Okul Kaydi Sorgulama Haberleri

Önce başı açık öğrenciler, şimdi de müdür yardımcısı! Okul müdürü çekiçle, tekmeyle kapı kırdırttı: Açığa alındı

Bursa'da ortaokul müdürü E.K.K. , başı açık öğrencilere okulun kapısını kapattığı konuşmasından sonra şimdiyse şiddet içerikli görüntüleriyle gündemi meşgul ediyor. Şort giyen, başını örtmeyen öğrencilere "karışacağını" söyleyerek tartışma yaratan müdür, mobing uyguladığı öne sürülen müdür yardımcısı kadının odasını çekiçle, tekmelerle kırdırdı. Eğitmenliği sorgulatıp infial yaratan skandal hareketleri müdür yardımcısı anbean kaydetti. E.K.K. açığa alındı.

Haber 2024-09-20 11:49:46

Son dakika | KPSS ön lisans sınavı sonuçları açıklandı! 2024 ÖSYM GİRİŞ KPSS önlisans sorgulama ekranı

Son dakika haberi: KPSS Ön lisans sınav sonuçları belli oldu! Adayların merakla beklediği sonuçlar ÖSYM sistemi üzerinden erişime açıldı.

Egitim 2024-09-20 10:05:48

Arkadaşlarını tehdit etti! Daha 11 yaşında cephaneliği ve ölüm listesi var

Ortaokul çocuklarına polis operasyonu! Artan okul saldırıları ve sahte ihbarlar polisi harekete geçirdi. İhbarların üstüne başlayan araştırmada 11 yaşındaki bir çocuğun adeta bir cephaneliğe sahip olduğunu ortaya çıktı. 11 yaşındaki çocuk, evindeki airsoft silah, bıçak, kılıç gibi birçok ölümcül silahın videosunu çekip, sınıf arkadaşlarına tehdit etmiş. Ayrıca Carlo'nun iki farklı okul için 'öldürme listesi' düzenlediği ortaya çıktı.

Haber 2024-09-18 18:20:36

E-Rapor nedir, nasıl düzenlenir? E-Rapor sorgulama ve e-Rapor rapor doğrulama

Tüm gündelik hayat işleri artık internet üzerinden yapılabilmekte, çeşitli ödemeler, banka işlemleri, alışverişler tek bir tuş ile gerçekleştirilebilmektedir. İnternetin bu derece yaygınlaşması ve teknolojinin gitgide daha da gelişmesi ile artık devlet dairelerindeki işlemler de tek bir sistem üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. Bu noktada sorgulanan sistemlerden biri de "E-Rapor"dur.

Haber 2024-09-15 14:27:42

Erken saatlerde başlayan derslerini böyle protesto ettiler! Müdürün evinin önüne kamp kurdular... Geç kaldınız

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü öğrencilerin sabah erken saatlerde başlayan derslerini protesto etmek için buldukları çözüme ev sahipliği yaptı. Bir grup öğrenci okul müdürünün evinin önünde giderek orada kamp yaptı. Sabah "Günaydın. Geç kaldınız" diyerek karşılayan öğrencilerin şakası müdürü bir hayli eğlendirdi.

Trend 14-09-24 10:55

Gözü dönmüş veli silahla okulu bastı! Okul müdürünü şansı hayatta tuttu...

Manisa'da bir öğrencinin velisi çocuğunun sınıf tekrarı yapmasına kızdı. Öfkeden gözü dönmüş veli okul müdürü Mustafa Örnek'i önce telefonla tehdit etti. Ardından ise silahıyla okulu basarak okul müdürüne saldırmaya çalıştı. Şans eseri silahın tutukluk yapması sonucu okul müdürü Örnek yaralanmadı. Yaşanan korku dolu anlar kameralara yansıdı.

Haber 13-09-24 19:30

T.C. kimlik no ile hak sahipliği sorgulama: T.C. kimlik no ile hak sahipliği nasıl sorgulanır?

T.C. kimlik numaraları sayesinde birçok işlem çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Böylece resmî kurumlardaki bazı işlemlerin yapılabilmesi için de kimlik numarası yeterli hâle gelmiştir. Hak sahipliği ismi verilen belge ise çok ciddi oranlarda hasar gören ya da afetler sonucunda büyük miktarda etkilenecek olan binalara ait mülkiyet durumlarını ve ilişkilerini resmi bir hale getirilmesine yarayan ve o binanın yeniden inşa edilmesi konusunda destek veren bir belgedir.

Haber 13-09-24 17:58

Gelinlik gitti, önlük ve çanta geldi! Narin'in mezarında dikkat çeken görüntü, sosyal medyada herkes onu paylaşıyor...

Türkiye'yi kahreden Narin Güran cinayeti sonrası hem tabutunun üzerine örtülen hem de mezarına konulan gelinlik tartışma yaratmıştı. 8 yaşındaki bir çocuğa gelinlik yakıştırılması eleştirilirken, küçük Narin'in mezarındaki gelinlik bir vatandaş tarafından kaldırıldı, yerine okul çantası ve önlüğü konuldu.

Haber 13-09-24 15:32

Nöbetçi noter nedir, nasıl bulunur? Nöbetçi noter hangi günler, saat kaça kadar açık? Nöbetçi noter sorgulama

Hukuki açıdan güvenlik sağlamak ya da anlaşmazlıkları önleyebilmek amacıyla gerçekleştirilen tüm resmî işlemleri somut hâle getirerek kanunlara uygun belgeler düzenleyen noterlerin çeşitli görev ve sorumlulukları bulunur. Bu anlamda son derece önemli olan noterler kamu hizmeti olarak görev yapar. Peki, nöbetçi noter nedir, nasıl bulunur? Nöbetçi noter hangi günler, saat kaça kadar açık?

Haber 12-09-24 04:02

3. tip KYK yurdu nedir? 3. tip KYK yurtları kaç kişilik? 3. tip KYK yurdu ve özellikleri

Üniversite öğrencileri, ikamet ettikleri şehrin dışında bir şehirde okul kazandıkları zaman devletin bir hizmeti olarak KYK yurtlarından yararlanabilirler. Ancak bu imkandan yararlanmak için bazı şartları yerine getiriyor olmalıdırlar.

Haber 12-09-24 00:56

Ehliyet e-Sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Ehliyet e-Sınav sonuçları sorgulama

Uzun zamandır birçok işlem internet üzerinden yapılmakta ve çeşitli belgeler elektronik ortamda hazırlanıp paylaşılabilmektedir. Tüm resmî kurumlar ve devlete ait olan kuruluşlar tek bir portal üzerinde toplanmış ve e-Devlet sistemi üzerinden ulaşılabilir hâle gelmiştir.

Haber 11-09-24 23:12

E- Fatura mükellef sorgulama: E-Fatura mükellef sorgulama nasıl yapılır?

Günümüzde elektronik ortamda birçok işlem yapılmakta ve çeşitli belgeler düzenlenebilmektedir. Resmî işlemlerin de yapılabildiği elektronik ortamlarda devlet dairelerine de ulaşılabilir. Tüm resmî daireler ise yine devletin bir hizmeti olan e-Devlet sistemi üzerinden görüntülenebilir.

Haber 11-09-24 22:11

E-Okul giriş: E-Okul'a nasıl girilir? E-Okul'a giriş nasıl yapılır? E-Okul öğrenci, veli ve öğretmen girişi

E-Devlet, günümüzde birçok resmî işlemin elektronik ortam üzerinden yapılabildiği ve takip edilebildiği bir sistemdir. Ayrıca tüm resmî kurumların ve kuruluşların uygulamalarına da e-Devlet portalı üzerinden ulaşılabilmektedir. Tüm resmî kurumlara sadece e-Devlet üzerinden değil, direkt olarak kendi uygulamaları aracılığıyla ulaşabilmek de mümkündür. Peki, E-Okul'a nasıl girilir?

Haber 11-09-24 16:07

E-Bordro nedir, nasıl alınır? E-Bordro sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet e-Bordro sorgulama

E-Devlet Sistemi sayesinde günümüzde birçok resmî işlem internet aracılığıyla yürütülmektedir. Bu sistem, birçok resmî işlemin kurumlara gitmeye gerek kalmadan takip edilebilmesini ve yapılabilmesini sağlamaktadır. İşlemlere hız vatandaşlara zaman kazandıran bu sistem sayesinde diğer kurumlara da kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

Haber 10-09-24 15:20

İstanbul'da özel okulda skandal! Sahte öğretmen ve burs iddiaları akıllara durgunluk verdi: Çocuğun psikolojisi bozuldu

İstanbul'daki bir özel okulda sahte öğretmen skandalı patlak verdi. Kızında psikolojik sorunlar başladığın fark eden anne, okul defterlerini inceleyince gördüklerine, daha doğrusu göremediklerine inanamadı. Dava açmaması için özel okulun anneye burs vermeyi teklif ettiği iddiası da skandalın bir başka boyutunu ortaya koydu. Üstelik okul hakkında suç duyurusunda bulunan tek kişi de o anne değil.

Haber 10-09-24 14:30

Bugün bu sırada Narin yerine fotoğrafı var: Okul arkadaşları sırasına ve mezarına çiçekler bıraktı

Narin bugün okula gidemedi. Cansız bedeni, gelinlikli tabutuyla toprağa verildi. Okul arkadaşlarıysa onun sırasına fotoğrafını koydu, çiçek bıraktı. Kimi arkadaşları da mezarına çiçek bıraktı. Yürek yakan görüntüler kameralara yansıdı.

Haber 09-09-24 15:41

Veliler için hayata geçirildi, bu dönem ilk kez uygulanacak! İlk ders zili çaldı, İstanbul'da trafik yoğunluğu oluştu

Yeni eğitim-öğretim dönemi bugün başladı. İlk ders zili 74 bin okulda yaklaşık 20 milyon öğrenci için çaldı. Yeni müfredat, anasınıfı ile 1, 5 ve 9. sınıflarda bu ilk kez bu dönem uygulanacak. Bu yıl velilerle okul arasında işbirliğinin güçlenmesi amacıyla "Velivizyon" platformu hayata geçti. Bu sırada İstanbul'da ilk ders için veliler ve öğrenciler yollara düşerken trafik yoğunluğu oluştu.

Egitim 09-09-24 08:12

Talep arttı, dolandırıcılar türedi! Dikkat, paranızı bunlara kaptırmayın: 4500 liradan başlıyor

Her alanda olduğu gibi tatil rezervasyonlarında da talebin artmasıyla beraber dolandırıcılar burada da türedi. Sahte hesaplar açıp olmayan odaları kiralayan dolandırıcılar hem tatil yapmak isteyenleri parasından ediyor hem de ekonomiye zarar veriyor. TURVİB Başkanı Erdal Okurgan, "Gösterilen belgelerin mutlaka Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB'ın web sitelerindeki sorgulama bölümünden takibi yapılmalı." uyarısında bulundu.

Haber 07-09-24 13:37

Nöbetçi eczane - En yakın nöbetçi eczane nasıl bulunur? e-Devlet nöbetçi eczane sorgulama

Sağlık sisteminin önemli bir parçası olan eczaneler hastaların ilaç ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sağlık hizmetlerine büyük oranda katkı sağlar. Hastaların sağlık hizmetlerine hem daha kolay hem de daha fazla erişim sağlayabilmesi için de nöbetçi eczaneler bulunur. Nöbetçi eczaneler sayesinde vatandaşlar gece ya da tatil günlerinde ihtiyaç duydukları ilaçlara kolaylıkla ulaşım sağlayabilir.

Haber 06-09-24 21:57

Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, TÜSİAD'ın düzenlediği konferansta açıklamalar yaptı. Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz." dedi. Bakan Tekin, Pazartesi günü okulların "Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması" açılış dersiyle başlayacağını da belirtti.

Egitim 06-09-24 16:14

Ada parsel sorgulama: Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu kadastro ada parsel sorgulama

Emlakçılarda ve gayrimenkul işlemlerinde kullanılan bazı terimler ve kavramlar vardır. Bu kavramlar gayrimenkul alanında alınıp satılan taşınmaz malları ifade etmede ve bu mallar ile ilgili işlemlerin yapılmasında kullanılır. Halk arasında farklı isimleri olsa da genel olarak bilinen bu ifadelerden bazıları benzerlikleri nedeniyle birbirleriyle karıştırılabilir. Peki, ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Haber 06-09-24 04:10
ada

Vergi levhası sorgulama: Vergi levhası nasıl sorgulanır?

İş yerlerinde alınması ve belirtilmesi mecburi olan bazı belgeler vardır. Bunlardan biri de vergi levhasıdır. Vergi levhaları vergi tarhına esas olan gelir tutarları ile bu tutarlara karşılık gelen vergi miktarlarını ifade eden içeriğini ve şeklini Maliye Bakanlığı’nın belirlediği belge olarak tanımlanabilir.

Haber 06-09-24 01:46

E-Devlet kolay adres (KOLAS) sorgulama nedir, ne işe yarar? E-Devlet Kolay adres (KOLAS) sorgulama nasıl yapılır?

Teknolojinin gelişimi ve internetin yaygınlaşarak günlük hayatın önemli bir parçası olmasıyla günümüzde birçok işlem artık mobil cihazlardan yapılabilir hâle geldi. Günlük hayatı kolaylaştıran ve hız kazandıran bu durum, uzun zamandır devlete ait kurum ve kuruluşlarda, resmî işlemler için de geçerli oluyor. Birçok resmî belge ya da işlem, internet üzerinden talep edilebiliyor.

Haber 05-09-24 20:26

Son dakika | KYK yurt yerleştirme sonuçları açıklandı! Bakan Aşkın Bak duyurdu (KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı)

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, milyonlar öğrencinin beklediği haberi açıkladı. Bakan Aşkın Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Egitim 05-09-24 11:08

Özel okul ile kırtasiye 'çeteleşmesi' Fahiş kitap fiyatlarına avukat veli ayarı ‘Bin liralık kitaba 30 bin lira para verdirmek dolandırıcılıktır'

2024 – 2025 eğitim ve öğretim yılında özel okullarda servis, yemek ücreti derken bir milyon aşıyor. 1 Eylül tarihinde başlayan okullarda bu kez fahiş kitap fiyatlarına veliler isyan etti. Adana’da avukat olan bir veli bin TL’lik kitaplar için 30 bin TL istendiğini fark edince hem okula dava açtı hem de yayınevi ve okul arasındaki vurgunu ortaya çıkardı.

Haber 05-09-24 11:00

Türkiye kırtasiye sektöründe dünya 5'incisi! Ancak pazarın yarısı sahte ürün... Bakanlık üç tır ürün yakaladı

Okullar pazartesi günü açılıyor. Velilerin okul hazırlığı telaşı ise devam ediyor. Okul kıyafetlerinden kırtasiye eşyalarına kadar yoğun bir alışveriş halinde olan veliler için kırtasiye ürünleri hakkında uyarıda bulunuldu. Adel/Faber-Castell'in CEO'su Oğuz Uçar, sektörün büyüklüğünden bahsederek neredeyse yarısının taklit ürün olduğunu aktardı.

Finans 04-09-24 10:36

Sahibinden satılık öğrencili okul! İlanı gören bir daha baktı: Oda yerine sınıf, kiracı yerine öğrenci...

Satılık bir özel okul ilanı görenleri şaşırttı. İlginç olan ise özel okulun satılıyor olması değil, kayıtlı öğrencilerle birlikte devredileceği detayı. Ankara'da olduğu ve 250 öğrencinin kayıtlı olduğu belirtilen okulun ismi ilan sahibi tarafından gizli tutulurken, veliler ise endişelendi: "Umarım bizim okul değildir!"

Finans 04-09-24 09:46

Ankara, İstanbul'u da İzmir'i de solladı: Günler kalmıştı: Yüzde 40 zam...

3 büyükşehirde okul servis ücretleri belli oldu. Yeni eğitim öğretim yılı için servis ücretlerine en fazla zam, yüzde 40 ile Ankara'da yapıldı. İzmir'deki artış oranı yüzde 20 olarak belirlenirken, İstanbul'da servis ücretlerinde yüzde 16 artışa gidildi.

Finans 03-09-24 13:53

FAST ile para göndermede IBAN kolaylığı! E-Devlet'ten KOLAS hizmeti: Sistem değişti, artık tek bir ekranda olacak

Banka hesapları için tanımlanan kolay adreslerin tek ekranda sorgulanabildiği Kolay Adres Sorgulama hizmeti e-Devlet'te başladı. Bu kapsamda hesap numarasını (IBAN) hatırlamak zorunda kalmadan, para göndermesi ya da ödeme yapması istenilen kişilerle paylaşılabilecek, hesabın bulunduğu kurum kanallarında tanımlanabilen pratik bir bilgi olarak öne çıkıyor.

Finans 03-09-24 11:48

Devamsızlık affı bekleyen öğrenciler dikkat! Bakan Tekin özel okul kitap ücretleri için de son noktayı koydu: Sıkıntılı fiyatlara yaptırım

Son dakika haberi: Okullarda yeni dönem uyum haftasıyla başladı! Peki yeni dönemde kayıt ücreti, sınıf annesi, devamsızlık gibi uygulamaların detayları neler? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devamsızlık yapıp af bekleyen öğrencilere seslendi. Kayıt ücreti konusunda net konuşan Bakan Tekin özel okullardaki kitap fiyatlarıyla ilgili ciddi denetimler yapıldığını belirtti.

Egitim 02-09-24 13:51

Uyum haftasının ilk gününde acı olay! Öğretmenin okul bahçesinde çarptığı 7 yaşındaki Miray hayatını kaybetti

Yüz binlerce ailenin heyecanla beklediği hafta acı olayla başladı. 7 yaşındaki Miray'a okul bahçesinde bir araba çarptı. Aracın sürücüsüyse bir öğretmendi. 7 yaşındaki Miray okul hayatının ilk gününde hayatını kaybetti.

Haber 02-09-24 12:26

İstanbul'da trafik çilesi başladı: Haftanın da okullarda eğitimin de ilk günü! Yüzde 51'i geçti

Okullarda uyum haftası kapsamında eğitimle birlikte trafik çilesi de başladı. İstanbul'da hem veliler hem okul servisleri yollara döküldü. Trafik yoğunluğu sabah saatlerinde yüzde 51'i geçti.

Haber 02-09-24 08:36

Uyum programı! 2 Eylül geldi çattı, bugün onlar okullu oldu...

Okullarda uyum programı bugün başlıyor. İlkokul 1. sınıflar ve okul öncesi grubundakiler eğitim öğretim hayatına erken katılacaklar. Uzmanlar velilerin ilk defa okula başlayacak çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Egitim 02-09-24 06:37

Öğrenciler için okul çantası uyarısı! Yüzde 10 kuralına dikkat: Dikkat edilmezse hastalıklara neden oluyor

Eylül ayı geldi. Yakında okullar yeni eğitim ve öğretim dönemine başlayacak. Okullar açılmadan önce uzmanlar bazı uyarılarda bulunuyor. Doç. Dr. Ayça Uran Şan, çocuklarda uygunsuz çanta kullanımının ciddi kas-iskelet sistemi sorunlarına yol açtığını belirterek, "Sırt çantası ağırlığının çocuğumuzun kilosunun yüzde 10'unu geçmemesi lazım." dedi.

Kadin 01-09-24 15:57

Öğrencilerin alabileceği 20 vergisiz telefon belli oldu... Vergisiz telefon uygulamasından faydalanabilmek için şartlar ise çok basit

Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin hazırlıkları devam ediyor. Kırtasiye eşyalarından okul kıyafetlerine kadar birçok harcaması olan veliler teknolojik ihtiyaçlar için öğrencilere sunulan vergisiz telefonları araştırmayı başladı. Peki hangi telefon modelleri vergisiz? Fiyatları ne kadardan başlıyor? Vergisiz telefonların özellikleri neler? İşte detaylar...

Finans 31-08-24 14:43

Okul zili çalmadan Antalya'da servis ücretlerine zam yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısı bugün öğleden sonra yapıldı. Yapılan toplantı sonrası 2024-2025 eğitim-öğretim yıl dönemi başlamadan okul servis ücretlerine zam geldi. Buna göre, , 0-3 kilometre resmi okullarda 1740 TL, özel okullarda 2 bin 490 TL oldu.

Finans 29-08-24 17:28

MEB 81 ile gönderdi! Tüm okul yöneticileri şiddetin önlenmesine yönelik hizmet içi eğitime tabi tutulacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde, okullarda akran zorbalığı ve siber zorbalığın da içinde bulunduğu her türlü şiddetin önlenmesine yönelik yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda, bütün yöneticiler, okul ve kurumlarda şiddetin önlenmesine yönelik mevzuatın etkin uygulanması konusunda hizmet içi eğitime tabi tutulacak.

Egitim 28-08-24 12:04

Minikler mutfağa girdi, kendi yemeklerini kendileri yaptılar. Ortaya tatlı görüntüler çıktı

Temizliğinden pişirmesine onlara ait bu görevi üstlenen minikler kendilerine hayran bıraktırdılar. Sosyal ve el becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bu okul öncesi eğitimi benimsemiş çocuklar sosyal medyanın ilgi odağı oldu.

Trend 28-08-24 10:53

Taksi bile daha ucuz hale geldi! Veliler kara kara düşünüyor: Okul servis ücretleri cep yaktı

Okulların açılmasına sayılı günler var, veliler servis telaşı içinde. İstanbul'da bazı okullar ve servisler UKOME'nin kararına uymayarak yüzde 100'lük zam yaptı. Durum öyle bir hal aldı ki okula taksiyle gidip gelmek servisten daha uygun hale geldi. Bir servis şirketi 3,8 km'lik mesafe için günlük 330 TL talep ederken aynı mesafe taksiyle gidildiğinde 220 TL tutuyor. Özel hizmet detayı ise duyanları şaşırtıyor.

Finans 28-08-24 07:40

Çocuğunuz okula yeni başlıyorsa dikkat! Uzmanı uyarılarda bulundu

İlk kez okula başlayan çocukların okula uyum sürecinde ebeveynlere önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, “Okula ve sınıfına alışması 1-2 hafta sürebilir. Acele etmeyin. Zamanla okul ortamının güvenli olduğunu hissetmeye başlayacaktır. Eğer bu alışma evresi 3 haftayı geçerse uzman desteğini devreye alın” dedi.

Kadin 27-08-24 13:31

Rus ve Ukraynalılara ait ‘Oyun evi’ altında 3 kaçak okul daha! Türk okullarını…

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı incelemeler sonucunda Antalya’da Ukraynalı ve Ruslara ait 'oyun evi' adı altında 3 kaçak anaokulu ve kreş olduğu ortaya çıktı. Kaçak olarak açılan okulların broşürlerinde özel Türk okullarını kötüleyen broşürler bastırıldığı belirlendi. Bunun üzerine öğrenci kaydı için reklam yapan kaçak okullarla ilgili suç duyurusunda bulunulacak.

Haber 26-08-24 12:12

Şase (Şasi) numarası nedir, nasıl öğrenilir ve sorgulanır? Şase (Şasi) numarası öğrenme ve sorgulama

Motorlu araçlar ile römorkları birbirinden ayırt edebilmek ve trafikteki bu araçların kim tarafından, ne zaman ve nerede üretildiğini belirlemek için özel numaralandırmalara ihtiyaç duyulur. Şase (Şasi) numarası olarak adlandırılan numaralar, hem araçların tanımlanmasını sağlar hem de üretici bilgilerini, üretim tarihini ve yerini öğrenmemize olanak tanır.

Haber 25-08-24 22:41

CİMER başvuru sorgulama: CİMER başvurusu nasıl sorgulanır, CİMER başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim?

CİMER, 2018 yılında, daha önceki BİMER sistemi ile birleştirilerek mevcut ismiyle faaliyet göstermeye başlamıştır. Başvurular, CİMER aracılığıyla yapıldığında, hızlı bir şekilde ilgili birimlere iletilir ve yanıtlanır. Ayrıca, yapılan başvurunun ilerleme sürecini internet üzerinden takip etmek de mümkündür. Peki, CİMER başvurusu nasıl sorgulanır?

Haber 25-08-24 22:34

Özel Etiler ELEV Eğitim Vakfı Okulları ile Türk Eğitim Derneği’nden (TED) iş birliği

Özel Etiler ELEV Eğitim Vakfı Okulları ile Türk Eğitim Derneği’nin (TED) gerçekleştirdiği ‘Akreditasyon ve Danışmanlık’ iş birliğinin lansmanı gerçekleşti. İş birliği ile eğitim kurumlarına danışmanlık verecek olan TED, kurumsal değerlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasını artırmak ve özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Egitim 23-08-24 15:19

Kitap, kırtasiye... Dünyanın parasını istiyorlardı! MEB'den özel okul hareketi... Hepsi inceleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim faaliyetleriyle bağlantılı olan kitap, kırtasiye ve diğer öğretim materyalleri için öğrenci velilerinden kanuna aykırı şekilde "fahiş fiyat" talep eden bazı özel okullara inceleme başlattı.

Finans 23-08-24 14:21

Lise müdürü ve maskottan tuhaf dans! Görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu... Müdür görevinden uzaklaştırıldı

Kaliforniya'daki bir lisenin müdürü, okul maskotuyla yaptığı dansı cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyadan paylaşılmasının ardından görevinden uzaklaştırıldı. Görüntüler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Trend 23-08-24 09:41

'Beni kurtarın ben burada kayboldum' Çocuk anaokulu bahçesinde unutuldu! Oyun masasını duvar dibine taşıyıp yardım istedi

Kağıthane’de anaokuluna yeni başlayan bir çocuğun okul bahçesinde unutulduğu iddia edildi. Annesi, 2 saat anaokulu bahçesinde tek başına kaldığını iddia ettiği okul hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüntüleri sosyal medyada gören başka veli de tepki gösterip çocuğunun kaydını okuldan aldı. Çocuğun okul bahçesinde dakikalarca tek başına ağladığı anlar kameraya yansıdı. Elinde 3 dakikalık video olduğunu söyleyen anne "Çocuk, 'Beni kurtarın, ben burada kayboldum' diye bağırıyor" dedi.

Haber 22-08-24 14:29

İstanbul'da kiralar el yakıyor: Yüzde 70'e varan artış vatandaşın belini büktü

Türkiye ekonomisi yüksek enflasyon ile mücadelesine son sürat devam ediyor. Enflasyon, gıdadan özel okul fiyatlarına kadar her bir sektörde varlığını hissettirirken; hayat pahalılığının en fazla hissedildiği İstanbul'da ise kira fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın barınma ihtiyacını oldukça zora sokuyor. Yapılan bir çalışma ile İstanbul'un 10 ilçesindeki artan kira fiyatları yapılan bir tablo ile gözler önüne serildi.

Finans 22-08-24 14:24

Küçük yıldızın lüks yaşantısı sosyal medyayı alt üst etti

Küçük yaşlardan beri ekran önünde olan Ecrin Su Çoban artık üniversite öğrencisi. Özel üniversitede %50 burslu okuyacak olan Çoban’a ailesi bonkör davrandı. 17 yaşındaki genç kızın okul alışverişi pahalıya patladı.

Haber 22-08-24 13:32