1 Ocak Resmi Tatil Mi Haberleri

Valilik duyurdu! Antakya ve Defne'de okullara 'sağanak yağış' tatili

Hatay'ın merkez Antakya ve Defne ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış nedeniyle tüm okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı.

Haber 2024-05-13 08:59:47

Yarın 81 ilde okullar tatil mi? MEB'den açıklama geldi... Müdür cinayeti sonrası öğretmenler karar almıştı

Son dakika haberi: Okullar 10 Mayıs cuma günü (yarın) tatil mi diye merak edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. MEB'den yapılan açıklamada söz konusu tatil iddiaları yalanlandı. İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan öğrenci tarafından öldürülmesi sonrası bazı sendikalar yurt genelinde yarın için protesto kararı almıştı.

Egitim 2024-05-09 15:54:07
meb

1 milyon Euro'ya Yunanistan'dan ev almıştı! Demet Özdemir fiyatlara isyan etti

Şarkıcı Oğuzhan Koç ile boşanır boşanmaz soluğu Yunanistan'da alan ve buradan da ev alarak gündeme gelen Demet Özdemir yükselen tatil masraflarından dert yandı.

Magazin 2024-05-09 13:39:57

Merkez Bankası yüzde 25 kira zam sınırını takibe aldı! 1 Temmuz'da değişiyor: 'Son seviyelere yaklaştık'

Kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı. Peki yüzde 25 zam sınırı kaldırılacak mı? Kira fiyatları gerileyecek mi? Merkez Bankası’nın PPK özet metninde kritik bir ipucu geldi. Banka, “Kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan regülasyonun yakın gelecekte yürürlükten kalkacak olmasının kira enflasyonuna etkisi de yakından takip edilecektir” dedi. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı kira sınırlaması için merak edilen sorulara yanıt verdi.

Finans 2024-05-07 08:10:52

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘refah’ mesajı: ‘Geriye dönüş olmayacak’

Ocak 2024’te 17.002 liraya yükseltilen net asgari ücret için tek zam yapılacağı belirtilmişti. Ancak asgari ücrete ara zam bekleyenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan dikkat çeken bir mesaj geldi. Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan o beklentilere de son noktayı koydu. Kalıcı refah artışına işaret etti ve yapısal reformların hız kazanacağını açıkladı. Ayrıca kamuda tasarrufun detayları da netleşti.

Finans 07-05-24 07:32

Emin Pazarcı'nın paylaştığı fotoğraf olay oldu! Höst diye yanıt vermişti, AK Partili isim de topa girdi: Kısıtlanmalı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Meksika ve Küba'ya yönelik resmi ziyaretlerini TBMM heyetiyle birlikte takip eden gazeteci Emin Pazarcı'nın paylaşımları gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı uçağıyla birlikte fotoğrafını paylaşan Pazarcı'ya "Tasarruf tedbirleri size yok değil mi?" yorumları geldi. Yapılan eleştirilere gülerek yanıt veren Pazarcı'nın "Höst, Devlet işidir bu. Helaldir helal" ifadeleri ise dikkat çekti. Öte yandan AK Partili Birinci de topa girdi: "Mümkün mertebe kısıtlanmalı"

Haber 06-05-24 09:02

28 il için 'sarı kod' Ankara, Adana.. 'Sınırı geçmiş durumda' Kuvvetli olacak, çamur yağacak! Meteoroloji'den son dakika 1 - 5 Mayıs hava durumu

Bugün hava nasıl? Yağmur ve çöl tozları devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu iller arasında Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce de var. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından toz taşınımı ve yağışlarla ilgili tahminlerini paylaştı. İşte il il Meteoroloji 1 Mayıs 2024 Çarşamba son dakika hava durumu tahminleri...

Haber 01-05-24 09:42

TL mevduat hesapları için vergi düzenlemesi! Resmi Gazete'den duyuruldu: 31 Temmuz detayı

Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları güncellendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e yükseldi. 1 yıla kadar olan vadeli hesapların stopaj oranı, yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldi. Ancak oranlar 31 Temmuz'a kadar yani 3 ay boyunca geçerli olacak.

Finans 01-05-24 08:19

1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de

1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yurthaber 30-04-24 08:15

SON DAKİKA| 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta raylı sistemde ulaşım ücretsiz olacak!

1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşımın ücretsiz olmasına dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 30-04-24 00:34

1 Mayıs'ı kana bulayacaklardı! Bombalı eylem hazırlığındayken yakalandılar! Bozdoğan-32 operasyonun detayları ortaya çıktı

DEAŞ Terör Örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 1 Mayıs’a yönelik bombalı saldırı hazırlığında bulunan DEAŞ üyesi bombacılar İstanbul'un Beykoz ilçesinde yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu "Bozdoğan-32" operasyonunun detayları da ortaya çıktı. Afganistan uyruklu şüpheli M.H'nin, Ocak ayında İran üzerinden kaçak yollarla yurda giriş yaptıktan sonra İstanbul'a geldiği belirlendi.

Haber 29-04-24 21:01

1 Mayıs'ta başlıyor! Bakan Şimşek açıklık getirdi: KDV artışı yok! Lokanta ve kafeler için yeni düzenleme...

KDV düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Gıdadaki KDV istismarını önleyecek düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı 'KDV artışı' haberleri sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Düzenleme ile KDV oranlarında herhangi bir artış olmadığının altını çizen Bakan Şimşek, "İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı." ifadelerini kullandı.

Finans 27-04-24 12:16

Son dakika: Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika haberi: Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV, yüzde 20'ye çıkarıldı. Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye göre, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.

Finans 27-04-24 01:17

'1+1 evden farkı yok' Kira artışları yüzünden orada yaşamaya başladılar! Satışları hızla artmıştı

Son yıllarda ilginin giderek arttığı ve satışların yükseldiği karavanlar; bazılarının tam zamanlı evi olmaya başladı. Deprem, pandemi ve yüksek kira gibi nedenlerle alternatif yaşam şekilleri araştıran vatandaşların bir kısmı karavanlara yöneldi. İzmir Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Mustafa Yokuş, tatil için karavanı tercih edenlerin yanı sıra karavan sahiplerinin yüzde 20'sinin yılın 12 ayı karavanda yaşadığını söyledi. Karavan için '1+1 evde yaşamaktan farkı yok' diyen var.

Finans 26-04-24 10:10

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapıyor

Sağlık Bakanlığı binlerce personel alacağını duyurmuştu. 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek

Finans 26-04-24 01:01

Günlük kirası 1 milyon TL! Talep fazla olunca kiralık daire ve villa fiyatları yükseldi 'Ödedikleri para karşılığında...'

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da yaz sezonun gelmesiyle sezonluk daire ve villa fiyatlarında artış yaşandı. Tatil sezonunda kiralanan daire ve villalara talebin arttığı belirtilirken bölgede haziran itibarıyla doluluğun yüzde 100 olması bekleniyor. TÜRSAB Bodrum Bölge Temsilcisi Mustafa Demir, "Sezonda konutlarda günlük kiralık bedeli 2 bin 500 liradan başlıyor, villalarda ise bu rakam 1 milyon liralara kadar çıkıyor" dedi.

Finans 24-04-24 12:56

Haftada 1 kez pişiyor, yiyen vazgeçemiyor! Porsiyonu 140 lira

Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan hindi boynu eti, Konya'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaya başladı. Haftada bir kez köz ateşinde yaklaşık 7 saat pişen hindi boynu eti, kuzu eti lezzetinde olmasıyla dikkat çekiyor. Önce merak edip bu lezzeti deneyen vatandaşlar, daha sonra 'Bu gerçekten hindi eti mi?' diye sormaktan kendini alamıyor. Porsiyonu 140 liradan satılan hindi boynu etini, yağsız olduğu için şeker, kolesterol ve tansiyon hastaları özellikle tercih ediyor.

Haber 21-04-24 11:30

Altın mı, borsa mı, mevduat faizi mi? Merkez Bankası güncel rakam açıkladı: Aylık 46 bin 560 TL getirisi var

Mevduat faizi oranları arttı, bankalarda toplam mevduat tutarı azaldı. Uzmanlar mevduat faizlerinin daha da artmasını beklerken 1 milyon liranın getirisi 46 bin lirayı aştı. Peki altın mı, borsa mı, dolar mı, mevduat faizi mi daha cazip. Uzmanlar o soruya da yanıt verdi. “En yüksek risk borsada en düşük risk mevduat faizinde” dediler…

Finans 20-04-24 08:35

Dünyanın en sert yasağı hayata geçti! O grup hayatları boyunca sigara alamayacak

İngiltere'de 'dünyanın en sert sigara yasaklarından' biri olan yasa onaylandı. Yasaya göre artık 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlar hayatları boyunca sigara satın alamayacak.

Haber 17-04-24 10:51

Altın fiyatı tahminleri alt üst oldu! En kötü senaryoda bile yükseliyor: Süre 1 ay daha uzadı (17 Nisan Çarşamba gram, çeyrek altın fiyatları)

Ons altın fiyatları rekor seviyelere yakın seyrederken yurt içinde gram altın fiyatı da 2600 liraya doğru ilerliyor. Peki gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını bugün ne kadar, kaç TL? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Uzmanlar altın fiyatları için kötü senaryoyu açıklayarak yeni tahminde bulundu. Ünlü ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, geçtiğimiz hafta tüm beklentilerin değiştiğini belirtti.

Finans 17-04-24 07:55

Okullarda tatil sonrası ilk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmen, Ramazan Bayramı tatili ile birleşen "ara tatilin" ardından dersbaşı yaptı.

Yurthaber 15-04-24 10:05

İhmaller zinciri! 1 kişinin öldüğü teleferik kazasıyla ilgili beklenen rapor geldi

Bayramın son günü Antalya’nın ünlü tatil beldesi Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazasına ilişkin bilirkişi heyeti ön raporu hazırlandı. Teleferik kazasına ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 13 kişiden 12'si, adliyeye sevk edildi. Raporda kazanın, deformasyona uğrayan cıvataların kopmasından kaynaklandığı belirtilirken, bakım sözleşmesinde yer almasına rağmen bağlama elemanlarının kontrolünün yapılmadığı da vurgulandı.

Haber 14-04-24 19:56

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Akaryakıtta yeni dönem! Geri sayım başladı

Akaryakıt sektöründe usulsüz fatura uygulamalarının ve vergi kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hayata geçireceği Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için geri sayım başladı. Uygulama 1 Ocak 2025'te başlıyor.

Finans 14-04-24 07:22

Eyüpspor'dan resmi Luka Modric açıklaması geldi! ''Emeklemeden yürümek olmaz

Ligin başından bu yana zirvede yer alan Eyüpspor, Trendyol 1.Lig'in bitimine 5 hafta kala Süper Lig'e çıkmayı garantilemiş ve adeta tarih yazmıştı. Yeni sezon transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Eyüpspor'dan Luka Modric açıklaması geldi.

Spor 11-04-24 16:36

Türkiye Korhan Berzeg'i konuşmuştu! 300 gündür haber yok... 'Ailesi evi kapattı' Umutlar tükendi mi?

Balıkesir, Gönen'de tatil için geldiği yazlık evinden köpeği 'Tina'yla ayrıldıktan sonra haber alınamayan Korhan Berzeg 300 gündür kayıp. Arama çalışmaları 130. günde sonlandırıldı, artık gelen ihbar da yok. İstanbul Büyükada’da yaşayan eşi Angela sosyal medyadan Berzeg’in fotoğrafını “Neredesin Korhan, hala bekliyoruz, seni hala seviyoruz” notuyla paylaştı. Ailenin Gönen'deki evini kapattığını söyleyen muhtar Hamit Erman "Umudumuz kalmadı. Ailesi evi kapattı, buraya gelmiyorlar artık" dedi.

Haber 11-04-24 11:26

Ali Koç stadyumu terk etti! Son görüntüsü gündeme oturdu

Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, Şanlıurfa’da karşılaştı. Sarı-kırmızılıların 1. dakikada 1-0 öne geçtiği müsabakada sarı-lacivertliler 3. dakikada sahadan çekildi ve maç tatil edildi. Maçın ertelenmesinin ardından Ali Koç stadyumu terk etti.

Spor 07-04-24 22:09

Bayramda çalışacaklar dikkat! Fazla mesai ücreti hesaplaması yaparken kafanız karışmasın… Resmi tatilde 1 saat bile çalışana 1 günlük ücret

Çalışma hayatında hem işverenler hem de çalışanlar açısından tereddüt oluşturabilen konulardan biri de fazla mesai ücreti. Ramazan Bayramı yaklaşırken, bayramda da çalışacak olanların ‘Fazla çalışma ücreti nasıl hesaplanır? Resmi tatillerde fazla çalışma ücreti ödenir mi? gibi sorulara yanıt aramasına sebep oldu. Konunun detayları belli oldu.

Finans 06-04-24 10:42

Getirisi altın, borsa ve dövizi geride bıraktı! Mevduat faizlerinde seçim sonrası hareketliliği: Aylık kazanç 55 bin TL'ye yükseldi

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı sonrası 'uçuşa' geçen mevduat faizlerinde 'seçim sonrası' hareketliliği başladı. Bankalar faizlerini 1-2 puan artırdı. 1 milyon TL'nin 32 gün vadede kazancı 55 bin TL'yi buldu. Mevduat faizlerinde artış devam edecek mi? Uzman isim yorumladı.

Finans 05-04-24 07:50

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Tek zam planını bozacak rakamı SGK Başuzmanı İsa Karakaş açıkladı

Enflasyon rakamları sonrası emekli maaşı 3 aylık rakamlarının netleşmesinin ardından gözler bir kez daha asgari ücret zammına çevrildi. Ocak 2024 zam döneminde asgari ücrete ara zam yapılmayacağı belirtilmişti. Ancak en düşük maaş ile çalışan milyonlarca kişinin beklenrisi asgari ücrete ara zam gelmesi… Peki 2024 Temmuz’da asgari ücrete ara zam gelecek mi? Uzman isim 'elzem' diyerek anlattı. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar…

Finans 04-04-24 09:02

Gercüş’te çekilen filmden ilham alıp aday olan kadın, 1 oy farkla kazandı

Batman‘ın Gercüş ilçesi Sargın köyünde çekilen Hükümet Kadın filminden etkilenip aday olan kadın muhtar, resmi olmayan sonuçlara göre 1 oy farkla kazandı.

Yurthaber 03-04-24 10:47

Seçim bitti! Sıra itirazlara geldi 2 il ve 5 ilçede nefes kesen yarış YSK'ya taşındı

Türkiye 1 yılda 2 seçim yaşayarak yoğun bir gündemi geride bıraktı. Ancak YSK'daki mesailer henüz bitmedi. Resmi sonuçlar açıklanmadan birçok ilde nefes kesen yarışlara itirazlar yapıldı. Hatay ve Kırklareli'de sonuçlara itiraz edilirken 5 ilçe için daha harekete geçildi. İşte YSK'daki seçim takvimi...

Haber 02-04-24 12:48

CANLI ESKİŞEHİR seçim sonuçları! Eskişehir'de seçimi kim kazandı? AK Partili Nebi Hatipoğlu mu, CHP adayı Ayşe Ünlüce mi? 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları

Türkiye sandık başında! Seçmenler 1 yıl sonra bir kez daha sandıkla buluştu. Yerel seçim sonuçları öncesinde heyecanlı bekleyiş sürerken yıllardır CHP yönetiminde olan Eskişehir bu kez el değiştirecek mi? Yılmaz Büyükerşen bu seçimde CHP’den aday olmadı yerine Ayşe Ünlüce aday gösterildi. AK Parti ise Nebi Hatipoğlu ile yarışa girdi. Peki Eskişehir’de 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı Nebi Hatipoğlu mu yoksa CHP’nin adayı Ayşe Ünlüce mi seçimi kazanacak? İşte tüm detaylar...

Finans 31-03-24 20:36

CANLI BURSA seçim sonuçları! Bursa'da seçimi kim kazandı? AK Partili Alinur Aktaş mı, CHP'li Mustafa Bozbey mi? 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları

Bursa seçim sonuçlarına dair araştırmalar yoğunlaştı. Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen 31 Mart 2024 Pazar günü sandığa gitti. 1 milyon 32 bin 610 gencin ilk kez oy kullandığı yerel seçim sonuçları ise heyecanla takip ediliyor. Bursalılar, Bursa Büyükşehir Belediyesi sonuçlarını merak ediyorlar. Peki, Bursa'da seçimi kim kazandı? AK Partili Alinur Aktaş mı, CHP'li Mustafa Bozbey mi? İşte tüm merak edilenler...

Finans 31-03-24 20:24

Canlı Manisa seçim sonuçları! Manisa seçim sonuçlarında CHP adayı Ferdi Zeyrek mi, MHP adayı Cengiz Ergün mü önde?

Manisa seçim sonuçlarına dair araştırmalar hız kazandı. Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen 31 Mart 2024 Pazar günü sandığa gidecek. 1 milyon 32 bin 610 gencin ilk kez oy kullanacağı yerel seçim sonuçları ise heyecanla takip ediliyor. Peki, Manisa seçim sonuçlarına göre CHP adayı Ferdi Zeyrek mi, MHP adayı Cengiz Ergün mü önde? İşte konuya dair tüm ayrıntılar...

Haber 29-03-24 14:55

Canlı Malatya seçim sonuçları! Malatya seçim sonuçlarında AK Parti adayı Sami Er mi, CHP adayı Veli Ağbaba mı kazanacak?

Malatya seçim sonuçlarına dair araştırmalar yoğunlaştı. Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen 31 Mart 2024 Pazar günü sandığa gidecek. 1 milyon 32 bin 610 gencin ilk kez oy kullanacağı yerel seçim sonuçları ise heyecanla takip ediliyor. Peki, Malatya seçim sonuçlarında AK Parti adayı Sami Er mi CHP adayı Veli Ağbaba mı avantajlı? İşte konuya dair tüm detaylar...

Haber 29-03-24 14:42

1 Nisan'da (yarın) okullar tatil mi? 31 Mart seçimlerinin ertesi günü için Milli Eğitim Bakanlığı kararını verdi! 81 ilde Valiliklere resmi yazı gönderdi

1 Nisan'da okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? sorusunun yanıtı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 31 Mart Pazar (bugün) yapılan yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan Pazartesi günü okulların tatil edilmesine karar verdi. Konuyla ilgili resmi yazı valiliklere gönderildi.

Egitim 28-03-24 15:06

Trabzonspor’da Mislav Orsic sahalara dönüyor

Trabzonspor’un sezon başında transfer ettiği fakat yaşadığı sakatlık sonrası uzun bir tedavi süreci geçiren Mislav Orsic, yeniden sahalara dönüyor. Hırvat oyuncu, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın süre vermesi halinde 1 yıl sonra resmi bir müsabakada forma giyecek.

Spor 28-03-24 12:15

Muhasebecinin bir anlık dalgınlığı 1 milyon TL zararına neden oldu

Eskişehir’de bir anlık dalgınlık sonrası toplam 1 milyon TL değerindeki evraklarını kaybeden muhasebeci Filiz Şen, “1 milyona yakın zararım var. 1 ay meslek men cezası veriyorlar, 1 ay hapis kararı var. Eğer vicdanlıysanız ne olur geri getirin. Çünkü onlar resmi kayıtlar. Onlar onun işine yaramaz” dedi.

Yurthaber 27-03-24 11:02

2024 Ramazan bayramı ne zaman? 2024 Ramazan bayramı ne zaman başlıyor?

2024 Ramazan ayı sonrası Ramazan Bayramı tatili, özellikle uzakta yaşayan aileleri ile kavuşmak isteyen vatandaşlar tarafından merakla beklenmektedir. Resmi tatil kapsamında yer alan Ramazan Bayramı'nda, bayramın ne zaman hangi gün başlayacağı ve tatil süresi araştırılmaktadır. Peki, 2024 Ramazan bayramı ne zaman?

Haber 21-03-24 23:41

Seçim günü resmî tatil mi? Seçim günü iş yerleri açık mı?

Seçim dönemleri, oy kullanma hakkına sahip olan her seçmen için son derece önemli bir dönemdir. Bu dönem ayrıca toplumun geleceğini de büyük ölçüde etkilemektedir. Seçim zamanlarında Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen birtakım kurallar mevcuttur. Bu kurallarla birlikte seçim gününde bazı temel yasaklar da getirilmektedir. Peki seçim günü resmî tatil mi, seçim günü iş yerleri açık mı?

Haber 21-03-24 18:08

Bireysel emeklilik kararı Resmi Gazete'de! Kısmi ödeme 1 Temmuz'da başlıyor: Şartlar belli oldu

Bireysel emeklilik için Resmi Gazete'den yeni bir karar alındı. Buna göre BES’te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz’da başlayacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek.

Finans 21-03-24 07:18
BES

Emeklilere seyyanen zam söylentileri kulislerin 1 numaralı gündemi oldu! Akşener 'arkadaşımdan duydum' dedi rakam vererek açıkladı: Emekliler ayağa kalkar

2024 Ocak ayı itibarıyla emeklilere verilen zam yüzleri güldürmedi. Hal böyle olunca hem vatandaşlar hem siyasetçiler emekli maaşlarındaki düşüklüğü dillerinden düşürmedi. Bugün gelen bir haber ise emeklileri heyecanlandırırken kulisleri de hareketlendi. Seyyanen zam iddiası sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener de 'Arkadaşımdan duydum' diyerek tartışmalara katıldı. Rakam veren Akşener 'emekliler ayağa kalkar" dedi. İşte detaylar...

Finans 20-03-24 19:37

Sakarya'nın iki aylık ihracatı 1 milyar dolara yaklaştı

Ocak-şubat aylarında ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artıran kent, en çok dış satımı otomotivde yaptı.

Yurthaber 19-03-24 11:11

Bütçe açığı Şubat'ta 153,8 milyar TL oldu

Ocak-şubat döneminde ise bütçe gelirleri geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 127,1 yükselerek 1 trilyon 153 milyar 356 milyon liraya çıktı. Bütçede şubatta 153 milyar 798 milyon lira, ocak-şubat döneminde de 304 milyar 517 milyon lira açık oluştu.

Finans 15-03-24 11:32

Fenerbahçe'nin mağlubiyetinin sebebi Ali Koç'un tribüne gelmesi mi? Sosyal medya bu detayla yıkılıyor...

Sahasında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’e 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, rakibini elemeyi başarırken sahasındaki 12 maçlık serisi sona erdi. Bu yenilgiyi taraftarlar Ali Koç'un tribüne gelmesine bağladı. Fenerbahçe, Ali Koç'un bu sezon tribünde izlediği ilk maçı kaybetti. Koç, totem nedeniyle maçları stadyumda izlemiyordu.

Spor 15-03-24 08:37

Bayram 9 gün mü olacak? Açıklama geldi: 6 Nisan ile 14 Nisan arasında…

Ramazan Bayramı yaklaşırken milyonlar ‘bayram 9 gün olacak mı?’ diye merak ediyordu. Bu yıl bayram 10-11-12 Nisan tarihlerine denk geliyor. 9 Nisan Salı günü ise arife. Çalışanlar sadece 8 Nisan 2024 Pazartesi izin alarak 9 gün tatil yapabilecek. Henüz resmi makamlardan bir açıklama gelmedi ama turizm sektöründe hazırlıklar 9 gün tatil beklentisi ile başladı.

Finans 13-03-24 16:41

Haskoloğlu'nun bakanlığa ait olduğu belirtiliyor diye yaptığı paylaşım yalanlandı: Böyle habercilik mi olur?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medyadan bir vatandaştan gelen araba fotoğrafını paylaşarak "Gençlik, Spor Bakanlığı resmi görevli aracı olduğunu belirtiyor. Bir de kaldırıma ve engellilerin yürüyüş çizgisine park etmiş" dedi ve 'tasarruf' eleştirisinde bulundu. Haskoloğlu'nun paylaştığı fotoğraftaki aracın bakanlığa ait olduğu iddiası Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal İlişkiler ve İletişim Dairesi Başkanı Kerim Çomoğlu tarafından kısa sürede yalanlandı.

Haber 11-03-24 14:03

Kilolarca uyuşturucu ele geçirildi, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı

Sakarya’da 1 Ocak-29 Şubat tarihleri arasında yürütülen asayiş çalışmaları, düzenlenen toplantıda Vali Yaşar Karadeniz tarafından açıklandı.

Yurthaber 08-03-24 15:56

Galatasaray derbisinde kırmızı kart Colley'in cezası belli oldu

PFDK, Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Beşiktaşlı Omar Colley'e 1 maç resmi men cezası verdi.

Spor 07-03-24 21:25