Vajinal Mantar Enfeksiyonu Haberleri

O ilçede halka ücretsiz dağıtılıyor! Belediye yetiştiriyor...

İzmit Belediyesi, mantar üretim tesisinde yetiştirdiği istiridye mantarlarını vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor.

Haber 2024-04-20 13:33:57

Ormandan topladılar, pazarda sattılar: Kilo fiyatı yarım altınla yarışıyor! 1 tanesi 1 kilo et kadar proteinli

Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarı satışa sunuldu. Faydaları saymakla bitmeyen Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500-2000 TL, kurutulmuşu ise 8 bin ila 10 bin TL arasında satıldı. Kuzugöbeği (Morchella esculenta), Morchellaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur, özellikle orman yangınlarında sonra sıkça rastlanır.

Kadin 2024-04-20 10:43:42

Baharda o hastalıklar artıyor! 'Özellikle geceleri daha çok...'

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt, ilkbahar mevsiminde bazı cilt hastalıklarının görülme sıklığının arttığını söyledi. Bu dönemde en sık görülen cilt hastalıklarından olan kurdeşen, güneş alerjisi, alerjik deri hastalıkları, mantar enfeksiyonları ve güneş lekeleri hakkında bilgi veren Kükürt, korunma yollarını anlattı.

Kadin 2024-04-18 11:25:33

Mantar tüketirken bunlara dikkat! Vücudu zehirleyip ölümle sonuçlanabiliyor

Mantar zehirlenmesinin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında arttığını belirten uzmanlar, “Mantar yenecekse mutlaka kültür mantarları tercih edilmeli ve bol su ile iyice yıkanarak pişirdikten sonra tüketilmelidir” dedi.

Haber 2024-04-16 15:24:34

Diğer Haber Etiketleri

İzmit istiridye mantarı mantar kuzugöbeği kuzugöbeği mantarı ayaklar dudak Göz Güneş ilik iltihap bahar hastalık antalya Uşak elde mantar hücre hücreler maya mantarı mon kısırlık akıntı tarif Ramazan Ramazan menüsü iftar Sahur Denizli ceset Aydın gıda zehirlenmesi alerji alerji testi alerji testi nasıl yapılır alerji testi nerede yapılır 5 yaş alara Jinekolog sinirli sağlıklı yaşam kadın sağlığı kadın hastalıkları Sivas Divriği kıl kurdu kıl kurdu neden olur kıl kurdu ilaç 3 saatte kıl kurdu nasıl dökülür kil kurdu nasıl geçer evde kıl kurdu zararları antibiyotik şifa enfeksiyon udi hindi udi hindi yağı doğal ağrı kesici akciğer enfeksiyonu ambulans uçak Şırnak tatil otel rezervasyon hibe tkdk Düzce Şahin tedavi uçmak Bodrum üretim Yunus üst solunum yolu enfeksiyonu okul beşiktaş beşiktaş, da, maçı süper li Süper Lig yapılan açıklama Trabzonspor omar colley hastalık belirtisi afad arama kayıp Marmaris Ormanlık alan aşlama püf noktaları tarifi kanlıca mantarı kanlıca mantarı nasıl pişirilir covid zatürre Akyazı kültür mantarı Sakarya bakteriyel vajinozis vajina kaşıntısı vajinada kaşıntı neden olur vajina kaşıntısına ne iyi gelir döner hastane Bilecik jandarma Söğüt krup hastalığı krup nedir Muğla orman Adana fatura özel hastane Manisa spil dağı milli parkı isim semen sperm sperm testi sperm testi nasıl verilir vajinismus vajinismus nedir vajinismus tedavisi vajinismus ne demek vajinal mantar vajinal mantar belirtileri vajinal mantar nasıl geçer doğal yöntemler vajinal mantara ne iyi gelir Zonguldak köy hayatı Muş

Kuzugöbeği mantarı sezonu başladı! Doğada nadir bulunuyor, kilosu 600 liradan satılıyor

Antalya'nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği kuzugöbeği mantarı toplanmaya başlandı. Toroslar'da yetişen ve diğer türlerine göre nadir bulunan, bölgedekiler için son yıllarda iyi bir gelir kaynağı haline gelen mantar, kilogramı 550-600 liraya kadar alıcı buluyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, mantar sezonunun başlamasıyla birlikte kuzugöbeği avına çıkıyor.

Haber 15-04-24 11:30

Trüf mantarı avcısı ‘Radar’ kayboldu

Samsunlu avcı Fatih Gören, trüf mantarı toplamak için geldiği Uşak’ta “Radar” isimli mantar avcısı köpeğinin kaybolduğunu, köpeğini bulana 10 kilo doğal bal hediye edeceğini söyledi.

Yurthaber 04-04-24 15:48

Kadın doğum uzmanından önemli uyarı! 'Kısırlık sebebi olabilir'

Kadınlarda vajinal akıntıya yol açan klamidya adlı bakterilere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Naziye Gürkan, “Klamidyalar vajinada bol akıntıya neden olur. Ayrıca tüplerde tıkanma oluşturarak ilerleyen yıllarda kısırlık sebebi olabilir" dedi.

Kadin 03-04-24 11:38

'Bugün iftara ne yapsam?' diye düşünenlere pratik ve leziz tarifler! Ramazan'ın 23. günü iftar menüsü

'İftarda ne yapsam, Bugün ne pişirsem?' sorularına hız kesmeden yanıt aranıyor. Hazır iftar menüleri Ramazan günlerinde oldukça kurtarıcı oluyor. Ramazanın 23. gününde iftara yapacak menüye karar vermekte zorlanıyorsanız bu birbirinden lezzetli tariflerden oluşan Ramazan menüsünden faydalanabilirsiniz. 2 Nisan Salı iftar menüsünde kremalı mantar çorbası, karnıyarık, cacık ve kemalpaşa tatlısı tarifleri yer alıyor. Bu menünün yanına dilediğiniz bir salata çeşidi de ekleyebilirsiniz.

Yemek 02-04-24 10:18

Mantar aramaya çıkmışlardı! Korkunç manzarayla karşılaştılar: Özel güvenlik görevlisi...

Denizli’de mantar toplamak için ormanlık alana giren iki vatandaş, tüfekle göğsünden vurulmuş erkek cesedi buldu. Hayatını kaybeden şahsın özel güvenlik görevlisi olduğu tespit edildi. Şahsın intihar ettiği değerlendirilirken kesin ölüm sebebinin otopsi sonrası netleşeceği belirtildi.

Haber 27-03-24 11:08

Keşfedilen ölümcül mantarın Türkiye’deki ilk kaydı Aydın’da yapıldı

Ölümcül zehirli mantar türlerinden olan Galerina Venenata’nın Türkiye’deki ilk tespiti, birçok mantar çeşidinin yetiştiği Aydın’da yapıldı.

Yurthaber 22-03-24 15:29

Listeria hastalığı nedir, insana nasıl ve nereden bulaşır? Listeria belirtileri ve tedavisi

Listeria enfeksiyonu genellikle hafif grip benzeri semptomlarla başlar, ancak bazı durumlarda ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal bulunabilir. Semptomlar genellikle enfekte gıdaların tüketiminden sonra birkaç gün içinde başlar, ancak bazen enfeksiyon belirtisiz kalabilir veya semptomlar daha uzun sürebilir.

Haber 21-03-24 13:06

Alerji testi nedir? Alerji testi nasıl yapılır, ne kadar sürer?

Alerji günümüzde birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur ve vücudun bağışıklık sisteminin belirli maddelere aşırı tepki vermesiyle ortaya çıkar. Bu maddeler alerjenler olarak adlandırılır ve polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, mantar sporları ve bazı gıdalar gibi çeşitli maddeler olabilir. Alerjik reaksiyonlar, hafif deri döküntüleri veya burun tıkanıklığı gibi hafif semptomlardan anafilaksi gibi yaşamı tehdit eden durumlara kadar değişebilir.

Haber 21-03-24 11:40

Uzman jinekologdan kadınlar için önemli uyarı: Normal saymayın

Kadınlar için önemli bir dönüm noktası olan menopoz bazı zorluklar getirebilir. Jinekolog Elifnur Özak, menopoz sonrası görülen vajinal kanamalara dikkat çekti. Bu dönemde görülen kanamaların genellikle iyi huylu nedenlere bağlı olduğunu belirten Uzm. Dr. Özak, “Ancak bazı kötü huylu hastalıklar ve kanserler kendilerini vajinal kanamalar ile belli edebilirler. Menopoza girildikten sonra, artık vajinal kanamalar ‘normalimiz’ olmaktan çıkar, göz ardı edilmemelidir.” diyerek kadınları uyardı.

Kadin 19-03-24 08:45

Geceleri uyku uyuyamıyorlar! Korkuları her geçen gün artıyor... Muhtar yıllar önce yaşanan olayı da anlattı

Sivas’ın Divriği ilçesinde bulunan Olukman köyü, köyün yamacında bulunan dev mantar kayaların tehdidi altında, köy sakinleri gece uyku uyuyamazken AFAD tarafından önleyici çalışma başlattı.

Haber 16-03-24 11:09

Kıl kurdu nedir, 3 saatte kıl kurdu nasıl dökülür? Kıl kurdu belirtileri ve tedavisi

Kıl kurdu enfeksiyonu, genellikle ciddi sağlık sorunlarına yol açmasa da kaşıntı, rahatsızlık ve hatta uykusuzluğa yol açabilir. En yaygın belirti enfekte kişinin anal bölgesinde kaşıntıdır, özellikle gece veya erken sabah saatlerinde daha belirgin olabilir. Bu kaşıntı, kıl kurtlarının yumurtalarını bıraktığı zamanlarda artar. Peki, kıl kurdu nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 13-03-24 19:23

Adeta şifa deposu: Vücuttaki tıkanıklığı açar, iltihabı söker atar! Enfeksiyonu bitiren doğal antibiyotik

Udi hindi, alternatif tıp alanında uzun yıllardan beri vazgeçilmez bitkiler arasında yer alıyor. Uzak Doğu Asya'dan dünyaya yayılan bu bitki adeta şifa deposu özelliği taşıyor. En çok yağ şekliyle kullanılan bu faydalı bitki, özellikle üst solunum sorunu yaşayn kişilerin bir numaralı tercihi.

Haber 12-03-24 10:44

Şırnak'ta rahatsızlanan 2 yaşındaki çocuk ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi

Şırnak'ta akciğer enfeksiyonu tanısı konulan 2 yaşındaki çocuk, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.

Yurthaber 11-03-24 10:54

Tatil planı yapanlar dikkat 'Duyumlar aldık' diyerek açıkladı! 'Sezon öncesindeki 2 - 3 ay içerisinde...'

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti. Bazı güvenilir sitelerin ve otel adreslerinin kopyalanarak dolandırıcıların oyunu haline geldiği belirten Başkan Deliveli, "Özellikle bu dönemde sezon öncesindeki 2,3 ay içerisinde kopya siteler adeta mantar gibi artıyor." dedi.

Haber 09-03-24 12:30

Sivas'ta devlet desteğiyle kurulan mantar üretim tesisi kadınlara istihdam sağlıyor

Sivas'ta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) hibe desteğiyle kurulan ve 10 kadının istihdam edildiği tesiste günlük yaklaşık 1 ton kültür mantarı üretiliyor.

Yurthaber 06-03-24 11:55

Kas erimesi nedeniyle uçamayan şahinler, tedaviyle yeniden kanat çırpacak

Ağız enfeksiyonu nedeniyle uzun süre aç kalınca kasları eriyen ve uçma kabiliyetini kaybeden iki şahin, Düzce'de uzman veteriner hekimlerce uygulanan çok yönlü tedavi sayesinde yeniden göklerde süzülebilecek.

Yurthaber 04-03-24 11:38

Şırnak’ta ambulans helikopter 2 yaşındaki Emine bebek için havalandı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde solunum enfeksiyonu şikayetiyle hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki Emine A. isimli bebek Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Elazığ’a sevk edildi.

Yurthaber 29-02-24 11:25

Balıkesir'de ilk! Hobisini gelire dönüştürdü, evinin bodrumunda üretiyor: Yurt dışından alıcılar var!

Balıkesir'de 5 yıl önce mantar üretimine merak salan İbrahim Burak Örs, evinin bodrumunda aslan yelesi mantarı üretimine başladı. Örs, Türkiye'deki piyasa değeri ise bin 200 TL ile 2 bin TL arasında değişirken, yurt dışında 35-60 dolar arasında talep gördüğünü belirtti.

Finans 28-02-24 14:56

Tedavi edilmezse... KBB uzmanı uyardı! 'Okul başarısını olumsuz etkileyebilir'

Özellikle kış aylarında çocukluk çağı hastalıkları arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğünü belirten Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Uzm. Opr. Dr. Yunus Karadavut, "Çocuklar yılda ortalama 3-8, erişkinler ise 2-5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilirler. Kış aylarında belirgin bir artış gösteren, viral ya da bakteriyel kökenli olabilen bu hastalıkların tedavisinde nedenin çok iyi belirlenmesi gerekir” dedi.

Kadin 19-02-24 12:33

Beşiktaş'a derbi maçı öncesi kötü haber! Omar Colley, Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek

Beşiktaş’ın Gambiyalı savunma oyuncusu Omar Colley, yüksek ateş ve üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Trabzonspor maçı kadrosunda yer alamayacak.

Spor 04-02-24 16:15

Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Afazi geçici midir?

Afazi dil becerilerini etkileyen bir nörolojik bozukluktur. Afazi genellikle beyin hasarı sonucu ortaya çıkar. Bu durum; konuşma, anlama, okuma ve yazma becerilerinde zorluk yaşanmasına neden olabilir. Genel olarak felç, travma, tümör veya beyin enfeksiyonu gibi nedenlerle ortaya çıkan afazi, bireyin günlük iletişim yeteneklerini de derinden etkiler.

Haber 29-01-24 15:51

Muğla'da mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda kaybolan kişi 30 gündür aranıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda kaybolan kişinin bulunması için başlatılan arama çalışmaları 30 gündür sürüyor.

Yurthaber 29-01-24 13:34

Kanlıca mantarı kızartması tarifi: Kanlıca mantarı kızartması nasıl yapılır?

Türkiye’de birçok bölgede ve şehirde yetişen mantar türlerinden biri de Kanlıca mantarıdır. Kanlıca mantarı halk arasında birçok farklı isim ile anılır. Türk mutfağında yeri de olan bu mantarın sotesi, haşlaması ve kızartması da yapılır. Çok fazla yetiştiği için temin edilmesi de kolay bir mantar türü olan Kanlıca mantarını lokantalarda da bulabileceğiniz gibi evde kendi mutfağınızda da yapabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 22:04

Kanlıca mantarı sotesi tarifi: Kanlıca mantarı sotesi nasıl yapılır?

Özellikle sonbahar aylarında yetişen kanlıca mantarı, Türkiye’ye özgü mantarlar arasında yer alır. Kavurması, kızartması ve sotesi yapılarak sofralarda yerini alan kanlıca mantarı evde de kolaylıkla yapılabilir. İnsan sağlığına da oldukça faydalı olduğu bilinen bu mantar türü halk arasında farklı isimlerle de bilinir.

Yemek 24-01-24 21:57

Türkiye için korkutan tablo! Yüzde 70-80 oranında arttı! Hangi virüsle enfekte olursanız olun...

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran günlük ortalama hasta sayısı, son 1 ayda yüzde 80 arttı. Yoğun bakım ünitesindeki yoğunluğun kış aylarında arttığını söyleyen Prof. Dr. Melike Cengiz, “Covid farklı varyantlarla halen devam ediyor. Hangi virüsle enfekte olursa olsun burada genel zatürre tedavisi yapıyoruz" dedi. Öte yandan Kovid-19 etkeni olan SARS-CoV-2'nin de yeni varyantlarının ortaya çıkmaya devam ettiğine dikkat çekildi.

Haber 23-01-24 09:56

Sakaryalı girişimci çift, devlet desteğiyle kurdukları tesiste yıllık 200 ton kültür mantarı üretiyor

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 22 yıl önce aile işletmesi olarak başladıkları mantar üretimini aldıkları devlet desteğiyle genişleten girişimci çift, yılda 200 ton ürünü iç piyasaya sunuyor.

Yurthaber 15-01-24 12:02

Vajinada kaşıntı neden olur, nasıl geçer? Vajina kaşıntısı tehlikeli mi?

Kadınların en çok şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen vajina kaşıntısının pek çok nedeni olabilir. Vajinal kaşıntıya, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar, kimyasallar ve bunun gibi pek çok sorun sebep olabilir. Günlük yaşam konforunu yok eden vajina kaşıntısı neden olur, nasıl geçer?

Kadin 13-01-24 21:29

Yer: Antalya: Türkiye'de ilk kez denendi, müşteriler resmen sıraya girdi! Porsiyonu 100 TL'den satılıyor

Antalya’nın Kumluca ilçesinde tavuk döner yapıp satan bir iş yeri, ilginç bir girişimde bulundu. Tavuk döner ustası Vedat Yavuzer, bölgede iklim şartlarına göre kasım, aralık ve ocak aylarında ormanda doğal olarak yetişen kanlıca mantarından döner yaptı. Türkiye’de ilk defa denenen ve porsiyonu 100 TL’den satılan mantar döner tüketiciler tarafından beğeniyle karşılandı. İşte detaylar...

Haber 10-01-24 19:37

Islak saçla yatağa mı giriyorsunuz? Zararlarını duyunca çok şaşıracaksınız

Islak saçla yatağa girmenin zararları, çoğumuzun farkında olmadığı fakat önemli bir konudur. Saçlarımızın ıslakken yatakla teması, saç derisinde ve genel saç sağlığında çeşitli sorunlara yol açabilir. Bu alışkanlık, saçın kırılmasına ve daha kolay hasar görmesine sebep olabilir. Ayrıca, ıslak saçla yatmak, saç derisindeki mantar ve bakteri oluşumunu artırabilir. Saçınızın sağlığı için ıslak saçla yatağa girmekten kaçınmak önemlidir.

Kadin 10-01-24 10:57

İsim değiştirerek kış boyu sürebiliyor! Hastaneler dolup taşıyor... Uzman isimden önemli uyarılar

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, son dönemde artan üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıklarının isim değiştirerek kış boyunca sürebildiğini söyleyerek, uyarılarda bulundu.

Haber 08-01-24 12:33

Söğüt'te mantar toplarken kaybolan vatandaş, jandarmanın parkasıyla ısındı

Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Tuzaklı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda mantar toplarken kaybolan ve jandarma timlerince bulunan vatandaş, tim komutanının verdiği parkayla ısındı.

Yurthaber 08-01-24 07:30

Krup nedir, nasıl geçer? Krup hastalığı belirtileri ve tedavisi

Krup hastalığı tıbbi terimle "akut larenjit" olarak da bilinen ve genellikle solunum yollarını etkileyen bir enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık özellikle çocukları etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olarak bilinir ve genellikle virüslerin neden olduğu bir iltihaplanma sürecini içerir. Ebeveynleri oldukça endişelendiren bir çocuk hastalığı olan krup nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 07-01-24 13:27

Muğla'da mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda kaybolan kişi aranıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4 gün önce mantar toplamak için gittiği ormanlık alanda kaybolan kişinin bulunması için arama çalışması yürütülüyor.

Yurthaber 03-01-24 14:10

Mantar toplamaya gitti, 3 gündür haber alınamıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 3 gün önce mantar toplamaya Balan Dağı'na giden 65 yaşındaki İsa Çiftçi'den haber alınamıyor. Çiftçi için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Haber 02-01-24 20:20

Marmaris’te 4 gündür kayıp adam için arama çalışmaları devam ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 30 Aralıkta yakınları ile mantar toplamak için Balan Dağı’na gidip kaybolan İsa Çiftçi için bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 02-01-24 12:03

Her sene aynısını yapıyor! Ormandan toplayıp satıyor, aylık kazancı 90 bin lira…

Antalya’daki orman sahalarında her gün 4-5 saat çalışarak ayda yaklaşık 90 bin lira kazanıyor. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sürdüren Halit Kaya her sezon başladığında ormanın yolunu tutarak günlük 30 ila 50 kilo arasında mantar topluyor.

Finans 28-12-23 07:47

Özel hastaneden fatura oyunu: Hasta ölünce ortaya çıktı! Devleti bakın nasıl dolandırmışlar

Adana'da özel hastanede idrar yolu enfeksiyonu tanısıyla 28 gün tedavi gören ve taburcu olduktan sonra yaşamını yitiren Şadiye Taşdan'ın (75), ikinci derece yoğun bakım hastası olmasına rağmen üçüncü derece entübe edilmiş olarak gösterilip, fazla fatura kesildiği ortaya çıktı. SGK, faiziyle 25 bin 496 lira 50 kuruşluk fazla ödemeyi hastaneden tahsil etti. Annesi üzerinden hastanenin usulsüzlük yaptığını belirten Mine Taşdan, "Bu hastane, devleti dolandırıp zarara uğrattı" dedi. İşte detaylar...

Haber 25-12-23 16:55

Manisa'da mantar toplarken kaybolan kişi bulundu

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde mantar toplamak için girdiği ormanda kaybolan kişi bulundu.

Yurthaber 18-12-23 11:49

Sperm enfeksiyonu nedir? Sperm enfeksiyonu belirtileri nelerdir, spermde enfeksiyon varsa ne olur?

Konu cinsel sağlık olunca, her bireyin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Korunmasız olarak cinsel ilişkiye girmek kişilerin hem kendi sağlıklarını hem de partnerlerinin sağlıklarını tehlikeye atabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların önüne geçebilmek ve çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek virüslerden ve bakterilerden uzak kalabilmek için düzenli doktor kontrolü de önemli bir başka önlemdir.

Kadin 15-12-23 18:56

Sperm testinde enfeksiyon çıkması ne anlama gelir? Spermde enfeksiyon (sperm enfeksiyonu) neden olur?

Cinsel organlarda çeşitli hastalıklar ya da enfeksiyonlar görülebilir. Bu durum hayat standartlarını düşürdüğü gibi çok ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Herhangi bir sorun ya da belirti hissedildiğinde vakit kaybetmeden bu alanda uzman bir doktora görünmek önemlidir. Sperm enfeksiyonu da ciddiye alınması gereken ve ihmal edilmemesi tavsiye edilen durumlar arasında yer alır.

Kadin 15-12-23 18:22

Göz çapağı neden olur? Göz çapaklanmasına ne iyi gelir?

Gözde oluşan çapaklar birçok kişi için günlük yaşamın bir parçasıdır. Sabahları uyandığınızda göz kapaklarınızın kenarında bulunan bu küçük parçacıkları temizlemek yaygın bir ritüeldir. Ancak çapakların oluşumu bazen göz sağlığınız hakkında ipuçları verebilir. Gözdeki çapaklar genellikle zararsızdır ve basit bir temizlikle çıkarılabilir. Ancak çapaklarla birlikte kaşıntı, kızarıklık veya gözdeki sıvı akışında bir artış varsa bu durum göz enfeksiyonu veya alerjik reaksiyonu gösteriyor olabilir.

Haber 28-11-23 15:45

Vajinismus nedir, tedavi edilir mi? Vajinismus tedavisi nedir?

Vajinismus bir kadının vajinal girişime karşı istemsiz ve kontrolsüz kas kasılmaları yaşadığı cinsel bir işlev bozukluğudur. Bu durum cinsel birleşmeyi, jinekolojik muayeneleri veya tampon kullanımını zorlaştırabilir ve acı verici hale getirebilir. Ancak vajinismus, doğru yaklaşımlar ve uygun tedavi ile çözülebilen bir durumdur.

Haber 25-11-23 22:10

Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A virüsü tehlikeli mi?

Enfeksiyonlar insan vücuduna zarar veren mikroorganizmaların neden olduğu bir dizi sağlık sorununu tanımlar. Bu mikroorganizmalar genellikle bakteri, virüs, mantar veya parazit türlerini içerir. İnsanlar günlük yaşamlarında çeşitli mikroplarla karşılaşabilirler, ancak genellikle bağışıklık sistemleri bu mikroplarla başa çıkmak için etkilidir. Ancak bazı durumlarda mikroorganizmalar bağışıklık sistemini aşabilir ve enfeksiyonlara yol açabilir.

Haber 23-11-23 17:11

Vajinal mantar neden olur, nasıl geçer? Vajinadaki mantara ne iyi gelir?

Vajinal mantar enfeksiyonu kadınların üreme sistemini etkileyebilen yaygın bir sorundur. Genellikle Candida albicans adlı bir mantar türünün aşırı büyümesi sonucu ortaya çıkan bu enfeksiyon, kaşıntı, yanma, vajinal akıntı ve ilişki sırasında ağrı gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Kadınların büyük bir çoğunluğu hayatlarının belirli dönemlerinde vajinal mantar enfeksiyonu ile karşılaşabilirler.

Haber 22-11-23 00:29

Vatandaşlar tedirgin! 'Ayı sürüsü bir anda karşıma çıktı'

Zonguldak'ta aç kalan ayılar köylere inerek vatandaşları tedirgin ediyor. Muhtar, 'Her akşam köyün etrafında tur atıyorum. Bir anda ayı sürüsü karşıma çıktı, vatandaşlar korkudan mantar toplamaya gidemiyorlar' diye konuştu.

Haber 17-11-23 23:07