizmetlerinde 10 yılı tamamlayan Doğu’nun ve Erzurum’un ilk danışmanlık merkezi Berard, dünyadaki birçok dikkat geliştirme sistemlerini bünyesinde bulundurarak, bu tarz sorunlar yaşayan kişilere etkili ve kalıcı çözümler sunuyor.Bölgenin MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) onaylı tek koçu olan Ayşenur Badıllı Solak, çocuklarda ekran bağımlılığı problemi, söz dinlememe, okul başarısızlığı, sınav kaygısı ve bir çok kişisel gelişim alanlarında kişilerin ihtiyaçlarını ‘ilaçsız’ karşılıyor.Başarısı Kanıtlanmış Yöntem: BerardBerard yönteminin de konsantrasyon, algı sorunu, odaklanamama, hayata karşı isteksizlik, stres gibi sorunlara karşı zihni organize ettiğini belirten Ayşenur Badıllı Solak, 3 yaş ve üzeri herkesin bu eğitimi alabileceğini belirtti.

Yurthaber 03-02-21 13:56

Kelimelerle beynimizi programlıyoruz

Hafıza ve konsantrasyon becerilerini geliştirmeye yönelik tavsiyeler veren Eğitimci Abdulkadir Özbek, kelimelerin zihnimizi etkilediği konusunda açıklamalar yaptı.

Haber 26-10-20 13:45

Maçın ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton: - "İkinci yarının başında konsantrasyon kaybı yaşadık. Arka arkaya 3 gol yedik. Geri dönmek zor oldu"

Yurthaber 25-10-20 22:06

Maçın ardından

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk: - "Bizim için güzel bir akşam, geçen hafta deplasmanda kazandığımız Trabzon maçından sonra bugün de sahamızda kazanmak için maçın başından itibaren özellikle ilk yarının sonuna kadar çok daha üstün oynadık" - "Oyun ve konsantrasyon olarak bu futbolumuzu aynı şekilde çarşamba günü oynayacağımız Şampiyonlar Ligi maçına taşımak istiyoruz" - "Rafael ve Skrtel ikinci yarıda da devam edebilirlerdi. Biz onları koruma amaçlı kenara aldık. Mahmut'un durumu yarın biraz daha net belli olur"

Yurthaber 24-10-20 22:01

Atopik Dermatit hastalığı son yıllarda hızla artıyor

Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nilgün Atakan: - "Atopik Dermatit, her yaşta ancak özellikle çocukluk döneminde sık görülen, kronik, uzun soluklu, tekrarlayan çok kaşıntılı bir deri hastalığı. Gelişmiş toplumlarda görülme sıklığı her geçen gün artan Atopik Dermatit, şiddetli kaşıntının eşlik ettiği yaygın egzamatize, kaşıntı izleri ve belirgin bir deri kuruluğu ile seyreden ve özellikle belirtmek isterim ki bulaşıcı olmayan bir hastalık" - Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Başak Yalçın: - "Hastalardaki şiddetli kaşıntı, ciddi uyku ve konsantrasyon problemlerine neden olmakta, kişinin hem sosyal hayatını hem de iş ve okul performansını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle bu hastalara en kısa sürede tanı konup uygun tedavinin başlanması gerekmektedir"

Yurthaber 11-09-20 14:30

Atopik Dermatit hastalığı son yıllarda hızla artıyor

Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nilgün Atakan: - "Atopik Dermatit, her yaşta ancak özellikle çocukluk döneminde sık görülen, kronik, uzun soluklu, tekrarlayan çok kaşıntılı bir deri hastalığı. Gelişmiş toplumlarda görülme sıklığı her geçen gün artan Atopik Dermatit, şiddetli kaşıntının eşlik ettiği yaygın egzamatize, kaşıntı izleri ve belirgin bir deri kuruluğu ile seyreden ve özellikle belirtmek isterim ki bulaşıcı olmayan bir hastalık" - Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Başak Yalçın: - "Hastalardaki şiddetli kaşıntı, ciddi uyku ve konsantrasyon problemlerine neden olmakta, kişinin hem sosyal hayatını hem de iş ve okul performansını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle bu hastalara en kısa sürede tanı konup uygun tedavinin başlanması gerekmektedir"

Yurthaber 11-09-20 14:30

Uzmanlardan ebeveynlere ’Korona virüs’ uyarısı uyarısı:

Korona virüsle mücadele sürecinde çocuklarda kabuslar görme, huzursuzluk, anne-babaya aşırı bağlanma, konsantrasyon bozukluğu gibi davranış problemleri ortaya çıkabileceğini söyleyen Psikolog Buse Kol, “Çocuk bu süreçte ailesinin yanında olduğunu bilmeli” dedi.Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Psikolojik ve Danışmanlık Merkezi’nden Psikolog Buse Kol, korona virüs sürecinde çocuklarda oluşabilecek davranış problemleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Yurthaber 14-08-20 13:19

Bu alışkanlıklar sizi depresyona sürükleyebilir! Uzmanlar uyardı...

Depresyon, beyinde belli durumlarda yaşanan uyarılmalar, hormonal veya çevresel etkenler nedeniyle yaşanan duygusal bir bozukluktur. Genellikle bu durumda yaşamdan zevk almama, konsantrasyon bozukluğu, uykusuzluk, suçluluk duygusu hissetmek, kendini değersiz görmek, karamsarlık, enerjisinin azaldığını hissetmek, aile, arkadaş ve iş ilişkilerinde problemler yaşamak gibi şikayetler karşımıza çıkar.

Haber 10-08-20 10:25