Safer Ayi Anlam Ve Onemi Haberleri

19 Mayıs ne bayramı? 19 Mayıs 1919'da ne oldu? 19 Mayıs'ın anlam ve önemi

19 Mayıs'ın gelmesiyle birlikte ülkemizde bu özel günün heyecanı hissedilmeye başlanır.19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmasıyla temelleri atılan kurtuluş mücadelesinin sonucunda 19 Mayıs Türk gençliğine hediye edilmiştir. Peki ulusal bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs'ın anlam ve önemi nedir, 19 Mayıs gününde ne oldu?

Haber 2024-05-17 15:46:32

16 yıldır tek bir lokma yemek yemedi, 1 yudum bile su içmedi! Doktorlar duruma anlam veremiyor... Tanrı'nın işi

10 yaşından bu yana yemek yemeyen, hatta bir bardak su bile içmeyen kadın, ülkesinde ve yurtdışında çok sayıda doktor tarafından muayene edildi. Doktorların hiçbir duruma tıbbi bir açıklama bulamazken tam 16 yıldır yemek yemeyen hatta su içmeyen kadın yaşananları "Tanrı'nın işi" olarak değerlendirdi.

Trend 2024-05-11 08:40:07

Şaşkına çeviren TikTok canlı yayını! Bir aile evlerinin salonunun ortasında mangal yaktı... Bir gören bir daha baktı

TikTok'ta yapılan canlı yayınlar her geçen gün daha ilginç hale gelmeye devam ediyor. Son olarak bir aile TikTok canlı yayınında evlerinin ortasında mangal yaktıkları anları paylaşınca viral oldu. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü görüntülere anlam veremezken kısa sürede binlerce beğeni ve yorum topladı.

Trend 2024-05-09 08:16:48

Ona da nasıl yazılır? Ona da ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe'de bir cümle içinde kullanılan kavramları, cümleleri, önermeleri, görevleri aynı olan sözcükleri birbirlerine anlam ve biçim bakımından bağlayan sözcük türleri bağlaç olarak adlandırılır. Bağlaçlar ayrı olarak yazılırlar ancak özellikle -ki ve -de-, da bağlaçlarının yazımları sık sık karıştırılır.

Egitim 2024-05-05 20:00:01

Türkan Şoray, Cem Yılmaz, Filiz Akın ve Yılmaz Erdoğan... Ünlü isimlerden 1 Mayıs mesajları!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi memur tüm çalışanlar tarafından bugün yurt genelinde kutlanıyor. Ünlü isimler de sosyal medya hesapları üzerinden günün anlam ve önemine dair mesajlar paylaşmaya başladılar. İşte ünlü isimlerin 1 Mayıs mesajları...

Magazin 01-05-24 12:38

Külot nasıl yazılır? Külot mu kilot mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dildeki kelimeleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, her konudaki düşüncelerini paylaşabilmek için kelimeleri kullanır. Cümleleri anlamlı hâle getiren sözcüklerin hatalı yazılması ise anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam kaymalarını önleyebilmek için sözcüklerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri de külot sözcüğüdür. Peki, külot nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:17

İlk kez nasıl yazılır? İlk kez ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcük sayısı bakımından oldukça çeşitli olan Türkçede en fazla imla yanlışı yapılan sözcük grupları arasında birleşik kelimeler bulunur. Birleşik kelimeler iki farklı sözcükten meydana gelen ve yeni bir anlam oluşturan kelimeler grubuna girdiğinden, bu kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapılmaktadır. İlk kez sözcüğü de birleşik sözcükler grubunda yer alan yazı dilinde sıklıkla yanlış ifade edilen sözcüklerden biridir. Peki, ilk kez nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:56

Herkesten nasıl yazılır? Herkesten mi herkesden mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe ögeleri kurallara uygun bir şekilde yazmak ve ifade etmek oldukça önemlidir. İnsanlar, kendilerini ifade edebilmek için sözcükleri kullanırlar. Cümleleri oluşturan sözcüklerin yanlış yazılması, anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam bozulmaları yaşamamak için sözcüklerin doğru yazılışlarını bilmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri herkesten sözcüğüdür. Peki, herkesten nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:42

İlk gece hamile kaldım diyerek yaşadıklarını anlattı! Esra Ezmeci'de anlattıklarına kimse anlam veremedi...

Beyaz TV'de yayınlanan Yeni Baştan programında konuk olan Ayşegül adındaki genç kadın imam nikahıyla evlendi ve evlilikten 10 gün sonra evine gelen eltisinin isteğiyle şoke oldu. 20 yaşındaki Ayşegül "İlk gece hamile kaldım" diyerek anlattıklarıyla ağızları açıkta bıraktı.

Magazin 25-04-24 14:21

Yunus Emre yine duramadı! Aleyna'yı elinden tutup bir anda çekti ve...

Survivor All Star 2024'ün en çok konuşulan ikilisi tartışmasız Yunus Emre ve Aleyna. İki yarışmacının ailelerinden gelen 'uzak dur' uyarıları pek de anlam ifade etmemiş gibi. Bu sefer Yunus Emre Aleyna'ya yaptığı sulu şaka ile gündem oldu.

Magazin 23-04-24 07:18

Anne sütünün arkasındaki gerçeği paylaştı! İkisini de kendi sütü, ikisi de farklı renkte: Çilekli süt gibi

Yeni anne Jo Johnson Overby, pompalama seansı sırasında pembe renkli süt ürettiğinde duruma anlam veremediğini ve şaşırdığını söyledi. TikTok'ta yaşadığı deneyimi paylaşan anne, "Kimse bana bebeğimi emzirirken sütümün çeşitli renklerde geleceğini söylemedi" notunu ekledi.

Trend 19-04-24 14:05

Restoranda 900 liralık hesaba 29 bin liralık bahşiş bıraktı! Sosyal medyada gündem yarattı... Nedenini duyan anlam veremedi

Barmen ve TikTok kullanıcısı Scarlett Green kısa süre önce bir müşterinin kendisine 900 dolarlık (yaklaşık 29 bin TL) bahşiş bırakmasını sosyal medyadan anlatınca gündem oldu. Müşterinin saç örgülerinin fotoğraflarını çekmek istedikten sonra bu bahşişi bıraktığını söyleyen Green sosyal medyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 03-04-24 08:11

İsmail Kartal ve Okan Buruk'un kaderi neredeyse aynı! Yaşanan gelişmeye taraftarlar anlam veremiyor...

Ligde şampiyonluğa oynayan ve harika bir sezon geçiren iki takımın teknik direktörünün de sezon sonunda sözleşmeleri sona eriyor. Takımlarının başında müthiş işler başaran tecrübeli teknik adamlara henüz yeni sözleşme önerilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Spor 19-02-24 08:06

Icardi'nin gol sonrası sevinmemesi ve tavırlarına kimse anlam verememişti! Yıldız oyuncunun mutsuzluğunun sebebi ortaya çıktı

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, UEFA Avrupa Kupası'nda Sparta Prag'a karşı oynanan mücadelenin son dakikalarında kaydetti golle galibiyeti getirirken, yıldız ismin direkt soyunma odasına gitmesi ve mutsuz tavırları dikkat çekmişti. Golcü ismin bu tavırlarının nedeni ortaya çıktı. İşte detaylar...

Spor 17-02-24 16:44

Çiftçi nasıl yazılır? Çiftçi mi çifçi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve ifade etmek son derece önemli bir konudur. Bireyler, kendini her konuda ifade edebilmek için kelimelere ihtiyaç duyar. Cümleleri anlamlı kılan kelimelerin hatalı yazılması ise anlamı net olmayan cümlelerin oluşmasına neden olur. Anlam bozulmalarını engelleyebilmek için kelimelerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında çok fazla hata yapılan sözcüklerden biri çiftçi sözcüğüdür. Peki, çiftçi nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:24

Yok oluş nasıl yazılır? Yok oluş ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözcük hazinesi oldukça geniş ve bünyesinde pek çok kelime grubu yer alan zengin diller arasında bulunur. Türkçe kelimeler arasında, iki kelimenin birleşmesiyle yeni anlam kazanan kelimeler de mevcuttur. Yazım hatası yapmaktan kaçınan kişilerin merak ettiği konulardan biri, bu kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğidir. Yok oluş gibi kelimelerin doğru yazım biçimlerine TDK karar verir. Peki, yok oluş nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:20

Yara bandı nasıl yazılır? Yara bandı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcüklerin yanlış telaffuz edilmesi çok fark edilmese de yazı dilindeki doğru kullanımı son derece önemlidir. Kelimelerin kurallara uymadan, hatalı bir şekilde yazılması anlam bütünlüğünü bozabilir. Günlük yaşamda sıklıkla kullanılan kelimelerin hatalı yazımı ise yayılarak doğru kabul edilmesine neden olabilir. Yara bandı sözcüğü yazım yanlışı yapılan ve doğru yazılışı merak edilen kelimeler arasındadır. Yara bandı nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:17

Kadınların erkeklerde karşı koyamadığı 5 özellik! Kadınlar bu erkekleri seksi buluyor

Kadın-erkek ilişkilerinde bireyler karşı cinsin bazı özelliklere daha çok dikkat ederek bu özelliklerden direkt olarak etkilenebiliyorlar. Kadınların bir ilişkiye başlayabilmesi için aradıkları fiziksel özelliklerin yanı sıra derinlik ve anlam arama daha çok ön plana çıkıyor. Yani kadınlar ten kokusu, ses tonu veya gülüşten de etkilenebilirler. Kadınların erkeklerde seksi bulduğu özellikleri haberimizde derledik.

Kadin 06-02-24 14:18

Turizm nasıl yazılır? Turizm mi turizim mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde yer alan pek çok sözcüğün hem yazım şekli hem de söyleniş biçimi birbirinden farklı olabilmektedir. Bu farklılıkları bilmeden kelimeleri kullanmak, ciddi imla hatalarının görülmesine ve anlam bozukluklarına yol açmaktadır. Dilimizde yazım şeklinde sıklıkla hataya düşülen sözcüklerden biri turizm kelimesidir. Bu sözcüğün yanlış yazılması, cümlelerin manasında kaymaların görülmesine sebep olmaktadır. Peki, turizm nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 03-02-24 18:32

Telaffuz nasıl yazılır? Telaffuz mu telafuz mu, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde çok sayıda sözcük ve kelime grupları vardır. Hâl böyle olunca birçok sözcüğün hem yazımında hem de söyleniş tarzında hatalar ortaya çıkabilmektedir. Kelimeleri yanlış kullanmak, özellikle yazılı iletişimlerde anlam bozulmasına neden olduğundan bu yanlışların düzeltilmesi gerekmektedir. Dilimizde en sık hatalı yazılan kelimelerden biri de telaffuz sözcüğüdür. Peki, telaffuz nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 03-02-24 18:30

Kafası insan vücudu buzağı! Yerel halkta hayvan istismarı paniği yarattı... Görenler ne olduğuna anlam veremedi

Tayland'ta doğan bir buzağı yerel halkın endişelenmesine neden oldu. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerdeki kafası insana ve vücudu buzağıya benzeyen hayvan söylentileri de beraberinde getirdi. Görüntülerde hayvanın kafasının kabaca bir çocuğunkiyle aynı şekil ve büyüklükte olduğu, ön uzuvlarının insan kollarına benzediği ve derisinin soluk pembe renkte olduğu görünüyor.

Trend 26-01-24 08:48

Hareket nasıl yazılır? Hareket mi haraket mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İletişim kurarken sözcükleri kurallara uygun bir şekilde yazmak ve telaffuz etmek son derece önemli bir konudur. İnsanlar hayatı boyunca anlamak ve anlaşılmak için kelimeleri kullanır. Cümleleri anlaşılır kılan kelimelerin hatalı yazımı, anlamsız cümleleri meydana getirir. Anlam bozulmalarına mahal vermeden, anlamlı bir iletişim kurabilmek için dil ögelerinin doğru kullanımı son derece önemlidir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri de hareket sözcüğüdür. Peki hareket nasıl yazılır?

Egitim 06-01-24 23:26

Güler yüz nasıl yazılır? Güler yüz ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimelerin yanlış ifade edilmesi çok fazla fark edilmiyor olsa da kelimelerin yazı dilindeki doğru kullanımı son derece önemlidir. Sözcüklerin dil bilgisi kurallarına uymadan, yanlış bir biçimde yazılması anlam bütünlüğünü bozar. Gündelik yaşamda çok fazla kullanılan sözcüklerin hatalı yazımı ise bu hataların yayılarak doğru kabul edilmesine sebep olabilir. Güler yüz kelimesi ise yazım hatası yapılan ve doğru yazılışı merak edilen kelimeler arasında yer alır. Peki güler yüz nasıl yazılır?

Egitim 06-01-24 23:18

Gül kurusu nasıl yazılır? Gül kurusu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelimelerin yanlış ifade edilmesi, konuşma dilinde göze batmasa da yazıyla uğraşan kişiler için son derece hassas bir konudur. Kelimelerin dil kurallarına uygun yazılması, anlam bütünlüğünü korumak adına ise oldukça önemlidir. Sıklıkla kullanılan sözcüklerde yazım hatası yapılması ise bu hataların yayılmasına sebep olabilir. Gül kurusu kelimesi yazım yanlışı yapılan ve doğru yazılışı sıklıkla araştırılan kelimelerdendir. Gül kurusu nasıl yazılır? Gül kurusu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır?

Egitim 06-01-24 23:17

Disiplinler arası nasıl yazılır? Disiplinler arası ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde bulunan sözcüklerin doğru yazımını öğrenmek, yazılı iletişimlerde kendimizi doğru ifade edebilmemiz açısından çok önemlidir. Yazışmalarda kullanılan sözcüklerdeki en ufak bir hata cümlelerde mana bozukluğuna ve anlam kaymasına yol açabilmektedir. Dilimizde yaygın olarak yazımında yanlışlık yapılan sözcüklerden biri disiplinler arası kelimesidir. Peki, disiplinler arası nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 03-01-24 19:04

ENFLASYON ORANI TARİHİ 2023 ARALIK AYI: TEFE TÜFE ile enflasyon oranı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Memur maaşı ve emekli zammı belli oluyor

TÜİK enflasyon oranı açıklamasının ne zaman yapılacağı memur maaşı ve emekli zammı ile ilgili haberleri yakından takip eden vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı için refah payı hariç rakamlar yayımlanacak rakamlarla belli olacak. 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,66 olurken, 6 aylık memur enflasyon farkı için hesap yapıldı. Maaşlarda yüzde 50 civarında bir artış öngörülüyor. Peki TEFE TÜFE ile 2023 Aralık ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Finans 27-12-23 23:58

Kadın göğsü, erkek cinsel organı derken alay konusu olan Mücahid Cihad Han gündemde! Geniş kalça güzel ahlaka işaret eder

Kadınlara ve erkeklere göğüsleri, cinsel organları, kıllı olup olmamaları gibi bedensel özellikleri üzerinden karakter özellikleri tanımlayan Mücahid Cihad Han son günlerde yine sosyal medyanın gündeminde. Kendini 'metafizik uzmanı' diye tanıtıp yanlış kaynak atfetmesiyle alay konusu oldu. Erkeğin cinsel organı, kadının göğsüyle ilgili sözlerine kimse anlam veremedi.

Trend 27-12-23 10:30

ARALIK AYI 2023 FED FAİZ KARARI: FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, beklentiler ne yönde? ABD Merkez Bankası faiz kararı beklentisi

FED faiz kararının ne zaman açıklanacağı dolar ve altın yatırımcılarının yanı sıra Bitcoin gibi kripto para birimleri ile ilgilenen vatandaşlar tarafından da merak konusu oldu. Geçen ay faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı ifade edilmişti. Federal fon oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında tutulmuştu. Gözler ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'da olacak. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? İşte 2023 Aralık ayı FED faiz kararı beklentisi...

Finans 14-12-23 08:17

ARALIK AYI 2023 FED FAİZ KARARI: FED faiz kararı ne oldu? Jerome Powell açıkladı!

FED faiz kararı 2023 Aralık ayı için geçtiğimiz gün açıklandı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı merakla bekleniyordu. Fed'in para politikası kararları piyasaların odağında yer alırken analistler, bankanın bu yılki son toplantısında art arda üçüncü kez politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmasına kesin gözüyle bakıldığını belirtmişti. İşte 13 Aralık 2023 FED faiz kararı ve detaylar...

Finans 14-12-23 08:13

Yerli Malı haftası ne zaman, neler yapılır? Yerli Malı haftası anlam ve önemi nedir? Tüm okullarda coşkuyla kutlanıyor!

Yerli Malı haftası ne zaman kutlanıyor merak edildi. Türkiye genelinde tüm okullarda kutlanan Yerli Malı haftası anlam ve önemi ile de sorgulanıyor. Öğrencilere milli bilinç yüklenmesi ve ülkelerinde yetişen ürünleri detaylı görmeleri amacıyla düzenlenen etkinliklerde öğrenciler okullarına, evlerinden yerli malı ürünlerle yiyecekler getirirler. Peki, Yerli Malı haftası ne zaman, neler yapılır? Yerli Malı haftası anlam ve önemi nedir? Tüm okullarda coşkuyla kutlanıyor!

Haber 12-12-23 00:06

Churchill nasıl yazılır? Churchill mi çörçil mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İletişim kurarken kelimeleri kurallara uygun bir şekilde, doğru telaffuz etmek ve yazmak oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, hayatı boyunca kendilerini anlaşılır bir biçimde ifade edebilmek için sözcükleri kullanır. Cümleleri oluşturan sözcüklerin yanlış yazılması, anlamsız cümleleri meydana getirir. Anlam bozulmalarına sebebiyet vermeden, etkili bir iletişim kurabilmek için sözcüklerin doğru yazım şekilleri öğrenilmelidir. Yazımı sıklıkla merak edilen sözcüklerden biri churcill sözcüğüdür.

Egitim 10-12-23 18:00

Sivas ambulans helikopterini geri istiyor

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, sağlık alanında önemli bir hizmeti veren ve hastalara kısa sürede ulaşan ambulans helikopterinin iptal edilmesine bir anlam veremediklerini ifade ederek, Sivaslılar olarak ambulans helikopterin tekrar hizmet vermesini talep etti.

Yurthaber 06-12-23 13:49

ARALIK 2023 AYI EVDE BAKIM MAAŞI: Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı ile ilgili araştırmalar Aralık ayında hız kazandı. Bilindiği üzere Temmuz ayında yapılan zamla yaşlı, engelliler için destek ödemesi tutarı 5 bin 98 lira olmuştu. Yüzde 40-69 engeli olan vatandaşlara ödenen tutar aylık 1.875 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engeli olan kişilere 2.811 TL'ye yükselmişti. Peki, evde bakım maaşı ne zaman yatacak? İşte 2023 Aralık ayı evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili detaylar...

Finans 04-12-23 15:05

ARALIK AYI 2023 KİRA ARTIŞ ORANI! TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu?

Kira artış oranı TÜİK enflasyon oranı açıklaması sonrası merak konusu oldu. Yüzde 25 kira sınırlaması da Temmuz 2024'e kadar devam edecek. Bahsi geçen rakamlar kira kontratı dolan kiracıları ve ev sahipleri için büyük önem arz ediyor. Peki, TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu, yüzde kaç? İşte 2023 Aralık ayı Kira artış oranı...

Finans 04-12-23 10:18

KASIM AYI 2023 ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI! TEFE TÜFE ile TÜİK enflasyon oranı ne oldu, yüzde kaç? TÜİK duyurdu!

Kasım ayı enflasyon oranı ile ilgili son dakika açıklaması TÜİK tarafından yapıldı. Bilindiği üzere ekim ayında yıllık enflasyon yüzde 61,36 olurken ekim ayı enflasyonu ise yüzde 3,43 olarak açıklanmıştı. TÜİK kasım ayı enflasyon oranını açıkladı. Peki, TEFE TÜFE ile TÜİK enflasyon oranı ne oldu, yüzde kaç? İşte, TÜİK tarafından yapılan açıklama ve 2023 Kasım ayı enflasyon oranı...

Finans 04-12-23 10:02

5 aydır baş ağrısı çeken adam beynine yemek çubuklarının saplandığını öğrendi! Gördüklerine kendisi bile anlam veremedi

Vietnam'da beş aydır şiddetli baş ağrısı çeken bir adam nedenini araştırdığında ise şaşkınlığa uğradı. Çünkü ismi açıklanmayan adam kafatasına bir çift yemek çubuğu saplandığını keşfetti. Acilen hastaneye giden adamın aylar önce yaşadığı ve tam olarak hatırlamadığı bir kavgadan sonra yemek çubuklarının kafatasına saplandığını anladı.

Trend 29-11-23 09:33

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ MESAJLARI 2023! Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü anlam ve önemi nedir? Resimli mesaj ve sözler

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları 25 Kasım 2023 tarihi yaklaşırken vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yarın birçok kişi WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi uygulamalarda paylaşımda bulunacak. Peki, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü anlam ve önemi nedir? İşte resimli 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları...

Haber 24-11-23 10:56

Öğretmenler Günü ne zaman, bugün mü? 24 Kasım Öğretmenler Günü anlam ve önemi

Öğretmenler Günü günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere "Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" demiştir. İşte Öğretmenler Günü hakkında detaylar...

Haber 24-11-23 09:19

KASIM AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SON DAKİKA: Herkes merak içindeydi: TCMB faiz kararı için açıklama geldi: Beklentileri ikiye katladı

Son dakika... Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Herkesin merakla beklediği TCMB faiz kararı için bankadan açıklama geldi. Yüzde 35 seviyesinde bulunan politika faizi PPK toplantısı sonucunda 500 baz puan arttırılarak yüzde 40 seviyesine yükseltildi. PPK metninde,"Kurul, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirmiştir. Parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır" denildi.

Finans 23-11-23 14:01

OCAK AYI ASGARİ ÜCRET 2024: Yeni asgari ücret ne kadar olacak, görüşmeler ne zaman başlayacak? Bakan Işıkhan'dan tek zam mesajı!

Asgari ücretin 2024 yılında ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Net asgari ücret şu an için 11.402 TL, en düşük emekli maaşı ise 7.500 TL. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan ‘tek zam’ mesajı verdi. Peki, 2024'te asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak?

Finans 21-11-23 13:34

Öğretmenler Günü ne zaman, 2023'te hangi güne denk geliyor? 24 Kasım Öğretmenler Günü tarihi, anlam ve önemi

Öğretmenler Günü ile ilgili araştırmalar Kasım ayının dördüncü haftasında hız kazandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere "Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" demiştir. Birçok kişi bu anlamlı günde öğretmenleri için tebrik mesajları yayımlayacak. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman, 2023'te hangi güne denk geliyor? İşte 24 Kasım Öğretmenler Günü tarihi, anlam ve önemi...

Haber 20-11-23 14:25

Rüzgâr nasıl yazılır? Rüzgâr mı rüzgar mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bulunan sözcükleri dil kurallarına uygun bir şekilde yazmak ve telaffuz etmek son derece önemli bir konudur. Kişiler, yaşamın pek çok noktasında kendini etkili bir biçimde ifade edebilmek için sözcükleri kullanır. Cümlelerin oluşmasını sağlayan kelimelerin yanlış yazımı, anlamsız cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam bozulmalarını önlemek ve etkili bir iletişim kurmak için doğru yazım biçimleri öğrenilmelidir. Yazımında sıklıkla hata yapılan sözcüklerden biri Rüzgâr sözcüğüdür.

Egitim 19-11-23 18:53

Damat ve konuklar şaşkınlıkla olanları izledi! Gelin bir anda buketini fırlatıp koşarak salonu terk etti... Kimse duruma anlam veremedi

Tayvan'da gerçekleştirilen bir düğün töreninde gelin, damadın ve diğer konukların şaşkınlık dolu bakışları arasında düğün alanını terk etti. Düğün yemini için mikrofon uzatılan gelin "Sanırım yapamayacağım" diyerek bir anda koşmaya başladı.

Trend 11-11-23 13:40

10 Kasım’da ne oldu? 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü anlam ve önemi

10 Kasım anlamı ve önemi arama motorlarında araştırılıyor. Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, milletinin ve vatanının bağımsızlığı için yılmadan çalıştı ve girdiği her mücadeleden zaferle çıktı. Peki, 10 Kasım’da ne oldu? İşte, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nün önemi..

Haber 10-11-23 15:56

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEME TARİHLERİ 2023 KASIM AYI: Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Gözler ASHB'de!

Aile Destek Paketi ödeme tarihleri merak edildi. Hane başına verilen Aile Destek Paketi ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık olarak yatırılmaktadır. Bahsi geçen ödemeler e-Devlet'ten sorgulanabilmektedir. Peki, Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi ne zaman yatacak?

Finans 10-11-23 13:36

KİRA ARTIŞ ORANI 2023 KASIM AYI: TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu? TÜİK enflasyon oranı belli oldu

Kira artış oranı, son dakika olarak açıklanan TÜİK enflasyon oranı ile belli oldu. TÜFE ve ÜFE'nin belirlendiği rakamlar memur, emekli, çalışanlar, ev sahibi ve kiracıları da yakından ilgilendiriyor. Öte yandan yüzde 25 kira sınırlaması da Temmuz 2024'e kadar devam edecek. Bahsi geçen rakamlar kira kontratı dolan kiracıları ve ev sahipleri için büyük önem arz ediyor. Peki, TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne oldu? Kira zammı ne kadar oldu? İşte 2023 kira artış oranı...

Finans 03-11-23 10:10

KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI 2023! TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne zaman oldu, kira zammı ne kadar? TÜİK enflasyon oranını açıkladı!

Kira artış oranına yön verecek son dakika açıklaması TÜİK tarafından yapıldı. Bilindiği üzere kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme Temmuz ayına kadar sürüyor. Açıklanan rakamlar kontrat süresi dolan ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Peki TEFE TÜFE ile kira artış oranı ne zaman oldu, kira zammı ne kadar? İşte 2023 Kasım ayı kira artış oranı...

Finans 03-11-23 10:05

2023 EKİM AYI ENFLASYON ORANI: TEFE TÜFE ile TÜİK enflasyon oranı ne oldu? TÜİK açıkladı

Ekim ayı enflasyon oranı ile ilgili son dakika açıklaması TÜİK tarafından yapıldı. TÜFE ve ÜFE'nin belirleneceği rakamlar memur, emekli, özel sektör çalışanları, ev sahibi ve kiracıları da yakından ilgilendiriyor. Kasım ayının gelmesi ile birlikte birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki TEFE TÜFE ile TÜİK enflasyon oranı açıklandı mı, ne oldu? İşte 2023 Ekim ayı enflasyon oranı ile ilgili ayrıntılar...

Finans 03-11-23 10:03

EKİM AYI 2023 ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI! TEFE TÜFE ile TÜİK enflasyon oranı ne oldu, yüzde kaç? TÜİK duyurdu!

Enflasyon oranı ile ilgili son dakika açıklaması TÜİK tarafından yapıldı. Yayımlanan rakamlar, memur ve emekli zammı ile kira artış oranlarında belirleyici olacak. Öte yandan açıklanan bu son veriler kira artış oranına da yön verecek. Peki TEFE TÜFE ile TÜİK enflasyon oranı ne oldu, yüzde kaç? İşte 2023 Ekim ayı enflasyon oranı...

Finans 03-11-23 10:02