Polis Merkezi Haberleri

'Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddiasına DMM'den açıklama

Cumhurbaşkanlığı Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan için helikopter pisti yapıldı' iddiası doğru değildir" açıklamasında bulundu.

Haber 2024-05-04 21:01:38

SON DAKİKA | İçişleri Bakanlığı duyurdu! Sayın Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştır

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı tasarruf tedbirleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla Bakan Yerlikaya ve Bakan Yardımcılarının koruma araç ve polis sayılarının azaltıldığı belirtildi.

Haber 2024-05-04 12:36:27

EuroLeague'de olaylı gece! Fenerbahçe Beko-Monaco maçı sonrası ortalık karıştı, polis müdahale etti

THY Euroleague çeyrek final 4. maçında Fenerbahçe Beko sahasında Monaco'ya 65-62 kaybetti. Karşılaşmanın son bölümü oldukça gergin bir atmosferde geçerken, maçın bitimiyle Monaco'lu oyuncular tribünlerle tartışma yaşadı. Fenerbahçe Beko'lu oyuncular da bu tartışmaya dahil olurken, polis olaylara müdahale etti.

Spor 2024-05-03 23:18:16

Yıldız Tilbe trafik kazası geçirdi! Polis aracına arkadan çarptı

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe Pendik'te seyir halindeyken, sivil plakalı polis aracına arkadan çarptı. Tilbe'ye Trafik Kanunu'nun takip mesafesi maddesinden işlem yapıldı.

Magazin 2024-05-03 16:06:57

'Dini önder' olduğunu iddia etti: 13 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundu!

Ankara'da kendisini 'dini önder' olarak niteleyen ve güzellik merkezi sahibi olduğu öğrenilen 52 yaşındaki C.U.'nun 3 yıl önce 13 yaşındaki R.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. R.A., yaşadığı olayı 2 yıl boyunca korktuğu için sakladığı ortaya çıktı. R.A., sonunda ağabeyine yaşanan iğrenç olayı anlattıktan sonra soruşturma başlatıldı fakat kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı alındı.

Haber 03-05-24 12:03

Aranan şahıs bu kez dolaptan çıktı! 5 yıl hapis cezası vardı...

Mersin polisinin aranan şahıslara yönelik düzenlediği operasyonda 80 kişi yakalandı, hırsızlıktan 5 yıl hapis cezası olan hükümlü ise saklandığı dolapta bulundu. Geçtiğimiz günlerde de polis aranan bir başka şahsı fayansın arkasında duvarın içinde yakalamıştı.

Haber 03-05-24 11:43

Metroda iğrenç olay! Tacizci gözaltında

Başakşehir'de metroda bir genç kızı taciz eden şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaşanan iğrenç anlarda kalabalığa hiç aldırış etmeden cinsel organını çıkartan şahsı fark eden genç kız Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olmuştu.

Haber 03-05-24 09:22

Esenyurt'ta şoke eden olay! 18. kattan 17. kata indi, tepki alınca inmeye devam etti…

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yine inanılmaz bir olay yaşandı. Yabancı uyruklu bir şahıs, polis baskınından kurtulmaya çalışırken yaşadığı rezidansın 18. katından 17. katına indi. İndiği katta tepki ile karşılaşınca ise 2 kat daha aşağı indi. O anlar ise kameraya böyle yansıdı.

Haber 03-05-24 08:55

300 alacaklı iflas eden firmanın kapısına dayandı! Ne buldularsa yağmaladılar: Polis hemen devreye girdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir mobilya firması iflas etti. Firmadan alacaklı olduğunu söyleyen 300 kişi tırlarla gelip mağazada ne varsa yağmalamaya başladı. Ekiplerin devreye girmesiyle yağma sonlandırıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber 03-05-24 08:48

Dudak uçuklatan vurgun! Bu kez dolandırıcı polis çıktı: Mağdurların çoğu da polis

İstanbul Tuzla'da hırsızlık timinde görevli bir polis memurunun adı büyük bir dolandırıcılık olayına karıştı. Meslektaşları tarafından parmakla gösterilen o polis iddiaya göre hem mesai arkadaşlarını hem de bölge esnafını 20 milyon lira dolandırdı. İşte film senaryolarına taş çıkaracak o dolandırıcılık hikayesi.

Haber 03-05-24 06:37

Romanlar Konfederasyonu Başkanının, Umre için 400 kişiyi 10 milyon lira dolandırdı iddiası

Merkezi Kocaeli’de olan turizm acentesi sahibi Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve ekibinin umre ziyaretine gitmek isteyen yaklaşık 400 kişiyi 10 milyon lira dolandırdığı iddia edildi.

Yurthaber 02-05-24 15:13

Malatya'da uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 24 zanlı tutuklandı

Malatya'da polis ve jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 24 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 02-05-24 14:53

SON DAKİKA | Erdoğan'dan ABD'deki üniversitelerdeki polis müdahalesine tepki: İbretle takip ediyoruz!

Son dakika haberi: Demokratlar Birliği Çalıştayı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı'yı İsrail'in Gazze'deki katliamına sesiz kalmakla suçladı. ABD'deki üniversitelerdeki Gazze eylemlerine polis müdahalesine de tepki gösteren Erdoğan, "'Gösteri hakkı kutsaldır' diyenlerin 7 Ekim'den sonras ilk icraatları Filistin'e destek gösterilerini yasaklamak oldu" dedi.

Haber 02-05-24 14:42

Mağazadaki yaralı hırsızı görenler dondu kaldı! Kimse başa çıkamadı, yaka paça gözaltına alındı

Adana'da girdiği manzarada kanlar içinde hırsızlık yapan kadını görenle polise haber verdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, şüpheliden dışarı çıkmasını istedi ancak kadın kabul etmedi. Bunun üzerine içeri giren polis, kadını yaka paça gözaltına aldı.

Haber 02-05-24 14:21

Belediye önünde hareketli anlar: Üzerine benzin döküp kendini yakmak istedi! 'Ben yandım belediye de yansın'

Batman’da Mehmet Şah Başaran, seçim sonrası belediyeden aldığı yardımın kesildiği iddiasıyla belediye binası önünde “ben yandım belediye de yansın” diyerek üzerine benzin döküp kendini yakmak istedi. Belediye güvenlik görevlileri ve zabıta ekiplerinin müdahalesi ile Mehmet Şah Başaran’ın kendini yakma girişimi engellendi. Olay yerine gelen polis, Başaran’ı gözaltına aldı. İşte o görüntüler...

Haber 02-05-24 13:55

4 yaşındaki erkek çocuğa taciz iddiası ortalığı ayağa kaldırdı! Suriyeli aile mahalleden uzaklaştırıldı

Adana'da sokakta oynayan 4 yaşındaki erkek çocuğu A.K.'ye, Suriye uyruklu komşularının oğlu H.F.’nin (11) cinsel tacizde bulunduğu iddiası, mahalleyi ayağa kaldırdı. Ailenin şikayetçi olduğu, mahallelinin de linç girişiminde bulunduğu Suriyeli ailenin eşyaları evden atıldı. Olaya müdahale eden polis, Suriyeli aileyi mahalleden uzaklaştırdı. İşte detaylar...

Haber 02-05-24 10:40

Yılda 45 gün uyanık kalan ipek böcekleri, dut yapraklarıyla özenle besleniyorlar

Hatay’ın Defne ilçesinde kurulan eğitim merkezi, kadınlara istihdam sağlamak ve geleneksel ipek böcekciliği mesleğini canlandırmak amacıyla faaliyet gösteriyor.

Yurthaber 02-05-24 10:02

Ankara’da sağanak nedeniyle bazı metro istasyonları hizmet dışı kaldı

Ankara’da dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak nedeniyle metro hattının Yenimahalle-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında kalan bölümü hizmet dışı kaldı.

Yurthaber 02-05-24 10:01

Türkiye'ye getiriliyordu! Son anda fark edildi: Tır'dan külçe külçe altın çıktı

Kapıkule'de polis ekiplerinin yaptığı operasyonda 2 tırda külçe külçe altın yakalandı. Durdurulan tırlarda ayrıca lüks araç parçaları da ele geçirildi. Tırların sürücüleri gözaltına alınırken altının ne amaçla Türkiye'ye getirildiği de araştırılmaya başlandı.

Haber 02-05-24 09:37

Akılalmaz olay! Kaynanan ölüm büyüsü yaptırmış dedi, kadına yapmadığı kalmadı: 'Anka kuşu gelecek...'

Almanya'da sözde bir büyücü, Türk iş kadınını yıllar boyunca kandırdı. Kayınvalidesinin ölüm büyüsü yaptırdığını söyleyen sözde büyücü, kadının tam 5 milyon eurosunu aldı. Gerçek, iş kadınının ilaçlı suları içmeyi bırakınca, olanları ailesine anlatmasıyla ortaya çıkarken polis, Türkiye'ye kaçan Serkan ve Süreyya çiftini her yerde arıyor.

Haber 01-05-24 21:47

Yerlikaya'dan polis '1 Mayıs' teşekkürü! Saraçhane'deki görüntüler gündem olmuştu... 'Dünyaya örnek oldunuz'

1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polis izin vermedi. Saraçhane'de bazı gruplar ile polis ekipleri zaman zaman karşı karşıya geldi. Bazı grupların elindeki bayrak ve sopalarla polislere vurduğu görülürken, polisin önceki yıllara nazaran başta daha sakin bir tutum sergilemesi dikkat çekti. Görüntülerin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da polislere teşekkür ederken "Toplumsal olayların nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda, tüm dünyaya örnek oldunuz" ifadelerini kullandı.

Haber 01-05-24 15:33

Elazığ’da feci kaza! Ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı: 2’si polis 6 yaralı

Elazığ’da ambulans ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen feci kazada, 2’si polis toplamda 6 kişi yaralandı.

Haber 01-05-24 15:15

Canlı yayında Basını süpürün gerginliği: Polisin talimatı Deniz Zeyrek'i küplere bindirdi! Sen kimi süpürüyorsun?

1 Mayıs kutlamaları için tüm gözlerin çevrildiği Taksim'e yürümek isteyen gruba müdahale ederken polisin "Basını süpürün" talimatı canlı yayında tansiyonu yükseltti. Gazeteci Deniz Zeyrek talimatı duyunca ateş püskürdü, "O gariban polis memurlarına o talimatı kim veriyor? Toz muyuz biz! Sen kimi süpürüyorsun" dedi.

Haber 01-05-24 12:42

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Saraçhane'de polislerle tartıştı: Bana bağırma!

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, 1 Mayıs etkinlikleri için Saraçhane'deydi. TİP lideri Baş alanda polislerle tartıştı. Baş'ın "Bağırma" dediği duyulurken, polis de "Sana bağıran kim!" diye yanıt verdiği görüldü.

Haber 01-05-24 12:30

Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor! 1 Mayıs'a damga vurdu, 'Kaçakçı' sitemleri dikkat çekti

İstanbul'da 1 Mayıs için olağanüstü önlemler alındı. Saraçhane Meydanı'nda bulunan tarihi Bozdağan Su Kemeri'nin önündeki polis barikatının görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. Tarihi su kemerinin önünde etten duvar ören polislerin görüntüsü 1 Mayıs'a damga vuran kare oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, "Bu kadar polis ve askeri sınıra koysaydınız, değil kaçak göçmen, kaçak kuş bile içeri giremezdi" ifadelerini kullandı. Şahan Gökbakar ve Mustafa Sandal'dan gelen peş peşe paylaşımlar ise dikkat çekti

Haber 01-05-24 11:59

İzmir’de helikopter destekli operasyon! 13 şüpheli yakalandı

İzmir’de, polis ekiplerince belirlenen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen helikopter destekli operasyonda 13 şüpheli yakalandı. Operasyonda; 11 tabanca, bir miktar uyuşturucu madde ve çok sayıda silah parçası ele geçirildi.

Haber 01-05-24 07:33

ABD üniversitelerindeki Filistin'e destek eylemlerine polis müdahalesi! Protestocu öğrenciler gözaltında

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırı ve ablukası aylardır devam ederken; ABD'deki üniversitelerde düzenlenen Gazze Dayanışma Kampı eylemlerine polis müdahale etti. Kampüslere giren polisler, sert şekilde müdahale ettiği onlarca öğrenciyi kampüs dışına çıkardı ve gözaltına aldı.

Haber 01-05-24 06:42

SON DAKİKA | İstanbul'da 1 Mayıs gerilimi! CHP ve DİSK çağrı yapmıştı, Taksim'e çıkan yollar kapatıldı, gözaltılar var: Polisle göstericiler arasında arbede

Son dakika haberi: İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için Taksim Meydanı'na bu yıl da izin verilmedi. CHP ve DİSK başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları Taksim çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yasak kararından geri adım atmadı. Sabah saatlerinde Taksim'e çıkan yollar kapatıldı. Beşiktaş ve Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ne çıkan gruplara polis müdahale edip gözaltına aldı. Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen grupla polis arasında arbede çıktı.

Haber 01-05-24 06:24

İsrail polisine bıçakla saldırırken vurularak öldürülmüştü! Şanlıurfa'da görevli cami imamı olduğu ortaya çıktı! Ürdün'den Filistin'e geçiş yapmış

Kudüs’te İsrail polisine bıçakla saldırırken polis tarafından vurularak öldürülen Türk vatandaşının, Şanlıurfa’da görevli cami imamı Hasan Saklanan olduğu ortaya çıktı. 4 çocuk babası 34 yaşındaki Saklanan'ın eşi, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Saklanan'ın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla Ürdün'e gittiği ardından ise sınır kapısından Filistin topraklarına geçerek Mescidi Aksa’ya girmeye çalıştığı sırada olayın yaşandığı belirtildi.

Haber 30-04-24 23:51

Dedikodu iddiası katliam yaptırdı! 80 yaşındaki saldırgan kuaför salonunu bastı: 2 ölü

Kütahya'da bir kuaförde pompalı tüfekli katliam yaşandı. Mahallede eşiyle ilgili dedikodu yaptıkları iddia iddiasıyla, kuaför salonuna giren 80 yaşındaki saldırgan rastgele ateş açtı. Saldırıda kuaföre ile bir müşteri hayatını kaybetti. Olayın ardından tüfeğiyle evine giden saldırgan ise polis tarafından yakalandı.

Haber 30-04-24 20:12

Hırsızlık suçundan aranıyordu, uyuşturucuyla yakalandı

Kastamonu’da ’hırsızlık’ suçundan aranan şahıs polis ekipleri tarafından uyuşturucu madde ile yakalandı. Gözaltına alınan şahıs tutuklandı.

Yurthaber 30-04-24 15:13

Kudüs'teki Türk vatandaşı turist, İsrail polisini bıçakladı! Açılan ateşle öldürüldü

İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde polise bıçaklı saldırıda bulunduğu iddiasıyla bir kişiyi öldürdü. İsrail basını polis ateşiyle öldürüldüğü belirtilen kişinin Türk vatandaşı olduğunu aktardı. Gündem olan olayla ilgili diplomatik kaynaklardan da açıklama geldi.

Haber 30-04-24 14:33

İskenderun’da çeşitli suçlara karışan 6 şahıs gözaltına alındı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda çeşitli suçlara karışan 6 şahıs gözaltına alındı.

Yurthaber 30-04-24 14:24

AVM'de hırsızlık yapan kadınlar, yakalanınca ortalığı birbirine kattı! O anlar kamerada

Bakırköy'de bulunan iki alışveriş merkezinden kıyafet ve para çaldığı iddia edilen 3 kişi, fark edilince güvenlik görevlilerince yakalandı. Güvenlik görevlilerine zorluk çıkaran hırsızlık şüphelilerini polis gözaltına aldı. 18 yaşından küçük olduğu belirtilen şüphelilerin yakalandığı anlar, vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. İşte o görüntüler...

Haber 30-04-24 13:59

Bildiğiniz tüm saklanma alanlarını unutun! Böylesini daha önce görmediniz: Polis bile çıkardığı yere şaşırdı

Mersin'de aranan şahıslara yönelik operasyonda uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı. 8 ayrı dosyadan 7 yıl 7 ay hapis cezası alan bir şüpheli evindeki yatak odasında bulunan gizli bölmede yakalandı. Firarinin, banyosunun içinde fayansların arkasından özel bir bölme yaptırdığı belirlendi. Aranan şahsı bulunduğu yerde çıkaran polis bile gizlenme yerine şaşırdı.

Haber 30-04-24 12:49

Sosyal medyada medyum rezaleti: Canlı yayında soyunup cinsel organını gösterdi! 'Ya kızını ya da anasını alacağım'

Mardin'de kendisini 'medyum' olarak tanıtan ve sosyal medyada 'Yusuf Murat' adını kullanan Yusuf Y., açtığı canlı yayında tartıştığı kişilere tehdit ve küfürler savurdu. Kaydedilen görüntülerde soyunup cinsel organını da gösteren Yusuf Y.'nin, "Benim utanmam yok. Anlamadın işte. Ya kızını alacağım ya da anasını alacağım. Başka yolu yok. Geliyorum" dediği görüldü. Yusuf Y. hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. İşte iğrenç olayın detayları...

Haber 30-04-24 12:45

Ordu’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Ordu’da polis ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında yapılan operasyonda 3 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 30-04-24 12:12

Korkunç olay! Kurban 10, katil 17 yaşında... Kız kardeşini defalarca bıçaklayarak öldürdü

Avustralya'nın New South Wales kentinde 10 yaşındaki bir kız çocuğu evinde bıçakla yaralandıktan sonra trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Polis, kurbanın kız kardeşi olduğu belirtilen 17 yaşındaki bir kızı tutukladı.

Trend 30-04-24 09:10

Samsun'da dehşet! Kendisini aldattığını öne sürdüğü sevgilisini banyoda başından vurarak öldürdü

Samsun'da dehşet dolu bir olay yaşandı. 39 yaşındaki Ertuğrul T., kendisini aldattığını öne sürdüğü sevgilisi Gülcan Güneş ile tartışmaya başladı. Tartışmanın boyutu büyüyünce Ertuğrul T., çocuğunun annesi Gülcan Güneş'i banyoda tabancayla başından vurarak, öldürdü. Birlikteliklerinden olan küçük çocuğu da alıp kaçan Ertuğrul T., kısa sürede polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.

Haber 30-04-24 01:01

'Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı' iddiası yalanlandı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan, 'Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı' iddiası doğru değildir." denildi.

Haber 29-04-24 16:50

Polis 5 bin 150 paket kaçak sigara ve makaron ele geçirdi

Afyonkarahisar’ın iki ilçesinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 150 paket sigara ve 857 bin 100 adet boş makaron ele geçirildi.

Yurthaber 29-04-24 12:13

Yer: Isparta! Acı haber geldi... Asker, polis aracına çarptı: Şehit ve yaralılar var

Isparta'da bir askeri personelin kullandığı araç radar uygulama bölgesinde görevli polis memuru Yonuz Turan'a çarptı. Hastaneye kaldırılan Turan, kurtarılamayarak şehit oldu. Araçta bulunan 3 kişi ise yaralandı. Turan'ın evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

Haber 29-04-24 12:02

Akılalmaz olay kamerada! Polis pasaport sordu, Kenyalı kadın soyundu

Şişli Mecidiyeköy'de polisin pasaport kontrolü yapmak istediği Kenyalı kadın, oturma izni olmayınca soyunarak polise direndi. Yaşanan arbedede polis ekibi, kadına üstünü örtmek için battaniye ile müdahale etti. Yaşananlar kameralara yansırken, soyunan kadının o anlarını uyarılara rağmen kayda alan iki şahıs ise polise hakaret ve iftirada bulununca gözaltına alındı. İşte o görüntüler...

Haber 29-04-24 10:59

Uzmanlar sık sık uyarıyordu! AFAD deprem beklenen o il için harekete geçti: Çadırlar gönderildi, Konteyner kentler oluşturuldu

Türkiye'nin birinci dereceden deprem kuşağı bölgesinde olan Hakkari için yetkililer harekete geçti. AFAD, olası deprem için şehirde konteyner alanları oluşturdu. Ayrıca polis ve jandarmaya da deprem eğitimleri verildi. Öte yandan Şemdinli-Yüksekova fay hattı incelendi ve bölgede aktif bir fay hattı tespit edildi. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Yaklaşık 100 kilometre boyunda bir fay. Büyük kırıldığı zaman 7'lik deprem üretme potansiyeli olan bir fay" ifadelerini kullandı.

Haber 29-04-24 10:14

Taksim Meydanı’nda geçtiğimiz yaz meydana gelen olayın görüntüleri ortaya çıktı

Taksim Meydanı’na giren polis ekibinin önlerinden çekilmeleri için korna çaldığı iki genç kadın, hem çekilmeyip hem de küfürler savurunca ortalık karıştı.

Yurthaber 29-04-24 10:02

Büyükçekmece'de cinayet! Parkta bıçaklanan kişi hayatını kaybetti

İstanbul Büyükçekmece'de bir parkta kimliği belirsiz kişi ve ya kişiler tarafından bıçaklanan Yıldıray K. (50) kanlar içinde dakikalarca yürüdükten hayatını kaybetti. Polis, olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Haber 29-04-24 00:05

Türk mühendislerden oluşan ekip geliştirdi! Uçaklardaki ‘kara kutulardan’ esinlenildi: Projede hem deprem öncesi hem sırası hem de sonrası var

İzmir’de Türk mühendislerden oluşan bir ekip, ‘Deprem Kara Kutu Sistemi’ projesini geliştirdi. Uçaklarda bulunan ve uçağın düşmesini engelleyen ‘kara kutulardan’ esinlenerek geliştirilen proje ile deprem öncesi, sırası ve sonrasında risk oluşturacak 4 faktör engellenerek; muhtemel tehlikelerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Projenin çıkış aşamasını ise 9 Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Zafer Akçığ anlattı.

Haber 28-04-24 10:47

İsrailliler, Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi! Polis göstericilere sert müdahalede bulundu

İsrailliler, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir anlaşması yapılması ile Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası talebiyle ülke genelinde protesto gösterileri düzenledi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana devam eden esir protestolarında bugün polis, Netanyahu hükümetini istifaya çağıran göstericilere sert müdahalede bulundu.

Haber 27-04-24 23:47

Adıyaman'da bir polis, meslektaşlarına ateş etti! Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, görev başındaki diğer polis memurlarına ateş açtı. İçişleri Bakanı Yerlikaya ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen 2 polisin şehit olduğunu açıkladı.

Haber 27-04-24 21:51