781 A Trafik Cezasi Haberleri

Sunucu ve spiker Ahsenur'un videosu tepki çekti! Hem drift yaptı hem paylaştı... Sivil ekipler yakaladı

Sunucu Ahsenur A.'nın sosyal medyada paylaştığı video görüntüsü olay oldu. İstanbul Başakşehir'de otomobiliyle ilerlerken drift yaparak trafiği tehlikeye sokan Ahsenur A. o anları "Çam Sakurayı yıkmaya geldim" notuyla paylaştı. Sivil trafik polisleri tarafından yakalanan spikere 33 bin lira idari para cezası uygulanırken hem ehliyetine el konuldu hem de aracı trafikten men edildi.

Haber 2024-02-04 13:56:04

İstanbul'da trafik kilit! Yüzde 90'a dayandı

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve fırtına yüzünden trafik durma noktasına geldi. İBB haritasına göre Avrupa Yakası'nda trafik yoğunluğu yüzde 89'a ulaştı.

Haber 2023-11-29 17:32:37

Son dakika: İstanbul'u şiddetli yağış vurdu! Trafik durma noktasına geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün peş peşe uyarılarının ardından İstanbul'da akşam saatlerinde yağmur etkili olmaya başladı. Yağış nedeniyle trafik kilitlendi. İBB Trafik Yoğunluk Haritasına göre saat 18.00 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı. Yağışın fazlalaşmasıyla Çekmeköy Metro İstasyonu'nu su bastı, Kapalıçarşı'da ise rögarlar taştı. İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atarken, yakıt kritiğine giren uçaklar ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

Haber 2023-11-02 18:16:44

Kayıp yaşlı adamı arıyorlardı! Ölümü ile ilgili o detay ortaya çıktı

Afyonkarahisar’ da yakınlarının sosyal medya üzerinden kayıp olarak aradığı 78 yaşındaki Ahmet A.’nın trafik kazasında öldüğü ortaya çıktı.

Haber 2023-10-23 12:06:20

Denizli’nin 2022 kaza bilançosu ağır oldu

Denizli’de 2022 yılında meydana gelen 17 bin 742 trafik kazasında 117 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 781 kişi ise yaralı olarak kurtuldu.

Yurthaber 25-05-23 11:40

73/a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 73/a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafiğe çıkan her sürücünün diğer sürücülere ve yayalara trafik kuralları çerçevesinde saygılı olması gerekir. Trafik kuralları hem sürücüleri hem de yayaları yakından ilgilendiren ve hayati önem taşıyan ciddi bir konudur. Bu kurallara uymayan bireylere Trafik Yönetmeliği’nde bulunan trafik cezaları uygulanır. Her trafik cezası farklı bir kod ile belirtilmektedir. Peki, 73/a trafik cezası nedir?

Haber 20-04-23 10:20

68/1-a-3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 68/1-a-3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Yayaların, yolcuların ve sürücülerin mutlaka uyması gereken birtakım trafik kuralları bulunmaktadır. Tüm bu kurallar Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde açık bir şekilde yer almaktadır. Kurallara uymayan şahıs ya da araç sahiplerine bazı yaptırımlar uygulanmaktadır. Uygulanan yaptırımlar ihlal edilen trafik kuralına göre farklılık gösterir. Peki, 68/1-a-3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 20-04-23 10:18

68/1-a-2 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 68/1-a-2 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Hem yayaların hem de sürücülerin can güvenliğini korumak adına trafik kurallarına uyması gerekir. Trafik kuralları tüm kişileri ve araç sahiplerini kapsamaktadır. Bu kurallara aykırı davranan kişi veya kişilere bazı trafik cezaları uygulanır. Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında birçok farklı trafik cezası türü bulunur. Peki, 68/1-a-2 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 20-04-23 10:18

68/1-a-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 68/1-a-1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Tüm yayaların ve araç sahiplerinin zaruri olarak uyması gereken birtakım trafik kuralları bulunur. Bu kurallar Kara Yolları Trafik Yönetmeliği tarafından oluşturulur. Bu kurallara aykırı davranan yaya veya araç sahiplerine kanunlar tarafından bazı yaptırımlar uygulanır. 68/1-a1 trafik cezası da bu yaptırımlar arasında yer alır. Peki, 68/1-a-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 20-04-23 10:18

44/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 44/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin ve araç sahiplerinin uyması gereken birtakım kurallar vardır. Bu kurallar Karayolları Trafik Kanununda açıkça belirtilmiştir. Cezaların caydırıcı nitelikte olması sürücülerin ve araç sahiplerinin kuralları ihlal etmesini önlemesinin yanı sıra can ve mal kaybının da önüne geçilmesini sağlamaktadır. 44/1-a trafik cezası da sürücülerin uyması gereken kurallardan biridir. Peki, 44/1-a trafik cezası nedir?

Haber 03-03-23 17:32

34/a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 34/a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanununda sürücülerin trafikte nasıl davranmaları gerektiğinin yanı sıra trafiğe çıkmadan önce araçlarında yapmaları gereken düzenlemeler de açıkça belirtilmektedir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde trafikte bulunan tüm sürücülerin can ve mal güvenliği tehlike altına girebilmektedir. Söz konusu kurallara uymadığı tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 34/a trafik cezası nedir?

Haber 03-03-23 17:30

36/3-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 36/3-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Sürücülerin ve araç sahiplerinin uyması gereken kurallar ve kurallara uymayan kişilere uygulanacak cezalar Karayolları Trafik Kanunu’nda belirtilmiştir. Sürücüler ve araç sahiplerinin bu kurallara uymaları zorunludur. Kanunda yer alan 36/3-a trafik cezası da doğrudan sürücüleri ve araç sahiplerini ilgilendiren maddelerden biridir. Trafik kuralları içerisinde önemli bir yere sahip olan kurallardan birisi de 36/3-a trafik kuralıdır. Peki, 36/3-a trafik cezası nedir?

Haber 24-02-23 17:36

46/2-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 46/2-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik sürücüleri bazı trafik ihlalleri durumunda trafik cezaları ile karşılaşır. Her trafik cezası için ayrı bir trafik ceza kodu belirlenmiştir. Trafik ceza kodları trafik denetleme şube müdürlüğü tarafından belirleniyor. Aynı trafik ihlalini yapan her sürücü aynı ceza tutarını ödemekle yükümlüdür. Sol şerit ihlali için düzenlenmiş olan trafik kodu ise 46/2-f trafik ceza kodudur. Peki, 46/2-a trafik cezası nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 03-02-23 13:32

14/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 14/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu tarafından belirlenmiş bazı kurallar vardır. Belirlenen kurallara uyulması hâlinde trafiğin işleyişinin daha düzenli olması amaçlanır. Ayrıca yayaların ve çevrenin can ve mal kaybının önlenmesi sağlanmaktadır. Bu kurallara uyulmaması hâlinde sürücülere veya kişilere belli yaptırımlar uygulanmaktadır. Karayolları Trafik Kanununa göre kurallar maddeli bir şekilde listelenmiştir. Bunlardan biri de 14/1-a trafik cezasının ihlal konusu nedir?

Haber 03-02-23 11:06

23/2-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 23/2-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu'na göre uyulması gereken birçok trafik vardır. Trafik kuralları sürücüler başta olmak üzere hemen hemen herkesin araştırdığı konular arasındadır. Trafik Kanununa göre 22 trafik cezası da sürücüleri ilgilendirmektedir. Karayolları Trafik Kanunu'nda 23/2-a trafik cezasının kimlere uygulandığı ve ne olduğu açık bir şekilde belirtilmiştir. Peki, 23/2-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Haber 03-02-23 10:34

23/3-a-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 23/3-a-1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu'na göre uyulması gereken birçok trafik kuralı vardır. Bu kurallar Karayolları Trafik Kanunu'nda detaylı ve net bir şekilde belirtilmiştir. Trafik kurallarına uyulmadığında sorumlu olan kişilere gerekli cezalar verilmektedir. Bu cezaların ne olduğu ve kime uygulanacağı da açık bir şekilde belirtilmiştir. Sürücüler başta olmak üzere trafik kuralları en sık araştırılan konulardandır. Peki, 23/3-a-1 Trafik cezası nedir?

Haber 03-02-23 10:25

74/a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 74/a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte güvenli ve düzenli bir ulaşım biçimi sağlayabilmek için karayolları trafik kanunları uygulamaya konulmuştur. Bu kanunlara göre hem yayaların hem de sürücülerin uyması gereken belli başlı kurallar vardır. Seyir halindeyken doğabilecek kazaları en aza indirebilmek ve vatandaşlarının can ve mal güvenliğini koruyabilmek için devletlerin hazırladığı trafik kuralları uygulamada devamlılığı sağlayabilmek adına ceza sistemiyle çalışmaktadır.

Haber 02-02-23 17:48

76/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 76/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

En yaygın kullanılan ulaşım araçlarının çoğu kara yolunda kullanılmaktadır. Binek araçlar, yük taşımada kullanılan kamyon, tır gibi büyük taşıtlar, tren, otobüs, metro gibi toplu taşıma araçları karayolu üzerinde çalışmaktadır. Kara yollarının ulaşım araçları bakımından diğer ulaşım yollarına göre daha çeşitli olması, kullanıcı sayısının da benzer oranda çeşitlilik göstermesinde önemli bir simgedir. Kullanıcı ve araç sayısının çok olduğu kara yolu ulaşımında kazalar da daha sık görülmektedir.

Haber 02-02-23 17:33

78/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 78/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte güvenli bir yolculuk yapmak herkesin talep edeceği bir ön kabul sayılabilir. İnsanlar ister sürücü olarak ister yaya, yolculuk halindeyken can güvenliklerinin en yüksek, yaralanma ve yaşamlarını kaybetme ihtimallerinin ise mümkün olan en az düzeyde olduğunu varsaymak isterler. Ancak herkesin bu beklentide olması aynı özveride olduğu anlamına gelmez. Kimileri kendisinin ve çevresinin yaşam hakkına saygılı hareket ederken bazılarının bu saygıyı görmezden geldiğini görebiliriz.

Haber 02-02-23 17:12

81/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 81/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Uzun ya da kısa yolculuklarda herkesin ilk talebi güvenli ve konforlu bir ulaşım süreci olabilir. Özellikle karayolu gibi ulaşım araçlarını çeşitlilik gösterdiği yolculuk deneyiminde, çoğunluk genellikle güvenilirliğiyle tanınmış binek ya da toplu taşıma araçlarını tercih eder. Yayaların sürücülerin ve hayvanların kara yolu üzerindeki hâl ve hareketlerini kapsayan trafik, zaman zaman akışında aksamalara ya da kazalara da zemin olmaktadır.

Haber 02-02-23 17:02

65/A trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 65/A trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kuralları, trafikte düzeni ve güvenliği sağlayabilmek için kanunlar tarafından oluşturulan bir dizi kurallar bütünüdür. Trafikte bulunan her yaya ve sürücü trafik kurallarına uygun bir şekilde davranmalı ve trafik kurallarına uymalıdır. Trafik kurallarına uymayan bireyler hem kendi hayatlarını hem de karşı taraftaki bireylerin hayatlarını tehlikeye atmış olurlar. Bu kuralları ihlâl eden bireylere uygulanan yaptırımlar, trafik cezaları olarak adlandırılır. Peki, 65/A Trafik cezası nedir?

Haber 02-02-23 14:40

67/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 67/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikteki yaya ve sürücülerin güvenliği için kanunlar tarafından oluşturulmuş bir dizi kuralar bütünü bulunmaktadır. Trafik kuralları olarak adlandırılan bu kurallar bütünü, trafikteki düzeni sağlamaktadır. Trafikte yer alan her birey için geçerli olan bu kurallara uymama halinde uygulanan yaptırımlar bulunmaktadır. Kanunlarca belirlenen bu yaptırımlara trafik cezası denir. Peki, 67/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Haber 02-02-23 14:29

68/1-a Trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 68/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kuralları trafikte yer alan her bireyin kesin olarak uyması gereken kurallar bütünüdür. Trafikte yer alan yaya, yolcu ve sürücülerin çeşitli yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen kişiler için kanunlar tarafından oluşturulan yaptırımlar vardır. Karayolları Trafik Kanunu tarafından oluşturulan bu kurallar bireyin hem kendi güvenliği hem de karşı tarafın güvenliği için çok büyük önem taşımaktadır. Trafik cezaları çok kapsamlı ve çok çeşitlidir.

Haber 02-02-23 13:57

60/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Kanunu trafik içerisinde karayollarında oluşabilecek trafik kazalarını önlemek ve en aza düşürmek için konulan ceza maddelerini içermektedir. Trafik ceza maddeleri hem araç sürücülerinin hem de yayaların güvenliği için konulmaktadır. Trafik ceza maddeleri içerisinde trafikte önemli bir kural olan 60/1-a trafik ceza kodu bulunmaktadır. Peki, 60/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 13:20

61/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 61/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte uyulması gereken belli kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar güvenlik ve trafik akışının doğru olması açısından oldukça önemlidir. Bunlara uymayan kişilere ise belli para cezaları ile yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu cezalardan biri olan 61/1-a ise park ihlalleri ile ilgilidir. Trafikte belli bölgelere park etmek yasaktır. Ayrıca yollarda duraklamanın yasak olduğu bölgeler vardır. Bu ihlali içeren 61/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-23 11:28

Kargodan siparişini almaya geldi, polis o sırada yakalayıp götürdü! Trafik cezasını ödemek isteyenlerin kart bilgilerini çalan şüpheli bakın ne sipariş etmiş

Trafik cezasını ödemek isteyenler kart bilgilerini ona kaptırıyor, o ise çalıntı kart bilgileriyle e-ticaret sitelerinden alışveriş yapıyordu. Yine bu şekilde sipariş ettiği ziynet eşyası ve cep telefonlarını kargo şirketinden almaya gelen şüpheli suçüstü yakalandı. Kurduğu sahte trafik cezası ödeme sitesi üzerinden Türkiye genelinde birçok kişiyi dolandıran A. K.'nin gözaltına alındığı anlar polis kamerasına yansıdı.

Haber 29-01-23 12:20

20/1-a/1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 20/1-a/1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte uyulması gereken kuralar, trafiğin işleyişinin, yayaların ve çevrenin daha güvenli bir şekilde olmasını sağlar. Trafik kuralları trafikte oluşabilecek zararı en aza indirgemeyi amaçlarken trafiği de kontrol altına alır. Trafikte can ve mal kaybının yaşanmaması trafik kurallarına uyulması gerekmektedir. Trafik kurallarına uymayan kişilerin tespit edilmesi hâlinde cezai işlem uygulanmaktadır. Peki, 20/1-a/1 trafik ceza konusu nedir, kimlere uygulanır?

Haber 27-01-23 16:57

82/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 82/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kurallarının konulma amacı hem güvenliği sağlamak, hem trafik akışını düzenlemek hem de oluşabilecek maddi ve manevi hasarlara engel olmaktır. Bu kurallar Türk Trafik Kanunları tarafından konulur. Her kuralın kendi içerisinde bir maddesi ve cezası yer alır. Trafik cezaları idari para cezası ve hapis cezası olarak uygulanabilir. Her ceza konusuna göre farklı yaptırımlar bulunur. Trafik kazaları ve bu kaza sonrası uygulamaları içeren 82/1-a trafik ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:25

Ek-2/3-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? Ek-2/3-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Araçların tescil belgelerinde belirtilen şartlar kapsamında, herhangi bir ticari faaliyette bulunabilmeleri için belediyeden izin almaları gerekiyor. Özellikle de toplu taşıma araçlarının hizmet verdikleri bölgenin belediyesinden izin almaları gerekir. İzni almadan ticari yolcu taşıyan kişilere idari para cezası yazılıyor. Toplu taşıma araçlarının izinlerini kapsayan ek-2/3-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:22

131/6-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 131/6-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu tarafınca belirlenen trafik kuralları ve cezaları trafikte oluşacak kazaları, sorunları ve problemleri engellemek için çeşitli cezalar belirlenmiştir. İdari para cezası olarak yansıtılan trafik yaptırımları farklı kodlar ve isimler ile birbirinden ayrılır. Sürücüler, sürücü kursu sahipleri ve trafik alanlarındaki kamu çalışanlarını ilgilendiren kurallar vardır. Peki, 131/6-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?

Haber 27-01-23 16:21

İstanbul'da yağmur trafiği kilitledi! Yoğunluk yüzde 90'a ulaştı

İstanbul’da etkili olan yağış ve okulların ara tatile girmesi nedeniyle akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 90’a ulaştı. Trafik akışı bazı yerlerde ise durma noktasına geldi.

Haber 20-01-23 19:29

65/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 65/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte hem sürücüler hem de yayalar belli başlı kurallara uymak zorundadır. Trafik kuralları gerek yayaların gerek ise sürücülerin kazalardan korunmaları amacıyla oluşturulmuştur. Bununla beraber trafik cezaları farklı maddeler altında kategorize edilir. Araçta taşıma sınırının üstünde yolcu bulundurulması da ihlal edilen trafik kuralları arasında yer alır. 65/1-a maddeli bu trafik cezası nedir?

Haber 20-01-23 17:33

65/1-b(a) trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 65/1-b(a) trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik Ceza Rehberi kapsamında yer alan trafik cezası maddelerinin her birinin ihlal konusu farklıdır. Bu doğrultuda 65/1-b(a) trafik cezasının içeriği ve güncel tutarı hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi vardır. Söz edilen bu trafik cezası temelde azami yük ağırlığının aşılması ile ilişkilidir. Ancak bu trafik cezasının tatbik edildiği kişilerin bilmeleri gereken detaylı hususlar da mevcuttur. Peki, 65/1-b(a) trafik cezası nedir?

Haber 20-01-23 17:33

57/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 57/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik kuralları uyulması gereken zorunlu kurallar arasında yer alır. Bu kurallara uyulmaz ise trafik tehlikeye düşer ve bu bağlamda insanların can güvenliği tehlikeye atılmış olur. Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde, Karayolları Trafik Kanunu gereğince çeşitli cezalar uygulanır. Konulan bu maddeler içinde cezaya uyulmaz ise hapis ya da para cezası olarak cezai işlemler uygulanır. Trafikte en önemli konulardan birisi de kavşak geçişleridir. Peki, 57/1-a trafik cezası tutarı nedir?

Haber 20-01-23 17:31

56/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 56/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Her geçen gün trafikteki araç sayısında görülen artış yoğun bir trafiğe sebep olduğu için trafiğin kontrol altına alınmasını zorlaşır. Trafik kazalarının engellenmesi ya da azalması için trafik kurallarına mutlaka uyulması gerekir. Kurala uymayan araç sürücüleri için ise para ya da hapis cezası gibi cezai işlemler uygulanır. Bu kurallar arasında bulunan 56/1-a trafik içerisindeki emniyeti korumak ve sağlamak için önemli kurallardan biridir. Peki, 56/1-a trafik cezası nedir?

Haber 18-01-23 16:47

55/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 55/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte hem yayaların hem de sürücülerin uyması gereken birçok kural bulunur. Düzenin sağlanması bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan kurallara uyulmadığı zaman belirli yaptırımlar vardır. Bu yaptırımlar sayesinde trafikte oluşabilecek kazalar ve sorunlar en aza indirgenir. Trafik cezalarının daha iyi anlaşılması ve detaylı açıklanabilmesi için kodlama şeklinde belirtilir. Karayolları Trafik Kanunu'nda yer alan 5/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 18-01-23 16:45

54/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 54/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte kural ihlali durumlarında trafik cezaları kaçınılmaz bir durum olarak karşımıza çıkar. Cezalar her ne kadar insanların canını sıksa da bu cezaların en önemli sebebi trafik kazalarına engel olmak ve trafiğin akışı ve düzenini güvenli ve hızlı bir şekilde sağlamaktır. Trafik cezaları konusu özellikle dikkat edilmesi gereken kurallardır. Karayolları Trafik Kanunu'nca belirlenmiş kurallardan birisi olan 54/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 18-01-23 16:43

64/1-a-3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 64/1-a-3 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik cezalarının maddeleri, bu cezaların ihlal konularına dair bilgi edinilmesini için önemli bir kaynaktır. Sürücülerin trafikte ihlal ettikleri kurallara göre düzenlenen bu maddeler belli bir ceza tutarına sahiptir. Her sene güncellen trafik cezası tutarları da sıklıkla araştırılan hususlardan olur. 64/1-a-3 trafik cezası da aracın ışığını doğru kullanmama kategorisi altında bulunan bir kural ihlali maddesidir. Peki, 64/1-a-3 trafik cezasının konusu nedir?

Haber 18-01-23 16:33

64/1-a-2 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 64/1-a-2 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik cezalarının maddelerine göre içeriği anlaşılabilir. Dolayısıyla kişiler pek çok trafik cezasının hangi nedenle uygulandığını kategorisine göre sorgular. Bu trafik cezası maddelerinden biri de 64/1-a-2 olarak bilinir. Söz edilen trafik cezası maddesi, arabanın yakını gösteren ışığının yakılmaması ile ilişkilidir. Herhangi bir sürücü bu kuralı ihlal ettiği takdirde kendisine 64/1-a-2 cezası uygulanır. Peki, 64/1-a-2 cezası nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 18-01-23 16:32

30/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 30/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafiğe çıkan tüm sürücülerin trafikte uyması gereken birtakım kurallar mevcuttur. Bu kurallar Karayolları Trafik Kanunu içerisinde madde madde yer almaktadır. Hem sürücülerin hem de yayaların can ve mal güvenliğini sağlamak niyetiyle konulan bu kurallara trafiğe çıkan her araç sahibinin uyması gerekmektedir. Her trafik cezasının farklı nedenleri bulunmaktadır. Bu trafik cezaları farklı kodlar ile birbirinden ayrılmıştır. Peki, 30/1-a cezasının ihlal konusu nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 13-01-23 13:56

23/5-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 23/5-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanunu’na göre trafiğe çıkan tüm araçların resmî olarak geçerli olup olmadığını belgeleyen tescilli araç belgesine ve tescilli plakaya sahip olması gerekmektedir. Belge veya plaka olmadan trafiğe çıkılması kanunen suç sayılmaktadır. Plakasız trafiğe çıkmak veya başka bir aracın plakasını takıp dolaşmak trafik kurallarına aykırıdır. Bu trafik suçları için ayrı ayrı yaptırımlar tatbik edilmektedir. Peki, 23/5-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:52

23/3-a-2 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 23/3-a-2 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte araç kullanımı sırasında can güvenliğinin korunması oldukça önemli bir konudur. 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu içerisinde trafikte güvenliğin arttırılmasına yönelik birçok madde açık bir şekilde yer almaktadır. Trafik kanunlarına göre yönetmelikte yer alan kuralların araç sahipleri tarafından yerine getirilmemesi durumunda belli başlı yaptırımlar söz konusudur. Peki, 23/3-a-2 trafik cezasının tutarı ne kadar?

Haber 13-01-23 13:37

64/1-a-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 64/1-a-1 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte hem yayaların hem de sürücülerin uymaları gereken pek çok önemli kural bulunur. Bu kurallara özellikle sürücüler tarafından uyulmadığı zaman üzücü ve ciddi sonuçlara yol açabilen olaylar yaşanabilir. Sıklıkla araştırılan 64/1-a-1 trafik cezası da arabanın uzak ışıklarını olması gereken yerde yakılmamasıyla ilişkilidir. Erken ödeme indirimi kapsamında ödenebilen ve erken ödemede indirim hakkı olan 64/1-a-1 trafik cezasının tutarı ne kadar?

Haber 13-01-23 13:33

53/2-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 53/2-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, Trafik Hizmetleri Başkanlığına bağlı olarak ve Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu’nun onayladığı şekilde bazı trafik kuralları belirlemiştir. Bu kuralların ihlalinin söz konusu olduğu durumlarda araç sürücüleri bazı cezalara tabi tutulur. Cezalar, ihlal edilen kurallara ve ihlal oranlarına göre değişiklik gösterir. Dönüş kurallarından birisi olan ve geçiş üstünlüğü kuralını da kapsayan 53/2-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:31

53/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 53/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikteki idari para cezaları ve ehliyete yansıyan geri dönüşsüz olan ceza puanları, trafiğin düzenini sağlamak, olası kazaların oluşumunu engellemek, can ve mal kayıplarının önüne geçmek için oluşturulan uygulamalar kapsamında yer alır. 53/1-a trafik cezası da Karayolları Trafik Kanunu maddeleri gereğince kesilen cezalar arasında yer alır. Trafiğin akışını bozmamak ve güvenliği sağlamak adına düzenlenen 53/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir ve kimlere uygulanır?

Haber 13-01-23 13:30

52/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 52/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte düzen sağlamak, olası kazaların önüne geçmek, can ve mal kayıplarına engel olabilmek amacıyla bazı cezai yaptırımlar uygulanır. Kanunlar doğrultusunda verilen bu cezalar kanun maddelerine göre kodlanarak isimlendirilir. 52/1-a trafik cezası da bu kodlar arasında yer alır. Her yıl rakamları güncellenen idari para cezalarına ek olarak ehliyete yansıyan ve geri dönüşü olmayan ceza puanları da uygulanır. Peki, 52/1-a trafik cezası maddesinin konusu ve cezanın bedeli nedir?

Haber 13-01-23 13:28

51/5-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/5-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikteki düzeni sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak ve olası kazaların önüne geçme amacı ile bazı cezai yaptırımlar uygulanır. Uygulanan cezai yaptırımlar Karayolları Trafik Kanununca belirlenmiştir. Bu uygulamalar farklı trafik hatalarına göre değişik şekilde yaptırımlar gerektirir. Hız sınırına ve radar gibi hız ölçen araçlara bağlı olarak verilen trafik cezaları bazı kodlarla adlandırılır. 51/5-a trafik cezası da bu cezalar arasında yer alır. Peki, 51/5-a trafik cezası tutarı ne kadar?

Haber 13-01-23 13:27

51/2-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/2-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanununca her türden ceza işin bir trafik ceza kodu belirlemiştir. Bu kodlar ve ceza yaptırımları farklı durumlara göre değişiklik gösterebilir. Hız sınırlarının aşılması durumunda uygulanan cezalar 51/2-a, 51/2-b ve 512-c şekilde kodlanmıştır. Karayolları tarafından belirtilmiş olan hız sınırlarının aşılması durumunda ilgili hata koduna göre para cezası ve ehliyete yansıyacak olan puan cezası uygulanır. Radar cezası olarak da bilinen 51/2-b cezasının konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:26

51/2-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/2-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafik cezaları, araçların sınıflarına ya da yol durumlarına göre belirlenen hız sınırlarına göre verilir. Karayolları tarafından belirlenmiş olan hız sınırlarının dışına çıkıldığı zaman 51/2-a maddesine bağlı olarak ceza uygulanır. 51/2-a cezası radar cezası olarak da adlandırılabilir. Hem para hem de ehliyete yansıyan ceza puanı olarak uygulama yapılan 51/2-a cezası maddesi ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-23 13:25