Aysegul Terzi Haberleri

Berrak Tüzünataç, Şevval Şahin’in eski sevgilisi ile görüldü! Aşk mı yaşıyorlar?

Son olarak Çağatay Ulusoy ve Salih Bademci'nin başrolünü paylaştığı Terzi dizisinde rol alan ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç şimdi de özel hayatıyla gündeme geldi. Tüzünataç, Miss Turkey güzeli Şevval Şahin'in eski sevgilisi Murat Kazancıoğlu ile görüntülendi. Aşk iddiaları ise gündeme bomba gibi düştü.

Magazin 2024-05-03 10:29:26

Kan donduran cinayet: Evinin önünde katletti! Yasak aşk detayı dikkat çekti

Samsun'da Muradiye Terzi (31), gönül ilişkisi yaşadığı M.D. (43) tarafından evinin önünde tabanca ile vurularak öldürüldü. Muradiye Terzi ile M.D.'nin farklı kişiler ile evli oldukları öğrenildi. İşte detaylar...

Haber 2024-02-06 15:59:09

10 bin TL emekli maaşına karşın 65 bin TL faiz! Bağ-Kur primi 2008 sonrası SSK’lı ile eşitleniyor! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, ‘Ana para da cebinde kalır’ diyerek hesapladı

Kuaför, terzi, bakkal, berberi Bağ-Kur prim eşitlemesi için gün sayıyor. Sayıları yaklaşık 1 milyon olan Bağkur’lu için 5 yıl erken emekliliğin önü açılıyor. 9000 prim günü için indirimli bugünkü değerlerden 1.770.219 TL prim ödemesi gereken Bağ-Kur’lular için hesaplamada bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “Emekli olduğunda 10.000 TL emekli aylığı alır. Bu kadar parayı biriktirebilse ana parası da cebinde kalır aylık 60.000-65.000TL faiz gelir elde eder” dedi.

Finans 2024-01-22 16:12:50

Terzi'nin yıldızı Ece Sükan bornozuyla poz verdi! Derin bacak dekoltesi olay oldu...

Son olarak rol aldığı Netflix dizisi Terzi ile adından söz ettiren ünlü oyuncu ve model Ece Sükan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarıyla çok konuşuluyor. Cesur ve iddialı tarzı ile çok konuşulan ünlü oyuncu Ece Sükan bu defa bornozuyla kamera karşısına geçti. Derin bacak dekoltesi dikkat çekti.

Magazin 2024-01-19 14:09:25

Yalnız yaşadığı evinde cesedi bulunmuştu! Üniversiteli genç kızın ölüm nedeni belli oldu

İzmir'in Urla ilçesinde, yalnız yaşadığı evde ölü bulunan üniversite öğrencisi Gökçe Bebeci'nin (25), ölüm nedeni ortaya çıktı. Bebeci'nin yapılan ilk otopsisinde kalp krizinden hayatını kaybettiği belirlendi. Mimarlık okuyan Bebeci'nin küçükken hayalinin 'terzi' olmak olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Haber 07-01-24 17:59

Emrecan Terzi, Beşiktaş formasını ligde ilk kez doğum gününde giydi

Bugün doğum günü olan Beşiktaş’ın genç oyuncusu Emrecan Terzi, Beşiktaş formasını Süper Lig’de ilk kez Kasımpaşa maçında sırtına geçirdi.

Spor 05-01-24 20:28

Beşiktaş, Avrupa macerasını Lugano karşısında aldığı galibiyetle noktaladı!

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nun son maçında Beşiktaş, deplasmanda İsviçre ekibi Lugano ile karşılaştı. Grupta hiçbir iddiası kalmayan siyah-beyazlılar deplasmandan 2-0'lık galibiyetle dönerek Avrupa macerasını noktaladı. Beşiktaş'ın gollerini 36. dakikada Cenk Tosun ve 88. dakikada Emrecan Terzi kaydetti.

Spor 15-12-23 00:52

Kuş Uçuşu'nun güzeli Şifanur Gül sütyen ceket tarzıyla galaya damga vurdu! Beğeni butonu çöktü

Son olarak Netflix'te yayınlanan Çağatay Ulusoy ve Salih Bademci'nin başrollerini paylaştığı Terzi dizisinde hayat verdiği 'Esvet' karakteriyle adından söz ettiren güzel oyuncu Şifanur Gül dün akşam rol aldığı Kuş Uçuşu dizisinin galasına katıldı. Sütyen ceket kombiniyle çok beğenilen ünlü isim takipçilerinden tam not aldı.

Magazin 14-12-23 13:07

Berrak Tüzünataç yine çok cesur! İddialı pozlarını peş peşe paylaştı

Bir süredir televizyon ekranlarından uzak olan ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç son olarak Terzi dizisinde hayat verdiği Cemre karakteriyle adından söz ettirdi. Çağatay Ulusoy ile sevişme sahneleri uzun süre konuşulan Tüzünataç yine iddialı pozlarıyla gündem oldu. Ünlü ismin cesur pozları kısa sürede beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.

Magazin 17-11-23 10:35

Terzi dizisinin 3. sezonunun yeni fragmanı paylaşıldı! Fragmanı bile nefes kesmeyi başardı

Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Şifanur Gül ve Salih Bademci'nin yer aldığı Terzi dizisinin üçüncü sezon için geri sayım başladı. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlanan dizinin üçüncü sezonu 3 Kasım'da Netflix'te seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanırken üçüncü sezonun yeni fragmanı paylaşıldı. Fragman sosyal medyadan beğeni topladı.

Trend 28-10-23 15:41

Çağatay Ulusoy’lu Gaddar dizisine bomba transfer! Maviye Sürgün'ün yıldızı kadroda

Son dönemde Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinde hayat verdiği Peyami Dokumacı karakteriyle adından söz ettiren Çağatay Ulusoy, şimdilerde Fox Tv için çekilecek olan Gaddar dizisi için hazırlık yapıyor. Ulusoy'un heyecanla beklenen dizisinin kadrosuna yeni bir isim daha dahil oldu. Son olarak Maviye Sürgün dizisinde izleyicisinin karşısına çıkan usta oyuncu kadroya katıldı.

Magazin 27-10-23 17:17

Saçı sakalı birbirine karışmıştı! Çağatay Ulusoy'un yeni imajı yine olay oldu

Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinde hayat verdiği Peyami Dokumacı karakteriyle izleyicisinin karşısına çıkan Çağatay Ulusoy, şimdilerde Fox için çekilecek olan Gaddar dizisi için hazırlık yapıyor. Son haliyle sık sık gündem olan ünlü ismin saçı sakalı birbirine karışmış görüntüsü çok konuşulmuştu. Yakışıklı oyuncunun yeni imajı yine sosyal medyayı salladı.

Magazin 06-10-23 11:35

Terzi üçüncü sezon ne zaman? Netflix Terzi dizisi 3. sezon yayın tarihi belli mi? Terzi dizisinin üçüncü sezon fragmanı nefes kesti

Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Şifanur Gül ve Salih Bademci'nin yer aldığı Terzi dizisi ilk iki sezonuyla hayranlarının beğenisini kazanmışken üçüncü sezonu için de geri sayım başladı. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlanan dizinin üçüncü sezonu 3 Kasım'da Netflix'te seyircisinin karşısına çıkacak.

Trend 04-10-23 15:52

Terzi'nin yıldızı Çağatay Ulusoy yeni filmi iptal oldu! Sebebi bakın neymiş

Son olarak Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinde hayat verdiği Peyami Dokumacı karakteriyle karşımıza çıkan Çağatay Ulusoy dizideki performansıyla çok konuşulmuştu. Şimdilerde Fox için çekilecek olan Gaddar dizisine hazırlanan Ulusoy’un yeni filminin iptal olduğu öğrenildi. Sebebi ise...

Magazin 25-09-23 17:17

DİLEK TAŞI DİZİSİ KONUSU VE OYUNCULARI! Dilek Taşı dizisi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte isimleri ve rolleri

Dilek Taşı dizisi oyuncuları ve konusu merak ediliyor. Yeni dizi Dilek Taşı dün akşam Kanal D'de yayın hayatına merhaba dedi. Heyecanla beklenen Dilek Taşı, bir dönem dizisi olma özelliğine sahip. Dizide 80'li yıllar konu ediniyor. En son Terzi dizisinde rol alan ve oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan Salih Bademci dizide Mustafa karakterine hayat veriyor. Bademci'ye ise başrolde sevilen isim Hazal Subaşı eşlik ediyor. İşte Dilek Taşı konusu ve oyuncuları hakkında tüm merak edilenler...

Magazin 08-09-23 12:36

Recep İvedik ve Arka Sokaklar’da figürandı...Terzi'nin yıldızı Çağatay Ulusoy bakın nasıl ünlü olmuş!

Şimdilerde Netflix'te yayınlanan Terzi dizisinde Peyami Dokumacı karakterine hayat veren Çağatay Ulusoy başarılı oyunculuğu ve karizmasıyla dikkat çekiyor. Rol aldığı yapımlar sayesinde büyük bir hayran kitlesine sahip olan Çağatay Ulusoy'u daha önce Recep İvedik ve Arka Sokaklar’da figüran olarak izlediğimizi duyanlar şoke oldu. Çağatay Ulusoy bakın nasıl ünlü olmuş...

Magazin 08-08-23 08:47

Terzi 3. sezon var mı, ne zaman gelecek? Netflix Terzi dizisi 3. sezon tarihi belli mi?

Terzi dizisi 3. sezon var mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. İlk sezonuyla büyük beğeni toplayan Terzi dizisinin ikinci sezonu izleyicisiyle buluştu. Başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Şifanur Gül'ün yer aldığı Terzi'nin 3. sezonuna ilişkin detaylar arama motorlarında sorgulanmaya başladı. Peki, Terzi 3. sezon var mı, ne zaman gelecek? Netflix Terzi dizisi 3. sezon tarihi belli mi?

Magazin 01-08-23 00:07

Kayıp olarak aranıyordu! Uzman çavuş ölü bulundu

Ağrı Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yaparken 4 gün önce kayıp olduğu bildirilen Jandarma Uzman Çavuş Emre Terzi (27), Patnos Baraj Gölü yakınlarında ölü olarak bulundu. Terzi’nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 26-07-23 21:21

Terzi'nin yıldızı Çağatay Ulusoy'a bomba diziden teklif! Hayranlarını heyecanlandırdı

Netflix'te yayınlanan ve ilk sezonu büyük ilgi gören Terzi disinde hayat verdiği Peyami karakteriyle büyük beğeni toplayan Çağatay Ulusoy'a merakla beklenen diziden teklif gitti. Ulusoy'un hayranları projeyi heyecanla beklemeye başladı.

Magazin 13-07-23 15:40

Çağatay Ulusoy'lu Netflix dizisi Terzi’nin ikinci sezonundan ilk önizleme paylaşıldı! Sosyal medyadan gündem yarattı

Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Şifanur Gül ve Salih Bademci'nin yer aldığı Terzi dizisi ikinci sezonuna hazır. Yeni sezonuyla 28 Temmuz’da Netflix’te yerini alacak olan diziden ilk ön izleme geldi. Hayranlarının büyük bir merakla beklediği dizinin ön izlemesi bile sosyal medyayı salladı.

Trend 13-07-23 14:22

Çağatay Ulusoy'lu Netflix dizisi Terzi’nin ikinci sezon hazırlıkları başladı! Yayın tarihi resmen açıklandı

Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Şifanur Gül ve Salih Bademci'nin yer aldığı Terzi dizisi ikinci sezonuyla seyircisini yeniden selamlamaya hazırlanıyor. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlanan dizinin ikinci sezonu 28 Temmuz’da Netflix’te yayınlanacak.

Trend 27-06-23 14:36

Ece Sükan kalçasına kadar yırtmacıyla dikkat çekti! Dekolteli pozları olay...

Çağatay Ulusoy’la adı aşk iddialarına karışan Ece Sükan son olarak rol aldığı Terzi dizisiyle gündeme gelmişti. Önceki akşam bir davete katılan Ece Sükan tarzıyla dikkat çekti. Kalçasına kadar dekolteli elbisesiyle pozlarını peş peşe paylaşan ünlü isme adeta beğeni yağdı.

Magazin 03-06-23 15:08

Terzi ikinci sezon ne zaman? Netflix Terzi dizisi 2. sezon yayın tarihi belli mi?

Terzi dizisi ikinci sezonu hakkında araştırmalar hız kazandı. Dijital yayın platformu Netflix'in Türk yapımı yeni dizisi Terzi geçtiğimiz günlerde izleyicisiyle buluştu. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabından uyarlanan dizinin ilk sezondaki 7 bölümünü izleyenler Terzi ikinci sezon ne zaman? Netflix Terzi dizisi 2. sezon yayın tarihi belli mi? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Magazin 08-05-23 14:46

Terzi dizisi kimin hayatı, uyarlama mı? Terzi nereden izlenir, Netflix'te yayında mı?

Terzi dizisi Netflix'te izleyicisinin karşısına çıktı. Başrollerinde Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Olgun Şimşek, Şifanur Gül'ün yer aldığı dizinin tanıtımları dikkat çekmişti. Yönetmenliğini Cem Karcı'nın üstlendiği dizinin senaristliğini ise Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı üstleniyor. Peki, Terzi dizisi kimin hayatı, uyarlama mı? Terzi nereden izlenir, Netflix'te yayında mı? İşte yeni dizi hakkında tüm merak edilenler...

Magazin 02-05-23 15:28

Adı Çağatay Ulusoy’la anılmıştı! Ece Sükan süper minili pozuyla büyüledi

Duygu Sarışın ile bir süre önce ayrılan Çağatay Ulusoy’la adı aşk iddialarına karışan Ece Sükan, Terzi dizisinin galasına süper minisiyle damga vurdu. 2 Mayıs’ta yayınlanacak olan dizide rol alan ünlü isim sosyal medya hesabından dekolteli pozlarını paylaştı.

Magazin 28-04-23 16:34

Terzi'nin yıldızı Çağatay Ulusoy'un gala tarzı beğenilmedi! Sosyal medyanın diline düştü

Çağatay Ulusoy’un başrolünde yer aldığı Terzi dizisinin galası dün akşam gerçekleştirildi. Şıklık yarışının yaşandığı törene tişört ve gömlekle gelen Ulusoy, giyim tarzıyla sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 28-04-23 11:15

Çağatay Ulusoy’lu Terzi'den bomba fragman! Dizinin oyuncuları arasında kimler var kimler

Çağatay Ulusoy’un merakla beklenen yeni dizisi Terzi için geri sayım başladı. Netflix’te izleyici karşısına çıkacak olan Terzi’nin fragmanı yayınlandı. Dizinin fragmanına Peyami karakterine hayat veren Ulusoy'un Şifanur Gül ile yakınlaşması damga vurdu.

Magazin 24-04-23 15:37

Mağazanın 4'te 1'i fiyatına satıyor! Hep aklındaydı bulunca hemen başladı... Sadece 30 dakikada bitiyor 'İnsanlar uygun fiyata alıyor'

Ordu’da terzi dükkanı bulunan Ayşe Tepe, fabrikalarda fazlalık olarak geçen ve ‘atık’ diye ayrılan kumaşları satın alıp kıyafet dikerek mağazalara göre 4’te bir fiyatına satıyor. Bir ürünü yaklaşık 30 dakikada ürettiğini söyleyen Tepe, yaptığı işin çok fazla bir getirisini olmadığını belirtse de "Ancak hem ben işimi götürüyorum, hem de insanlar uygun fiyata kıyafet alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Finans 10-04-23 10:14

Atık kumaşları kıyafete dönüştürüp, 4’te bir fiyatına satıyor

Ordu’da terzi dükkanı bulunan Ayşe Tepe, fabrikaların ‘atık’ diye ayırdığı kumaşları alıp kıyafet dikerek, mağazalara göre 4’te bir fiyatına satıyor.

Yurthaber 10-04-23 09:49

Malatyalı terzi, enkazdan çıkardığı dikiş makineleriyle hayata tutunmayı planlıyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde terzilik yapan ve depremlerde evi ağır hasar alan, iş yeri yıkılan 75 yaşındaki Kazım Alagöz, enkazdan çıkardığı dikiş makineleriyle hayata tutunmayı planlıyor.

Yurthaber 29-03-23 11:20

Bayrampaşa'da feci olay! Terzi dükkanında üretilen sahte içkiden 3 kişi öldü, 2 kişi kör oldu

İstanbul Bayrampaşa’da terzi dükkanı sahibi 58 yaşındaki Mustafa Yılmaz, kendi ürettiği sahte alkolü kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikte Gaziosmanpaşa’daki bir metruk binada içti. Sahte alkolü içen 3 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de kör oldu.

Haber 31-12-22 17:42

5 kişi öldü, 2 kişi kör oldu! İstanbul'da ölüm zinciri: '35-40 liraya satardı'

İstanbul'da sahte alkol can aldı. Terzi Mustafa Yılmaz'ın dükkanında ürettiği sahte alkol 5 kişinin hayatını kaybetmesine 2 kişinin kör olmasına yol açtı. Olayı ise kurulan özel ekip çözdü. Bülent Ş. ifadesinde Mustafa'nın ek gelir olarak sahte alkol üretip sattığını belirterek "Dışardan bidonlarla aldığı etil ya da metil alkolün üzerine su katıp çalkalayıp ürettiği votkayı dükkâna gelen çevresindekilere pet şişeler içinde 35-40 liraya satardı" dedi.

Haber 31-12-22 07:31

Çağatay Ulusoy yeni dizisi ne zaman başlayacak, nerede yayınlanacak? Çağatay Ulusoy'un jigoloyu oynayacağı Netflix dizisi Centilmen'in tarihi!

Çağatay Ulusoy yeni dizisi Centilmen'de bir jigoloyu canlandıracak. dijital platformda yayınlanacak olan Terzi dizisinin çekimlerinin ardından hazırlıklara başlayan ünlü oyuncunun dizisi Netflix'te yayınlanacak. Peki, Çağatay Ulusoy yeni dizisi ne zaman başlayacak, hangi tarihte? İşte Çağatay Ulusoy'un jigoloyu oynayacağı Netflix dizisi Centilmen ile ilgili merak edilenler...

Magazin 01-11-22 06:37

Çağatay Ulusoy, Centilmen ile ekrana dönüyor! Jigoloyu canlandıracak

Ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy, dijital platformda yayınlanacak olan Terzi dizisinin çekimlerini tamamladı. Çağatay Ulusoy yeni projesi için kolları sıvadı. Centilmen isimli yapımda başrol oynayacak olan Ulusoy, bu defa bir jigoloyu canlandıracak.

Magazin 31-10-22 21:01

İstihbaratçı yarbayım deyip, vatandaşları dolandırdı

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşları sahte belgeler imzalatarak borçlandıran, kendisini istihbaratçı yarbay olarak tanıtan bir şahıs ve iş birlikçisi Jandarmanın operasyonu ile suçüstü yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Terzi Mahallesi’nde kendisini istihbaratçı yarbay olarak tanıtan A.İ ile işbirlikçisi M.K.

Haber 27-10-22 11:28

Mezopotamya'nın asırlık giysileri yurt dışında da talep görüyor

Mardin'de 35 yıllık terzi Mehmet Demir, 2 yıl önce kurduğu tekstil atölyesinde, daha önce kırsalda kadınların günlük olarak giydiği, günümüzde nişan, kına gecesi ve düğünlerde de tercih edilen farklı renk ve tasarımlarda yöresel giysi üretip, yurt içi ve dışına satıyor - Demir: - "Bugüne kadar Brezilya, Fransa, Hollanda, Almanya ve İsveç'e gönderdik. Günlük 150 giysi üretimini 500'e çıkarmayı hedefliyoruz"

Yurthaber 09-10-22 11:06

Hülya Koçyiğit, Terzi Müzesi'ne kıyafetini bağışladı

Hülya Koçyiğit, Terzi Müzesi'ne kıyafetini bağışladı

Yurthaber 27-09-22 18:02

Ünlülerin berberi ve imaj danışmanı Adem Terzi'nin kaçırmamanız gereken ürünleri

Saç ve sakallarının bakımlı olması, birçok kişi için epey önemli. Özenli saçlar ve sakallar; kişinin kendini daha öz güvenli, ferah ve yakışıklı hissetmesini sağlar. Eğer saçlarına ve sakallarına bakım yapmayı sevenler arasında yer alıyorsanız Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Yıldırım, Engin Akyürek gibi ünlü isimlerin berberi olan, aynı zamanda imaj danışmanlığı da yapan Adem Terzi'nin kendi ismini verdiği markasını keşfedebilirsiniz. Gelin, Adem Terzi markalı ürünleri beraber inceleyelim!

Haber 15-09-22 15:53

Antalya'da 77 yıllık terzi yılın ahisi seçildi

Antalya'da 77 yıllık terzi "yılın ahisi" seçildi

Yurthaber 12-09-22 17:13

Çağatay Ulusoy sette ölümden döndü! Araçla aksiyon sahnesi çekilirken...

Uzun süredir ekranlardan uzak olan ve Terzi dizisiyle yeniden izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Çağatay Ulusoy, araçla aksiyon sahnesi çekilirken kaza geçirdi. Otomobilin üzerindeki kamera yerinden fırlayınca 31 yaşındaki oyuncu ölümden döndü.

Magazin 09-08-22 12:28

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Ordu'da toplu açılış töreninde konuştu:

"Ordulu kardeşlerim çok iyi bilir ki biz birileri gibi daha ortada dikili bir ağacı bile yokken sadece boş laf üretenlerden değiliz. Tam aksine saymakla bitmeyen eserlerimizle hizmetlerimizle yatırımlarımızla her defasında hemşehrilerimizin huzurlarınıza geliyoruz" - "Biz bir terzi misali Ordu'daki gelişmeye açık alanları tespit edip, yenilikçi projelerimizle bunları ekonomiye kazandırmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde de inşallah bu projelerin devamı gelecek"

Yurthaber 25-06-22 20:15

Karadeniz kıyısında 23 istasyonda deniz suyundaki mikroplastik kirlilik araştırıldı

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Yahya Terzi: - "Çalışmamızda toplamda 15 farklı 'polimer' dediğimiz plastik tipine rastladık ve bunları tanımladık. Kirlilik yüküne baktığımızda en yüksek değerlerin İstanbul'un Karadeniz kıyılarında olduğunu görüyoruz"

Yurthaber 20-06-22 17:29

Kırklarelili terzi Hüseyin Ayas, 71 yıldır elinden iğne ipliği düşürmüyor

Demirköy ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Hüseyin Ayas: - "Ben iğneye baktığımda çıraklığımı, ustalığımı, iyi günlerimi, kötü günlerimi görüyorum burada. Makinemin iğnesi bir ayna"

Yurthaber 13-06-22 11:07

Çorum'un emektar ustaları ilerleyen yaşlarına rağmen mesleklerini icra ediyor

Bayat ilçesinde 92 yaşındaki terzi Yaşar Efe, 85 yaşındaki torna ustası Hakkı Okumuş ve kalaycılık mesleğinin son temsilcilerinden 71 yaşındaki Osman Altunlu, teknolojik aletlerden uzak mütevazı atölyelerinde zanaatlarını severek sürdürüyor

Yurthaber 12-06-22 11:25

Kumaşsız terzi ne demek? Kumaşsız terzi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Kumaşsız terzi birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Kumaşsız terzi ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:13

Kumaşlı terzi ne demek? Kumaşlı terzi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Kumaşlı terzi ne demek? Kumaşlı terzi TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 20:13

Terzi ne demek? Terzi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Terzi kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Terzi kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 18:08

Terzi kendi söküğünü dikemez ne demek? Terzi kendi söküğünü dikemez TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Terzi kendi söküğünü dikemez ne demektir? Terzi kendi söküğünü dikemez, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:32

Ender Saraç'tan Adem Terzi’ye tam not

Doğal ve sağlıklı yaşam uzmanı Dr. Ender Saraç, ünlülerin kuaförü Adem Terzi’yi ziyaret etti. Ünlü doktor, Adem Terzi imzalı saç bakım ve güzellik ürünlerine tam not verdi.

Magazin 23-04-22 12:44