Bakici Nereden Bulunur Haberleri

Uzman isim 'Astımı ve şiddetini etkiliyor' diyerek açıkladı! Hava kalitesine dikkat

Hem çocuklarda hem yetişkinlerde artan astım hastalığına dikkat çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu “Astım belirtileri arasında nefes darlığı, hırıltılı solunum ve öksürük bulunur. Küresel ısınmaya bağlı ortaya çıkan iklim değişiklikleri, hava kirliliği, işlenmiş ve paketli gıda tüketimin artması, alerjenlere sık maruz kalma, deterjan gibi kimyasal maddelerin yaygın kullanımı gibi çevresel faktörler, astım dahil alerjik reaksiyonların görülme sıklığını ve şiddetini artırdığı bilinmekte” dedi.

Haber 2024-05-06 12:25:02

D vitamini nelerde var? D vitamini hangi besinlerde bulunur? D vitamini içeren besinler

D vitamini vücudumuzun sağlığı için oldukça önemli bir role sahip olan yağda çözünen bir vitamin ve hormondur. Adını, vücudumuzda güneş ışığına maruz kaldığımızda cildimizde sentezlenmesinden alır. Ancak D vitamini sadece kemik sağlığını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda bağışıklık sistemi fonksiyonlarından kalp sağlığına kadar birçok alanda kritik bir rol oynar. Peki, D vitamini nelerde var?

Haber 2024-04-30 21:01:07

Kriz nasıl yazılır? Kriz mi kıriz mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelimeler arasında yabancı dillerden gelen Türkçeleşmiş kelimeler de bulunur. Yabancı kökenli kelimelerden biri olan kriz sözcüğü, Türkçede sıklıkla kullanılan bir sözcüktür. Kriz gibi yabancı kökenli olması nedeniyle hatalı ifade edilen çok fazla kelime mevcuttur. Peki, kriz nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2024-04-30 20:14:31

Kriter nasıl yazılır? Kriter mi kırıter mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelimeler arasında yabancı dillerden gelen Türkçeleşmiş kelimeler de bulunur. Yabancı kökenli kelimelerden biri olan kriter sözcüğü, Türkçede sıklıkla kullanılan bir sözcüktür. Kriter gibi yabancı kökenli olması nedeniyle hatalı ifade edilen çok fazla kelime mevcuttur. Peki, kriter nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 2024-04-30 20:13:26

Diğer Haber Etiketleri

astım hava D vitamini kriz nasıl yazılır tdk kriter İyi Yaşam yaşam hayat ilk kez sütlaç tarifi sütlaç sütlaç nasıl yapılır istinaf mahkemesi istinaf nedir temyiz nedir temyiz mahkemesi nedir babalık izni izin ihbar ihbarname nedir mantar kuzugöbeği kuzugöbeği mantarı Sakarya anne benzin ekran kartı nvidia ekran kartı amd ekran kartı Ömer Çelik ak parti anakart e devlet şifresi alma e devlet şifresi nasıl alınır e devlet şifresi nereden alınır emeklilik sorgulama emeklilik başvuru sorgulama emeklilik emeklilik başvuru takip emeklilik başvurusu emeklilik başvurusu nasıl yapılır emeklilik durumu emeklilik evrak takibi emeklilik şartları emeklilik takibi emeklilik takip ptt gönderi ptt gönderi sorgula ptt kargo ptt kargo sorgulama ptt a ş gönderi takip Beyanname trafik cezası trafik cezası sorgulama trafik cezası sorgulama egm trafik cezası sorgulama plakadan e devlet trafik cezası sorgulama egm trafik cezası sorgulama izmirim kart izmirim kart bakiye izmirim kart bakiye sorgulama Instagram instagram giriş mazbata Belediye başkanı YSK seçimler hazine ve maliye bakanı Mehmet Şimşek kira gelir vergisi beyannamesi AZ iyet ligden düşme sezon süper li Süper Lig Bursaspor de ligde Giresunspor eo Sebze ingiliz kahvaltı kulaklı kulaklık kablosuz kulaklık kablolu Samsung geçici kimlik belgesi geçici kimlik belgesi nasıl alınır Seçim 2024 seçim evlilik kredisi sosyal medya 11 ayın sultanı ne demek Ramazan aşlama ne yenir yiyecekler sahurda ne yenir tok tutan yiyecekler Ramazan menüsü Recep Tayyip Erdoğan gıda zehirlenmesi seçmen kağıdı seçim sonuçları ocak temizlik iftara kaç saat kaldı iftara ne kadar iftara ne kadar kaldı melek pilavı melek pilavı tarifi kestane balı faydaları nelerdir abdigör abdigör köfte tarif tarifi abdigör kebabı Davulcu gelenek havuçlu tarçınlı kolay tatlı tarifi az malzemeli revani revani nasıl yapılır revani nasıl yapılır tarifi revani tarifi revani tarifi kolay revani tatlısı revani tatlısı tarifi revani tatlısı tarifi kolay revani yapımı tarifi revaninin yapılışı kadayıf kadayıf tatlı aile şartlar fitre fitre kimler verir fitre kimlere düşer fitre kimlere verilmez kimler fitre verir

Senin gizli gücün ne?

Hayatımızın her anında gizli güçlerimiz bulunur. Peki, senin gizli gücün hangisi?

Kadin 29-04-24 23:33

Hayatını iyileştirmeye nereden başlamalısın?

Hayatımızın her döneminde bazen biraz rehberliğe, bazen de kendi iç sesimizi dinlemeye ihtiyaç duyabiliriz. Peki, sen hayatını iyileştirmek için nereden başlamalısın?

Kadin 29-04-24 17:45

İlk kez nasıl yazılır? İlk kez ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcük sayısı bakımından oldukça çeşitli olan Türkçede en fazla imla yanlışı yapılan sözcük grupları arasında birleşik kelimeler bulunur. Birleşik kelimeler iki farklı sözcükten meydana gelen ve yeni bir anlam oluşturan kelimeler grubuna girdiğinden, bu kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapılmaktadır. İlk kez sözcüğü de birleşik sözcükler grubunda yer alan yazı dilinde sıklıkla yanlış ifade edilen sözcüklerden biridir. Peki, ilk kez nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:56

Hazırcevap nasıl yazılır? Hazırcevap ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan sözcük sayısı nedeniyle dilimiz ifade biçimi en geniş dillerden biridir. Fakat pek çok dil kuralı mevcut olduğundan bazılarının yazımında yanlışlar yapılabilmektedir. Kurallarına göre türlere ayrılan kelimeler bulunur. Bunlar arasında sıklıkla hatalı yazılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Doğru dil kullanımına dikkat eden bireyler, hazırcevap gibi kelimelerin doğru yazım şeklini sorgulamaktadır. Peki, hazırcevap nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:39

Sütlaç tarifi: Sütlaç nasıl yapılır?

Türk mutfağı ile özdeşleşmiş olan tatlılar arasında hem şerbetli hem de sütlü tatlılar vardır. Sütlü tatlıların başında pirinç ile yapılan sütlaç yer alır. Tencerede ya da fırında yapılabilen sütlaç, ünlü lokantaların menülerinde de bulunur. Ancak isterseniz aşağıdaki sütlaç tarifimizi uygulayarak siz de bu lezzetli tatlıyı evde kendiniz yapabilirsiniz.

Yemek 25-04-24 19:00

İstinaf nedir, ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf farkı

Hukuk dilinde kullanılan çeşitli terimler ve kavramlar bulunur. Herhangi bir suç ile mahkemesi görülen kişi için işlediği suç doğrultusunda mahkeme tarafından verilen ilk kararın denetlenmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda kurulan denetleme mahkemeleri alınan ilk kararı denetler ve yeniden değerlendirir. Peki, istinaf nedir ve ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf arasındaki farklar neler?

Haber 23-04-24 22:40

Babalık izni nedir, ne zaman başlar? Babalık izni kaç gün?

Çalışan kişilerin kanunlarla verilmiş çeşitli hakları bulunur. Bu haklar kişilerin özel durumlarına, çalıştıkları iş alanına, iş tanımlarına, kamu kuruluşunda ya da özel sektörde çalışıyor olmalarına göre değişiklik gösterebilir. Kişilerin primlerinin hangi sigorta türüne göre ödendiği de sahip oldukları hakların uygulanma biçimleri açısından önemlidir.

Haber 22-04-24 20:09

İhbarname nedir, neden ve nasıl çekilir? İhbarname örneği

Hukuki karşılığı bulunan ve hukukun neredeyse her alanında geçerliliği olan çeşitli belgeler ve işlemler bulunur. Bunlardan ikisi ihbarname ve ihtarnamedir. Birbiriyle çokça karıştırılan bu 2 belge arasında küçük farklar bulunur.

Haber 20-04-24 23:36

Ormandan topladılar, pazarda sattılar: Kilo fiyatı yarım altınla yarışıyor! 1 tanesi 1 kilo et kadar proteinli

Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarı satışa sunuldu. Faydaları saymakla bitmeyen Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500-2000 TL, kurutulmuşu ise 8 bin ila 10 bin TL arasında satıldı. Kuzugöbeği (Morchella esculenta), Morchellaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur, özellikle orman yangınlarında sonra sıkça rastlanır.

Kadin 20-04-24 10:43

Yer: Sakarya... Annesinden para istedi, vermeyince benzin döktü yaktı

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı.

Haber 20-04-24 08:47

Ekran kartı resetleme: Ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetlemek FPS artırır mı?

Ekran kartı, bilgisayar kullanımındaki en önemli unsurlardan biridir. Ekran kartıyla ilgili yapılacak işlemler de bu kapsamda merak edilenler arasındadır. Ekran kartı sıfırlama işlemi kısaca ekran kartının kapatılıp tekrar açılmasıdır. Ekran kartı resetleme işleminin ise kolay bir yolu bulunur. Peki, ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetleme ne işe yarar?

Haber 18-04-24 23:25

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'kabine değişikliği' sorusuna yanıt: Cumhurbaşkanımız uygun gördüğünde bir tasarrufta bulunur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik bir gazetecinin kabine değişikliği ile ilgili sorusu üzerine ise "MYK'da, Bakanlar Kurulu'nda değişim olacaksa bu sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir kuşkusuz. Cumhurbaşkanımız uygun gördüğünde bir tasarrufta bulunur" yanıtını verdi.

Haber 17-04-24 18:32

Anakart modeli öğrenme: PC anakart modeli nasıl öğrenilir?

Bilgisayarlar birçok farklı görevi olan çeşitli parçalardan oluşurlar. Bunlardan biri de bilgisayarın en öncelikli parçası ve merkezi kabul edilen, baskılı devre kartı olarak da bilinen anakarttır. Eğer sonradan anakart alınacaksa ya da var olan değiştirilecekse anakart alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur.

Haber 16-04-24 23:06

e-Devlet şifresi alma: e-Devlet şifresi nasıl, nereden alınır?

Devlet aracılığı ile sunulan hizmetlere internet ortamında erişim sağlama imkânı tanıyan sistem e-Devlet Kapısı olarak bilinmektedir. Pek çok kişi kamu ile ilgili işlerini bu sistem üzerinden hızlı bir biçimde gerçekleştirmektedir. Bu sisteme giriş yapılabilmesi için öncelikli olarak şifre sahibi olunması gerekmektedir. Şifre olmadan bu platforma giriş yapılması ve hizmetlerden yararlanılması mümkün değildir. Peki, e-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?

Haber 13-04-24 18:50

Emeklilik sorgulama: emeklilik başvuru sorgulama nasıl yapılır, emeklilik başvurusu nasıl sorgulanır? E-devlet emeklilik sorgulama

Emeklilik, bir kişinin çalışma hayatı boyunca biriktirdiği sosyal güvenlik primleri veya özel birikimleri sayesinde, belirli bir yaşa veya çalışma süresine ulaştığında belirli bir gelir almaya hak kazanmasıdır. Emekliliğin başvuru süreci ve başvuru sonrasında da başvuru sorgulama süreçleri bulunur. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun takibinde olan emeklilik süreçleri çeşitli yollardan takip edilebilir ve sorgulanabilir.

Finans 10-04-24 11:55

PTT gönderi sorgulama: PTT gönderi sorgulama işlemi nasıl yapılır, PTT gönderisi nasıl sorgulanır?

Bir kargoyu takip edebilmek için birçok yol bulunur. PTT ile gönderilen bir gönderinin takibi de internet üzerinden, dijital ortamda hem de çok kısa süre içinde kolayca yapılabilmektedir.

Haber 09-04-24 13:09

Beyanname sorgulama: Beyanname sorgulama nasıl ve nereden yapılır? e-Devlet beyanname sorgulama

Resmî bir işlem için ilgili ve yetkili kurum ya da kuruluşlara bildirge verilir. Bu bildirgeler beyanname olarak isimlendirilir. Beyanname, devlet dairelerindeki işlemler esnasında takip ve kontrollerin yapılabilmesini sağlayan bir belge türüdür. Peki, beyanname sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Haber 07-04-24 21:23

Trafik cezası sorgulama: Trafik cezası nasıl sorgulanır? E-Devlet trafik cezası sorgulama

Trafik cezaları araç kullanan kişilerin ya da araç sahiplerinin, kanunlar doğrultusunda belirlenmiş olan trafik kurallarını ihlal etmeleri sonucunda kesilen cezalardır. Bu cezaları taksitli, peşin, internet üzerinden olmak üzere farklı firmalar ve anlaşmalı bankalar üzerinden ödeme yöntemleri bulunur.

Haber 07-04-24 19:34

İzmirim kart bakiye sorgulama: İzmirim kart bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İzmir'de toplu taşımada kullanılan bir tür akıllı kart olan İzmirim kart, kentte toplu taşıma kullanan kişiler tarafından en sık tercih edilen ve kullanıcılarına bazı avantajlar sağlayan bir karttır. Kolayca temin edilebildiği gibi kendi içinde farklı sınıflandırmaları ve indirimleri de bulunur.

Haber 07-04-24 18:45

Instagram giriş hareketleri nedir, nereden bakılır? Instagram giriş hareketleri nasıl gizlenir? Instagram giriş hareketleri konum kapatma ve silme

Günümüzde sosyal medya platformları yoğun ilgi görmektedir. Bilhassa en çok kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformları arasında Instagram bulunmaktadır. Instagram, kullanıcı güvenliği için başka birinin hesaba giriş yapamaması için pek çok farklı güvenlik olanağı sunar. Instagram hesaplarına istenmeyen kişilerin girmemesi için alınan bu önlemler, hesabın güvenliği için son derece önemlidir. Bu güvenlik araçlarından biri de giriş hareketleridir.

Haber 07-04-24 18:05

Mazbatayı kim verir? Mazbata kimlere, ne zaman verilir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seçimlerle görev yapacak yöneticileri seçer. Yüksek Seçim Kurulu da en fazla oyu alarak seçimi kazanan adaya veya adaylara mazbatalarını verir. Genel veya yerel seçimde seçim sonuçlarını ve seçilen yöneticinin veya başkanların göreve başlamalarını ifade eden mazbata, seçim sürenin en çok araştırılan konuları arasında bulunur.

Haber 07-04-24 17:37

Bakan da uyarmıştı, son gün yarın, 'Sonra öderim' diyenlere kötü haber: Yaptırımlar yolda!

Tapu sahipleri ilgilendiren gün geldi çattı. 2023 yılı kira gelir beyannamesinin verilmesinde son gün 5 Nisan! Peki kimler beyanname verecek, beyanname nereden doldurulacak, istisna bedeli ne kadar ve kimler yararlanabilecek? İşte kira beyannamesine dair merak edilenler...

Finans 04-04-24 11:05

Bursaspor'son son hali içler acısı! Nereden nereye...

Normal sezon heyecanında son 5 haftaya girilen TFF 2. Lig'de mücadele eden 2009-2010 Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un hafta sonu oynanacak müsabakalardan sonra lige veda etmesi kesinleşebilir.

Spor 04-04-24 10:57

Nereden nereye... Giresunspor, 7 puanla küme düştü!

Trendyol 1. Lig’de 2023-2024 sezonunda küme düşen ilk takım Giresunspor oldu.

Spor 03-04-24 23:29

İngilizlerin kahvaltısındaki şaşırtıcı kilo verme sırrı! Fasulye o işe yarıyormuş... 8 haftada 6 kilo verdiler, bazıları daha da fazla zayıfladı

Tüm dünyada meşhur olan İngiliz kahvaltısı ürün çeşitliliğiyle dikkat çeker. Kahvaltıda kızarmış ekmekten fasulyeye, sosisten reçele kadar çok sayıda farklı ürün bir arada bulunur. İngilizlerin dikkat çeken bu kahvaltısındaki bir detayın kilo vermeye yardımcı olduğu ortaya çıktı. O sır; fasulye ve dirençli nişastada saklı! İşte yapılan araştırmada gönüllülerin 8 haftada 6 kilo vermesini sağlayan o zayıflama sırrı ile ilgili detaylar...

Kadin 03-04-24 10:29

Kulaklarınıza bayram yaşatması garanti olan Samsung'un en iyi kulaklıkları

Kulaklıklar gün içinde eğlenceli zaman geçirmeyi sağlayan, vazgeçilmez yardımcı aksesuarlardandır. Teknolojinin de etkisiyle gelişmiş özelliklere sahip pek çok kulaklık modeli bulunur. Her zevke hitap eden ve farklı kullanım alışkanlıklarına uyum sağlayan Samsung'un en çok tercih edilen kulaklık modellerini sizin için derledik. Size kaliteli bir dinleme deneyimi yaşatacak ve kulağınızdan çıkarmak istemeyeceğiniz kulaklıklarla tanışma vakti!

Haber 01-04-24 18:13

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi? Geçici kimlik belgesi nereden alınır?

18 yaşını dolduran ve seçmen kütüğünde kaydı olan her Türk vatandaşı oy kullanabilir. Seçim günü oy verme hakkına sahip her bireyin bu hakkı kullanması hem vatandaşlık sorumluluğu hem görevidir. Oy kullanımı esnasında bireylerin yanlarında bulundurması gereken kimlik belgesi gibi bazı önemli ve resmî belgeler de mevcuttur. Peki geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi, geçici kimlik belgesi nereden alınır?

Haber 31-03-24 05:34

Evlilik kredisi nedir, şartları nelerdir? 150 bin TL evlilik kredisi başvurusu nereden yapılır?

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi yardımının belli başlı koşulları karşılayan kişilere yapılacağı bilinir. 15 Şubat 2024 itibarıyla başvurulabilen devlet destekli evlilik kredisinin miktarı 150.000 TL olarak belirlenmiştir. Bu krediye başvurmak isteyen kişilerin ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma gibi temel şartları karşılamaları gerekir. Evlilik kredisinin diğer başvuru şartlarının detaylı bir şekilde sıralanması ise sürecin olumlu bir şekilde tamamlanması bakımından önemlidir.

Finans 26-03-24 19:37

Vücudundaki her bir noktayı ayrı kütletiyor! Sesin nereden geldiğini anlayamayacaksınız... Mükemmel bir yetenek

Sosyal medyada 'Cracks with Katie' notuyla paylaşılan bir video kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Görüntülerde bir kadın kameranın karşısına geçerek vücudundaki çeşitli noktaları kütletmeye başladı. O anlar yorum yağmuruna tutuldu.

Trend 22-03-24 07:37

Neden on bir ayın sultanı denir? 11 ayın sultanı ne demek? Ramazan ayının on bir ayın sultanı olmasının sebebi nedir?

Ramazan ayının İslam dininde büyük bir manevi değeri ve diğer aylar arasında seçkin bir konumu bulunur. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içerisinde yer alır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden biri olan oruç da bu ayda icra edilir. Peki neden 11 ayın sultanı denir?

Haber 21-03-24 23:13

Sahurda ne yenir, ne yenmez? Sahurda en çok ne tok tutar? Sahurda tok tutan yiyecekler

İftar saatine kadar tok tutup, susatmayacak ve mideye rahatsızlık vermeyecek besinleri merak eden vatandaşlar sahurda ne yenir, ne yenmez sorularının cevabını arar. Ramazan ayında doğru ve yeterli tüketimin sağlık açısından oldukça büyük bir önemi bulunur. Bu nedenle hem iftar hem de sahur menüsüne dikkat edilmelidir. Sahur oruç için en önemli öğünlerden biridir. Sahurda tüketilen besinlerin uzun süre tok tutmasına önem verilir. Peki sahurda ne yenir?

Yemek 21-03-24 23:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Paranın nereden geldiği nereye gittiği de belli değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde açıklamalar yaptı. CHP'ye para sayma görüntüleriyle ilgili tepki gösteren Erdoğan, "Deste deste paraları çantalarla valizlerle taşıyorlar. Basit bir işlem için neden bu kadar zahmete girdiklerini bir türlü açıklayamadılar. Paranın nereden geldiği nereye gittiği de belli değil. Kendisi hesap uzmanı olan Bay Kemal bunları çok rahat izah edebilirdi. Ama skandalın başından beri sesi soluğu çıkmadı" dedi.

Haber 21-03-24 17:35

Listeria hastalığı nedir, insana nasıl ve nereden bulaşır? Listeria belirtileri ve tedavisi

Listeria enfeksiyonu genellikle hafif grip benzeri semptomlarla başlar, ancak bazı durumlarda ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Hastalığın belirtileri arasında ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal bulunabilir. Semptomlar genellikle enfekte gıdaların tüketiminden sonra birkaç gün içinde başlar, ancak bazen enfeksiyon belirtisiz kalabilir veya semptomlar daha uzun sürebilir.

Haber 21-03-24 13:06

Seçmen kâğıdı nereden alınır? Seçmen kâğıdı sorgulama işlemi nasıl yapılır? e-Devlet seçmen kâğıdı sorgulama

Seçmen kâğıdı, seçim dönemlerinde insanların nerede oy kullanacaklarını gösteren bir belgedir. Seçmen kâğıdı, seçmenlerin seçmen kütüğü kaydına göre belirlenmekte ve ikamet adreslerine ilçe seçim kurulları vasıtasıyla dağıtılmaktadır. Bireylerin nerede ve hangi sandıkta oy kullanacakları bilgisi ise Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmaktadır.

Haber 19-03-24 18:51

Seçim sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Seçim sonuçlarına nereden bakılır?

Ülkemizdeki seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve seçmen kütüğünde kaydı olan herkesin oy kullanma hakkı vardır. Seçim zamanı kişiler seçmen kâğıtlarında yer alan yerlere giderek oy hakkını kullanmakta ve oy verme süresi bitince de sonuçların açıklanmasını beklemektedir. Peki, seçim sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir?

Haber 18-03-24 18:56

Daha ucuz ve etkili bir yöntem zor bulunur! Bu karışım ocağı pırıl pırıl yapıyor... 'İnatçı lekeleri zahmetsizce kaldırıyor' Temizliyor, parlatıyor ve hiç çizmiyor

Mutfakta yapılan temizliğin en zor aşamalarından bir tanesi de ocak temizliği. Özellikle kurumuş ve uzun süredir kalmış olan lekelerin, yapış yapış yağların temizlenmesi bazıları için adeta kabusa dönüşebiliyor. Ancak bir uzman, uzun uğraşlar vermek yerine çok basit ve ucuz bir yöntemle ocak temizliği yapılabileceğini paylaştı. Üstelik hazırlayacağınız temizlik karışımını evinizdeki ürünlerle dahi yapabilirsiniz. Bu karışımı kullandığınızda ocağınız tertemiz bir hale gelebilir ve parlayabilir.

Kadin 15-03-24 11:52

İftara ne kadar kaldığı nasıl ve nereden öğrenilir?

Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denilmektedir. Ramazan ayının gelişi, imsakiyelerin de evlerde yerini alması anlamına gelir. Oruç tutan Müslümanlar için mutlaka gerekli bir materyal olan imsakiye, günümüzde internet ve çeşitli dijital cihazlar vasıtasıyla takip edilebilir. Peki, iftara ne kadar kaldığı nasıl ve nereden öğrenilir?

Haber 15-03-24 02:28

Melek pilavı tarifi: Melek pilavı nasıl yapılır?

Bazı yemeklerin hangi ülkede ya da hangi bölgede doğduğu tam olarak bilinmez ya da netleştirilememiştir. Ancak bu gibi lezzetler her ülkede ve şehirde yapılmakta ve tüketilmektedir. İşte bu lezzetlerden biri de adının dahi nereden geldiği net olarak bilinmeyen Melek Pilavı tarifidir. Yapımı ise son derece kolaydır.

Yemek 13-03-24 21:58

Kestane balının faydaları nelerdir? Kestane balı balgam söker mi, yatarken kestane balı yenirse ne olur?

Günümüzde çok sayıda farklı içeriğe sahip bal bulunur. Kestane balı da bu bal türlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Kestane ağaçlarında bulunan çiçek özleri arılar tarafından toplanır. Bu toplanan çiçek özlerinden de kestane balı elde edilir. Bu balın özellikle geleneksel tıp alanında kullanımı epey bir yaygındır. İçeriğinde bulunan bileşenlerinden dolayı sağlık için oldukça yararlıdır. Peki kestane balının faydaları nelerdir, balgam söker mi ve yatarken kestane balı yenirse ne olur?

Haber 12-03-24 18:14

Abdigör köftesi tarifi: Abdigör köftesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının yöresel ve hikâyesi olan lezzetlerinden biri ise Abdigör köftesidir. Ağrı şehri ile özdeşleşmiş olan bu köfte, ramazan boyu sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında bulunur. Abdigör köftesi tarifi son derece kolaydır ve genel olarak pilavla ve garnitürlerle servis edilir. Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen abdigör köftesi tarifini aşağıda bulabilir, bu tarifi siz de deneyebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:36

Ramazanda neden davul çalınır? Ramazanda davul çalma geleneği nereden gelir?

Ramazan ayı geleneklerinden Ramazan davulcularının tarihi merak edilmektedir. Ramazan davulcuları, sahur vaktinde oruç tutmak isteyenleri uyandırmak adına davul eşliğinde güzel maniler seslendirir. Peki Ramazanda neden davul çalınır, Ramazanda davul çalma geleneği nereden gelir?

Haber 08-03-24 18:00

Havuçlu tarçınlı revani tarifi: Havuçlu tarçınlı revani nasıl yapılır?

Türk mutfağına has ve tarihçesi çok eski yıllara dayanan birçok tatlı veya tuzlu yiyecek bulunur. Bunlardan biri de Osmanlı döneminden bugüne dek ulaşmayı başarmış olan revani tatlısıdır. Saray aşçıları tarafından yapılan bu lezzeti günümüzde havuçlu tarçınlı olarak siz de kendi mutfağınızda yapabilir, sofralarınıza bambaşka bir lezzet katabilirsiniz.

Yemek 08-03-24 01:39

Kadayıf tatlısı tarifi: Kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Türk mutfağında tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanan birçok tatlı, çorba ve ana yemek bulunur. Bunların başında tatlıların sultanı olarak da anılan kadayıf tatlısı gelir. Selçuklu zamanından bugüne tüketilmeye ve yapılmaya devam eden kadayıf tatlısını siz de dilerseniz evinizde kendi mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 08-03-24 01:22

2 yılı geri ödemesiz, 48 ay vadeli kredi desteğine başvuru sayısı belli oldu: Başvuru şartları neler?

Yeni evlenecek çiftlerin iple çektiği uygulama başlıyor! Evlilik yolundaki gençlere 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. Kredi desteğine 22 günde başvuraların sayısı belli oldu. Faizsiz krediye başvurula nereden başlayacak?

Finans 07-03-24 12:40

Fitre (Fıtır sadakası) kimlere verilir? Kimler fitre (Fıtır sadakası) vermeli?

Ramazan ayı ile birlikte 1 aylığına günlük hayatta yerini alan terimler vardır. Bu terimlerden biri de fitre veya bir diğer adı ile fıtır sadakasıdır. TDK'nin Türkçe Sözlük sayfasına göre fıtır sadakası, asli ve zorunlu ihtiyaçları dışında 80,18 gram altın veya bu değerde mala sahip olan Müslüman'ın zekâttan ayrı olarak ibadet niyeti ile ramazan bayramından önce fakirlere vermesi vacip olan sadaka demektir. Fitre (fıtır sadakası) vermek için ise bazı şartlar bulunur. Peki fitre kimlere verilir?

Haber 04-03-24 23:29