Koku Alamama Covid Haberleri

Kovid 19'un etkileri sürüyor! Türkiye'de 1 milyon kişi...

Kovid 19'un yol açtığı hastalıklar bitmek bilmiyor. Kovid 19'u geçirdikten sonra koku duyusu azalan ya da kaybolan kişiler üzerinde yapılan çalışmada beyindeki karar verme ve koku merkezleri arasındaki bilgi akışının azaldığı, bu nedenle hafızanın olumsuz etkilendiği, unutkanlık ve dikkat dağınıklığı gibi sorunlar da geliştiği tespit edildi. Öte yandan kalıcı koku kaybının "tazı burun" kişilerde daha çok görüldüğü belirtilirken Türkiye'de 1 milyon kişide koku kaybı olduğu da belirtiliyor.

Haber 12-09-2023 17:14

Koronavirüsün en korkutan semptomuydu! Koronavirüsün neden olduğu kalıcı veya uzun süreli koku kaybının nedeni araştırıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nde bilim insanları tarafından Kovid1-9 hastalığının sonrasında yaşayan uzun süreli veya kalıcı koku kaybının nedeni araştırıldı. Araştırma sonucunda ise koronavirüs sırasında ve sonrasında bağışıklık hücrelerinin hassas burun astarının içindeki koku alma sinir hücrelerine saldırdığı ve bu hücreleri azalttığı belirtildi.

Haber 23-12-2022 14:39

Diğer Haber Etiketleri

Koku Alamama Covid

Koku Alamama Covid Hakkındaki Haberler Mynet'te. Koku Alamama Covid Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.