Ek Mtv Iptal Mi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidecek mi? İlk açıklama ABD'den geldi: Kirby '9 Mayıs' sorusuna yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye yapacağı ziyaretin iptal edildiği iddiası son günlerde gündem olmuştu. Konuyla ilgili ilk açıklama ABD'den geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ziyarete ilişkin sorulan soruya yanıt verdi.

Haber 2024-04-25 22:44:54

Ek vergide yeni gelişme! AYM gerekçeli kararını açıkladı

Anayasa Mahkemesi, deprem nedeniyle kurumlar vergisine bir defaya mahsus ek vergi getirilmesini öngören düzenlemenin iptal talebini reddetti.

Finans 2024-04-19 14:26:13

Bunu da nasıl yazılır? Bunu da ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde de ve da ögelerinin bağlaç veya son ek olarak kullanıldığı durumlar mevcuttur. Dolayısıyla bağlaç olan de, da ögeleri başlı başına bir sözcük olarak kullanılırken bulunma durumu eki olan -de, -da kendisinden önce gelen sözcüğe bitişik olarak yazılır. Bu noktada yazılı dilde hatalı olarak kullanıldığı durumlara rastlanan "bunu da" sözcük öbeğinin TDK onaylı yazılışı da merak edilmektedir.

Egitim 2024-04-09 12:17:11

Bende de nasıl yazılır? Bende de ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bağlaç görevindeki de ile son ek olan -de'nin kendinden önce gelen sözcükten ayrı mı yoksa bitişik olarak mı yazılması gerektiği karıştırılan ögelerdendir. Bu da bende de ifadesinin ikinci ögesinin bir son ek mi yoksa bağlaç mı olduğunun açıklanmasını gerekli kılar. TDK tarafından açıklanan bilgiler incelendiğinde de bağlacı ile bulunma durumu eki olan -de ögesinin nasıl kullanılması gerektiği anlaşılır. Böylece bende de doğru yazılışının bitişik mi ayrı mı olduğu kolaylıkla öğrenilebilir.

Egitim 2024-03-12 17:54:17

Ayşeler nasıl yazılır? Ayşeler mi Ayşe'ler mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir sözcük özel isim olduğu zaman ilk harfi her zaman büyük olacak şekilde yazılır. Ancak bu, özel adlara getirilen her bir ekin kesme işaretiyle ayrılarak yazılması gerektiğini göstermez. Bu da Ayşeler TDK onaylı yazılışının çok sayıda kişi tarafından sorgulanmasına yol açar. Ayşe kelimesinin sonuna getirilen -ler ekinin kesme işareti ile ayrılıp ayrılmadığı ise bu ek türünün ne olduğunun açıklanmasıyla birlikte cevabı ortaya çıkarılabilen konulardandır.

Egitim 29-02-24 19:31

4 MTV iddiası gündem olmuştu! 29 milyon araç sahibini ilgilendiren açıklama geldi

Bu yıl yüzde 58,46 zamlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için 29 milyon araç sahibini üzecek bir iddia ortaya atıldı. Daha önce de ek MTV iddiaları gündemdeyken bu kez Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin yılda 3 ya da 4 kez alınabilecek hale getirilebileceği ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) konuya açıklama geldi.

Finans 20-02-24 14:54
MTV

Arasındaki nasıl yazılır? Arasındaki mi arasında ki mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bir sözcüğün aldığı eklerin bitişik olarak mı yoksa ayrı mı yazılacağı açıklanırken ilgili ögelerin görevlerinden söz edilmelidir. Yani -da, -de ve ki gibi hem bağlaç hem de ek olarak kullanılabilen ögelerin detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir. Bu sayede günlük yaşamda pek çok bağlamda kullanılan arasındaki sözcüğünün nasıl yazıldığı keşfedilebilir. Ayrıca arasındaki kelimesinin aldığı eklerin görevleri açıklandığında bu ifadenin anlamı da daha net bir şekilde öğrenilecektir.

Egitim 19-02-24 21:25

Akşamki nasıl yazılır? Akşamki ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözcük bakımından en çeşitli diller arasında yer alır. Bu nedenle pek çok farklı yapıda kelime ve ek bulunur. Kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirtilmiştir. Pek çok insan akşamki sözcüğünün yazım biçimini merak eder. Bu noktada –ki ekinin kullanımı araştırılır. Peki akşamki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:38

Önceki nasıl yazılır? Önceki mi önce ki mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime sayısı oldukça geniş diller arasında sınıflandırılır. Bundan dolayı pek çok farklı yapıda kelime ve ek mevcuttur. Kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirlenmiştir. Pek çok insan önceki kelimesinin nasıl yazılması gerektiğini merak etmektedir. Bu noktada –ki ekinin kullanım biçimi araştırılır. Peki önceki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:28

Emeklilerin gözü zam oranında: EYT'liler bayram ikramiyesi alabilecek mi?

Emeklilere ek zammın belli olmasının ardından emeklilerin gündeminde bu kez bayram ikramiyesine yapılacak zamlar var. Peki bütün emekliler bayram ikramiyesi alabilecek mi? EYT'lilerin ikramiyesinde son durum ne?

Finans 15-02-24 16:04

Emeklilerin bayram ikramiyesi artıyor! 3 bin TL mi, 5 bin TL mi derken 15 bin lira için talepte bulundular

Maaşlara ek zamların belli olmasının ardından emeklilerin gündeminde bu kez bayram ikramiyelerine yapılacak artış var. Bayram ikramiyeleri için iki formülün masada olduğu konuşulurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan artışa yeşil ışık yaktı. CHP de bayram ikramiyeleri için "15 bin TL olmalı" çağrısı yapıldı.

Finans 07-02-24 14:44

Memur zammı ile ilgili yeni talep! Ek artış ve refah payı gelir mi? ‘Enflasyon eritti’ çıkışı…

Emekli, memur, işçi, özel sektör… Neredeyse tüm çalışanların gündeminde enflasyonun sürekli artarak devam etmesi var. Son olarak memurlar da enflasyonun zamları eritmesi üzerine en artış ve refah payı beklediklerini belirterek “yeniden değerleme oranında zam” talep ettiler. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci, çalışanlara 2024 yılı için kamu alacaklarına uygulanan yeniden değerleme oranı olan yüzde 58’den az olmamak üzere artış yapılmasını, buna ek olarak da refah payı verilmesini istedi.

Finans 07-02-24 08:01

Yargıda ek zam iptalinin gerekçesi açıklandı: Huzursuzluk ve kırgınlığa neden olacak

Anayasa Mahkemesinin (AYM), Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına birinci sınıf hakim savcılardan daha çok ek zam yapılmasını öngören kanun hükmünü iptaline ilişkin kararının gerekçesini açıkladı. İptal hükmü 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

Finans 30-01-24 15:40

Emekliye ek zamda ‘10 Mart’ kulisi! Asgari ücrete mi eşitlenecek? Geri sayım şimdiden başladı... Fatih Portakal'ın 'düzeltme' çıkışı dikkat çekti

Emekli zammı yüzde 49,25 oranında açıklanırken, en düşük emekli aylığı 10 bin TL oldu. Ancak Bağ-Kur SSK emekli maaşı farkı henüz hesaplara geçmedi ancak milyonları heyecanlandıracak kulis bilgisi geldi. Buna göre 10 Mart sonrasında emeklilere 4 bin liralık seyyanen zam yapılabileceği iddia edildi. Gazeteci Fatih Portakal, “Mart ayında belki zam yapılabilir” derken, Prof. Dr. Sefer Şener ise erken emeklilik için iki çalışma yapılacağını ve üçüncü adımın emekliye ek zam konusu olacağını söyledi.

Finans 30-01-24 13:54

Emekliye zam üstüne yeni zam iddiası! Fatih Altaylı oran ve tarih verdi: 'Emekliler dikkat! İhtimali çok kuvvetli...'

Emekli maaşı zammı düzenlemesi yasalaştı. Ek zam ile en düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. Zam oranı memur, SSK ve Bağ-kur emeklisi için yüzde 49,25’e yükseltildi. Milyonlar seçim öncesi emekliye ek zam gelir mi? diye merak ederken iddialara bir yenisi daha eklendi. Fatih Altaylı emekli maaşına yeni ek zam için hem tarihi hem de oranı açıkladı. ‘Seçim yaklaştıkça emeklilere zam üstüne zam gelme ihtimali çok kuvvetli’ dedi.

Finans 30-01-24 09:18

‘Emekliye 4 bin TL seyyanen zam’ iddiasından sonra bir de tarihi duyurdular! Fatih Portakal, ‘Bence böyle bir şey konuşuluyor’ dedi: Ardından daha iddialı açıklama geldi

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı yüzde 49,25 olacak. Yaklaşık 13 buçuk milyon emeklinin aylığı en az 10 bin TL seviyesine getirilecek. Peki seçim öncesinde emekliye sürpriz bir artış gelir mi? Gazeteci Fatih Portakal ‘bence böyle bir şey konuşuluyor’ dedi. Analist Mert Başaran ise daha iddialı konuştu! “seçim anketleri 1-2 puan farkla çıkarsa Mart’ta ek zamların geleceğini düşünüyorum…”

Finans 27-01-24 09:23

Zamlı maaşlar yatmadan yeni zam mı geliyor? Seçimleri hatırlattı, tarih verdi! 'İktidarın masasındaki ek zam planı' iddiası: Asgari ücret, memur ve emekli maaşı...

Zamlı maaşlar birçok vatandaşın hesabına henüz daha yatmadan yeni zam iddiası konuşulmaya başlandı. Emeklilere yapılan son ek zamla birlikte diğer maaşlara da ek zam olup olmayacağı merak edilirken; yerel seçim öncesi için yeni zam iddiası gündeme geldi. "Seçim zammı olur mu? Yeni zam gelir mi? Maaşlara bir daha mı zam gelecek?" sorularına yanıt aranırken, iktidarın masasında yeni zam dosyasının olduğu iddia edildi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut ise yeni maaş zammı için tarih verdi.

Finans 25-01-24 07:24

'Kimse özel okula çocuğunu da göndermeye mecbur değil' Özel okul fiyatları ve ek ücretlerle ilgili çok konuşulacak sözler 'Dayatmayla bir şey satamazsınız'

Özel okul fiyatları ve sunulan hizmetler pek çok velinin gündeminde. Peki, özel okullar ve avukatlar bu konuda ne söylüyor? Özel okul fiyatlarındaki artışın yanı sıra özel okullar velilere, yemek ücreti ve benzeri ek hizmetleri almaya zorlayabilir mi? Çok sayıda velinin merak ettiği konuyla ilgili TÖZOK Başkanı Zafer Öztürk ve avukat Iyaz Çimen önemli açıklamalar yaptı.

Egitim 24-01-24 15:35

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seçim öncesi ara zam sürprizi gelir mi? Canlı yayında kendisini tutamadı: Böyle şey olur mu!

Asgari ücretin 17 bin TL'ye yükseltilmesi emekli zammı için büyük bir umut ışığı olmuştu. Milyonlarca emekli Ocak ayında açıklanacak zammı bekliyordu, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak açıklandı. Duyurulan bu zam emekliyi çok memnun etmedi. Temmuz'da emekliler için ek zam gündeme gelecek mi? Seçim süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

Finans 22-01-24 08:05

Emeklilere ek zam ödemesi için gözler o tarihte: Yeni emekliler de yararlanacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Emekliler ek zammın yatırılacağı tarihi merakla beklerken gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na çevrildi. Ek zam ne zaman hesaplara yatacak? Yeni emekliler de ek zamdan faydalanabilecek mi?

Finans 21-01-24 08:46

Emekli maaşı zammı Meclis'ten geçti mi, ek zamlar ne zaman ödenecek?

Emekliler zam oranındaki gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Peki ek zam kararı Meclis'ten geçti mi? Ek zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?

Finans 19-01-24 15:27

Emekliye yüzde 42,6'lık zam kağıt üstünde mi kaldı? Kimse bilmiyor ama... İşte yeni kök maaş hesabı!

Emekli zammı için günlerdir beklenen açıklama sonunda geldi, emekliye ek zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurdu. Emekli maaşlarına yapılan zam kök maaşları da etkiledi. Peki 2024 emeklilerin kök maaşlarına ne kadar zam geldi? Yüzde 42,6'lık zam sonrası yeni kök maaşlar kaç TL oldu? İşte yeni zamlı kök maaşlar... Tek tek hesaplandı.

Finans 17-01-24 11:43

SGK uzmanı seçim öncesine işaret etti: Ek zam sonrası seyyanen artış mı gelecek? En düşük emekli maaşında Cumhurbaşkanı detayı, 12 bin TL olur mu?

Milyonlarca emekli maaş zammı açıklamalarını merakla takip ediyor. TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerinin açıklamasının ardından belli olan emekli zamlarında makas açıldı. Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ek zam oranının ne kadar olacağı merak konusu. SGK uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşının 11 bin TL bandında olmasının beklendiğini söyledi. Erdursun, "Cumhurbaşkanı inisiyatif kullanıp 12 bin liraya çıkarabilecek mi? Pazartesi öğreneceğiz." dedi.

Finans 14-01-24 11:03

Milyonlar beklemede, ekonomi yönetimi maliyetleri hesapladı, emekliye ek zam EYT'ye mi takılacak?

TÜİK'in milyonlarca memur ve emeklinin beklediği aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Aradaki makas farkı sonrası SSK- Bağkur emeklisi ek zam talebini dile getirdi. Milyonlarca emeklinin ek zam talebi karşılanacak mı, ekonomi yönetiminin çalışmalarındaki son durum ne?

Finans 09-01-24 08:09

Emekli zammı yüzde 50 mi olacak? 'Bir ay sonra maaşlar artacak' iddiası: 'Erdoğan üstünü tamamlayacak' dedi, yeni oran ve tarih verdi! Asgari ücret ve memur zammı detayı... 12 bin 500 TL!

Emekli zam oranı belli oldu, gözler şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Milyonlarca emeklinin 2024 maaşlarına en az yüzde 37,56 oranında zam yapılacağı TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla kesinleşti. Milyonlar şimdi de "Emekliye ek zam, seyyanen zam gelir mi? Refah payı eklenir mi?" sorularına yanıt ararken, Ekonomist Nedim Türkmen "Cumhurbaşkanı Erdoğan üstünü tamamlayacaktır" dedi, emekliye ek zam için tarih ve oran verdi. 2024 emekli zammıyla ilgili yeni detaylar...

Finans 04-01-24 09:24

Araç sahiplerine 'oh' çektiren haber: İkinci ek MTV iddiası için resmi açıklama geldi! 'Böyle bir çalışma...'

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ikinci ek Motorlu Taşıtlar Vegisi (MTV) iddiası dün gündem olmuştu. Bu yıl için yüzde 58'den fazla zamlanan MTV için Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) çıkan iddialara açıklama getirdi. “2024 yılında ikinci bir ek MTV alınacak” iddiasını yalanladı.

Finans 03-01-24 07:48
MTV

İkinci ek MTV mi geliyor? Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren iddia! Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde yüzde 58’lik zam sonrası canlı yayında açıkladı: ‘Ben şimdi kara kara düşünüyorum…’

Geçtiğimiz yıl Motorlu Taşıtlar Vergisi 4 kez ödenmişti. EK MTV’den 27 milyarlık gelir elde edilirken bu yıl için de yeni zam oranları belli oldu. MTV 2024 yılı için yüzde 58,46 arttı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV kararı sonrası gazeteci Deniz Zeyrek tarafından çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. İkinci bir ek MTV mi geliyor? İşte haberin detayları…

Finans 02-01-24 12:07
MTV

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI İPTAL! Süper Kupa finali Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? Maç ertelenecek mi? Kriz büyüyor!

Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak merak ediliyor. Süper Kupa finalinde, 2022-2023 sezonu şampiyonu sarı-kırmızılı takım ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu sarı lacivertli ekip ile kozlarını paylaşacaktı. Suudi Arabistan'ın Atatürk ve Türk bayrağına izin vermemesi nedeniyle maç iptal edildi. Peki, Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda, ne zaman? Maçın yeni tarihi ne?

Spor 29-12-23 21:56

Fenerbahçe Galatasaray maçı iptal mi? Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zamana ertelendi? Takımlar geri mi dönüyor? Tepki büyük!

Galatasaray Fenerbahçe maçı ile ilgili detaylar yakından takip ediliyor. Süper Kupa finali kapsamında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Al -Awwal Stadium'da oynanacak olan maç, Suudi Arabistan'ın Türk bayrağı ve Atatürk ile ilgili çıkardığı sorunlar nedeniyle ertelendi. Galatasaray Fenerbahçe maçını hakem Abdulkadir Bitigen yönetecekti. Peki, Fenerbahçe Galatasaray maçı iptal mi? Fenerbahçe Galatasaray maçı ne zamana ertelendi? Takımlar geri mi dönüyor? Tepki büyük!

Spor 29-12-23 21:49

İstanbulspor Trabzonspor maçı iptal mi, ertelendi mi? İstanbulspor Trabzonspor maçı neden bitti?

İstanbulspor Trabzonspor maçı iptal mi sorusu futbolseverler tarafından sorgulanmaya başladı. İstanbulspor Süper Lig'in 17. haftasında kendi sahasında Trabzonspor'u konuk edecekti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekti. Bu gelişmenin ardından konuya dair detaylı bilgiler sorgulanmaya başladı. Peki, İstanbulspor Trabzonspor maçı iptal mi, ertelendi mi? İstanbulspor Trabzonspor maçı neden bitti? İşte detaylar...

Spor 19-12-23 22:17

THY, Pegasus, AnadoluJet uçak seferleri iptal mi? Uçak seferleri iptal mi edildi? Diyarbakır seferleri iptal mi oldu?

Uçak seferleri iptal durumu araştırılıyor. Diyarbakır'da ulaşıma sis engeli sonrasında uçak seferleri merak edildi. THY, AnadoluJet ve Pegasus seferleri hakkında detaylar sorgulanıyor. Peki, Uçak seferleri iptal mi edildi? THY, Pegasus, AnadoluJet uçak seferleri iptal mi? 17 Aralık Diyarbakır seferleri iptal mi oldu?

Haber 17-12-23 10:53

MAÇLAR ERTELENDİ Mİ? Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası maçlar iptal mi, Süper Lig maçları ne zaman oynanacak? Hakemlerden ortak açıklama!

Ankaragücü Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor'u ağırladı. Eryaman Stadyumu'nda oynanan maç, 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Son düdüğün ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulundu. Bu olay sonrası TFF'den açıklama geldi. Peki, tüm maçlar ertelendi mi, iptal mi? Süper Lig maçları ne zaman oynanacak, hangi tarihlerde? İşte detaylar...

Spor 12-12-23 10:14

3'er nasıl yazılır? 3'er mi 3 er mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu sözcüklerin anlamları ve yazım biçimlerini düzenlerken, sözcüklere gelecek eklerin, söz öbeklerinin yazılışının, kısaltma ve sayıların nasıl ifade edileceği hakkında da açıklama yapmaktadır. Sayıların nasıl yazılması gerektiği merak edilen ve özellikle sınava giren öğrencileri de ilgilendiren bir konudur. Peki, TDK'ye göre sayıların ek alma durumunda hangi noktalama işaretinin kullanılması gerekir? Buna göre 3’er nasıl yazılır?

Egitim 10-12-23 18:07

2'nci nasıl yazılır? 2'nci mi 2 nci mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu kelimelerin anlamları ve yazımları hakkında bilgi verirken, kelimelere gelecek eklerin, söz öbeklerinin yazılışının, kısaltma ve sayıların yazımı hakkında da açıklama yapmaktadır. Sayıların doğru yazılışı özellikle merak edilen ve sınava giren öğrencilere de sıklıkla sorulan bir konudur. Peki, TDK'ye göre sayıların ek alması hâlinde hangi noktalama işaretinin kullanılması gerekir? Buna göre 2’nci nasıl yazılır?

Egitim 10-12-23 18:05

Vapur seferleri iptal mi? Şehir Hatları 8 Aralık 2023 iptal olan vapur seferleri neler? Fırtına başladı, o tarihte iki adaya feribot seferi iptal

Vapur seferleri iptal mi? Bu sorunun yanıtı Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Öte yandan Marmara ve Ege'de etkili olan fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tedbir amaçlı Cumartesi günü 2 adaya da feribot seferleri iptal edildi. Birçok kişi arama motorlarında "Vapur seferleri iptal mi?" sorusunu araştırıyor. Peki, Şehir Hatları 8 Aralık 2023 iptal olan vapur seferleri neler?

Haber 08-12-23 13:20

VAPUR SEFERLERİ 5 ARALIK 2023: Vapur seferleri iptal mi, İstanbul'da Şehir Hatları çalışıyor mu? Saatleri ve kalkış noktaları...

Vapur seferlerinin iptal edilip edilmediği merak konusu olurken Şehir Hatları'ndan konuya dair bir son dakika açıklaması geldi. Yayımlanan duyuruya göre Elverişsiz hava koşulları sebebiyle Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacak. Birçok kişi internette, "Vapur seferleri iptal mi, İstanbul'da Şehir Hatları çalışıyor mu?" sorularına yanıt arıyor. İşte 5 Aralık 2023 Salı günü vapur sefer saatleri ve kalkış noktaları...

Haber 05-12-23 08:09

BUGÜN VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 5 Aralık 2023 Salı İstanbul'da vapur seferleri!

Bugün vapur seferinin iptal edilip edilmediği merak konusu oldu. Seferlerle ilgili olarak Şehir Hatları tarafından duyuru yapıldı. Peki, bugün vapur seferleri yok mu, iptal mi? 5 Aralık 2023Salı İstanbul'da vapur Şehir Hatları çalışıyor mu? İşte vapur sefer listesi ve detaylar...

Haber 05-12-23 07:45

Bunu yapmayan arabasını satamayacak! Ek MTV ödemesi için son saatler: Faizli gecikme zammı yolda...

Ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ikinci taksiti için ödeme süresi bugün sona erecek. Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek. Ayrıca EK MTV ödemesi yapmayanların araçlarına muayene yapılmayacak, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

Finans 30-11-23 08:01
MTV

Var mıdır nasıl yazılır? Var mıdır ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede birçok dil öğesi bulunur. Bunlar arasında farklı işlevleri bulunan ekler vardır. Bu eklerden bir tanesi de soru ekleridir. Türkçe dilbilgisi konusunda genellikle soru eklerinin doğru yazılışı karıştırılır. Bu kapsamda en çok karıştırılan soru eki mi-mu ekleridir. Bir soru sorulduğunda genellikle cümlenin sonuna bu ekler getirilir ardından soru işareti kullanılır. Bu ek ile oluşan var mıdır kelimesinin doğru yazılışı merak edilir. Peki ‘var mıdır’ nasıl yazılır?

Egitim 29-11-23 19:24

VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 29 Kasım 2023 İDO - BUDO feribot seferleri çalışıyor mu, hangi seferler iptal edildi? Şehir Hatları, İDO ve BUDO açıkladı!

İptal olan vapur ve feribot seferleri listesi, İstanbul'da etkisini gösteren olumsuz hava koşulları nedeniyle 29 Kasım 2023 Çarşamba günü vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi internette konuya dair araştırma yapıyor. Peki, bugün vapur seferleri iptal mi oldu? 29 Kasım 2023 İDO - BUDO feribot seferleri çalışıyor mu, hangi seferler iptal edildi? İşte Şehir Hatları, İDO ve BUDO'dan yapılan açıklamalar ve 29 Kasım 2023 Çarşamba günü iptal edilen vapur seferleri...

Haber 29-11-23 08:26

MTV ödemelerinde dudak uçuklatan rakam: 160 bin TL’yi aşıyor: Ek MTV’de son 3 gün

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2024 için yüzde 58,46 oranında zamlandı. Konuya ilişkin karar hafta sonu Resmi Gazete’den duyuruldu. Buna göre en yüksek MTV ödemesi 160 bin lirayı aşacak. Öte yandan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren tarih de yaklaştı. Ek MTV ödeme süresi 3 gün sonra sona erecek. Ek MTV gecikme faiz oranları da artarken, ödeme yapmayan aracının satışını yapamayacak.

Finans 27-11-23 10:52
MTV

2024 MTV ücretleri tek tek hesaplandı! Kim ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? 30 Kasım’a kadar süre var…

Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV ödemeleri milyonlarca araç sahibi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda 2024 MTV ücretleri için zam oranı bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. MTV ödemelerinde fiyatı belirleyen etkenler, araçların yaşları ve motor güçleri oluyor. Öte yandan Ek MTV ödeme süresi ise 30 Kasım’da sona erecek. Peki kim ne kadar MTV ödeyecek? İşte MTV 2024 ücretleri tablosu…

Finans 25-11-23 13:54
MTV

ÇALIŞAN EMEKLİKLERE 5000 TL İKRAMİYE 2023: Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye verilecek mi, ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Çalışmayan emeklilere ödenen 5000 TL ikramiyenin emeklilere ödenmesi için çalışmalar başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışan emeklilere ek ödeme yapılması için talimatı verdiği aktarıldı. Konuya ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapıldı. Peki, Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir defaya mahsus ödenen 5000 TL emekli ikramiyesi çalışan emeklilere de ödenecek mi, ne zaman ödenecek? Ayrıntılar haberimizde

Finans 24-11-23 18:28

Ek MTV’de son 9 gün! ‘Sonra öderim’ diyenlere kötü haber: Gecikme faizlerinde büyük artış

Ek MTV İkinci taksit ödemesi yapacak milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi için süre 30 Kasım’da sona eriyor. Ancak geçtiğimiz günlerde alınan bir karar ödeme yapmayı ertelemeyi düşünenleri zora sokabilir. Çünkü Türkiye genelinde trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisi gibi kamu alacaklarına ödenmeyen borçlarda gecikme faiz oranları arttırıldı. İşte detaylar…

Finans 21-11-23 09:09

Sabahki nasıl yazılır? Sabahki ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözcük haznesi bakımından çok geniş bir dildir. Bundan dolayı birçok farklı yapıda kelime ve ek mevcuttur. Kelimelerin ve eklerin yazım şekilleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirlenmiştir. Pek çok kişi sabahki sözcüğünün yazım biçimini merak eder. Bu noktada –ki ekinin kullanım şekli araştırılır. Peki, sabahki nasıl yazılır?

Egitim 19-11-23 18:54

40 SEFER İPTAL EDİLDİ! THY uçak seferleri iptal mi? Yarın, 18 Kasım İstanbul uçuşları yapılmayacak mı, ne zaman yapılır? Marmara fırtına uyarısı!

THY uçuşlarının ne zaman başlayacağına dair son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Türk Hava Yolları THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, iç ve dış hatlarda toplam 40 seferin karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi. Peki, THY uçak seferleri iptal mi? Yarın, 18 Kasım İstanbul uçuşları yapılmayacak mı, ne zaman yapılır?

Haber 17-11-23 23:35

Ek MTV ödemeyen yandı! İşte ödeyecekleri ceza miktarı

Ek MTV konusuyla ilgili tartışmalar devam ederken, AYM'nin kararı sonrası gözler ödeme yapmayanlara ne olacağı konusuna çevrildi. Vergi Uzmanı Prof. Dr. Murat Batı, ek MTV ödemeyenlerin ne kadar ceza ödeyeceğini canlı yayında anlattı. İşte ek MTV ödemesi yapmayanların karşılaşacağı ceza miktarı...

Finans 03-11-23 12:30
MTV

THY uçak seferleri iptal mi oldu? 1 Kasım İstanbul uçuşları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte açıklama!

THY uçak seferlerinde yaşanan aksamaya ilişkin detaylar merak ediliyor. Türk Hava Yolları (THY), network alt yapısında sorun nedeniyle biletlere ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığını açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından sefer iptalleriyle ilgili açıklama yaptı. İstanbul'dan uçuş yapacak olan yolcular THY uçak seferlerinin iptaline ilişkin araştırmalarına hız kazandırdı. Peki, THY uçak seferleri iptal mi oldu? 1 Kasım İstanbul uçuşları ne zaman başlar?

Haber 01-11-23 21:29

Öğretmen, polis, hemşire… Memurun ek göstergesi için karar! Anayasa Mahkemesi Erdoğan’a yetki veren maddeyi iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergesini 3600'e yükselten ve diğer kamu görevlilerinin ek göstergelerini yeniden düzenleyen kanunla ilgili önemli bir karar verdi. AYM, emekli aylıklarında etkili olan tazminat yansıtma oranlarını üç katına kadar artırma konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki veren maddeyi iptal etti.

Finans 26-10-23 09:26