Kalem Adası Haberleri

Ege'nin turkuaz renkli koylarına korsan gemisi ile yolculuk

İzmir'de kadın girişimcinin dünya çapında ses getiren filmlerden "Karayip Korsanları"nın figürleriyle tasarladığı gemi, misafirlerini "Ege'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen Dikili ilçesindeki koylarla buluşturuyor - Tur teknesi kaptanı Hazbiye Güdem: - "Korsan gemilerine benzediği için çok dikkati çekiyor. Özellikle her aile fotoğraf çektirmeden Dikili Limanı'ndan geçmiyor. Bu da bizi çok gururlandırıyor"

Yurthaber 21-06-2022 12:49

Tropik adaları aratmayan Dikili'nin eşsiz koyları ziyaretçileri cezbediyor

İzmir'in bembeyaz kumların üzerindeki turkuaz renkte deniz suyu ile "Ege'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen ilçesindeki çok sayıda koy, turizm açısından gelişmeye açık bir bölge olarak ön plana çıkıyor - Turizm işletmecisi Veysel Sezgin: - "Ankara, İstanbul ve yurt dışından da insanlar bu bölgeleri tanımaya, öğrenmeye ve buralara yoğun bir şekilde gelmeye başladılar" - Tatilcilerden Burcu Atay: - "Koylar çok keyifli, tekneyle açıldığımızda da rahatlıkla denize girebiliyoruz. Çocuklar da çok mutlu bir şekilde yüzüyorlar. Geldiğimize değdi"

Yurthaber 08-08-2021 11:05

Kesin korunacak hassas alan ilan edilen Dikili'deki adalar bölgesi doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor

"Ege'nin Maldivleri" olarak anılan turkuaz renkli koylara sahip bölgenin, yapılacak tanıtımla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması bekleniyor - Otel işletmecisi Metin Tanrıverdi: - "Doğal güzelliklerin korunması adına alınan kararı doğru buluyorum. Dikili'nin aynı zamanda turizmde yeni atılımlara ihtiyacı var. Fransa'nın Nice şehri ile karşılaştırdığımızda mesela iki yerin doğal tabiat yapısı aynı fakat onlar bizim çok önümüzde"

Yurthaber 26-05-2021 11:15

Ege'nin 'Maldivleri' olarak bilinen Kalem Adası satışa çıkarıldı

Turkuaz mavisi suyu, bembeyaz kumları ve tarihi dokusu ile Ege'nin 'Maldivleri' olarak bilinen Kalem Adası, 400 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. Adanın satılığa çıkarılmasının üzerinden 24 saat geçmeden bir talibinin çıktığı belirtildi.

Haber 27-02-2021 12:58

Diğer Haber Etiketleri

Kalem Adası

Kalem Adası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kalem Adası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.