Asker Kurtarma Haberleri

Jandarma’dan magandalara geçit yok

Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düğün, kına gecesi ve asker eğlencelerinde silahla havaya ateş açan 28 şahsa adli işlem başlattı.

Yurthaber 2024-04-26 11:05:58

Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a demirletildi

Çanakkale Boğazı’nda AK DISCOVERY isimli kuru yük gemisinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait ‘Kurtarma-13’ römorkörü ile Karanlık Liman demir bölgesine demirletildi.

Yurthaber 2024-04-26 08:20:14

İzmir'de denizde kaybolduğu değerlendirilen düzensiz göçmen için arama kurtarma çalışması yürütülüyor

İzmir açıklarında, yardım talebinde bulunan lastik bottaki 18 düzensiz göçmen kurtarıldı, denizde kaybolduğu değerlendirilen 1 düzensiz göçmen için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Yurthaber 2024-04-25 09:57:10

Trabzon'da teleferikte mahsur kalanları kurtarma tatbikatı yapıldı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Yurthaber 2024-04-19 13:41:57

ÇEDAŞ’ın gönüllüler ekibi profesyonel “arama-kurtarma” personeli oldu

ÇEDAŞ çalışanlarından oluşan 27 kişilik bir ekip, AFAD’ın “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Bin Arama Kurtarma Personeli Yetiştirme” Projesi kapsamında eğitimlerini tamamladı.

Yurthaber 18-04-24 14:38

Ramazan tatilinde itfaiye 42 olaya müdahale etti

Düzce İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı tatili boyunca en çok yangın ve hayvan kurtarma vakalarına çıkış yaptı.

Yurthaber 18-04-24 14:09

8 Nisan'dan bu yana Karadeniz'de eller tetikte! Türkiye de katılıyor... NATO’dan büyük tatbikat: Deniz Kalkanı

NATO’nun Karadeniz’deki en büyük tatbikatı olan “Deniz Kalkanı” devam ediyor. 8 Nisan'da başlayan dev tatbikata 13 ülkeden onlarca savaş gemisi ve binlerce asker katılıyor. Söz konusu tatbikat Ukrayna ve Rusya'dan sonra İran ve İsrail arasındaki gerilimin tavan yaptığı günlere denk gelmesi ise dikkat çekerken "NATO'dan gövde gösterisi" yorumlarına neden oldu. Söz konusu tatbikata Türkiye de katılıyor.

Haber 17-04-24 09:11

Asker üniformalı garson, yabancı müşterilere servis yaptı! TikTok'ta yayıldı... Lüks restoranda tepki çeken görüntü

Lüks bir restoranda çekildiği öne sürülen görüntüler olay yarattı. Söz konusu görüntülerde, asker üniforması giyen bir garsonun yabancı müşterilere servis yaptığı anlar yer aldı. Sosyal medya platformu TikTok'ta yayılan görüntüler bir anda tepkilerin odağı haline geldi. İstanbul Valiliğinden görüntülerle ilgili gelen açıklamaya göre 3 kişi gözaltına alındı.

Haber 17-04-24 08:35

Antalya'daki teleferik kazasının nedeni belli oldu! Açıklamalar peş peşe geldi

Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında bir kişi hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği 605 rakımlı teleferik hattında şu ana kadar 137 kişi kurtarıldı. Kazanın neden olduğuna dair hem AFAD Başkanı Okay Memiş hem de CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Haber 13-04-24 14:12

Türkiye'nin gözü Antalya'daydı! Mahsur kalan tüm vatandaşlar 23 saat sonra kurtarıldı: İner inmez ilk işi bakın ne oldu

Türkiye dün akşamdan bu yana Antalya'daki kurtarma operasyonlarına kilitlendi. Antalya Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda 1 kişi hayatını kaybetti. Operasyonların 20. saatinin sonunda bir kadın kurtarıldı. Talihsiz kadının ilk işi yere eğilerek öpmek oldu. Devam eden operasyonlarla birlikte kalan tüm vatandaşlar 23 saatin ardından kabinlerden tahliye edilebildi. İşte tüm detaylar...

Haber 13-04-24 08:23

Antalya'daki teleferik faciasına ilişkin Fahrettin Altun'dan açıklama: 'Gerekli soruşturmalar başlatılacak'

Antalya'da devrilen teleferik direğine çarpan kabin parçalandı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan 184 kişiyi kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun faciaya ilişkin "Olayla ilgili gerekli soruşturmalar başlatılacak, kaza tüm yönleriyle araştırılacaktır" dedi.

Haber 12-04-24 23:26

Issız bir adada mahsur kaldılar: Film sahnelerini aratmayan kurtarma operasyonu! Dikkat çeken o yazı

Üç gemici 31 Mart tarihinde 20 metre uzunluğundaki bir gemi ile okyanusa açıldı. 6 gün geçmesine rağmen haber alınamayan mürettebat için yakınları ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen ABD Sahil Güvenliği arama çalışmaları sırasında ıssız bir adadaki kumsalda bir farklılık olduğunu fark etti.

Haber 12-04-24 09:32

Van'da feci kaza! Askeri araç devrildi: 13 asker hastaneye kaldırıldı

Van’da sürücüsünün kontrolünü yitirdiği askeri araç, devrildi. Kaza, 1'i hafif yaralı, 13 asker kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Haber 07-04-24 14:59

CHP'li isim paylaştı, sosyal medyada gündem oldu! Rütbeli askerler isyan etti: 'Hiçbir güvenlik önlemi yok'

Diyarbakır’da beş rütbeli asker, hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan kamyon kasasında kışlaya götürüldü. Yaşadıkları olayı video çekerek kayda alan askerler, duruma isyan etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, askerlerin o görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Tepki çeken olay, sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar...

Haber 07-04-24 11:59

Askeri birliğinde yatağında ölü olarak bulunan asker son yolculuğuna uğurlandı

Kayseri 1. Komando Tugayı’nda vatani görevini yaparken koğuştaki yatağında ölü bulunan 22 yaşındaki Samet Tahmaz memleketi Giresun’da törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yurthaber 03-04-24 14:22

Hakkari'de endişe yaratan görüntüler! DEM Parti protestolarında silahlar meydana çıktı, asker şehre indi

DEM Parti'nin kazandığı Van Büyükşehir Belediye başkanlığının İl Seçim Kurulu kararıyla ikinci sıradaki AK Parti'ye verilmesinin ardından sokaklar karıştı. Protestoların adreslerinden biri de Hakkari olurken, bölgeden gelen görüntüler endişe yarattı. Silahların çıktığı protestolara müdahale için, askerin şehre indiği görüldü.

Haber 03-04-24 06:42

Ankara'da moloz kaldırma çalışmaları sırasında istinat duvarı çöktü

Çankaya ilçesinde, yıkımı yapılan binanın moloz kaldırma çalışmaları sırasında istinat duvarının çökmesi sonucu enkaz altında kalan işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 01-04-24 14:39

Son dakika! İstanbul'da korkutan dakikalar... Yangın çıktı: 5 katlı binada mahsur kalanlar var

Son dakika haberi: İstanbul'da sabah saatlerinde korkutan olay. Esenyurt’ta 5 katlı binada nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. Çok sayıda ekip yangına müdahale ediyor. Binada mahsur kalan vatandaşlar olduğu belirtildi. Kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haber 28-03-24 10:29

Afyonkarahisar'daki merkezde 7 yılda 2 bin 500 yaban hayvanı tedavi edildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) bölgedeki yaralı ve yardıma muhtaç yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonları yapılıyor.

Yurthaber 27-03-24 12:29

ABD'de facia! Singapur bandıralı gemi köprüye çarptı: Bölgeden ilk görüntüler geldi!

ABD'deki Baltimore şehrinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne bir geminin çarptığı bildirildi. Sahil Güvenlik sözcüsünden yapılan açıklamada, geminin Singapur bandıralı kargo gemisi olduğu tespit edildi. Yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin suya düştüğü tahmin edilen en az 20 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Köprünün yıkılma anı saniye saniye kameralara yansıdı. İşte o anlar!

Haber 26-03-24 10:14

Dondurucu soğuk suda eğitim yapıyorlar

Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birliği (MAK), soğuk havaya aldırış etmeden denizde yaz hazırlıklarına başladı.

Yurthaber 22-03-24 10:02

Gecenin ayazında zorlu tatbikat: ’Hassas burunlar’ doğal afetlere hazırlanıyor

Kırıkkale’de muhtemel doğal afetlere karşı hazırlıklarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, hassas burun köpeklerle gecenin ayazında tatbikat yaptı.

Yurthaber 22-03-24 08:42

Iğdır'da gönüllüler AFAD'ın arama kurtarma eğitimleriyle olası afetlere hazırlanıyor

Iğdır'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının "100 Bin Arama Kurtarma Personeli Projesi" kapsamında, teorik ve pratik eğitimlerle geleceğin kurtarma ekipleri yetiştiriliyor.

Yurthaber 21-03-24 11:39

SON DAKİKA | MSB acı haberi duyurdu! Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Son dakika haberi: MSB, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Haber 19-03-24 15:15

SAK timi, boğulma vakalarının arttığı yaz dönemindeki görevlere hazırlanıyor

Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan ve yazın boğulma vakalarının arttığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde görev yapan Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi, suda kaybolan ve yardım isteyenlerin imdadına hızla yetişmek için eğitimlerini aksatmıyor.

Yurthaber 19-03-24 11:55

Samsun'da Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi ziyarete açıldı

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi "TCSG-Dost" gemisi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun'a geldi.

Yurthaber 18-03-24 15:21

Fransa savaşa dahil mi oluyor? Macron yeni açıklama, 'Kara operasyonu' mesajı

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Macron, gazetecilerin "Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil" açıklamasını sorması üzerine "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek" dedi.

Haber 17-03-24 18:39

Göklerde süzülürken şehit oldular! Türk Yıldızları 12 yılda 3 pilotunu kaybetti: Konya'dan gelen acı haber akıllara o kazaları getirdi

Dün 1 personelin şehit olup pilotun kurtulduğu Türk Yıldızları uçağı bugüne dek time ait düşen 4. NF-5 uçağı oldu. 199'de kurulan Türk Yıldızları'nın son 12 yılda 4 uçağı çeşitli nedenlerle düştü. Bu kazalarda 3 asker şehit oldu. Kazalardan birinin nedeni ise son derece talihsizdi...

Haber 15-03-24 12:51

Jandarma Komutanlığında yaralanan asker hayatını kaybetti

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nda silahla başından vurulan er Ahmet Talha Akçay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 15-03-24 07:49

Tayland Donanması'nda 'dost ateşi' krizi! Kendi savaş gemilerini vurdular: Çok sayıda yaralı var

Tayland Donanması’na ait bir savaş gemisinden kazayla ateşlenen top mermisi, aynı limandaki başka bir savaş gemisine isabet etti. Olayda 2’si ağır olmak üzere 13 asker yaralandı.

Haber 14-03-24 22:09

Murat Ceylan ünlü oyuncuyla pozunu paylaştı! Hasretime dayanamadı

Survivor yarışmasının sunuculuğunu üstlenen Murat Ceylan'dan oyuncu Hande Doğandemir ile paylaşım yaptı. Paylaşımına Ceylan, "Hasretime dayanamadı. Asker ocağıma geldi" notunu yazdı.

Magazin 12-03-24 17:06

Aladağlar'da facia! Kayak sırasında üzerine kar kütlesi düşen kadın rehber hayatını kaybetti

Niğde'de 6 kişilik Alman turist gruba rehberlik etmek için Aladağlar'a çıkan dağcı, kar kütlesi altında kalarak hayatını kaybetti. Ölen dağcının cansız bedenini kurtarma çalışmalarına çığ riski nedeniyle yarın başlanacak.

Haber 10-03-24 20:39

Kemer Belediyesi’nden okullarda deprem farkındalık eğitimi

Kemer Arama ve Kurtarma Derneği (KEMKUT) tarafından ilçedeki okullarda deprem farkındalık eğitimi verildi.

Yurthaber 08-03-24 15:27

Arama kurtarma köpeği Moka her gün 3 saatlik eğitimle olası afetlere hazırlanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde görev alan Sakarya İtfaiyesinin arama kurtarma köpeği "Moka", günlük 3 saatlik eğitim programı sayesinde her zaman göreve hazır bekliyor.

Yurthaber 07-03-24 12:07

Esenler'de havaya ateş eden maganda gözaltına alındı!

Esenler'de asker eğlencesi adı altında havaya ateş açıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından harekete geçen Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri S.Ö.(20)'yü gözaltına aldı.

Haber 05-03-24 00:16

Sultanbeyli'de asker eğlencesinde trafiği tehlikeye düşüren 4 kişiye ceza kesildi

Sultanbeyli'de asker eğlencesinde trafiği tehlikeye düşüren 4 kişiye 8 bin 280 lira para cezası verildi.

Yurthaber 04-03-24 10:22

Arnavutköy’de mevlit yemeğinde onlarca kişi zehirlendi

Arnavutköy’de asker mevlidinde dağıtılan yemeği yiyen çok sayıda vatandaş zehirlendi. Rahatsızlanan vatandaşlar, ambulansla Arnavutköy Devlet hastanesine kaldırıldı.

Yurthaber 04-03-24 08:07

Üniversitenin arama kurtarma ekibi eğitimlerle göreve hazır

Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) akademik ve idari personelinden oluşan 41 kişilik Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibi, afetlere tatbikatlarla hazırlanıyor.

Yurthaber 01-03-24 11:59

Putin'den Batı'ya çok sert rest! NATO üyelerine alenen nükleer tehdit: Medeniyetin yok olması...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme fikrini desteklediğini belirtmesi sonrası NATO ülkelerine ateş püskürdü. Nükleer silahları kullanmaktan çekinmeyeceğini belirten Putin, Fransa'nın bu tutumunun "çok trajik sonuçlar doğucağını" ifade etti.

Haber 29-02-24 17:34

Marmaris'te kayalıklarda mahsur kalan keçi kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, kayalıklarda mahsur kalan keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibince kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Yurthaber 29-02-24 13:51

Askerlerin devrecilik kavgası kanlı bitti! Cinnet getiren jandarma, arkadaşını tüfekle vurdu

İzmir’de iki asker arasındaki devrecilik tartışması kanlı bitti. Hastanede mahkum koğuşundaki nöbet değişimi esnasında iki jandarma er, tertipçilik yüzünden kavga etti. Üst devresinin şiddet uyguladığı alt devre er, cinnet getirerek tüfeğiyle etrafa rastgele ateş açtı. Duvardan seken mermilerden ikisi, kavga ettiği üst devre ere isabet etti. Yaralanan askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. İşte detaylar...

Haber 29-02-24 12:59

Bingöl'de çığ altında kalan kişi için kurtarma çalışması başlatıldı

Bingöl'ün Genç ilçesinde 1 kişinin çığ altında kaldığı ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerce arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Yurthaber 28-02-24 09:42

Bingöl'de çığ faciası! Ayak izleri ekipleri harekete geçirdi: Kayıp vatandaş aranıyor

Dün akşam saatlerinde Bingöl'de çığ düştü. Çığ düşen bölgedeki ayak izleri ekipleri harekete geçirdi. Arama kurtarma çalışmaları bu sabah da devam etti.

Haber 28-02-24 09:22

Fransa 'asker gönderebiliriz' dedi, Rusya resti çekti: NATO'yla çatışma kaçınılmaz olur!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderilmesi seçeneğinin göz ardı edilemeyeceğini söylemesi tansiyonu yükseltti. Endişelendiren yanıt ise Rusya'dan geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Bu durumda NATO ile çatışma kaçınılmaz olur" ifadeleri yer aldı.

Haber 27-02-24 14:48

Manavgat Irmağı’nda batan tekneye vinçli kurtarma

Antalya’da Manavgat Irmağı’nda batan tekne, itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkartıldı.

Yurthaber 27-02-24 09:58

Büyükelçilik önünde kendini ateşe verdi, nefesi kesilene kadar aynı cümleyi bağırdı! Dünyayı dehşete düşüren görüntülerdeki kişi ABD askeri çıktı

ABD'nin başkenti Washington'da büyükelçilik önünde kendini yakan kişinin görüntüsü tüyleri diken diken etti. Sosyal medyada viral olup tüm dünyanın konuştuğu görüntülerdeki kişinin 25 yaşındaki bir asker olduğu ortaya çıktı. "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim" dedikten sonra başından aşağı benzin döküp kendini ateşe veren asker, nefesi kesilene dek aynı cümleyi tekrar etti.

Haber 26-02-24 09:08

Isparta'da asker eğlencesinde çıkan bıçaklı kavgada bir kişi yaralandı

Isparta'da asker eğlencesinde çıkan bıçaklı kavgada bir kişi yaralandı.

Yurthaber 26-02-24 08:41

Mükremin Gezgin kurula girmişti! Askere gideceğini öğrenince isyan etti: Kadınlığımı...

TikTok hesabında hamilelik senaryosu kurgulayarak doğum taklidi yapan Mükremin Gezgin son dönemde değişimi ve açıklamalarıyla gündeme geliyordu. Asker kaçağı olan ve muaf olmak için elinden geleni yapan Gezgin askere gideceğini açıkladı.

Magazin 25-02-24 07:34

Marmara Denizi'ndeki kayıp gemicileri arama çalışmalarına SAS komandoları ve balıkçılar da katıldı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve bir kişinin cansız bedenine ulaşılan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki diğer 5 denizci için arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor.

Yurthaber 20-02-24 10:42