Is Sagligi Ve Guvenligi Kanunu Haberleri

TSK personelini ilgilendiriyor! O madde tekliften çıkarıldı

TBMM Milli Savunma Komisyonu, 60 maddeden oluşan, 'Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair' kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Komisyon, kanun teklifinin 2'nci maddesi, tüm siyasi partilerin oylarıyla teklif metininden çıkardı.

Haber 2024-05-29 20:54:42

İmar Kanunu değişiyor! Yeni dönemin şifresi: Ankara kriterleri! AK Parti düğmeye bastı, ekonomi ve siyasette reform adımları...

Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan ve ikinci parti konumuna düşen AK Parti'de reform çalışmalarının detayları netleşmeye başladı. Seçimsiz 4 yıllık süreç için kapsamlı bir çalışma hazırlayan AK Parti'de yeni dönemin şifresi ise 'Ankara kriterleri' olacak. Hem ekonomik hem de siyaseten güven ortamını artırmak isteyen parti yönetimi, harekete geçti. İlk olarak İmar Kanunu'nda değişiklik gündemde. İşte tüm detaylar...

Haber 2024-05-29 11:49:28

Fahiş fiyat uygulayanlar yandı! İş yeri kapatılmasından milyonluk cezalara... Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türk Ticaret Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklikler öngören 7511 sayılı yasa Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni kanun, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılması, şirket sermayelerinin yükseltilmesi ve ürün ihtisas borsalarına ilişkin düzenlemeler içeriyor. Mal veya hizmet satış fiyatlarındaki fahiş artışlar için 100 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Finans 2024-05-29 10:56:13

Fahiş fiyat teklifi Meclis'ten geçti! Ticaret Bakanı'ndan ilk yorum geldi: 'Türkiye’nin ekonomik gelişimi için mücadelemizi sürdüreceğiz'

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan konuyla ilgili ilk yorum geldi. Bakan Bolat, mücadelenin süreceğini belirtti.

Finans 2024-05-24 08:18:34

Faiz oranları değişti: İki kanun için karar! 12 puanlık artış

Borçlar kanunu ve Türk ticaret kanunu kapsamında faiz oranı 12 puan artırıldı.

Finans 21-05-24 09:07

Alınan kararları Erdoğan duyuracak! Öğretmenlerin gözü kulağı bu toplantıda: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Öğretmenlerin ve genel olarak eğitim camiasının yakından takip ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu, toplantıda kapsamlıca masaya yatırılacak. Geçtiğimiz günlerde detayları açıklanan kamuda tasarruf paketinin yasal düzenlemesi de Kabine'nin gündeminde. Ayrıca Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki son durum ve detayları Kabine üyeleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan dinleyecek.

Manşet 20-05-24 08:16

Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama: Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Tatiller ve özel günler dışında her gün Ankara merkezli olarak çıkartılan Ticaret Sicili Gazetesi'nde ticari alanda yapılan işlemlerin ilanları yer alır. Bu ilanlarda yeni bir şirket kurmak, bir şirketin iflas etmiş olması veya adres değişiklikleri gibi bilgiler verilir. Türk Ticaret Kanunu maddelerince çıkartılır ve resmî bir yükümlülüğü bulunur.

Haber 07-05-24 02:27

İbn-i Sina'dan yüz yıllık şifa reçetesi: Kalbi yeniden doğmuş gibi yapıyor! Limon ve balla karıştırınca mucizevi etki ediyor

İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçeteler günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kalp sağlığına oldukça faydalı olan karışımın tarifini yazan İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada da birçok ülkede uygulanıyor. Otlarla yapılan bu karışım limon kabuğu rendesi ve bal ile birleştiğinde ortaya muhteşem bir şifa kaynağı çıkıyor.

Kadin 05-03-24 11:05

İşsizlik Sigortası Kanunu değişiyor! 2026 yılına kadar Erdoğan'a yetki verildi

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yasalaşmasıyla çalışana ve işverene önemli destekler verilecek.

Finans 18-01-24 14:20

2024 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin oylamasında 566 oy kullanıldı; teklife 317 kabul ve 249 ret oyu verildi. Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin oylamasında ise 563 oy kullanıldı; teklife 317 kabul ve 246 ret oyu verildi. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Finans 26-12-23 00:14

Manisa Valiliği saat vererek açıkladı! Motosiklet ve scooter sürücülerine trafiğe çıkma yasağı

Manisa Valisi Enver Ünlü imzasıyla il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle Manisa’da bugün saat 15.00’ten itibaren motosiklet, scooter, elektrikli scooter kullanıcıları ve motorlu kuryelerin trafiğe çıkmasının ikinci bir emre kadar yasaklandığı ve karara uymayanlar Kabahatlar Kanunu 32. maddesine istinaden idari yaptırım kararı uygulanacağı bildirildi.

Haber 26-11-23 16:47

MTV, trafik cezası, vergi, pasaport harcı... Yeniden Değerleme Oranı belli oldu: Tüm gözler Erdoğan'da!

2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde belli oldu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, Vergi Usul Kanunu kaynaklı artırma veya azaltma yetkisini kullanmazsa 2024 yılında vergi ve harçlar yüzde 58,46 oranında artırılacak. İşte ehliyet harcı, pasaport harcı, yurt dışı telefon harcı ve diğer tüm detaylar...

Finans 03-11-23 13:44

Resmi Gazete’den duyuruldu: Hakem ve gider avansı tarifeleri yeniden belirlendi! Mahkemede tanıklık edene 100 lira verilecek

Hukuk muhakemelerindeki tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca yapılan yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında ücret ödenecek.

Finans 24-10-23 10:45

Bir il bu iğrenç olayı konuşuyor! İlçe müftüsünden ders verdiği 12 yaşındaki kıza istismar

Şanlıurfa'da iğrenç olay! Ücretli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi veren Akçakale İlçe Müftüsü H. B., sınıfındaki 12 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla önce gözaltına alındı ardından tutuklandı. Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu konuyla ilgili, "Olayın takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı. Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül ise tutukluya sahip çıkarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu hedef aldı.

Haber 22-10-23 18:52

Apple garantisi ne zaman başlar? Apple garanti sorgulama nereden yapılır?

Türkiye’de satılan Apple ürünleri için tüketici kanunu çerçevesinde belirlenen hakların tamamı güvence altına alınmıştır. Tüketici kanunu sayesinde kişiler, arızalı cihazları için ücretsiz tamir veya değişim isteğinde bulunabilirler. Bununla birlikte, gerekli durumlarda ücret düşüşü veya geri ödeme talebinde bulunabilmek de mümkündür. Satın alınan iPhone’ların garanti süreleri merak ediliyor ve araştırılıyor. Apple garanti sorgulama nasıl yapılır?

Haber 13-10-23 18:28

Araç sigorta sorgulama: Araç sigortam var mı yok mu?

Trafikte güvenliği sağlamak herhangi bir kaza durumunda yaşanan zararları karşılayarak mağduriyetlerin önüne geçmek gibi sebeplerle 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile trafik sigortası uygulaması oluşturulmuştur. Araba sigortası olarak da bilinir ve Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (ZMMS) olarak her yıl belirlenen limitlerde düzenli olarak yaptırılması gereken, takip gerektiren bir uygulamadır.

Haber 10-10-23 22:35

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Bu 3 besini yiyen daha uzun yaşıyor

İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçeteler sayesinde halen günümüze ışık tutuyor. Dünyada da tariflerinin birçok ülkede uygulandığı İbn-i Sina, uzun yaşamın sırrını paylaşmış. Bu üç süper besin hem sağlığa fayda sağlıyor hem de daha uzun yaşamaya katkı sağlıyor.

Haber 21-09-23 09:03

Beşiktaş’ın yeni tüzük tadil taslağı oy çokluğu ile kabul edildi

Beşiktaş’ta 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile uyumlu hale getirilmesi amacıyla hazırlamış olduğu tüzük tadil taslağı, oy çokluğu ile kabul edildi.

Spor 17-09-23 14:38

Dükkanlar kapalı, sokaklar bomboş, polisler nöbette... Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılıyor: Dünyanın gözü Hindistan’da olacak!

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi, G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak. 9-10 Eylül tarihlerinde yapılacak zirve öncesinde dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Yeni Delhi sessizliğe büründü. Güvenlik üst düzeye çıkarıldı, dükkanlar kapalı, sokaklar bomboş, polisler ise nöbette... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in bu yıl zirveye katılmayacağı öğrenildi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez is koronavirüse yakalandığı için zirvede olamayacak.

Haber 08-09-23 16:51

Bakanlık tek tek açıkladı: Mukabele-i Bilmisil Kanunu devreye girdi! Yabancıya satılan konutta Afganlar dördüncü sırada, Suriyeliler yok...

İklim, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Meclis'teki bir soru önergesine verdiği yanıtta yabancıların aldığı konut ve arsa sayılarıyla ilgili detaylı bilgi verdi. Afganlar en çok arsa ve konut alan ülkeler arasında 4. sırada yer alırken, Almanya ve İngiltere ilk sırada yer aldı. Listede ise Suriyelilerin yer almaması dikkat çekti.

Finans 30-08-23 08:48

İklim Kanunu geliyor! Çevre Komisyonu Başkanı Kurum duyurdu: Meclis’imizin onayına sunacağız!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, İklim Kanunu hazırlandığını belirterek Meclis'in açılacağı tarihi işaret etti. Kurum “Yüce Meclis’imizin açılmasıyla önümüzdeki 100 yılı şekillendirecek bir çerçeveye sahip olacak İklim Kanunu’nu Çevre Komisyonumuzda görüştükten hemen sonra Meclis’imizin onayına sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber 25-08-23 10:51

İbn-i Sina'dan bin yıllık şifa kaynağı: Vücudu baştan aşağı yeniliyor! Yeni doğmuş gibi olacaksınız

İbn-i Sina'nın önerileri tam bir şifa kaynağı olarak kullanılıyor. Binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçetelerle günümüze ışık tutan İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada birçok ülkede uygulanıyor. Hastalıklara, yorgunluğa karşı doğal ilaçları öneren İbn-i Sina, vücudu temizlediğini söylediği bitkileri sıralamış. İşte her derde deva olan o bitkiler...

Haber 24-08-23 12:59

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 SON DAKİKA: Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL, kaç gün yapılıyor? MSB açıkladı!

Bedelli askerlik ücreti 2023 yılında da merak ediliyor. Bilindiği üzere 7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir. Milli Savunma Bakanlığı temmuz zammı sonrası bedelli askerlik ücretini açıkladı. Peki, Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL, kaç gün yapılıyor?

Finans 20-07-23 12:54

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023: Bedelli askerlik ne kadar, kaç TL oldu? Temmuz zammı sonrası yeni rakam

Bedelli askerli ücretine dair araştırmalar yoğunlaştı. Bilindiği üzere 7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir. 2023 Temmuz ayı zam oranı, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yayımlanan yeni rakamlar sonrası belli oldu. Peki, Bedelli askerlik ne kadar, kaç TL oldu? Bedelli askerlik nereden ödenir?

Finans 08-07-23 10:14

İbn-i Sina bin yıl önce önerdi! Kanseri önlüyor, solunum yolu hastalıklarını tedavi ediyor

İbn-i Sina binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçetelerle günümüze ışık tutuyor. İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada birçok ülkede uygulanıyor. İbn-i Sina'nın yıllar önce reçetesini verdiği 2 malzemeleri karışım her derde deva oluyor.

Haber 06-07-23 16:45

Doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

İş Kanunu kapsamında çalışan her bireye tanınan bazı izin hakları vardır. Bu izin hakları ücretli ve ücretsiz olmak üzere ikiye ayrılır. Ücretli izin, işçinin izne ayrılmasına rağmen maaş almaya devam ettiği izin türüdür. Ücretsiz izin ise izin süresi boyunca her ay alınan maaşın kesilmesi durumudur. Ücretsiz izin hakkı özellikle kadın personeller için çok önemlidir. Çünkü bu izin hakkı içerisinde doğum sonrası izin de bulunur. Peki, doğum sonrası ücretsiz izin parça parça kullanılabilir mi?

Haber 26-06-23 19:25

Yıllık izin ücreti ne kadar? Yıllık izin süreleri nedir?

Senelik dinlenme hakkını kullanmak isteyen her bir çalışanın belli başlı konuları öğrenmeye çalıştığı görülür. Bu konuya yönelik olarak özellikle yıllık izin süreleri ile bu dinlenme hakkının nasıl ve hangi durumlarda ücrete dönüştürüldüğü araştırılır. Dolayısıyla İş Kanunu kapsamında yıllık ücretli izin hakkıyla ilişkili olarak belirtilen hususların açıklanması önem arz eder. Yıllık izin ücreti nasıl hesaplanır?

Haber 18-06-23 12:26

Serkan Altunorak kimdir, nereli ve kaç yaşında? Maviye Sürgün'ün Ozan'ı Serkan Altunorak'ın dizi ve filmlerİ

Serkan Altunorak, Maviye Sürgün dizisi nedeniyle merak konusu oldu. Evlilik Hakkında Her Şey, Sana Söz, Vatanım Sensin, Aşkın Kanunu, Cesur ve Güzel, Evli ve Öfkeli, Şüphe, Muhteşem Yüzyıl, Melekler Korusun gibi birçok dizide rol alan ünlü oyuncu internette araştırılıyor. Peki, Serkan Altunorak kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte, Maviye Sürgün'ün Ozan'ı Serkan Altunorak'ın dizi ve filmlerİ...

Magazin 12-06-23 20:05

Köye gelen nüfus memurunun o sözünden sonra... 'Gelenler hep merak ediyor' Soyadlarında dikkat çeken detay

Kars'ın Cumhuriyet köyünde yaşayan köy imamı ve öğretmenlerin dışındakilerin tamamının soyadı 'S' harfi ile başlıyor. Köy Muhtarı Akın Salik, 'Soyadı' kanunu döneminde nüfus memurunun sözü üzerine bu şekilde bir uygulama yapıldığını söyledi. 'Nüfus memuru olayı seriye bağlamış' diyen Salik, 'Köyümüze gelenler hep merak ediyor, biz de anlatıyoruz' şeklinde konuştu.

Haber 31-05-23 12:16

Gider pusulası nedir, nasıl kesilir? Gider pusulası örneği ve hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Özellikle serbest meslek çalışanları için gider pusulasının önemli bir belge olarak ön plana çıktığı söylenebilir. Çünkü bu belge günümüzde elektronik ortamda da hazırlanabildiği gibi belli başlı durumlarda mutlaka oluşturulmalıdır. Gider pusulasının hangi durumlarda hazırlanması gerektiği ise Vergi Usul Kanunu kapsamında yer alan bilgilere göre açıklanmalıdır. Peki, gider pusulası nedir ve gider pusulası hesaplamaları nasıl yapılır?

Finans 22-05-23 10:12

Payız nedir, ne demek? İşte Payız is coming cümlesinin anlamı

Payız nedir, ne demek sorusu gündem oldu. Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde ATA İttifakı Adayı olan Sinan Oğan Twitter hesabından merak uyandıran bir paylaşım yaptı. Peki, payız nedir, ne anlamda kullanılmaktadır?

Haber 14-05-23 20:32

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 'Önümüzdeki dönemde İklim Kanunu, Meclis'ten geçecek'

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve İklim Konulu Büyük Ekonomiler Forumu’na telekonferans yöntemiyle katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde İklim Kanunu'muzu Meclisimizden geçirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Haber 20-04-23 16:46

68/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 68/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Tüm bireylerin trafik kurallarına eksiksiz bir şekilde uyması gerekmektedir. Trafik kuralları trafik akışının sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde büyük bir rol oynamaktadır. Ayrıca can ve mal kaybının önüne geçilmesinde büyük bir etkendir. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında birçok trafik kuralı yer alır. Bu trafik kurallarına uymayanlara çeşitli trafik cezaları kesilir. Peki, 68/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 20-04-23 10:19

Yabancıların miras hakkı nedir? Yabancı eşin miras hakkı var mı, Türk vatandaşlığından çıkarılan kişiler mirasçılık belgesi alabilir mi?

Bir kişinin ölümünden ya da yasal olarak kayıp olduğunun kabul edilmesinin ardından o kişinin sahip olduğu tüm mal ve para yakınlarına kalır. Mal varlığının paylaşılması durumunda, miras kalan her şey üzerinde pay ve hak sahibi olan kişilerin sahip olduğu hakların tamamına miras hakkı adı verilir. Yabancı uyruklu kişilerin ya da yurt dışında kalan miras hakları konusunda da miras kanunu gereğince belirlenmiş bazı kurallar vardır.

Haber 20-04-23 10:08

Mirasçılık belgesi sorgulama işlemi nedir? Mirasçılık belgesi ile sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Bir kişi öldükten sonra ondan geriye kalan mallar ya da paralar tanıdıkları arasında paylaştırılır. Ancak bu paylaşım miras kanunu kuralları gereğince yapılır. Mirasçılar, ölen kişi ile kan bağı olan yasal mirasçılar ve muris tarafından, ölmeden önce belirlenen atanmış olan mirasçılar olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. Tüm mirasçıların isimleri, ölüm resmen gerçekleştikten sonra veraset ilamı ya da mirasçılık belgesinde yer alır. Peki, mirasçılık belgesi nasıl sorgulanır?

Haber 20-04-23 09:11

Kemal Kılıçdaroğlu yeni videoyla duyurdu: Bu sorular tarihe karışacak, kanun çıkaracağım

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yeni bir video yayınladı. TikTok videosunu Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, "İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar kanunla net bir şekilde tanımlanacak. Bu sorular 14 Mayıs'tan sonra tarihe karışacak. Bay Kemal 'Sorulmayacak sorular kanunu' çıkaracak" ifadelerini kullandı.

Haber 06-04-23 22:33

Bakan Kirişci duyurdu! 'Tarım ve Orman Kanunu devrim niteliğinde'

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, kuraklığı konuşurken, sel ve taşkınları konuşmaya başladıklarını belirtti. Bakan Kirişçi, "Bizim yıllardan beri özlemini duyduğumuz Tarım Kanunu, Orman Kanunu başta olmak üzere 9 kanunda değişiklik öngören 40 maddeden müteşekkil bir kanun paketimiz geçti. Bu devrim niteliğinde bir kanundur." ifadelerini kullandı.

Haber 01-04-23 20:15

Son dakika: Hukuk alanında yeni düzenlemeleri içeriyor! Yargı paketi teklifi TBMM'de kabul edildi

Son dakika haberine göre, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifiyle birlikte aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyaları haczedilemeyecek. Çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazı 1 yıla kadar ertelenebilecek; erteleme süresi her defasında 6 ayı geçmemek üzere en çok 4 kez uzatılabilecek.

Haber 28-03-23 19:17

7. YARGI PAKETİ SON DURUM 10 Mart 2023: 7. Yargı paketi maddeleri neler, ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi?

7. yargı paketi ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Peki, 7. Yargı paketi ne zaman çıkacak? 7. Yargı paketi maddeleri neler, Meclis'e geldi mi? İşte 10 Mart 2023 Cuma günü itibarıyla son durum...

Haber 10-03-23 10:32

42/11 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 42/11 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu olası kazaların önüne geçilmesi ve trafiğin akışının kesilmemesi için sürücülerin ve araç sahiplerinin uyması gereken birtakım kuralları içermektedir. Trafik akışı içerisinde bulunan tüm sürücülerin ve araç bu kurallara uyması gerekmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen kişilere idari para cezası, ceza puanı ve kimi zamanlarda da hapis cezası uygulanmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 42/11 trafik cezası nedir?

Haber 03-03-23 17:32

EYT SON DAKİKA haberleri 3 Mart 2023: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Resmi Gazete'de yayımlandı mı? İşte EYT BAŞVURU EKRANI!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesi sonrası merak konusu oldu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanmasının ardından detaylar da belli oldu. Buna göre; aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Peki EYT son durum nedir? İşte EYT'de son durum...

Finans 03-03-23 08:00

RESMİ GAZETE 3 MART 2023: EYT Resmi Gazete'de yayınlandı mı? EYT yürürlüğe girdi mi? İşte Resmi Gazete kararları...

3 Mart 2023 Resmî Gazete kararları vatandaşlar tarafından merak edildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmişti. Milyonlarca kişi EYT ile ilgili kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasını bekliyordu. Peki, EYT Resmi Gazete'de yayınlandı mı? EYT yürürlüğe girdi mi? İşte Resmi Gazete kararları...

Haber 03-03-23 07:57

EYT SON DAKİKA 3 Mart 2023: EYT son durum nedir, e devletten emeklilik başvurusu nasıl yapılır? RESMİ GAZETE'de yayımlandı!

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesi sonrası merak konusu oldu. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayımlanmasının ardından detaylar da belli oldu. Buna göre; aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Peki EYT son durum nedir? İşte EYT'de son durum...

Finans 03-03-23 07:47

SON DAKİKA | EYT Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi! İşte EYT yasasının detayları

Son dakika haberine göre, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT düzenlemesinin detayları da belli oldu. Kanuna göre, aylık bağlanması talebinde bulunanlar, yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak. Peki başvurular nasıl olacak? İşte detaylar...

Finans 03-03-23 02:15
EYT

Deprem riski olan binalar için 'hukuk' devreye girdi: Ev satış bedelini geri alabilirsiniz: O koşulu karşılayana zaman aşımı yok

Ev sahiplerinin binaları ve daireleri için deprem korkusu dolayısıyla almayı düşündükleri yapı denetim raporunda eğer sonuç ‘depreme uygun değil’ olarak çıkarsa, satın aldıkları yüklenici kurumlara ve müteahhitlere karşı tüketici kanunu çerçevesinde ayıplı mal hükmünden faydalanılarak tazminat davasından ev satış bedelini almaya kadar korunan hakları mevcut.

Finans 15-02-23 11:25

46/3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte bazı kurallara uyulması, trafiğin akışı ve can güvenliği açısından çok önemlidir. Hayvanlar ya da hayvan sürülerinin trafiğin gidiş yönüne göre yolun en sağından gitmesi gerekir. İmkân olduğunda ise taşıt yolu dışından da götürülmeleri çok daha uygundur. Bu kurala uymayan hayvan sürücülerine kara yolları trafik kanunu gereğince 46/3 trafik cezası tatbik edilir. Peki, 46/3 trafik cezası tutarı nedir?

Haber 03-02-23 13:47

118 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 118 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte düzeni sağlamak için uyulması gereken kurallar bulunur. Bu kurallar Karayolları Trafik Kanunu tarafından düzenlenir. Belirlenmiş olan kuralların ihlali durumlarda idari para cezası ya da hapis cezası yaptırımları uygulanır. Aynı zamanda bir cezanın birden fazla alınması sürücü belgesine el koyulması ile sonuçlanabilir. Trafik cezaları sayı ve harfler ile belirlenmiştir. Ehliyet ceza puanı konusunu içeren 118 trafik cezası nedir, kimlere uygulanır?

Haber 03-02-23 11:35

123/4 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 123/4 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte uyulması gereken çeşitli kurallar vardır. Bu kurallara uyulmaması durumunda trafik cezası yaptırımları uygulanır. Trafik cezaları ve kuralları sadece sürücü ve yayalar için değil çeşitli kurum, kuruluş ve şirketler için de geçerlidir. Ayrıca sürücü kurslarına da uygulanan yaptırımlar vardır. Karayolları Trafik Kanunu tarafınca belirlenen bu ceza idari para yaptırımına tabi olan ve sürücü kurslarını kapsayan 123/4 trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:34

94 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 94 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte düzenin sağlanması ve oluşabilecek kazaların ve kayıpların önlenebilmesi için yaya ve sürücülerin uyması gereken trafik kuralları vardır. Trafik kurallarına uyulması can ve mal kaybını önlemeyi amaçlarken daha güvenli bir yolculuk deneyimini de mümkün kılar. Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde belirli kuralların ihlali durumlarında uygulanacak cezai işlemler uygulanır. Karayolları Trafik Kanunu dâhilinde düzenlenen 94 trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:33