Karadut Haberleri

Çiftçilerin yeni gözdesi: Üretimi zahmetsiz, getirisi yüksek... Domatesi bırakıp onu dikmeye başladılar!

Mersin'de çiftçilerin yeni gözdesi karadut oldu. Üretimi zahmetsiz ve maliyeti az olduğu için daha çok tercih edilen karadut için çiftçiler domates üretimini bıraktı. Dönüm başına 4 tona kadar ürün veren karadut 4 ülkeye de ihraç ediliyor.

Finans 20-03-2024 12:19

Karadut suyunun faydaları nelerdir? Karadut suyu nasıl tüketilir?

Karadut suyu sağlığa birçok fayda sağlayan ve lezzetli bir içecektir. Karadutlar, mor-siyah renkteki meyveleriyle tanınır ve oldukça besleyici bir profil sunarlar. Bu lezzetli meyve, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir içecek olarak tüketilir ve birçok kültürde geleneksel bir içecektir. Karadutlar düşük kalorili bir meyve olarak kilo kontrolünü destekleyebilir. karadut suyu hem lezzetli bir içecek hem de sağlık açısından birçok fayda sunar.

Haber 30-08-2023 15:44

Dünyada ilk kez denendi! Üretim kat kat arttı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde dünyada ilk kez daldırma yöntemi ile karadut fidanı üretimi yapılıyor. Üretimi kat kat artırdığı belirtilen yöntem ile yetiştirilen karadut fidanları, çiftçilerden yoğun ilgi görüyor.

Haber 11-06-2023 13:15

Karadutun faydaları nelerdir, zararı var mı? Karadut özü, şurubu ve pekmezi faydaları nedir, neye iyi gelir?

Karadut sıcak iklimlerde yetişen taze ya da kuru olarak tüketilebilen tatlımsı bir meyvedir. İnsanlar tarafından binlerce yıldır tüketilen karadut hem lezzetli olması hem de sağlık açısından birçok faydası bulunması nedeniyle popüler bir meyve haline gelmiştir. İçeriğinde bol miktarda lif, vitamin, mineral ve antioksidan bulunduran karadut bağışıklık sistemini güçlendirirken kalp sağlığından sindirim sistemine kadar birçok alanda olumlu etkileriyle bilinir.

Haber 10-04-2023 11:59

Karadut

Karadut Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Karadut Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Karadut faydaları nelerdir, karadut özü ne zaman içilmeli? Karadut neye iyi gelir, hangi vitaminler var?

Karadut, bir ağaç türü olan Morus nigra'nın meyvesidir. Genellikle kırmızımsı siyah renkte olur ve tatlı bir lezzeti vardır. Karadutlar çiğ olarak veya reçel, marmelat, şurup, kurabiye, kek ve diğer tatlı tariflerinde kullanılmak üzere pişirilerek tüketilebilir. Ayrıca, karadut yaprakları da çay yapımında kullanılabilir ve sağlık yararlarına sahip olduğu düşünülmektedir. Karadut hem yaş hem kuru meyve olarak tüketilebilmesinin yanı sıra öz şeklinde de tüketilebilir.

Haber 07-04-2023 15:29

Kilosu 110 TL'ye alıcı buluyor! Yurt dışına bile satıyor... 'Sadece su veriyoruz bütün çiftçilere tavsiye ediyorum'

Mersin'in Silifke ilçesinde yılın ilk karadut hasadı yapılırken üretici Ayhan Eski, karadutun fiyatından da veriminden de memnun olduğunu belirterek bütün çiftçilere karadut yetiştirmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Örtü altında yetiştirilen ve geçen seneye göre 20 gün erken hasat edilen karadutun kilosu 110 TL'den alıcı buldu. Toplanan ürünlerin bir kısmının İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlere gönderildiği, bir bölümünün de Katar'a ihraç edildiği belirtildi.

Finans 23-01-2023 10:22

Karadut özü nasıl tüketilir, ne zaman içilmeli? Karadut özü sağlıklı mı?

Karadut birçok derde deva olan bir meyve olarak bilinir. Antioksidan özelliği bulunur, vücuda enerji verir. Sabahları aç karnına kahvaltıdan önce içilmesi tavsiye edilen karadut özü çeşitli hastalıklara şifa olur. Bilinçli olarak tüketildiği takdirde bazı hastalıkların tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilir. Vitamin deposu karadut nasıl tüketilmelidir?

Haber 22-10-2022 12:12

Kilo sorunu yaşayanlar dikkat! İşte karadut suyunun 7 mucizevi faydası...

Özellikle yaz aylarında sıkça tüketilen karadut suyunun az bilinen pek çok faydası bulunuyor. Karadut suyunun içerisinde bol miktarda C, E ve K vitaminleri yer aldığı bilinmekte. Bu da söz konusu içeceği normalden çok daha değerli kılıyor. Karadut suyu kabızlık ve şişkinlik sorunu yaşayanlar için de bulunmaz bir nimet. İşte karadut suyunun 7 mucizevi faydası...

Yemek 27-03-2022 21:39

Karadut şurubu yaralara şifa oluyor

Bursa'da Ulucami yanında 77 yıldır faaliyet gösteren Ulus Pastanesi'nin, her yaz imal ettiği karadut şurubu, tabii antibiyotik özelliği ile birçok rahatsızlıklara şifa oluyor.

Haber 28-08-2005 14:00