Musluk Batarya Haberleri

Hastanede akılalmaz olay! Hemşire hastaların serumunu musluk suyuyla değiştirerek 16 hastanın ölümüne neden oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oregon bölgesindeki bir hastanede çalışan 36 yaşındaki Dani Marie Schofield hastaların serumlarını çalarak yerine musluk suyu koydu. Hastaların çoğunda ciddi enfeksiyonlar gelişti ve 16'sı öldü. Olayın ardından Schofield, geçen hafta tutuklandı ve 44 kez ikinci derece saldırıyla suçlandı.

Trend 2024-06-21 11:52:12

Hayırseverlerin kurduğu ASPİLSAN, 43 yıldır Türkiye'nin enerjisine güç katıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin pil, batarya ve akü ihtiyacını karşılamak amacıyla Kayserili hayırsever vatandaş ve kuruluşların yaptıkları bağışlarla kurulan ASPİLSAN Enerji 43. yılını kutluyor.

Yurthaber 2024-04-02 10:25:21

'Musluk suyunu kaynatmak' ile ilgili önemli araştırma: Yüzde 80'ini ortadan kaldırıyor! Şişe suyuna göre...

Araştırmacılar, musluk suyunu kaynatmanın yaygın bulunan mikroplastiklerin zararlı etkilerini azaltabileceğini tespit etti.

Kadin 2024-02-29 14:49:37
su

Zenginlerin yeni gözdesi: Lüks su! Normal sudan daha fazlasını içeriyor: Bir şişesi 9 bin 500 TL

Dünyada zenginler arasında yeni bir trend başladı. Yeni gözde olan 'lüks su' için zenginler bir şişesine binlerce TL ödüyor. Söz konusu su, standart maden veya musluk suyundan çok daha fazlasını içerirken, uluslararası tadım yarışmaları düzenlenerek dünyanın dört bir yanındaki su üreticileri bir araya geliyor.

Trend 2024-01-23 20:52:42
su

Koç Holding'den batarya hücresi üretim tesisi yatırımına ilişkin açıklama

Koç Holding, "batarya hücresi üretim tesisi" yatırımına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Koç Topluluğu'nun katılımı ile Ford Motor Company ve LG Energy Solution tarafından Ankara'da gerçekleştirilmesi planlanan batarya hücre üretimi yatırımından vazgeçildiği belirtildi.

Finans 10-11-23 21:07

SON DAKİKA | Hızla gelişen elektrikli araç piyasasına sahip olma yolundayız Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 2030'da Avrupa’nın batarya üretim üssü konumuna gelmekte kararlıyız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Otomotiv üretiminde dünya sıralamasında 5 yılda, 15. sıradan 13. sıraya yükselmiş olmamız, doğru istikamette ilerlediğimizi gösteriyor" dedi. "Türkiye olarak, Togg'un yollara çıkışının tetiklediği ilgiyle hızla gelişen bir elektrikli araç piyasasına sahip olma yolunda ilerliyoruz" diyen Erdoğan "Amacımız ülkemizi elektrikli araç ve batarya üretiminde dünyanın önde gelen oyuncularından bir haline getirmektir" dedi.

Haber 04-11-23 17:06

Musluk başlıklarını yenilemek isteyenler için en iyi musluk başlıkları

Ellerinizi yıkarken, bulaşıklarınızı kirden arındırırken ve çeşitli yiyecekleri temizlerken kullandığınız musluklar farklı başlık modelleriyle daha işlevsel hâle gelebilir. Kolay şekilde değiştirilebilen bu başlıklar farklı markalar tarafından özel tasarımlarla müşterilerin beğenisine sunulur. Piyasada yer alan en iyi musluk başlığı modelleri arasından seçim yapmak istiyorsanız sizin için derlediğimiz kaliteli ürünlere göz atabilirsiniz.

Haber 01-09-23 17:14

Cep telefonu tamir esnasında alev alev yandı! Panik anları güvenlik kamerasına yansıdı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bir telefon tamircisine getirilen cep telefonu, tamir esnasında batarya kısmından alev alıp küle döndü. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 18-08-23 16:35

iPhone 15 serisiyle ilgili çarpıcı iddia! Batarya kapasiteleri...

iPhone 15 serisiyle ilgili çeşitli iddialar gelmeye devam ediyor. Son bir iddia ise oldukça çarpıcı. O iddiaya göre iPhone 15 serisi genel olarak önemli ölçüde daha büyük bataryalara sahip olacak. Peki iPhone 15 modellerinin batarya kapasiteleri ne kadar olacak?

Haber 05-07-23 18:18

Tıkanmış lavaboları anında açan şaşırtıcı yöntem! Tek malzeme tıkalı gideri açıyor

Tıkanmış lavabolar hijyen eksikliğine neden olabiliyor. Özellikle banyoda musluk giderlerinin tıkanması istenmeyen sonuçlar doğuruyor. Tıkanmış lavaboları açmak için farklı yöntemler deneniyor. Güçlü kimyasallardan uzak durmak isteyenler tıkanmış lavaboları açmak için farklı çözümler arıyor. Bir temizlik uzmanı tıkanmış lavaboyu anında açan temizlik tüyosunu açıkladı.

Kadin 10-05-23 11:57

Togg'a yeni özellik geliyor! Togg CEO'su duyurdu, dünyada bir ilk

Türkiye'nin otomobili Togg yollara çıktı. Teslimatları devam eden Togg'da CEO M. Gürcan Karakaş, yeni bir uygulamayı açıkladı. Karakaş, "Şimdi de bu cüzdan içinde ilk kez akıllı cihaz pasaportu ile batarya pasaportunu oluşturuyoruz. Kullanıcılar bu pasaport sayesinde blok zincir üzerinden cihaz parçalarının değişimi, servis bilgileri, tedarik zincirindeki süreçler gibi her türlü bilgiye güvenilir ve kolay bir şekilde erişebilecek" dedi.

Finans 05-05-23 09:35

Ticari araç ÖTV muafiyeti ne zaman yapılacak? Ticari araçlarda ÖTV alınmayacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Ticari araçlar için ÖTV muafiyeti açıklaması yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Bursa Gemlik'teki Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün Temel Atma Töreni'nde yapılan açıklananın detayları merak konusu oldu. Peki, ticari araçlarda ÖTV alınmayacak mı? Ticari araç ÖTV muafiyeti ne zaman yapılacak?

Finans 25-04-23 09:08

Erdoğan'dan esnaflara müjde: Vergi ve ÖTV muafiyetinde kapsam genişliyor: 320 bin liradan 700 bin liraya yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesinde yaptığı açıklamada "Evlerde ürettikleri ürünleri internette satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz" dedi. Erdoğan ayrıca ticari aracını yenilemek isteyenler esnafın ÖTV'den muaf tutulacağını da açıkladı. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de taksi, dolmuş ve otobüs işletmecilerine sağlanacak ÖTV muafiyetinin detaylarını paylaştı.

Finans 24-04-23 14:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gemlik'e böyle geldi! Vatandaşlar Togg'un üzerine karanfil attı, polisler yanında koştu

SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni bugün gerçekleştirilecek. Törene gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın Gemlik ilçesine Togg aracıyla giriş yaptı. Vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunup Togg'un üzerine karanfiller attı. Polislerin ise aracın yanında koştuğu görüldü.

Haber 24-04-23 14:20

Togg ile birlikte Türkiye’de ilk olacak! T10X için dikkat çeken açıklama: Nisan ayı bitmeden…

Türkiye'nin ilk batarya fabrikası Bursa'da yapılıyor. Kampüs inşasına bugün başlanacak tesisin açılış töreni öncesi konuşan Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş bu ayın sonundan itibaren T10X teslimatlarına başlanacağını açıkladı. Karakaş, Togg 'a yönelik aşırı talep karşısında önümüzdeki yılın üretim kapasitesini arttırmaya çalıştıklarını söyledi.

Finans 24-04-23 13:50

Togg’da yeni hamle! Pazartesi günü başlayacak: Yerli otomobile batarya üretecek tesisin temeli atılıyor…

Togg ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Roa Temiz Enerji Depolama Teknolojileri'ni Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün inşaatına 24 Nisan Pazartesi günü başlanacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Finans 22-04-23 08:33

Hız, güvenlik, donanım… Hepsinden birer birer geçti! Togg’a seri üretim öncesi Avrupa onayı

Togg yollara çıkmadan önce, elektrikli araçların batarya ve araç güvenlik testleri, elektromanyetik uyumluluk testleri, araç menzil, fren, önden ve yandan çarpma, yaya koruma ve manevra gibi 41 teknik test ve kontrolden başarıyla geçti. TSE, Togg'un üretiminin uygunluğu kontrolleri ile Araç Tip Onay Belgelendirme sürecini de tamamladı. Türkiye'de sıfırdan üretilen bir otomobilin ilk kez alabildiği belgeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Finans 04-04-23 13:22

Onlar sayesinde faturalarda düşüş 'Enerji dedektifleri' diyorlar! Öğrenciler sınıfa girdikten sonra...

Samsun'un Atakum ilçesinde uygulanan "Enerji Dedektifleri Projesi" sayesinde okullarda tasarruf sağlandı. Projede, o günün nöbetçi öğrencileri, diğer öğrenciler sınıfa girdikten sonra koridorları ve lavaboları dolaşıp açık lamba ya da musluk varsa kapatıyor. Projeyle öğrencilere çevre bilinci aşılamayı ve tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, "Faturalara yansıdığını görüyoruz" dedi.

Finans 27-03-23 14:44

Samsun'da enerji dedektifleri okulların faturalarında düşüş sağladı

Atakum ilçesindeki ilkokullarda uygulanan "Enerji Dedektifleri Projesi" kapsamında nöbetçi öğrenciler, ders zili çalıp diğer öğrenciler sınıflarına girdikten sonra koridorları ve lavaboları dolaşıp açık lamba veya musluk varsa kapatıyor.

Yurthaber 27-03-23 14:27

Togg'da geri sayım başladı! Bu ay sonunda satışa çıkıyor, Togg böyle görüntülendi

Türkiye’nin yerli otomobili Togg'da geri sayım devam ediyor. Bu ay sonunda satışa çıkacak olan Togg'da yarın ön sipariş alımları başlıyor. T10X V1 RWD 314 kilometre menzilli versiyonu 953 bin lira fiyatla satılacak Togg'da test araçları Bursa yollarında görüntülendi. Togg T10X, hızlı şarj ile 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor.

Finans 15-03-23 13:43

Ülkede panik yarattı! Musluk suyundan bulaşan beyin yiyen amip bir kişinin ölümüne yol açtı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bir kişi beyin yiyen amip nedeniyle hayatını kaybetti. Musluk suyundan burnunu yıkadığı sırada vücuduna direkt olarak beyin yiyen amipe yakalanan hastanın kimliği açıklanmazken ölüm haberi ülkede büyük paniğe neden oldu.

Trend 03-03-23 09:52

Son dakika | Bir an bile unutmayalım diyerek uyardı! Bakan Koca'dan Hatay'da 'musluk suyu' açıklaması: Şebeke suyu sadece...

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan deprem bölgesinde su tüketimiyle ilgili kritik bir uyarı geldi. Kentteki can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi veren Bakan Koca, "Musluk, yani şebeke suyu ancak temizlik için kullanılabilir. Bu uyarıyı bir an bile unutmamalıyız" dedi ve musluk suyunun içilebileceği tarih için Hatay Valiliğinden gelecek açıklamayı işaret etti.

Haber 22-02-23 12:59

Koç, batarya hücresi üretimi için Ford ve LG ile anlaştı

Koç Holding batarya hücresi üretimi için Ford Motor Company ve LG Energy Solution ile anlaşma imzaladı.

Finans 22-02-23 07:48

İçtiği suyun temizliğinden emin olmak isteyenler için en iyi su arıtma cihazı tavsiyeleri 2023

Temiz ve sağlıklı içme suyuna ulaşmak için kullanabileceğimiz su arıtma cihazları, şebeke suyunda yer alan bakterileri, virüsleri ve hastalığa sebep olabilecek kum, toprak gibi maddeleri sudan ayrıştırıyor. Bu özellikleri sayesinde birçok kişinin tercihi olan su arıtma cihazlarının kullanımı günden güne artıyor. Musluk suyunu içme suyuna çeviren en iyi su arıtma cihazlarını araştırdık ve sizler için listeledik.

Haber 21-02-23 17:27

Sağlık Bakanı Koca'dan deprem bölgesinde 'şebeke suyu' açıklaması: Duyuruya kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edin

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 11 ildeki gelişmeler yakından takip edilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli bir açıklama geldi. Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine kurulan sahra hastanesinde konuşan Koca, deprem bölgesinde şebeke suyu kullanımına ilişkin, "Valilik ya da kaymakamlıkların 'musluk suyu içilebilir' duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir." dedi. Koca ayrıca bölgede bulaşıcı hastalık saptanmadığını duyurdu.

Haber 19-02-23 18:35

Apartmandaki 9 daireye birden hırsız girdi! Ne buldularsa götürmüşler, kombi, batarya, tencere...

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 4 katlı bir apartmana giren hırsızlar 9 dairede birden soygun yaptı. Yazlık olarak kullanılan binada dairelerin kombi, banyo ve mutfak bataryaları bile çalındı. Eve geldiklerinde büyük şok yaşadıklarını belirten bir apartman sakini "Ne buldularsa götürmüşler" dedi.

Haber 31-01-23 00:05

iPhone 15 için çarpıcı iddia! Pil ömrü...

iPhone 15'in eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Apple'ın yeni iPhone serisinde A17 çipe yer vereceği düşünülüyor. Ancak bu konuda dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. iPhone 15'te kullanılması beklenen A17'nin (veya A17 Bionic) güçten çok pil ömrüne odaklanabileceği iddia edildi. Bu iddianın doğru çıkması durumunda, iPhone 15'in daha iyi bir batarya performansı sunması muhtemel görülüyor.

Haber 29-12-22 18:25

Çıkarılabilir bataryaları özlediniz mi? Çünkü geri gelebilirler!

Bir dönem en yeni akıllı telefonların çoğu çıkarılabilir batarya ile geliyordu. Ancak artık çoğu akıllı telefonun bataryası çıkarılamıyor. Çıkarılabilir bataryaları özleyenler de yok değil. Avrupa Birliği ise son dönemde akıllı telefon endüstrisine yönelik önemli çalışmalarla adından söz ettiriyor. AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdikten sonra bu duruma da el atacak gibi görünüyor.

Haber 21-12-22 18:34

Kayseri'de 5 camiden hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı

Kayseri'nin Talas ilçesinde 5 camiye ait lavaboların musluk ve alüminyum kapılarını çalan 2 zanlı tutuklandı.

Yurthaber 08-12-22 07:16

Kayseri'de camilere dadanmışlardı! Yakalandılar

Kayseri'nin Talas ilçesinde 5 farklı camiden musluk ve alüminyum kapı çalan 2 kişi, polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlılar, sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Haber 07-12-22 23:04

İSKİ'den İstanbullulara su tasarrufu uyarısı: Vanaları biraz kısın

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kentte kısa vadede susuzluk problemi yaşanmasının öngörülmediğini ancak barajların doluluk oranı ne olursa olsun küresel iklim değişikliğinin etkilerinden korunabilmek adına su tasarrufunda bulunmak gerektiğini bildirdi. Açıklamada, "Musluklarınızın altında bulunan vanaları bir miktar kısın veya musluk başlıklarınıza perlatör takın. Akan su da yüzde 50 tasarruf sağlayın" denildi.

Haber 31-10-22 16:15

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'tan 20 milyar liralık yatırım açıklaması:

"İki gün önce Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla İzmir, Adana, Sakarya ve Kocaeli'de devasa sanayi yatırımlarının startını verdik. Bu kararlarla fotovoltaik güneş paneli, şarj edilebilir hibrit otomobil ve batarya, bulaşık makinesi kapsülü ile maleik anhidrit üretimini kapsayan yaklaşık 20 milyar liralık yatırım yapılacak" - "Milli Teknoloji Hamlesi'ni tahkim edecek 20 milyar liralık bu büyük yatırım hamlesini önemsiyoruz, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun"

Yurthaber 17-10-22 15:16

Musluk eş anlamlısı nedir? Musluk kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türk kültürü yüzyıllar boyunca farklı uygarlıklarla etkileşim hâlinde olmuştur. Özellikle coğrafi konumu, dini inanış ve edebiyatın da etkileriyle dilimize Arapça ve Farsça kökenli birçok sözcük geçmiştir. Yabancı kökenli bu sözcüklerin Türkçe eş anlamlıları bulunabilir. Bu kelimeler birbirleri yerine kullanılabilir. Eş anlamlılık, yazılışları farklı kelimelerin aynı anlama gelmesi durumudur. Türkçede eş anlamlısı bulunan Arapça kökenli sözcüklerden biri de musluktur.

Egitim 14-10-22 09:31

Cami bahçesinde önce dua etti, sonra muslukları çaldı! Şaşkına çeviren anlar kamerada

Bursa’da şaşkına çeviren bir hırsızlık olayı yaşandı. Camilere dadanan sabıkalı hırsızlar öncesinde camilerin avlularında bulunan yatırlara dua etti, daha sonra camilerden musluk ve elektrik kablolarını çaldı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarına anbean yansıdı. İşte olayın detayları...

Haber 07-10-22 11:25

Milli savunma, ASPİLSAN Enerjinin ürettiği 21 milyon pil ve batarya ile güçleniyor

Türk savunma sanayisinin önemli aktörlerinden ASPİLSAN Enerji, yaklaşık 1,5 milyar lira yatırımla kurduğu lityum iyon pil tesisinde seri üretimle TSK'nın enerji ihtiyacını karşılıyor - ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy: - "Fabrika yılda 21 milyon pil üretmek üzere kuruldu. Yakın zamanda yatırımlarımızla bu kapasitemizi artıracağız. Yine önümüzdeki dönemde değişik yapıda pilleri üretmek suretiyle ülkemizin savunmadaki ihtiyacını karşılıyor olacağız"

Yurthaber 07-10-22 11:14

Bursa'da tarihi camilerden musluk ve kablo çalan 2 zanlıdan biri tutuklandı

Şüphelilerden biri, cami haziresindeki mezarların yanında dolaşırken güvenlik kamerasınca görüntülendi

Yurthaber 07-10-22 10:04

Konya'da cami ve evlerden musluk çalan şüpheli yakalandı

Konya'da cami ve evlerden musluk çalan şüpheli yakalandı

Yurthaber 03-10-22 13:23

Mobil onarım ekibinden Muş'taki okullara 4 yılda 3 bin ziyaret

Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç: - "2018 yılından bu yana her yıl yaklaşık 2 milyon lira bütçeye katkı sağladık. Ekibimiz, okullarımızın kırılan kapı, pencere, ampul, musluk buna benzer tadilatlarını yapıyor"

Yurthaber 30-09-22 11:24

Bilgisayar batarya modeli öğrenme işlemi adımları: Batarya modeli, özellikleri ve ömrü nasıl öğrenilir?

Bilgisayarın sürekli kullanılmasından dolayı batarya ömrü bitebilir. Bilgisayarın işlevsel bir şekilde kullanılmasını mümkün kılmak içinse bataryanın sorunsuz çalışması önemlidir. Bu sebeple biten bataryanın değiştirilmesi gerekir. Ancak bu noktada da bilgisayara uyumlu bataryayı almak önemlidir. Bunun için bataryanın modelini öğrenmek gerekir. Bilgisayarın batarya modeli nasıl öğrenilir?

Haber 26-09-22 21:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış töreninde konuştu: (2)

"Çeşitli bakanlıklarımız, kurumlarımız, belediyelerimiz tarafından şehrimize kazandırılan toplam yatırım bedeli yaklaşık 4 milyar lirayı bulan 203 projenin toplu açılışını gerçekleştireceğiz" - "Ulaştırmada, görünce hayran olacaksınız, 60 kilometrelik Kaynarca-Karasu yolunun inşası biten 49 kilometrelik kısmını bugün açıyoruz. Kalan kısmı da en kısa sürede tamamlıyoruz" - "Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla bugüne kadar 7 bin 362 konutu tamamladık, 1139 konutun inşası devam ediyor. Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Sakarya'da 900 bin metrekare büyüklüğe sahip 7 farklı alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz" - "Bay Kemal, sen bu tür açılışlardan anlar mısın? Söyleyeyim size anlar. Ne anlar? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yla beraber musluk açıp kapamaktan anlar. Başka bir şey yok"

Yurthaber 24-09-22 19:13

Bu ülkelere gittiğinizde musluk suyu içebilirsiniz! Bir de suya para vermeyin

Seyahat etmeden önce mutlaka o ülke hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Gittiğiniz yerin kültürünü, gelenek ve göreneklerine dair önceden araştırma yapmak olası yanlış davranışları önleyebilmek açısından önemlidir. Aynı zamanda yurtdışı seyahatlerinde maddi masrafları azaltabilecek yöntemler seçmek paranızı ilgi alanlarınıza doğrultusunda kullanmanıza yardımcı olur.

Trend 17-09-22 17:33

iPhone 14'lerin batarya kapasiteleri ortaya çıktı! En büyüğü Pro Max'tedir diyenlere büyük sürpriz var

Yeni iPhone 14 serisinin batarya kapasitelerine dair önemli bir bilgi elde edildi. Apple, yeni iPhone 14 serisini tanıtırken bu bilgiyi açıklamadı ancak Çin'deki bir veri tabanından alınan bilgilerle yeni iPhone'ların batarya kapasiteleri belli oldu. Buna göre, en büyük batarya iPhone 14 Pro Max'te bulunmuyor. Böylece "En büyük batarya iPhone 14 Pro Max'tedir" diyenleri büyük bir sürpriz karşılıyor.

Haber 12-09-22 10:49

Toyota'dan batarya üretimine 5,6 milyar dolarlık yatırım

Japonya’da 3,1 milyar dolar civarında yeni yatırım yapacak olan Toyota, Amerika’da ise 2,5 milyar dolar yatırımla otomotiv batarya üretimini artıracak

Yurthaber 09-09-22 16:32

Görsel tasarım ödülü alan elektrikli araç Aparslan TEKNOFEST KARADENİZ'de

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Şinasi Ergün: - "Aracımızda bataryamız, batarya paketlememiz, şarj aletimiz, araç kontrol sistemimiz, dokunmatik panel ve yazılımı tamamen bize ait" - "Artık elimizde bir oluşum var, içine binip test edebiliyoruz. Bu ödülle bütün takımın enerjisi, motivasyonu iki katına çıktı"

Yurthaber 04-09-22 11:07

Hidrojen batarya ile araçlar 5 dakikalık şarjla 600 kilometre yol katedebilecek

Yıllarca süren çalışmanın ardından hidrojen bataryalarda en kritik ürün olan ve yurt dışından metrekaresi 3 bin dolara alınan membran, bor ve perlit kullanılarak muadillerinden 6 kat verimli şekilde 400 dolara mal edildi - Hidrojen bataryayı geliştiren Hydroborpem firmasının ortaklarından Erhan Demircioğlu: - "Türkiye'deki ihtiyacı karşılayabildiğimiz gibi yurt dışından da talep almaya başladık. Dolayısıyla sadece ülkemiz için değil, globalde de enerji ve otomotiv sektöründe ihtiyaçları karşılayabilecek konuma geldik"

Yurthaber 02-09-22 11:37

Musluk suyundan uzak durun önerisi! ABD'de temiz su krizi: Duş alırken ağzınızı kapatın

Amerikan CNN kanalının bölgeden derlediği bilgilere göre, Mississippi'nin başkenti Jackson'da su arıtma tesislerinde giderilemeyen arıza sonucu, birçok bölgeye su verilemediği, kesinti yaşanmayan bölgelerde ise musluklardan akan suyun kahverengiye döndüğü, halkın suyu kaynatarak kullandığı belirtildi.

Haber 02-09-22 07:07

Kastamonu'da evlerden musluk çalan çocuklar yakalandı

Kastamonu'da evlerden musluk çalan çocuklar yakalandı

Yurthaber 29-08-22 22:19

Kılıçdaroğlu'nun bakanlık açıklamasına Bakan Kurum'dan tepki! Her şey değişir, CHP değişmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ilgili açıklaması gündem yaratırken Bakan Murat Kurum'dan tepki geldi. "Her şey değişir, CHP değişmez" diyen Bakan Kurum, "Bunu, tarihe musluk, ibrik ve heykellerle geçecek olan sözde çevreci CHP'den duyduğumuza şaşırdık mı? Tabii ki hayır" ifadelerini kullandı.

Haber 28-08-22 17:29

Peugeot, elektrikli modellerinin üretim sürecini açıkladı

Eğitimli teknisyenlerin her 50 kWsa kapasiteli batarya ünitesini (önceden monte edilen hücreler ve bileşenler) monte etmesi yaklaşık 60 dakika sürüyor

Yurthaber 25-08-22 17:08