Nancy Haberleri

Merih Demiral'ı hedef alan açıklamaya tepki yağıyor! UEFA'nın kararı da tartışma yarattı: Kendi ülkelerine baksınlar

Avusturya-Türkiye maçında Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti yapması dünya çapında gündem yarattı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in olayla ilgili açıklamasına Türkiye'den peş peşe tepkiler geliyor. Son olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa'da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır" dedi.

Spor 2024-07-03 14:44:09

Bakan Yerlikaya Alman mevkidaşı Nancy Faeser ile görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Almanya Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile bir araya geldi. Bakan Yerlikaya, heyetler arasında gerçekleşen görüşmede; iki bakanlığın sorumlulukları çerçevesinde iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Haber 2024-06-27 15:55:35

Almanya'da EURO 2024 için ek güvenlik önlemleri

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, 14 Haziran'da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için büyük şehirlerde ek önlemler alınarak güvenliğin artırılacağını söyledi.

Spor 2024-06-05 10:44:13

Her şey bir sivilceyle başladı! Ardından morluklar bütün vücuduna yayıldı... Doktorlar bile duruma şaşkın

18 yaşındaki Nancy Morel Instagram’daki 100 bini aşkın takipçisiyle doktorların henüz teşhis edemediği cilt hastalığını paylaşarak ünlenmeyi başardı. Bir sivilceyle başlayarak kısa sürede vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan morluklarını gösteren Morel, “Farklı ve benzersiz olmak hem harika hem de çok zor” diyerek hastalık sürecini anlattı.

Trend 2023-04-06 08:49:43

Alman bakanlar Pazarcık'ta

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 22-02-23 07:52

Tüm dünya onu konuşmuştu! Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin eşine yapılan çekiçli saldırının görüntüleri ortaya çıktı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi 82 yaşındaki Paul Pelosi, San Francisco'daki evinde saldırıya uğramıştı. 2022 yılında Paul Pelosi’ye saldıran David DePape'yle ilgili olay anına ait görüntüler paylaşıldı. Vücut kamerasına kaydedilen görüntülerde saldırganın Pelosi’nin 82 yaşındaki eşi Paul Pelosi’ye çekiçle vurduğu anlar yer aldı.

Trend 28-01-23 14:47

TikTok'ta hastalığını paylaştı! Dermatolog tarafından sahtekarlıkla suçlandı

TikTok üzerinden yapılan çeşitli paylaşımlar çok kısa süre içerisinde viral olabiliyor. Son günlerde makyaj sanatçısı Nancy Morel, şaşırtıcı cilt hastalığını TikTok hesabı üzerinden yayınladığı videoyla takipçileriyle paylaştı. Birçok kullanıcıya ulaşan bu video çok sayıda etkileşim alırken popüler bir dermatolog cilt hastalığının sahte olduğunu iddia etti. Makyaj sanatçısı bu iddiaya cevap verdi.

Haber 20-12-22 15:14

Bakan Soylu'dan Alman bakanla ortak toplantısına damga vuran sözler! Polonya'ya 2 bomba düştü, NATO ayağa kalktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Soylu, toplantıda yaptığı açıklamada 'İstiklal Caddesi'nde masum insanlarımız katledildi. Onlara kimse orantılı güç uygulamadı. Polonya'ya iki bomba düştü diye NATO ayağa kalktı. Etrafımızda bir terör devleti kurmak istiyorlar. Biz buna müsaade etmeyiz' ifadelerini kullandı.

Haber 22-11-22 13:13

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'den adaylık açıklaması: Seçime girmeyeceğim

Gündem olan Tayvan ziyareti ve eski ABD Başkanı Donald Trump'la çekişmeleri nedeniyle isminden sıkça bahsettiren ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, liderlik için tekrar aday olmayacağını söyledi.

Haber 17-11-22 21:52

O ülkenin bakanı duyurdu! Nakit alışverişe 10 bin euro limit...

Alman Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in yaptığı açıklama ülke gündemine oturdu. Faeser, Almanya'da varlıkların gizlenmesini zorlaştırmak için nakit ödemelerde 10 bin euro sınırlama getirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 16-11-22 17:05

Doktoru 'Bir daha anne olamazsın' dedi... Sonrası tüm dünyada haber oldu: 56 yaşında torununu doğurdu

Taşıyıcı anne sayesinde çocuğu olmayan birçok çift bebeklerine kavuşabiliyor. Amerika'da yaşayan 56 yaşındaki Nancy Hauck, oğlu ve gelinin vekili olmaya karar vererek torununu doğurdu. İlginç hikaye tüm dünyada ses getirdi.

Kadin 09-11-22 09:38

Pelosi’nin eşine saldıran zanlı “saldırı” ve “adam kaçırmaya teşebbüsle” suçlandı

ABD Adalet Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin eşi Paul Pelosi’ye çekiçle saldıran zanlının “saldırı” ve “adam kaçırmaya teşebbüsle” suçlandığını açıkladı.

Haber 01-11-22 07:43
abd

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? 'Türkiye Yüzyılı' programı, Togg'un renkleri, Beşiktaş'ta ikinci Şenol Güneş dönemi...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' programında anayasa vurgusu, yerli otomobil Togg'un renkleri, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi'ye saldırı, Almanya'da enflasyon, Halit Kıvanç'ın oğlundan cenaze töreni sonrası sitem dolu sözler, Beşiktaş'ta, ikinci Şenol Güneş dönemi...

Haber 28-10-22 19:46

ABD'yi sarsan olay! Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin eşine saldırı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi 82 yaşındaki Paul Pelosi, San Francisco'daki evinde saldırıya uğradı. Pelosi'nin sözcüsü Drew Hammill, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu sabah bir saldırgan Pelosi'nin San Francisco'daki evine girdi ve Paul Pelosi'ye saldırdı." ifadesine yer verdi.

Haber 28-10-22 16:28

İlk kez yayınlandı! ABD Kongre Binası baskınıyla ilgili yeni görüntüler

ABD'de eski Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre Binasına düzenlediği baskınla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İlk kez yayınlanan görüntülerde kongre liderlerinin olay sırasında yaşadığı korku dolu anlar yer aldı. Görüntülerde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin “Kongredeki oturumu sonlandırmak zorundayız yoksa isyancılar büyük bir zafer kazanacaklar" dediği anlar yer aldı.

Haber 14-10-22 06:48

Ülke kapılarını Ruslara açtı! Seferberlikten kaçana iltica hakkı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kısmi seferberlik açıklaması sonrasında Rus vatandaşları, ülkeyi terk etmek için havalimanları ve sınır kapılarına akın etmişti. Almanya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, askere gitmek istemeyen Rus vatandaşlarının iltica başvurusunda bulunabileceğini açıkladı.

Haber 23-09-22 06:32

Yine Pelosi yine kriz... Türkiye ve Azerbaycan'ı sorumlu tuttu

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinden sonraki adresi bu sefer Ermenistan oldu. Tayvan ziyareti krize dönüşen Pelosi, Ermenistan'da yaptığı açıklamada krizden Türkiye ve Azerbaycan'ı sorumlu tuttu. Pelosi "Ermenistan ziyaretimiz Azerbaycan’ın Ermenistan’a yönelik yasadışı ve ölümcül saldırıları nedeniyle büyük önem taşıyor. Bu saldırıları kongre adına şiddetle kınıyoruz" dedi.

Haber 18-09-22 15:05

Tayvan - Çin savaşına ramak kalmıştı! Yine Pelosi yine kriz... Bu kez de oraya gidiyor

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yaptığı ziyaret gündem olmuştu. Dünyanın gözlerini çevirdiği ziyaret bölgede gerilime yol açmış ve Çin'in Tayvan üzerindeki baskısı artmıştı. Pelosi'nin Berlin'deki G-7 Zirvesi sonrasında Ermenistan'a gideceği belirtildi. Bu ziyaret Pelosi'nin ikinci tartışmalı yurtdışı gezisi olacak.

Haber 16-09-22 08:47

ABD'den kritik hamle! Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Ermenistan'a gidiyor

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı yaşanan çatışmalar hala sıcaklığını korurken ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Ermenistan'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Haber 15-09-22 23:30

Kraliçe Elizabeth'in son uçak yolculuğu 'en çok izlenen uçuş' rekorunu kırdı! 5 milyon kişi takip etti

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin yankıları tüm dünyada sürüyor. Son olarak II. Elizabeth’in cenazesini İskoçya’nın başkenti Edinburgh’tan İngiltere’nin başkenti Londra’ya taşıyan uçak, tüm zamanların ’en çok izlenen uçuş’ rekorunu kırdı. Uçuşu yaklaşık 5 milyon kişi izledi. Öte yandan söz konusu rekor kısa bir süre önce dünyada büyük ses getiren ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretindeki uçuşunda kırılmıştı.

Haber 14-09-22 17:05

Dünya o tarikatı konuşuyor! Kişisel gelişim seminerleri verdiğini söyledi ama gerçek bambaşka çıktı: Kölelikten pedofiliye kadar...

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde 1998 yılında Keith Raniere tarafından NXIVM (Nexium) adı altında kişisel gelişim seminerleri veren bir şirket kuruldu. Kurucusu Keith Raniere ve oluşumun ilk müridi olan Nancy tarafından yönetilen şirketin arka yüzünde pedofiliden köleliğe kadar pek çok suç olduğu ortaya çıktı. Üstelik tarikatın ünlülerin içine sızdığı ve onları da etkisi altına aldığı ifade edildi.

Trend 14-09-22 14:44

Tayvan-Çin hattında gerginlik! Çok sayıda savaş uçağı ve gemiyle...

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin geçen ay Tayvan'a yaptığı ziyaret sonrası daha da gerginleşen Tayvan-Çin ilişkilerinde yeni bir gelişme yaşandı. Tayvan, ada çevresinde Çin'e ait 7 savaş uçağı, 1 askeri dron ve 5 gemi görüldüğünü rapor etti.

Haber 04-09-22 18:31

Çin ve Tayvan arasında tansiyon düşmüyor! 62 savaş uçağı ve 7 gemi görüldü

Çin ve Tayvan arasındaki gerilim düşmüyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ay başındaki ziyaretinin ardından tansiyonun yükseldiği bölgede yeniden Çin'e ait savaş uçakları ve gemiler görüldü. Tayvan Savunma Bakanlığı, dün, gün içinde Çin'e ait 62 savaş uçağı ve 7 savaş gemisinin Ada çevresinde görüldüğünü bildirdi.

Haber 01-09-22 06:33

Savaş korkusu tüm dünyayı sarmıştı! O günden beri ilk kez gerçekleşti: Savaş gemileri yine o sularda

ABD donanması yeniden Çin'e yakın sularda! ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin yakın zamandaki ziyareti tüm dünyayı tedirgin etmiş, savaş korkusu sarmıştı. O günden yüksek alarm seviyesindeki Çin, Tayvan Adası çevresindeki tatbikatlarını sürdürüyor. Fakat ABD yeniden o sulara girerek yeni bir tedirginlik yarattı. Çin'den ise karşılık gecikmedi.

Haber 28-08-22 12:26

Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı! Tayvan askerleri, Çin drone'unu taşlayıp düşürmeye çalıştı

Çin, Tayvan'ın kontrolündeki Kinmen Adası'na insansız hava aracı gönderdi. Tayvan askerleri, Çin ordusunun Tayvan’ın kontrolündeki Kinmen Adası’na gönderdiği drone'u taş atarak düşürmeye çalıştı. Çin ile Tayvan arasında süregelen gerginlik, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti ile tırmanmıştı. Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin 2-3 Ağustos'ta Tayvan'ı ziyaret etmesinin ardından bölgede askeri hareketliliğini arttırmıştı.

Haber 25-08-22 14:47

Tayvan ve Çin arasındaki tansiyon düşmüyor! 'Orta çizgi'yi geçtiler

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti sonrası bölgede tansiyon düşmüyor. Çin'e ait savaş uçakları ve gemileri yeniden Tayvan Boğazı'nda görüldü. Çin'in Tayvan Boğazı'nı ayıran itibari 'orta çizgi'yi geçtiği uçuşları ve gemi devriyelerini düzenli hale getirdiği gözleniyor.

Haber 22-08-22 16:25

Onlarca savaş uçağı aynı anda uçtu! Bölgede yeni gerilim

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a ziyareti sonrası daha da gerilen Çin-Tayvan ilişkilerinde yeni bir gelişme yaşandı. Çin'e ait 51 savaş uçağı Tayvan hava savunma sahasına girdi. Tayvan ordusu, Pekin hükümetinin hamlesi sonrası hava savunma sistemlerini aktif hale getirdi.

Haber 18-08-22 20:37

ABD'den Tayvan'a 12 gün sonra ikinci ziyaret! Bölgede tansiyon yükseldi, Çin savaş uçakları ve gemiler gönderdi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyareti sonrasında Demokrat Partili Massachusetts Senatörü Ed Markey başkanlığındaki ABD Kongre heyeti de Tayvan'a gitti. Bölgede tansiyon yükselirken, Tayvan, Çin'e ait 30 savaş uçağı ve 5 savaş gemisinin Ada çevresinde görüldüğünü bildirdi. Yapılan açıklamada hava ve deniz araçlarının elektronik takip araçları, devriye uçakları, gemiler ve yer füze sistemleriyle izlendiği belirtildi.

Haber 15-08-22 16:14

Gerilimde yeni boyut! Tayvan'a kritik ziyaret

Tüm dünyanın nefesini tuttuğu Tayvan-Çin-ABD geriliminde yeni bir gelişme yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin adaya yaptığı gerilim dolu ziyaretin üzerinden 12 gün sonra bu kez de yeni bir ABD Kongre heyeti Tayvan'a geldi. Öte yandan Çin ordusunun ada etrafında tatbikatı 10 Ağustos tarihinde sonlanmıştı.

Haber 14-08-22 17:32

Dünyayı karıştıran ziyaretin ardından dikkat çeken sözler! O soruya gülerek yanıt verdi: Kimin umurunda?

Geçtiğimiz hafta ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Tayvan’a bir ziyaret gerçekleştirmişti. Çin ve Tayvan arasındaki gerilimi tırmandıran bu ziyaretin ardından Çin askeri tatbikat başlatmıştı. Çin’in tatbikatlarıyla ilgili konuşan Pelosi, “Çin'de gördüğümüz şey, Tayvan’a yönelik baskıların normalleştirilmeye çalışıldığı. Bunun olmasına izin veremeyiz" dedi. Pelosi, Çin’in kendisine uyguladığı yaptırımlarla ilgili sorulan soruya ise gülerek “Kimin umurunda?” yanıtını verdi.

Haber 10-08-22 23:30

Tansiyonun yükseldiği Tayvan-Çin hattında hareketlilik! Adanın etrafını kuşattılar

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyareti sonrası tansiyonun yükseldiği Tayvan-Çin hattında yeni gelişmeler yaşandı. Tayvan, Çin'e ait 36 savaş uçağı ve 10 geminin Ada çevresinde görüldüğünü bildirdi. Çin ordusu, bugün tatbikatların sona erdiğini açıklarken Tayvan Boğazı'ndaki askeri devriye faaliyetinin düzenli olarak sürdürüleceğini vurguladı.

Haber 10-08-22 17:41

Zelenskiy'den Rusya-Ukrayna savaşı için çarpıcı sözler! 'Orada son bulmalı'

Dünya gözünü son günlerde Çin-ABD hattındaki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretiyle başlayan ve yeni savaş riski endişelerine yol açan krize çevirse de Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgali devam ediyor. Direnişini sürdüren Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün Kırım'da meydana gelen patlamalara dikkat çekerken savaşın sonu için Kırım bölgesini işaret etti.

Haber 10-08-22 10:23

Yeni bir savaş mı çıkıyor? Dünyanın kilitlendiği ziyaretin ardından sıcak bölgede kritik gelişme İşgal hazırlığı

Tüm dünya geçtiğimiz günlerde ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyaretine kilitlenmişti. Tayvan ile Çin arasındaki gerilimi artıran bu ziyaret sonrası Çin, beklenildiği üzere Ada çevresinde askeri tatbikatlara başlamıştı. “Savaş mı başlayacak?” sorusunun gündeme geldiği kritik olayda yeni bir gelişme daha yaşandı. Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Çin'in askeri tatbikatlarının "işgal planına hazırlık" olduğunu savundu.

Haber 09-08-22 21:31

Apple istedi! Çin-Tayvan gerilimi devam ederken dikkat çeken karar...

Apple'ın Tayvan merkezli tedarikçilerinden ürünlerini "Çin'de üretiliyor" olarak etiketlemelerini istediği bildirildi. Şirketin, Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaretinden kaynaklanan katı Çin gümrük denetimlerinden doğabilecek aksaklıkları önlemek amacıyla böyle bir istekte bulunduğu söylendi. iPhone 14 etkinliğinin arefesinde olan Apple'ın bu kararına büyük tepkiler de gecikmedi.

Haber 08-08-22 17:03

Çin askeri tatbikatlarına devam ediyor! Tarih verip duyurdular: Gemi trafiğine kapatılacak

Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti sonrasında başladığı tatbikatlarına devam ediyor. Ülkenin kuzey kıyılarındaki Bohay Denizi ve Sarı Deniz'in güneyinde gerçek cephane ve mühimmatın kullanıldığı tatbikatlara başlanacağı belirtildi. Askeri tatbikatlar nedeniyle söz konusu bölgelerin gemi trafiğine kapatılacağı belirtildi.

Haber 07-08-22 08:02

Dünya izliyor! İpler gerildi... ABD, Çin Büyükelçisini Beyaz Saray'a çağırdı...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırdıklarını söyledi.

Haber 05-08-22 23:22

Bölgede tansiyon düşmüyor! Tayvan ordusunun teyakkuz seviyesi artırıldı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ziyaretiyle başlayan Çin-Tayvan gerilimi devam ediyor. Çin'in Pelosi'nin ardından başlattığı askeri tatbikatlarla ilgili olarak Tayvan'ın lideri Tsai Ing-wen'den sert tepki geldi. Tayvan'ın Çin'in tehditleri karşısında gerilimi artırmayacağını belirten Tsai, egemenliğini savunacağını belirterek Tayvan ordusunun tatbikat bölgelerinde teyakkuz seviyesi artırdığını kaydetti.

Haber 05-08-22 09:57

Tehlikeli yolculuğuna devam ediyor! Bu kez de Kuzey Kore sınırına gitti

Dünyanın endişeyle takip ettiği ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin tehlikeli yolcuğu devam ediyor. Son olarak Çin ile gerilim yaşayan Tayvan'a ziyaret gerçekleşen Pelosi bu kez de Güney Kore-Kuzey Kore sınırına gitti. Öte yandan Pelosi ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol telefonda görüştü.

Haber 04-08-22 21:40

SON DAKİKA | Çin dediğini yaptı! Büyük Tayvan ablukası başladı, füzeler peş peşe ateşlendi

Son dakika haberi: Çin'in tüm uyarılarına rağmen Tayvan'a giden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi bölgeden ayrıldı ancak gerilim hala devam ediyor. Pelosi'nin adaya olan ziyareti başlar başlamaz harekete geçen Çin hükümetinin büyük ablukayı bu sabah 7.00'da başlattığı bildirildi. Televizyonlar canlı yayına geçerken, ordu füzeleri peş peşe ateşledi. Tayvan semalarında ayrıca İHA gerginliği yaşandı. İşte tüm dünyanın endişeyle takip ettiği Çin-Tayvan geriliminde son dakika gelişmeleri.

Haber 04-08-22 10:39

Tüm dünya onu konuşmuştu! ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin eşi hakim karşısına çıktı

Tayvan ziyaretiyle ABD ile Çin arasında gerginliğe neden olan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin eşi Paul Pelosi, alkollü araç kullanırken kazaya neden olduğu gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Haber 03-08-22 20:52

Dünya nefesini tuttu! ABD-Çin-Tayvan geriliminde yeni devre: Savaş uçakları taciz uçuşu yaptı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, tartışmalı Tayvan ziyareti sonrası Çin'e ait 27 savaş uçağı, Tayvan'ın "hava savunma sahasına" girdi. Uçakların Tayvan birimlerince telsizle uyarıldığı, askeri devriye uçakları ile hava savunma füze sistemlerince takibe alındığı bildirildi.

Haber 03-08-22 19:48

Her an yeni bir savaş korkusu! Peş peşe yaşanan krizlerin ardından akıllarda o soru var: Hangi ordu, ne kadar güçlü?

Dünya bu yıl şubat ayının sonunda Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle büyük bir şok geçirirken yeryüzünün çeşitli bölgelerinde yaşanan gerilimler de bitmek bilmedi. Geçtiğimiz günlerde Kosova - Sırbistan sınırında yükselen tansiyonun ardından dün de ABD Temsilciler Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan Ziyareti ABD ile Çin arasında krize neden oldu. Peki her an yeni bir savaş korkusuyla diken üstünde olan dünyada ülkelerin orduları hangi güçlere sahip? İşte dünyanın en güçlü orduları...

Haber 03-08-22 14:34

25 yıl sonra bir ilk! Pelosi'nin krize yol açan Tayvan ziyareti sona erdi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu. Dünyanın konuştuğu ziyaretle ilgili olarak Pelosi Tayvan'dan ayrıldı. Pelosi bu ziyaretiyle birlikte 25 yıl sonra ülkeyi ziyaret eden ilk ABD Temsilciler Meclisi Başkanı oldu.

Haber 03-08-22 13:25

Pelosi Tayvan'a indi! Çin'den ABD'ye tehdit: Aklınızdan dahi geçirmeyin

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu. Dünya gözünü bölgeye çevirirken Çin, Pelosi'nin Tayvan ziyaretini kınadı. Çin Dışişleri Bakanı Vang "ABD, Çin'in yeniden birleşmesini engellemeyi aklından dahi geçirmemeli. Tayvan Çin'in parçasıdır, Çin'in yeniden bütünleşmesi zamanın eğilimi ve tarihin varacağı kaçınılmaz sonuçtur" açıklamasını yaptı. Öte yandan Pelosi'ye Tayvan'da şeref madalyası verildi.

Haber 03-08-22 06:52

SON DAKİKA | Pelosi'nin Tayvan ziyareti! Tehditlere aldırış etmeden Tayvan'a indi: Çin'den ilk hamle geldi

Dünya Çin'in uyarılarına karşı Nancy Pelosi’nin Tayvan ziyareti nedeniyle diken üstünde. Ziyaret öncesi yaşanan askeri hareketlilik tüm dünyayı tedirgin ederken gökyüzünde savaş uçaklarının görüldüğü bölgede denize savaş gemileri konuşlandırıldı. Tank fotoğrafları endişeyi artırırken Pelosi'nin uçağı sorunsuz bir şekilde Tayvan'a indi. Çin'den yapılan açıklamada "Ateşle oynayan kendini yakar" denildi. Son olarak Çin ordusu, Pelosi'nin Tayvan ziyaretine tepki olarak tatbikat başlattı.

Haber 02-08-22 23:07

Daha önce de çok konuşulmuştu! İşte dünyayı karıştıran kadın Nancy Pelosi'nin önceki olayları

Tüm dünya ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretini konuşuyor. Ziyaretten önce yaşanan askeri hareketlilik dünyayı tedirgin ederken gözler bölgeye ve Nancy Pelosi'ye çevrildi. Bir anda dünya gündeminin bir numaralı ismi haline gelen Pelosi, daha önce de dikkat çeken olaylarla gündeme gelmişti. Özellikle ABD Başkanı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili yaşananlar sosyal medyada uzun süre konuşulmuştu. İşte Pelosi'nin daha önceki olayları...

Haber 02-08-22 19:03

Dünyanın gözü Tayvan'da! Pelosi iner inmez bakın neyle karşılaştı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti Çin ve ABD'yi karşı karşıya getirdi. Çin'in askeri hamlelerine rağmen ziyaretini iptal etmeyen Pelosi'nin uçağı TSİ 17.40 sularında inişini gerçekleştirdi. Sorunsuz bir iniş gerçekleştiren Pelosi, Tayvan'daki ilk saatlerinde Ukrayna maskeli destek gösterileriyle karşılandı.

Haber 02-08-22 18:56

New York borsası ABD ve Çin arasındaki gerilimin artmasıyla düşüşle açıldı

New York borsası, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a yapması beklenen ziyaretin ABD ve Çin arasındaki gerilimi tırmandırmasıyla güne düşüşle başladı.

Finans 02-08-22 17:27

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Erdoğan'dan KPSS talimatı, Tayvan'da Çin-ABD gerilimi, Bakan Nebati'den 'banknot' açıklaması, Türkiye'de yeni maymun çiçeği vakaları...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KPSS talimatı, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretiyle patlak veren Çin - ABD gerilimi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den 'banknot' ve 'madeni para' iddialarına yanıt, Türkiye'de yeni maymun çiçeği vakaları, Liverpool'da 'astım ilacı' iddiası, Demet Akalın'dan şaşkına çeviren şampanya hareketi...

Haber 02-08-22 17:18