Ruyada Kuru Fasulye Gormek Haberleri

Pastırmalı kuru fasulye tarifi: Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?

Türk mutfağının geleneksel hâle gelmiş ve dünya çapında ün kazanmış yemeklerinden biri de pastırmalı kuru fasulyedir. Pastırmalı kuru fasulye yapmak ve öğünlerinizde ya da yemek davetlerinizde sunmak isterseniz işte tarifimiz!

Yemek 2024-05-18 15:24:28

Konya’da “Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar” projesi hayata geçiriliyor

Konya’da aralarında Beyşehir, Hüyük ve Derbent’in ilçelerinin de olduğu 10 farklı ilçede “Kuru Fasulye ile Beyaz Bahar” projesi kapsamında çiftçilere toplam 58 bin 700 kilo sertifikalı fasulye tohumu dağıtılmaya başlandı.

Yurthaber 2024-03-29 10:43:16

Kuru fasulye nasıl yazılır? Kuru fasulye ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bir kelime başka kelimeler ile bir araya gelerek yeni türde kelimeler oluşturabilir. Birleşik türde olan bu kelimeler yepyeni anlamlara karşılık gelebilir. Dünyadaki en zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe’nin bu zenginliğinin sebeplerinden biri de bu birleşik türdeki kelimelerdir. Ancak aynı zamanda ayrı ya da bitişik yazılmaları konusunda sık olarak tereddüde düşülür. Yazım kurallarına uymak bu nedenle son derece önemlidir.

Egitim 2023-11-14 03:19:57

Ünlü sanatçı Yudum Tatar siyasete atılıyor! Belediye başkanı adayı oluyor

Türk Halk Müziği sanatçısı, besteci ve söz yazarı Yudum Tatar siyasete atılacağını açıkladı. Yudum Tatar, Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kuru Fasulye Festival'ine katıldı ve belediye başkanlığı adaylığını duyurdu.

Magazin 2023-09-07 08:25:34

Sofraların vazgeçilmezi hem pratik hem lezzetli en iyi kuru fasulyeler ve markaları

Türk mutfağının olmazsa olmazlarından kuru fasulye, faydaları saymakla bitmeyecek bir lezzet. Besleyiciliğinin yanı sıra lezzetiyle de sofraları süsleyen kuru fasulye besin değeri açısından oldukça zengin. Özellikle içeriğinde bolca bulunan manganez ve demir sayesinde vücudunuzun günlük enerji ihtiyacını karşılayan bu eşsiz lezzet, sizi uzun süre tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur. Gelin, sofralarınızın yıldızı olacak en iyi kuru fasulye çeşitlerini birlikte inceleyelim.

Yemek 15-08-23 17:56

Kuru fasulyenin faydaları nelerdir, diyette kuru fasulye yenir mi? Kuru fasulyenin içinde hangi vitaminler var, sabah aç karnına kuru fasulye yutmak ne işe yarar?

Kuru fasulye, dünya genelinde popüler bir besindir ve özellikle Akdeniz ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılır. Protein, karbonhidrat, lif ve vitaminler açısından zengin bir kaynaktır. Genellikle et veya pastırma ile birlikte pişirilerek servis edilen kuru fasulye, pilav veya bulgur pilavı gibi yanında tüketilecek bir eşlikçiyle de sunulur. Peki, kuru fasulyenin faydaları nedir, diyette yenir mi?

Haber 28-04-23 15:48

Tadına doyum olmayan vardabit paçası tarifi! Adana usulü vardabit nasıl yapılır?

Vardabit tarifi fazla bilinmeyen eşsiz lezzetler arasında bulunuyor. Adana ve Mersin mutfağının vazgeçilmezi olan vardabit akşam yemeklerini şölene çeviriyor. Kuru fasulye ile hazırlanan bu enfes vardabit tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 06-04-23 15:11

Ayranlı çorba nasıl yapılır? Malatya yöresine özel nohutlu, kuru fasulyeli ayranlı çorba tarifi!

Öğle veya akşam yemeğinde servis etmek için daha farklı tatlar arıyorsanız bu tarif tam size göre! Nohut, kuru fasulye gibi malzemelerle hazırlanan ayran çorbasını tekrar tekrar hazırlamak isteyeceksiniz. İşte nohutlu, kuru fasulyeli ayranlı çorba tarifi!

Yemek 24-02-23 15:11

Depremin 207'nci saatinde enkazdan kurtarılan Berat, kendisini kurtaran ekipten kuru fasulye istedi

Adıyaman'da, enkazdan 207 saat sonra çıkarılan 11 yaşındaki Berat Yücel, ziyaretine gelen kurtarma ekibinden kuru fasulye istedi.

Haber 16-02-23 11:46

Kuru fasulye yaparken bu hatadan uzak durun! Tadını ve sağlığımızı mahvediyor

Kuru fasulye en sevilen bakliyatlar arasında bulunuyor. Lokanta usulü kuru fasulye yapmanın zor olduğu düşünülüyor. Ancak doğru adımlar uygulandığında ve kuru fasulye yaparken sıklıkla uygulanan o hatadan uzak durulduğunda enfes kuru fasulye yemeğinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Yemek 16-01-23 09:53

Esnaf lokantalarının vazgeçilmezi: Etli nohut yemeği tarifi! Dağılmayan nohut yemeği nasıl yapılır?

Esnaf lokantası lezzetleri denildiğinde ilk akla nohut ve kuru fasulye yemekleri geliyor. Nohut kış aylarının en sevilen yemekleri arasında bulunuyor. Misler gibi kokan tereyağlı pilavın yanında tane tane dökülen nohut yemeği nasıl yapılır merak ediliyor. İşte enfes etli nohut yemeği tarifi...

Yemek 20-12-22 09:58

Bakanlık açıkladı! Bekar erkeklere özel menü: Sebzeli omlet, söğüş yeşillik, etli kuru fasulye…

Sağlık Bakanlığı Türkiye sağlıklı beslenme rehberi hazırladı. Sağlıklı beslenmeye yönelik hazırlanan bu rehberdeki bir detay dikkat çekti. Rehberde bekar erkekler için ayrı bir başlık açılmış ve bekar erkeklere özel bir menü konulmuştu. Sebzeli omlet, söğüş yeşillik ve etli kuru fasulye gibi yemeklerin olduğu menüde kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün ve akşam yemeği detaylı bir şekilde anlatıldı. Gerekçe olarak; bekar erkeklerin evlilere göre obeziteye yakalanma riskinin yüksek olması gösterildi.

Haber 15-12-22 16:55

Kanser hücrelerinin yayılmasını önler, kabızlığı bitirir, kan şekerini dengeler... Adeta mucize gibi! Kuru fasulyenin faydaları

Kuru fasulye, tadı kadar sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkan besinlerden biridir. Baklagiller arasında en çok tercih edilen kuru fasulyenin çok az bilinen bir mucizesi ortaya çıktı. Kuru fasulyeyi değerli kılan özellikleri arasında tadının dışında kansere karşı etkileri de yer alıyor. Kuru fasulye, tam bir kanser savaşçısı baklagildir. Türk mutfağının demirbaşı sayılan kuru fasulyenin mucizevi faydalarını öğrendikten sonra daha sık yemeye başlayacaksınız.

Haber 10-11-22 17:14

Tıpkı lokantadakilerin tadında: Etli kuru fasulye tarifi! Etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Kuru fasulye esnaf lokantalarının vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Kuru fasulye severler bu lezzet için esnaf lokantalarına gidebiliyor. Ancak artık gitmenize gerek yok! Evde yapacağınız etli kuru fasulye tarifi esnaf lokantalarının lezzetinde olacak. Etli kuru fasulye nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 17-10-22 14:55

Kayseri'de 2 bin kişiye kuru fasulye ve pilav dağıtıldı

Kayseri'de 2 bin kişiye kuru fasulye ve pilav dağıtıldı

Yurthaber 14-10-22 15:33

Protein deposu kuru fasulyenin yeni türleri çiftçiye alternatif ürün olacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde 600 kuru fasulye genotipi üzerinde yürütülen ıslah çalışmaları kapsamında morfolojik gelişimleri iyi düzeyde olan türlerin hasadına başlandı - Bitkisel Üretim ve Teknoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ömer Sözen: - "Hasat yapılan hatların tohumları üzerinde çalışıp, teknolojik ve makro-mikro analizlerimizi yaparak hızlı ve seri şekilde çiftçilerimize en uygun yeni türleri sunacağız"

Yurthaber 01-10-22 12:31

MasterChef kontrfile nasıl yapılır? Lokum kıvamında dana kontrfile nasıl pişirilir?

MasterChef dana kontrfile nasıl yapılır? MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın yedeklerden ana kadroya oyunu gerçekleşecek. Şefler yedekler yarışmasında yarışmacılardan ilk turda kuru fasulye ve pilav tarifi yapmalarını istedi. İkini etapta ise kontrfile yapılması istendi. MasterChef kontrfile tarifi merak ediliyor. Peki, MasterChef dana kontrfile nasıl yapılır? Kontfile nasıl marine edilir? Lokum kıvamında dana kontrfile tarifi malzemeleri ve yapılışı!

Yemek 24-09-22 15:08

2022 kuru fasulye alım fiyatları açıklandı! İşte üreticilerin dikkat etmesi gerekenler

​​​​Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2022 dönemi kuru fasulye alım fiyatları açıklandı. Buna göre fiyatlar ton başına, şeker türü için 25 bin lira, Çalı, Horoz ve Selanik türü için 21 bin lira ve Dermason türü için 20 bin lira olarak belirlendi. Öte yandan TMO'dan yapılan açıklamada üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalar da yer aldı.

Finans 13-09-22 21:11

Toprak Mahsulleri Ofisi, 2022 kuru fasulye alım fiyatlarını açıkladı:

"2022 dönemi kuru fasulye alım fiyatları, şeker türü için ton başına 25 bin lira, Çalı, Horoz, Selanik türü için ton başına 21 bin lira, Dermason türü için ton başına 20 bin lira olarak belirlendi"

Yurthaber 13-09-22 20:56

Niğde'de kuru fasulye ve barbunyada 65 bin ton rekolte bekleniyor

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar: - "Her yıl olduğu gibi yine bu sene kalitemiz güzel. Bölgemiz 1300 rakımda, burada yetiştiği için ürün tatlı ve lezzetli oluyor. O yüzden Niğde'de Türkiye çapında tutulan bir fasulyemiz var"

Yurthaber 10-09-22 11:28

Balıkesir'de ekim alanı artan badalan fasulyesi 4 mahallenin geçim kaynağı oldu

Dursunbey ilçesinde 800 rakımlı çam ile meşe ormanları arasındaki tarlalarda yetiştirilen fasulye cinsi hem lezzeti hem de kısa sürede pişmesiyle tercih ediliyor - Süleler Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Canbaz: - "Kuruya yakın bir fasulyedir. Özellikle kuru fasulye yemeği yapmak isteyenlerin başka çeşitleri 1-2 saat kaynatması gerekiyor ama bizim fasulyemiz 15 dakikada pişiyor"

Yurthaber 09-09-22 11:57

TÜBİTAK desteğiyle verimi yüksek kuru fasulye çeşit adayları belirlendi

TÜBİTAK desteğiyle verimi yüksek kuru fasulye çeşit adayları belirlendi

Yurthaber 29-08-22 14:47

Fiyat farkı isyan ettirdi: 'Hakkımızı helal etmiyoruz'

Üretici ile market arasındaki fiyat farkı gittikçe artmaya başladı. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, çiftçilerin ürünlerini ucuza alıp fahiş fiyata satan fırsatçılara tepki gösterdi. Güneş, 'Bizim elimizden 7 TL’ye çıkan nohut şuanda marketlerde 25 TL’ye satılıyor. Bizim elimizden 7-8 TL’ye çıkan kuru fasulye marketlerde 20-25 TL’ye satılıyor. Biz kazanamıyorsak, siz çok kazanıyorsanız çiftçi size hakkını helal etmez" ifadelerini kullandı.

Finans 08-06-22 16:49

Kuru fasulye ne demek? Kuru fasulye birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Kuru fasulye birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Kuru fasulye ne demektir?

Egitim 18-05-22 15:33

Orta Kızılırmak Vadisi'nde yüksek verimli 25 kuru fasulye çeşidi adayı belirlendi

Vadi boyunca uzanan 8 ilde uygulanan projeyle 322 köyden toplanan 661 kuru fasulye tohum genotipi üzerinde verim ve performans çalışması yapıldı - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Sözen: - "Önümüzdeki süreçte 25 kuru fasulye genotipimizi son kez tarla şartlarında değerlendirip bölgedeki yaygın çeşitlerle yarıştırarak içlerinden seçeceğimiz 3 ya da 4 çeşit adayımızla 2023'ten itibaren Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğüne müracaat edeceğiz"

Yurthaber 06-05-22 14:38

Rüyada kuru fasulye görmek ne anlama gelir? Rüyada kuru fasulye taneleri, yemeği görmek ne demek?

Rüyada kuru fasulye görmek, sağlık sorunlarını işaret eder. Rüyada yer alan diğer detaylar, rüyanın tabirini etkileyebilir. Mesela rüyada kuru fasulye yemeği pişirdiğini gören kişinin kısa süre içinde tüm dertlerinin son bulacağı alamet olur. Rüyada kuru fasulye pilav görmek ise eğer lezzeti yerindeyse aileyle ilgili güzel haberler alınacağını müjdeleyen bir imge olarak kabul edilir. İşte kuru fasulyenin yer aldığı rüyalarla alakalı tüm yorumlar...

Trend 06-04-22 12:46

Protein deposu: Yeni bir şeyler denemek isteyenler için kuru fasulye ezmesi tarifi

Çeşit çeşit kebapların ve ana yemeklerin yanından en çok görmek istenen destekçiler kesinlikle mezeler! Yoğurtlusundan acılısına, sebzelisinden mevsim yeşillikleri ile hazırlananlara kadar pek çok mezeyi sofralarda görmeye hemen herkes bayılıyor. Peki bu defa kuru fasulyeden yapılan bir ezme denemeye ne dersiniz?

Yemek 28-02-22 15:38

Adeta kestane şekeri: Kuru fasulye topları tarifi

Kestane şekeri arayıp bulamayanlar için kestane şekerini aratmayacak bir tarifle karşınızdayız. Hem de bu tarifimizin başrolünde kuru fasulye var! Duyanların şaşkına döndüğü enfes kuru fasulye topları tarifi lezzetiyle büyülüyor. İşte hem lezzeti hem içeriğiyle şaşkına çeviren o harika kuru fasulye topları tarifi!

Yemek 22-02-22 10:32

KDV indirimi sonrası akın ettiler! 5 litrelik yağ 92 lira...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel gıda ürünlerindeki yüzde 8’lik KDV’nin yüzde 1’e düşürüldüğünü açıklamasının ardından TMO ülke genelindeki tüm satış ofislerinde indirime gitti. İndirimin duyurulmasından sonra vatandaşlar TMO ürün satış noktalarına adeta akın etti.5 litrelik ayçiçek yağı 92,5 liradan, 5 kilogramlık pirinç 57,5 liradan, 2 kilogramlık nohut ve kuru fasulye de 15 liradan satışa sunuldu.

Finans 21-02-22 14:40

Turşu severler dikkat! Bu etkileri çok şaşırtacak

Turşu kurması ayrı yemesi ayrı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kuru fasulye, pilav, ayran üçlüsünün favori eşlikçisi turşu hem yaz hem de kışın tüketilebilir. Uzun ömürlü olması ve lezzeti en çok tercih edilme nedenidir. Aynı zamanda probiyotik zengini olan turşunun şimdiye kadar duymadığınız faydaları...

Haber 15-02-22 08:23

Turgay Güler'in yüksek faturalarla ilgili 'kuru fasulye' sözleri olay oldu! Çok sert açıklama: Alçaksınız

Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili gazeteci Turgay Güler'in yaptığı açıklama gündem yarattı. Katıldığı bir televizyon programında zamlı tarifelere dikkat çeken Güler, faturaları ucuzlatmak için yaptığı öneride "Topluma kuru fasulye dağıtılacak, herkes kendi gazını kendisi üretecek." ifadelerini kullandı. Güler'in açıklamaları sosyal medyayı sallarken, gelen tepkiler sonrası yeni bir açıklama yaptı. Sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Güler "Alçaksınız!" dedi.

Haber 08-02-22 16:18

Lokantada yenen kuru fasulye gibi olmuyorsa evde de lokanta usulü kuru fasulye yapmak mümkün!

Havalar soğudu, kış iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Kış aylarıyla birlikte yaz sebzelerine veda edip kış sebzelerinin yanında doyurucu bakliyatlar da sofralarda yerini alıyor. Kuru fasulye, hiç şüphesiz bakliyatların en sevilenlerinden. Sizin için de en lezzetli kuru fasulye lokantada yenen ise sizi lokanta usulü kuru fasulye tarifini denemeye davet ediyoruz.

Yemek 21-12-21 07:47

Sivas'ta hibe desteğiyle yenilenen laboratuvar bölgeye hizmet verecek

STB Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu: - "Borsamız laboratuvarında tahıl ürünleri, buğday, arpa, mısır, tritikale, çavdar, yulaf, baklagillerden nohut, mercimek kuru fasulye, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin tamamı, yem, küspe ve bal ürünlerinin tahlili yapılmaktadır"

Yurthaber 06-12-21 15:31

Böyle pişirdiğinizde şişkinlik yapmıyor! Usta şeflere taş çıkarttıran sütlü kuru fasulye tarifi

Türk mutfağında kuru fasulyenin apayrı bir yeri var. Öyle ki hemen her semtte özellikle bu yemeği pişirip sunan "kuru fasulyeci" dükkânları var ama herkesin iyi yapabildiği bir yemek de değil. Yiyenin bir tabak daha isteyeceği bir kuru fasulye yemeği pişirmek istiyorsanız size küçük bir sır verebiliriz: Sütlü kuru fasulye tarifi!

Yemek 06-12-21 07:57

Şişkinlik yapıyor diye baklagillerin faydalarından mahrum kalmayın! İşte baklagillerdeki gazdan kurtulmanın yolları

Baklagiller, doyuruculuğu ve yüksek besin değerleriyle yemeklerde sıklıkla tercih ediliyor. Nohut, kuru fasulye ve mercimek gibi baklagiller; Türk mutfağındaki pek çok tarifin de başrolünde. Ancak baklagilleri pişirirken gazından arındırmak oldukça önemli. Aksi takdirde mide ve sindirim sorunlarına yol açıyor. Hadi detayları inceleyelim!

Yemek 30-11-21 06:58

Tavçe Gravçe nasıl yapılır? Tavçe Gravçe malzemeleri neler?

Makedonya mutfağına ait kuru fasulye yemeği olan tavçe gravçenin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Tavçe Gravçe yaparken 1 yemek kaşığı un, 3 su bardağı kuru fasulye, 3 diş sarımsak gerekli malzemeler arasında yer alıyor. İşte tavçe gravçe tarifi ve malzemeleri!

Yemek 17-11-21 21:47

Niğde'de kuru fasulye ekim alanı arttı

Türkiye'de kuru fasulye üretiminde ikinci sırada yer alan Niğde'de, 190 bin dekardan yaklaşık 75 bin ton rekolte bekleniyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş: - "Fasulye alanlarımız daha çok patatese alternatif olarak planlandı. Patates üretim alanlarının azalmasına karşın fasulye alanlarımızda ciddi artış yaşandı"

Yurthaber 20-10-21 11:07

Manisa'nın yüksek bölgelerinde üretilen kuru fasulyede hasat dönemi başladı

Demirci Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse: - "Yüksek rakımda susuz yetiştirildiği için lezzet bakımından tercih ediliyor. Bundan dolayı çiftçilerimiz kuru fasulye üretim alanını her yıl artırıyor"

Yurthaber 08-10-21 14:39

Lokanta usulü kuru fasulye tarifi! Etli kuru fasulye nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktası...

Evde kuru fasulye yapıyorsunuz bir türlü dışardakiler gibi olmuyor mu? Size öyle bir etli kuru fasulye tarifi vereceğiz ki lokantada yediklerinizin aynısı olacak. Bu muhteşem tarifi mutlaka deneyin.

Yemek 27-09-21 17:20

Bakan Pakdemirli: Kuru fasulye üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kuru fasulye üretimine yönelik yapılan çalışmalar ve verilen desteklerin sonuç verdiğini belirterek, “Türkiye’nin kuru fasulye üretimi yıllar itibarıyla katlanarak arttı. 2020 yılında üretimde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı” dedi.

Finans 21-09-21 14:37

Cerrah fasulyeyi yiyen tadına doyamadı! Özel pişirme tekniği ile testide hazırlandı

Bursa İnegöl'de ünlü cerrah fasulyesi için festivali düzenlendi. Özel pişirme tekniği ile testide hazırlanan cerrah kuru fasulye büyük beğeni topladı. Şenlikle tanıtılan cerrah kuru fasulye, etkinliğe katılan misafirlere de ikram edildi. Festivalde bölgeye ait farklı lezzetlere de yer verildi.

Haber 06-09-21 12:33

Aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri neler? İşte aşure tarifi...

18 Ağustos aşure gününe sayılı günler kaldı. Sohbet ve yardımlaşmanın arttığı aşure günü için aşurenin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Aşure yapmak için gerekli malzemelerin arasında 3 bardak aşurelik buğday, 1 bardak nohut, 1 bardak kuru fasulye, 200 gr kuru kayısı yer alıyor. İşte aşure tarifi...

Yemek 09-08-21 00:21

Uzman isim açıkladı! Huzursuz bağırsak sendromunun nedeni geçmiş travmalar olabilir

Huzursuz bağırsak sendromunun altında genelde stresin yattığına dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral, “Stresin yarattığı olaylar, ikinci beyin olarak kabul edilen bağırsakları hemen olumsuz etkiler. Bazen erken yaşlarda yaşanan cinsel taciz, fiziksel veya duygusal olaylar, yaşanan büyük korkular, ileride huzursuz bağırsak hastalığına neden olabilir. Ayrıca buğday, ekmek, süt, soğan, kuru fasulye, nohut ve gazlı içecekler de bu hastalığı tetikleyebilir” dedi.

Haber 08-07-21 10:06

Germencik Belediyesi 1 ton taze fasulye dağıttı

Kırsal kalkınma çalışmaları çerçevesinde proje ve faaliyetlerini sürdüren Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, üreticiden aldığı 1 ton taze fasulyeyi vatandaşlara dağıttı.Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, geçtiğimiz yıl üreticinin elinde kalan kuru soğan alımı yaparak halka dağıtmıştı.

Yurthaber 26-03-21 10:03

Niksar’da 480 çiftçiye tohum desteği

Tokat’ın Niksar ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü desteklemeli yağlık ay çiçeği, kuru fasulye (Şeker-Oturak tipi) ve silajlık mısır tohumu dağıtıldı.Niksar’da, “Ayçiçeği Üretiminin Yaygınlaştırılması, Kuru Fasulye Tarımının Geliştirilmesi ve Baklagil Hasad Makinesi Temini ile Çayır Mera Islah ve Amenajman” projesi kapsamında, yem bitkileri ekiminin artırılması ve Türkiye’nin baklagil ihtiyacına katkı sunulması amacıyla 480 çiftçiye, yüzde 75’i hibeli 2055 kg yağlık ayçiçeği, yüzde 71’i hibeli 2500 kg kuru fasulye tohumu ile 3750 kg silajlık mısırdan oluşan toplamda 8305 kg hibe destekli tohum dağıtıldı.Proje kapsamında düzenlenen dağıtım programı; Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Namık Özdüzgün, İl genel Meclis Üyeleri Sadullah Karataş, Kamil Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Şerifler ile çiftçilerin katılımıyla yapıldı.Tarlaların ve arazilerin boş kalmamasını mutlaka ekilmesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam İlhami Doğan, en önemli görevimiz üretmek diyerek; “İnşallah çiftçilerimiz bu destekleri yerinde kullanırlar, hayırlısıyla bol kazançlı yıllarımız olur, vatandaşlarımız inşallah hem kendi ceplerine, hem ülkemize gelir elde ederler, özellikle bu pandemi sürecinde buna en fazla ihtiyacımız olduğunu peşinen söylüyorum.

Yurthaber 25-03-21 16:11

Kütahya’da 900 çiftçiye tohum desteği

Kütahya’da, ’Çayır Mera Islah ve Amenajman’ projesi kapsamında, yem bitkileri ekiminin artırılması ve Türkiye’nin baklagil ihtiyacına katkı sunulması amacıyla çiftçilere yulaf, yonca, yağlık ayçiçeği, kuru fasulye tohumu ile sıvı ve sülfat gübre dağıtıldı.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kütahya İl Özel İdaresi tarafından desteklenen proje kapsamında düzenlenen dağıtım programı; Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık ile çiftçilerin katılımıyla yapıldı.Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, “En önemli görevimiz üretmek.

Yurthaber 24-03-21 12:21

Havzalara göre desteklenecek ürünler belli oldu

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında il ve ilçelerde desteklenecek ürünler belli oldu.2021 yılında Adıyaman il ve ilçeler bazında Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Kapsamında Desteklenen ürünler açıklandı.Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile hangi ilçede hangi ürünün bu kapsamda destekleneceğinin tablosunu sundu.Besni ilçesinde arpa, buğday, mısır (dane), pamuk (kütlü), mercimek, nohut, tritikale, yem bitkileri, zeytin-zeytin yağı, patates, Çelikhan ilçesinde arpa, buğday, mısır (dane), kuru fasulye, yem bitkileri, Gerger ilçesinde arpa, buğday, nohut, yem bitkileri, zeytin-zeytin yağı, Gölbaşı ilçesinde arpa, buğday, mısır (dane), mercimek, nohut, tritikale, ayçiçeği (yağlık), yem bitkileri, zeytin-zeytin yağı, Kahta ilçesinde arpa, buğday, pamuk (kütlü), mercimek, nohut, tritikale, yem bitkileri, zeytin-zeytin yağı, Merkez ilçede arpa, buğday, mısır (dane), pamuk (kütlü), mercimek, nohut, tritikale, yem bitkileri, zeytin-zeytin yağı, Samsat ilçesinde arpa, buğday, pamuk (kütlü), mercimek, nohut, yem bitkileri, zeytin-zeytin yağı, Sincik ilçesinde arpa, buğday, mısır (dane), nohut, yem bitkileri, Tut ilçesinde arpa, buğday, pamuk (kütlü), nohut, yem bitkileri, zeytin-zeytin yağı desteklenecek.

Yurthaber 19-02-21 17:24

Yeşilyurt’ta ihtiyaç sahiplerine bakliyat desteği

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Nohut ve kuru fasulye paketlerimizi Emanet Çarşımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladık” diye konuştu.850 metrekarelik alanıyla bölgenin en büyük sosyal yardımlaşma noktası olan Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşısı Marketini ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, raflarda yerini alan nohut ve kuru fasulye paketlerini inceledi.Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşısında vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayacak ‘insan odaklı’ hizmetlerine ara vermeden devam ettiklerini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, doğal ortamlarda yetiştikten sonra özel paketler halinde Emanet Çarşına getirilip reyonlarda yerini alan nohut ve kuru fasulyelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması yönünde örnek bir uygulamayı hayata geçiren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ile ürünlerin paketlenme aşamasında destek sağlayan Arguvan Belediyesi, Arguvan Kalkınma Kooperatifi ve Arguvan Ziraat Odasına teşekkürlerini sundu.Farklı bir projeyle toplumsal farkındalık oluşturmaya devam ettiklerini dile getiren Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğünden emanet kart alan vatandaşların, ücretsiz yaptıkları market alış verişlerinde bu ürünlerden temin edebileceklerini söyledi.‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerine değer katacak güzel bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Çınar, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğümüz, Gönül Belediyeciliği hizmetlerine farklı bir bakış açısı kazandıracak çok güzel ve örnek bir uygulamayı başarıyla hayata geçirdiler.

Yurthaber 16-02-21 14:48

Malatya’da ihtiyaç sahiplerine 2 bin paket nohut ve kuru fasulye

Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi ile Kayısı Araştırma Enstitüsünün işbirliğiyle kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında yetiştirildikten sonra paketleme işlemi tamamlanan 2 bin adet nohut ve kuru fasulye paketleri, bölgenin en büyük sosyal yardımlaşma noktası olan Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşıda ki hizmetlerden faydalanan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerini Yeşilyurt’ta ki bütün yatırımlarla bir bütün halinde sürdürüp vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayacak ‘insan odaklı’ yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasının toplam 150 dönümlük alanında üretimini yaptığı nohut ve kuru fasulyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazırlanıyor.Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekiplerin gözetiminde gerçekleşen ekim, bakım ve hasat döneminden sonra hijyenik ortamlarda muhafaza edilen nohut ve kuru fasulyeler, Arguvan Belediyesine bağlı Arguvan Kalkınma Kooperatifi Paketleme Tesislerinde ki uygulamaların ardından paketlenerek hazır hale getirildi.İlk etapta 2 bin adetten oluşan nohut ve kuru fasulye yardım paketleri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşı Binasındaki 850 metrekare alanda hizmet veren market bölümündeki raflarda yerini alacak.Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğünden emanet kart alan vatandaşlar, ücretsiz yaptıkları market alış verişlerinde bu ürünlerden temin edebilecekler.Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamış, Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında büyük bir titizlikle yetiştirdikleri nohut ve kuru fasulye gibi bakliyat ürünlerini, özel paketler halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.Yeşilyurt Belediyesinin tüm yatırımlarının temelinde ‘ kardeşlik, dayanışma ve paylaşım’ kültürünün yer aldığını ifade eden Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ömer Kamış, “Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda arpa, buğday, nohut ve kuru fasulyenin yanı sıra yeşil alan çalışmalarımızda kullanılan rulo çöm ve farklı süs bitkilerinin üretimlerine tüm hızıyla devam ediyoruz.

Yurthaber 01-02-21 15:56