Prof Dr Mazhar Osman Ruh Ve Sinir Hastaliklari Egitim Ve Arast Haberleri

Bir yıl arayla aynı hastalığa yakalandılar! 'Literatürde ilk vaka'

İstanbul'da yaşayan Lilya ve Ela Karan kardeşlere 1 buçuk yıl arayla doğduklarında dışkılarını yapamadıkları için 5 binde 1 görülen Hirschsprung (bağırsak felci) teşhisi konuldu. Tedavilerini üstlenen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Çelebi, “Hirschsprung (bağırsak felci) hastalığında sinir içeren hücrelerin, iki kız kardeşte birden bağırsakların aynı segmentinde görülmesine litaratürde ilk kez rastladık” dedi.

Haber 2024-04-08 09:17:05

Hitit Üniversitesinin Bilim ve Teknoloji Festivali 8 Mart'ta başlayacak

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 8-9 Mart'ta düzenlenecek "Bilim ve Teknoloji Festivali" ile bir fikri olanı patentle, patenti de üreticiyle buluşturarak yerelde girişimcilik kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 2024-03-06 13:51:14

Kadınların ilgilenmediği tek uğraş! İlginç tespiti ilk kez o yaptı 'Bu kadar net! Kadınlar tavırlarını koymuş durumda'

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy; kadınların anne olarak bir şefkat boyutu, ölüye saygıda daha ön planda olduğu ve korumacı bir ruh tarafının bulunduğunu belirterek, kadınların dünyada sadece definecilikle uğraşmadığını söyledi.

Kadin 2024-03-01 13:24:09

Her 3 kişiden 1'inde var! 'Burundan nefes alamaz hale gelebilirler' Uzman isimden önemli uyarı

Baharın pozitif enerjisinin çevremize ve ruh halimize olumlu yansımaları olsa da, beraberinde bazı alerjik sorunlar da getirdiğini vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, uyarılarda bulundu.

Kadin 2024-02-29 10:32:08

Antidepresanla ayakta duruyor! Psikolojisi iyi olmadığı açıklanan Dilan Polat, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan eski sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın cezaevine götürülmesinden sonra intihar iddiaları gündeme gelmişti. Avukatları da Polat'ın psikolojisinin iyi olmadığını doğrulamıştı. Son olarak dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

Magazin 31-12-23 11:07

Canan Karatay Defalarca anlattık, dilimizde tüy bitti diyerek uyardı: Sinir bozan televizyon programlarını izliyorsanız...

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, uyku sorunu çeken vatandaşlar için dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Konuşmasına melatonin hormonuna değinerek başlayan uzman isim, "Vücudumuzdaki bozuk, hastalıklı, eksik ve yaşlı hücreler için uyku çok önemli" dedi.

Haber 22-12-23 14:43

O bölgemizde mikro depremlerle gelen endişe verici tehlike! Uzman isim çağrı yaptı: Önlem alınması lazım

Karadeniz'de mikro depremlerle 'heyelan' tehlikesi! Bölgede 2022'de 50'ye yakın mikro deprem olduğunu belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş "Bölgede yağışların daha da artacağını düşünecek olursak ve bu depremlerin de etkisiyle önümüzdeki aylarda heyelanlarda bir artışın olması söz konusu olabilecek" dedi. Heyelanlara karşı alınacak önlemlere değinen Bektaş "Önlemlerin alınması lazım. İlgililerce, çok daha dikkatli bir şekilde yollarda can güvenliğinin sağlanması lazım" diye konuştu.

Haber 20-10-23 11:25

Türkiye'nin deprem fay hattı haritası 10 yıl sonra güncellendi! 45 il ve 100 ilçe... Gerçeği yansıtmıyor diyerek uyardı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.

Haber 10-10-23 09:52

Osman Müftüoğlu Sophia Loren'in güzellik sırrını açıkladı! Duyanlar inanamadı

Sağlıkla ilgili yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu son açıklamasıyla dikkat çekti. “Ben kendisinden öğrendim” diyen Müftüoğlu İtalyan ve dünya sinemasının efsane yıldızlarından olan Sophia Loren’in güzellik sırrını açıkladı.

Kadin 19-09-23 14:40

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu önerdi: Hafızayı güçlendiriyor, sindirimi kolaylaştırıyor! 1 kaşığı mucize

Sağlık açısından sıkça faydalı bilgiler veren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, başta beyin olmak üzere vücuda çok faydalı üç baharatı açıkladı. Düzensiz ve sağlıksız beslenme, stres, düzensiz uyku, çok fazla ekrana maruz kalma gibi etkenlerin neden olduğu unutkanlık problemi birçok kişide görülebiliyor. Bu baharatlar, unutkanlık gibi zihinsel sorunlara iyi geliyor.

Haber 15-09-23 09:20

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan mucize karışım! Cinsel gücü artırıyor, libidoyu yükseltiyor

Çiftler arasında yaşanan cinsel sorunlar büyük problemlere yol açabiliyor. Stres, uykusuzluk, yorgunluk gibi nedenler libidonun ve cinsel gücün azalmasına neden olabiliyor. Bu problemler için zararlı ilaçlar kullanmak yerine doğal karışımlar daha çok tercih ediliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun önerdiği bu karışım sayesinde cinsel hayatınız daha etkili hale gelebilir.

Haber 08-09-23 10:01

Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı! Sakın tüketmeyin, meğer alkolden bile zararlıymış

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı açıklamalarla da gündem olan Canan Karatay şaşırtan uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Prof. Dr. Canan Karatay, bir içeceğin çok tüketilmesi durumunda alkolden bile daha zararlı olduğunu belirtti. Uzman isim o içeceğin kalbe, sinir sistemine ve bağışıklığa olumsuz etkilerini sıraladı.

Haber 18-08-23 08:08

Kırmızı kil tehlikesi... Uzman isim: Havalimanı 'S.O.S' veriyor

Trabzon Havalimanı pistinde ‘kırmızı kil’ tehlikesi! Trabzon'da yılda 23 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı havalimanı pisti, asfaltında oluşan çatlak ve çökmeler nedeniyle 3 yılda 5 kez onarıma alındı. Havalimanının pist zemini altında yer alan ‘kırmızı kil’lerin, artan yağışlar nedeniyle asfaltta şişme, kabarma, çatlak ve oturmalara yol açtığı belirtildi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, havalimanının 'S.O.S' verdiğini söyledi.

Haber 16-07-23 10:33

Eski Milletvekili Mazhar Bağlı ile jandarmalar arasında tartışma çıktı! Görüntüler sosyal medyada gündem oldu…

Sosyal medyada yayınlanan eski milletvekili Mazhar Bağlı ile jandarma arasında yaşanan tartışmanın görüntüleri bir anda gündem oldu. AK Parti eski Milletvekili ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın yol çevirmesi yapan jandarmaların uyarısına uymadığı iddia edildi. Bağlı ise durdurulup yere yatırılarak arandığını öne sürerek jandarmalarla tartıştı.

Haber 25-03-23 15:19

Deprem sonrası 'normal' yaşama nasıl dönebiliriz? Uzman isim herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi Tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, insanların bu büyük travma sonrası normal yaşama nasıl geri dönebileceği en çok merak edilen konuların başında geliyor. Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Ecem Çelik, deprem sonrası günlük hayata dönüşte normalleşme süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, "Hepimizin ‘yeni normali’ kendince olacaktır" ifadelerini kullandı. İşte dikkat çeken o açıklamalar...

Haber 24-02-23 15:45

Depremi çocuklara nasıl anlatmalıyız? Deprem sonrası psikolojik ilk yardım nasıl yapılır? Uzmanı uyardı: Deprem sonrasında çocukların ruh sağlığını korumak için...

Türkiye 6 Şubat sabahında korkunç manzaralara tanıklık ederek yeni güne uyandı. Yaşanan felaketin sonrasında çocukların ruhsal sağlığını korumak için kişilerin yaklaşımı daha büyük önem taşımaya başladı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Doğangün deprem sonrasında çocuklara psikososyal yaklaşımın nasıl olması gerektiğini anlattı.

Trend 13-02-23 12:09

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu paylaştı! Cinsel gücünüzü artıracak, libidonuzu yükseltecek karışım

Cinsel sorunlar oldukça büyük probleme neden olabiliyor. Zamanla düşen libidoyu ve cinsel gücü artırmak için çeşitli çözümler aranıyor. Bu problemler için zararlı ilaçlar kullanmak istemeyenler doğal karışımları tercih ediyor. Birçok doğal karışımın cinsellik üzerinde etkili olduğu biliniyor.

Haber 19-01-23 09:26

Prof. Dr. Osman Mütfüoğlu açıkladı! Bunları tüketirseniz bir daha hasta olmayacaksınız

Sağlıklı yaşam beslenme üzerine yazıları bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yayınladığı videoda "Mor renk ne bulursanız yiyin" dedi. Müftüoğlu, bahsettiği yiyecekleri tüketenlerin hastalıklardan uzak olacağını anlattı. Bu besinler içerisinde bulundurduğu vitamin, mineral ve antioksidanlar ile vücudu baştan aşağı yenilediğini söyleyen Müftüoğlu, "Kimse bilmiyor ancak her lokmada sizi hastalıklardan karşı koruyorlar." sözlerine yer verdi.

Haber 12-12-22 21:53

Türk doktor adını tarihe yazdırdı! Bulduğu yöntemle tıp literatürüne girdi

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, bulduğu yöntemle adını tarihe yazdırdı. Kırılmış vidalı kemiğe, vidayı çıkarmadan kapalı yöntemle girerek müdahalede bulunmayı başaran Yücesoy'un bulduğu tedavi sayesinde açık ameliyata girmelerine gerek kalmayan hastalar, 5 dakikalık bir işlemle sağlıklarına kavuşacak. Öte yandan Yücesoy'un bulduğu bu yöntem dünya tıp literatürüne de girdi.

Haber 26-10-22 10:03

Alanya Kalesi’nde şaşırtan keşif! Sert dalgalarla ortaya çıktı... Görenler gözlerine inanamadı

Helenistik dönemde inşa edilen ve 1221'de kenti fetheden Selçukluların yeniden inşa ettiği Alanya Kalesi'nde, Kızılkule önündeki sahilde, bu yıl sert geçen kış ve oluşturduğu dalgalar ilginç bir keşfe yol açtı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, "Bu sene şiddetli bir kış geçirdik ve dalgalar şanslı bir veriyi ortaya çıkardı. Kızılkule'nin önünde yosunlar ve kumulların altında olan Roma dönemine ait bir tersane, gemi çekek yerinin varlığı ortaya çıkartıldı" dedi.

Trend 17-10-22 17:53

Ruh sağlığını ve ruhsal iyilik halini küresel öncelik haline getirelim çağrısı

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz: - "Dünyamızın koronavirüs pandemisi, göç, çevre ve iklim sorunu ile savaştığı bugünlerde insanların ruh sağlığı ve ruhsal iyilik halinin sağlanması, tüm politika yapıcıların ve devletlerin öncelikli politikaları haline gelmesi gereklidir" - Psikiyatri Bilimleri ve Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. K. Oğuz Karamustafalıoğlu: - "Yaşlılık depresyonlarında hem kaygı bozuklukları artar hem de daha ağır seyredebilir"

Yurthaber 11-10-22 11:36

KTÜ'lü Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Uzamış Kovid Sendromuna dikkati çekti:

"Bu sendromdan etkilenen sistemlerin başında kalp-damar, solunum, beyin, sinir ve hareket sistemi gelmektedir" - "Uzamış Kovid Sendromu'nda daha önceden var olan şikayetler yeniden ortaya çıkabildiği gibi, daha önce hiç yaşanmamış bulgular da görülebilmektedir"

Yurthaber 11-10-22 10:17

Hastalığa özgün ve en etkili tedavi biyopsiyle belirleniyor

Medicana International Ankara Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Özyer: - "Biyopsiyle tümör türü, tümör büyüme hızı, damar ve sinir tutulumları, genetik yapı ve hormon reseptör miktarı gibi tedavi şeklini temelden değiştiren birçok önemli bilgiye ulaşılır"

Yurthaber 23-09-22 09:31

Prof. Dr. Adnan Çoker için MSGSÜ'de tören düzenlendi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Osman Hamdi Bey Sergi Salonu'nda düzenlenen anma törenine 95 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçını ailesi, arkadaşları, dostları ve öğrencileri katıldı

Yurthaber 24-08-22 15:06

Osman Müftüoğlu, herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı: Limonlu su mu, sirkeli su mu?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, uzun zamandır herkesin merak cevabını merak ettiği soruyla ilgili konuştu. Kilo vermek ve metabolizmasını hızlandırmak isteyenlerin sabahları aç karnına içtiği limonlu su ve sirkeli su arasından hangisinin daha etkili olduğu merak ediliyor. Katıldığı programda bu soruya yanıt veren Prof. Dr. Müftüoğlu, beklenenlerin aksine şaşırtıcı bir yanıt verdi.

Haber 12-08-22 15:50

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Eyüp Sultan Türbesi'ne yönelik saldırıya ilişkin açıklama:

"Şahsın, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesince düzenlenmiş yüzde 80 oranında zihinsel engelli raporu olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır"

Yurthaber 08-08-22 10:59

Tyana Antik Kenti'nde kalkolitik ve neolitik çağa ait izler araştırılıyor

Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Doğanay: - "Burada titiz çalışma devam ediyor. İki kazıyı eşitleyip daha derine ineceğiz ve eminim kentin kalkolitik, neolitik dönemlerine kadar uzanacağız" - "Buradaki kazılarımız neticesinde kentin en az 10 bin yıl öncesine ait verilere ulaşacağız"

Yurthaber 28-07-22 11:23

Mühendislik eğitimi, bilgi çağında ilerlemek için gerekli

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci: - "Bilgi çağının alt yapısını oluşturan sistem ve cihazların tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, yönetimi ve teknolojide ilerlemek ülkemizin ve dünyanın en önde gelen mühendislik alanları. Mühendislik eğitimi de aynı ölçüde hem dünyada hem de ülkemizde önem arz etmektedir"

Yurthaber 25-07-22 15:01

Ses bombası yapımı videosu izleyen çocuk, karışımı hazırlarken gözünden yaralandı

Adana'da yaşayan çocuğun ailesi, bu tarz görüntülerin internet ortamından kaldırılmasını talep ediyor - Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu: - "En güvenlisi, sizin kendi çocuğunuzdan sorumlu olduğunuzu bilip internet kullanımını denetlemek. İnternette sadece bomba tarifi değil her şeye ulaşabilirsiniz"

Yurthaber 18-07-22 12:03

Şiddetli ve geçmeyen baş ağrısı ciddi bir hastalığın belirtisi olabiliyor

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa: - "Her bir hastalığın, klinik semptomatolojik yönden çok çeşitli özellikleri olabilir. Önemli olan hasta tarafından baş ağrısının ciddiyetinin dikkate alınması ve geçiştirilmemesidir. Özellikle tekrarlayan, artarak süren, hayat konforunu düşüren, başka yakınmaların da eşlik ettiği baş ağrıları kesinlikle geçiştirilmemelidir"

Yurthaber 17-06-22 12:01

Kocaeli'de Siber Güç Türkiye Yatırımcı-Girişimci Buluşmaları etkinliği yapıldı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "Gelecekte en az biyogüvenlik, yani salgın hastalıklar ve gıda arz güvenliği kadar siber güvenlik gündemimizde olacak. Bunun tehdidini, arka planda yaşadığımız ortamlar var ama hala gün yüzüne çıkma noktasında bir gıda arz güvenliği kadar görmüyoruz" - MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Osman Çalışkan: - "Siber Güç Türkiye etkinliğiyle yeni iş birliklerinin kurulmasını ve yatırım projeksiyonlarının geliştirilmesini teşvik edeceğiz"

Yurthaber 08-06-22 12:01

Zehir gibi hafıza için aklın sütü şart! Osman Müftüoğlu, o vitamini işaret etti

Güçlü bir hafıza her yaştan insanın ihtiyaç duyduğu en önemli özelliklerden biridir. Kimisinin hafızası çok güçlüyken kimisi ise söylenileni anında unutabiliyor. Verdiği sağlık tavsiyeleriyle yardımcı olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, hafızanın düşmanlarını ve hafızayı güçlendirmek için gerekli olanları sıraladı. Osman Müftüoğlu, güçlü bir hafıza için herkesin "Aklın sütü" dediği vitamini kullanması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 08-06-22 11:21

Şanlıurfa'da pamuk tohumları toprakla buluşmaya başladı

HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çopur: - "Bu yıl geçen yıla göre daha yüksek ekim alanı ve rekolte bekliyoruz"

Yurthaber 29-04-22 11:03

Son dönemde çok konuşuluyor! Metaverse ile enerji ihtiyaçları artacak

Son dönemin gözdesi olan metaverse'ün doğaya etkisi konusunda uzmanlar farklı noktalara dikkat çekti. Çevre Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ulaşım kaynaklı kirleticilerde yüzde 20'lik bir düşüş olacağını ifade ederken, Bilişim ve Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan ise enerji ihtiyaçlarının artacağına vurgu yaptı.

Haber 03-04-22 13:45

Bilim dünyasını heyecanlandıran gelişme! Türk astronomlar uzayda iki gezegen keşfetti

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü araştırmacıları, Dünya'dan 1336 ışık yılı uzaklıktaki Kepler-451 çift yıldız sisteminde iki gezegen keşfetti. Dünya'dan 1336 ışık yılı uzaklıktaki Kepler-451 çift yıldız sisteminde keşfedilen iki gezegen, Türkiye kaynaklı ikinci keşif olarak bilim tarihine geçti. Prof. Dr. Selim Osman Selam "Gezegenlerden biri Jüpiter'in kütlesinin yaklaşık olarak 1,5 katı diğeri iki katına yakın" dedi. İşte bilim dünyasını heyecanlandıran keşfin detayları!

Haber 14-02-22 16:40

Türk Profesör nadir görülen genetik bir hastalığı keşfetti! Literatüre 'Demirhan Sendromu' olarak girdi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Osman Demirhan, araştırmasında gende bulunan bir mutasyonun, iskelet sistemi hasarlarına ve cinsel organ düzensizliklerine neden olduğunu keşfetti. Üniversiteden yapılan açıklamada, "Önemli bir hastalığı bularak tıp bilimine ve literatürüne 'Demirhan Sendromu' olarak kazandırmaktan dolayı gururluyuz" denildi.

Haber 02-02-22 13:49

İskelet sisteminde nadir görülen genetik bir hastalık keşfedildi

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirhan: - "Önemli bir hastalığı bularak tıp bilimine ve literatürüne 'Demirhan Sendromu' olarak kazandırmaktan dolayı gururluyuz"

Yurthaber 02-02-22 13:15

Az uyku alzaymıra yakalanma riskini artırıyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: -"Belirli bir yaş üzerinde, özellikle 6 saatten daha az uyumamalı ve uykumuzdan fedakarlık etmememiz gerekiyor. Çünkü uyku sırasında beyinde bir temizlik meydana geliyor. Gündüz beynimiz çalışırken beta amiloid dediğimiz bir madde sinir hücreleri arasında birikiyor ve uyku sırasında bu maddenin temizliği söz konusu"

Yurthaber 21-12-21 11:12

Uzmanlardan Kovid-19 önlemleriyle başlayacak yüz yüze eğitim öncesi ebeveynlere öneriler

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemen Işık Taner: - "Anne babanın yapması gereken, çocuğa okulda uyması gereken kuralları anlatmasıdır. 'Çok dikkat ettik, kurallara uyduk, aşımızı olduk ve okullar açıldı, bundan sonra da dikkat edelim ki okullar kapanmasın' gibi cümlelerle bunu olumlayıp anlatmak gerekiyor" - ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bugay Sökmez: - "Salgın sürecinde uyku düzenimiz, beslenme şeklimiz değişti. Bu yeni düzene alışmak için ebeveynlerin, çocuklarıyla bir fizyolojik ön hazırlık yapmaları uyum sürecini kolaylaştıracaktır. Çocuğun uyku düzenini okul saatine göre ayarlamak veya kahvaltı saatini buna uygun şekilde hazırlamak gibi"

Yurthaber 01-09-21 11:03

Son hali işte bu! Dipsiz Göl, 'çamur göl' oldu

Gümüşhane’de define kazısı sonucu yok olan ve eylem planı kapsamında eski haline döndürülmeye çalışılan, Buzul Çağı’ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl, berraklığına kavuşamadı. Çamurlu haliyle göl, eski dokusundan uzak görünüme büründü. Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Kazı yapıldığı için gölü besleyen drenaj ve taban bozuldu. Her yağmurda göldeki hareketlilikte su bulanıp çamurlu görünecek. Doğallığı ile fauna ve florasını kaybeden gölün eski haline dönmesi çok zor" dedi.

Haber 09-07-21 10:03

Kazada kaybettiği fonksiyonunu beyin pili ile kazandı, ameliyatta çizim yaptı

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyninde oluşan hasar nedeniyle 6 yıl boyunca vücudunun sağ tarafını kullanamayan Gülnur Deveci, beynine takılan pil ile uzun süre ayrı kaldığı sosyal çevresine yeniden kavuştu - Kolundaki titreme nedeniyle çok sevdiği çizimlerinden uzak kalan Deveci: - "Ameliyat sırasında çizim yapmaya, bana verilen su şişesini ağzıma götürmeye ve akıcı bir şekilde konuşmaya başladım. Çok güzel bir duyguydu. Bu tedavi zihinsel olarak da beni iyileştirdi" - Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Uçar: - "Ortalama 4 saat süren sürecin sonunda kullanamadığı kolun önemli ölçüde geri dönüşü başladı. Tek bir titreme yok. Hastamız da kendisini iyi hissediyor"

Yurthaber 01-07-21 11:39

16 yaşındaki Gizemnur yapay kafatası parçalarının nakledilmesiyle hayata yeniden bağlandı

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle kafatasının bir bölümünü kaybeden 16 yaşındaki Gizemnur Yılmaz, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde titanyumdan üretilen yapay kafatası parçalarının nakli ile hem sağlığına hem de çok özlediği sosyal hayatına yeniden kavuştu - Operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Tehli: - "Gizemnur tamamen sağlığına kavuştu. Yerleştirdiğimiz titanyum, kendi kafatasından daha da sağlam. Hayatına istediği gibi devam edebilir, kafasını çarpmaktan korkmasına artık gerek yok" - Gizemnur Yılmaz: - "Daha önce aynaya bakmak istemiyordum, artık aynalarla aram çok iyi, mutlulukla bakabiliyorum" - "Eskiden çok çalışkandım, şimdi de öyle olmak istiyorum. İleride insanlara sağlık alanında hizmet verebilmenin, Özkan Hocam gibi doktor olabilmenin hayalini kuruyorum. Okuluma dönebilmeyi de çok istiyorum"

Yurthaber 26-06-21 11:05

Bel fıtığı hamileliği olumsuz etkiler mi? Bel fıtığı hastaları hamilelik sürecine nasıl hazırlanmalı?

Yaşam süresince dikkat edilmesi gereken davranışları beraberinde getiren bel fıtığı hamileleri de daha dikkatli geçirilmesi gereken bir sürece itiyor. Bel fıtığı bulunan hamilelerin gebelik sürecinde dikkat etmesi gereken bir takım davranışlar vardır. Hamilelikte yaşanılacak zorluklar düşünülerek bel fıtığı hastaları hamilelik öncesinde de sürece hazırlanmalıdır. Bel fıtığı hastaları için hamilelik öncesi dikkat etmesi gerekenleri Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Nihat Egemen anlattı.

Kadin 08-06-21 10:06

Yılan ve akrep sokması vakalarına bilinçsiz müdahale yapmayın uyarısı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak: - "Bu tarz vakalara müdahalede halkımızın yanlış bildiği şeyler var. Yılan ve akrep gibi türlerin ısırdığı bölgede zehrini emmeye çalışıp dışarı atmak çok yanlış. Bunu kesinlikle yapmayın. Buradaki zehri ağza alarak kendinizi zehirleyebilirsiniz" - "Isırılan bölge kalp seviyesinin üzerinde tutulmalı, zehrin damar ve sinir yoluyla hareket etmesini engellemek için hasta hareket etmemeli"

Yurthaber 31-05-21 11:10

Karaciğer tutulumu koronavirüste ölüm oranını 3 kat arttırıyor!

Akciğer dışında birçok organı olumsuz etkileyen koronavirüs, karaciğer, kalp, böbrek, bağırsak, beyin ve sinir sistemine hatta cilde bile değişik oranlarda hasar veriyor. Karaciğer tutulumu olan hastaların, koronavirüsü daha şiddetli geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, bu durumun ölüm oranını 3 kat arttırdığını söyledi.

Haber 27-05-21 10:36

Ramazan ayı uyarısı: Bu hatalar kalp kriziyle sonuçlanıyor!

Beden ve ruh sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunan Ramazan ayında bazı kurallara dikkat edilmediğinde ölümcül sonuçlar meydana gelebiliyor. Konu ile ilgili uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, oruç tutarken beslenme ve yaşam alışkanlıklarına dikkat etmenin hayati önem taşıdığını söyledi.

Haber 20-04-21 10:34

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir aşının daha faz-1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi:

"Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızın klinik aşamayı tamamladığı ve faz-1 aşamasına başlayacağı haberini aldık" - "(KKTC Anayasa Mahkemesinin Kur'an kursu kararı) Milletin inançlarının garantörlüğü olarak uygulanması gereken laikliğin, tam tersi vicdanlara zincir vuracak bir araca dönüştürülmesinden biz çok çektik"

Yurthaber 19-04-21 23:48

Bel fıtığı belirtileri arasında yalnızca bel ağrısı yok!

Bel problemleri birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabileceğini söyleyen Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, bel fıtığı ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi. İnsanlar genellikle bel ağrısı çeken herkesin fıtık olduğunu söyleyen Erdemoğlu, gerçekte belde ağrıya neden olan çoğu sorunun bel fıtığından kaynaklanmadığına dikkat çekti.

Haber 15-04-21 17:57

Çorum'da Uluslararası İslami Sigortacılık ve Finans Sempozyumu başladı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk: - "Sempozyumda 6 Arapça, 4 İngilizce, 38 Türkçe olmak üzere çok sayıda bildiri paylaşılacak. Beş ülke ve 24 üniversiteden bilim insanları burada"

Yurthaber 25-03-21 14:39