Us Led Airstrikes Haberleri

Mustafa Bozbey'in mazbata töreninde gündem olan anlar! Değerli alkışlarınız bu kadar mı millet?

CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey için düzenlenen mazbata töreninde, İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un sözleri gündem oldu. Bozbey'i anons eden Us "Değerli alkışlarınız bu kadar mı millet? Bu kadar mı beklediniz?" ifadelerini kullandı. Us hakkında ortaya çıkan görüntüler sonrası Yüksek Seçim Kurulu ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı idari soruşturma başlattı.

Haber 2024-04-07 18:21:57

Ataşehir Belediyesinden ekranlarda gösterilen İYİ Parti afişi ile ilgili açıklama:

Ataşehir Belediyesi, ilçedeki LED ekranlarda İYİ Parti afişlerinin gösterilmesine ilişkin, bir şirket tarafından sözleşmeyle kiralanan LED ekranlarda yayımlanan reklam ve ilanlarda, belediyenin bir sorumluluğunun olmadığını belirtti.

Yurthaber 2024-02-01 15:48:14

Çok satanlarda bir numara! HEPA filtreli, LED ışık fırçalı ve sessiz Greenote Süpürge'yi inceledik

Temizlikte devrim niteliğinde bir adım olan kablosuz elektrikli süpürgeler pratik, hafif ve güçlü tasarımları ile ev temizliğini bir adım öteye taşıyor. Hafif tasarımları ile temizliği kolaylaştıran elektrikli süpürgeler güçlü performanslarıyla evlerimizi daha etkili bir şekilde temizlememizi sağlıyor. Bu yazımızda sahip olduğu özellikleriyle tam bir fiyat performans ürünü olan Greenote Akülü Elektrikli Süpürge'yi sizin için inceledik.

Haber 2024-01-09 17:46:19

Sosyal medya bu kareleri konuşuyor! Atatürk Havalimanı'nın son hali havadan görüntülendi: Pistlerin üzerine kuruluyor

Türk sivil havacılık tarihinin önemli köşe taşlarından biri olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin son hali havadan görüntülendi. İnşaat sürecinin devam ettiği millet bahçesinde vatandaşların girişine izin verilmiyor. Dev led ekranlar ve spor sahaları da dikkat çekti.

Haber 2023-12-13 14:03:42

Havza'nın Bakkal amcası 42 yıldır aynı yerde hizmet veriyor

Samsun'un Havza ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Yusuf Us, 42 yıldır aynı mahallede bakkallık yapıyor.

Yurthaber 29-09-23 12:01

Bisiklet sürerken güvenliği elden bırakmayın! Sizi kazadan koruyacak en iyi sinyal lambaları

Trafikte bisikletle ilerlerken arabaların sizin dönüşlerinizi fark etmeyeceğinden korkuyorsanız sizi bisiklet sinyali diye bir ürünün varlığından haberdar etmenin zamanı gelmiş olabilir! Kablosuz teknoloji sayesinde kolayca bisikletinize monte edebileceğiniz bu ürünler güçlü LED lambalarıyla arabaların sizi anında fark etmesini sağlıyor. Haydi gelin, birbirinden kaliteli bisiklet sinyali modellerine bir göz atalım.

Haber 22-08-23 15:55

Tütün hangarlarını teknoloji üssüne çevirdi! Gelirini son 3 yılda 4 katına çıkardı

Yeni nesil teknoloji ürünleri üretmek üzere 2010 yılında kurulan ve halihazırda Türkiye’nin önde gelen yerli akıllı telefon üreticilerinden olan Reeder Teknoloji, toplam satış hasılatını son 3 yılda bileşik bazda yüzde 98 büyüttü. E- kitap okuyucu ile başladığı teknoloji üretimi serüvenini, tablet, akıllı saat, robot süpürge ve akıllı telefon ile genişleten, son olarak LED TV üretimine başlayan Reeder Teknoloji, halka arz için de gün sayıyor.

Finans 22-08-23 13:28

BİM AKTÜEL KATALOĞU 11 AĞUSTOS 2023 CUMA! BİM aktüel ürünlerde neler indirimde? Android Led TV 10,999TL'den satışta!

BİM 11 Ağustos Cuma aktüel kataloğu vatandaşların gündeminde yer aldı. BİM marketlerine haftalık olarak farklı kategorilerde aktüel ürünler gelmeye devam ediyor. Ev eşyasından elektroniğe, mobilyadan, oyuncaklara çok sayıda ürün BİM aktüel ürünler kataloğunda yerini alıyor. Peki, 11 Ağustos 2023 Cuma BİM aktüel ürünler kataloğunda neler var, hangi ürünler indirimde?

Finans 11-08-23 12:27

Among us nasıl oynanır? Among us nasıl bir oyun?

Çok yakın bir zamanda ortaya çıkmasına rağmen kısa süre içinde çok fazla oyuncusu olan bilgisayar oyunlarından biri de Among Us oyunudur. Amerikan Oyun Stüdyosu tarafından geliştirilerek piyasaya sürülen oyun 2018 yılında oyuncularıyla buluşmuştur. Rol üstlenilerek başlayan oyuncular belli kurallar ile ilerler ve oyunu bitirmeye çalışır. Birden fazla kişi ile oynanabilen ve türlü görevlerin yerine getirilmesi ile ilerleyen bir oyundur.

Haber 27-07-23 04:53

Girdiği tavanda mahsur kalan haylaz kedi led aydınlatma sökülerek kurtarıldı

Kocaeli’nin Derince ilçesinde halı dükkanının tavanına giren kedi çıkış yolunu bulamayınca esnaf seferber oldu.

Yurthaber 20-07-23 11:51

Emre Kurttepeli becomes an Ashoka fellow

About Ashoka: Ashoka is leading a profound transformation in society. In the past three decades, the global citizen sector, led by social entrepreneurs, has grown exponentially.

Finans 06-07-23 12:25

Emre Kurttepeli as one of the speakers of SeedCamp

Never held an event in Turkey before, on 30th April Seedcamp held one of the 5 Seedcamps to take place in Europe at KSB Auditorium in İTÜ Maslak Campus on 30th April. The organization was handled by İstanbul Technical University IEEE Students Club and led by Yalım Gerger. Emre Kurttepeli was one of the speakers of the SeedCamp this year.

Finans 06-07-23 12:07

Pedro Pascal büyük bir merakla beklenen “Gladyatör 2” filminin kadrosuna katıldı... Oyuncu kadrosu netleşiyor

2000 yılında vizyona giren Russell Crowe ve Joaquin Phoenix’li ilk filmden 23 yıl sonra serinin devam filmi Gladyatör 2 için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Deadline’ın aktardığına göre şimdilerde The Last of Us ve The Mandalorian dizileriyle çıkışını sürdüren Pedro Pascal filmin kadrosuna katılan isim oldu.

Trend 03-05-23 11:59

Pedro Pascal kısa pantolonla kırmızı halıda! Bu adam dizlerini bizim için ortaya koydu

'The Last of Us dizisiyle büyük bir hayran kitlesi edinen ABD'li oyuncu Pedro Pascal MET Gala'ya öyle bir tarzda geldi ki sosyal medya yıkıldı. Yakışıklı oyuncunun özellikle pantolonuna binlerce yorum yağdı.

Magazin 02-05-23 14:50

Çeşitli efsaneler konuşuluyor, The Last Of Us dizisiyle ünlendi! Nadir rastlanıyor, İstanbul'da görüldü: Birçok hastalığa iyi geliyor

The Last Of Us dizisi ile izleyici kitlesi arasında merak konusu olan zombi mantarı, dünya genelinde çeşitli efsanelerin konuşulmasına neden oldu. Uzun araştırmalar sonucu İstanbul Samandıra Ormanı'nda zombi mantarına rastlayan uzman isimler, tıbbi yönü bulunan mantarın bilinmeyenlerini anlattı. Mikolog Selime Semra Erol, mantarın mesane tümörünü durdurduğunu, günlük enerji seviyesini yükseltici ve metabolizmayı hızlandırıcı gibi birçok şeye iyi geldiğini açıkladı.

Haber 27-03-23 11:31

ŞOK 25 Mart cumartesi aktüel ürünler kataloğu yine dopdolu! Airfryer, Projeksiyon Cihazı, IP Kamera ve daha fazlası...

ŞOK market 25 mart 2023 cumartesi aktüel ürünler listesi yayınlandı. Her hafta yenilenen aktüel ürünler kataloğunda bu hafta yine uygun fiyat avantajı ile kaliteli ürünler raflardaki yerini alacak. ŞOK'ta; Sinbo Airfryer 1499 TL'den, Arzum Okka Minio Jet Türk Kahve Makinesi 629,90 TL'den, Philips 58″ 4K Ultra HD Smart LED TV 19.999 TL'den ve Asus ExpertBook Taşınabilir Bilgisayar 12.999 TL'den satışa sunulacak.

Finans 24-03-23 14:36

Bu cuma BİM'e neler geliyor? BİM 17 Şubat 2023 aktüel ürünler kataloğu yayında! Elektronik ürünlerde dev indirim

BİM 17 Şubat 2023 aktüel ürünler kataloğu çıktı. Her hafta uygun fiyat avantajı ile kaliteli ürünlerin bir arada sunulduğu BİM'de bu hafta yine cazip fırsatlar var. BİM markette bu cuma elektronik ürünler dev indirim olacak. BİM'de TCL 55 İnç 4K Ultra HD Android Led TV 9499 TL'den, Dijitsu 43 İnç Android TV 3999 TL'den, Dijitsu 32 İnç Uydu Alıcılı TV 2099 TL'den ve Polosmart Tws Fs44 Kablosuz Kulaklık 199 TL'den satışa sunulacak. İşte aktüel ürünler kataloğunun tamamı...

Finans 15-02-23 15:18

All Of Us Are Dead 2. sezon ne zaman? All Of Us Are Dead 2. sezon tarihi belli mi? İzlenme rekoru kırmıştı!

All Of Us Are Dead adlı Güney Kore yapımı televizyon dizisi, geçtiğimiz yıl Netflix'te en çok izlenenler arasına girmişti. 1 sezon 12 bölümden oluşan zombi temalı bir dizi olan All Of Use Are Dead dizisinin 2. sezonu heyecanla bekleniyor. Peki All Of Us Are Dead 2. sezon ne zaman?

Trend 24-01-23 14:54

The Last of Us dizisi gerçek olabilir! Zombi enfeksiyonuna yakalanmamız imkansız değil

Aynı isimli oyundan uyarlanan The Last of Us, geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Dizi, özellikle oyunseverlerin büyük ilgisini gördü. Dizide hayatta tek başına kalan kaçakçı Joel ve 14 yaşında bir kız olan Ellie'nin hikayesi konu ediniliyor. The Last of Us'ın dünyasında kurbanları zombiye dönüştüren küresel bir salgın da işleniyor. İngiliz basını "dizinin zombi enfeksiyonu gerçek" derken, uzmanlara göre ise benzer bir parazitin insanlara bulaşmak için evrim geçirmesi ihtimal dışı değil.

Haber 23-01-23 13:18

Her türlü dizi ve filmi izleyebileceğiniz en iyi LED projeksiyon çeşitleri

Film izlemeyi sevdiğiniz hâlde sinemaya gitmeye vakit bulamıyor musunuz? Öyleyse size harika bir önerimiz var! İstediğiniz her ortamda kullanabileceğiniz en iyi LED projeksiyon cihazları sayesinde sinema kalitesini evinize taşıyabilirsiniz. Fırsatını bulduğunuz her anda evinizi âdeta sinema salonuna çevirmenizi sağlayacak, en iyi LED projektör markaları ile tanışmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Haber 09-01-23 14:58

Tuvaletin de 'akıllısı' çıktı! LED aydınlatması, sanal asistanı bile var... Fiyatı ise dudak uçuklatıyor

Tuvaletin de akıllısı çıkınca akıllı tuvalet dönemi başladı. Amerikan bir markaya ait akıllı tuvalet ise görenleri hayrete düşürüyor. Bu yüksek teknolojili tuvaletin LED aydınlatması, hoparlörü ve sanal asistan Alexa entegrasyonu bulunuyor. Ancak bu tuvalet yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor. Görünüşe göre onu satın almak için binlerce doları gözden çıkarmak gerekecek.

Haber 04-01-23 10:30

Kilit noktaları: OLED! Ross Young'ın iPad iddiası ortalığı karıştırdı...

Apple'ın iPad modellerinde ne zaman OLED ekran panelleri kullanmaya başlayacağı merak ediliyordu. Bu konuda birçok iddia gündeme gelse de ünlü ekran analisti Ross Young'ın son iddiası deyim yerindeyse ortalığı karıştırdı. Odak noktası 11.1 inç ve 13. inç iPad Pro olan o iddia çok daha uzun bir süre konuşulacak gibi duruyor. Öte yandan mini LED ekranlı 14.1 inçlik bir iPad Pro için de kötü haber gelmiş durumda.

Haber 30-12-22 10:25

Us eş anlamlısı nedir? Us kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kökeni Eski Türkçe olan “us” kelimesi Türkiye Türkçesinde "akıl" anlamında kullanılır. Geçmişte "edep, etik bilgisi" gibi anlamlarda kullanılan ancak bu anlamlarını kaybeden “us” sözcüğü günümüzde sık kullanılan bir kelime değildir. Ayrıca us kelimesiyle aynı veya benzer anlamlar taşıyan kelimeler de vardır. Bu kelimeler usun anlamını büyük ölçüde taşıyarak usun cümle içindeki anlamsal karşılığını karşılarlar. Peki, Türkçe kökenli olan us kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 23-12-22 16:28

A101'e yarın neler geliyor? Toshıba 65 inç Android Tv 10.999 TL! A101 8 Aralık Perşembe aktüel ürünler KATALOĞU yayınlandı!

Her hafta büyük bir ilgi ile takip edilen A101 kataloğu yayınlandı. A101 8 Aralık Perşembe aktüel ürünler listesi yine dopdolu. A101'de bu hafta teknolojik ürünler dikkat çekiyor. Toshıba 65″ Ultra HD Android TV 10999 TL'den, Hı-Level 43″ Full Hd Android Smart Led Tv 3699 TL'den, Hı-Level 32″ Uydu Alıcılı Led TV 2099 TL'den ve Xiaomi Redmi Note11 Cep Telefonu 5399 TL'den satışa çıkarılacak.

Finans 07-12-22 09:15

ŞOK markete bugün neler geliyor? ŞOK 30 Kasım 2022 aktüel ürünler kataloğunun TAMAMI BURADA!!

ŞOK marketin 30 Kasım 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Her hafta uygun fiyat avantajı ile kaliteli ürünlerin bir arada sunulduğu ŞOK markette bu hafta yine cazip fırsatlar var. ŞOK'ta bu hafta; Fenoti 43″ Full HD Android Smart Led TV 3,599 TL'den, Dijitsu MD10 Mikrodalga Fırın 1.399 TL'den ve Bernardo Elektrikli Çay Makinesi 399,90 TL'den satışa sunulacak. İşte ŞOK aktüel ürünler listesinin tamamı...

Finans 30-11-22 08:53

İster arabanıza ister odanıza yerleştirebileceğiniz LED şerit çeşitleri

LED şerit aydınlatmalar son zamanlarda oldukça popüler olan dekorasyon ürünlerinin başında geliyor. Ev aydınlatması, arabalar, restoranlar ve ofislerde kullanılan LED şeritler; bulunduğu ortama bambaşka bir hava katıyor. Üstelik düşük güç tüketimiyle bütçeyi de sarsmıyor. Gelin, normal lambalara kıyasla düşük güç kullanan, yüksek ışık gücü sunan uzun ömürlü şerit LED çeşitlerine göz atalım!

Haber 15-11-22 07:58

Diyarbakır’da inşaatın 5'inci katından düşen elektrik ustası öldü

Diyarbakır’da, 5 katlı inşaatın en üst katında dış cepheye led ışık döşediği sırada zemine düşen Sedat Kaplan (42), hayatını kaybetti.

Haber 05-11-22 21:38

İster arabanıza ister odanıza döşeyebileceğiniz en iyi şerit led modelleri ve markaları

Son zamanlarda evinde farklılık isteyenlerin tercihleri arasında yer alan şerit LED'ler, oldukça revaçta. Araba ve dış mekânlar için kullanılabilen LED aydınlatmaların birçok farklı modeline rastlamak da mümkün. Birçok çeşit arasında kaybolduysanız ve aradığınız modeli bir türlü bulamadıysanız doğru yerdesiniz. İşte evinizde ya da arabanızda kullanabileceğiniz kaliteli şerit LED tavsiyeleri!

Haber 03-11-22 16:46

The Last of Us dizinin yayın tarihini HBO Max yanlışlıkla açıkladı!

Dünyada merakla beklenen, popüler oyundan uyarlanan The Last of Us dizisinin yayın tarihi sürpriz bir şekilde ortaya çıktı. The Last of Us'ın yayınlanacağı tarih, HBO Max tarafından yanlışlıkla paylaşıldı.

Magazin 01-11-22 22:32

Sosyal medyada içerik üretmek isteyenlerin vazgeçilmezi olacak ışıklı tripod önerileri

Sosyal medyaya artan merakla herkes video ve fotoğraf çekme akımlarına katılmaya başladı. Sosyal medya fenomenlerinin kazandığı dudak uçuklatan rakamlar, insanları bu mesleğe yöneltmiş olacak ki kaliteli çekim yapmak için gereken LED ışıklı tripodlar yok satmaya başladı. Gerek sosyal medya fenomeni olmak gerek daha kaliteli çekimler yapmak isteyenlerin tercih ettiği ışıklı tripodların farklı özellikleri ve boyutları mevcut. İhtiyacınıza hitap eden modeli öğrenmek için okumaya devam edin.

Haber 01-11-22 17:47

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel 3 boyutlu mapping gösterileri izleyenleri büyüledi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İstanbul ve Ankara'da tarihi mekanlarda, "Cumhuriyetle Büyüyoruz, Türkiye Yüzyılı'na Giriyoruz" temasıyla 3 boyutlu mapping gösterileri ile LED videoların gösterimi gerçekleştirildi.

Haber 29-10-22 21:45

Rusya ve Çin, doğal gaz ödemelerinde yuan ve rubleye geçiyor

us enerji şirketi Gazprom, Çinli CNPC şirketiyle doğal gaz sevkiyatı ödemelerinde yuan ve rubleye geçilmesi konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Finans 06-09-22 17:34

Üniversiteliler geliştirdikleri topraksız tarım cihazı ile evde üretim imkanı sunacak

Gebze Teknik Üniversitesi doktora öğrencisi Kübra Tutkun: - "Cihazımız Türkiye'de ilk olarak, topraksız tarımın evlerde yapılmasına imkan sağlayacak şekilde dizayn edildi. Cihazımız led ışıklarla desteklenerek, fotosentezin optimal koşullarda gerçekleşmesini sağlıyor"

Yurthaber 02-09-22 11:12

Philips televizyonlarda yeni OLED+ ve mini-LED modelleri öne çıkıyor

Markanın Türkiye'de satışa sunacağı OLED+937 modeli, Akıllı Çift Motorlu Görüntü İşleme teknolojisi, 5.1.2 surround performans yakalayan özel yandan çıkışlı hoparlörler ve Bowers&Wilkins ses sistemi ile öne çıkıyor

Yurthaber 31-08-22 14:32

Bir damlası müshil etkisi yaratıyor! Kabızlığı bitiriyor

Dünyadaki en büyük sağlık sorunlarından biri olarak aşırı kilolu olma durumu olan obezite gösteriliyor. US News & World Report'a göre, tüm Amerikalıların % 40'ından fazlası artık obez olarak sınıflandırılıyor. Yeni yapılan çalışmalara göre de Türkiye, Avrupa’da en yüksek obez sayısına sahip ülke konumunda. Kilo sorununu hızlıca çözmek isteyenler metabolizmayı hızlandıran doğal içeriklere yöneliyor.

Haber 12-08-22 06:59

İstediğiniz ortamı dilediğiniz gibi aydınlatmanıza yardımcı olacak en iyi led ampul çeşitleri

Son zamanlarda yeterli aydınlatma gücü ve kalitesiyle dikkat çeken led ampuller, bütçe dostu enerji tüketimiyle de sıklıkla tercih ediliyor. Evinizin her köşesi için kullandığınız sıradan ampulleri led ampul ile değiştirebilirsiniz. En iyi led ampul çeşitleri arasından dilediğinizi seçerek evinizin elektrik faturasının daha az gelmesini sağlayabilirsiniz. Gelin, led ampul tavsiyesi almak isteyenler için hazırladığımız çeşitleri birlikte inceleyelim.

Haber 01-08-22 14:04

Seyir zevkinizi birkaç gömlek arttıracak en ucuz Led TV çeşitleri

Teknoloji ilerledikçe görüntü kalitesini artıran yüksek çözünürlüklü televizyonların sayısı da artmaya başladı. Boyutu, çözünürlüğü ve fiyatı değişen çok sayıda televizyon modelinin olması da seçim yapmayı zorlaştırdı. Favori dizileri, sevilen filmleri veya heyecanlı spor müsabakalarını çok daha büyük ekranda ve yüksek çözünürlükte rahatça izlemek için doğru televizyonu seçmek önemli hâle geldi. Peki, uygun fiyatlı ve kaliteden ödün vermeyen televizyon modellerini incelemeye ne dersiniz?

Haber 22-07-22 11:36

Karadeniz usulü çözüm! Mahsulüne zarar veren domuzlardan bıktı, bahçesini üsse çevirdi

Ordu’da Necdet Pala, yıllardır bahçesine girip mahsulüne zarar veren domuzlardan bıkınca Karadeniz usulü bir çözüm geliştirerek bahçesini üsse çevirdi. Pala, bahçesine yerleştirdiği yaklaşık 50 adet led lamba, alarm sistemi ve çakar lambalar ile domuzlardan kurtuldu. “Biz Karadenizliyiz, bizim insanımız pratik olur ve zekası çalışır. Ben de kendim düşünerek böyle bir sistemi hayata geçirdim" diyen Pala, 5 yıldır domuzların bahçeye zarar vermediğini, Karadeniz zekasının işe yaradığını belirtti.

Haber 18-07-22 09:35

Adana'da iki kardeş evde uyuşturucu üretip, suçu birbirlerine attı

Adana'da evde sera kurup uyuşturucu üreten kardeşler suçu birbirlerinin üzerine attı. Daireye giren ekipler, evin bir odasında termal çadır içerisinde zamanlayıcılı, ısı ölçerli, LED ışıklı ve vantilatörlü sera kurulduğunu saptadı. Aramalarda uyuşturucu imalatında kullanıldığı değerlendirilen esrar, uyuşuturucu hap, 8 kutu kimyasal madde ele geçirdi. Murat B. ile kardeşi Fırat B., ifadelerinde birbirlerini suçladı. Her ikisi de uyuşturucunun kendisine değil, kardeşine ait olduğunu söyledi.

Haber 03-06-22 10:46

Hijyenik led ışık ile yoğun bakımda yüzde 90 dezenfeksiyon sağlandı

Bilişim Vadisi'nde bulunan ve "hijyenik led ışık" üreten firmanın yönetim kurulu başkanı Mesut Ergün: - "Ülkemiz için yeni bir teknoloji kazandırmış olmanın, milli bir değer katmış olmanın sevincini yaşıyoruz"

Yurthaber 29-05-22 13:05

Us pahası ne demek? Us pahası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Us pahası birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Us pahası ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 19:38

Us dışıcılık ne demek? Us dışıcılık birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Us dışıcılık birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Us dışıcılık ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 19:38

Us dışı ne demek? Us dışı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe yalnızca ülkemizde değil, farklı coğrafyalarda da milyonlarca kişi tarafından kullanılır. Geniş bir coğrafyaya yayılan dilimizle ilgili yapılan araştırmalar da azımsanmayacak kadar fazladır. Bu araştırmaların içine birleşik kelimeler de girer. Us dışı birleşik kelimesinin anlamını merak eden kişilerin Türk Dil Kurumu'nun incelemeleriyle ortaya çıkan anlama ulaşmaları mümkündür. Peki, Us dışı birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:38

Us ne demek? Us kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Us kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Us TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:38

Us dışıcı ne demek? Us dışıcı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Us dışıcı birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Us dışıcı ne demek?

Egitim 23-05-22 19:16

5000 TL altı olmalarına rağmen özellikleri sayarak bitmeyecek LED televizyon önerileri

Kaliteli görsel şölen eşliğinde dizi, film ve belgesel izlemek isteyenlere LED TV çeşitleri tavsiye ediliyor. LED TV'ler, sahip oldukları teknoloji sayesinde gerçekçi ve dinamik görsellik sunarak TV başında keyifli saatlerin geçirilmesine yardımcı oluyor. Gelin, her bütçeye uygun başarılı özellikleri ve kalitesiyle öne çıkan en iyi LED TV modellerine beraber göz atalım!

Haber 10-05-22 14:24

Teknosa ile Enerjisa Enerji Adana’da temiz enerji üretimine başladı

Enerjisa Enerji AŞ CEO'su Murat Pınar: - "Teknosa ile geçtiğimiz sene LED dönüşüm projeleri ile başlattığımız iş birliğimizi Güneş Enerji Santrali (GES) ile bir adım öteye taşımaktan ayrıca çok memnunuz" - Teknosa CEO’su Sitare Sezgin: - "Bu adımla 2022 enerji tüketim tahminlerine göre toplam tüketimimizin yüzde 38’ini yenilenebilir kaynaklardan elde edeceğiz"

Yurthaber 08-04-22 11:27

Yeni MacBook Air hakkında ilginç iddialar gelmeye devam ediyor! Mini LED ve ProMotion...

Apple'ın 13 inç ve 15 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutuna sahip yeni MacBook Air modelleri çıkaracağı iddia edilirken, tanınmış analist Ross Young başka bir iddia daha ortaya attı. Young'ın iddiası MacBook Air modellerinin mini LED ve ProMotion ekran teknolojisiyle alakalı. Üstelik daha fazlası da var.

Haber 25-03-22 18:01

Milli boksörler Nurettin Ovat ve Urguya Us, Çankırı için yumruk atacak

Milli boksörler Nurettin Ovat ve Urguya Us, Çankırı için yumruk atacak

Yurthaber 24-03-22 13:46