Gebelik Yogasi Haberleri

Karnı şişince hamile olduğunu sandı! Ortaya çıkan gerçek genç kadının sonu oldu

Bir anne karnındaki şişkinlik nedeniyle hamile olduğunu düşündü. Gebelik testi negatif çıkınca soluğu hastanede alan 33 yaşındaki kadın hastalık teşhisi konduktan haftalar sonra aniden vefat etti.

Kadin 2024-03-30 11:56:51

Uzman isimden kadınlara önemli uyarı! 'Dış gebelik ihmal edilirse ölüme yol açabilir'

Dış gebelik hakkında uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sami Şahin, “Dış gebelik hastanın tıbbi durumuna göre çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Eğer ihmal edilerek zamanında tedavi edilmezse ölümcül sonuçları olabilir” dedi.

Kadin 2024-02-16 11:40:25

Üreme fonksiyonlarını bozarak gebelik şansını azaltıyor! DSÖ'ye göre 600 bin mağdurun %64'ü kadın... 'Kalıcı olumsuz etkilere neden olabilir'

Pasif içicilerin yüzde 64'ünü kadınların oluşturduğu ve dumana maruz kalmanın da üreme fonksiyonlarını bozduğu belirtildi.

Kadin 2024-02-12 14:20:18

Yerleşme kanaması nedir? Yerleşme kanaması neden olur?

Gebelik başlangıcında beklenmeyen kanamalar anne adaylarının korku yaşamasına neden olabilir. Sağlıklı ve hamile olmayan kadınlar düzenli olarak regl olur. Her kadının regl kanaması ve oranı farklıdır. Bazıları daha erken regl olurken bazılarında ise bu düzenli olarak seyreder. Hamilelikte adet kanamaları kesilir. Ancak hamilelik esnasında üreme sistemini ilgilendiren bazı kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir?

Kadin 2024-01-13 21:31:40

Diğer Haber Etiketleri

hastalık kanser hamile vf dış gebelik dış gebelik neden olur pasif sigara alara damarlar mon yerleşme kanaması gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur bağ doku genital bölge Rahim sarkmaya çözüm hücreler rahim sarkması düşük belirtileri düşük belirtileri nelerdir düşük nasıl olur düşük yaptığımı nasıl anlarım At koyun sosyal medya tiktok hamilelik hoşgörü Psikolog lohusa depresyon Göz lohusalık lohusalık dönemi dudak ense doğum sonrası depresyon ella nedir nasıl kullanılır ertesi gün hapı ertesi gün hapı ella prezervatif Doktor suriyeli sant erken gebelik testi erken gebelik testi yapanların yorumları gebelik testi hamilelik testi hamilelik testi sonucu gebelik testi ne zaman yapılır gebelik beta hcg Doğum izni doğum izni hesaplama beta hcg testi 0 5 ne demektir beta hcg testi 0-2 ne demektir yükselen beta 5 haftalık gebelik belirtileri hücre 4 haftalık gebelik 2 haftalık gebelik belirtileri cinsi 1 haftalık 1 haftalık gebelikte beta hcg değeri 4 haftalık ikiz gebelikte beta hcg kaç olmalı ikiz gebelikte beta hcg değerleri ikiz gebelik belirtileri viks dış gebelik belirtileri dış gebelik nasıl anlaşılır keçi keçi kaç ayda doğurur keçi yavrusu İnek inek doğumu inek yavrusu prolaktin prolaktin hormonu prolaktin hormonu nasıl düşürülür prolaktin nasıl düşer prolaktin nedir prolaktin yüksekliği progesteron progesteron hormonu progesteron ilacı progesteron kaç olmalı progesteron yüksekliği Oruç Ramazan iftar Sahur su beslenme uzman yiyecek 5 yaş semen Cinsellik cinsel hastalık ilik isim kondom prezervatif çeşitleri kondom ne demek anlamı serbest t4 kaç olmalı tsh yüksekliği nasıl düşürülür zihin kadın akciğerler şalgam şalgam suyu faydaları mide ekşimesi yemek borusu hamilelikte mide ağrısı mide yanması hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir mide ekşimesine ne iyi gelir mide ağrısına ne iyi gelir evde sırt iltihap kulak ağrısına ne iyi gelir kulak yanması böbrekler Kalp‎ hamilelikte diş ağrısı hamilelikte diş ağrısına ne iyi gelir ishal mide üşütmesi hamilelikte ishal gebelikte ishal ishale ne iyi gelir

Rahim sarkması ameliyatı nasıl yapılır, ne kadar sürer? Rahim sarkması ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar?

Uterus, dölyatağı ya da rahim, bir gebelik organıdır. Embriyo onun içinde büyür. Doğmamış olan bebeğin beslenmesinden, korunmasından ve doğum sırasında dışarıya çıkmasından sorumludur. Ancak zaman içinde ve çeşitli nedenlere bağlı bir şekilde sarkma yaşayabilen bir organdır. Çeşitli belirtiler ile kendini gösteren rahim sarkmasına ne zaman ve hangi durumlarda müdahale edileceği alanında uzman doktor tarafından belirlenmelidir.

Kadin 15-12-23 20:11

Rahim sarkması nedir, rahim sarkması neden olur? Rahim sarkması nasıl anlaşılır?

Gebelik durumlarında, doğum anına kadar fetüsün yuvalanması, beslenmesi, korunması gibi görevleri üstlenen rahim, sahip olduğu kas yapısı ve dokusu ile doğum sırasında bebeğin dışarı itilmesini de sağlar. Kadın üreme sisteminde önemli bir rolü olan rahimde çeşitli rahatsızlıkların oluşumunun önüne geçebilmek için düzenli olarak doktor kontrolü yapılması gerekli ve önemlidir.

Kadin 15-12-23 19:23

Düşük nasıl olur, belirtileri nelerdir? Düşük nasıl gerçekleşir?

Hamilelik birçok kadının hayatında büyük bir değişim ve heyecan dönemidir. Ancak ne yazık ki bazen beklenmeyen zorluklarla karşılaşabiliriz. Hamilelikte düşük birçok anne adayının korkulu rüyası olabilir ve duygusal olarak zorlayıcı bir süreçtir. Düşük, gebelik sürecinde yaşanan bir kayıptır ve bu durum ebeveyn adayları üzerinde derin bir etki bırakabilir. Ancak, bu zorlu süreçte bile umudu korumak ve destek aramak önemlidir. Peki, düşük neden olur?

Haber 28-11-23 15:41

At kaç ayda doğurur? Atlarda gebelik süresi nedir?

Otobur, toynaklı bir memeli olan at, dünyanın dört bir yanında farklı ırkları ile bilinir. Sürüler halinde yaşarlar ve en meşhur at türleri arasında Türk atı olan Rahvan, midilli, Arap, Ahal Teke ve İngiliz atları gelir. Diğer memeli canlılar gibi atlar da doğurarak ürerler. Ancak atların üremeleri, hamilelik ve doğum süreçleri diğer bazı memeli türlerinden farklı olarak gelişir.

Haber 20-11-23 18:35
At

Koyun kaç ayda doğurur? Koyunlarda gebelik süresi nedir?

Eti, sütü, derisi, yapağısı ile oldukça faydalı olan, geviş getirenlerden evcil bir hayvan olarak bilinen koyunun dişisi marya erkeği koç olarak isimlendirilmiştir. Bir tür memelidir ve sağılabilir. Sağılan koyunlara anaç koyun ya da sağım koyun denir. Her memeli gibi koyunlar da doğum yapabilir. Ancak koyunların doğurma süreleri ve süreçleri diğer bazı memelilerden farklı olabilir.

Haber 20-11-23 18:10

İlk bebeğini doğurduktan 6 hafta sonra yeniden hamile kaldı! İrlandalı ikizler itirafı tepkilerin odağına yerleşti

"İrlandalı ikizler" terimi, 12 ay veya daha az arayla doğan iki çocuğu olan bir anneyi ifade eder. TikTok'ta 'Carlydekort' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın ilk bebeğini kucağına aldıktan 6 hafta sonra yeniden hamile kaldığını söyleyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir kısmı yeni bir gebelik için kadının acele ettiğini söylerken Carly, olumsuz yorumlara sert cevap verdi.

Trend 04-11-23 14:30

Hamile kadının göbek deliği görenleri şaşkına çevirdi! Sosyal medyanın gündemine yerleşti... Bir gören bir daha baktı

Sosyal medyada hamile bir kadının gebelik haftalarına dair fiziksel görüntüsünde güncellemeler yaptığı paylaşımı kısa sürede viral oldu. Söz konusu görüntülerde genç kadının göbek deliğindeki çıkıntı görenleri şaşkına çevirdi.

Trend 26-10-23 07:40

Lohusa depresyonu nasıl geçer? Lohusa depresyonu nasıl atlatılır?

Anne olma hissi her kadın için farklı duygular barındırır. Kimi kadın bu duyguyu eşsiz ve muhteşem olarak yaşarken kimisi ise daha zorlu bir süreç olarak görebilir. Özellikle gebelik sürecinde her kadın bebeğini alacağı günü bekler ve bu bekleyiş tatlı bir telaş içerisinde geçer. Ancak bebek doğduktan sonra aynı hisler ve duygular kalmayabilir. Kimi kadında lohusa depresyonu olarak tabir edilen durum ansızın ortaya çıkabilir. Peki, lohusa depresyonu nasıl geçer?

Kadin 19-10-23 17:27

Lohusa mıyım? Lohusalık belirtileri nelerdir?

Anne olan birçok kadın için hamilelik süreci nasıl ki farklıysa doğum sonraki süreçte farklı olabilmektedir. Kimi kadınlar gerek gebelik gerekse lohusalık dönemini daha hızlı ve kolay atlatırken kimi kadınlar için ise bu süreçler çok daha zor ve çekilmez bir hal alabilir. Özellikle doğumdan sonraki süreç genel olarak her kadın için son derece hassas bir dönemdir. Lohusalık süreci kendini birtakım belirtilerle göstermektedir. Peki, lohusalık belirtileri nelerdir?

Kadin 18-10-23 19:52

Lohusalık nedir? Lohusalık döneminde ne olur?

Anne olmak ve annelik duygusunu yaşamak her kadının hakkıdır. Bir bebek sahibi olacağının heyecanı, onu kucağına almayı bekleme, geleceğe dair hayaller kurma gibi durumlar birçok kadında görülmektedir. Gebelik sürecinde çoğu kadınlarda fiziksel değişimler söz konusu olur ve kimisi kilo alırken kimisi ise yalnızca göbek kısmından kilo almaya başlar. Gebelikte belirlenen süre bittiğinde yani doğum gerçekleştiğinde ise lohusalık dönemine geçiş yapılır. Peki, lohusalık nedir?

Kadin 18-10-23 19:50

Postpartum tedavisi: Doğum sonrası depresyon nasıl atlatılır?

Pek çok kadının en büyük hayallerinden biri şüphesiz ki annelik duygusunu tatmaktır. Anne olmak her kadının hakkı olduğu gibi oldukça özel bir duygu olarak tanımlanır. Özellikle gebelik sürecinde yaşanan tatlı bekleyişler ve heyecanlar, anne adayları için paha biçilemezdir. Ancak doğum zamanı geldiğinde tüm bu güzel duyguların yerini korku gibi durumlar alabilir. Özellikle doğumdan sonra postpartum olarak bilinen depresif ruh hali ortaya çıkabilir. Peki, postpartum tedavisi nasıl yapılır?

Haber 14-10-23 16:41

Postpartum nedir, ne demek? Postpartum dönem nedir?

Anne olmak çoğu kadının hayalleri arasında yer alan ve insana harika duygular hissettiren bir durumdur. Gebelik sürecinde gerek fiziksel gerekse ruhsal yönden birtakım değişimler yaşanır. Bu değişimler kimi kadınları çok fazla etkilemezken kimi kadınları ise doğrudan ve olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle doğumdan sonraki süreç gebelik dönemine nazaran daha sancılı olabilir. Yeni anne olan kadınlarda postpartum denilen bir durum ortaya çıkabilir. Peki, postpartum nedir?

Haber 14-10-23 16:39

Ella nedir? Ella nasıl kullanılır?

Ella, ertesi gün hapı olarak da tabir edilen ilaç çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür ilaçlar sıklıkla hamileliği engellemek için tercih edilir. Özellikle herhangi bir önlem alınmadan yaşanan cinsel temas sonrası kullanılmaktadır. Bu tür ilaçlar rutin doğum kontrol metotları arasında yer almamaktadır. Gebelik istemeyen kadınların sıklıkla tercih ettiği bir ilaç olan Ella ilacının doğru bir şekilde kullanılması da oldukça önemlidir. Peki, Ella nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 18-09-23 19:57

Ertesi gün hapı ne zaman alınmalı? Ertesi gün hapı ne zaman kullanılır?

Ertesi gün hapı acil kontrasepsiyon (gebeliği önleme) yöntemlerinden biridir ve cinsel ilişki sonrası istenmeyen gebelik riskini azaltmak için kullanılır. Bu ilaç, hamileliğin başlamasını engellemek veya ertelemek için kullanılır ve genellikle korunmasız cinsel ilişki sonrası kullanılır. Ancak unutulmamalıdır ki ertesi gün hapı, düzenli bir doğum kontrol yönteminin yerini almaz.

Haber 30-08-23 01:44

Prezervatif nedir? Prezervatif nasıl kullanılır?

Prezervatif; genellikle erkekler tarafından tercih edilen doğum kontrol yöntemlerinden biridir. Ereksiyona halindeki bir penise uygulanan esnek yapıda bir kılıftır. Bu ürünler ince kauçuk maddeden üretilir. Bu ürünün amacı ise spermlerin vajina içine ulaşmasını engellemesidir. Bu sayede ilişki sonrasında istenmeyen gebelik oluşumunu önler. Ayrıca cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklara karşı tek korunma yöntemi prezervatiftir. Prezervatif nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:19

Tedaviye yabancı uyrukluların gittiği iş yerinde skandal! Diplomasız Suriyeliler tıbbi müdahalede bulunuyordu, baskında ele geçirilenler şoke etti

Türkiye'yi sarsan sahte doktor skandallarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez adres Adana. Seyhan'da bir iş yerine bazı yabancı uyrukluların tedavi amacıyla geldiği tespit edildi. Binaya baskın yapıldı. Baskında ultrason cihazından gebelik testine, kan tüplerinden yüklü miktarda paraya değin çok sayıda malzeme ele geçirildi. Tıbbi müdahalelerde bulunan kişilerin Suriye uyruklu olduğu belirlendi.

Haber 14-08-23 15:55

Erken gebelik testi nedir, nasıl ve ne zaman yapılır? İdrarda gebelik testi en erken ne zaman belli olur?

Erken gebelik testi bir kadının hamile olup olmadığını tespit etmek için kullanılan önemli bir tıbbi testtir. Gebelik hormonu olan hCG seviyesini tespit ederek çalışır. Gebeliğin başlangıcında döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesiyle hCG hormonu üretilmeye başlar ve kandaki seviyesi hızla artar. Erken gebelik testleri, genellikle adet gecikmesinin ardından, yani hamileliğin başlamasından birkaç gün sonra kullanılmaya uygundur.

Kadin 31-07-23 15:28

Gebelik testi sonuçları - Hamilelik testi sonucu nasıl anlaşılır?

Gebelik testi, bir kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kullanılan önemli bir tıbbi testtir. Gebelik testleri, gebelik hormonu olan hCG (human chorionic gonadotropin) seviyelerini tespit eder. HCG hormonu, döllenmiş yumurtanın rahimde yerleşmesiyle üretilmeye başlar ve hamilelik ilerledikçe artar. Gebelik testleri iki farklı şekilde yapılabilir: idrarla yapılan ev testleri ve kan testleri.

Kadin 31-07-23 15:23

1, 2, 3, 4 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? Beta hCG değerleri hesaplama tablosu

Gebelik takibi ve doğru zamanlamalar anne adaylarının sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesi için oldukça önemlidir. Bu süreçte beta hCG hormonu gebelik testlerinde sıkça kullanılan ve gebeliğin erken dönemlerindeki gelişimini değerlendirmeye yardımcı olan kritik bir parametredir. Beta hCG değerlerini anlamak ve yorumlamak sağlık profesyonelleri için gebelik sürecinin doğru takibini sağlayarak anne ve bebeğin sağlığını korumada önemli bir rol oynar.

Haber 29-07-23 20:22

Doğum izinleri yıllık izinden sayılır mı?

Kadın çalışanlar için gebelik sürecinde ve doğum sonrasında kullanılabilen ücretli izin türlerinin neler olduğu son derece önemlidir. Çünkü ücretli izin türlerine göz atıldığı zaman kadınların doğum öncesi ve sonrasındaki süreçte dinlenebilmeleri için yasal düzenlemelerin yapıldığı görülür. Bu nedenle ücretli ve ücretsiz doğum izni arasındaki fark ile doğum izinlerinin yıllık dinlenme hakkına dahil edilip edilmediğinin açıklanması mühimdir.

Haber 22-06-23 13:55

Beta hCG değeri 1.20 çıktı, hamile miyim? Beta hCG testi 1.20 ne demektir, kanda beta hCG değeri kaç olursa hamile olunur?

Beta hCG hamilelikte en yaygın olarak kullanılan bir kan testidir. Hamilelik sırasında plasentanın salgıladığı bir hormondur ve gebeliğin varlığını ve ilerleyişini belirlemek için kullanılır. Beta hCG değeri genellikle mIU/mL (milIU/mililitre) biriminde ifade edilir. Hamilelikte beta hCG değerleri, gebeliğin ilerledikçe artar. Normal bir hamilelikte beta hCG değeri gebelik haftasıyla orantılı olarak yükselir. Peki, kanda beta hCG değeri kaç olursa hamile olunur?

Kadin 15-06-23 14:18

Beta hCG testi 0-5 ne demektir? Beta HCG testi referans aralığı 0-5 nedir, Beta hCG 5 çıktı hamile miyim?

Beta hCG hamilelikte önemli bir hormon olarak bilinir. Bu hormon döllenmiş yumurta tarafından üretilir ve plasenta tarafından salgılanır. Beta hCG gebeliğin teşhisinde ve takibinde kullanılan bir kan testiyle ölçülebilir. Gebelik başladığında döllenmiş yumurta rahme yerleşir ve plasenta oluşmaya başlar. Bu süreçte beta hCG hormonu üretilmeye başlar ve kanda ölçülebilir hâle gelir. Peki, Beta hCG 5 çıktı hamile miyim?

Kadin 15-06-23 14:17

5 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 5 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Bebeğin dünyaya gelmesi genellikle iyi bir süreçtir ve hamilelikte her hafta önemli bir dönüm noktasıdır. Beş haftalık gebelik gebeliğin erken dönemlerinde yer almaktadır. Bu aşamada vücutta büyük değişiklikler gerçekleşmeye başlar ve bebeğin gelişimi hız kazanır. 5 haftalık gebelikte bebeğin embriyonik gelişimi başlar. Yumurta döllenmesi gerçekleştikten sonra embriyo rahimin iç duvarına yerleşir ve plasenta gelişmeye başlar. 5 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Kadin 15-06-23 14:17

4 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 4 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Dört haftalık gebelik hamileliğin erken dönemlerinden biridir ve embriyonun gelişiminin başlangıcını temsil eder. Bu aşamada döllenme sonrası embriyo hâlâ çok küçüktür ve gebelik belirtileri genellikle hafiftir. Dört haftalık gebelik döllenme ve implantasyon sürecinin ardından gelir. Yumurta, spermle döllenerek zigot hâlini alır ve rahim içine taşınır. Burada rahim duvarına tutunmaya başlar ve implantasyon gerçekleşir. 4 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

Kadin 15-06-23 14:17

2 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 2 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri nedir?

İki haftalık hamilelik, yumurtanın rahme yerleşmesinin ardından gelen en erken dönemlerden birisidir. Bu dönemde henüz gebelik belirtileri yaşanmaz ve çoğu anne adayı hamile olduğunun farkında değildir. İki haftalık gebelik adet döngüsüne göre hesaplandığında yumurtlamanın yaklaşık olarak gerçekleştiği döneme denk gelir. Peki, 2 haftalık hamilelikte beta hCG değeri kaç olmalıdır?

Kadin 15-06-23 14:16

1 haftalık gebelikte beta hCG değeri kaç olmalı? 1 haftalık gebelikte kan testi beta hCG değerleri kaçtır, hamilelikte kan testi nasıl yapılır?

Bir haftalık gebelik döllenmenin ve yumurtanın rahim içine yerleşmesinin hemen ardından gerçekleşen erken bir aşamadır. Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerinden geçerek rahim içine ulaşır ve orada implantasyon süreci başlar. Bir haftalık gebelikte henüz hamilelik belirtileri ortaya çıkmamıştır ve genellikle anne adayı gebeliğin farkında değildir. Peki, 1 haftalık hamilelikte beta hCG değeri kaç olmalı?

Kadin 15-06-23 14:16

İkiz gebelikte beta HCG değeri nedir, kaç olmalı? İkiz gebelik beta HCG değerleri tablosu ve kan değerleri nasıl olmalı?

İkiz gebelik bir anne karnında iki embriyonun veya fetüsün aynı anda geliştiği bir durumdur. Genellikle birden fazla yumurtanın aynı anda döllenmesi veya tek bir yumurtanın bölünmesiyle oluşur. İkiz gebelikler doğal olarak meydana gelebileceği gibi tüp bebek veya yardımcı üreme teknolojileri kullanılarak da elde edilebilir. Peki, ikiz gebelikte beta HCG değeri kaç olmalı?

Kadin 15-06-23 14:14

Dış gebelikte beta hCG değerleri kaç olur, nasıl artar? Beta HCG değeri ile dış gebelik anlaşılır mı, iki katına çıkar mı?

Dış gebelik embriyonun rahim dışında başka bir bölgede tutunması durumudur. Normalde döllenmiş yumurta rahim iç tabakasına yerleşir ve burada gelişir. Ancak bazen embriyo fallop tüplerinde, servikste, overlerde veya diğer karın organlarında tutunabilir. Dış gebelik genellikle fallop tüplerinde meydana gelir ve bu nedenle tubal gebelik olarak da adlandırılır. Peki, dış gebelikte beta HCG değeri kaç olmalı?

Kadin 15-06-23 14:13

Keçi kaç ayda doğurur, kaç yaşında yavrular? Keçilerin gebelik süresi nedir, yılda kaç yavru doğurur?

Keçiler, etinden, sütünden, derisinden ve tiftiğinden faydalanılan, hayvancılık için önem taşıyan hayvanlardandır. Birçok ürün vermesi nedeniyle hayvan yetiştiricileri keçi besiciliğini daha verimli bulurlar. Keçilerin gebelik süresi, yaşlarına, cinslerine ya da yavrunun doğum şekline göre değişebilmektedir. Keçi yavruları gebelik esnasında bütün vücut gelişimlerini tamamlarlar. Bu yüzden gözleri açılmış ve tüylenmiş bir şekilde dünyaya gelirler. Keçilerin gebelik süresi nedir?

Haber 10-04-23 15:05

İnek kaç ayda doğurur, kaç saatte doğum yapar? İneklerde gebelik süresi nedir?

İnekler hem etinden hem de sütünden faydalanılan, hayvanlık ve süt ürünleri açısından çok büyük bir önem taşıyan hayvanlardır. Hayvancılıkla uğraşan kişiler, profesyonel olarak inek üretimi ve bakımı yaparlar. Dünyada pek çok inek türü bulunsa da doğum şekilleri ortak zamanlarda olduğu bilinir. Bu hayvanların önemi çok fazla olduğundan gebelikle ilgili bilgilerin bilinmesi, gebelik boyunca sağlıklı bir bakımdan geçmeleri için önemlidir. Peki, ineklerde gebelik süresi nedir?

Haber 10-04-23 15:05

Prolaktin hormonu nedir, kaç olmalı? Prolaktin hormonu yüksekliği nasıl düşürülür, kilo aldırır mı?

Prolaktin insan ve diğer memelilerde önemli bir hormondur ve çoğunlukla hipofiz bezinde üretilir. Prolaktin hormonu gebelik ve emzirme sürecinde önemli bir rol oynar ve süt üretimini arttırır. Ancak prolaktin aynı zamanda üreme fonksiyonları, metabolizma, immün yanıt, su ve elektrolit dengesi ve davranışsal işlevler gibi birçok farklı fizyolojik süreçte de rol oynar.

Haber 10-04-23 10:21

Progesteron hormonu nedir, kaç olmalı? Progesteron hormonu değeri ve görevleri nelerdir, yan etkileri nelerdir?

Progesteron hormonu kadın vücudu için oldukça önemli bir hormondur. Bu hormonun en temel işlevi üreme döngüsünün düzenlenmesidir. Yani adet döngüsünde yumurtalıklardan salınan östrojen hormonu ile birlikte çalışarak rahim astarının kalınlaşmasını sağlar ve böylece gebelik için hazır hale gelir. Eğer gebelik gerçekleşmezse progesteron seviyeleri düşer ve bu da adet kanamasına neden olur.

Haber 10-04-23 10:17

Gebeler oruç tutabilir mi? Hamileler ramazanda nasıl beslenmeli, emziren anneler nelere dikkat etmeli?

Ramazan ayı Müslümanlar için ibadet ve oruç tutma ayıdır. Hamile kadınlar da bu ayda oruç tutabilirler ancak sağlıklı bir gebelik süreci için doğru beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek çok önemlidir. Gebelik sürecinde vücut daha fazla besin ve enerji ihtiyacı duyar bu nedenle hamile kadınlar oruç tutarken yeterli miktarda besin alımını sağlamak için özen göstermelidirler.

Haber 07-04-23 15:42

Cinsel hastalıklar nelerdir, nasıl bulaşır? Cinsel hastalık belirtileri nelerdir, test nerede yaptırılır, idrar ve kan tahlilinde belli olur mu?

Düzenli ve sağlıklı bir cinsel yaşam her bireyin hakkıdır. Ancak ilk cinsel ilişki tecrübesinden itibaren bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. İstenmeyen gebelik durumunun oluşmaması, hastalık, virüs, enfeksiyon gibi ciddi sorunlara sebebiyet verebilecek olasılıkların en aza indirgenebilmesi için alınacak önlemler de bu noktalar arasında yer alır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ne zaman belli olur, teşhis nasıl koyulur?

Kadin 24-03-23 17:28

Kadın prezervatifi nedir, nasıl takılır? Kadın kondomu nasıl kullanılır, erkek prezervatifi arasındaki farklar nelerdir?

Cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklardan, virüslerden ya da enfeksiyonlardan korunmak için birden fazla yol bulunur. Kadın kondomu ya da diğer adı ile kadın prezervatifi ya da femidom, istenmeyen gebelik ya da cinsel ilişki yolu ile bulaşan hastalıklardan koruyan ürünler arasında yer alır. Hiçbir korunma yönteminde söylenemediği gibi kadın kondomu için de yüzde yüz oranında korunma ihtimali bulunduğu söylenmez. Kadın prezervatifi ve erkek prezervatifi arasındaki farklar nelerdir?

Kadin 24-03-23 17:26

Prezervatif kullanım rehberi nedir? Prezervatif nedir, nasıl kullanılmalıdır, ne işe yarar?

Beş yüz yıla yakın zamandır kullanılan korunma yöntemlerinden biri de prezervatif diğer adı ile kondom olmuştur. Tüm dünyada on dokuzuncu yüzyıldan bu yana kullanılan bir üründür. Yüzde yüz olmasa da yüksek oranda istenmeyen gebelik durumlarından ya da cinsel ilişki sırasında bulaşabilecek virüslerden, bakterilerden ve bazı hastalıklardan koruduğu ve en sağlıklı, en güvenilir korunma yöntemi olduğu bilinir. Peki, prezervatif yüzde kaç koruma sağlar?

Kadin 24-03-23 17:25

Gebelikte TSH değeri kaç olmalıdır, T3 T4 TSH normal değerleri nelerdir? Hamilelikte TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi, TSH yüksekliği nasıl düşürülür?

Gebelikte anne ve bebeğin hayatı için önemli olan değerler bulunmaktadır. Bu değerlerden birisi de annenin tiroid değerleridir. Gebelikte tiroid hormonlarındaki değişimler, annenin ve bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşır. TSH değeri, gebelikte sıkça takip edilen bir parametre olup uygun seviyelerde tutulması önemlidir. Düzenli doktor kontrollerini aksatmamaya gebelik süresince dikkat edilmelidir. Peki, gebelikte TSH kaç olmalıdır ve TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi?

Kadin 17-03-23 16:51

Hamileler şalgam içebilir mi, şalgam suyu sağlıklı mı? Hamilelikte şalgam nasıl tüketilir mi, şalgam suyu mideye zarar verir mi?

Gebelik döneminde tüketilen besinlere çok dikkat etmek gerekir. Bitkisel kaynakların vücut için pek çok faydası olsa da içerdikleri bileşenlerden dolayı bazen zararlı olabilirler. Hamilelikte ekstra dikkat edilmesi gereken beslenme konusunda anne adaylarının merak ettiği konulardan biri de şalgam tüketimidir. Yararlı bir içecek olan şalgamın gebelik döneminde tüketimi ile ilgili mutlaka bilgi sahibi olmak ve doğru miktarda tüketmek çok önemlidir. Şalgam suyu mideye zarar verir mi?

Kadin 07-03-23 17:59

Hamilelikte mide yanması neden olur, ne zaman başlar? Mide yanması hamilelik belirtisi mi, nasıl geçer?

Mide, vücudumuzdaki en çabuk etkilenen organlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle gebelik gibi hassas olan dönemlerde hamileliğin ilk belirtilerinden birisi olan mide bulantısı ve mide yanması oldukça sık karşılaşılan bir rahatsızlıktı olarak karşımıza çıkar. Özellikle hamilelik döneminde görülen ilk belirtilerden bir tanesidir. Bebek anne karnında büyüdükçe anne adayının mide yanması şikâyetleri de artabilir. Peki, hamilelikte mide yanması neden olur?

Kadin 07-03-23 17:57

Ablasyo plasenta nedir, bebeğin plasentadan ayrılması belirtileri nedir? Plasenta dekolmanının gebe ve bebek üzerindeki etkileri nedir, bebek kordonu neden kopar?

Gebelik dönemi her anne adayı için hem sevinç verici hem de endişeli bir dönemdir. Bu dönemde bazı anne adayları bebeklerine bir şey olacak endişesi yaşayabilir. Tüm anne adayları hamilelik döneminin sorunsuz bir şekilde geçmesini ister. Sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına almak için gün sayarlar. Ancak bazen beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumlardan biri ablasyo plasentadır. Peki, bebeğin plasentadan ayrılma belirtileri nelerdir?

Kadin 03-03-23 17:26

Hamilelikte kulak problemleri nedir, tedavisi nasıl yapılır? Hamilelikte kulak problemleri bebeğe zarar verir mi?

Gebelik dönemi anne adaylarının sağlıklarına en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönemde anne karnındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi son derece önemlidir. Gebelik döneminde anne adayları birçok hastalığa daha açık olur. Bu yüzden de daha kolay rahatsızlanırlar. Grip, nezle gibi hastalıkların yanı sıra kulak problemleri de ortaya çıkabilir. Peki, hamilelikte kulak problemleri nasıl tedavi edilir?

Kadin 03-03-23 17:26

Hamileler maydanoz yiyebilir mi, maydanoz düşüğe sebep olur mu? Hamileler maydanoz suyu içerse ne olur?

Gebelik dönemi anne adaylarının yeme içmelerine en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönem anne adaylarının hem kendileri hem de bebeklerinin sağlıkları için doktorlarının önerileri doğrultusunda hareket etmeleri önemlidir. Hamilelik süresi boyunca anne adaylarının yedikleri içtikleri her şeye ekstra özen göstermeleri gerekir. Bazı yiyecekler, anne adayları için risk teşkil edebilir. Peki, hamilelerde maydanoz tüketimi zararlı mı?

Kadin 03-03-23 17:26

Hamileler uçak yolculuğu yapabilir mi, uçuş yasağı ne zaman başlar? Hamileyken uçağa binmek zararlı mı?

Gebelik dönemi her anne adayı için oldukça özel bir dönemdir. Bu dönemde anne adayları tatil planları yapabilir ve araba yerine uçakla yolculuk yapmayı tercih edebilir. Gebeyken uçakla yolculuk yapmak bazı anne adaylarının endişe duymasına da sebep olabilir. Hamilelik dönemindeki korkular ve endişeler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Peki, hamilelerde uçak yasağı ne zaman başlar?

Kadin 03-03-23 17:25

Gebeliğin ilk zamanları dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, ilk 3 ve 6 ay nelere dikkat edilmelidir? Hamilelikte ay ay dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hamilelik dönemi anne adayları için oldukça özel bir süreçtir. 9 aylık gebelik süreci boyunca anne adaylarında hem fiziksel hem de ruhsal yönden pek çok değişim yaşanır. Anne adaylarının bu süreci sağlıklı ve rahat geçirmeleri son derece önemlidir. Özellikle hamileliğin ilk ayları gebeliğin gidişatı açısından büyük önem taşır. Peki, hamilelikte 3 ve 6. aylarda nelere dikkat edilmelidir?

Kadin 03-03-23 17:25

Hamilelikte diş ağrısı ne zaman başlar, nasıl geçer? Hamilelikte diş ağrısına iyi gelen İbrahim Saraçoğlu kürü tarifi nedir?

Hamilelik dönemi fiziksel ve hormonal değişimlerin yaşandığı bir dönemdir. Gebelik süresince yaşanan çeşitli sorunlar baş gösterebilir. Diş ağrısının yaşanması da hamilelik döneminde yaşanabilen bir durumdur. Hamilelik süresince yaşanan diş ağrısı doğal bir süreç olsa da anne adayı için oldukça sıkıntılı bir süreç olabiliyor. Hamilelikte diş ağrısı neden olur?

Kadin 03-03-23 17:16