Diyor Haberleri

Bodrum esnafı isyan etti! Sezonun ortasında sokaklar bomboş kaldı: Avrupalı bile bu fiyata 'yüksek' diyor

Türkiye'nin en gözde tatil lokasyonlarından biri olan Bodrum yaz sezonuna zor bir giriş yaptı. Sosyal medyada Bodrum sahillerinden boş şezlongların görüntüsünün paylaşılmasının yanı sırada Bodrum esnafının sitem ettiği bir sokak röportajı gündem oldu. Sokakların geçtiğimiz yıllara kıyasla daha boş olduğunu dile getiren esnaf kadın, "Avrupalı bile bu fiyata 'yüksek' diyor" diyerek duruma tepki gösterdi.

Trend 2024-07-10 15:39:52

Glüten tartışmasına son noktayı uzmanlar koydu! Glütenli beslenme faydalı mı?

Çevrenizde herhangi bir sağlık problemi olmamasına rağmen glütensiz beslenmeye özen gösterenler mutlaka vardır. Bunun nedeni glütensiz gıdaların çok daha sağlıklı olduğu algısı. Ama bazı uzmanlar aynı fikirde değil. Uzmanlar, eğer glüten hassasiyetiniz yoksa böyle beslenmenize gerek yok diyor.

Haber 2024-07-09 13:52:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan UEFA'ya Merih Demiral tepkisi: Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Merih Demiral'ın yaptığı 'Bozkurt' işareti nedeniyle soruşturma geçirmesine tepki gösterdi.

Spor 2024-07-05 14:04:52

Özgür Özel'den iddialı sözler! İstesem Cumhur İttifakı'nı dağıtırım dedi, 2026 başını işaret etti: Erdoğan'ı yeneriz!

İktidarla yürütülen 'normalleşme' adımları ve erken seçim tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti ile MHP arasında bir rahatsızlık olmuş olabileceğini belirtirken "Bahçeli Erdoğan’a ‘ya benimsin ya kara toprağın’ diyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapacağı bir teklifle Cumhur İttifakı'nı dağıtabileceğini iddia eden Özel, "Bugünden bir buçuk sene sonra yapılacak seçimde yani 2026 başında biz Erdoğan’ı yeneriz." dedi.

Haber 2024-07-01 07:50:37

Ay lav yu filmi Hatay'da gerçek oldu! Haritaya bakıldığında kafa karışıklığına sebep oluyor

"Ay lav yu" filmi gerçek oldu Hatay'da gerçek oldu. Hatay'ın 2014 yılında büyükşehir olmasıyla birlikte Arsuz ilçesi sınırları içerisinde kalan Büyükdere Mahallesi, çevresindeki mahallelerden farklı bir ilçeye bağlı olarak adeta unutuldu ve İskenderun'un bir mahallesi olarak kalmaya devam etti. "Ay lav yu" filmindeki Tinne köyünü aratmayan mahallede, 10 yıldır belirsizlik sürüyor. Büyükdere Mahallesi Muhtarı Necati Batman ise "Solumuz, sağımız Arsuz ama biz İskenderun'a bağlıyız" diyor.

Haber 30-06-24 10:26

İspanya'nın yıldızı Lamine Yamal, saat 23.00'ten sonra oynayabilecek mi? Alman yasaları ne diyor?

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis de la Fuente, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda yarın karşılaşacakları Gürcistan'a karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Kendisine Lamine Yamal ile ilgili sorulan soruya da cevap veren De La Fuente, genç oyuncunun maçta oynayabileceğini söyledi.

Spor 29-06-24 23:40

Canlı yayındaki itiraf ağızları açık bıraktı... 'Karım her gece başım ağrıyor diyor' deyince Nur Viral kendini tutamadı

Hafta içi her gün Beyaz Tv ekranlarında izleyicisinin karşısına çıkan Nur Viral'in programında işlenen konular ve programdaki itiraflar sık sık sosyal medyada gündem oluyor. Aile Terapisti Fatih Reşit Civelekoğlu'nun konuk olduğu programa gelen bir itiraf ağızları açık bıraktı. Nur Viral ise duydukları karşısında kendini tutamadı.

Magazin 27-06-24 14:45

Yüzde 10'dan yüzde 20'ye... Neredeyse hepsi yapıyor: İşletmelerde 'komisyon' oyunu! Uzman isim uyardı: Faiziyle geri alabilirsiniz!

İşletmelerdeki fahiş fiyatlar gündemdeyken bir de 'komisyon' oyunu dikkat çekti. Neredeyse her işletmenin kartlı ödemeler için uyguladıkları 'komisyon' yüzde 10'dan yüzde 20'ye kadar uzanıyor. İşletmelerin aldığı bu 'komisyon' ücreti yasal mı? Uzmanlar ne diyor? Ödenen ücret geri alınabilir mi? İşte detaylar...

Finans 25-06-24 11:25

Kocaeli'de kıyafet tartışmaları devam ediyor! Bakan Tekin'den yeni açıklama: Biz gerekli incelemeleri işlemleri yapacağız

Kocaeli'de bir lisenin mezuniyetinde bazı öğrencilerinin kıyafetlerinin açık olduğu gerekçesiyle törene alınmaması kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Bakan Tekin son yaptığı açıklamada, "Listede ismi olmayan öğrenciler gelmek isteyince öğretmen arkadaşlarımız listedeki isme göre öğrenci alabiliriz diyor. Olay böyle başlıyor. Ardından ilçe milli eğitim müdürümüz geliyor. Geldikten sonra sorunu çözüyor. Biz gerekli incelemeleri işlemleri yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haber 14-06-24 11:09

Özgür Özel'den çok konuşulacak erken seçim çıkışı: Bu kez tarih verdi! Gündem yaratacak 'MHP'liler istemedi' çıkışı

Siyasetin gündemi Cumhur İttifakı. Peş peşe yaşanılanlar 'erken seçimi' de tartışılır hale getirdi. CHP lideri Özgür Özel'den de dikkat çeken bir açıklama geldi. Özel, muhalefetin mecliste erken seçimi oluşturabilecek bir aritmetiği olmadığını vurgulayarak, 'Erdoğan diyor ki; 4 yıl. Bence 1-2 yıl zor gider' ifadelerini kullandı. Öte yandan MHP'lilerle ilgili 'istemediler' çıkışı da ses getirdi.

Haber 14-06-24 08:21

'Ayağa kalkınca boyu 3 metre' Görenler dana diyor ama o bir keçi! Kurban pazarındaki herkesi şaşkına çevirdi

Kurban Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Bu süreçte kurbanlıklar ve fiyatları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ancak Eskişehir’de bir keçi, görenleri şaşırttı. Ayağa kalkınca 3 metre boya ulaşan ‘Kocaoğlan’ isimli keçi pazardaki büyükbaş kurbanlıklara rakip oldu. Keçisine yoğun ilginin olduğunu söyleyen Ercan Özel ise "Görenler dana diyor. Biz buna 35 bin lira istiyoruz" dedi.

Haber 13-06-24 17:07

Kafa karıştıran '10 bin adım atın' tartışması! Beyin fonksiyonlarında gerileme meydana geliyor

'Günde 10 bin adım atın' tavsiyesi uzmanlar tarafından yıllardır önerilen bir egzersiz türü. Son dönemde ise bir tartışma başlığı olarak gündemde. Bununla ilgili bir araştırma var. Bu kadar çok adım atmanın sağlığa yarardan çok zararı olduğuna varıyor bu araştırma. Peki, uzmanlar bu konu hakkında ne diyor?

Manşet 11-06-24 10:01

Hulusi Akar sessizliğini bozdu: Bugüne kadar cevap vermemiştik

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'ın Meclisteki oturum sırasında açık kalan mikrofonuna yansıyan diyalog tartışmaları sosyal medyada geniş yer bulmuştu. Akar konuyla ilgili sessizliğini Meclis'te yaptığı konuşmada bozdu. 'Bugüne kadar cevap vermemiştik' diyen Akar, "Bir önerge okunuyor, diğeri nerede diyorum. Biri geldi diyor biri. İki önergeden biri. Televizyonlar, haber siteleri yanlış anlaşılmadan dolayı biri kelimesini bilgi olarak yayınladılar." ifadelerini kullandı.

Haber 06-06-24 13:34

Kamuda tasarruf diyen Bakan Şimşek'in makam aracı olay oldu! Cüneyt Özdemir tepki gösterdi: Kendisi Mercedes'ten inmiyor!

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Audi ve Mercedes gibi araçların kullanımını yasaklayan, memurların servislerini rafa kaldıran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in makam aracı gündem yarattı. Bakan Şimşek'in 13 milyon ile 20 milyon TL arasında değişen makam aracını kullanmasına tepki gazeteci Cüneyt Özdemir'den geldi. Özdemir, "Vatandaşa tasarruf diyor ama kendisi Mercedes'ten inmiyor!" yorumunda bulundu.

Manşet 30-05-24 15:13

Deniz kenarları, ormanlık alanlar ve İstanbul çevresinde arttı, tek tek yıkımına başlandı! Tiny House'larla ilgili yasa ne diyor? 5 dönüm ve tekerlek detayı...

Pandemiyle birlikte hayatımıza giren Tiny House'lar; özellikle İstanbul'a yakın noktalarda neredeyse her yerde karşımıza çıkıyor. Havaların ısınmasıyla ilginin giderek daha da yoğunlaştığı Tiny House'lar son günlerde ise yıkım kararlarıyla gündemde. Uzmanlar ise 5 dönüm detayına dikkat çekiyor. Peki, tarla statüsündeki arazilere Tiny House yapılabiliyor mu? Tekerleğin önemi ne? Neye göre yıkım yapılıyor? İşte tüm detaylar...

Finans 28-05-24 08:56

Liste fiyatı rafa kalktı, 300 bin liraya kadar indirim! Süre daralınca düşüş yüzde 20’yi buldu: ‘Kurtulmak istiyorlar…’

7 Temmuz'dan itibaren GSR tescili olmayan sıfır araçların satışına izin verilmemesi Türkiye otomotiv pazarında son dönemde birçok markanın kredi, takas desteği ve nakit indirimi gibi kampanyalarını artırdı. Sıfır otomobil fiyatlarında 300 bin liraya kadar gerileme görüldü, hatta liste fiyatlarının da altında satılıyor. Sektör temsilcileri, “Bayiler ve distribütörler ellerinde olan bu araçları bir an önce eritip esasında bu riskten kurtulmak istiyorlar” diyor.

Finans 27-05-24 11:18

Depremin yaraları hala sarılamamışken Antakya'da 'TOKİ' fırsatçılığı: İlana çıkarılan evlerin fiyatı 'pes' dedirtti...

6 Şubat Depremleri 11 ilde büyük can ve mal kaybına neden olmuştu. Depremin açtığı yaraların sarılması için hala çaba sarf ediliyor. Depremden en çok etkilenen il olan Hatay'ın Antakya ilçesinde de depremin yaralarını sarabilmek için TOKİ konutları inşa edildi ve kura usulüyle sahiplerine verildi. Fakat o TOKİ konutlarının sahipleri bugün evlerini fahiş fiyatlardan kiraya verme çabasında... İnternetteki o ilanı görenler bir yandan inanamıyor bir yandan da 'pes artık' diyor. İşte o ilan!

Manşet 19-05-24 11:39

'Sürekli bir yerlerin konuşuluyor' diyerek kızmıştı! Songül Karlı'nın oğlu büyüdü kocamana oldu! O karelere yorum yağdı

Son dönemde yaptırdığı estetiklerle konuşulan ve değişimiyle Hadise ile Seda Sayan'a benzetilen Songül Karlı bu defa oğluyla gündem oldu. Daha önce "Oğlum, 'Anne YouTube'a giriyorum. Sürekli bir yerlerin konuşuluyor' diyor" açıklamasıyla uzun süre gündem olan Karlı, oğlu ile karelerini paylaştı. Karlı'nın oğlu Efe Furkan Gümüş kocaman oldu.

Magazin 18-05-24 10:29

Avrupa'yı örnek gösteren BBP lideri Mustafa Destici '100 bin TL de verseniz yapan yok' dedi ve açıkladı: 'Afganlar çözüyor şu anda bu meseleyi'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Vatandaş diyor ki 'Bize çoban lazım' Nereden alacaksın? Yok. Türkiye'de çobanlık yapan yok. 100 bin TL de verseniz yapmıyorlar. Afganlar çözüyor şu anda bu meseleyi. Dışarıdan işçi alacaksın. Bunu geçmişte Avrupa da yaptı" dedi.

Haber 10-05-24 22:04

Özgür Özel 'Sonuç alamazsak mücadele edeceğiz' diyerek duyurdu: 'Sokaklar, meydanlar bizimdir'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Birileri diyor ki, 'CHP, normalleşme' diyor. Evet 'normalleşme' diyoruz. Yumuşama falan değil 'normalleşme' diyoruz. Normali siyasilerin konuşmasıdır. Bunları elbette yapacağım. Ama müzakereyle sonuç alamıyorsak o zaman mücadele edeceğiz. Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir" dedi.

Haber 10-05-24 18:58

'Kavala' çıkışı sonrası AK Partili Türkeş ve Birinci birbirine girdi! FETÖ göndermesine çok sert yanıt: Ciyaklatmaya devam!

Abdulkadir Selvi'nin Gezi Parkı ve Osman Kavala çıkışı sonrası AK Partili isimler adeta birbirine girdi. Tuğrul Türkeş'in "Kendisi ‘AK Partiliyim’ diyor. Babasını eşeliyorsun. FETÖ çıkıyor." diyerek hedef aldığı Mücahit Birinci'den çok sert yanıt geldi. Türkeş ve Selvi'yi etiketleyen Birinci, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Bunların damarını yakaladık, bastıkça ciyak ciyak bağıracaklar. Hepsi tek tek deşifre olacak merak etmeyin. Dikkate almadan ciyaklatmaya devam." ifadelerini kullandı.

Haber 07-05-24 14:38

Enflasyon 17 ayın zirvesinde, milyonlar ara zam bekliyor! Uzman isim sinyalleri değerlendirdi: Masadaki diğer ihtimal...

Milyonlarca çalışan 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusunun yanıtını arıyor. TÜİK'in açıkladığı nisan ayı verilerinde enflasyon 17 ayın zirvesini gördü. Enflasyriondaki yükselişin ardından asgari ücrete ara zam beklentileri arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı temmuzda ara zamma kapıları kapattı ama ekonomi yönetiminin sinyalleri ne diyor? Yeni bir formül bulunabilir mi?

Finans 05-05-24 11:18

Ali Sürmeli 41 yıldır doğayla iç içe yaşıyor! Zamanında bin dolara almış... Mütevazı diyor herkes ama lüks yaşıyorum

Bir dönemin efsane dizisi Kurtlar Vadisi'nde hayat verdiği Zaza Dayı karakteriyle hafızalara kazınan Ali Sürmeli gözlerden uzakta doğayla iç içe bir hayat sürüyor. Assos'ta yıllar önce 13 dönüm arsa alan efsane oyuncunun yaşadığı yer dikkat çekti.

Magazin 30-04-24 08:19

Candan kardeşler aylardır cezaevinde! Nihal Candan 37 kiloya düştü... Psikolojisi bozuk, 'Cennete gitmek istiyorum' diyor

14 Kasım 2023'te gözaltına alınan ve 16 Kasım'da da tutuklanan Candan kardeşler cezaevinde zor günler geçiriyor. Psikolojisi bozuk olan Nihal Candan yemek yemediği için 37 kiloya düştü. "Cennete gitmek istiyorum" diyen Candan'ın avukatı ise harekete geçti.

Magazin 25-04-24 10:32

TikTok temsilcileri tekrar Meclis'e çağırılacak! Halkımız 'TikTok bir ulusal güvenlik meselesidir, kapatılmasını istiyoruz' diyor

TikTok dünya genelinde en çok konuşulan sosyal medya uygulamalarından biri olmaya devam ederken Türkiye'de de kullanıcıların ilginç yöntemlerle bağış (hediye) topladığı canlı yayınlar tartışmalara neden olmayı sürdürüyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, geçen sene Meclis'te dinledikleri TikTok temsilcilerinin verdikleri vaatleri yerine getirmediklerini belirterek, "TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağıracağız." dedi.

Trend 24-04-24 13:25

Cem Yılmaz Şu alkolü bırak yazan o isme sert çıktı! Doçent doktor diyor ama...

Son dönemde paylaşımlarıyla adından söz ettiren Cem Yılmaz kendisine "Şu alkolü bırak" yazan akademisyene tepkisiz kalmadı. Cem Yılmaz paylaşımıyla gündem oldu.

Magazin 23-04-24 11:25

Galatasaray'da şampiyonluk için Fenerbahçelileri korkutan istatistik! Taraftarlar 'eyvah' diyor...

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Pendikspor’u 4-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların ilginç bir istatistiği ortaya çıktı. Son 5 haftaya lider girmeyi garantileyen Galatasaray, lig tarihinde bunu başardığı 15 sezonun hepsinde şampiyonluğa ulaştı.

Spor 21-04-24 21:19

SON DAKİKA: Savaş olursa altın, dolar, borsa ne olur? Hepsinin cevabı belli oldu, İslam Memiş iki senaryoyu birden anlattı: Altın fiyatı tahmini bir kez daha değişti

Son dakika: Tatilin ardından piyasalar yeni haftaya ‘merhaba’ diyor. Altın fiyatları, dolar ve borsa ise Orta Doğu’da yaşanan gerginlikleri takip edecek. Peki savaş çıkarsa altın fiyatları ne olur? Dolar/TL düşer mi yükselir mi? Borsa İstanbul’da kritik seviyeler neler? Yatırımcılar bu sorulara yanıt ararken tahminler ve senaryolar belli oldu. Goldman Sachs ons altın tahminini 400 dolar birden yükseltti. İslam Memiş ise iki senaryoda altın, dolar, borsa, Bitcoin ve gümüş tahminini açıkladı.

Finans 15-04-24 07:45

Annesinin teklifiyle şaşkına döndü! Ölen kız kardeşimin kocasıyla evlenip çocuklarını büyütmemi istiyor

Reddit'te ismini açıklamadan paylaşım yapan bir kadın annesinin kendisine yaptığı teklifle şaşkına döndüğünü söylerken sosyal medya kullanıcılarından yardım istedi. Annesinin ölen kız kardeşinin kocasıyla evlenmesini istediğini söyleyen genç kadın, "Devamlı olarak 'Çocukların bir anneye ihtiyacı var, onun da bir eşe ihtiyacı var' diyor. Siz olsanız ne yapardınız?" notuyla paylaşım yaptı.

Trend 13-04-24 13:32

Türkiye'den akın var! 'Kapıda vize' sonrası Yunan adaları bayram tatilcilerinin gözde adresi oldu, sayı 20 bini aştı

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başlayınca Türkiye'den Rodos'a turist akını yaşandı. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilenler Yunan adalarına büyük ilgi gösterdi. Marmaris ve Fethiye'den yalnızca bir haftada Rodos'a geçiş yapan Türk turist sayısı artan rağbeti ortaya koydu. Turizmciler "Hazırlıklar tamamen Türk misafirlere göre yapılmış" diyor.

Finans 12-04-24 12:40

Ahmet Hakan'ın seçim yorumu viral oldu! Seçim sonuçlarından sonra bu sözlerle stüdyodan ayrıldı

AK Parti’nin 2024 yerel seçim sonuçlarının kesin olmayan ilk sonuçlarına göre büyük bir oy kaybı yaşaması ile ilgili Ahmet Hakan’ın yaptığı yorum sosyal medyada gündem oldu. Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yaşanan oy kaybı ile ilgili savunmak adına "Vatandaş 'Bu seçim yerel seçim, Erdoğan'la ilgili bir durum yok' diyor" ifadelerini kullandı. İstanbul, Ankara, İzmir sonuçlarının ardından Ahmet Hakan stüdyodan ayrıldı.

Finans 31-03-24 22:18

Son dakika | İmamoğlu'nu kendi sloganı üzerinden hedef aldı: 'Tam yol ileri' diyor, sen tam gaz geri gidiyorsun!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sloganı olan "Tam yol ileri" üzerinden hedef aldı. "İstanbul'da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim hamlesi, maalesef son 5 yıldır durmuş, hatta ibre tersine dönmüştür" diyen Erdoğan, Sancaktepe'deki mitinginde ise Murat Kurum'a oy isteyerek "Göreve gelince vaatlerini unutacak değil, verdiği sözü yerine getirecek belediye başkanlarını seçeceğiz" diye konuştu.

Haber 29-03-24 15:17

Doktor bu sebzeyi her gün yiyin diyor! Kanser ve kalp hastalığı riskini azaltıyor

Bir doktor neden düzenli olarak soğan yediğini ve sağlığa olan faydalarını anlatıyor. Yediklerimiz genel sağlığımız üzerinde büyük bir rol oynar. Belirli bir diyete bağlı kalmak, bazı hastalıkların riskinizi artırabilir veya azaltabilir. Sağlığı koruma açısından çok çeşitli faydalar sağlayabilecek spesifik gıdalar bile var. Bir doktor, çoğu mutfakta bulunan yaygın bir kök sebzeye övgüler yağdırmak için sosyal medya platformu TikTok'u kullandı.

Haber 19-03-24 07:44

Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçmıştı! Sessizliğini bozdu: 'Belki daha kötüsünü yaparım'

Türkiye, Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kaza ve sonrasını konuşuyor. Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybettiği olayda anne Tok ve oğlu önce Mısır sonra da ABD'ye kaçmıştı. Olayda yeni bir gelişme yaşandı. Tok'un annesi sessizliğini bozdu. Acı'nın annesine üzüldüğünü ifade eden S.T. "Evlat acısı diner mi? Ama diyor ya 'Gelsinler bir gün bile olsa hapis yatsınlar' diye, içime sokasım var o anneyi. Ben de olsam aynısını yaparım, belki daha kötüsünü yaparım" dedi.

Haber 16-03-24 20:03

Seçim öncesi dolar alanları üzecek tahmin! Bu kez beklenen senaryo olmayabilir…

Seçim öncesi gram altın fiyatında da dolar/TL kurunda da hareketlilik arttı. Vatandaş ‘yükselecek’ beklentisi ile döviz bürolarına kuyumculara koştu. Altının gram fiyatının ons altın ile yön bulması bekleniyor. Dolar/TL kuru içinse seçim sonrası tahmini yapıldı. Ancak uzmanlar uyarıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtür, “Seçimden sonra bekli 34-35 lirayı görebiliriz. Ama çok afaki bir yükselişin olacağı kanaatinde değilim” diyor.

Finans 16-03-24 10:11

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Beyoğlu'nda esnaf ziyaretinde bulundu:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhur İttifakı'nın hesabi değil hasbi bir ittifak olduğunu belirterek, "Allah nazardan saklasın. Liderlerimiz, 'Biz biriz, diriyiz, iriyiz, kardeşiz, hep beraber Türkiye'yiz.' diyor ve 85 milyonu biz kucaklıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için Türkiye Yüzyılı için ne yapıyoruz? Gece gündüz demeden, Allah'ın izniyle canla başla çalışıyoruz." dedi.

Yurthaber 15-03-24 07:56

'İstanbul'da görünmeyen tehlike' Londra, Hindistan ve Çin'i işaret etti! 'Herkes boğazımda yanma var diyor, grip sanıyorlar ama...'

İstanbul’da nüfus ile birlikte araç sayısının artması gibi birçok neden zararlı gazların da artmasına sebep oluyor. Uzmanlar megakent İstanbul’un havasının giderek kirlendiğini belirterek, "İstanbul’da görünmeyen tehlike hava kirliliğidir. Hava kirliliğini gribal enfeksiyon sanıyorlar ve aşağı yukarı herkes boğazımda yanma var diyor. Hava kirliliği akciğere kadar iniyor. Zatürreye başlangıç olan hastalıkların arttığını görüyoruz. Bu kesinlikle hava kirliliğinden kaynaklanıyor” dedi.

Haber 14-03-24 13:40

Fatih Erbakan'dan enflasyon çıkışı! 'Hep aynı hikayeler ama...'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümetin izlediği ekonomi politikasını eleştirdi. Erbakan, "Her bahar, 'Bu bahar enflasyon düşüyor.' Her yaz, 'Bu yaz sonu enflasyon düşüyor.' Her sene, 'Bu sene sonunda enflasyon düşüyor.' Hep aynı hikayeler ama enflasyonun düşeceği falan yok. Bir kere Merkez Bankası, 'Yıl sonunda dolar 40 lira olacak' diyor. Orta vadeli programda, hükümet, 'Yıl sonunda dolar 45 lira olacak' diyor" dedi. İşte Erbakan'ın o açıklamaları...

Haber 10-03-24 14:59

Akşener: Etik, ahlak vesaire konuşarak korkaklık bastırılamaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafları ziyaret etti. Akşener, "Sayın Mansur Yavaş, CHP'li değil. Nitekim belediyeyi yönetirken de CHP'lilerle yönetmedi. Şimdi bu çerçeve içinde bakıldığında bir risk almalıydı. Ben alırdım. Ben bugün partim için siyasi hayatımı koydum. Şimdi böyle bir çerçeve içerisinde ne olacak ben adayım demiş olsaydı. Diyor ki 'Ben aday olsaydım kazanırdım.' Evet kazanacaktı. Şimdi döndürüp bütün suçu Meral Akşener'in üstüne atmak korkaklığı gizlemektir' dedi.

Haber 07-03-24 20:35

Murat Ongun, Murat Kurum'un miting videosunu paylaştı: 'Vaat ettiğiniz hattımız açılıyor'

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli Mitingi'nde Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattını hızlıca yapacaklarını belirtti. Kurum, "Ben metro fatihiyim' diyor. Sultanbeyli'nin metrosunu bitiremeyen sen mi fatih olacaksın?" dedi. Kurum'un mitingde yaptığı konuşmanın videosunu paylaşan İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun "16 Mart Cumartesi saat 13.30’da vaat ettiğiniz hattımız açılıyor. Tüm halkımız davetlidir. Siz de." ifadelerini kullandı.

Haber 04-03-24 19:57

ABB Başkan adayı Turgut Altınok tarih verdi: Emekliye bin değil, 5 bin TL vereceğiz

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok bir yandan vaatlerini açıklarken bir yandan mevcut ABB yönetimine eleştirilerini yöneltmeyi sürdürüyor. Altınok, "Emekliye bin TL değil 5 bin vereceğiz. 15 Nisan’da hesaplara yatacak" diyerek bir vaadini daha duyurdu. Altınok ayrıca ABB Başkanı Mansur Yavaş'a "Bunca insanımızın katili için ‘Apo Bey’ diyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. ‘Demirtaş bırakılmalı’ diyor. Bir Türk milliyetçisi bunu söyleyebilir mi?" diyerek yüklendi.

Haber 04-03-24 15:59

Turgut Altınok Ankara'da 10 günde çok şey değişti diyerek duyurdu! İşte son anket sonuçları...

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Sokak anketi Ankara'da Altınok diyor. Ankara'da 10 günde çok şey değişti" diyen Altınok, son anket sonuçlarını açıkladı.

Haber 02-03-24 21:52

Emniyetteki lüks otomobiller gündemden düşmüyor! Bakan Yerlikaya bilinmeyen detayı ilk kez açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerinin araçlarının emniyette kullanılmasıyla ilgili bilinmeyen detayı canlı yayında açıkladı. "Bunu ilk defa söylüyorum" diyen Bakan Yerlikaya "Araç markaları bize ulaşıyor diyor ki Emniyet'e öyle yakıştı ki bu bir şey olduğunda bize getirin. Sadece yakıt masrafı var, bakım masrafı yok herkesin içi rahat olsun" dedi.

Haber 28-02-24 22:34

Hayallerinin peşinden gitti, ünü 6 metrekarelik dükkanından Türkiye'ye yayıldı! Ağlaya ağlaya gelenler var

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Ahmet Kara'nın hikâyesi, 1980'de hayallerinin peşinden giderek çok sayıda plak ve kasetlerin bulunduğu dükkan kurmasıyla başladı. Söz ve müziğiyle hafızalara kazınan şarkıları 6 metrekarelik dükkanındaki pikaptan çalan Kara'nın ünü, yıllar içinde Türkiye'ye yayıldı. 40 yıldır plak ve kaset satan Ahmet Kara, ölümsüz şarkılarda hatıralarını arayan vatandaşların uğrak noktası oluyor. Kara da "Ağlaya ağlaya gelenler var. Beni görünce ağlayanlar oluyor" diyor.

Haber 25-02-24 12:20

Kredi kartı düzenlemesinde kritik gün ve saat belli oldu! Gecikme ve faiz oranı, asgari ödeme tutarı… 2 formül gündemde: ‘20 bin TL altında...'

Kredi kartı düzenlemesi için Merkez Bankası’nın çalışmaları devam ederken yapılacak düzenlemelere ilişkin belirsizlik sürüyor. Kredi kartlarına ilişkin en kritik gün ise 22 Şubat Perşembe saat 14.00! Merkez Bankası’nın kredi kartı faizleri için değişiklik yapıp yapmayacağı belli olacak. Uzmanlar, “4 aydır dokunulmayan kredi kartı gecikme ve faiz oranları, Haziran 2022’den beri dokunulmayan asgari ödeme tutarları düzeltilirse zaten sıkılaştırma sağlanmış olacak” diyor.

Finans 20-02-24 07:50

'Anne' diye bağıran horoz 3 defa canını kurtardı! Kimse inanmayınca videoya aldı

Elazığ’da duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Sahibi tarafından kesilmek üzere kümesten alınan horoz, bir anda ’Anne’ diye bağırmaya başladı. Duydukları karşısında şaşkına dönen sahibi, 3 defa kesmek için götürdüğü horozun aynı şekilde bağırmasının ardından hayvanı kesmekten vazgeçti. Horozun sahibi, ’’Kimse bana inanmıyordu bakın horoz ne diyor’’ diyerek o anları kayda aldı.

Haber 13-02-24 10:30

‘Ya bize uyacaksınız ya da bekleyeceksiniz…’ İkinci el araba almak isteyenler dikkat, çifte tarife! 5 ay daha süre verildi

İkinci el araba fiyatları galerilerde yüzde 15’e kadar geriledi. Ancak ilan sitelerinde bireyse satıcılar fiyatı sabit bırakmak bir yana yüzde 20 yükseltti. Sebebi ise geçen yıl fiyatlarda yaşanan ‘pik’ dönemde aldığı aracı zararına satmak istememesi. Galericiler “Bireysel satıcı ya piyasaya uyacak, ya da yaz dönemini bekleyecek. Sarı siteye koyduğu yüksek ilanlar ile belirleyici oluyorlar, piyasanın dengesi bozuluyor” diyor.

Finans 01-02-24 10:20

Muharrem İnce'den Özgür Özel’e şiir: Ben diyorum siyasette ilke, o diyor istedi benden ilçe

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e şiirli göndermede bulunarak, “Ben diyorum ’siyasette ilke’. O diyor ’istedi benden ilçe’. Ben diyorum ’arada Ali de olsun’. O diyor ’her yer veli ile dolsun’ ” dedi.

Haber 31-01-24 13:21

9.9.1999 onu hayata küstürdü! EYT’yi sadece 1 günle kaçırdı: ‘EYT fobik oldum…’

EYT yasası geçtiğimiz yıl uygulamaya konulmuştu. 8 Eylül 1999 tarihini kaçıran birçok kişi ikinci bir EYT sayılacak kademeli emeklilik düzenlemesini bekliyor. EYT’den sadece 1 günle yararlanamayan Ahmet Sadık'ın hikayesi ise yaşanan süreçteki durumu en iyi şekilde özetliyor. 1 gün için 15 yıl daha çalışması gerektiğini söyleyen Sadık, “8 Eylül 1999’daki 8’den nefret ediyorum. Bu gerçek. Böyle bir takıntım yoktu. EYT fobik oldum” diyor.

Finans 25-01-24 12:04
EYT