Eder Haberleri

KOSGEB nedir? KOSGEB destekleri nelerdir, kimlere verilir?

KOBİ’ler ya da yeni girişimciler için KOSGEB desteklerine başvurarak büyüme ve gelişme fırsatı bulmak önem arz eder. Bu kurumun bünyesinde bulunan farklı programlarla çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletmeye destek sunulur. Peki, KOSGEB destekleri kimlere verilir?

Finans 2024-05-29 22:07:13

Lip balm nedir, ne işe yarar? Lip balm nasıl kullanılır? Lip balm çeşitleri

Birçok kişi bakım ve makyaj ürünlerini oldukça sever ve tercih eder. Söz konusu dudaklar olduğunda ise bu konuda sıklıkla tercih edilen ürünlerden biri lip balm’dır. Peki, kozmetik dünyasının trend ürünlerinden olan lip balm nedir?

Kadin 2024-05-28 21:23:03

Türkan Saylan'ın ölümünün 15. yılı: Korkusuz bir eğitim ve halk sağlığı savaşçısı

Genç hemşire Ayşe Yüksel, hocasının ısrarı üzerine lepra çalışmalarına yardımcı arayan Türkan Saylan'ın kapısına gider. Odasındaki yazmalı perdeler, Anadolu kilimi ve maden işçisi heykeli dikkatini çeker. "Hayır" demek için gittiği odada teklifi kabul eder. Bu, Türkiye'de halk sağlığı ve kız çocuklarının eğitim hakkı için yürütülen ortak bir mücadelenin kıvılcımıdır.

Yurthaber 2024-05-20 11:35:17

Prof. Dr. Naci Görür en çok endişe ettikleri bölgeyi açıkladı! 'Korkuyorum ki tarih yine tekerrür edecek'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda "Siz tarihten ders almazsanız, gerekeni yapmazsanız tarih tekerrür eder. Marmara'da tedbir alın diyoruz ki 6 Şubat tekerrür etmesin, insanlarımız ölmesin. Korkuyorum ki tarih yine tekerrür edecek" dedi. Görür ayrıca en çok endişe ettikleri bölgeyi açıkladı.

Manşet 2024-05-18 20:46:03

Diğer Haber Etiketleri

KOSGEB girişimci kobi dudak Güneş güzellik lip balm dudak kuruması dudak nemlendirici Türkan Saylan naci görür 19 Mayıs mesajları Oyun anneler günü mesajı Anneler Günü mesajları Altın altın fiyatları gram altın çeyrek altın Fed kredi kartı üroloji iç savaş nasıl yazılır tdk sosyal medya arabam kaç para arabam kaç para eder Petrol petrol fiyatları Akaryakıt 100 dolar İran İsrail Orta Doğu Hakan Fidan Mısır balık fiyatları balık google authenticator nedir internet hız testi internet hızı internet hızı ölçme turktelekom hız testi speed test turkcell internet internet hız ölçme internet hızı ölç internet hızım hamit altın hamit altın fiyatı gremse altın gremse altın kaç gram reşat altın nedir reşat altın nedir kaç çeyrek eder Sinan Oğan Ankara lüks evler malikane Astroloji Koç burcu Yay burcu Aslan burcu obsesif kompülsif bozukluk okb ne demek uçak fobi Özgür Özel roman Milletvekili zekat zekat farz mı zekat anlamı zekat farz mıdır zekat hesaplama zekat hesaplama diyanet zekat kardeşe verilir mi zekat kimlere düşer zekat kimlere farzdır zekat kimlere verilir zekat kimlere verilmez zekat miktarı zekat nasıl verilir zekat nasıl hesaplanır zekat ne demek zekat ne kadar Ramazan fidye fidye ne kadar fidye ne demek fidye nedir iftara kaç saat kaldı iftara ne kadar iftara ne kadar kaldı oruç tutmak iftar saat kacta teravih teravih kaç rekat iftar iftar ankara iftar istanbul fitre ne kadar fitre kimlere verilir fitre kimlere düşer fitre kimler verir fitre kaç para fitre ne demek fitre ne kadar fitre kardeşe verilir mi fitre miktarı fitre hesaplama fitre ne zaman verilir 30 günlük fitre ne kadar bu sene fitre ne kadar tansiyon yüksek tansiyon bradikardi bradikardi nedir İzmir deprem kilo Oruç zayıflama anayasa mahkemesi aym resmi gazete sigorta aksıyon filmleri aksiyon film önerileri Sahur tdk yazım kuralları tdk yazım kılavuzu maçı maçın süper li Süper Lig şampiyonluk şansları verildi fenerbahçe Rıdvan Dilmen bonucci asya kıtası eo french french oje nasıl yapılır kesme işareti cinayet cinsel taciz Kocaeli mutfak albondigas leziz tarif yemek tarifleri pratik

19 Mayıs mesajları: En güzel, anlamlı, resimli 19 Mayıs mesajları

19 Mayıs'ın özel bir gün olmasının sebebi; bağımsızlık ve özgürlük savaşının başlangıç günü olmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919'da Samsun'a çıkmasıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlatması, işgal edilen ülkemizin yeniden umutlanması ve bağımsızlık savaşının başlamasının sembolüdür. Bu gün, Türk milletinin birlik ve beraberliği sayesinde ulusal direnişe başlaması ve geleceğe umutla inşa edişini temsil eder. İşte, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları...

Haber 17-05-24 15:44

Persona 3 Reload sistem gereksinimleri nelerdir? Persona 3 Reload kaç GB?

Çoğu oyunsever beğendiği oyunu bilgisayarına yüklemeden önce oyuna ait sistem gereksinimlerini kontrol eder. Bu sayede bilgisayarlarının söz konusu oyunu sağlıklı bir şekilde çalıştırıp çalıştıramayacağını oyunu indirmeden önce öğrenebilir. Sistem gereksinimleri gibi bu tür bilgiler oyuncuların işine yarayan konulardan biridir. Peki, Persona 3 Reload sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 10-05-24 19:14

Anneler Günü mesajları: Resimli, kısa, duygusal Anneler Günü mesajları

Mayıs ayının en özel günlerinden biri de Anneler Günü'dür. Kesin belirlenmiş bir tarihi olmasa da ülkemizde ve pek çok yerde her yıl mayıs ayının 2. pazar günü, annelere ve ailedeki diğer anne olan yakınlara sevgi ve minnettarlığın ifadesi olarak 'Anneler Günü' kutlanır. Emek ve sevgilerine karşılık olarak bu özel günde her tatlı söz, sevgi dolu ifadeler, samimi ve içten mesajlar anneleri çok mutlu eder. İşte Anneler Günü mesajı örnekleri...

Haber 05-05-24 18:50

Altın fiyatlarının odaklandığı veri açıklandı! Uzman isim Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti! 'Orta ve uzun vadede...'

Altın, dolar, borsa, kripto para... Küresel piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararının açıklandı. Altın fiyatları kararın ardından yükselse dün kısmi geri çekilmeler yaşadı. Peki bundan sonra altında seyir nasıl olacak? Düşüşler devam eder mi? (3 Mayıs Cuma gram altın çeyrek altın ne kadar?)

Finans 03-05-24 09:28

Kredi kartı asgari ödeme tutarı nedir, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Kredi kartı kullanımının oldukça yaygın olduğu bilinirken bu kartların borç tutarları ile ödeme günlerinin nasıl belirlendiği sıklıkla araştırılır. Bir kredi kartının asgari ödeme tutarı ile son ödeme tarihinin bilinmesi ise bu noktada önem arz eder. Kredi kartından ay boyunca harcama yapan bir kişinin hesap kesim tarihinden sonra son ödeme gününe kadar en az asgari ödeme tutarında belirtildiği kadar ödeme yapması gerekir. Peki, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Finans 02-05-24 18:19

Üroloji nedir, neye bakar? Üroloji hangi hastalıkları kapsar?

Üroloji, insan üriner sistemini (böbrekler, idrar yolları, mesane, idrar kesesi ve üretra gibi organları) ve erkek üreme sistemiyle ilgilenen tıbbi bir uzmanlık dalıdır. Bu alanda çalışan uzmanlar, ürolog olarak adlandırılır ve geniş bir yelpazedeki ürolojik hastalıkları teşhis eder, tedavi eder ve yönetirler. Üroloji hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen çeşitli sağlık sorunlarına odaklanırken, özellikle erkeklerdeki üreme sistemi sorunlarına da dikkat eder.

Haber 29-04-24 19:07

İç savaş nasıl yazılır? İç savaş ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki kelimeler arasında, iki sözcüğün birleşmesiyle yeni bir anlamın oluştuğu sözcükler de yer alır. Dil bilgisi kurallarına dikkat eden bireyler, birleşik kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğini merak eder. Türkçe sözcüklerin doğru yazım biçimlerine TDK karar verir. Peki, iç savaş nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:01

'Babanın haberi yok yavaş sür' dedi! Araba hareket eder etmez bağırmaya başladı... Bu kadın kaza yaptırır

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntüde annesiyle birlikte araba süren genç kadının yaşadığı ilginç anlar yer aldı. 'Anne ile araba sürmek' notunun eklediği gönderide ön koltukta oturan annenin araba hareket eder etmez bağırmaya başlaması ve sürekli müdahale etmesi sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir kısmı görüntülerin kurgu olduğunu iddia ederken diğer bir kısmı ise annenin tepkilerini eleştirdi.

Trend 24-04-24 10:10

Arabam ne kadar, arabam ne kadar eder? Arabamın değerini nasıl öğrenirim? Araç değeri sorgulama ve hesaplama

Günümüzde aktif olarak kullanılan ikinci el araç alım-satım platformları sayesinde bir arabanın yaklaşık kaç TL değerinde olduğu anlaşılabilir. Bu gibi platformlarda araçların kaç TL değerinde olduğunun sorgulanmasını mümkün kılan taşıt değerleme sistemleri mevcuttur. Taşıt değerleme işleminin en sağlıklı şekilde tamamlanması için ise araca yönelik olan önemli hususların mutlaka bilinmesi gerekir. Bunlar arasında aracın markası, kilometresi, modeli, tramer borcu gibi detaylar yer alır.

Finans 22-04-24 18:06

İran -İsrail gerilimi sonrası petrolde 100 dolar endişesi! Yetkili isimden açıklama

İran ve İsrail gerilimi küresel piyasada dalgalanmalar neden olurken brent petroldeki fiyat artışları akaryakıtta da zam getireceği endişelerini doğurdu. Varil fiyatı 90 dolar gören petrolde artış devam eder mi? Konunun yetkili ismi Uluslararası Enerji Ajansı konuştu.

Finans 21-04-24 10:38

Bakan Fidan ve Mısırlı mevkidaşından önemli açıklamalar! 'Bu gerginliğin yayılma ihtimali var'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı Mevkidaşı Samih Şükri ile ortak basın toplantısında konuştu. Önemli açıklamalar yapan Bakan Fidan "Görüşmemizde Gazze'de yapılması gerekenlerin altını çizdik. Yardımların Refah sınır kapısına ulaşması için yoğun çalışıyoruz. Gazze krizi çözülmezse böyle krizler artarak devam eder" derken Şükri "İran-İsrail gerilimi ile ilgili olarak, bu savaşın bu çatışmaların bu gerginliğin yayılma ihtimali var. Bütün araçlarla gerilimin büyümemesi için çalışıyoruz" dedi.

Haber 20-04-24 13:15

15 Nisan'dan sonra fiyatlar arttı! İkiye katladı 'Bundan sonra böyle devam eder'

Türkiye'de 15 Nisan'da gırgır ve troller için başlayan av yasağı nedeniyle tezgahlarda balık çeşidi azaldı, fiyatlar arttı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, “Bu balık çıkmıyor anlamına gelmiyor. Balık çıkıyor ama neye yansıdı? Fiyatlara, milletin alım gücüne yansıdı. Yasaklardan önce kilosunu iriliğine göre 90, 100, 120 liraya kadar sattığımız istavrit balığı ikiye katladı, 200 lira, 220 lira oldu" dedi.

Finans 19-04-24 17:50

Google Authenticator nedir, nasıl kullanılır?

Google Authenticator uygulaması, günümüzde Google Play Store'dan en çok indirilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Kimilerince güvenlik konusuna dikkat eden herkesin kullanması gereken uygulamalardan biri olarak nitelendirilen Google Authenticator, “İki Adımlı Doğrulama” biçiminde bilinir. Güvenli bir internet kullanımı için yollar arayan kişiler ise Google Authenticator ne işe yarar diye merak eder. Peki, Google Authenticator nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 18-04-24 23:34

İnternet hız testi nedir? İnternet hız testi nasıl yapılır?

İnternet çağında her iş dijital ortamda halledilebilirken, tüm bunlar büyük oranda internet hızına da bağlı olmaktadır. Yavaş bir internet sebebiyle bilgi alımı aksayabilir, iş akışı yavaşlayabilir. İnternetin kullanıcıları, internetlerinin hızlı mı yoksa yavaş mı olduğunu nasıl öğrenebileceklerini merak eder. Peki, internetinizin hızını öğrenmenizi sağlayan İnternet hız testi nedir? İnternet hız testi nasıl yapılır?

Haber 18-04-24 23:22

Hamit altın nedir, kaç gram? Hamit altın kaç çeyrek eder?

Piyasada birçok farklı altın çeşidi mevcuttur. Bu altınların bazıları finansal araç olarak tercih edilirken bazıları ise süs eşyası veya takı amacıyla kullanılmaktadır. Hamit altın da piyasada bulunan altın türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Gram yönünden fazla olan bu altın türü, diğer altın çeşitlerine nazaran daha pahalı olabilmektedir. Peki, Hamit altın nedir, kaç gram ve kaç çeyrek eder?

Finans 04-04-24 20:17

Gremse altın nedir, kaç gram? Gremse altın kaç tane çeyrek eder?

Günümüzde gerek yatırım amacıyla gerekse takı olarak tercih edilen birçok altın çeşidi yer almaktadır. Her altın türünün kendine has birtakım önemli özellikleri mevcuttur. Kimi altınlar gram yönünden daha ağırken kimi altınlar ise boyut ve tasarım açısından daha farklıdır. Gremse altın da kulplu ya da kulpsuz seçenekleriyle öne çıkan değerli bir maden türüdür. Peki, gremse altın nedir, kaç gram ve kaç tane çeyrek eder?

Finans 04-04-24 20:16

Reşat altın nedir, ne demek? Reşat altın kaç çeyrek eder?

Altın tarih boyunca çeşitli amaçlar için kullanmış, oldukça değerli olan bir maden olarak bilinmektedir. Günümüz altın piyasasında birbirinden farklı nitelikleriyle öne çıkan çok sayıda altın çeşidi mevcuttur. Bu altın çeşitlerinden biri de Reşat altındır. Altın pek çok kişi tarafından da tercih edilmektedir. Peki, Reşat altın nedir, ne demek ve kaç çeyrek eder?

Finans 04-04-24 20:15

Sinan Oğan’ın lüks evi ilk kez görüntülendi! ‘Burası 1 milyon dolardan daha fazla eder’

Sinan Oğan hakkında çıkan Ankara’da aldığı mülkler ve 30 milyon TL değerinde olduğu öne sürülen mâlikanesi ile ilgili iddialarının ardından ilk kez evinin kapılarını bir gazeteciye açtı. Oğan, Azeri bir medya mensubuna konuştu. İşte o görüntüler...

Haber 02-04-24 08:17

Sürpriz gelişmeler kapıda! Nisan ayının en şanslı burçları belli oldu

Astroloji, birçok kişi için geleceği öngörmek ve yaşamlarını şekillendirmek için bir rehber olarak kabul edilir. Her ayın astrolojik etkileri, insanların yaşamlarında belirli alanlarda olumlu veya olumsuz değişiklikler yaşayabilecekleri zamanları işaret eder. Nisan ayının en şanslı burçlarını haberimizde derledik. Astrolojiyi kullanarak, geleceğiniz hakkında daha iyi bir fikir edinebilir ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

Kadin 30-03-24 15:32

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) nedir, belirtileri nelerdir? Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) tedavisi nasıl yapılır?

Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), insan zihninin karmaşık bir labirentinde dolaşan ve sıklıkla sıkıntıya yol açan bir fenomendir. Zihin, tekrar tekrar beliren ve mantıklı olmayan düşüncelerle dolup taşar; buna obsesyonlar denir. Bu obsesyonlar, kişinin endişe ve korkularını artırır, onları rahatsız eder ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Haber 28-03-24 12:16

Aerofobi nedir, neden olur? Aerofobi nasıl geçer?

Fobiler, kişinin belirli nesneler, durumlar veya aktivitelerle ilişkili aşırı korku veya kaygı yaşadığı, irasyonel ve aşırı tepkilerdir. Bu fobiler, günlük yaşamı ciddi şekilde etkileyebilir ve kişinin normal işlevselliğini engelleyebilir. Aerofobi ise bu fobilerden biridir ve kişinin uçmaya veya uçaklara karşı aşırı korku ve kaygı hissetmesi durumunu ifade eder.

Haber 26-03-24 12:29

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'kolay kolay söz vermem' diyerek açıkladı: Romanları milletvekili olarak görevlendireceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programın kapsamında Romanlarla buluştu. Özel, "Kolay kolay söz vermem. Romanlara söz verdim, bu sözümü somutlaştırarak söylüyorum. Romanları milletvekili olarak görevlendireceğiz. Belediye meclislerinde Roman arkadaşlarımıza önemli yerler vereceğiz. İzmir'de belediye başkanlarımızdan birinin Roman olması çok büyük bir zenginliğe işaret eder. Yeni bir döneme başlıyoruz" dedi.

Haber 22-03-24 19:18

Zekât hesaplama 2024: Zekât nasıl hesaplanır? 2024 Diyanet zekât hesaplama

Zekât din bilimi terimi olan ve Arapçadan dilimize ödünçlenen bir sözcüktür. Bu din bilimi terimi İslam’ın 5 şartından birini temsil eder. Zengin bir kimsenin sahip olduğu mallar dinen zenginlik ölçütünü karşılamakta ise bu kişinin zekât vermesi gerektiği bilinir. Bu kapsamda zekâtın ne anlama geldiğiyle birlikte kimlere verilebildiği, nasıl hesaplandığı ve ödendiği gibi hususlara değinilmelidir. Böylece sahip olunan mallardan hangi oranda zekât verilmesi gerektiği anlaşılacaktır.

Finans 17-03-24 17:16

Oruç tutamayanların verdiği para nedir? Oruç tutamayanların verdiği paraya ne denir?

Ramazanda sağlık problemleri gibi nedenler yüzünden oruç tutamayanlar fidye tutarını araştırır. 1 günlük ramazan fidyesi, 1 kişiyi 1 gün doyuracak yiyecek miktarı veya bunun ücretini temsil eder. Oruç fidyesinin kaç TL olduğunu soran kişilere ise oruç fidyesinin ne kadar olduğuyla birlikte bu bağışın toplam miktarının nasıl bulunduğu ve ne zaman ödendiği gibi detaylar da açıklanmalıdır. Böylelikle ramazanda oruç ibadetini yerine getiremeyen kişiler bu durumu doğru bir şekilde telafi edebilir.

Finans 15-03-24 20:38

İftara ne kadar kaldığı nasıl ve nereden öğrenilir?

Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denilmektedir. Ramazan ayının gelişi, imsakiyelerin de evlerde yerini alması anlamına gelir. Oruç tutan Müslümanlar için mutlaka gerekli bir materyal olan imsakiye, günümüzde internet ve çeşitli dijital cihazlar vasıtasıyla takip edilebilir. Peki, iftara ne kadar kaldığı nasıl ve nereden öğrenilir?

Haber 15-03-24 02:28

Oruç tutma süreleri neden farklı? Oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Oruç tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. İftar vakti akşam namazı saati, güneş battıktan sonra başlamaktadır. Her bölgeye göre güneş batma saati farklı olabilmektedir. Bu nedenle her yerleşim yerinin iftar saati değişiklik gösterir. Peki, oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Haber 15-03-24 02:21

Teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Sözlükte “rahatlatmak, dinlendirmek” anlamındaki tervîha kelimesinin çoğulu olan terâvîh, ramazan ayında kılınan namazı ifade eder. Ramazanda teravih namazı, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan bir namaz olarak yer bulur. Bu nedenle İslamiyet’te teravih namazı, önemsenen ve Müslümanlar arasında ilgi gösterilen bir ibadettir. Peki, teravih namazı neden 1 gün önce başlar? Arefe günü teravih kılınır mı?

Haber 15-03-24 02:19

İftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutarak ibadet eder. Ramazanda oruç ibadetini yerine getirecek kişiler için hayırsever vatandaşlar ve belediyeler tarafından il ve ilçelerin belirli noktalarına da ramazan çadırları kurulur. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen bu uygulama sayesinde birçok Müslüman birlikte iftar yapar. Peki iftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Haber 15-03-24 02:15

Fitre 2024: 2024 fitre ne kadar? 1 fitre (fıtır sadakası) kaç TL? Diyanet 2024 Ramazan fitresi miktarı

Fitre her yıl ramazan ayında ihtiyaç sahibi Müslümanlara ödenen sadakayı temsil eder. Bu sadaka Ramazan Bayramı sona ermeden ihtiyaç sahibi kişilere ödenmelidir. Fakat fitre verecek olan kişilerin fıtır sadakasının kimlere verilebildiğini ve kaç TL olduğunu öğrenmeleri gerekir. Dolayısıyla Diyanet tarafından yapılan güncel açıklamalar çerçevesinde oruç fidyesi olarak da ödenebilen günlük fitre tutarının kaç TL olduğu netleştirilmelidir.

Finans 13-03-24 21:32

Tansiyon nasıl düşürülür, tansiyon nasıl düşer? Evde tansiyon düşürme yöntemleri

Tansiyon, kanın damarlara uyguladığı basınç olarak tanımlanır. Sağlıklı bir insanın kan basıncı genellikle dinlenme durumunda 120/80 mmHg olarak kabul edilir. Fakat, tansiyon yüksekliği veya hipertansiyon, kan basıncının normalden daha yüksek olduğu durumu ifade eder. Hipertansiyon, genellikle belirgin semptomlar göstermeyen fakat ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen yaygın bir durumdur.

Haber 13-03-24 20:12

Bradikardi hangi durumlarda olur? Bradikardi ne zaman tehlikeli?

Bradikardi, kalp atış hızının normalden daha yavaş olduğu bir durumu ifade eder. Normal bir yetişkinde dakikada 60 ila 100 arasında kalp atışı normal kabul edilirken, bradikardide bu sayı 60 atımın altına düşer. Bu, genellikle kalp elektrik sisteminin normal işleyişinde bir sorun olduğunda ortaya çıkar.

Haber 12-03-24 13:01

Naci Görür bekleyen tehlikeyle ilgili uyardı: O ili felç eder

'Deprem ve Dirençli Kentler' isimli konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, İzmir senaryosunu anlattı. Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknolojiyle yapılabilir.Bunu yapabilecek her şeyimiz var. İnsanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne gider" ifadelerini kullandı.

Haber 11-03-24 17:23

Ramazan'da 1 ayda 10 kilo vermek için 5 önemli ipucu!

Ramazan ayı, birçok kişi için kilo verme hedeflerine ulaşmak için bir fırsat olabilir. Ramazan'da 1 ayda 10 kilo vermek için 5 önemli ipucu bulunuyor. Bu ipuçları, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte etkili kilo kaybını teşvik eder. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için bu ipuçlarını takip ederek, Ramazan ayı boyunca istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Kadin 11-03-24 10:40

AYM, araç satışı sonrası sigorta 15 gün devam eder düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç satışının ardından, zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.

Yurthaber 05-03-24 11:02

Popüler aksiyon filmleri - En iyi, en güzel ve en aksiyon dolu film önerileri

Sinema sektörünün en çok sevilen türlerinden olan aksiyon filmleri, büyük bir izleyici kitlesi tarafından tercih edilmektedir. En çok izlenen türlerden birisi olan aksiyon yapımları aynı zamanda en çok çekilen film türleri arasında da bulunmaktadır. Bu noktada izleyiciler de popüler aksiyon filmlerini merak eder.

Trend 04-03-24 17:30

Sahur nasıl yazılır? Sahur mu savur mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ramazan ayında gün doğmadan önce belirli bir vakitte yenilen yemeğe sahur adı verilir. Bu ifade söz edilen yemeğin yendiği vakti temsil edecek şekilde de kullanılır. Dolayısıyla sahur sözcüğünün TDK onaylı yazılışı, türü ve kökeni üzerine bilgi aktarılması önem arz eder. Türk Dil Kurumu güncel sözlüğüne göre sahur kelimesinin nasıl yazıldığı açıklandıktan sonra ise bu ifadenin yer aldığı cümle örnekleri sıralanarak sunulan bilgiler desteklenebilir.

Egitim 03-03-24 11:05

Rıdvan Dilmen'den maç sonunda açıklama! ''Teşekkür eder, sezon sonunda Fenerbahçe'den gönderirim''

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe, Mersin Stadyumu’nda karşılaştığı Hatayspor’u 2-0 mağlup etti. Oynanan maçın ardından konuşan Rıdvan Dilmen, sarı-lacivertlilerin yıldız oyuncusunun sezon sonunda takımdan ayrılması gerektiğini söyledi.

Spor 02-03-24 23:35

Asya kıtası nasıl yazılır? Asya kıtası büyük mü küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yeryüzündeki 6 büyük kara parçasının her birine kıta denilir. Bu kara parçalarının tür adı kıta iken aynı zamanda özel adları da vardır. Asya, Avrupa ve Afrika yeryüzündeki 6 büyük kara parçasına verilen özel adların bir kısmını temsil eder. Dolayısıyla Asya kıtasının TDK’ye göre büyük mü küçük mü yazıldığı açıklanırken bu ifadenin içerdiği 2 ayrı sözcük detaylı bir şekilde ele alınmalıdır. Böylelikle Türkçe yazım kurallarına uygun olan Asya kıtası yazılışı kolayca öğrenilecektir.

Egitim 25-02-24 09:49

French oje nedir, nasıl sürülür? French oje kaç gün dayanır?

Yıllardır en fazla tercih edilen, her yıl oje trendleri arasına mutlaka giren french oje, isteyenlerin evde kendinin de uygulayabileceği oldukça kolay ve klasik oje modellerinden biridir. Bu nedenle zamansızdır ve her zevke hitap eder. Peki french oje nedir, nasıl yapılır?

Kadin 22-02-24 18:51

Ankara'da nasıl yazılır? Ankara'da mı Ankarada mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ankara sözcüğü Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve aynı zamanda ülkemizin başkenti olan şehri temsil eder. Bu nedenle Ankara sözcüğünün özel adlar kategorisinde yer aldığı söylenebilir. Buna bağlı olarak Ankara sözcüğüne getirilen eklerin ayrı mı bitişik mi yazılması gerektiği sıklıkla araştırılır. Kesme işaretinin hangi durumlarda kullanıldığı öğrenildiği takdirde ise özel adlara getirilen eklerin nasıl yazıldığı kısa sürede keşfedilecektir.

Egitim 17-02-24 05:54

Emekli bayram ikramiyesi zammına ilk tepki! CHP lideri Özel: Bir kilo et olmuş 600 lira, yapa yapa bin lira zam yapıyor

Bayram ikramiyesindeki 1000 liralık artışı duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP lideri Özgür Özel'den tepki gecikmedi. AK Partili ve MHP'li seçmene de seslenen Özel, "2 bin lirayı 5 bin bile yapmayan, bayram ikramiyesini 1000 lira artırmayı reva görene oy verilirse bunlar böyle devam eder" diye konuştu.

Haber 16-02-24 16:06

Uykusunda ağabeyinin boğazını ve cinsel organını kesmişti! Kan donduran vahşette cinsel taciz detayı: 'İnsan kardeşine bunu yapar mı?'

Kocaeli'de ağabeyi Murat Can Torun'u (32) uykudayken boğazını ve cinsel organını keserek katleden Emre Torun (30) hakim karşısına çıktı. Duruşmada ağabeyinin kendisine 9 yaşındayken cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden Torun, savunma yapmayacağını belirtti. Olay günü yaşananları da anlatan Torun, "İndirim almak için mücadele etmeyeceğim. İnsan kardeşini taciz eder mi? Hep sustum" dedi. İşte detaylar...

Haber 16-02-24 15:40

Akşamki nasıl yazılır? Akşamki ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözcük bakımından en çeşitli diller arasında yer alır. Bu nedenle pek çok farklı yapıda kelime ve ek bulunur. Kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirtilmiştir. Pek çok insan akşamki sözcüğünün yazım biçimini merak eder. Bu noktada –ki ekinin kullanımı araştırılır. Peki akşamki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:38

Sen mutfakta ne kadar pratiksin?

Mutfakta herkes pratik olduğunu iddia eder ama senin ne kadar pratik olduğunu öğrenmen için bir test hazırladık! Sonuçları merak ediyor musun?

Yemek 13-02-24 13:37

Senin mutfağın ne kadar temiz?

Mutfak konusunda herkes mutfağının temiz olduğunu iddia eder ama bu testimizde mutfağının ne kadar temiz olduğunu hep beraber göreceğiz.

Yemek 13-02-24 11:31