Kararan Celikler Haberleri

Kararan çaydanlıklara en etkili çözüm! Saniyeler içinde demlikleri pırıl pırıl yapıyor

Çay demlemek her ne kadar keyif verse de zamanla demliklerin kararması kaçınılmaz bir sorun haline gelebilir. Evde deneyebileceğiniz bu yöntem ile saniyeler içinde demlikleri pırıl pırıl yapabilirsiniz. Çay keyfinizi kararan çaydanlıkların gölgesinden kurtaracak o çözüm haberimizde.

Kadin 2024-01-31 09:53:42

Kararmış gümüş takıları yeni gibi parlatıyor! Kararan gümüşleri temizlemenin en kolay yolu

Gümüş takılar, zaman içinde oksijenle veya sülfür bileşikleriyle reaksiyona girerek kararabilir. Bu süreç sonucunda gümüş takılar siyah veya gri renkte bir tabaka ile kaplanabilir. Bu duruma gümüşün "oksidasyonu" denir. Kararan gümüş takılarınızı ilk günkü hali gibi parlatmak istiyorsanız bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 2023-10-11 18:59:06

Kararan gümüş takılarınızı evde parlatmak çok kolay! Gümüş takıları yeni gibi parlatır

Kadınlar genellikle gümüş ve altın takı severler olarak ikiye ayrılıyorlar. Herkesin cilt alt tonuna yakışan takı rengi farklılık gösteriyor. Gümüş takı severler gümüşlerin kararmasından şikayet ediyor. Ancak gümüşleri evde parlatmak mümkün olabiliyor. İşte gümüşleri parlatmanın kolay yolu...

Kadin 2023-06-15 14:53:59

Tek malzeme tül perdelerinizi bembeyaz yapıyor! Kar gibi beyaz perdeler için...

Beyaz perdeler evin çok daha ferah ve aydınlık görünmesini sağlıyor. Ancak alınan beyaz perdeler zaman içerisinde kararabiliyor. Kararan perdeleri beyazlatmak için tek işlevli temizlik malzemelerine para vermek istemiyorsanız bunun çözümü mutfaktan geçiyor. Her evde bulunan bir malzemenin perdeleri kar gibi bembeyaz yaptığı öğrenildi.

Kadin 2023-05-07 16:25:41

Kararan gümüşleri parlatmanın sırrı! Evde kararmış gümüş takılar nasıl parlatılır?

Gümüşler hayatımızın birçok alanında yer alıyor. Özellikle takı olarak sıklıkla kullanılan gümüşler hoş bir görünüm sağlasa da kararan gümüşleri parlatmak için çeşitli yollar aranıyor. Evde hazırlanan kolay bir karışımla gümüşleri yeni alınmış gibi parlatmak mümkün olabiliyor. İşte gümüşleri parlatmak için yapılması gereken karışım...

Kadin 07-05-23 14:46

Kararan ocak gözlerini tertemiz yapıyor! Pırıl pırıl olacak

Mutfakta zaman içinde kararan ocak gözleri pis ve bakımsız bir görünüme sebep olabiliyor. Ocak gözlerini ne kadar silersem sileyim bir türlü parlatamıyorum diyorsanız bunun çözümü çok basit! Elinizin altında bulunan birkaç malzeme ile kararan ocak gözlerini parlatabilirsiniz.

Kadin 25-01-23 15:13

Kararmış gümüşleri dakikalar içinde parlatıyor! Kararmış gümüş takıları parlatmak için...

Kadınlar kullandıkları takılarda altın ve gümüş renklerini sevenler olarak ikiye ayrılıyor. Gümüş takıları tercih edenler zaman kararan gümüşlerden şikayet ediyor. Kararmış gümüşleri parlatmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Takılarınıza zarar vermeden kararmalarını geçirmek istiyorsanız bu yönteme göz atabilirsiniz.

Kadin 22-01-23 12:01

Bir gecede hayatı karardı: Uyandığında çığlık attı

İngiliz kadın Annabelle Moult, başına gelenlerle şaşkınlık yaratıyor. 2007 yılında eğlenmek için arkadaşlarıyla katıldığı bir parti sonrasında hayatı kararan genç kadın, artık görme güçlüğü yaşayan felçli biri olarak hayatına devam ediyor. Parti sonrası içkiyi çok kaçırdığını düşündüğü için doktora gitmeyen Moult, 3 gün süren belirtiler sonrasında hayatının şokunu yaşadı.

Haber 30-07-22 07:32

Çöpe atmayın! Bu yöntem takılarınızı yeni gibi yapacak

Mücevher takmak kombini bambaşka bir şekle büründürüyor. Takılar çok daha şık ve uğraşılmış görünüm kazanmanızı sağlıyor. Ancak takılarınız zamanla kararabiliyor. Kararan takıları çöpe atmak yerine evde uygulayacağınız yöntemle çok daha yeni gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.

Kadin 21-06-22 09:37

Kararan gümüş takılarınızı ilk günkü parlaklığına kavuşturabilirsiniz! Takılarınızı o karışımın içinde yarım saat bekletirseniz...

Kıyafetleri tamamlayan en önemli parçalardan biri aksesuarlar. Özellikle gümüş takılar, alerjik reaksiyona sebebiyet vermemesi ve dayanıklı olması sayesinde birçok kişinin gözdesi. Ancak gümüş takılar zamanla kararabilir. Peki, kararmış gümüş takılar nasıl parlatılır?

Kadin 28-02-22 15:47

Önce çaydanlığınız ışıldasın sonra gözleriniz şenlensin! Kararmış çaydanlığınızı 5 dakikada pırıl pırıl yapın

Uzun süre demlikte bekleyen çay posası, harlı ateş ve daha pek çok etken çaydanlık üzerinde kararma ve lekeler oluşmasına sebep oluyor. Ama dert değil, kararan ve lekelenen çaydanlığınızı yeni gibi görünecek kadar parlak hale getirebilirsiniz. Peki, nasıl mı? Haydi, çaydanlıkları birlikte ışıldatalım.

Kadin 28-02-22 15:47

Sakın o kararan muzu çöpe atmaya kalkmayın! Çürük değil, aslında daha da faydalı

Çocukların da büyüklerin de 7’den 70’e her yaştan insanın iştahla yediği meyvelerin başında yer alan muz tam bir potasyum deposudur. Muz alırken genellikle rengi sapsarı, ne çok sert ne de çok yumuşak olmayanlardan almaya özen gösteririz. Üzerinde kahverengi lekeleri olan, kararmaya başlamış muzlar tercih sebebi olmazken, evde beklemekten kabuğunda lekeler çıkmaya başlayan ve yumuşayan muzlar ise çürüdüğü düşünülerek çöpe atılıyor. Kararmaya başlayan muzlar henüz çürümemiştir!

Haber 25-01-22 11:59
muz

Tabanı kirlendiği için yeni bir ütü alacak değilsiniz! İşte paslanan veya kararan ütünüzü geri döndürmek için basit tüyolar...

Ütü yapmanın "yapılacak eğlenceli şeyler" listenizin başında olmadığını biliyoruz. Fakat altı kararan ya da paslanan bakımsız bir ütünüz varsa, kumaşa yapışıyorsa veya kirli su püskürtüyorsa işler daha da kötü olabilir. Ufak temizlik tüyolarıyla ütünüzü ilk günkü haline getirebilirsiniz.

Kadin 19-01-22 15:56

Zamanla kararan gümüş eşyaları hayata döndürüp ilk günkü ışıltılarına kavuşturmanın yolları

Çok beğenerek aldığınız gümüş eşyalarınız, bir süre sonra kararmaya başlar. Grileşen gümüşleriniz, kirli bir görünüm yaratır ve ne kadar sevseniz de artık kullanmak istemezsiniz. Peki, onları yeniden eski ışıltılarına kavuşturmak neden mümkün olmasın? Her evde bulunan malzemeler ve basit yöntemlerle gümüşlerinizi parlatabilirsiniz.

Kadin 29-11-21 07:10

Karardı diye bir kenara atmayın! İşte kararan çaydanlıkları ve tencereleri hayata döndürme yolları

Zamanla kararan çaydanlıklar ve tencereler çok can sıkıcı, değil mi? Eskimiş ve işe yaramaz görüntüleri nedeniyle onları artık kullanmak istemiyoruz. Ne kadar dikkat edersek edelim, uzun süre kullanılan tencere ve çaydanlıkların kararmasının önüne de geçemiyoruz. Peki bu sorunun önüne geçemesek de kararan ürünleri kolayca hayata döndürebileceğinizi biliyor musunuz? İşte detaylar...

Kadin 09-10-21 07:21

Kararan fayans çilesi bitti! İşte fayansları temizlemenin en kolay 5 yöntemi

Banyo temizliği, hijyen açısından oldukça önemli. Fakat banyonuzun fayanslarını temizlemek her zaman kolay olmuyor. Özellikle fayans araları, yüzey kadar rahat temizlenemiyor. Kararan fayans araları ise kötü bir görüntü oluşturuyor. Neyse ki onları temizlemenin de birçok basit yolu var!

Kadin 24-09-21 10:46

Temizlemek çok kolaymış! Kararan ocak gözlerini temizleme yolları

Kararan ocak gözleri moralinizi bozmasın! Kola, limon ve sabunla uygulayacağınız bu yöntem sayesinde...

Trend 05-08-21 14:17

Bu yöntemleri kimse bilmiyor! Altı kararan ve pas tutan tencereleri ilk günkü parlaklığına kavuşturmak mümkün...

Tencereler, özellikle çelikten imal edilmiş olanlar, ömür boyunca kullanabileceğiniz mutfak gereçlerinin başında yer alıyor. Uzun süreli ve sık kullanım sonrasında ise tencerelerde ister istemez aşınma, paslanma ya da kararmalar gerçekleşebiliyor. Bu durum genellikle tencerenin sürekli olarak ateşle temaslı alt yüzeyinde meydana geliyor. Peki altı kararan ya da pas tutan tencereler nasıl parlatılır?

Trend 03-08-21 12:23

Bu teknikleri ilk kez bir arada göreceksiniz! Kararan çatal ve kaşıkları ilk günkü gibi parlatmak için...

Pırıl pırıl parlayan, tıpkı ilk günkü gibi duran çatal kaşıkları kim istemez ki? Bunu herkes ister ama gelin görün ki çatal kaşıklarımız kullandıkça kararmaya başlıyor. Özellikle yapıları bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun değilse durum daha da kötü olabiliyor. Endişelenmeyin! Kararan çatal kaşıkları birkaç tüyo ile ilk günkü haline getirmek mümkün. Gelin, bu tüyoları enine boyuna konuşalım.

Yemek 24-05-21 11:12

Mutfağınızdaki bu 5 malzeme kararan koltuk altınıza ilaç gibi gelecek! Öz güvenli bir yaz mevsimi için hemen göz atın

Pek çok kişinin yakındığı koltuk altındaki kararma, yaz aylarıyla birlikte daha büyük bir sorun haline geliyor. Sizin de koltuk altınızın koyu renkli bir bölge olarak görünmemesi için çareler aradığınıza eminiz. Evinizde bulunan doğal içeriklerden yararlanarak daha aydınlık görünen bir koltuk altı bölgesine kolayca sahip olabilirsiniz. Hazırsanız kararan koltuk altına çözüm operasyonunu başlatıyoruz.

Kadin 21-05-21 12:19

Sınıf arkadaşının şakası hayatını kararttı!

Kayseri'de ilkokul 2. sınıftayken arkadaşının şaka amaçlı sağ gözüne kurşun kalem saplaması nedeniyle yüzde 80 oranında görme kaybı yaşayan Alperen Aslan, tedavi için yardım bekliyor. 3 yıl önce yaşanan olay nedeniyle hayatı kararan küçük Alperen'e yardım eli uzatacak doktor ve hayırsevere sesini duyurmak isteyen aile, tek isteklerinin çocuklarının sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

Haber 05-05-21 11:58

Yargıtay, unutulan gazlı bez için verilen 317 bin TL tazminatı az buldu

Kasık ağrısı sebebiyle gittiği özel hastanede yapılan ameliyatta karnında gazlı bez unutulduğu için hayatı kararan kadın, 15 sene sonra 317 bin TL tazminat kazandı.

Haber 29-03-21 09:34

Eski eşyaları yenilemenin yolları! Kararan fırın tepsileri ayna gibi oluyor

Eski eşyalarınızın kullanımına alıştınız ancak ondan eskisi gibi verim alamıyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü eskiyen eşyalarınızın yeni gibi görünmesini sağlayan birkaç ipucu öğrendik.

Kadin 31-12-20 14:17

Kararan karnabahar yenir mi? Eğer lekelendiyse...

Aldığınız karnabahar üzerinde kahverengi lekeler ne anlama geliyor, kararan karnabahar yenir mi? İşte detaylar...

Yemek 01-12-20 12:30

Koltuk altı kararması nasıl geçer? Kararan koltuk altlarından kurtulmak için her duştan sonra...

Kararan koltuk altları can sıkan konuların başında gelir. Özellikle yaz aylarında başlı başına problemdir. Ancak kararan koltuk altlarından doğal yöntemlerle kurtulmanız mümkün. Koltuk altlarınızın rengini değiştirmek istiyorsanız evde kolaylıkla yapabileceğiniz önerilerimizi hemen uygulamaya geçin.

Kadin 15-10-20 07:50

Fayans aralarını dakikalar içinde beyazlatan temizlik yöntemi

Fayans aralarındaki kir çıkmadığı zaman yaptığınız temizlik bir türlü kendisini göstermez. Zamanla kararan derzleri kolay bir şekilde temizlemek için bu temizlik tüyosunu mutlaka uygulayın.

Kadin 01-10-20 09:56

İnatçı küvet lekelerinden 10 dakikada kurtulun: Sargı beziyle...

Küvet kenarlarında oluşan siyah lekelerden kurtulup ışıl ışıl bir görünüm elde etmek mümkün. Kararan silikon ve oluşan küflere sargı beziyle meydan okuyacağız! İşte temizliğin detayları.

Kadin 29-09-20 08:23

Kadınların ortak derdi bu yöntem sayesinde tarihe karışıyor! Kararan çatal, kaşıklar için...

Ev kadınlarının ortak dertlerinden biri 'kararan çatal kaşık nasıl parlatılır?' sorusunun cevabıdır. En çok kullanılan eşyaların başında gelen çatal ve kaşıkların üzerindeki lekelerin giderilmesi ve parlatılması aslında çok kolay.

Kadin 25-09-20 10:22

Bu yemekler şifa dağıtıyor! Bu sonbahar yemeklerini sofranızdan eksik etmeyin

Yataktan kalkmak istemediğiniz sabahlar, erken kararan hava, sararmış yapraklarla kış mevsiminin habercisi olan sonbaharı hissetmeye başladık. Gelin enerji artıran zinde tutan sonbahar yemekleri hazırlayalım.

Yemek 11-09-20 14:29

Kararan ocak gözlerini 3 dakikada pırıl pırıl yapan yöntem

Mutfakta en çok kirlenen alanlardan biri ocak gözleridir. Her gün yemek pişirenler için ocak temizlemek gerçek bir eziyet olur. Sizi bu işkenceden kurtarmanın yolunu araştırdık ve sadece 3 dakikada ocak gözlerini ilk günkü haline döndüren yöntemi bulduk!

Kadin 04-09-20 13:36

Kararan koltuk altları için doğal çözümler! Her duştan sonra bunu uygularsanız...

Koltuk altlarının kararması, hiçbir zaman hoş bir görüntü çizmez, ancak bu durum vücudun daha fazla göz önünde olduğu yaz aylarında daha can sıkıcı bir hal alabilir. Neyse ki, kararan koltuk altlarından mustaripseniz evde uygulamaya koyabileceğiniz pek çok doğal çözüm mevcut. Eğer siz de evden çıkmadan koltuk altlarınızın rengini açmak istiyorsanız bu yazı tam size göre!

Kadin 14-08-20 10:33

Kararan çatal ve kaşıklar için çare bulundu! Sirke, karbonat, limon kabuğu...

Günlük içinde sıkça kullanılan çatal ve kaşıklar matlaşıp kararabiliyor. Doğru kullanıldığında uzun ömürlü olmalarına rağmen lekelenip matlaşmaları oldukça can sıkıcı olabiliyor. Peki, çatal ve kaşıklar nasıl parlatılır? Bunun için birçok yöntem bulunuyor. Uygulayacağınız yöntemi bulmak için yazımızı sonuna kadar okuyun.

Kadin 04-08-20 14:42

Betelgeuse: Patlamak üzere olan dev yıldızın neden karardığı anlaşıldı

Astronomlar, geçen yıl beklenmedik bir şekilde kararan dev Betelgeuse yıldızındaki bu değişimin, yüzeyinde soğuk ve karanlık bölgeler oluşmasına bağladı.

Haber 19-07-20 15:47

Patlamak üzereyken kararmıştı! Gizemi çözüldü

Astronomlar, geçen yıl beklenmedik bir şekilde kararan dev Betelgeuse yıldızındaki bu değişimin, yüzeyinde soğuk ve karanlık bölgeler oluşmasına bağladı.

Haber 30-06-20 08:32

Bu yöntemleri denediğinizde sonuca inanamayacaksınız! Kararan çelikler için..

Günlük yaşamda kadınların en çok kullandığı mutfak eşyaları çelik tencere ve tavalardır. Çelik ürünler her ne kadar kaliteli olsa da kullandıkça matlaşarak kararmaya başlar. Hoş olmayan bu görüntüyü engellemek için pek çok kadın farklı yollar arar. Siz de mutfaktaki çelik eşyalarınızın ayna gibi parlamasını istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu yazıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kadin 09-05-20 14:10

Farkı görünce gözlerinize inanamayacaksınız! Fayans aralarını temizlerken...

Göz alıcı ve parlak fayanslar, banyo ve mutfağınızda görkemli bir hava yaratır. Ancak ne kadar dikkat ederseniz edin; zamanla kararan derzler, her kadının çilesi haline gelmeye başlar. Kararan derzlerin rengini açmak, hepimiz için oldukça zor ve zahmetli olsa da sizi bu zahmetten kurtarıyoruz. Uygulayabileceğiniz bu yöntemler ile derzleriniz daha beyaz görünecek!

Kadin 08-05-20 15:47

Kararmış meyve yediğinizde vücudunuzda bakın neler oluyor

Hava ile temas eden meyveler kısa sürede kararır. Kimileri bu durumu meyvenin çürümesi olarak adlandırsa da aslında tam olarak çürüme diyemeyiz. Havayla temas eden meyve karardıktan sonra yenmez diye bir kural yoktur. Ancak kararan meyvenin birtakım etkileri de olabilir.

Yemek 09-04-20 09:38

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde binlerce öğrencinin terörle kararan geleceği aydınlanıyor

Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde Şanlıurfa Valiliğinin katkılarıyla, YPG/PKK'nın kullanılamaz hale getirdiği onlarca okul, eğitime hazırlandı, bine yakın öğretmen atandı, ders kitapları dağıtıldı - Eğitimine devam etme fırsatı yakalayan yaklaşık 20 bin öğrenciden 15 yaşındaki Yasin Seyyid: - "Çok şükür bütün derslerin öğretmenleri var. Allah’ın izniyle diploma alacağız" - Ortaokul öğrencisi İbrahim Said: - "Derslerde geride kalsak da, öğretmenlerimiz telafi ediyor"

Haber 23-01-20 11:23

Tavuk karası hastası 7 kardeşin umudu kök hücre nakli

Diyarbakır'da halk arasında "tavuk karası" olarak bilinen retinitis pigmentosa rahatsızlığı bulunan Sinekçi ailesinin 7 ferdi, kararan dünyalarının aydınlanması için kök hücre nakli ameliyatı olmak istiyor - Ramazan Sinekçi: - "En büyük ağabeyim 40 yaşında hiç görmüyor. Biz de gittikçe görme yetimizi kaybediyoruz. Kök hücre nakli ameliyatı olup bu durumdan kurtulabiliriz" - Vedha Sinekçi: - "Okulumdan uzak kaldım. Okuyup, hayallerimi gerçekleştirebilirim"

Magazin 16-01-20 12:04

Kararan dünyası da hayattan koparmadı

Antalya'da görme yeteneğini 63 yaşında kaybettikten sonra aldığı eğitimlerle kimseye ihtiyaç duymadan yaşamayı öğrenen Mine Gülaydın, yalnız yaşadığı evinde tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor - Kıyafetine özen gösteren, takısız ve makyajsız dışarıya çıkmayan Gülaydın, kendisine iyi geldiğine inandığı opera ve klasik müzik konserlerini de hiç kaçırmıyor - Gülaydın: - "Arkadaş çevremi canlı, hareketli ve genç insanlardan seçiyorum. Çünkü onlar bana daha pozitif enerji veriyor"

Yurthaber 09-01-20 11:37

İskenderun’da yılbaşı gecesini şimşekler aydınlattı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan şimşekler ve gök gürültüsü geceyi gündüze çevirirken şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.İskenderun körfezinde gün batımı saatinde kararan hava beraberinde sağanak yağmuru getirdi.

Haber 01-01-20 00:17

İskenderun’da yılbaşı gecesini şimşekler aydınlattı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan şimşekler ve gök gürültüsü geceyi gündüze çevirirken şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.İskenderun körfezinde gün batımı saatinde kararan hava beraberinde sağanak yağmuru getirdi.

Haber 01-01-20 00:17

İskenderun’da yılbaşı gecesini şimşekler aydınlattı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan şimşekler ve gök gürültüsü geceyi gündüze çevirirken şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.İskenderun körfezinde gün batımı saatinde kararan hava beraberinde sağanak yağmuru getirdi.

Haber 01-01-20 00:17

İskenderun’da yılbaşı gecesini şimşekler aydınlattı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan şimşekler ve gök gürültüsü geceyi gündüze çevirirken şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.İskenderun körfezinde gün batımı saatinde kararan hava beraberinde sağanak yağmuru getirdi.

Haber 01-01-20 00:17

İskenderun’da yılbaşı gecesini şimşekler aydınlattı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan şimşekler ve gök gürültüsü geceyi gündüze çevirirken şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.İskenderun körfezinde gün batımı saatinde kararan hava beraberinde sağanak yağmuru getirdi.

Haber 01-01-20 00:17

İskenderun’da yılbaşı gecesini şimşekler aydınlattı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan şimşekler ve gök gürültüsü geceyi gündüze çevirirken şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.İskenderun körfezinde gün batımı saatinde kararan hava beraberinde sağanak yağmuru getirdi.

Haber 01-01-20 00:17

Mısır tarlasında kararan hayatı, yeşil sahada aydınlandı

TARLADA mısır silajı yaparken, ayağını makineye kaptırması sonucu sağ bacağı kesilen Abdullah Ersoy'un (25) hayatı, protez aldığı işletme sahibinin önerisiyle başladığı ampute futbolla değişti.

Haber 31-10-19 10:01

Kararan ocak gözlerini pırıl pırıl yapan yöntemler

Mutfakta en çok batan ve temizlemesi en zor olan yerlerden biri ocak gözleridir. Her yemek yapıldığında biraz daha kirlenir ve kararmaya başlar. İşte bu sinir bozucu durumun üstesinden gelecek harika iki yöntemimiz var!

Yemek 21-08-19 09:13

Lincoln Electric Türkiye’den otomatik kararan kaynak maskesi

Lincoln Electric Türkiye, gazaltı (MIG/MAG) kaynağı, TIG kaynağı ve taşlama işlemleri için "otomotik olarak kararan" kaynak maskesi üretti.

Finans 19-08-19 17:42