Erzak Kolisi Haberleri

Dominik'teki hırsızlık olayı herkesi şoke etti! Yasmin Erbil'in babası Mehmet Ali Erbil müstakbel damadını korudu! 'İnsan açlıkla...'

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin Erbil'le birliktelik yaşayan Survivor'ın iddialı ismi Yiğit Poyraz bu defa işlediği suçla adından söz ettirdi. "Akıl tutulması yaşadım" diyen Acun Ilıcalı, Yiğit Poyraz'ın Dominik'li bir ailenin evine girip erzak çaldığını söyledi. Poyraz'ın büyük ses getiren bu olayının ardından Mehmet Ali Erbil müstakbel damadını korudu...

Magazin 2024-03-12 11:53:57

Survivor Poyraz Dominikli ailenin evine gizlice girip hırsızlık yaptı! Görülmemiş olay ve cezası: Polis gelip alacaktı

Survivor All Star yarışmacılarından Yiğit Poyraz, Survivor tarihinde daha önce hiç verilmemiş bir ceza aldı. Survivor yarışmasının 56. bölümünde Acun Ilıcalı acil durum konseyini topladı ve yarışmacının cezası belli oldu. Poyraz, Dominikli bir vatandaşın evine girerek erzak çalıyor. İşte, Survivor Poyraz'ın cezası hakkında detaylar...

Magazin 2024-03-12 08:17:48

Poyraz Dominik'te resmen hırsızlık yaptı! Evrim Keklik kendini tutamadı: All Star senelerinde biz para kazanıyoruz

Survivor All Star tarihinde görünmemiş bir olay yaşandı. Yiğit Poyraz Dominikli bir ailenin evine gizlice girip erzak çaldı. Eski yarışmacılardan Evrim Keklik ise yarışmacıların yarışmadan para kazandığını açıklayarak Acun Ilıcalı'ya seslendi.

Magazin 2024-03-12 08:16:41

Marmaris Belediyesi’nden dayanışma örneği

Ramazan’da Marmaris Belediyesi yine ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor. Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da dar gelirli ailelere erzak yardımı yapıldı.

Yurthaber 2024-03-11 11:35:16

Ramazan kolisi nedir, kimlere verilir? Ramazan kolisinde ne olur?

Ramazan ayı yardımlaşma ayı olarak da görüldüğünden, bu ay içerisinde gerçekleştirilen hayır işleri de araştırılmaktadır. Ramazan ayında merak edilen ve sorgulanan konular arasında ramazan kolisi de yer alır. Peki, Ramazan kolisi nedir, kimlere verilir? Ramazan kolisinde ne olur?

Haber 08-03-24 18:03

Yolları kapanan vatandaşlara erzak ulaştırıldı

Mersin’in Mut ilçesinde, kar nedeniyle yolları kapanan vatandaşlara Mut Belediyesi tarafından erzak ulaştırıldı.Mut ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Yurthaber 01-02-24 08:34
Mut

Bu kez katil bir robot! Sebze kolisi sandığı adamı ezerek öldürdü

Robotlar günümüzde hiç olmadıkları kadar gündemde! Şimdilerde gelecekte insanların yerini alıp almayacakları tartışılırken, bir ülkede kan donduran bir 'robot olayı' yaşandı! Bir robot, sebze kolisi sandığı 40’lı yaşlarındaki bir şirket çalışanının ölümüne neden oldu.

Haber 09-11-23 17:09

Otobüslerde yolcudan çok onlar taşınıyor! 'Araçta 15 yolcu var ama bagajlarda yer yok'

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde binbir emekle hazırlanan kışlık yiyecekler, yolcu otobüsleriyle İstanbul başta olmak üzere batı illerine ulaştırılıyor. Yolcudan çok yöresel ürünlerin taşındığı otobüslerle ilgili konuşan otobüs şoförü Eşref Karakaş, "Bu aylar erzak gönderme zamanı. Vatandaşlar kolilerce eşya getiriyor. Araçta 15 yolcu var ancak bagajlarda yer yok. Erzak zamanı olduğu için bagajlarımız doluyor." dedi.

Haber 30-10-23 12:27

Hamas'a Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz diyerek tepki göstermişti! Bülent Arınç'ın ofisinin önüne bırakıldı: Notta yazanlar dikkat çekti

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hamas'ın cumartesi günü İsrail topraklarına gerçekleştirdiği saldırıya tepki göstermiş, "Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz" sözleriyle gündem olmuştu. Arınç'ın ofisinin önüne gıda kolisi bırakıldı. Kolideki yazanlar dikkat çekti.

Haber 13-10-23 15:19

Messi'nin Miami'deki ilk anları olay oldu! Alışveriş yaparken kimse onu tanımadı

Messi, Miami’deki yeni evi için erzak alışverişine çıktı. Bir süpermarkete giden Arjantinli golcüyü kimsenin tanımaması dikkatlerden kaçmadı.

Spor 14-07-23 14:53

Hatay’ın 15 ilçesine gıda ve hijyen kolisi

Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremlerin ardından şehirdeki vatandaşların yaralarını sarmak için yapılan çalışmalar çerçevesinde 15 ilçeye gıda ve hijyen kolileri ulaştırılmaya devam ettiği bildirildi.

Yurthaber 08-06-23 14:08

Samsun'da AFAD ile Türk Kızılay evlerinin etrafını su basan vatandaşlara erzak dağıttı

Samsun'un Terme ilçesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Türk Kızılay ekipleri, aşırı yağış nedeniyle evlerinin etrafını su basan vatandaşlara botla erzak dağıttı.

Yurthaber 07-06-23 07:32

Yalova Belediyesi deprem bölgesine 3 bin erzak kolisi yolladı

6 Şubat tarihinde yaşanılan depremin ardından Yalova Belediyesi tarafından bölgeye yardımlar devam ediyor.

Yurthaber 13-04-23 15:06

Güney Afrikalı yardım kuruluşu Hatay'da depremzedelere erzak dağıtıyor

Güney Afrika'dan gelen yardım kuruluşu temsilcileri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından yaklaşık 4 bin depremzede aileye erzak kolisi yardımında bulunacak.

Yurthaber 12-04-23 15:33

Esenyurt Belediyesi, çölyak hastalarına glütensiz gıda kolisi yardımında bulunuluyor

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, içinde onların beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda kolisi yardımında bulunuyor.

Yurthaber 07-04-23 10:16

Yalova Belediyesinden deprem bölgesine bin 500 gıda kolisi

Yalova Belediyesi tarafından kardeş şehir Hatay’ın Antakya ilçesine içesinde gıda malzemelerinin bulunduğu ‘bereket paketleri’ gönderildi.

Yurthaber 05-04-23 15:53

Türk Kızılayın ramazan için hazırladığı İyilik Kolisi Hatay'da depremzedelere ulaştırılıyor

Türk Kızılay tarafından ramazan ayı için hazırlanan temel gıda kolisi, Hatay'daki depremzedelere ulaştırılıyor.

Yurthaber 22-03-23 13:01

ŞOK RAMAZAN KOLİSİ 2023: ŞOK Market ramazan kolisi fiyatı ne kadar? 13 farklı temel gıda uygun fiyat!

ŞOK ramazan kolisi fiyatı ve içerisinde yer alan ürünler on bir ayın sultanı ramazan ayının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Hesaplı alışverişin adreslerinden biri olan ŞOK'ta ramazan hazırlıkları başladı. ŞOK ramazan kolilerinde 13 farklı temel gıda ürünü bulunuyor. İşte ŞOK ramazan kolisi fiyatları...

Finans 21-03-23 13:41

Ramazan kolisi 2023 fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte BİM, A101, Şok, Migros, Carrefour Ramazan kolisinin içindekiler...

Ramazan kolisi fiyatları ve içeriği merak ediliyor. Geçen yılın Ramazan ayına göre koli fiyatlarına yüzde 131 zam geldi. Zincir marketler Ramazan ayına az bir zaman kala erzak kolilerini satışa sunmaya başladı. Peki, Ramazan kolisi 2023 fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Ramazan kolisinde neler var?

Finans 16-03-23 08:08

Ramazan kolisine zam geldi! Fiyatlar yüzde 131 arttı: Deprem de etkiledi

Ramazana sayılı günler kala, perakende zincirleri erzak kolilerini satışa sunmaya başladı. Geçen yılın Ramazan ayına göre koli fiyatları yüzde 131 arttı. Geçen yıl 99,90 lira olan en küçük koli fiyatı 229,90 liraya yükselirken “lüks” koli fiyatı ise yüzde 90 artışla 549,90 lira oldu. Sektör temsilcileri depremden dolayı da bazı ürünlerin fiyatlarında artışlar meydana geldiğini dile getirdi.

Finans 09-03-23 11:45

Görenleri şaşkına çevirdi! Enkaz altından kurtardığı 'yarım' otomobille trafiğe çıktı: Tehlikeli ama yapacak bir şey yok

Hatay'da evleri yıkılan Ahmet Oğural, enkaz altından kurtardığı 'yarım' otomobili ile görenleri şaşkına çeviriyor. Antakya’da inşaat ustalığı yapan 52 yaşındaki Oğural, günler sonra Ukraynalı arama kurtarma ekibiyle enkaz altından çıkardığı ve tavan kısmını kestiği otomobili ile trafiğe çıktı. Çalışır vaziyetteki otomobiliyle erzak almak için yola düşen Oğural, “Tehlikeli ama yapacak bir şey yok, imkanlarımız bu şekilde” diye konuştu.

Haber 26-02-23 11:03

Tuğba Özay'ın çadır isyanı gündemdeydi! Bir kesimden gelen anlamsız tepkilere inanamıyorum

Tuğba Özay, Hatay'da depremzedelerin yaşadığı barınma krizine tepki göstermiş ve isyan etmişti. "Kendi vatandaşım için ben çadır dileniyorum, erzak dileniyorum. Böyle bir sistem var mı ya!" diyen eski manken yeni bir paylaşım yaptı. Deprem bölgesinden görüntüler paylaşan Özay "Bir kesimden gelen anlamsız tepkilere inanamıyorum" dedi.

Magazin 23-02-23 12:15

Gizem Karaca, Hazal Subaşı ve Melek Mosso depremzedeler için harekete geçti! Ünlü isimlerden alkış toplayan hareket

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu. Ünlü isimler asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Kimi yardım kolisi hazırlıyor, kimi yemek dağıtıyor, kimi de depremzedelere moral ziyaretinde bulunuyorlar. Gizem Karaca, Hazal Subaşı ve Melek Mosso da depremzedeler için harekete geçti...

Magazin 18-02-23 18:11

Konya'da deprem bölgesine gıda taşıdığı belirtilen tırda 5,3 milyon kaçak sigara bulundu

Konya'da gıda kolisi taşıdığı belirtilen tırın dorsesinde 5,3 milyon kaçak sigara ele geçirildi.

Yurthaber 14-02-23 12:05

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’tan anlamlı hareket! Kendi elleriyle Türkiye’deki deprem için yardım kolisi hazırladı

Yüzyılın en büyük felaketleri arasında gösterilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler 10 ili etkileyerek geniş çaplı bir yıkıma neden oldu. Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından dünyanın çeşitli bölgelerinden yardım gelmeye başladı. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere yönelik yardım kampanyasına katılarak elleriyle yardım kolisi hazırladı.

Trend 10-02-23 12:07

Aslanapa’dan deprem bölgesine erzak ve ekipman sevkiyatı devam ediyor

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımların bölgeye sevkinin devam ettiği bildirildi.

Yurthaber 10-02-23 09:40

Herkesi duygulandıran not! Deprem yardım kolisinden çıktı... Gözlerimize uyku girmiyor

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılırken, afet sonrası ülke genelinden deprem bölgesine yardım malzemeleri gönderiliyor. Samsun’da ise ‘Deprem Bölgesi Yardım Kabul Aracı’na 2 lise öğrencisinin getirdiği yardım kolisi üzerindeki not dikkat çekti. Notta yer alan “Kardeşlerim, ablalarım, abilerim. Dualarımız sizinle. Yanınızdayız. Umarım bu yardımlar size ulaşır. Gözlerimize uyku girmiyor. Keşke daha fazlasını yapabilsek. Sizleri çok seviyoruz" ifadeleri herkesi duygulandırdı.

Haber 09-02-23 16:48

Depremin vurduğu köylerde helikopterle yaralı sevkiyatı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı köylerde jandarma helikopteriyle yaralı tahliyeleri ve erzak dağıtımı devam ediyor.

Yurthaber 09-02-23 13:41

Survivor’da Barış Telli’ye büyük saygısızlık! “Siz ikişer bacağınızla gidin kumda oynayın”

Survivor 2023 yarışmacıları dün akşam erzak oyununda kıran kırana mücadele ettiler. TV 8 ekranlarında yayınlanan yarışmada Ünlüler Takımı yarışmacılarından olan Ampute Milli Takımı’nda yer alan Barış Telli’ye yapılan saygısızlık sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

Magazin 04-02-23 15:28

Survivor erzak oyununu kim kazandı, kim kaybetti? Survivor'da Aziz Gönüllüler'i iyice zorluyor!

Survivor'da bu akşam ödül oyunu oynanıyor. Ödül olarak yarışmacılara erzak verilecek. İki günlük aranın ardından yeni bölümü ile TV8 ekranında olan Survivor, yine izleyicileri ekran karşısına kilitledi. Heyecan bir an olsun dinmedi. Peki Survivor erzak oyununu kim kazandı, kim kaybetti? Bu akşam neler yaşandı? İşte sevilen programın yeni bölümüne dair detaylar...

Magazin 22-01-23 00:47

Survivor Nefise kimdir, nereli ve kaç yaşında? Milli Atlet Nefise Karatay adaya ayak basar basmaz parkuru karıştırdı!

Milli atlet Nefise Karatay, Survivor 2023'e yedekler dahil olan yarışmacılar arasında yer alıyor. Ünlüler takımı için bu akşam erzak oyununda parkurda koşacak olan genç yarışmacı, Avcı ile yaşadığı tartışma sebebiyle merak konusu oldu. Survivoe'ın fragmanında Nefise'nin "Bu nasıl bir karakter" diyerek isyan ettiği görüldü. Peki, Survivor Nefise kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte, Milli Atlet Nefise Karatay'ın hayatı ve biyografisi...

Magazin 19-01-23 20:52

Adıyaman’da terör operasyonu: 1 gözaltı

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde örgüt üyelerine erzak ve lojistik malzeme sağladığı iddia edilen 1 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 01-12-22 10:27

Evdeki kuru gıdalarınızı saklamanıza yardımcı olacak ürün önerileri

Kuru gıdaları en sağlıklı ve taze şekilde saklamak, böylece mutfağınızın daha düzenli olmasını sağlamak ister misiniz? Cevabınız "Evet." ise doğru yerdesiniz. Plastikten cama, kaydırmaz kapaklı ürünlerden vakumlu kapaklı setlere, organizerden erzak çeşmesine kadar mutfağınıza ve bütçenize en uygun ürünü seçerek kuru gıdalarınızı organize edebilirsiniz. Gelin, TikTok'ta popüler olan, düzen âşıklarının kalbini çalan birbirinden işlevsel gıda saklama seçeneklerine göz atalım!

Haber 20-10-22 16:08

Sultanbeyli'de erzak yüklü kamyonet devrildi

Sultanbeyli'de erzak yüklü kamyonet devrildi

Yurthaber 16-10-22 11:42

‘Çürümüş yerli muz’dan sonra şimdi de bu! Kendisi yerli kolisi ‘ithal’

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada çürümüş muzların 'yerli muz' etiketiyle satıldığı görüntüler çok konuşulmuştu. Görüntülerin gündem olmasının üzerinden iki gün geçti ancak muzda yeni bir oyun daha yapıldığı ortaya çıktı. Bazı firmaların yerli muzun daha büyük olan üst kısımlarını ambalajlayarak ithal muz olarak sattıkları belirlendi. Fırsatçılar bu yöntemle ithalat vergisinden kurtuluyorlar.

Finans 21-09-22 08:56
muz

Konya'dan 10 bin gıda kolisi, Pakistan'a ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı

Konya'dan 10 bin gıda kolisi, Pakistan'a ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı

Yurthaber 19-09-22 18:06

ATO sel felaketinden etkilenen Pakistan'a yardım kolisi yolladı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: - "Oda'mız ve organ üyelerinin katkılarıyla hazırladığımız 2 bin 500 adet gıda kolisi hayırlısıyla yerine ulaştırılacak"

Yurthaber 14-09-22 12:54

Seda Üren'den kışlık erzak hazırlığı! Videosuna yorum yağdı

Şarkıcı Seda Üren, kışlık erzak hazırlıkları için kolları sıvadı. Evde domates salçası ve sosu yapan Üren, o anları "Kışlık sosları yapmak nasip oldu" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Magazin 29-08-22 17:41

Gördüğü manzara karşısında hıçkıra hıçkıra ağladı! 'Bütün geçmişim gitti, mahvoldu'

Edirne'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı. Evlerini su basan yaşlı adam ve kızı gördükleri karşısında gözyaşlarını tutamadı. Hıçkıra hıçkıra ağlayan kadın "Ne erzak kaldı, ne evim kaldı, her yer gitti. Rögar dolu olunca geri tepti hep. Benim bütün geçmişim gitti, mahvoldu” dedi.

Haber 01-08-22 07:09

Demet Akalın yumurta fiyatını görünce dayanamadı! Suriyelilere bedava verilen tavuk yemi...

30’luk kolisi 30 lira olan yumurtaya bir zam daha geldi. Yumurta fiyatlarına zam yapılarak 30’luk yumurta kolisi 60 lirayı buldu. Ünlü şarkıcı Demet Akalın, yumurta fiyatlarını görünce Twitter hesabından tepki gösterdi, takisiciyle arasında geçen diyaloğu anlattı.

Magazin 27-07-22 11:18

'Bu fiyat da kurtarmaz' dediler! Yumurta fiyatlarına bir zam daha geldi

Yeni asgari ücret rakamının belli olmasının ardından bir çok ürüne maliyetlerin artması nedeniyle zam geldi. Bunların başında kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta oldu. Birkaç hafta önce 30’luk kolisi 30 lira olan yumurtaya bir zam daha geldi. Diyarbakır’da da yumurta fiyatlarına zam yapılarak 30’luk yumurta kolisi 60 lirayı buldu. Zarar ettiklerini söyleyen üretici, fiyatın 70 liraya çıkması gerektiğini söylüyor.

Finans 26-07-22 10:48

Şehit Batuhan Ergin Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı

İstanbul Valisi Yerlikaya: - "Şehidimizin bir cümlesi tarihe not düştü. Ergin kardeşimiz diyor ki 'Eve erzak almaya değil, vatanımızı kurtarmaya geldik'. Bu söz ona ait ve bu sözü unutmayacağız, unutturmayacağız"

Yurthaber 14-07-22 18:30

24 Haziran'da paylaşım yapmıştı! Eren Bülbül o sözleriyle yeniden gündem oldu

5 yıl önce PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün sosyal medya hesabından 24 Haziran 2017'de yaptığı 'Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın' paylaşımı, yıl dönümünde yeniden gündem oldu.

Haber 24-06-22 12:44

Erzak ne demek? Erzak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Erzak kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Erzak TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 17-05-22 23:32

Rus askerleri kafasına sıkıyor Sebebi ise...

Teslim olan bir Rus askeri Andrey Ushakov, savaş esnasında gördüklerini anlattı. Genç asker Rus birliklerinin Vladimir Putin'in savaşının dehşetinden kaçmak için cephede kendilerini vurduğunu iddia etti. Ölüm korkusunun yanında bir de erzak eksikliğiyle de mücadele ettiklerini anlatan eski asker cephede tecrübe ettiklerini paylaştı.

Haber 11-05-22 17:35

Van Gölü'ndeki çekilmeyle Çarpanak Adası'na giden antik yolun büyük bölümü ortaya çıktı

YYÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu: - "Bu yol, bir at arabasının sığabileceği genişlikte, hem Çarpanak'a erzak ve günlük ihtiyaçların götürülmesi hem de Çarpanak'tan geriye taşımacılık ve ulaşımın yapılabilmesi amacıyla inşa edilmiş antik bir yol"

Yurthaber 11-05-22 12:02

Ankara ve Şanlıurfa'da yaşayan sığınmacılara erzak ve giyecek yardımı

Ankara ve Şanlıurfa'da yaşayan sığınmacılara erzak ve giyecek yardımı

Yurthaber 25-04-22 21:30

Survivor'da yemek krizi! Adem itiraf etti: Dolma aldım yedik! Acun Ilıcalı cezayı açıkladı

Survivor All Star'ın son bölümündeki ada konseyine kural dışı yemek tartışması damga vurdu. Acun Ilıcalı, Adem ve ünlüler takımının yiyecek bularak yediğini açıkladı. Adem ise adaya geldiklerinde erzak getiren bir arabadan dolma aldığını ve arkadaşlarına dağıttığını itiraf etti. Ilıcalı ise Adem'in rahat tavırlarına tepki gösterdi ve aldıkları cezayı açıkladı.

Magazin 23-04-22 01:52

Atık malzemeler, kadınların elinde süs eşyası oluyor

Erzurum Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kadınlar, evlerindeki kağıt, cips poşetleri, karton, salça kutusu, yumurta kolisi gibi atıkları, vazo, saksı, tablo ve çeşitli süs eşyalarına dönüştürüyor - Geri dönüştürdükleri ürünlerin bazılarını evlerinde kullanan kadınlar, bazılarını da internetten satarak gelir sağlıyor

Yurthaber 20-04-22 13:18