Kolonya Kor Eder Mi Haberleri

Altın fiyatlarının odaklandığı veri açıklandı! Uzman isim Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti! 'Orta ve uzun vadede...'

Altın, dolar, borsa, kripto para... Küresel piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararının açıklandı. Altın fiyatları kararın ardından yükselse dün kısmi geri çekilmeler yaşadı. Peki bundan sonra altında seyir nasıl olacak? Düşüşler devam eder mi? (3 Mayıs Cuma gram altın çeyrek altın ne kadar?)

Finans 2024-05-03 09:28:36

İç savaş nasıl yazılır? İç savaş ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki kelimeler arasında, iki sözcüğün birleşmesiyle yeni bir anlamın oluştuğu sözcükler de yer alır. Dil bilgisi kurallarına dikkat eden bireyler, birleşik kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğini merak eder. Türkçe sözcüklerin doğru yazım biçimlerine TDK karar verir. Peki, iç savaş nasıl yazılır?

Egitim 2024-04-27 17:01:44

İran -İsrail gerilimi sonrası petrolde 100 dolar endişesi! Yetkili isimden açıklama

İran ve İsrail gerilimi küresel piyasada dalgalanmalar neden olurken brent petroldeki fiyat artışları akaryakıtta da zam getireceği endişelerini doğurdu. Varil fiyatı 90 dolar gören petrolde artış devam eder mi? Konunun yetkili ismi Uluslararası Enerji Ajansı konuştu.

Finans 2024-04-21 10:38:22

İftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutarak ibadet eder. Ramazanda oruç ibadetini yerine getirecek kişiler için hayırsever vatandaşlar ve belediyeler tarafından il ve ilçelerin belirli noktalarına da ramazan çadırları kurulur. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen bu uygulama sayesinde birçok Müslüman birlikte iftar yapar. Peki iftar çadırı nedir, neden kurulur? İftar çadırı ücretli mi?

Haber 2024-03-15 02:15:25

Diğer Haber Etiketleri

Altın altın fiyatları gram altın çeyrek altın Fed iç savaş nasıl yazılır tdk Petrol petrol fiyatları Akaryakıt 100 dolar İran İsrail Orta Doğu iftar iftar ankara iftar istanbul Ankara tdk yazım kuralları kesme işareti cinayet cinsel taciz Kocaeli ele sosyal medya Dilan Polat engin polat fatih portakal Namaz kitap Meral Akşener Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş ki eki nasıl yazılır Minibüs dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu Mevlid kandili mevlid kandili ne zaman mevlid kandili anlamı hamam otu hamam otu tozu nasıl kullanılır ışın tedavisi ışın tedavisi nedir ışın tedavisinin yan etkileri imla kuralları tdk yazım kılavuzu mor şampuan mor şampuan ne işe yarar nasıl kullanılır cenin pozisyonu spor sever yıllık izin yıllık izin süreleri yıllık izin kaç gün EYT emeklilik ücreti fark etmek fark eder nasıl yazılır 4857 sayılı iş kanunu yarımada tdk sözlük adet sancısı nasıl geçer adet sancısı neden olur adet sancısı adet sancısına ne iyi gelir mercimek çorbanın faydaları mercimek çorbası mercimek çorbası faydaları mercimek çorbası faydası mercimek çorbası içindekiler mercimek çorbası kalori meyve meyva şey nasıl yazılır şey ne demek bir şey bir şey nasıl yazılır her şey her şey nasıl yazılır hiçbir şey hiçbir şey nasıl yazılır homeopati ons altın altın yükselecek mi düşecek mi altın yükselecek mi son dakika altın düşecek mi altın düşecek mi son dakika İslam Memiş islam memiş son dakika çörek otu da, FIFA kural hamilelik damarlar hücreler mon fitoterapi kanser gökyüzü Akupunktur akupunktur iğnesi akupunktur noktaları akupunktur tedavisi tabii ki genel sağlık sigortası HGS hgs kart hgs nasıl alınır

Ankara'da nasıl yazılır? Ankara'da mı Ankarada mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ankara sözcüğü Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve aynı zamanda ülkemizin başkenti olan şehri temsil eder. Bu nedenle Ankara sözcüğünün özel adlar kategorisinde yer aldığı söylenebilir. Buna bağlı olarak Ankara sözcüğüne getirilen eklerin ayrı mı bitişik mi yazılması gerektiği sıklıkla araştırılır. Kesme işaretinin hangi durumlarda kullanıldığı öğrenildiği takdirde ise özel adlara getirilen eklerin nasıl yazıldığı kısa sürede keşfedilecektir.

Egitim 17-02-24 05:54

Uykusunda ağabeyinin boğazını ve cinsel organını kesmişti! Kan donduran vahşette cinsel taciz detayı: 'İnsan kardeşine bunu yapar mı?'

Kocaeli'de ağabeyi Murat Can Torun'u (32) uykudayken boğazını ve cinsel organını keserek katleden Emre Torun (30) hakim karşısına çıktı. Duruşmada ağabeyinin kendisine 9 yaşındayken cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden Torun, savunma yapmayacağını belirtti. Olay günü yaşananları da anlatan Torun, "İndirim almak için mücadele etmeyeceğim. İnsan kardeşini taciz eder mi? Hep sustum" dedi. İşte detaylar...

Haber 16-02-24 15:40

Akşamki nasıl yazılır? Akşamki ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözcük bakımından en çeşitli diller arasında yer alır. Bu nedenle pek çok farklı yapıda kelime ve ek bulunur. Kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirtilmiştir. Pek çok insan akşamki sözcüğünün yazım biçimini merak eder. Bu noktada –ki ekinin kullanımı araştırılır. Peki akşamki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:38

'Engin Polat namaza başladı, Gogol okuyor, Dilan Polat da İnşirah Suresi'ni...' Fatih Portakal'dan avukatın sözlerine sert yorum Sen vergiyi kaçır, kara parayı akla, sonra 'Allah'ım affet'

Çıkan iddialarla gündeme bomba gibi düşen Dilan Polat ve Engin Polat çifti tutuklanmıştı. Polat çiftinin avukatından gelen 'Engin namaza başladı, Gogol'un Palto'sunu okuyor. Dilan İnşirah suresini Arapçasından okuyor." sözleri dikkat çekti. Gazeteci Fatih Portakal avukatın bu sözlerine sert yorum yaptı. Portakal "Hala böyle dini mesajlar veriyorlar. Namaza başlıyormuş onu Allah kabul etsin de kabul eder mi etmez mi bilmiyorum. Kandırmaya meraklılar, inanmayın bunlara çok fazla" dedi.

Magazin 07-12-23 10:51

Kulisler bu sözleri konuşuyor: “Akşener'i etse etse İmamoğlu ikna eder” CHP ile İYİ Parti yeniden bir araya gelir mi?

Yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’nin seçimlere tek başına girme kararı siyasetin gündemini de değiştirdi. Mansur Yavaş’ın ziyaret ettiği İYİ Parti lideri Meral Akşener’le, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da telefonda görüştü. Üst düzey bir yetkilinin ise “Sayın Akşener’i etse etse İmamoğlu ikna eder” yorumunu yaptığı öğrenildi. İşte İYİ Parti ile CHP arasındaki görüşme trafiğinden kulislere yansıyanlar…

Haber 25-11-23 11:37

Sabahki nasıl yazılır? Sabahki ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözcük haznesi bakımından çok geniş bir dildir. Bundan dolayı birçok farklı yapıda kelime ve ek mevcuttur. Kelimelerin ve eklerin yazım şekilleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirlenmiştir. Pek çok kişi sabahki sözcüğünün yazım biçimini merak eder. Bu noktada –ki ekinin kullanım şekli araştırılır. Peki, sabahki nasıl yazılır?

Egitim 19-11-23 18:54

Minibüs nasıl yazılır? minibüs mü münübüs mü, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Minibüs sözcüğü otobüsten daha küçük olan taşıtları temsil eder. Bu sözcüğün nasıl yazılması ve sesletilmesi gerektiği ise bazı durumlarda karıştırılabilir. Ancak bahsedilen bu sözcüğün yanlış bir şekilde yazılmasına bağlı olarak Türkçe yazım kuralları ihlal edilir. Dolayısıyla minibüs sözcüğünün ilk iki hecesinde yer alan ünlü harfin ü mü i mi olduğu üzerine açıklama yapılması gerekir.

Egitim 18-11-23 05:56

Ha bire nasıl yazılır? Ha bire ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bulunan sözcüklerin yazım şekli hakkında fikir sahibi olmak, dilimizi güzel kullanmamız açısından büyük önem arz eder. Dilimizde gerek bitişik yazılan gerekse ayrı yazılan tonlarca sözcük bulunmaktadır. Hal böyle olunca sözcüklerin bazılarında sıklıkla yazım hatasına rastlanılmaktadır. Yazım şeklinde yaygın olarak imla yanlışı yapılan sözcüklerden biri de ha bire kelimesidir. Peki, ha bire nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 01-11-23 19:00

Herhâlde nasıl yazılır? Herhâlde ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili içerisinde yer alan sözcüklerin doğru yazılması ve kullanılması önemlidir. Dilimizde bulunan kelimeleri doğru yazım şekilleriyle yazmak, kendimizi doğru ifade edebilmemiz adına da büyük önem arz eder. Türkçemizde en sık yazım hatalarından biri ayrı yazılması kural olan bir sözcüğü bitişik, bitişik yazılması kural olan bir kelimeyi de ayrı kullanmaktır. Dilimizde sıklıkla yanlış yazılan kelimelerden biri herhâldedir. Peki, herhâlde nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-10-23 19:03

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavisi nedir? Hiperaktivite ve dikkat eksikliği geçer mi?

Kısa ismi dehb olan ve çoğunlukla küçük yaşlardaki erkek ve kız çocuklarında görülen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir davranış bozukluğu rahatsızlığıdır. Bu rahatsızlık henüz bebeğin anne karnındayken başlar ve doğup büyüdükten sonra da devam eder. Kendini birtakım belirtilerle gösteren dehb davranış bozukluğu erken teşhis edildiğinde daha kolay tedavi edilir. Peki, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavisi nedir?

Haber 13-10-23 20:18

Güngörmez nasıl yazılır, güngörmez yazımı nasıl olmalıdır? Güngörmez ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük sayısı yönünden çok zengin bir dil olarak tanınmaktadır. Bu kadar fazla kelime sayısı olması bazı sözcüklerin yazımında tereddüt yaşanmasına neden olabilmektedir. Özellikle ayrı ve bitişik yazılan kelimelerin yazılış şekillerinde yaygın olarak hataya rastlanılır. Bu yüzden sözcüklerin doğru kullanımı hususunda bilgi sahibi olmak büyük önem arz eder. Dilimizde sıklıkla hatalı yazılan sözcüklerden biri güngörmezdir. Peki, güngörmez ifadesinin TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 11-10-23 09:46

MEVLİD KANDİLİ ANLAM VE ÖNEMİ: 2023 Mevlid Kandili ne zaman, BUGÜN kandil mi? Hz. Muhammed'in doğduğu gece!

Mevlid Kandili, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğduğu gecedir. İslam alemi bu anlamlı günde dua eder, tesbih namazı kılar, zikir ve tesbihler çeker. Birçok kişi internette "2023 Mevlid Kandili ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. Diyanet dini günler takvimi merak konusu oldu. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 26 Eylül 2023 Salı kandil mi? İşte, Hz. Muhammed'in doğduğu gece olan Mevlid Kandili'nin anlam ve önemi...

Haber 26-09-23 13:36

Hamam otu nasıl kullanılır? Hamam otu tüyleri tamamen yok eder mi?

Binlerce yıl önce keşfedilen ve doğada kolayca ulaşılan bitkilerin, çiçeklerin ve otların kullanıldığı alternatif tedavi yöntemleri bulunur. Bu yöntemlerden bazıları bugün de bilinmekte ve bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde destekleyici olarak da kullanılabilmektedir. Rahatsızlıklar dışında cilt bakımı, cilt temizliği gibi durumlarda kullanılan otlar da bulunur. Hamam otu da bugün hala birçok kişi tarafından tercih edilen bir ottur.

Haber 13-09-23 23:04

Var ki nasıl yazılır? Var ki ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili sözcük bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Bu nedenle pek çok farklı yapıda kelime ve ekler mevcuttur. Farklı yapıdaki sözcüklerin, eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları etrafında belirlenmiştir. Pek çok kişi binlerce sözcüğün doğru yazım şeklini merak eder. En çok merak edilen ise –ki ekinin kullanım biçimidir. Hem yapım eki hem bağlaç hem de ilgi zamiri olarak kullanılan -ki yazımı sıklıkla araştırılır. Peki, var ki nasıl yazılır?

Egitim 11-09-23 17:20

Işın tedavisi kanseri yok eder mi? Akciğer kanserinde ışın tedavisi ne kadar sürer?

Kanserli hastalara uygulanan ışın tedavisi modern tıbbın kanserle mücadelesinde önemli bir adımdır. Kanser, kontrolsüz hücre büyümesi ve yayılmasıyla karakterize bir hastalıktır. Işın tedavisi, yüksek enerjili ışınların kullanılmasıyla kanser hücrelerini hedef almayı amaçlar. Bu tedavi yöntemi, kanser hücrelerinin DNA'sını hasara uğratarak çoğalma yeteneklerini engeller. Peki, kanserli hastalara uygulanan ışın tedavisi işe yarar mı?

Haber 31-08-23 18:59

Önsezi nasıl yazılır, önsezi yazımı nasıl olmalıdır? Önsezi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe bölgesel faktörlerden dolayı tarih boyunca diğer dillerden birçok sözcük almıştır ve kendi içinde kelimeler türetmesiyle birlikte kelime haznesi oldukça genişletmiştir. Türkçedeki kelimeler arasında iki sözcüğün birleşmesiyle yeni bir mananın oluştuğu sözcükler de bulunur. Dil bilgisi kurallarına dikkat eden kişiler, bu sözcüklerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğini merak eder. Peki, önsezi yazımı TDK'ye göre nasıl olmalıdır?

Egitim 28-08-23 11:07

Mor şampuan nasıl kullanılır? Mor şampuan ilk yıkamada etki eder mi?

Mor şampuan kullanımı günümüzde oldukça popüler hale geldi. Mor şampuan, açık renkli saçlar için tonu ayarlayan bir şampuandır Mor şampuan saçta su, saç rengi açıcı, klor gibi kimyasallar, sigara ve egzoz dumanı gibi sebeplerle ortaya çıkan ton farklılıklarını giderir. Doğal sonuçlar almak ve parlak saçlara sahip olmak için evde de kullanılabilen bir kozmetik ürünüdür. Peki mor şampuan nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:28

Cenin pozisyonu nedir, bel fıtığına iyi gelir mi? Cenin pozisyonunda uyumak faydalı mı?

Cenin pozisyonu uyku sırasında tercih edilen ve birçok insanın kendini rahat hissettiği bir vücut pozisyonudur. Adını anne rahmindeki bir ceninin pozisyonuna benzerliğinden alır. Bu pozisyon uyurken vücudun bükülmüş bir halde, dizler karına çekilmiş olarak yerleşmesini ifade eder. Cenin pozisyonunda uyumak birçok kişi için rahatlık ve güvenlik hissi sağlar. Peki, cenin pozisyonunda uyumak faydalı mı?

Haber 18-07-23 14:30

Sporsever nasıl yazılır? Sporsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan birleşik sözcüklerin doğru yazılışlarının nedenleriyle birlikte öğrenilmesi önem arz eder. Günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan kalıplaşmış birleşik sözcüklerin bile bazı durumlarda yanlış yazıldığına rastlanır. Sporsever gibi yaygın olarak kullanılan ifadelerin doğru yazılışları hakkında bilgi sunulması mühimdir. Sporsever sözcüğünün hangi kurala bağlı olarak nasıl yazılması gerektiği ise TDK tarafından kullanıma sunulan kaynaklardan öğrenilebilir.

Egitim 02-07-23 13:24

Emeklilikte yıllık izin ücreti ödenir mi? Emekli olurken kullanılmayan izin parası nasıl hesaplanır?

Emekli olup çalışmaya devam eden veya iş sözleşmesi tamamen feshedilen kişiler için yıllık izin süresi ve ücretine yönelik olan detaylar önem arz eder. Bu nedenle emeklilik sonrasında çalışıldığı zaman yıllık izin hakkının kaç gün olarak kullanılabildiği belirtilmelidir. Yine emekli olduktan sonra aynı iş yerinde çalışmaya devam etmeyen bir kişi için birikmiş yıllık izin süresinin denk geldiği ücretin nasıl hesaplandığı açıklanmalıdır. EYT'den yararlanan çalışanlar yıllık izin kullanabilir mi?

Haber 24-06-23 15:18

Yıllık izin ücretinin muhasebeleştirilmesi: Yıllık izin ücreti ödeme bordrosu örneği

Senelik izin ücretini almak isteyen bireyler için bu tutarın ne zaman ödendiği, bordroda hangi kısma yazıldığı ve nasıl hesaplandığı gibi konular önem arz eder. Dolayısıyla İş Kanunu'nda yer alan açıklamalar dikkate alınarak yıllık izin ücretinin nasıl muhasebeleştirildiği ve hesaplandığı hakkında bilgi verilmelidir. Bu konuda bilgi aktarımı yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında ise maaşın brüt mü net mi olduğu ile senelik izin ücretinden hangi kesintilerin yapıldığı yer alır.

Haber 20-06-23 15:44

Fark eder nasıl yazılır? Fark eder ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bir kelime başka kelime ya da kelimeler ile bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen birleşik türde isimler, fiiller ya da sıfatlar üretebilir. Ancak bu kelimelerden bazıları birleşik kelime değil tamlamadır. Birleşik bir kelimenin ya da tamlamanın bazı özelliklerine göre bitişik ya da ayrı yazılması gerekir. Bazı kelimelerde sık olarak yazım hatası yapılır.

Egitim 16-06-23 19:43

Yıllık ücretli izin nedir? Yıllık ücretli izin kullanılmazsa ne olur?

Yıllık ücretli izin hakkının nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgi edinilmesi önem arz eder. İzin süresine yönelik olan hususların dikkate alınması sayesinde İş Kanunu’na uygun bir şekilde yıllık dinlenme hakkı kullanılabilir. Bununla beraber söz edilen bu izni kullanmamayı planlayan kişiler için sürenin hangi koşullarda ücrete dönüştürülebildiği de açıklanmalıdır. Yıllık ücretli izin hakkı kullanılmadığı zaman bir sonraki seneye devreder mi?

Haber 13-06-23 20:40

Yarımada nasıl yazılır? Yarımada ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır? TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede coğrafya terimi olarak kullanılan birleşik sözcüklerin bitişik mi ayrı mı yazılması gerektiği üzerine araştırmalar yapılır. Bu kapsamda yarımada sözcüğünün doğru yazılışının nasıl olması gerektiğinin açıklanması da önem arz eder. Yalnızca bir tarafı karaya bağlıyken, diğer üç yanı suyla çevrili olan kara parçalarına yarımada denir. TDK güncel sözlüğünde bu şekilde tanımlanan sözcüğün doğru yazılışı da aynı kaynak üzerinden öğrenilebilir.

Egitim 05-06-23 08:58

Seninki nasıl yazılır? Seninki ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime bakımından oldukça zengin bir dildir. Bu nedenle pek çok farklı yapıda kelimeler mevcuttur. Farklı yapıdaki kelimelerin, eklerin yazılış biçimleri dil bilgisi kuralları çerçevesinde belirlenmiştir. Pek çok insan binlerce kelimenin yazılış biçimini merak eder. En çok da –ki ekinin kullanım biçimi araştırılır. Hem yapım eki hem bağlaç hem de ilgi zamiri olarak kullanılan -ki yazımı sıklıkla araştırılır. Peki seninki nasıl yazılır?

Egitim 30-05-23 16:02

Adet sancısı nasıl geçer ne iyi gelir? Adet sancısı neden olur, doğal tedavi ile geçer mi?

Adet sancısı, regl döneminde kadınlarda görülen bir durumdur. Kimi kadında bu sancı daha az sürerken kimi kadında da ise günlerce sürebilir. Günlük yaşamı etkileyen adet sancıları kişileri daha da rahatsız eder. Regl dönemi her kadında olması gereken doğal bir süreçtir. Ancak bazı kadınlar bu süreci daha zor atlatır. Özellikle yaşanan ağrılar, kişide hem bedensel hem de ruhsal problemler yaratır. Peki, adet sancısı nasıl geçer, evde yapılabilecek doğal yöntemler nelerdir?

Haber 22-05-23 10:03

Mercimek çorbası faydaları nelerdir, mideyi rahatsız eder mi? Mercimek çorbası zayıflatır mı, hangi vitaminler var?

Mercimek çorbası, dünya çapında popüler bir yemek olarak kabul edilir ve kökeni binlerce yıl öncesine dayanır. İlk olarak Orta Doğu'da, özellikle de Mezopotamya'da yapıldığına inanılır. Mercimek, bölgede yetiştirilen en eski tarım ürünlerinden biridir ve bu bölgede çorba yapımı da oldukça yaygındır. Türk mutfağında da her öğünde tüketilebilen mercimek çorbasında hangi vitaminler var?

Haber 28-04-23 15:09

Meyve nasıl yazılır, meyve yazımı nasıl olmalıdır? Meyve mi meyva mı, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelimelerin doğru yazılışı ve anlamlarıyla ilgili yararlanılabilecek pek çok kaynak mevcuttur. Bu tür kılavuzların hepsi birincil kaynak nitelendiğindeki Türk Dil Kurumunun veri tabanına göre düzenlenir. Türk Dil Kurumu, Türkçenin gelişmesi ve korunması için araştırmalarına devam eder. Meyve gibi yazılışı ve telaffuzu merak edilen kelimelerin uygun kullanımları çevrim içi olarak yayımlanan bu sözlüklerden öğrenilebilir. Peki, meyve yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 28-04-23 14:58

Profesyonel nasıl yazılır, profesyonel yazımı nasıl olmalıdır? Profesyonel mi profesyönel mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimiz sözcük sayısı yönünden çok zengin bir dildir. Bazı sözcüklerin ayrı yazılması gerekirken bazılarının ise birleşik yazılması gerekir. Ayrı ya da birleşik yazımla birlikte kelimelerin doğru yazılması da büyük önem taşır. Günlük hayatta karşımıza çok fazla sözcük çıkar. Konuşurken bazı sözcükleri yanlış telaffuz etsek de dikkate alınmaz. Ancak yazışmalarda sözcüklerin yanlış yazılması ciddi bir sorun teşkil eder. Peki, profesyonel yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 28-04-23 14:55

Şey nasıl yazılır, şey yazımı nasıl olmalıdır? Şey ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Her, hiçbir ve herhangi gibi sözcüklerden sonra gelecek şekilde yaygın olarak kullanılan şey kelimesi; tek başına kullanıldığında da belli bir anlam ifade eder. Özellikle konuşma dilinde sıkça kullanımına başvurulan şey sözcüğü zamir görevi üstlenir. Bu sözcüğün doğru yazılışı ise en çok araştırılan yazım kuralları konuları arasındadır. Peki, şey yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 20-04-23 10:28

Değerbilir nasıl yazılır, değerbilir yazımı nasıl olmalıdır? Değerbilir ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Zaman zaman karşımıza çıkan kelimelerin nasıl yazıldığını merak eder araştırırız. Bazı kelimeler yanlış yazıldığı için yazım kurallarına uygun olmayabiliyor. Bu gibi durumlarda nasıl yazıldığına dair kafa karışıklığı oluşturan kelimelerin doğru yazılışları araştırılmalı ve cümle içerisinde ona göre yazılmalıdır. Bir kelimenin doğru yazılışı öğrenmek isteniyor ise ilk olarak Türk Dil Kurumu'na bakılmalıdır. Online olarak da hizmet veren Türk Dil Kurumuna sürekli olarak yeni kelimeler eklenir.

Egitim 10-04-23 14:35

Mütevazı nasıl yazılır, mütevazı yazımı nasıl olmalıdır? Mütevazı mı mütevazi mi, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime bakımından oldukça zengin bir dağarcığa sahiptir. İnsanların davranışlarını ve durumları ifade eden pek çok sözcük vardır. Bu sözcüklerden biri de mütevazıdır. Bu sözcük bireylerin alçak gönüllü ve naif olduğunu belirtmek için kullanılır. Aynı zamanda abartısız eşyalar için de mütevazı sözcüğünden yararlanıldığı görülür. Pek çok kişi mütevazının nasıl yazıldığını merak eder. Peki mütevazı nasıl yazılır?

Egitim 10-04-23 14:15

Homeopati remedileri nedir, nasıl kullanılır? Homeopati ilaçları nasıl hazırlanır, hamileler kullanabilir mi?

Geçmişten günümüze alternatif tıp yöntemleri pek çok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılır. Bu yöntemlerden biri olan homeopati Samuel Hahnemann tarafından bulunmuştur. Homeopati tedavisinde yaygın olarak kullanılan terimler arasında remedi yer alır. Pek çok kişi remedinin ne olduğunu ve nasıl hazırlandığını merak eder. Günümüzde oldukça popülerleşen homeopati remedilerini hamileler kullanabilir mi?

Haber 07-04-23 15:46

Gram altın için 'Sürpriz değil' diyerek açıkladı: 1700 TL... Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? 'Kaçınılmaz' dedi ve ekledi! 'Yılın son düşüşleri'

Gram altın yükselmeye devam eder mi? Gram altın ne kadar olacak? Altın almak isteyen yatırımcılar altındaki hareketliliği dikkatle takip ediyor. Ons altın ve gram altındaki hareketlilik ile ABD'de açıklanacak verilere ilişkin alım fırsatları değerlendirilirken 'Şu anda altın almak mantıklı mı?' sorusu da gündeme geliyor. Ünlü piyasa analisti İslam Memiş, altına ilişkin son değerlendirmelerini paylaşırken gram altında 1700 lira seviyesini işaret etti. İşte altında son durum...

Finans 07-04-23 11:30

Çörek otu nasıl yazılır, çörek otu yazımı nasıl olmalıdır? Çörek otu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede baharat ve bitkileri temsil eden pek çok isim sözcüğü vardır. Bu isim sözcüklerinin doğru yazılışları konusundaysa genellikle ayrı mı bitişik olarak mı yazıldıkları merak edilir. Çörek otu da bu kapsamda yer alan sözcüklerdendir. Birleşik bir sözcük olan çörek otu, diğer adlarından biri çöreotu olan bitkiyle bu bitkiden elde edilen tohumu temsil eder. Bu bitki ve tohum isminin doğru yazılışı ayrı mı bitişik midir, çörek otu yazımı TDK'ye göre nasıldır?

Egitim 10-03-23 17:00

Homeopati psikolojik hastalıkları nasıl tedavi eder? Homeopati psikolojik tedavi nedir, depresyon tedavisi nasıl yapılır?

Depresyon, duygusal yeme bozukluğu, uyku bozukluğu ve ani duygusal değişimler pek çok kişinin zaman zaman yaşadığı psikolojik rahatsızlıklar arasındadır. Psikolojik hastalıklar yaygın olarak çeşitli şekillerde kendini gösterir. Bu durumlar günlük yaşamı da doğrudan etkilediğinden dolayı çeşitli tedavi yöntemlerine başvurulur. Bu yöntemlerden biri de homeopatidir. Alternatif tıp yöntemleri arasında yer alan homeopati psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde etkili mi?

Haber 03-03-23 17:24

Futbolda devrim gibi kural! FIFA kabul eder mi?

FIFA, futbolda zaman kaybına son vermek için top oyundan çıktığında saatin durduğu yeni bir 'oyun saati' kuralını ciddi olarak düşünüyor.

Spor 03-03-23 16:55

Hamileler soda içebilir mi, soda içmek zararlı mı? Hamilelikte soda nasıl tüketilir?

Gebelik döneminde anne adaylarının sağlıklarına daha fazla dikkat etmeleri gerekir. Bu dönem özellikle sıvı ihtiyacında artış gözlenir. Doktorlar anne adaylarına bebeğin gelişimi için vitamin ve mineral bakımından zengin olan içecekleri tüketmelerini tavsiye eder. Hamilelik döneminde anne adaylarının tercih edecekleri içeceklerin doğal ve katkısız olması son derece önemlidir. Peki, hamileler soda içebilir mi, soda içmek zararlı mı?

Kadin 24-02-23 17:39

Hamileler limonlu su içebilir mi? Hamilelikte limonlu su içmek ne işe yarar, kanı sulandırır mı?

Gebelik dönemi anne adayları için mutluluk verici olduğu kadar zor bir süreç olarak da değerlendirilir. Bu dönemde anne adaylarının sağlıklarına daha fazla özen göstermesi önemlidir. Özellikle yaz mevsiminde hamilelik dönemi daha zorlu olur. Bu yüzden anne adayları hem sağlıklı hem de serinletici etkiye sahip içecekleri tercih eder. Peki, hamileler limonlu su içebilir mi? Hamilelikte limonlu su tüketmenin faydası var mı?

Kadin 24-02-23 17:31

Hamileler kefir içebilir mi, bebeğe kilo aldırır mı? Hamilelikte kefir tüketimi nasıl olmalı, probiyotik kullanılır mı?

Hamilelik döneminde anne adaylarının yeterli ve dengeli beslenmesi oldukça önemlidir. Bu dönemde anne adaylarının hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlıklı gelişimi için yedikleri ve içtikleri her şeye dikkat etmesi gerekir. Doktorlar anne adaylarına bu dönemde probiyotik içeren içecekleri tüketmelerini tavsiye eder. Peki, hamileler kefir içebilir mi? Probiyotik yönünden zengin olan kefir, hamilelikte nasıl tüketilmeli?

Kadin 24-02-23 17:30

Kanserde fitoterapi nedir, kemoterapiyle kullanılır mı? Fitoterapi kanser tedavisinde etkili mi, nasıl etki eder?

Çağımızın vebası olarak geçen kanser hastalığı çok ciddi bir hastalıktır. Çeşitli tedavi yöntemleri ile birlikte fitoterapi de kullanılarak kanser tedavisinin etkisi artırılabilir. Fitoterapi tek başına kanser tedavisi için etkili değildir. Yani kanserde fitoterapi uygulamasından yararlanılacaksa mutlaka bir uzamana danışmak ve onun gözetiminde olmak gerekir. Peki, kanser tedavisi için fitoterapi kemoterapiyle kullanılır mı?

Haber 17-02-23 11:29

Gökyüzü nasıl yazılır, gökyüzü yazımı nasıl olmalıdır? Gökyüzü ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan sözcüklerin doğru yazılışlarının bilinmesi, yazım kurallarına uyulması bakımından önem arz eder. Bu bağlamda doğru yazılışı en çok araştırılan sözcükler arasında da birleşik sözcükler ile kalıplaşmış sözlerin yer aldığı söylenebilir. Dolayısıyla gökyüzü gibi günlük yaşamda sıklıkla kullanılan sözcüklerin doğru yazılışlarının TDK tarafından sunulan bilgiler çerçevesinde açıklanması gerekir. Birleşik bir sözcük olan gökyüzünün TDK kapsamındaki doğru yazılışı nasıl olmalıdır?

Egitim 17-02-23 11:16

Akupunktur hangi hastalıkları tedavi eder? Akupunkturla hastalık tedavisi nasıl yapılır, alerjiye iyi gelir mi?

İlk olarak Çin’de bulunan ve milattan önceki yıllardan bugüne geleneksel olarak uygulanan akupunktur alternatif bir tedavi yöntemidir. Çin tıbbı “çi” adı verdiği enerjinin vücutta bazı kanallar ve meridyenler ile taşındığına inanarak bu yöntemi geliştirmiştir. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı onayı olan merkezlerde bu alanda uzman kişiler tarafından uygulanan bu yöntem doktor kontrolünde olması koşuluyla bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Peki, akupunktur alerjiye iyi gelir mi?

Haber 07-02-23 16:59

Tabii ki nasıl yazılır, tabii ki yazımı nasıl olmalıdır? Tabii ki ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede kullanılan pek çok sözcük vardır. Bu sözcüklerin her birinin doğru yazılışının öğrenilmesi de bu bakımdan önem arz eder. Çünkü birbirine benzeyen sözcükler ya da bitişik olarak yazıldığı sanılan birleşik kelimeler yazım kurallarının ihlal edilmesine yol açabilir. Dolayısıyla TDK kapsamında yer alan güncel bilgiler eşliğinde tabii ki doğru yazılışının mutlaka açıklanması gerekir. Nitekim bu sözcük söylenirken genelde sorun yaşanmazken, yazılırken hata yapılır. Tabii ki yazımı nasıldır?

Egitim 03-02-23 14:48

Genel sağlık sigortası işten ayrıldıktan sonra devam eder mi? İşten ayrılan kişinin GSS borcu ne zaman başlar?

Herhangi bir iş yerinde çalışan kişiler için sağlık hizmetlerinden yararlanma koşulları da en az alınan maaş kadar önemlidir. Sağlık sorunlarının ne zaman ortaya çıkacağı belli olmadığından işten ayrılma durumunda sağlık sigortası hakkının ne olduğu oldukça merak edilen bir konudur. Peki, genel sağlık sigortası işten ayrıldıktan sonra devam eder mi, işten ayrılanların GSS borcu ne zaman başlar?

Haber 09-01-23 16:24