Askta En Uyumlu Burclar Haberleri

Romantik ilişkilerde en uyumlu burçlar! Bu çiftler birbirine körkütük aşık

Astroloji, ilişkilerde uyuma dair bilgi edinmede oldukça etkili bir araçtır. Her burcun kendine özgü özellikleri vardır ve bazı burçlar birbiriyle daha uyumludur. Bu çiftler arasındaki uyum, derin bir bağ ve tutku içerir. Bu da ilişkilerinin daha uzun sürmesini sağlar. İşte adeta birbirleri için yaratılan burç çiftleri...

Kadin 2024-04-02 08:49:39

Evinizin havasını bambaşka bir hale getirecek en iyi fon perde modelleri

Fon perde, ev dekorasyonunun öne çıkan ürünlerinden biridir. Koltuklarınızın rengine uyumlu olmasını isterseniz aynı tonlarda perde seçebilirsiniz. Evinizde zıt renklerle çarpıcı bir görünüm elde etmek isterseniz de dikkat çekici bir perdeyle amacınıza ulaşmanız mümkün. En iyi fon perde kumaşına sahip pek çok ürünü sizin için bir araya getirdik. En güzel ve en ucuz fon perde modellerini listemizden inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.

Haber 2024-04-01 18:03:58

İlik nakledilen küçük Ceylan, 12 yıl süren mücadeleyle sağlığına kavuştu

İzmir'de, Akdeniz anemisinin en ağır seyreden türü "talasemi majör" hastalığıyla mücadele eden 12 yaşındaki Ceylan Polat, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) aracılığıyla sağlanan yüzde 100 uyumlu iliğin nakliyle hayata tutundu.

Yurthaber 2024-03-26 11:20:16

Aşkta en uyumlu burçlar! Bu burç çiftleri adeta birbiri için yaratılmış

Güneşin burçlar üzerindeki etkisi, ilişkilerde uyumu belirlemekte önemli bir rol oynar. Bazı burçlar, doğal olarak birbirleriyle uyumlu bir şekilde etkileşir ve ilişkilerinde daha fazla denge ve uyum bulabilirler. Koç ve Yay gibi ateş elementine mensup burçlar, enerjik ve tutkulu bir uyum sergilerken, Boğa ve Başak gibi toprak elementine sahip burçlar, sağlam bir temel üzerine ilişki kurarlar. Bu uyum, her iki tarafın da birbirine destek olmasıyla güçlenir.

Kadin 2024-02-10 09:27:05

Bakan Işıkhan, İŞKUR'un o raporunu paylaştı! Bu mesleklerde işçi bulmak altın kadar değerli oldu: 'Adım atmaya devam ediyoruz...'

Türkiye İş Kurumu’nun Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamındaki görevleri arasında yer alan ve Avrupa İstatistik Ofisi (EUROSTAT) standartlarına uyumlu olarak yılda dört defa gerçekleştirilen Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2023 yılı üçüncü çeyrek sonuç raporu yayımlandı. Rapora göre Açık iş oranın en yüksek olduğu mesleklerin başında, “Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız)”, “Garson (Servis Elemanı)” ve “Paketleme İşçisi” meslekleri yer alıyor.

Finans 12-10-23 12:02

Aman dikkat, bu haberi okumadan sevgili yapmayın! Aşkta en uyumlu burçlar belli oldu

Astrologlar aşk, kariyer ve finansal yönden 4 burcun Eylül ayında şanslı olacağını açıkladı. Koç, Boğa, İkizler ve Yengeç burçlarının yüzü bu ay gülecek. Öte yandan astrologlar, bir ilişki içerisinde olanlar ile yeni bir aşka yelken açmayı düşünen kişileri uyardı. Aşkta en uyumlu burçlar belli oldu.

Kadin 04-09-23 14:31

Bu burçlar birbirleri için yaratılmışlar! Aşkta en uyumlu burç çiftleri

Duygusal ilişkilerde astrolojiden yararlanmanın büyük faydası oluyor. İnsanlar karakteristik özelliklerini taşıdığı burçtan alabiliyorlar. Bu noktada hali hazırda bir ilişki içerisinde iseniz veya yeni bir aşka yelken açmak istiyorsanız aşkta ne uyumlu ve kolaylıkla anlaşabilen burç çiftlerine göz atabilirsiniz.

Kadin 10-08-23 10:25

Tıp dünyasını şaşkına çeviren olay! Tam 16 yıldır yalnız başına yaşayan ve hiç çiftleşmeyen timsah hamile kaldı

Kosta Rika’daki bir hayvanat bahçesinde yaşayan 18 yaşındaki bir timsahın kendisiyle genetik olarak %99.9 uyumlu tamamen oluşmuş bir cenin içeren yumurtaya sahip olması şaşkınlık yarattı. Tıp dünyasının araştırdığı vakanın en önemli özelliği timsahın tam 16 yıldır tek başına yaşamadı ve daha öncesinde herhangi bir çiftleşme deneyimine sahip olmadan hamile kalmasıydı.

Trend 08-06-23 11:09

Her güne, her yere uyumlu 2023 en iyi beyaz sneaker modelleri

Beyaz sneakerlar, moda dünyasında her zaman favori bir seçim oldu. Klasik ve minimalist tasarımlarıyla, her türlü stile uyum sağlayabilirler. Hem erkekler hem de kadınlar için uygun olan bu sneakerlar, her mevsim kullanılabilirler ve gardırobunuzun vazgeçilmez parçaları arasında yer alabilirler. Beyaz sneakerlar, herhangi bir renk ve desenle kolayca eşleştirilebilirler. Kot pantolonlar, şortlar, elbiseler ve hatta takım elbiseler ile bile mükemmel bir şekilde uyum sağlayabilirler.

Haber 18-04-23 16:20

Ramazan ayının olmazsa olmazı künefe tarifi! Evde künefe nasıl yapılır?

Ramazan ayında hangi tatlı yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Bütün gün oruç tuttuktan sonra tatlı yemek vücuda enerji sağlıyor. Çayın ve kahvenin yanına en uyumlu olan tatlılar arasında bulunan künefe sevilerek tüketiliyor. Evde künefe nasıl yapılır merak ediyorsanız bu enfes künefe lezzetini denemeniz gerekiyor.

Yemek 28-03-23 18:44

Apple severlerin vazgeçilmezi en iyi Apple akıllı saat modelleri ve yorumları

Apple akıllı saatler, benzersiz özellikleri ve Apple'ın üstün tasarımı ile akıllı saatler pazarında öne çıkan ürünlerden. Apple akıllı saat modelleri, sadece bir saat değil, aynı zamanda fitness takibi, müzik çalma ve iletişim aracı olarak da kullanılabilir. Ayrıca, iOS uyumlu olduğu için iPhone kullanıcıları için mükemmel bir eşleştirme sağlar. Sizler için en iyi Apple akıllı saat modelleri ve yorumlarını derledik.

Haber 10-03-23 13:47

Yaz boyunca en büyük yardımcınız olacak en güzel ve doğal kokulu erkek parfüm önerileri

Havalar ısındığı zaman daha fresh kokular tercih edilir. Baharatlı ve yoğun kokular sıcak havayla rahatsız hissettirebilir. Böyle zamanlarda kullanabileceğiniz parfümünüz yoksa üzülmeyin. Birbirinden etkileyici, yaz mevsimiyle uyumlu parfüm seçeneklerine göz atarak kendi kokunuzu bulabilirsiniz. Hangi parfümü alacağınıza henüz karar vermediyseniz veya imza kokunuzu hâlâ bulamadıysanız yazımız tam size göre!

Haber 03-03-23 17:08

Ellerinizi sıcak tutarken rahatça telefon kullanmanızı sağlayacak en iyi dokunmatik ekran eldivenleri

Birbirinden faydalı özellikleriyle yaşamımıza pratiklik getiren akıllı telefonları kış soğuklarında eldivenlerle kullanmak epey zorlaşıyor. Hem elleri sıcacık tutacak hem özel parmak ucu tasarımı sayesinde dokunmatik ekranın parmak hareketlerini algılamasını kolaylaştıracak dokunmatik ekran eldivenleri bu zorluğa çözüm sunuyor. Dokunmatik ekranla uyumlu eldivenler sayesinde soğuk kış günlerinde rahatça telefon kullanmak isterseniz, sizin için seçtiğimiz en iyi modelleri keşfedebilirsiniz.

Haber 17-02-23 14:12

Gömleklerinize çok yakışacak en iyi kravat markaları ve modelleri

Takım elbiselerin en güzel tamamlayıcısı, hiç kuşkusuz, kravatlar. İster günlük hayatta ister iş kombinlerinizde sıklıkla kravat kullanan biriyseniz renk renk, model model kravatlara ihtiyacınız olabilir. Öyleyse doğru yerdesiniz! Birbirinden şık, kaliteli ve farklı kombinlere uyumlu kravat çeşitlerini sizin için listeledik. Stilinize en çok hitap eden modeli arıyorsanız listemizi incelemeye davetlisiniz!

Haber 11-01-23 17:30

Askerlik borçlanması ne kadar oldu? 2023 asgari ücret ile askerlik borçlanması yüzde kaç zamlandı? İşte en DÜŞÜK ve en YÜKSEK tutar...

Askerlik borçlanması tutarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açıklanan asgari ücret zammı sonrası merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle uyumlu olduğunu belirtti. Erdoğan önümüzdeki yıl beklenmedik bir tablo görülmesi halinde maaşlarda bir ara düzenleme yapabileceklerini söyledi. Peki, askerlik borçlanması ne kadar oldu? 2023 asgari ücret ile askerlik borçlanması yüzde kaç zamlandı? İşte detaylar...

Finans 23-12-22 07:33

2023 işsizlik maaşı ne kadar, kaç TL? Asgari ücret ile en düşük işsizlik maaşı taban ve tavan tutarı...

İşsizlik maaşı, merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada belirlenen tutarın, Türkiye'nin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle uyumlu olduğunu ifade etti. Erdoğan önümüzdeki yıl beklenmedik bir tablo görülmesi halinde maaşlarda bir ara düzenleme yapabileceklerini söyledi. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte 2023 işsizlik maaşı ile ilgili detaylar...

Finans 22-12-22 13:13

Çantanıza atıp her yere götürebileceğiniz pratik en iyi stick deodorantlar

Gün boyu âdeta yeni banyo yapmış gibi temiz ve ferah hissetmek ister misiniz? Cevabınız "Evet." ise doğru yerdesiniz! Yazımızda, "Deodorant stick nedir?" ve "Stick deodorant nasıl kullanılır?" gibi soruların cevabını bulabileceksiniz. Gelin; doğal ürünlerden kokusuz seçeneklere, kadın ve erkek deodorantlarından unisex sticklere, hipoalerjenik seçeneklerden hassas ciltlere uyumlu deodorantlara kadar pek çok seçeneği bir araya getirdiğimiz, her zevke ve bütçeye uygun ürünleri beraber inceleyelim.

Haber 10-11-22 18:09

Instagram hesap açma ve kaydolma linki 2022: Instagram hesap açma ve oluşturma nasıl yapılır?

Dünyanın dört bir tarafında en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram'da hesap açmak oldukça pratik. Android ya da iOS uyumlu telefonlar ya da bilgisayar üzerinden Instagram hesabı açmak için Instagram hesap açma ve kaydol linkinden birkaç adımı takip etmek yeterli. Telefon numaranız ya da e-mail hesabınız ile yeni bir Instagram hesabı açabilirsiniz.

Haber 09-10-22 10:38

Zamanı önemli olup telefondan uzak kalmak istemeyenler için iPhone hızlı şarj modelleri

iPhone sahiplerinin en büyük problemlerinden biri, telefonlarının şarjının hızlı tükenmesi. Orijinal iPhone şarj cihazının hızlı dolum yapmaması, acil durumlarda işleri zorlaştırabiliyor. Bu durumdan muzdarip olanlar için iPhone uyumlu hızlı şarj cihazları üretiliyor. Sizler için piyasadaki en iyi iPhone hızlı şarj cihazlarını bir araya getirdik. Haydi gelin, birbirinden kaliteli ürünleri birlikte inceleyelim.

Haber 29-09-22 17:51

Evinizi sakinleştirici bir sığınağa çevirecek en güzel ürün önerileri

Evinizdeki eşyaların enerjiniz üzerinde büyük etkisi olur. Darmadağın bir ev, ruh hâlinize olumsuz bir şekilde yansırken güzel ve uyumlu eşyalarla donatılmış ev de bir o kadar sakin ve huzurlu hissetmenizi sağlar. Bunun için size huzur veren eşyaları bulmanız gerekir. Evinizi sakinleştirici bir sığınağa çevirecek en güzel ürün önerilerinden oluşan liste sayesinde bu eşyalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Haber 08-09-22 15:57

Kol saati takmak isteyenler için hem şık hem spor 2000 tl altı kol saati önerileri

Saat, zamanı takip etmemize yarayan en temel araç. Ancak bu özelliğinden çok sıklıkla aksesuar olarak tercih edilir. Bu nedenle de saatin giyilen kombin ile uyumlu olması önem taşır. Ancak her kombine uyum sağlayan model bulmakta zorlanabilirsiniz. Öyleyse hem spor hem şık görünümlü bir saat tercih ederek onu her türlü kombinde kullanabilirsiniz. Eğer aradığınız tam olarak böyle bir saatse doğru yerdesiniz. Gelin, derlediğimiz spor ve şık saat modellerine birlikte göz atalım.

Haber 12-08-22 16:29

Baktığınızda lüksü hissedeceğiniz en şık koltuk çeşitleri

Koltuklar, ev dekorasyonu için son derece önem taşır. Çünkü evdeki diğer eşyalar, genelde koltuklarla uyumlu olarak seçilir. Son derece lüks ve göz alıcı gözüken bir koltuk takımı, küçük bir evi bile lüks gösterebilir. Pek çok renk, model ve özellikte koltuk varken doğru ürünü seçmek kolay olmayabilir. Evinizin dekorasyonunu zenginleştirecek birbirinden şık koltuk modellerini sizler için derledik. Gelin, bu modelleri birlikte inceleyelim.

Haber 22-07-22 16:55

Türkiye'nin biyodizel ihtiyacını karşılayacak! Anadolu'nun en büyük potansiyeline sahip

Dünyada ilk defa gliserin ve biyodizel üretiminde kullanılmak üzere Ar-Ge çalışmaları tamamlanan pelemir bitkisinin, sözleşmeli deneme ekimleri Eskişehir’de yapılmıştı. Hasat öncesinde pelemir, çiftçilere tanıtıldı. Bitkinin ileriye dönük biyodizel üretimi için Anadolu’nun en büyük potansiyele sahip alternatif yağ bitkisi olacağı, Anadolu’nun iklim koşullarına ve topraktaki sıkıntılara çok daha uyumlu ve Anadolu’nun öz evladı olan bir bitki olduğu kaydedildi.

Haber 02-07-22 15:51

Amazon'da en çok satılan ve gecelerinize şıklık katacak 300 TL altı iç çamaşırı setleri

İç çamaşırı kadınların en özel ve önemli temel giyim ürünlerinin başında gelir. İç çamaşırı takımı denilince ise sütyen, külot, büstiyer ve jartiyer gibi parçalardan oluşan setler karşımıza çıkar. Bu ürünlerin uyumlu birleşiminden oluşan iç çamaşırı setlerine günün her saati ihtiyaç duyulur. Siz de rahat, kaliteli aynı zamanda bütçe dostu iç çamaşırı seti arıyorsanız listemize göz atmadan alışverişe başlamayın!

Kadin 28-06-22 21:23

Uyumlu ne demek? Uyumlu kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Uyumlu ne demek? Uyumlu kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:41

Annesine yalan söyleyip hayatını kurtardı! 'En anlamlı Anneler Günü hediyesi'

Emekli sınıf öğretmeni 68 yaşındaki Leyla Türkmen, "ucuz ikinci el araç alacağım" diyerek Antalya'ya giden ve verdiği tetkiklerde dokular uyumlu çıkan oğlunun böbreği ile hayata tutundu. Leyla Türkmen, "Oğlum Antalya'ya 'ucuz ikinci el araç var onu alacağım' diye gitmişti, hastaneye gelip tetkiklerini yaptırmış, randevu almış. Nakil olduk, hayatımın en anlamlı Anneler Günü hediyesi oldu" diye konuştu.

Haber 05-05-22 11:40

ABD ve Dünya 2021’de de Sıcaklık Rekorları Kırdı

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), 2021’in ülkede peş peşe yaşanan en sıcak dördüncü yıl olduğunu açıkladı. Veriler Avrupa Birliği’nden gelen ve dünyanın 2021’de kayıtlara geçen en sıcak beşinci yılını yaşadığı açıklamasıyla da uyumlu

Haber 11-01-22 03:13

Sade ve uyumlu kombinleri sevenler için tüm detaylarıyla ton sür ton giyim rehberi ve ürün önerileri

Tek renk giyinmeyi seven çok sayıda moda tutkunu olduğunun farkındayız. Bu zevki ton sür ton modası ile buluşturmak, kombininize hem tanıdık hem farklı bir boyut kazandıran iyi bir seçenek olabilir. İster iddialı bir rengi belirgin ton farkları bulunan parçalarla kombinleyin ister yakın tonlarla yumuşak geçişler elde edebileceğiniz bir kombin tercih edin, ton sür ton ile çok güzel görünebilirsiniz. En sevdiğiniz rengin farklı tonlarını aynı kombinde kullanmak kulağa çok çekici gelmiyor mu?

Kadin 06-01-22 16:02

Türkiye'nin yeni ekonomi modeli, en büyük ihracat pazarı AB'nin rotasıyla uyumlu mu?

Türkiye'nin "yeni ekonomi modeli", en önemli ticari paydaşı Avrupa Birliği başta olmak üzere gelişmiş ekonomilerin yeşil dönüşümüne atıfta bulunmuyor. BBC Türkçe'den Merve Kara-Kaşka, yeni ekonomi politikalarının yeşil ekonomik dönüşümle ilişkisini uzmanlara sordu.

Haber 13-12-21 08:20

Elektrikli araçlar için güneş ve rüzgar enerjili şarj istasyonu ürettiler

Bursa Teknik Üniversitesi yerleşkesine kurulan ve yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan sistemde, elektrikli araç şarj istasyonlarının "akıllı şebeke" konseptine uygun olarak çalışması sağlandı - Projenin yürütücüsü Doç. Dr. Gökay Bayrak: - "Sistemde iki elektrikli araç için yer yaptık, iki elektrikli araç şarj olabilecek şekilde. Çalışmalarımız daha çok elektrikli aracın daha hızlı şarj olması noktasında" - "İstasyonumuzda mevcut ticari araçların yüzde 85'inde kullanılan soket tipi mevcut. TOGG da üretildiği zaman temiz enerjiyle BTÜ olarak şarj etmeyi dört gözle bekliyoruz. En başta TOGG'a uyumlu olacak şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Yurthaber 23-11-21 11:08

8. AR-GE ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi

Bilişim Vadisi'nde düzenlenen programda, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2020 yılı Performans Endeksi ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Performans Endeksi'nde ödüller sahiplerini buldu - TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Altunyaldız: - "Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'nin 21. yüzyılda küresel yarışta her alanda en üst düzeyde olmasına adanmış bir liderin, saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu vizyonla ülkemizin tüm kesimleri, ekosistemin parçası ve destekleyicisi olarak hedefe doğru uyumlu bir şekilde yürümeye başladı" - Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Taha Koç: - "Ekonomik daralma olduğu zamanda bile yenilikçi teknolojiye, Ar-Ge'ye, inovasyona ve dijitalleşmeye yatırım yaparsanız değeriniz her zaman artabiliyor"

Yurthaber 12-11-21 14:02

TYB'nin Yeni Anayasanın Usulü ve Üslubu Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan: - "Türkiye Cumhuriyeti, siyasete temel olacak, siyasal sistemle uyumlu, devleti ve milleti birleştiren, demokratik anayasacılık çerçevesinde hazırlanan, millet iradesine dayanan sivil bir anayasaya muhtaçtır" - "Koruyucu ve kollayıcı refleksler, anayasa hazırlığı sürecinde paranteze alınmalıdır. Milli uzlaşı en büyük belirleyici olmalıdır"

Yurthaber 16-10-21 13:50

Babasının kopyası minik adamlar için en tarz baba-oğul kombinleri

Oğlunuzla uyumlu giyinmeyi sevenlerden misiniz? Öyleyse mağaza mağaza gezmeye son verelim. Çünkü babasının kopyası minik adamlar için en tarz baba-oğul kombinleri artık bir tık uzağınızda!

Kadin 08-10-21 10:18

Yeşil dönüşüm, OVP'ye girdi

Program döneminde küresel değer zincirleriyle bütünleşme ve daha fazla uluslararası yatırım çekme süreci, Yeşil Mutabakat Eylem Planı'nda yer alan hedef ve eylemler de dikkate alınarak şekillenecek - Başta geri dönüşüm teknolojileri olmak üzere verimlilik artıran ve sera gazı emisyon artışını sınırlamayı hedefleyen yatırımlar desteklenerek, uluslararası ticaret alanında iklim değişikliği politikalarıyla uyumlu ihracatın rekabet gücü artırılacak - Küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla enerji ve üretim kaynaklarını verimli şekilde kullanan, çevre dostu üretime yönelik yatırımlar desteklenecek - Yeşil tahvil ve sukuk ihraçları teşvik edilecek

Yurthaber 05-09-21 23:38

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yangınlarla ilgili konuştu: (2)

"Yangınlar soğutulduktan sonra en kısa sürede hasar tespiti yapılacak, yanan ağaçlar en kısa zamanda sahadan çıkartılacak ve ilk yağmurdan sonra fidan dikimi başlayacak" - "Yeni ağaçlandırma, yine doğal bitki örtüsüyle de uyumlu olacak. Geleceğe Nefes Kampanyası ile toplam 252 milyon fidan; bunun aslında şöyle bir önemli var, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için üçer fidan, yani 84 milyon çarpı 3, 252 milyon fidanı yıl bitmeden mutlaka dikeceğiz" - "Akdeniz Orman Yangınları Mücadele Birliği; böyle bir birliğin kurulmasının bize göre vakti gelmiştir. Çünkü akut dönemleri, bundan sonra sıcak hava ve küresel ısınmayla beraber yaşayacağımız anlaşılıyor" - "Son 19 yılda 5,5 milyar fidanı toprakla buluşturan bu teşkilat, 19 yılda da orman varlığımızı 2 milyon hektar artırdı. Orman varlığında da 2015'te 46'ncı sıradayken 2020'de 27'nci sıradayız. Ağaçlandırmada Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sıradayız"

Yurthaber 05-08-21 22:17

Samsung'dan 5G uyumlu telefon müjdesi: İşte Samsung'dan 5G uyumlu ve en uygun fiyatlı modeller!

Telefonların kullandığı hücresel ağlarda bulunan teknolojik alt yapının yapılandırılması ve geliştirilmesi sonucu 4,5 G'nin ardından 5G teknolojisine geçildi. Yeni teknoloji 5G'ye geçilmesinden sonra telefon firmaları da bu altyapıya uyumlu telefonlar üretiyor. Samsung şirketi ise bu firmalardan olup 5G teknolojisini uygun fiyatlı modellere getirmeye devam ediyor. İşte Samsung'dan 5G uyumlu en ucuz modeller...

Haber 14-07-21 13:28

Körili Çin eriştesi tarifi nasıl yapılır? Restoran lezzetini evinize taşıyın

Körili Çin eriştesi (noodle) tarifinde tavuk ve noodle'ın soslarla uyumu tadına doyulmaz bir tat ortaya çıkartır. Yedikçe yedirten noodle tarifi hazırlanırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta ise eriştelerin yapışmamasını sağlamak ve tavuk ile noodle'ın uyumlu şekilde pişmesi için tavuğu doğrarken tercihi jülyen kesimden yana kullanmaktır. Körili Çin eriştesi tarifi ile ilgili tüm detayları Restoran işletmecisi Barış Ofluoğlu anlattı.

Yemek 06-07-21 12:24

Realme GT, Android 12 Beta‘ya hazır

Google I / O’nun en büyük duyurulardan biri Android 12 diyebiliriz. Duyurunun ardından, ortak telefon şirketlerinin Android beta programına kaydedilebilecek uyumlu cihazlar hakkında açıklamalar gelmeye başladı.

Haber 20-05-21 10:59

Vodafone'dan mayıs boyunca en az 10 GB hediye

Vodafone, Ramazan Bayramı kampanyaları kapsamında, faturalı yeni müşterilerine ilk 3 ay geçerli yüzde 15 indirim ve ilk ay geçerli Uyumlu tarifelere 10 GB, Red tarifelere ise 20 GB hediye ediyor

Yurthaber 12-05-21 10:15

İslam İşbirliği Gençlik Forumu'ndan Genç Müslüman Kadınlar Zirvesi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran: - "Suriye, Filistin, Yemen, Somali ve silahlı çatışmalardan etkilenen diğer bölgelerdeki kız kardeşlerimizin acil insani yardıma ihtiyacı var" - İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan: - "Yoksulluk, eşitsizlik, ayrımcılık, marjinalleştirme, mağduriyet gibi sorunların birçoğunu sistematik olarak çözmek için tüm alanlara ve sektörlere kadın liderler yerleştirmek, desteklemek ve teşvik etmek için daha uyumlu çabalara ihtiyacımız var" - Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın eşi ve ekonomist Linda Rama: - "Kadınlar, hem anne hem çalışan olarak içinde bulundukları toplumları şekillendiren en önemli unsurlardır"

Yurthaber 06-04-21 21:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı: (3)

"İnsan Hakları Eylem Planı ile sadece ifade vermek için mesai saati dışında yakalayıp gözaltına alma, otelde gecenin bir yarısı bulup gözaltına alma gibi uygulamalara son veriyoruz" - "Katalog suçlarda 'somut delile dayanma şartı' getirerek, tutuklamanın istisnai bir koruma tedbiri olduğuna ilişkin ilkeyi tahkim ediyoruz" - "Adli kontrol tedbirlerini de tutuklamada olduğu gibi üst süreye bağlıyoruz" - "İfade alma işlemleri artık 7 gün 24 saat yapılabilecek" - "İşkence iddialarıyla ilgili disiplin soruşturmalarında zaman aşımını kaldırıyoruz" - "Görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle bir hak ihlaline sebebiyet veren kamu görevlileri hakkında rücu ve disiplin işlemlerinin etkinliğini artırıyoruz" - "Kadına karşı şiddet suçlarını etkin şekilde soruşturmak amacıyla kurulan özel soruşturma bürolarını ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz" - "Eşe karşı işlenen suçlarla ilgili öngörülen ağırlaştırıcı sebebi, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletiyoruz" - "Tek taraflı ısrarlı takip fiillerini ayrı bir suç olarak düzenliyoruz. Şiddet mağduru kadınlara avukat görevlendirilmesini sağlıyoruz" - "İletişimin tespiti ve dinlenmesi şeklindeki koruma tedbiriyle elde edilen kayıtların, beraat kararı halinde yok edilmesini sağlıyoruz" - "Kişisel verilerin işlenmesinde özel hayatın korunmasını sağlamak için, Kişisel Verileri Koruma Kanunu'nu, Avrupa Birliği standartları ile uyumlu hale getiriyoruz" - "Acele kamulaştırmaya ilişkin hükümleri de içerecek şekilde, kamulaştırmayla ilgili tüm mevzuatı yeniden ele alıyoruz. Kamulaştırmasız el atmaya karşı valilikler nezdinde idari bir başvuru yolu getiriyor, bu hususta kusuru bulunan kamu görevlilerine de idari yaptırım yolunu açıyoruz" - "İcra takibi ve yargılama süreçlerinden kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçmek için, İcra ve İflas Kanunu ile ilgili yönetmeliği, mülkiyet hakkının en geniş şekilde korunmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenliyoruz" - "İdari yargıda mülkiyet hakkını etkileyen hususların ivedi yargılama usulüyle hızlı biçimde çözümüne imkan sağlıyoruz" - "Kamu idarelerinin taraf olduğu aynı nitelikteki uyuşmazlıklarda 'pilot dava' usulü getiriyoruz" - "İdarenin, haklı olduğu belli olan vatandaşa 'git davanı aç, kazan öyle gel' şeklinde özetleyebileceğimiz tavrına son veriyoruz" - "Tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaları da elektronik ortamda malik ve ilgililerin erişimine açıyoruz" - "Çocukların fiziki ve ruhi gelişimlerinin desteklenmesi için onların dijital riskler, siber zorbalık ve internet bağımlılığından korunmasına yönelik çalışmaları en üst seviyeye çıkarıyoruz" - "Çocuk mahkemelerini çocuk dostu olacak şekilde tasarlıyor, duruşmalara hakim, savcı ve avukatların cübbesiz katılımına imkan sağlıyoruz" - "Engelli bireylerin üst kademe kamu yöneticiliği ile mesleklerine uygun kamu görevlerinde istihdamını zorlaştıran hükümleri tespit edip kaldırıyoruz" - "Özel infaz usullerinin kapsamını genişletmeye devam ederek, ağır hasta, yaşlı veya engelli hükümlülerin cezalarının konutlarında infazının imkanlarını artırıyoruz"

Yurthaber 02-03-21 15:51

Mina isminin anlamı nedir? Bu ismi koyan ünlüler kim? İşte yanına yakışan isimler

Bir bebek dünyaya getirme hazırlığında olan ailelerin en çok zorlandığı konulardan bir tanesi de isim seçimi oluyor. Hem soyadıyla uyumlu, hem tınısı hoş hem de güzel bir anlama sahip bir ad bulmak için binlerce isim arasından tercih yapılıyor. Ebeveynlerin son dönemde sıkça tercih ettiği isimlerden bir tanesi de Mina. Buna nedenle Mina isminin anlamı nedir şeklinde araştırma yapılıyor. Peki, Mina ne demek? İşte bu güzel ismin analizi ve manası...

Haber 26-01-21 15:58

Lina isminin anlamı nedir? O ünlü çift de bu ismi koydu! Lina Kur'an'da geçiyor mu?

Yeni anne ve baba olacak kişinin üzerinde en çok kafa yorduğu konulardan bir tanesi isim seçimi. Çok sayıda isim arasından hem soyadı ile uyumlu hem de güzel tınısı ve anlamı olan bir isim seçmek isteyen ebeveynler, detaylı bir araştırma yapılıyor. Son dönemin en çok araştırılan isimlerinden bir tanesi de Lina ismi. Dolayısıyla Lina isminin anlamı nedir diye merak ediliyor. İşte Lina isminin analizi ve manası

Haber 22-01-21 17:30

Labrador köpek özellikleri ve bakımı

Labrador cinsi köpekler; görünüşleri, zekaları ve uyumlu karakter yapılarıyla en çok tercih edilen köpekler arasındadır. İtaatkar, sahibine bağlı bu köpekler isimlerini Doğu Kanada bölgesindeki Newfoundland eyaletinden almıştır.

Haber 28-12-20 09:55

Ses, sosyal iletişimdeki en önemli enstrüman

Medicana Çamlıca Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Birkent: - "Sesimizin cinsiyet, yaş, fiziksel görünüm ve sosyal pozisyonumuzla uyumlu olması gerekir. Bu açıdan sıkıntı yaşayan tüm hastalar için ses estetiğine yönelik girişimler yapılabilir"

Yurthaber 24-12-20 12:38

Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen desteği ile gelebilir

Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen ile uyumlu çalışabilir. Bu iddia, sızıntı kaynağı Ice Universe'e ait. Sızıntı kaynağına göre Galaxy S21 ailesinin en güçlü üyesi olacak olan Galaxy S21 Ultra, Galaxy Note modelleri gibi S Pen desteği ile gelecek. Peki S Pen kalemi, telefonla birlikte mi gelecek?

Haber 13-11-20 11:08

Sevgi Caddesi, modern görünüme kavuşuyor

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, alt yapısı tamamlanmak üzere olan Sevgi Caddesi’ndeki alt yapı çalışmalarını yerinde inceledikten sonra cadde esnaflarını ziyaret etti.Esnafları ziyaret ederek "Hayırlı ve bereketli kazançlar" dileyen Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, tek tek gezdiği esnaflarla sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu.Sevgi Caddesi’ndeki ziyarette, esnafı rahatlatan ve sevindiren çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Başkan Kibar, yaklaşık bir aylık süreç içerisinde alt ve üst yapısı ile birlikte Sevgi Caddesi’nin modern bir görünüme kavuşacağını ifade etti.1980 yılından bugüne 40 yıldır hiç kimsenin cesaret edemediği, Büyükşehir Belediyesi, OSKİ ve Fatsa Belediyesi’nin koordineli ve uyumlu çalışmasıyla alt yapı çalışmasının bitme noktasına geldiğini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "Fatsa’mızın en önemli caddelerinden birisi olan Sevgi Caddemizde 8 aydır hummalı bir çalışma yürütüldü.

Yurthaber 04-11-20 16:56

Yerli ve milli Deneyap Yazılım Kartı TEKNOFEST'te tanıtıldı

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar: - "Özellikle akım koruma, sürekli 5 volt gerilim çıkışı, lityum bataryaların şarj edilme, devre tahtasıyla uyumlu olması, mikrofon ve kamerası olması gibi bazı özellikler bizi farklı kılan en temel özellikler" - "Maliyete çok yakın şekilde, yabancı muadillerine göre çok daha düşük bir şekilde satış planlaması yaptık. Yakında satışına başlayacağız. T3 Vakfı olarak 10 bin Deneyap öğrencisine bunları ücretsiz olarak hediye edeceğiz"

Yurthaber 25-09-20 16:29

ASÜ enerjisini güneşten üretecek

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) kapsamında destek almaya hak kazanan 40 üniversiteden birisi olan Aksaray Üniversitesi (ASÜ), Türkiye’nin En Çevreci Dördüncü Üniversitesi payesi ile doğrudan uyumlu çalışmalar üretiyor.ASÜ’de, yenilenebilir enerji uygulamaları kapsamında rektörlük binasının enerji ihtiyacının bir kısmının güneş panelleriyle karşılanması planlanıyor.

Yurthaber 10-09-20 13:54