Hdp Haberleri

AYM, ağaçlara izinsiz afiş yapıştıran HDP'lilere verilen idari para cezasını uygun buldu:

Anayasa Mahkemesi (AYM), yetkili makamlardan izin almadan ağaçlara afiş astıkları gerekçesiyle idari para cezasına çarptırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddialı başvuruyu kabul edilemez buldu.

Yurthaber 13-02-2024 12:31

Muşlu aileler çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP önündeki eylemlerini sürdürüyor

Muş'ta çocuklarının, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaptı.

Yurthaber 24-01-2024 12:58

Muşlu ailelerden çocuklarına teslim ol çağrısı

Muş'ta çocuklarının, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önünde başlattıkları oturma eylemini sürdürdü.

Yurthaber 03-01-2024 14:14

Terör örgütü üyeliğinden aranıyordu! Eski HDP Milletvekili Halil Aksoy yakalandı

Bölücü terör örgütü PKK’ya üye olmak suçlamasıyla aranan HDP eski Milletvekili Halil Aksoy, Sultangazi’de yakalandı.

Haber 23-11-2023 15:40

Eski HDP milletvekili Hüda Kaya tutuklandı

Eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı.

Haber 01-11-2023 17:33

Vanlı aileler çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürdü

Van'da çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde yaptıkları eylemlerine bu hafta da devam etti.

Yurthaber 05-10-2023 14:07

Melih Gökçek detayı... İsmail Saymaz'dan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş çıkışı! İstanbul'da ve Ankara'da...

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken partilerin adayları merak ediliyor. Özellikle genel seçim yenilgisi sonrası eleştiri oklarının hedefi olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ve Ankara için belirleyeceği adaylar özellikle bekleniyor. İsmail Saymaz, adaylık sürecini değerlendirdiği Sözcü TV'deki programda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday gösterilmeme ihtimali olduğunu ifade etti. Öte yandan Saymaz, Melih Gökçek'in adaylığıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Haber 07-09-2023 10:29

HDP'de yeni eş genel başkanlar belli oldu! Olağanüstü kongrede Mithat Sancar'dan 'Yeşil Sol Parti' mesajı geldi

HDP'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde başkanlık seçimi yapıldı. Oylama sonucu yeni eş genel başkanlar Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak oldu. Eski eş genel başkan Mithat Sancar, "Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye yığacağız ama HDP ruh olarak da kurum olarak da buradadır" dedi.

Haber 27-08-2023 15:59

Adana'da HDP binasının girişine ispirto şişesi ve defter bırakan şüpheli serbest bırakıldı

Zanlının, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Yurthaber 22-08-2023 13:25

Adana'da HDP il binası önüne ispirto bırakmıştı! Gözaltına alındı, Valilik'ten açıklama

Adana'da HDP İl Binası önüne 3 şişe ispirto ve defter bırakan A.C. (26) isimli kadın, polis ekiplerince gözaltına alındı. Adana Valiliği, "Kadının verdiği cevaplar ve hareketlerinden akıl sağlıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir" açıklamasını yaptı.

Haber 20-08-2023 18:12

HDP İl Başkanlığı'nın tabelasını söküp, çöp konteynerine attı... O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Iğdır’da kimliği belirsiz kişi, HDP İl Başkanlığı’nın girişindeki tabelayı söküp, çöp konteynerine attı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Haber 18-08-2023 13:50

Muşlu ailelerin HDP önündeki oturma eylemine bir aile daha katıldı

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde eylem yapan 44 aileye, bir aile daha katıldı.

Yurthaber 16-08-2023 13:40

Muşlu aileler çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP önündeki eylemlerini sürdürüyor

Muş'ta bir araya gelen aileler, çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden sorumlu tuttukları HDP'nin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaptı.

Yurthaber 09-08-2023 13:44

İstanbul'da HDP Esenyurt ilçe binasına polis operasyonu! Dökümanlar ele geçirildi...

İstanbul'da HDP ilçe binasına operasyon düzenlendi. Sabaha karşı Esenyurt ilçe binasına düzenlenen operasyonda çok sayıda terör örgütü üyesi fotoğrafları, terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterleri ve yasaklı yayınlar ele geçirildi.

Haber 06-07-2023 14:46

Anayasa Mahkemesi'nin HDP kararı çok tartışılmıştı! Mehmet Şimşek'ten o soruya tek cümlelik yanıt...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'nin grup toplantısına katıldı. Mehmet Şimşek'e Anayasa Mahkemesi'nin HDP kararı soruldu. Bilindiği gibi AYM, HDP'nin hazine yardımına bloke konulmasına yönelik talebi reddetmiş 'Hazine ve Maliye Bakanlığı gerekirse bu parayı geri isteyebilir' demişti.

Haber 21-06-2023 12:40

SON DAKİKA | AYM'den HDP kararı! 'Hazine yardımına bloke konulsun' talebi reddedildi

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi (AYM), seçim yılı olması nedeniyle HDP'ye fazladan ödenen hazine yardımına bloke konulmasına ilişkin talebi kabul etmedi.

Haber 19-06-2023 16:48

SON DAKİKA | Yargıtay Başsavcılığı, HDP'ye ödenen Hazine yardımına bloke konulmasını talep etti

Son dakika haberi: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesine başvurarak, 14 Mayıs'taki seçimlere katılmaması nedeniyle Halkların Demokratik Partisine (HDP) ödenen 400 milyon 228 bin liralık Hazine yardımına bloke konulmasını talep etti.

Haber 12-06-2023 19:02

HDP ilk toplantısını yaptı! Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder oldu

TBMM'de yeni yasama dönemi bugün başlıyor. Bugün TBMM'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin düzenleyeceği oturumda 28. Dönem Milletvekilleri yemin edip görevlerine başlayacak. Yemin töreni öncesinde HDP’nin Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder olurken grup başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş’ın görevlerine devam etmesine karar verildi.

Haber 02-06-2023 10:43

HDP olağanüstü büyük kongre kararı aldı! Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına yanıt

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin olağanüstü büyük kongre sürecinin başladığını bildirdi. Olağanüstü büyük kongre tarihini parti kurulları ve halkla yapacakları toplantıların sonucunda belirleyeceklerini ifade eden Günay, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklamalarına da yanıt verdi.

Haber 01-06-2023 13:44

Aktif politikayı bırakan Selahattin Demirtaş, ilk kez açıkladı: Cumhurbaşkanı adaylığına hazırdım, kabul edilmedi!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası aktif siyaseti bıraktığını duyuran eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları gündem yarattı. Seçim öncesinde cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğunu parti yönetimine bildirdiğini söyleyen Demirtaş, "Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi." diye konuştu.

Haber 01-06-2023 09:44

Muş'ta aileler HDP önündeki eylemlerinde 100. haftayı geride bıraktı

Muş'ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde yaptıkları eylemlerinde 100. haftayı geride bıraktı.

Yurthaber 31-05-2023 13:27

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'ten HDP sorusuna yanıt! Öyle bir şey kesinlikle yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. HDP'lilerin, 'Bize sözler verdiler, o sözleri yapacaklar' söylemlerine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanan Muharrem Erkek, "Hayır, öyle bir şey kesinlikle yok." dedi. İşte haberin detayları...

Haber 26-05-2023 21:23

HDP'li Pervin Buldan'dan Ümit Özdağ'a sert sözler: Irkçı ve faşist söylemlerine asla takılmıyoruz

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde desteğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan tepki geldi. Diyarbakır'da konuşan Buldan, "Ümit Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine asla takılmıyoruz. Bizim için esas olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun topluma vermiş olduğu sözlerdir, daha önce yapmış olduğu açıklamalardır." ifadelerini kullandı.

Haber 26-05-2023 16:15

Fuat Oktay'dan dikkat çeken açıklamalar! 'Ya Zafer Partisi'ne ya da HDP'ye yalan söylüyorlar'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı canlı yayında ikinci tur seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Millet İttifakına yönelik "Şu anda 28 Mayıs akşamını nezaketen bekleyen bir zoraki çıkar birlikteliği var" diyen Oktay, "Ya Zafer Partisine ya da HDP'ye yalan söylüyorlar. HDP'nin ilkeler bazında destek vermesi mümkün değildir" diye konuştu.

Haber 25-05-2023 15:05

Mansur Yavaş'ın 'HDP' sözleri sonrası AK Partili Hamza Dağ'dan dikkat çeken gönderme

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın canlı yayındaki HDP sözleri gündem oldu. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na oy kaybettirdiğini söyleyen Mansur Yavaş'ın ifadelerine AK Parti'den ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Dağ açıklamasında "Kandil’den ve HDP’lilerden açıklama gelirken menfaat için üç maymunu oynadınız" dedi.

Haber 25-05-2023 10:02

Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteği sonrası HDP'den açıklama geldi! Kararımızı yarın paylaşacağız

Siyaset sahnesinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 28 Mayıs seçimlerine çok kısa süre kala cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Erdoğan'ı destekleme kararı almıştı. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. HDP ve Yeşil Sol Parti'den açıklama geldi.

Haber 24-05-2023 21:07

İmamoğlu'nun ziyareti sırasında HDP tartışması! Vatandaşla diyaloğu gündem oldu: Partiden sopayla kovalarım

İstanbul Tuzla'da esnaf ziyareti yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile vatandaşlar arasında geçen HDP diyaloğu gündem yarattı. HDP ve Yeşil Sol Parti’nin "Altılı Masa’da olduğu" iddialarına yanıt veren İmamoğlu, “Sizin onunla aynı masaya oturmanız beni yıktı” diyen vatandaşa “Bizde yok. Kendi başına girdi. Bizim beş ortağımız var” yanıtını verdi. Başka bir vatandaşın "başörtülü olduğum için sandık görevlisi yapılmadım" iddiasına yanıt veren İmamoğlu, "Doğruysa partiden sopayla kovalarım" dedi.

Haber 21-05-2023 07:45

Tanju Özcan’dan dikkat çeken HDP ve sığınmacı çıkışı! '3 kuruşluk oyunu alacağız diye...'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan HDP ile ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi. Özcan, "Artık yeter ABD uşağı HDP’nin 3 kuruşluk oyunu alacağız diye milyonlarca Türk Milliyetçi, Atatürkçü insanı üzüyorsunuz" dedi. Özcan bir başka paylaşımında ise sığınmacılarla ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na bir çağrıda bulundu. Özcan ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun aramalara cevap vermediğini söyledi. İşte Özcan'ın o açıklamaları...

Haber 16-05-2023 15:28

2018 seçim sonuçları ile 2023 seçim sonuçları karşılaştırıldı! İşte parti parti milletvekili sayısı… Hangi partinin vekil sayısı düştü?

14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarının belli olmasının ardından şimdi herkes TBMM’deki sandalye dağılımının nasıl olduğunu merak ediyor. Seçim sonuçları ile birlikte AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve Yeşil Sol Parti’nin 2018 seçimleri ile 2023 seçimleri kıyaslandığında kaç vekil kaybettiği ya da kaç vekil artırdığı da ortaya çıktı. İşte parti parti 2018 seçimleri ile 2023 seçimlerinin milletvekili sayısı yaşanan değişiklikler…

Haber 16-05-2023 08:08

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kars mitinginde konuştu:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Özgürlük, elbette ki Selo'ya, Figen'e, Gülten'e, Ayla'ya da özgürlük ve bu ülkede düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde olan arkadaşlarımıza özgürlük talebi, 14 Mayıs'tan sonra gerçekleşecek." dedi.

Yurthaber 08-05-2023 13:44

Erzurum'daki olaylı miting sonrası Sinan Oğan sosyal medyadan paylaştı: 'Konvoyda benim olduğumu zannedip saldırdılar'

Erzurum'da olaylı miting sonrası ATA İttifakı adayı Sinan Oğan sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Oğan paylaşımda seçim otobüslerinin Silvan'da HDP'liler tarafından saldırıya uğradığını ifade ederek "Konvoyda benim olduğumu zannedip saldırıldığını düşünüyoruz" dedi. Oğan açıklamasının devamında "Ancak bir kısmı anonim ve trol hesaplardan bir kesim Erzurum’daki provokatif eylem üzerinden bizi yargılamaya çalışıyor ve akıllarınca çekil baskısı yaratmak istiyorlar" dedi.

Haber 08-05-2023 07:57

Açık açık sordu! HDP ile gizli anlaşma var mı? İYİ Partili isim yanıtladı 'Başbakan olacağım' sözü...

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlere yaklaşırken siyaset gündeminde hareketlilik devam ediyor. Bir yandan siyasiler mitinglerini gerçekleştirirken diğer yandan da gündemdeki tartışmalara yönelik açıklamalarda bulunuyor. Son olarak İYİ Parti'den, HDP ve Millet İttifakı ile alakalı eleştiri ve iddialara yanıt geldi. Katıldığı programda, HDP ile gizli anlaşma olup olmadığı sorulan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, 6 partinin genel başkanının ifadelerini işaret etti.

Haber 04-05-2023 15:49

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kocaeli'de konuştu:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Parlamento seçimleri çok önemli. Biz Türkiye genelinde 100 milletvekili hedefledik. Bu 100 milletvekili, sizlerin temsilcisi olarak parlamentoya girecek ve anahtar rol üstlenecek." dedi.

Yurthaber 03-05-2023 07:52

HDP’den Kılıçdaroğlu kararı! Emek ve Özgürlük İttifakı resmen duyurdu…

Son dakika haberine göre; Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını ilan etti ve oy verme çağrısı yaptı. Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan yapılan açıklamada, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık. Türkiye halklarını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırıyoruz.' denildi.

Haber 28-04-2023 13:39

İlk kez duyuruldu! Açıklama seçime günler kala geldi: HDP'den Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yorumu

HDP 14 Mayıs seçimlerine kendi adaylarını çıkarmayacaklarını açıklamıştı. Seçime Emek ve Özgürlük İttifakı çatısında Yeşil Sol Parti adı altında katılacak olan HDP'nin hangi adayı açıklayacağı ise resmi bir açıklamayla dile getirilmemişti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partinin açık desteğini ilk kez duyurdu. Sancar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylıkları hakkındaki sözleri dikkat çekti.

Haber 28-04-2023 09:17

Süleyman Soylu'dan konuşması sırasında şarkı çalan HDP'lilere tepki: 45 dakikadır saygısızlık ve nezaketsizlik yapıyorsunuz

Esenler'de halka hitap eden İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, konuşması sırasında aynı meydanda bulunan standlarında şarkı çalan HDP'lilere tepki gösterdi. Soylu, "Bu ülkede özgürlük ve demokrasi yok' derler, be kepazeler bu ülkenin İçişleri Bakanı konuşuyor. Orada istediğinizi yapıyorsunuz. Daha ne özgürlüğü istiyorsunuz. Tam 45 dakikadır saygısızlık ve nezaketsizlik yapıyorsunuz. Hala özgürlük istiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Haber 20-04-2023 17:18

Herkesin gözü İstanbul'daydı! ORC Araştırma merakla beklenen anket sonuçlarını açıkladı: AK Parti, CHP ve İYİ Parti...

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere gidiyor. Seçime az bir süre kala anketlerin sonuçları da yakından takip ediliyor. ORC Araştırma, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da yaptığı anket sonuçlarını paylaştı. İstanbul'da yapılan ankette Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'na ait oy oranları dikkat çekti. İstanbul'daki anket sonuçlarında partilerin bölge bölge oy oranlarına da yer verildi. İşte merak edilen anketin sonuçları...

Haber 18-04-2023 11:19

Erzurum'daki kazada yaralanan HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Ankara'ya sevk edildi

Erzurum'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.

Yurthaber 14-04-2023 07:56

Vanlı aileler HDP İl Başkanlığı önünde çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu

Van'da çocuklarının dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı önünde çocuklarına teslim olmaları için çağrı yaptı.

Yurthaber 13-04-2023 13:41

Diyarbakır'da seçim bürolarının açılışındaki terör örgütü propagandasına soruşturma

Diyarbakır'da Yeşil Sol Parti'nin seçim bürolarının açılışında terör örgütü PKK'nın propagandası yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Yurthaber 12-04-2023 07:34

AYM'den HDP kararı! Sözlü savunma yapılmayacağı açıklanmıştı, tutanak altına alındı

HDP'nin kapatılması istemli dava sürecinde HDP seçim gündemi nedeniyle sözlü savunma yapmayacağını açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi'nden davayla ilgili yeni bir karar geldi.

Haber 11-04-2023 13:01

Hakkari'den tarih verdi... HDP'li vekil Feleknas Uca'nın skandal 'Öcalan' sözleri büyük tepki çekti!

Kendisini aktivist olarak tanımlayan HDP Batman milletvekili Feleknas Uca'nın 'Öcalan' çıkışı büyük tepki çekti! Partisinin seçim çalışmaları için çalışmalar yapan Feleknas Uca'nın söylediği sözler skandal olarak nitelendirildi.

Haber 10-04-2023 13:58

Kılıçdaroğlu'nun yanında konuştu, HDP'li Sırrı Sakık'a yanıt verdi! DSP lideri Aksakal'dan canlı yayında dikkat çeken gönderme

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'la görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantı düzenledi. İki liderin kameralar karşısına geçtiği anda DSP liderinin HDP'li Sırrı Sakık'ın sözlerine gönderme olarak kullandığı ifadeler gündem oldu. Aksakal "Cumhuriyetimizin 100 yıllık geçmişi ile hesaplaşma hayalleri kuranlara, DSP Türk Milleti'nin hassasiyeti ile karşılık vermiştir, verecektir" diye konuştu.

Haber 06-04-2023 15:38

HDP'li Sırrı Sakık'ın tepki çeken sözlerine AK Parti'den çarpıcı çıkış! 'Kılıçdaroğlu gömüldüğü sessizlikten çıkarak...'

HDP'li Sırrı Sakık'ın sosyal medyada paylaşılan videosundaki sözleri tepki çekti. Sakık'ın o sözlerine AK Parti'den de yanıt geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sırrı Sakık'ın ikrar ettiği bu talepler karşısında CHP artık sobe olmuştur" diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Milleti aydınlatmakla yükümlüdür" ifadelerini kullandı.

Haber 06-04-2023 10:59

HDP'li İdris Baluken tahliye edildi

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, cezaevinden çıktı. Baluken’in verilen cezayı tamamladığı belirtildi.

Haber 05-04-2023 09:45

HDP de katıldı! Seçim beyannamesinde skandal 'Öcalan' çağrısı... Özerklik mesajı tartışma yarattı

Seçimlere Yeşil Sol Parti bünyesinde katılacak olan HDP'nin de yer aldığı Özgürlük ve Demokrasi İttifakı seçim beyannamesi açıklandı. Diyarbakır'da basın açıklamasıyla paylaşılan beyannamede tartışmaları beraberinde getiren bir 'özerklik statüsü' talebi yer aldı. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında da skandal bir çağrı yapıldı.

Haber 03-04-2023 15:53

Hamza Dağ'dan HDP'nin seçim bildirgesine tepki! 'Bu vaatleri hangi cumhurbaşkanı adayıyla yapacaksınız?'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan sosyal medya hesabından HDP'nin 2023 seçim bildirgesindeki maddelere ilişkin paylaşım geldi. Dağ, paylaşımında "Kandil’e baharlar getirecek bu vaatleri hangi cumhurbaşkanı adayıyla yapacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Haber 30-03-2023 18:48

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır'a o partiden milletvekilliği teklifi gitti!

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu da milletvekili adayı olacak mı? İddialara göre; ünlü oyuncu Kadir İnanır'a Yeşil Sol Parti'den milletvekilliği için teklif götürüldüğü, oyuncunun teklifi değerlendirmeye aldığı ve daha net bir cevap vermediği öğrenildi.

Magazin 30-03-2023 15:50

Yeşil Sol Parti seçim bildirgesini açıkladı! Çok konuşulacak maddeler... 'Askeri operasyonlara son vereceğiz'

Son dönemin en çok konuşulan partilerinden biri olan HDP, seçime Yeşil Sol Parti olarak girecek. Partinin seçim bildirgesi de belli oldu. Yeşil Sol Parti 2023 Seçim Bildirgesi içerisinde dikkat çeken maddeler var. Suriye ve Irak'a yönelik yapılan askeri operasyonlara son verilmesi, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesinin sağlanması bunlardan biri...

Haber 30-03-2023 14:46