Google Arama Gecmisi Kapatma Haberleri

Google Keep nedir? Google Keep ne işe yarar, nasıl kullanılır?

İnternet üzerinden arama yapılmasına imkân veren, online bilgi paylaşımı sunan, arama motorları ile öne çıkan firmaların başında Google firması gelmektedir. Google bünyesinde internet kullanıcılarının işine yarayan birçok farklı araç da mevcuttur. Bu araçlardan biri Google Keep hizmeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Google Keep aracı günümüzde birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Peki, Google Keep nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Haber 2024-07-11 19:15:44

TBMM’de Dijital Telif Yasası ile ilgili önemli adım! Google'dan Türkiye kararı: Düzenlemelere uyacağız!

Google ekibi tam kadro TBMM’deki Dijital Mecralar Komisyonu’nda. Gündem telif yasası... Mynet olarak gelişmeleri yerinde takip ederken, toplantıda konuşan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, "Haberin Avrupa normlarında olduğu gibi telif içermesi gerekiyor. Google ve diğer arama motorları ile anlaşmaya, görüş birliğine varılmasını önemsiyoruz" dedi. Google ekibi de toplantıda "TBMM’nin yasalaştıracağı düzenlemelere saygı duyacağımızı ve uyacağımızı belirtmek isteriz!" dedi.

Finans 2024-06-25 09:44:56

Rekabet Kurulundan Google kararı! Günlük para cezası uygulanacak

Rekabet Kurulu, Google'a 2021'de alınan yerel arama hizmetleri kararı doğrultusunda getirilen yükümlülükleri otel sorguları bakımından karşılamadığı gerekçesiyle günlük para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Haber 2024-05-16 11:16:54

Rekabet Kurulu'ndan Google kararı: Günlük para cezası uygulanacak

Rekabet Kurulu,“yerel arama hizmetleri” kararındaki yükümlülükleri yerine getirmediği gerekçesiyle Google'a idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Finans 2024-05-16 10:59:54

Google Search Console nedir? Google Search Console ne işe yarar?

Google yalnızca bir arama motoru olarak görülmemektedir. İnternette hızlı arama hizmeti verdiği gibi ayrıca internet sitesi sahiplerinin de kullanabileceği pek çok yararlı hizmet sunmaktadır. İnternet üzerindeki işletmelerin nasıl bir profile sahip olduğunun bilinmesi, işletme sahipleri için oldukça önemli bir konudur. Peki, Google Search Console nedir?

Haber 18-04-24 23:16

Tam güneş tutulması sırasında yaşanan ani rahatsızlıklar Google aramalarına yansıdı! 'Gözlerim neden ağrıyor?'

ABD'de milyonlarca kişi tarafından izlenen "tam güneş tutulması" sırasında yaşanan göz ağrılarındaki artış, arama motoru istatistiklerine yansıdı. Google'da 'Gözlerim neden ağrıyor?' aranması tutulmayla eş zamanlı arttı. Tutulma sırasında güneşe doğrudan bakmanın gözlerde ciddi hasara neden olduğu belirtildi. Benzer şikayetlerin Ağustos 2017'de ABD'de görülen son tam güneş tutulmasında da gözlemlendiği kaydedildi.

Haber 09-04-24 17:56

Öğrenince denemeden duramayacaksanız! Google'a o kelimeleri yazınca çıkıyor... Arama çubuğuna yazmak yeterli

Her geçen gün gelişen ve değişen arama motoru Google, yenilikler yapmaya devam ediyor. Kullanıcıları şaşırtacak bazı "özelleştirilmiş" Google aramaları ise oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Google'a yazdığınız bazı kelimelerden sonra ekranınızda ilginç değişimler oluyor. İşte sizi şaşırtacak o aramalar...

Haber 07-02-24 17:41

Google arama geçmişi silme: Google arama geçmişi nasıl silinir?

Google, dünya genelinde çok sayıda kullanıcıya sahip bir arama motoru olarak karşımıza çıkar. Kullanıcılara arama imkânı tanıyan bu tarayıcı sayesinde birçok bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlanabilmektedir. Arama yapıldığında ziyaret edilen web siteleri otomatik olarak hafızaya kaydedilmektedir. Kullanıcılar dilerlerse belirli zaman aralıklarını seçerek arama geçmişini kolayca silebilir. Peki, Google arama geçmişi nasıl silinir?

Haber 09-01-24 19:52

Google Chrome arama geçmişi kapatma: Chrome’da geçmiş nasıl kapatılır?

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde milyonlarca internet kullanıcısı bu web tarayıcısını kullanmaktadır. Kullanımı son derece kolay ve pratik olan bu tarayıcı sayesinde çok sık ziyaret edilen sitelere bir tıkla giriş yapılabilmektedir. Kullanıcıların bazıları internet tarayıcısı üzerinden yaptıkları araştırmaları ve ziyaretleri bir başkasının görmesini istemeyebilir. Peki, Google Chrome arama geçmişi nasıl kapatılır?

Haber 09-01-24 19:50

Google açıkladı! Türkiye 2023'te en çok bunları aradı: 88 nerenin plakası

Arama motoru devi Google, "2023 Yılının Arama Trendleri"ni açıkladı, böylelikle Türkiye'nin 2023 yılının arama trendleri belli oldu! Türkiye'nin 2023'te Google'da en çok neleri aradığını ortaya koyan listede şubat ayında yaşanan deprem felaketi öne çıktı. Bu yıl isimler kategorisinde ise ilk sırada Sinan Oğan'ın yer aldığı görüldü. "Sürekli Başım Dönüyor Gibi Hissediyorum" ve "88 Nerenin Plakası" aramaları ise oldukça dikkat çekti. İşte Google'da 2023'te en çok aradıklarımız!

Haber 11-12-23 14:18

Google öğretmenleri unutmadı! Popüler arama motorundan 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel doodle

24 Kasım Öğretmenler Günü Google tarafından doodle yapıldı. Bu özel gün Türkiye'de 1981'den bu yana kutlanmaktadır. Google'ın özel olarak doodle hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber 24-11-23 09:20

Google'dan 10 Kasım'da siyah kurdele

Dünyanın en büyük arama motoru Google, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıl dönümü olan 10 Kasım'da ana sayfasına siyah kurdele koydu.

Haber 10-11-23 09:30

Dolar ne kadar, kaç TL? Google'ın dolar kuru hatası kısa süreli paniğe yol açtı

Geçtiğimiz gün Google dolar kuruna yönelik yaptığı hata ile gündem olurken birçok kişi internette döviz kuruna ilişkin araştırma yapıyor. Bugün geçerli olan dolar ve euro alış satış fiyatları arama motorlarında sorgulanıyor. İşte Google'ın dolar kuru hatası ve 6 Kasım 2023 Pazartesi günü dolar TL alış - satış fiyatında son durum...

Finans 06-11-23 12:00

Google, iOS’taki yerini korumak için Apple'a yılda ne kadar ödüyor? Son iddia dudak uçuklattı!

Apple ve Google arasında, Google'ın Apple'ın iOS cihazlarında varsayılan arama motoru olarak kalmasını sağlayan bir anlaşma olduğu, bu anlaşma kapsamında Apple'a her yıl yüksek miktarda ödeme yapıldığı iddia ediliyor. Ancak her iki şirket de söz konusu iddiayla ilgili herhangi bir miktar açıklaması yapmıyor. Şimdi ise bu konuda dikkat çeken yeni bir iddia var ve "eğer bu iddia doğruysa" Google, her yıl Apple'a bir servet ödüyor!

Haber 11-10-23 17:19

Yıllardır bekleniyor! Apple'ın kendi arama motoru iddialar sonrası tekrar gündeme geldi... Kendi Google'ını mı oluşturacak?

Apple'ın yıllardır Google'ın yerini alabilecek bir arama motoru geliştirmeyi düşündüğüne yönelik iddialar vardı. Yeni bir raporda yer alan iddiaya göre ise Apple, Google ile olan bağını sona erdirmeye karar vermesi halinde, cihazları için kendi arama motorunu oluşturabilecek tüm unsurlara sahip. Böyle bir durumda da Apple'a yeni bir gelir akışı gelebileceği öne sürülüyor.

Haber 02-10-23 12:44

Google'dan 25. yaş günü için doodle! Lary Page ve Sergey Brin'in hayali gerçek oldu

Google'ın 25. yaş günü en çok kullanılan popüler arama motorunda Doodle oldu. Bilindiği üzere arama motoru devi Google, 27 Eylül'de kurulmamasına rağmen doğum günlerini bu tarihte kutluyor. İşte Google'ın 25. yaş günü sürprizi ve konuya ilişkin merak edilenler...

Haber 27-09-23 13:16

Google'dan 25. yaş günü Doodle'ı! Google ne zaman kuruldu, kurucusu kimdir?

Google'ın 25. yaş gününün Doodle olması sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. Popüler arama motoru aslında 7 Eylül'de kurulmamasına karşın doğum günlerini her yıl bu tarihte kutluyor. Popüler arama motorunun kuruluş tarihine ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Peki, Google kurucusu kimdir? Google ne zaman kuruldu, hangi tarihte?

Haber 27-09-23 13:14

ABD'den şok Google iddiası: Tekelini korumak için yılda 10 milyar dolar ödüyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google'ı web tarayıcıları ve mobil cihazlarda varsayılan arama motoru konumunu korumak için yılda 10 milyar dolardan fazla para ödemekle suçladı.

Haber 13-09-23 01:18

Youtube mp3 dönüştürme nasıl yapılır? Youtube mp3 müzik dönüştürücü nedir, Youtube mp3 indirme programı var mı?

En çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google arama motoruna ait, kullanıcılarına online video paylaşım, video izleme gibi birçok farklı imkân tanıyan sosyal medya uygulaması, youtube olarak tabir edilmektedir. Film, haber veya dizi izleme, müzik dinleme gibi aktiviteler bu platform üzerinden yapılmaktadır. Ayrıca uygulamaya girmeden mp3 olarak müzik dinleme özelliği de bulunmaktadır. Peki, youtube mp3 dönüştürme nedir, nasıl yapılır?

Haber 28-08-23 11:17

PUBG hesap silme işlemi nedir? PUBG hesabı kalıcı olarak silme ve kapatma nasıl yapılır, PUBG hesap silme Google hesabı üzerinden yapılır mı?

PUBG oyununa Facebook veya Google hesabı üzerinden giriş yapmak mümkündür. Buna ek olarak oyuna misafir yani guest seçeneğiyle giriş yapan oyuncular da vardır. Dolayısıyla bir PUBG hesabının nasıl silindiği açıklanırken Google, Facebook veya misafir profili üzerine detaylı bilgiler sunulmalıdır. PUBG oyununa giriş yapma yöntemine göre hesap silme işleminin nasıl ilerlediğini öğrenen kişiler ise bu işlemi kolaylıkla tamamlayabilir. PUBG hesap silme Google hesabı üzerinden yapılır mı?

Haber 16-08-23 11:19

Youtube hesap silme - Youtube hesabı kalıcı olarak silme ve kapatma nasıl yapılır?

Youtube 2005 yılından itibaren Dünyanın en popüler video izleme ve yükleme yapılabilen sosyal medya platformudur. Güncel durumda aktif olarak 200 milyondan fazla üyesi olduğu bilinen Youtube’da üyelik açmak için Google hesabı gerekiyor. Bazı kullanıcılar çeşitli nedenlerden dolayı hesaplarını kapatmak isterler. Bununla beraber bir Youtube hesabı için mevcut eski hesaplarını da kapatabilirler. Bu noktada Youtube hesabı kalıcı olarak silme ve kapatma nasıl yapılır?

Haber 30-07-23 22:05

WhatsApp hesap silme - WhatsApp hesabı kalıcı olarak silme ve kapatma nasıl yapılır?

Mesajlaşma, arama yapma ve hikaye paylaşma gibi farklı etkinliklerin yapılabildiği WhatsApp Messenger milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilir. Bu nedenle WhatsApp hesabının nasıl silinebildiği veya profili geçici olarak kapatma işleminin mümkün olup olmadığı da sıklıkla sorgulanır. Dolayısıyla WhatsApp Messenger'ın resmi sitesinde yer alan bilgiler çerçevesinde hesabı silme, uygulamayı devre dışı bırakma veya QR kodu sıfırlama gibi işlemlerin nasıl yapıldığı açıklanmalıdır.

Haber 29-07-23 19:02

İmamoğlu Öyle Kasımpaşalıyım demek kolay değil diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açıklanan hapis cezası ve siyasi yasak kararı tartışılmaya devam ediyor. Türkiye'nin gelişmeleri dikkatle takip ettiği karar sonrası İmamoğlu'nun açıklamaları da merak ediliyor. Son olarak İmamoğlu, "Öyle Kasımpaşalıyım demek kolay değil" sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Cumhurbaşkanı adaylığı konusuyla alakalı da konuşan İmamoğlu, gündem olan Google arama sonucu ve ardından yaptığı paylaşımına da değindi.

Haber 22-12-22 08:53

Fenerbahçeliler bile onu aramış! Galatasaraylı yıldız...

Milyarlarca kullanıcıya sahip olan Dünyanın en gelişmiş arama motorlarından biri olan Google, 2022 yılının sonuna gelinirken, en çok aranan kelimeleri paylaştı. Spor kategorisinde en çok aranan isim ise dikkat çekti. İşte detaylar...

Spor 09-12-22 11:54

Google paylaştı, herkes şaşırdı! Türkiye 2022'de en çok bunları aradı: Rüyada teyze kızı görmek

Arama motoru devi Google, bu yıl da 2022 yılının arama trendlerini açıkladı. Türkiye'nin 2022 yılının arama trendleri ise büyük şaşkınlık yarattı. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2022 yılında en çok aradıklarımızı gösteren bu listede en çok "Rüyada teyze kızı görmek" ve "Ben neden sevilmiyorum" araması dikkatleri çekti. Öte yandan Google, 2022'nin küresel arama trendlerini de paylaştı. Orada da sonuçlar oldukça şaşırtıcı.

Haber 08-12-22 10:29

Google'dan devrim niteliğinde karar! Resmen değişiyor

Arama motoru devi Google, arama sonuçlarımıza direkt etki edecek devrim gibi bir kararın duyurusunu yaptı. Google'ın Twitter üzerinden yaptığı duyuruya göre, sürekli kaydırma özelliği masaüstüne taşınıyor. Bu karar, Google'ın masaüstü arama sayfasını resmen değiştirecek. Sayfa numaralarıyla

Haber 07-12-22 17:59

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ GOOGLE'DA DOODLE OLDU! Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı? Google bu yıl da Öğretmenler Günü'nü atlamadı!

24 Kasım Öğretmenler Günü Google'da doodle oldu. ABD'li arama motoru teknolojisi Google bu sene de öğretmenleri unutmadı. Dev arama motoru bu anlamlı güne özel bir doodle hazırladı. Bu gün Türkiye'de 1981'den bu yana kutlanmaktadır Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü ne zaman ortaya çıktı? İşte Google'ın özel olarak doodle hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili detaylar...

Haber 24-11-22 07:51

ÖĞRETMENLER GÜNÜ GOOGLE'DA DOODLE OLDU! 24 Kasım Öğretmenler Günü ne zaman ortaya çıktı? İşte anlamı ve önemi

Google, Öğretmenler günü için özel doodle hazırladı. Bu gelişmenin ardından Öğretmenler Günü hakkındaki ayrıntılar da Google arama motoru üzerinden sorgulanmaya başladı. Her yıl kutlanan önemli günlerden biri olan Öğretmenler Günü Türkiye'de 1981'den bu yana kutlanmaktadır Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü ne zaman ortaya çıktı? İşte bu özel günün anlam ve önemi...

Haber 24-11-22 06:42

Google’dan Hulusi Kentmen için özel doodle! Yeşilçam'ın tonton dedesi Hulusi Kentmen kimdir, kaç yaşındaydı, ne zaman öldü?

Google, 1 Kasım Salı günü Hulusi Kentmen için özel doodle hazırladı. Ah Nerede, Oh Olsun, Sev Kardeşim, Yalancı Yarim, Delisin, Kezban gibi filmlerde sergilediği oyunculuk performansıyla bilinen ve tonton dede olarak anılan Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Google arama motorunda doodle olarak yer aldı. Usta oyuncu askerlik görevini yaparken "Hisse-i Şayia" oyununda sahne almıştır. Peki, Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Hulusi Kentmen kimdir, kaç yaşındaydı? Hulusi Kentmen ne zaman öldü?

Magazin 01-11-22 10:26

Google'dan Hulusi Kentmen sürprizi! Vefatından 29 yıl sonra özel Doodle hazırladı! Yeşilçam'ın babacan oyuncusu Hulusi Kentmen ne zaman vefat etti, hangi filmlerde oynadı? İşte Hulusi Kentmen'in hayatı

Google, Hulusi Kentmen'i özel olarak hazırladığı Doodle ile andı. Google arama motoruna girenler sinemanın beyaz perdesinde usta oyuncu Hulusi Kentmen'i gördü. Türk sinemasının babacan tavırlarıyla bilinen Hulusi Kentmen, 20 Aralık 1993 yılında İstanbul'da hayatını kaybetmişti. Yeşilçam'da yüzlerce filmde rol alan unutulmaz oyuncu Hulusi Kentmen, Akçakoca'daki bir tiyatroyla oyunculuğa çocuk yaşta ilk adımını attığını açıklamıştı. Peki Hulusi Kentmen kimdir? Hangi filmlerde oynadı?

Magazin 01-11-22 02:11

Google’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel doodle

Türkiye Cumhuriyeti'nin 99'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla arama motoru devi Google, özel bir Doodle hazırladı. Arama motorunda doodle'ı görenler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kaçıncı yılı, anlam ve önemi nedir, şeklindeki sorulara yanıt ararken Google daha önceleri de ülkemizle ilgili pek çok özel günü Doodle olarak kullanmıştı.

Haber 29-10-22 09:58

Google sürekli olarak duruyor hatası neden olur? Google sürekli olarak duruyor hatası nasıl çözülür?

Dünya çapında en sık kullanılan arama motoru olan Google kullanıcıları, bazı cihazlarda çeşitli hatalar ile karşılaşabilir. Bu hataların sebepleri de çeşitlilik gösterir. Android sistemli cihazlarda görülen Google kaynaklı hatalardan biri de Google sürekli duruyor hatasıdır. Google sürekli olarak duruyor hatası neden olur, çözümü nedir?

Haber 12-10-22 09:32

Bitmez, bitemez deniyordu, bitti! Google Stadia'nın sonu geldi

Google, kapatılmayacak denilen, diğer firmaların da bu alana girmesiyle "Stadia bitmez, bitemez" yorumu yapılan bulut oyun hizmeti Google Stadia'yı kapatma kararı aldı. Stadia'nın 18 Ocak 2023'ten sonra fişi çekilecek. Kullanıcılara iade yapılacak. Birçok ülkede faaliyet gösteren oyun hizmeti, Türkiye’ye ise resmi olarak gelmemişti.

Haber 30-09-22 11:05

Gmail hesap silme: Gmail hesap silme (kalıcı hesap kapatma) adımları

Google tarafından üretilmiş olan mail uygulaması Gmail, dünya genelinde pek çok kullanıcıya sahip iletişim araçlarından biridir. Bilhassa iş dünyasında verimli ve efektif bir kullanım için pek çok eklentiye sahip olan Gmail, iletişim alanındaki popülerliğini korumaya devam ediyor. Ancak yine de Gmail hesabınızı silmek istemeniz mümkün olabilir. Gmail hesap silme nasıl yapılır? Gmail kalıcı hesap kapatma adımları nelerdir?

Haber 10-07-22 13:53

WhatsApp hesap silme: WhatsApp hesap silme (kalıcı hesap kapatma) adımları

WhatsApp uygulaması, dünyanın pek çok farklı ülkesinde milyonlarca insan tarafından kullanılır. Neredeyse her akıllı telefonun içerisinde bulunan WhatsApp, kullanıcılarına anlık ileti, görsel ve ses paylaşabilme imkanı sunar. Uygulama, görüntülü ya da sadece ses üzerinden arama yapmaya da olanak tanır. Ancak kullanıcılar WhatsApp hesap silme özelliğini de kullanmak isterler. Whatsapp hesap silme işlemi nasıl yapılır? Kalıcı Whatsapp hesap kapatma adımları nelerdir?

Haber 10-07-22 13:52

Google Play hesap silme nasıl yapılır? Google Play hesap silme (kalıcı hesap kapatma) adımları

Google Play Store, Android işletim sistemine sahip telefonlara uygulama yüklemeyi sağlayan bir dijital mağazadır. Ancak IOS işletim sistemine sahip bir telefon kullanmaya başlayacaksanız veya Google Play Store programını daha fazla kullanmak istemiyorsanız oldukça kolay bir şekilde cihazınızdan silebilirsiniz. İşte Google Play hesap silme işlemi hakkında merak edilenler...

Haber 10-07-22 13:50

Pubg hesap silme nasıl yapılır? hesap silme (kalıcı hesap kapatma) adımları nelerdir?

Son yılların en popüler oyunlarından biri olan PUBG, pek çok insanın oldukça vakit geçirdiği yapımlardan biridir. Başlangıçta bilgisayarlar için yayınlanmış olan oyuna yalnızca Steam üzerinden erişim sağlanabilirken artık Playstation, Xbox ve hatta mobil cihazlar için Google Play ya da AppStore üzerinden ulaşılabilir. Peki tüm bu farklı platformlarda PUBG hesap silme nasıl yapılır?

Haber 10-07-22 13:28

Bayram namazı saat kaçta? Bursa, Adana ve Gaziantep Kurban Bayramı namazı saatleri 2022 Diyanet!

Bursa, Adana ve Gaziantep bayram namazı saat bilgisi Diyanet tarafından yapılan paylaşımla belli oldu. Kurban Bayramı’nın idrak etmesiyle, bayramın birinci günü namaz kılacak olan Müslüman vatandaşlar da internetten araştırmalarına hız verdi. Birçok kişi Google arama motorlarında araştırmalarını sürdürüyor. Peki Bursa, Adana ve Gaziantep bayram namazı saat kaçta? 2022 Diyanet Bursa, Adana ve Gaziantep Kurban Bayramı namazı saat bilgisi...

Haber 09-07-22 02:56

Biden: Kürtaj için seyahat etmek zorunda kalan kadınlar korunacak

Yüksek Mahkeme'nin kürtajı anayasal bir hak olmaktan çıkaran kararının ardından ABD Başkanı Joe Biden'dan bir açıklama geldi. Bazı eyaletlerin kürtaja erişim için eyalet sınırlarını geçen kadınları tutuklamaya çalışabileceğini söyleyen Biden, kürtajın hala yasal olduğu bir eyalete seyahat eden kadınların federal hükümet tarafından korunacağını açıkladı. Öte yandan Google ise hamileliğini sonlandırmak isteyen kadınların arama kayıtlarını ve konumlarını silecek.

Haber 02-07-22 12:59

Google'ın hatası Samsun'u karıştırmıştı! O caddenin adı yeniden güncellendi

Dünyaca ünlü arama motoru Google'ın haritalar servisindeki hata Samsun'u karıştırdı. Kentteki 'Atatürk Bulvarı'nın ismini 'Baki Esen Caddesi' olarak değiştiren Google hatadan döndü. 34 kilometrelik yol yeniden 'Atatürk Bulvarı' olarak görünmeye başladı. İşte ilginç haberin detayları...

Haber 21-06-22 21:49

Google'ın hatası Samsun'u birbirine kattı! Belediye de isyan etti: Böyle bir şey olabilir mi?

Tüm dünyada 7'den 70'e neredeyse herkesin kullandığı arama motoru Google öyle bir hataya imza attı ki Samsun'da ortalık karıştı. Firmanın Haritalar uygulamasında meydana gelen hata nedeniyle kentte vatandaşlar şaşkına döndü. Konunun Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne taşınması üzerine belediyeden de "Böyle bir şey olabilir mi?" şeklinde tepki gelirken hatanın düzeltilmesi için gerekli yerlere ulaşıldığı bildirildi.

Haber 21-06-22 14:52

Google arama sonuçlarından kişisel bilgilerinizi nasıl kaldırabilirsiniz?

Google, internette yapılan arama sonuçlarından kullanıcıların tanınmasını kolaylaştıran ev adresi, e-posta adresi, kimlik ve telefon numarası gibi bilgileri kullanıcı talebiyle kaldıracağını duyurdu. Peki Google'ın kullanıcılara sunduğu bu yeni imkanlar nasıl kullanılır? Kullanıcılar Google Arama sonuçlarından kişisel bilgilerinin kaldırılması için neler yapabilir?

Haber 26-05-22 20:20

Google harekete geçti! Çarpıcı hamle: Telif ücreti ödeyecek! Türkiye için de beklenti oluştu

Arama motoru devi Google'ın Macaristan, Fransa, Avusturya, Hollanda ve İrlanda'da 300'den fazla yayıncıya haberleri için ödeme yapmak üzere anlaşma imzaladığı öğrenildi. Anlaşmalara göre Google, yayıncılara telif ücreti ödeyecek. Google'ın bu adımının ortaya çıkmasının ardından Türkiye'yle de bir anlaşma imzalanması için beklenti oluşmuş durumda.

Haber 22-05-22 16:02

Google'dan büyük duyurular geldi! Pixel 6a, Pixel 7, Pixel Watch ve daha fazlası: Bir sürpriz de var

Google, yıllık geliştirici konferansı Google I/O 2022'nin açılış konuşmasını dün akşam gerçekleştirdi. Teknoloji devi büyük duyurular yaptı. Google arama motorundaki gelişmeler, yapay zeka, Android 13 ve Pixel 6a, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro, Pixel Watch ve Pixel Tablet bu duyurular arasındaydı. Konuşmanın sonunda ise Google'ın bir sürprizi vardı. İşte Google'ın I/O 2022'deki en büyük duyuruları...

Haber 12-05-22 12:12

Memnun değillerdi! Google çalışanlarının maaşlarını artırıyor

Alphabet çatısı altındaki arama motoru devi Google'ın şirket içi bazı değişiklikler yaparak maaşları artırma kararı aldığı bildirildi. Basına sızan belgelere göre, Google'ın çalışanları daha yüksek maaşlar alacak. Şirketin son yıllık anketi, çalışanların maaşlarından memnun olmadığını göstermişti.

Haber 09-05-22 12:44

Google'dan o bilgileri kaldırabileceksiniz! Yeni adım sonunda atıldı

Alphabet çatısı altındaki arama motoru devi Google, kişisel gizlilik konusunda yeni bir adım attı. Google, insanların ev adreslerini, telefon numaralarını ve e-posta hesaplarını içeren arama sonuçlarını kaldırma isteklerini karşılamaya başladı.

Haber 28-04-22 10:00

Dünya Günü nedir? Dünya Günü anlam ve önemi! Dünya Günü neden kutlanıyor?

Google tarafından Doodle haline getirilen Dünya Günü nedir? Dünya Günü anlamı ve önemi arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Dünya Günü her yıl 22 Nisan tarihinde kutlanıyor. Bu önemli günde çevresel tehditlere dikkat çekmeye çalışılıyor. İşte; Dünya Günü nedir sorusunun cevabı!

Haber 22-04-22 08:18

Google, Afrika'daki ilk ürün geliştirme merkezini Kenya'da açacak

Dünyanın en büyük arama motoru Google, Afrika'daki ilk ürün geliştirme merkezini Kenya'nın başkenti Nairobi'de açacağını duyurdu.

Haber 20-04-22 16:03

Google'dan flaş hamle! Siber güvenlik firması Mandiant’ı 5,4 milyar dolara satın alıyor

Arama motoru devi Google, siber güvenlik firması Mandiant’ı yaklaşık 5,4 milyar dolara satın almayı planladığını duyurdu. Google, Mandiant'ı bulut kullanıcılarını daha iyi koruma çabasının bir parçası olarak satın alacak.

Haber 08-03-22 17:54