Cene Cerrahisi Haberleri

Kalp cerrahı altı kadın hastane personeline cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı! Bir çalışandan gelen itirafla gerçek ortaya çıktı

İngiltere'nin Lancashire bölgesindeki bir hastanede kalp cerrahı olarak görev yapan Amal Bose, ismi açıklanmayan 6 kadın hastane personeline cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı. Hastanenin kalp-damar cerrahisi bölümünün başkanı olan Bose iddiaların gündeme gelmesinden sonra hastaneden uzaklaştırıldı. Polis olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Trend 2024-05-30 13:52:07

Dünya tıp literatürüne girdi: Türk doktordan Fındık tekniği yöntemi! Kanser ameliyatlarında kullanılıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Göktürk Fındık, lokal ileri akciğer kanseri ameliyatlarında "Fındık tekniği" yöntemini ilk kez dünya tıp literatürüne kazandırdı.

Haber 2024-04-29 07:40:09

Bir yıl arayla aynı hastalığa yakalandılar! 'Literatürde ilk vaka'

İstanbul'da yaşayan Lilya ve Ela Karan kardeşlere 1 buçuk yıl arayla doğduklarında dışkılarını yapamadıkları için 5 binde 1 görülen Hirschsprung (bağırsak felci) teşhisi konuldu. Tedavilerini üstlenen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Çelebi, “Hirschsprung (bağırsak felci) hastalığında sinir içeren hücrelerin, iki kız kardeşte birden bağırsakların aynı segmentinde görülmesine litaratürde ilk kez rastladık” dedi.

Haber 2024-04-08 09:17:05

Balıkesir’de 3 santimlik kesi ile baypas ameliyatı yapıldı

BAÜN Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu tarafından, 63 yaşındaki hastaya Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde yapılabilen ve Mid-Cab tekniği olarak da bilinen minimal invaziv cerrahi (kapalı yöntem) ile 3 santimlik kesiden koroner baypas ameliyatı yapıldı.

Yurthaber 2024-02-28 12:31:19

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-24 12:19

Türk erkekleri dünya birincisi! Ölüm hızı sıralamasında Türkiye 4’üncü sırada... Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeyin

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Güven Olgaç, Türk erkeklerinin akciğer kanseri görülme sıklığında dünya birincisi olduğunu söyledi.

Haber 23-02-24 09:58

Dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisi ilk kez Diyarbakır’da yapıldı

Diyarbakır’da görev yapan jinekolojik onkoloji doktorları Behzat Can ve Sedat Akgöl, ekibiyle dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisini ilk kez uygulayıp tıp literatürüne ekledi.

Yurthaber 21-02-24 14:42

Bu belirtilere aman dikkat! Erken teşhis hayati önem taşıyor... Yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne sebebiyet veriyor!

Beyin kanaması hakkında erken teşhis ve tedavinin önemine değinen Saygı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökalp Karaarslan, “Beyin kanamasıyla ilgili belirtilerin erken fark edilmesi ve uygun önlemlerin alınması, bireyin yaşam kalitesini artırabilir ve tedavi şansını yükseltebilir. Bu nedenle, risk faktörlerinden kaçınma ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimseme önemlidir” dedi.

Haber 06-02-24 15:41

'Antibiyotiklerin fayda etmediği tek mikrop' Uzman isimden önemli uyarı 'Hiçbir faydası olmadığını bilmemiz gerekir'

Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, ateş, baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı gibi grip belirtilerini hissedenlerin en yakın zamanda bir hekime başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kadin 06-02-24 13:21

Soğuk havalarda daha da artıyor! Uzmanından kritik uyarı 'En az 15 dakika...'

Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op. Dr. Emre Ünal, bel fıtığı veya ağrısı olanlara soğuk havalarda bel bölgesini sıcak tutması tavsiyesinde bulundu.

Haber 01-02-24 12:49

Hastanede hemşireye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen doktor beraat etti

Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hemşire Gülseren Y.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen doktor Semih E.’nin yargılandığı davada karar açıklandı.

Yurthaber 25-01-24 15:00

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nasıl gidilir? Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ulaşım bilgileri

Günümüzde bir yerden bir yere gitmek isteyen kişiler, teknolojinin sağladığı imkânlar sayesinde kolayca yol tarifi edinebilmektedir. Herhangi bir nedenle Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek isteyenler de nasıl gideceği konusunda bilgi almak için internete başvurmaktadır. Peki, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Haber 21-01-24 20:30

Hiç beklemediğiniz bir yerden gelebilir... Bilgisayar başında uzun süre çalışanlar dikkat! En çok uykuda oluyor 'Mutlaka gidin, kalıcı olabilir'

Diş sıkma şikayeti yaşıyor olabilir ya da pek çok kişiden bunu yaşadığını duymuş olabilirsiniz. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İpek Necla Güldiken, Türkiye'de diş sıkma görülme oranının ortalama yüzde 70-80 olduğunu belirtti. Güldiken "Günümüzde bu şikâyetlerle bize başvuran hasta sayısı oldukça arttı. Bunun olası sebepleri modern yaşamın getirdiği ağır çalışma koşulları, postür kaybına neden olan bilgisayar başında uzun süreli çalışma, yorgunluk ve psikolojik stres” dedi.

Kadin 11-01-24 10:51

Ordulu hasta, ’whipple’ ameliyatıyla hayata tutundu

Pankreasında kitleye rastlanan Ordulu Selime Özdemir, Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Salih Can Çelik uzmanlığında gerçekleştirilen ve 5 saat süren başarılı ’whipple’ ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Yurthaber 28-12-23 10:24

Tıp literatüründe böylesi yok! Dünyada ilk defa Türkiye'de görüldü

Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...

Haber 25-12-23 11:40

Gördüğü videodan etkilenerek kolonyayla kendini yakan çocuk İzmir'de ameliyat edildi

Sosyal medyada gördüğü videodan etkilenerek kolonyayla kendisini yakan 9 yaşındaki çocuk, İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesinde ameliyat edildi.

Yurthaber 29-08-23 11:36

Muayene ücretlerine yüzde 50 zam! Resmi Gazete'de yayımlandı

Bazı uzmanlık alanlarındaki muayene ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Zam gelen bölümlerin arasında Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı gibi dallar da yer alıyor. İşte yeni muayene ücretleri...

Haber 24-08-23 18:52

Denizli’de ilk uygulanan yöntem sayesinde sağlığına kavuştu

Genital organ sarkması şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, Denizli Devlet Hastanesi’ne ilk kez uygulanan vNOTES (doğal açıklık endoskopik cerrahisi) vajinal ve laparoskopi yöntemi birleştirilerek yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Yurthaber 18-08-23 09:38

Siyami Ersek'te görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu! Son paylaşımında...

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi görevli Kalp Damar Cerrahı ve Akademisyen Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu. Kapısının kilitli olduğu fark edilen Prof. Dr. Orhan'ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Orhan’ın sosyal medya hesabından en son paylaştığı gönderide “Sağlığınızı ihmal etmeyin” yazdığı görüldü.

Haber 17-08-23 19:54

Hastane koridorunda sıra dışı koleksiyon! İnsan bunları gördükçe korkuyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Bölümü'nde çocukların yuttuğu ve yemek borusundan ameliyatla çıkarılan cisimler ilginç bir koleksiyona dönüştürüldü. Cisimler, aileler duyarlılık kazansın diye hastane koridorundaki panoda sergileniyor. Sergilenen cisimler arasında yorgan iğnesi bile bulunuyor. Panoyu inceleyen 2 çocuk annesi Zekiye Özer ise “Burada çocuklardan çıkan malzemeleri gördükçe çok korktum. Çok tehlikeli şeyler yutmuşlar. İnsan bunları gördükçe korkuyor." diye konuştu.

Haber 16-07-23 17:14

Samsun'da görevi başında öldürülen doktor Kamil Furtun anıldı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün 8. yılında anıldı.

Yurthaber 29-05-23 13:43

Bursa'da 2 hasta yakını tarafından darbedilen profesör için sağlıkçılardan tepki

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer'in, bir yıl önce vefat eden hastasının yakınları tarafından darbedildiği iddiasına meslektaşları tepki gösterdi.

Yurthaber 04-05-23 14:48

Tıp literatürüne girmişti... O profesöre rezidans yakınında saldırı! Annesinin ameliyatından sonra...

Bursa'da başarılı kalp ameliyatlarıyla tıp literatürüne giren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, geçen sene ameliyat ettiği bir hasta yakını tarafından annesinin ölümünden sorumlu tutularak silahla darbedildi. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, hasta yakını profesörün başına silah kabzasıyla vurdu. Olayda 2 kişi gözaltına alındı. Profesör ise tedavisinin ardından taburcu oldu.

Haber 04-05-23 12:33

Bursa'da profesörü darbettiler! 2 hasta yakını gözaltında

Sağlık çalışanına şiddet haberi bu kez Bursa'dan geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer, vefat eden hastasının yakınları tarafından darbedildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince gözaltına alındı.

Haber 03-05-23 23:51

Kurt saldırısında ölümden döndü, yaşadığı dehşeti böyle anlattı! 'Önce yüzümü ısırdı, sonra...'

Erzurum'un Tortum ilçesinin kırsal Kireçli Mahallesi'nde ahırdan çıkarken kurdun saldırısına uğrayıp ağzı parçalanan Destegül Uğurlu’nun (52) yüzü, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü'nde yapılan ameliyatla onarıldı. Saldırının ardından ilk kez konuşan Uğurlu, yaşadığı dehşeti anlattı. Uğurlu, "Kurt önce yüzümü, sonra kollarımı ısırdı. Köpeklerin havlama sesinden korkup beni bıraktı" dedi. Kurt köyde 3 kişiye daha saldırarak, yaraladı.

Haber 13-04-23 11:15

Doktordan hemşireye hastanede cinsel saldırı! İlk ifadesi ortaya çıktı: 'Biz 3 aydır sevgiliyiz'

İstanbul Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir cinsel saldırı olayı yaşandı. İddiaya göre, hastanede görevli asistan doktor S.E., nöbetçi hemşire G.Y.'ye cinsel saldırıda bulundu. Gözaltına alınan doktor S.E.'nin emniyetteki ifadesinde, "Biz 3 aydır sevgiliyiz. G.Y. psikolojik sorunlar yaşıyor ve destek alıyor. Ben kendisine tacizde bulunmadım" dediği ortaya çıktı. İşte olayın detayları...

Haber 13-03-23 17:47

Depremzedelere yemek yaparken kalp krizi geçirdi, bypass ile sağlığına kavuştu

Depremzedelere yemek yaparken kalp krizi geçiren 65 yaşındaki Mehmet Karayılan, Gaziantep Özel ANKA Hastanesinde minimal invaziv (Küçük Kesi) yöntemi İle gerçekleştirilen bypass cerrahisi ile sağlığına kavuştu.

Yurthaber 13-03-23 10:28

Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjdeli haber! Prof. Dr. Mustafa Duman duyurdu

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen kalp ve akciğer nakillerine bir yenisi daha eklendi. Gerekli prosedürleri tamamlanan karaciğer nakline Mart 2023'te başlanılması bekleniyor. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Duman konu hakkındaki detayları anlattı.

Haber 28-12-22 11:36

Türk beyin cerrahına uluslararası bir ödül daha!

Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin en büyük ödülünün sahibi oldu! Dünya Nörolojik Cerrahi Akademisi’nin ilk Türk Başkanı olan, dünyanın sayılı beyin cerrahlarından Prof. Dr. M. Necmettin Pamir, Nöroşirurji alanında Avrupa Beyin Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin (EANS) en büyük ödülü kabul edilen “Üstün Hizmet Ödülü” nün sahibi oldu.

Haber 09-11-22 22:11

Akciğer kanseri bazen tesadüfen tespit edilebiliyor

Acıbadem Adana Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tümer Ulus, günümüzde en çok korkulan hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alan akciğer kanserinde bazen hastaların şikâyetleri olmasa da tesadüfen çektikleri filmlerle, patolojik lezyonların erken saptanabildiğini söyledi.

Haber 02-11-22 08:25

Akciğer kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinin, ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyledi.

Haber 01-11-22 09:10

Türk doktor adını tarihe yazdırdı! Bulduğu yöntemle tıp literatürüne girdi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, bulduğu yöntemle adını tarihe yazdırdı. Kırılmış vidalı kemiğe, vidayı çıkarmadan kapalı yöntemle girerek müdahalede bulunmayı başaran Yücesoy'un bulduğu tedavi sayesinde açık ameliyata girmelerine gerek kalmayan hastalar, 5 dakikalık bir işlemle sağlıklarına kavuşacak. Öte yandan Yücesoy'un bulduğu bu yöntem dünya tıp literatürüne de girdi.

Haber 26-10-22 10:03

Dünyanın konuştuğu Türk! Yapay kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy dünyaca ünlü Forbes dergisine kapak oldu

Almanya'nın en prestijli ödüllerinden biri olan Victress Ödülü'ne sahip Türk doktor Dilek Gürsoy Avrupa’nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrahi olarak tarihe geçmişti. Başarılarıyla adından söz ettiren Avrupa’nın yapay kalp cerrahisi konusunda ilk kadın doktoru olan Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya’da 3 Kasım’da yayımlanacak sayısına kapak oldu.

Trend 21-10-22 13:59

Kadınlar meme kanserinde farkındalık için pedal çevirdi

Koç Üniversitesi Hastanesi Meme Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ece Dilege: - "Ne yazık ki ülkemizde kadınlar, taramalara yeteri kadar katılmıyor"

Yurthaber 16-10-22 11:55

Doktor Buğra Kaan Yücebaş olay yerinde hayatını kaybetti! Yakınları sinir krizi geçirdi

İstanbul'da meydana gelen olayda taksiye çarpan kamyonet, daha sonra kaldırımda bekleyen iki kişiye çarptı. Yayalardan doktor Buğra Kaan Yücebaş olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet şoförü olay yerinden kaçtı. Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorluk yapan Yücebaş'ın yakınları sinir krizi geçirdi.

Haber 13-10-22 08:15

Hasta minik kalpler için 7/24 diken üstündeler

Türkiye'nin dört bir yanından acil müdahale gereksinimi bulunan kalp hastası bebeklere, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi "Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Ünitesi"nde, uzman ekiplerin iş birliğiyle 24 saat boyunca hızlı ve kesintisiz sağlık hizmeti veriliyor - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Pediatrik Kardiyak Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Erkut Öztürk: - "Gecenin herhangi bir saatinde doğan bir bebeğin, yenidoğan ekibince süratle değerlendirilmesi, çocuk kardiyoloji ekibinden hastaların değerlendirilmesi için süratle tavsiye alınması, acil müdahale gereksinimi olduğunda anjiyoyla bunu çözebilmemiz veya anjiyo yeterli olmadığında çocuk kalp cerrahisi ekibinin işe hızlı şekilde el atması mümkün olabiliyor"

Yurthaber 27-09-22 11:03

Medicana Avcılar Hastanesi'nden kalpte görülen risk faktörleri sıralaması

Medicana Avcılar Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Arda Özyüksel: - "Sigara ve tüm benzer ürünler (puro, nargile, ve benzeri) risk faktörleri arasında yer alıyor. Sigaranın damar sağlığı üzerindeki öncelikli zararı 100 trilyon hücrenin devamlılığını bozmak"

Yurthaber 20-09-22 13:14

Çocuklarda yatış pozisyonuna bağlı kafatası şekil bozukluğunda artış

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Semra Işık: - "Çocuklarda pozisyonel plajiyosefali yaklaşık yüzde 600 oranında arttı ve her yıl artmaya devam ediyor.

Yurthaber 17-09-22 16:24

19. Dünya Fleboloji Kongresi İstanbul'da düzenleniyor

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. A. Kürşat Bozkurt: - "Türkiye için bu toplantının en büyük özelliği uzun yıllardan sonra ilk kez bir dünya kongresinin İstanbul’da yapılıyor olması. Güvenden dolayı biz bu kongreyi Türkiye’ye getirdik"

Yurthaber 14-09-22 14:36

Ardahan'da işçinin kaza sonucu kopan eli Kayseri'de 6 saatlik operasyonla dikildi

El cerrahisi uzmanı Op. Dr. Ali Aydoğdu: - "Olayın olduğu yerden hastanemize ulaşana kadar geçen süreçte kopan uzvun korunmaması ve geç kalınması durumunda dikilemeyebilirdi" - Ambulans uçakla Kayseri Şehir Hastanesine getirilen Bahri Sözer: - "Uçak olmasaydı elim dikilmezdi. Allah devletimize zeval vermesin. Şu an kendimi iyi hissediyorum, elimi kullanacağım"

Yurthaber 09-09-22 11:57

Yemek borusu nefes borusuna yapışık ve kapalı doğan bebeğe hayat operasyonu

Konya'da henüz 4 günlükken bebeğe müdahale eden çocuk cerrahisi ve ürolojisi uzmanı Prof. Dr. Engin Günel: - "Yapılan operasyon, çocuk cerrahisi ameliyatları içindeki en riskli olanlarından. Çünkü hastanın göğüs boşluğunu açarak yani akciğerlerini ilgilendiren sahada yaptığımız bir ameliyat" - Hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Rahmi Örs: - "Ameliyat sonrası bakımla bebeğin beslenmesi yavaş yavaş artırıldı. Sonrasında annenin direkt beslemesine izin verildi. Ameliyattan sonra yaklaşık iki haftalık bir süreci burada geçirmiş olduk"

Yurthaber 08-09-22 11:02

Solunum kapasitesi kritik seviyede düşen hasta nakille sağlığına kavuştu

Akciğer nakli olan Safiye Karabulut: -"Göğsünü doldura doldura nefes almak çok güzel bir duygu. O hissi yıllardır yaşamıyordum. Herkes organ bağışı yapsın ve benim gibi hastalara derman olsunlar" - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Akciğer Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Ali Özdil: - "Organlar bizimle birlikte toprak olmasın"

Yurthaber 06-09-22 11:57

Endonezyalı turist tatil için geldiği Alanya'da göğsündeki 3 kiloluk kitleden kurtuldu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Oktay Aslaner: - "Operasyonla hastanın akciğeri açıldı, kalbi rahatladı ve akciğer atar damarı normal hale geldi. Kitlenin tamamen çıkarılmasıyla hasta yeniden sağlığına kavuştu"

Yurthaber 06-09-22 11:27

Epidural steroid enjeksiyonları, birçok bel, bacak ağrısı formu için ortak tedavi seçeneği

Medicana Ataşehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Öğrenci: -"Epidural enjeksiyonları onlarca yıldır kullanılmakta olup siyatik (sinir sıkışması) ve bel ağrısının cerrahi olmayan yönteminin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilir"

Yurthaber 18-08-22 15:43

Kalp akciğer makinesi birçok kalp hastalığının tedavisinde önemli rol oynuyor

Bayındır Söğütözü ve İçerenköy Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaman Zorlutuna: - "1953'ten bu yana kalp akciğer makinesi teknolojisi ve uygulaması konularında çok önemli ilerlemeler kaydedildiği görülüyor. Bilimin ışığında gelişen olanaklar açık kalp ameliyatlarının olumsuzluklarını en aza indirgiyor"

Yurthaber 17-08-22 12:26

Yapıştırıcı ile yeni nesil varis tedavisi

Medicana Bahçelievler Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin: - "Son yıllarda diğer dokuların yapıştırılmasında kullanılan bu yapıştırıcı artık varis tedavisinde de kullanılmaktadır. Variste, bacakta şişmeye neden olan damarların tespiti yapılarak yapıştırıcı ile kapatılır. Bu sayede varise neden olan damar kapanır ve varisin yol açtığı şikayetler önlenir"

Yurthaber 08-08-22 13:17

İzmir'de kalp nakli yapılan 2 yaşındaki Asel'in durumu iyiye gidiyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran: - "Yeni kalbiyle ona ömür boyu şans diliyoruz. Tüm hocalarım adına bağışı yapan aileye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum"

Yurthaber 28-07-22 19:55

Erken müdahale çok önemli! Tedavi edilmediğinde ileride cinsel sorunlara yol açabilir

Bir çocuk cerrahisi uzmanı, 250 erkek çocuktan birinde hipospadias görülebileceğini kaydederek, erken müdahalenin bu anomalide çok önemli olduğunu dile getirdi. Uzmana göre, yeni doğan erkek çocuklarda görülen doğumsal bir bozukluk olan Hipospadias tedavi edilmediğinde ileride cinsel sorunlara yol açabilir.

Haber 22-07-22 09:25