Laborant Ve Veteriner Saglik Haberleri

TÜİK açıkladı: Tarımsal girdi fiyatları, mart ayında arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında tarımsal girdi fiyatlarının aylık yüzde 1,16, yıllık yüzde 49,93 arttığını açıkladı. Yıllık fiyat artışının en yüksek olduğu alt grup yüzde 165,31 ile veteriner harcamaları, aylık fiyat artışının en yüksek olduğu alt grup yüzde 7,04 ile tohum ve dikim materyali oldu.

Finans 2024-05-21 10:46:11

Gagasıyla gözünün arasında... Kuşlarla Afrika'dan geliyor! 'Ölümcül hastalığın taşıyıcısı' Uzmanlardan dikkat çeken uyarı

Kene vakaları yeniden baş gösterdi.Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyledi. Coşkun "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi. Kuş fotoğrafını inceleyen Coşkun iki tarafta da gaga ile gözü arasındaki iki ayrı keneye dikkat çekip "Keneler birçok ölümcül hastalığın taşıyıcısı olabiliyor" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-04-18 10:24:09

Kendine yapılandan çok Ulu Önder'e söylenenleri kabul etmedi! Atatürk bu dünyadaki en büyük zaafım diyerek affetmedi

Adana'da tartıştığı veteriner teknikeri Melek Nida Şahin'i (30) darbedip, ona ve klinikteki Mustafa Kemal Atatürk portresine hakarette bulunmaktan tutuklanan Bülent Yılmaz (53) hakkındaki dosya uzlaştırmaya gitti. Uzlaşmayı reddeden ve psikolojik olarak çöküş yaşadığını söyleyen Şahin, "Şahsıma yapılandan ziyade, bu ülkenin kurucusuna yapılmış çok büyük bir saygısızlık varken uzlaşamam. Atatürk, bu dünyadaki en büyük zaafım." dedi.

Haber 2024-04-13 12:40:18

Kas erimesi nedeniyle uçamayan şahinler, tedaviyle yeniden kanat çırpacak

Ağız enfeksiyonu nedeniyle uzun süre aç kalınca kasları eriyen ve uçma kabiliyetini kaybeden iki şahin, Düzce'de uzman veteriner hekimlerce uygulanan çok yönlü tedavi sayesinde yeniden göklerde süzülebilecek.

Yurthaber 2024-03-04 11:38:50

Evcil hayvanlar için ilk beslenme danışmanlığı birimi Ankara Üniversitesinde kuruldu

Ankara Üniversitesi (AÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde evcil hayvanlara yönelik beslenme danışmanlık hizmeti sunacak Veteriner Beslenme ve Diyetetik Birimi kuruldu.

Yurthaber 04-03-24 11:15

Annesinin reddettiği kuzu Aykızı veterineri biberonla besliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin misafiri olan ve annesinin emzirmeyi reddettiği kuzu "Aykız"ı veteriner sağlık teknikeri biberonla besliyor.

Yurthaber 30-01-24 11:07

Sadist kardeşlerden korkunç istismar! Hayvanlara işkence yaparken videoya çektiler... Bu görüntüler sonsuza kadar benimle kalacak

Kristen ve Todd Cooper isimli iki kardeş hayvanlara işkence ederken çekilen videolarının ortaya çıkmasından sonra tutuklandı. Kardeşlerin cep telefonundan çıkan görüntülerde geyik ile tavşanlara işkence ederek onları sakatladıkları, cinsel istismara maruz bıraktıkları ve onları parçaladıkları anlar yer aldı. Bir veteriner, bunun 24 yıllık kariyerinde gördüğü en kötü hayvan istismarı vakası olduğunu söyledi.

Trend 25-01-24 14:28

Ortahisar’da 10 yılda 14 bin 692 köpeğe ve 3 bin 874 kediye müdahale edildi

Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Lütfi Aydın, 10 yılda 14 bin 692 köpeğe ve 3 bin 874 kediye müdahale edildiğini söyledi.

Yurthaber 10-01-24 14:12

Teröristlerin katlettiği şehit veteriner teknikeri defnedildi! Akrabası yaşananları anlattı 'Babası şüphelenmiş çünkü daha önceden oralarda kaza geçirmişti'

Ankara'da hafif ticari araçla bombalı saldırıda bulunan teröristlerce katledilen ve aracı gasbedilen şehit veteriner teknikeri Mikail Bozlağan'ın cenazesi, toprağa verildi. 2 teröristin, aracı Kayseri'deki veterineri öldürüp gasbettikleri öğrenildi. Bozlağan'ın akrabası, veterinere ulaşılamayınca yaşananları anlattı. Babasının bulmak için yola çıktığını, yolda ıslaklık gördüğünü ancak yağmur yağmadığını, babasının şüphelendiğini çünkü Bozlağan'ın daha önceden oralarda kaza geçirdiğini aktardı.

Haber 02-10-23 15:43

Teröristlerin 'Davul patladı' yalanı! Aile izlenimi verip... Ankara'daki bombalı saldırı girişiminde yeni detaylar ortaya çıktı

Ankara’da dün saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin gerçekleştirdiği bombalı saldırı eylemine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Teröristlerden birinin kendini patlattığı, diğerinin de etkisiz hale getirildiği olayda teröristlerin Kayseri’de veteriner Mikail Bozloğan’ı gasbedip öldürdükten sonra aracını çaldığı öğrenilmişti. Teröristlerin 'Davul patladı' yalanı ve aile izlenimi vermesi detayı ortaya çıktı.

Haber 02-10-23 12:07

Gaziantep'te 20 binin üzerinde sahipli ve sahipsiz hayvan kuduza karşı aşılandı

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Meltem Peri, bölgede 20 binin üzerinde sahipli ve sahipsiz hayvana kuduz aşısı yapıldığını söyledi.

Yurthaber 28-09-23 12:10

Alanya Belediyesinden caretta carettalara özel çalışma

Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Alanya ile özdeşleşen caretta carettalar için sağlıklı yaşam alanları oluşturmaya ve yumurtlama alanlarının korunmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Yurthaber 20-09-23 15:35

Sakarya, Zonguldak, Kocaeli ve Düzce'de veterinerler şiddet olaylarına tepki amacıyla iş bıraktı

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) ve 56 veteriner hekim odası, ülke genelinde artan şiddet olaylarına dikkati çekmek ve mesleki taleplerini dile getirmek amacıyla Zonguldak, Sakarya, Kocaeli ve Düzce'de 1 günlüğüne klinik kapatma eylemi yaptı.

Yurthaber 21-08-23 14:37

VGM PERSONEL ALIMI 2023 BAŞVURU ŞARTLARI: VGM personel alımı ne zaman, şartları nelerdir, nasıl başvurulur? KPSS ile 90 personel alınacak

VGM personel alımı şartları merak konusu oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne mühendis, avukat, mimar, büro personeli, müze araştırmacısı, veteriner ve şehir plancısı gibi pozisyonlara sözleşmeli personel alımı yapılacağı kaydedildi. Peki, 2023 VGM personel alımı ne zaman? VGM personel alımı başvuru şartları neler, nasıl başvurulur?

Finans 11-08-23 15:30

Coğrafi işaretli Kars Türk çoban köpeğinin ırkı korunuyor

Koruma içgüdüsü gelişmiş, soğuk ve çevre şartlarına karşı adaptasyonu kuvvetli olan çoban köpeğinin ırkının korunması için Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesince çalışma yürütülüyor.

Yurthaber 08-08-23 11:22

Muğla'da yürüyemeyen kediye 3 boyutlu yazıcıyla ortez yapıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde sol arka ayağı felç olan ve yürüme güçlüğü çeken kediye, Milas Veteriner Fakültesinde 3 boyutlu yazıcıyla ortez hazırlandı.

Yurthaber 03-08-23 15:42

Bilecik Belediyesi’nden kapsamlı ilaçlama çalışması

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yaz mevsimlerde sayılarında artış görülen sivrisinek ve karasinekler için ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Yurthaber 24-07-23 10:27

Sandıklı’da kasap dükkanlarına yönelik zabıta denetimi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde kasap dükkanlarına yönelik zabıta ekipleri tarafından denetim yapıldı.Zabıta ekipleri ve veteriner ekipleri tarafından ilçede et ve et ürünleri satan iş yerlerine yönelik denetim yapıldı.

Yurthaber 21-07-23 14:55

Yer: İstanbul! Paniğe neden oldu... İki ayrı eve girdiler

İstanbul'un Sultangazi ve Silivri ilçelerinde evlere giren yarasalar paniğe neden oldu. Ev sahipleri tarafından yakalanan yarasalar cep telefonu ile kaydedildi. Sultangazi'de yakalanan yarasa tekrar doğaya salınırken, Silivri'deki ise haber verilmesi üzerine gelen belediyeye bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak götürüldü.

Haber 17-07-23 12:37

Türk bilim insanları keşfetti! Bursa'daki çayda yaşayan o balık türünün sindirim sisteminde bulundu... Literatüre Allocreadium Bursensis olarak geçti

Türk bilim insanları yeni bir parazit türü keşfetti. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Aydoğdu ve ekibi tarafından Misi Çayı olarak da bilinen Nilüfer Çayı'nda keşfedilerek yeni bir helmint parazit türü bilim literatürüne kazandırıldı. Endemik bir balık türünün sindirim sisteminde keşfedilen parazitin ismi literatüre "Allocreadium Bursensis" olarak geçti.

Haber 07-07-23 12:55

İş çığırından çıktı, Türkiye'deki sayı uzmanları bile korkutuyor! Sokaklardaki sahipsiz hayvanlarla ilgili ses getirecek uyarı: Artık başa çıkılabilir değil

Zaman zaman üzücü olaylara yol açıp tüm Türkiye'nin gündemine yeniden yerleşen sahipsiz hayvanlarla ilgili Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Şu andaki sayı artık kabul edilebilir ve başa çıkılabilir olmaktan çıktı. Bu durum sadece insanlar için değil, hayvanlar için de sorun" değerlendirmesinde bulunan Arslan ayrıca kısırlaştırmanın tek başına asla yeterli olmayacağını ifade etti.

Haber 02-07-23 11:25

Besi çiftliğinin 'Kral'ı... Fiyatı adeta ikinci el otomobiller ile yarışıyor! 1 ton 400 kilo ağırlığında

Kurban Bayram yaklaşmasıyla birlikte hareketlilik başlarken, Düzce'de "Kral" ismi verilen ve besi çiftliğinde yetiştirilen 1 ton 400 kilo ağırlığındaki boğa görenleri şaşırtıyor. 'Kral'ın fiyatı adeta ikinci el otomobiller ile yarışıyor. Besi çiftliğinin gözdesi olan 2 yaşındaki boğa, 250 bin TL'den alıcısını bekliyor. Veteriner Hekim Şerif Ali Karanfil, "Alıcılarını bekliyoruz. 250 bin TL’den satışta, zaten et karşılığına baktığımızda da kurban rayiçlerinde bir boğamız" ifadelerini kullandı.

Haber 09-06-23 13:03

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI E DEVLET 2023: 22 bin Adalet bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ile ilgili son dakika açıklaması bekleniyor. zabıt katibi, koruma ve güvenlik görevlisi, mübaşir, tercüman, destek personeli, büro personeli alımı, psikolog, sosyal çalışmacı, veteriner, infaz koruma memuru ve tekniker pozisyonları için başvuru süreci 11 Mayıs'ta sona erdi. Peki, 22 bin Adalet bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, e Devlet Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ekranı...

Finans 02-06-23 08:46

'Gölgemizi ve kokumuzu algılıyorlar' Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti! En çok o illerde...

Profesörler tarafından yapılan araştırmalarda yılın her zamanında yaşayabilen kenelere rastlanma ihtimalinin Gümüşhane, Tokat, Çorum, Zonguldak, Sivas, Yozgat ve Karabük’te daha yüksek olduğunu tespit ettiler. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Açıcı, doğayı seven insanlar için kenenin tehdit oluşturduğunu vurgulayıp, "Keneler gölgemizi ve yaydığımız karbondioksit kokusunu da algılayarak aktif duruma geçiyorlar" dedi.

Haber 01-06-23 12:56

Veteriner eş anlamlısı nedir? Veteriner kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime sayısı bakımından oldukça zengin bir dildir. Bu kelimeler birbirleri arasında eş anlamlı ve zıt anlamlı gibi kelime gruplarına ayrılırlar. Kişilerin kendini daha iyi ifade edebilmesi için kelimelerin anlamlarına hakim olması oldukça önemlidir. Bu kelimeler hem ifade seçeneğini genişletir hem de kurulan cümle ve paragraftaki akıcılığı destekler. Peki, veteriner eş anlamlısı nedir?

Egitim 20-04-23 11:00

Laborant ve Veteriner Sağlık mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler seçecekleri bölümün ilgi odaklarının olmasının yanı sıra iş imkânlarını da merak ederler. Pek çok öğrenci bölüm araştırması yaparken hem iş imkânlarına hem de ilgi alanı olan bölümleri araştırır. Sınav sonucunu aldığı zaman tercihlerini bu yönde yapar. Hem bölüm olarak merak edilen hem de iş imkânları araştırılan bölümlerden biri de Laborant ve Veteriner Sağlık bölümüdür. Peki, Laborant ve Veteriner Sağlık mezunları için iş olanakları nelerdir?

Egitim 24-03-23 17:55

SON DAKİKA | Türkiye'de şap alarmı! Hayvan pazarları kapatıldı, nakiller yasaklandı, tüm izinler iptal edildi

Son dakika haberi: Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı (SAT-2 varyantı) nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek çeşitli tedbirler aldı. Hayvan pazarları kapatıldı ve şehirler arası hayvan nakli yasaklandı. İkinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte detaylar...

Haber 09-03-23 15:54

Kahraman itfaiyeci... Alev alev yanan binada olduğunu öğrendi, riskleri göze alıp içeriye daldı!

Beyoğlu’nda 3 katlı binada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yandaki binalara da sıçradı. Alev alev yanan bina içerisinde mahsur kalan köpeğin olduğunu öğrenen itfaiye personeli ise bina içerisine girdi. Alevleri ve binanın çatısının çökme ihtimalini göze alan kahraman itfaiye personeli bina içerisinden köpeği kucağına alarak çıkardı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluşan köpek sağlık ekipleri tarafından veteriner kliniğine götürüldü.

Haber 08-03-23 09:34

Deprem bölgesine hayvanlar için yem ve mama sevkiyatı sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri çöken ahırların enkazı altında kalan hayvanları kurtarırken, veteriner hekimler de bölgedeki kontrollerine devam ediyor

Yurthaber 16-02-23 14:09

MİT Akademisi atama başvuruları ne zaman, şartları nelerdir? MİT akademisi kuruluyor!

MİT Akademisi ile ilgili son dakika haberleri sonrası atama başvuruları ve şartları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yapılan açıklamaya göre; MİT Akademisi kurulacak ve tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi yapmakta olanlar yüksek lisans, doktorasına tamamlamış araştırma görevlileri talep etmeleri durumunda altı ay içinde bulunduğu üniversite tarafından ataması gerçekleştirilecek. Peki, MİT Akademisi atama başvuruları ne zaman, şartları nelerdir?

Haber 19-01-23 15:35

SON DAKİKA | MİT akademisi kuruluyor! YÖK kanun teklifi Meclis'e sunuldu

Son dakika haberi: AK Parti, Yüksek Öğretim Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Söz konusu düzenlemeye göre, MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kurulacak ve tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi yapmakta olanlar yüksek lisans, doktorasına tamamlamış araştırma görevlileri talep etmeleri durumunda altı ay içinde bulunduğu üniversite tarafından ataması yapılacak.

Haber 19-01-23 14:42

Evcil hayvanı olanlar dikkat! Son tarih 31 Aralık... Yapmayana ceza var

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği arasında imzalanan protokolle evde beslenen kedi, köpek ve gelinciklere 31 Aralık 2022 tarihine kadar mikroçip taktırma zorunluluğu getirildi. Yasa gereği yıl sonuna kadar evcil hayvanına çip taktırmayan kişilere 3642 lira idari para cezası uygulanacak.

Finans 22-12-22 12:07

İzmir'deki sağanak yağmurda kalan fareye kalp masajı! Ne olur ölme, yaşa

İzmir'de etkili olan sağanak yağışta su birikintilerinin içinde kalan ve telef olmak üzere olan bir fareye kalp masajı yapıldı. Telefonla veteriner arkadaşını arayan ve onun söyledikleri doğrultusunda hayvana kalp masajı yapan kadın, gözyaşlarına engel olamadı.

Haber 14-12-22 10:33

Ukraynalı kadın doktor Olena, Hakkari'de görev yapıyor

Ülkesinde tanıştığı Türk veteriner hekimle evlenerek Türkiye'ye yerleşen ve bir dönem Sakarya Üniversitesinde görev yapan Olena Erkun, uzmanlık sınavında başarılı olduktan sonra mecburi hizmet kapsamında bu yıl Hakkari'ye atandı.

Yurthaber 25-11-22 11:29

Şanlıurfa'da çöl varanı görüldü! Bakanlık, tedavi altına alındığını duyurdu

Şanlıurfa'da nesli tükenme tehlikesi altında olduğu bilinen çöl varanı bulundu. Hayvanın bitkin olduğu görülürken, Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, çöl varanının veteriner hekimler tarafından tedavi edildiğini duyurdu.

Haber 24-11-22 13:08

Adıyaman'da kuduz paniği! Kedi öldü... İki mahalle karantinada

Adıyaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kuduz vakası nedeniyle 2 mahallenin karantinaya alındığını duyurdu. Belediyenin Veteriner işleri Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre kedinin 11 Kasım'da öldüğü kaydedildi. Yine aynı açıklamada, 'Sahipsiz sokak hayvanlarına belediye ekipleri tarafından koruyucu kuduz aşısı uygulaması ve işaretleme yapılacak olup, sahipli kedi ve köpeklere ise Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince koruyucu kuduz aşısı uygulaması yapılacaktır' denildi.

Haber 16-11-22 10:03

Diyarbakır’daki hayvan hastanesi, bölgede yabani ve evcil hayvanlara sağlık üssü oldu

Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesi, tıbbi imkanları ve başarılı akademik kadrosuyla kent ve çevre illerden getirilen binlerce hayvanın sağlığına kavuşmasına imkan tanıyarak bölgede sağlık üssü görevini üstleniyor.

Yurthaber 08-11-22 08:58

Antalya'da iç kanama geçiren yaralı tilki kurtarıldı

Araç çarpmasıyla iç kanama geçirdiği, göz ve ayağından yaralandığı anlaşılan tilki veteriner hekimlerin çabasıyla hayata döndü.

Yurthaber 07-11-22 12:29

25 yıl önce hayatını kurtarmıştı! Veteriner ve şempanze arasındaki duygusal vedalaşma sosyal medyanın gündemine oturdu

Bir şempanzenin çeyrek asır önce hayatını kurtaran bir veterinere veda ettiği duygusal anlar sosyal medyanın gündemine oturdu. Veteriner ve şempanze arasındaki vedalaşma sırasında yürek burkan görüntüler yaşandı. Veteriner veda busesi kondurduğu şempanzeye “Gitmem gerek” diyerek veda etti.

Trend 21-10-22 10:12

İtalyan mandasından Anadolu mandasına nakledilen embriyoyla ilk yavru elde edildi

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesince yürütülen projeyle İtalyan mandasından alınan embriyonun Anadolu mandasına nakledilmesiyle doğan ilk yavruya "Dicle" ismi verildi - Veteriner Fakültesi Dekanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Aydın Vural: - "Anadolu mandasını taşıyıcı anne gibi kullandık. Doğan yavru, bu taşıyıcı annelik sayesinde Anadolu mandalarının iklime uyumu, hastalıklara direnci, İtalyan mandalarının da et ve süt verimi gibi iyi özelliklerini taşımış oldu"

Yurthaber 20-10-22 11:01

Trouw Nutrition'dan güvenilir hayvansal gıda için sürdürülebilir adımlar

Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Uzman Veteriner Hekim Öğüt Köse: -"Hayvansal üretimin her aşamasını sağlıklı hale getirerek insanların sağlıklı ve güvenli besinlere ulaşmasına vesile olmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 14-10-22 10:40

Konya'daki merkezde 9 ayda 500'e yakın yaban hayvanı tedavi edildi

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaralı Hayvan Rehabilitasyon Merkezine getirilen hayvanların büyük çoğunluğunu kanatlı yırtıcılar oluşturuyor - Veteriner Abdurrahman Pirinç: - "Bu hayvanlar tedavi edildikten sonra eğer uçma kabiliyetleri yerindeyse tekrar doğaya bırakılıyor. Eğer bu kabiliyetlerini yitirmişlerse hayvanat bahçesi bünyesinde bulunan rehabilite ve konaklama bölgelerinde hayatlarının sonuna kadar yaşıyorlar"

Yurthaber 06-10-22 11:08

Polisin kaçakçıların elinden kurtardığı örümcek maymunlara özenle bakılıyor

Erzurum'da hayvan kaçakçılarının elinden kurtarılarak koruma altına alınan 10 örümcek maymun, elma, muz, armut ve fıstıkla besleniyor - Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesinde görevli veteriner hekim Selçuk Albayrak: - "Ellerimle beslediğim örümcek maymunların bana göstermiş oldukları sıcakkanlılıktan dolayı da ayrı bir mutluluk yaşıyorum. Örümcek maymunlar sosyalleşmeye çok yatkın canlılardır"

Yurthaber 26-09-22 11:11

Tokat'ta iş yerinde bıçaklı saldırıya uğrayan veteriner ve yanındaki kişi yaralandı

Tokat'ta iş yerinde bıçaklı saldırıya uğrayan veteriner ve yanındaki kişi yaralandı

Yurthaber 14-09-22 14:04

Balıkesir'deki çiftlikte vahşet! Dehşetin boyutunu kameradan izleyince fark etti: Ağızları köpürmüş, gözleri büyümüştü

Balıkesir'de meydana gelen olayda çiftlik içinde yaşanan vahşette kar maskeli 5 kişi 2 köpeği tüfekle öldürdü, 2 köpeği de zehirledi. Her şeyden habersiz 2 gün sonra çiftliğe gelen Veteriner Hekim Yekta Ünsal, ''Köpeklerimi göremeyince seslendim ama yine de gelen olmadı. Bir süre köpeklerimi aradıktan sonra baba ve yavrunun bir tanesi geldi. İkisinin de ağızları köpürmüş, dengesizlerdi ve gözleri de büyümüştü'' dedi. Ünsal, olan biteni güvenlik kamerasından dehşetle izlediğini söyledi.

Haber 09-09-22 09:23

Türkiye'de insanları enfekte edebilen kene kaynaklı yeni bir bakteri görüldü

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Orkun: - "Avrupa'da yeni ortaya çıkan ve Avrupa'nın en önemli vektörü olan kene türünün naklettiği bakterinin Türkiye'de daha önce varlığı bilinmiyordu, yeni tespit ettik" - "Bakteriyi taşıyan kene türünü sadece kırsal kesimlerde değil özellikle içerisinde orman ihtiva eden il içi yapılarda yani kentsel bölgelerde de görüyoruz"

Yurthaber 07-09-22 11:04

Müteahhitler ve veteriner hekimlerden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren: - "Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir' sözünden hareketle, gerçekleştirdiğimiz kaliteli işler ile ekonomimize ve güçlü Türkiye algısına katkıda bulunuyoruz" - Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu: - "Tarih boyunca şerefiyle yaşayan milletimiz, varlığını muhafaza etmek için bütün mazlum milletlere örnek olacak büyük bir mücadeleye imza atmış ve kendisine biçilen esaret rolünü reddetmiştir"

Yurthaber 29-08-22 15:58

Kars çoban köpeği ırkının saflaştırılması için çalışma başlatıldı

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Kırmızıbayrak: - "Bunları burada daha saf bir hale getirmeye ve ırk özelliklerini çok daha iyi yansıtan bir sürü elde etmeye çalışıyoruz"

Yurthaber 27-08-22 13:40

Konya'da buzağı kreşinin maskotu üçüzlere şefkatle yaklaşılıyor

TİGEM Gözlü Tarım İşletmesinde doğan üçüz buzağıların bakımını yürüten doğumhane sorumlu veteriner hekimi Bekir Sönmez: - "Üçüzlük 105 binde 1 nadirlikte görülen bir durumdur. Üçüzlük olsa bile genelde birisi ya da ikisi gelişmemiş doğar ve hayatta kalamaz. Bizim üçüzlerimizin özelliği, üçünün de yaklaşık 30 kilonun üzerinde normal gelişimle doğmuş olması" - "Üçü de insan canlısı, üçü de bizim kucağımıza doğdu. İlk nefeslerini bizim elimizde alıp, annelerinden de önce bizi gördüler. Çünkü anneleri çok halsizdi. İlk solunumlarını uyarırken, ilk sütünü içirirken gerçekten onlara bir baba, anne şefkatiyle yaklaştık"

Yurthaber 27-08-22 11:08