Ay Tutulmasi Nedir Haberleri

Bakan Özhaseki: Önümüzdeki aydan itibaren 15-20 bin civarında konutu her ay teslim edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesine yönelik, "Önümüzdeki aydan itibaren 15-20 bin civarında konutu her ay teslim edeceğiz. Sene sonunda bu sayı 200 bini bulacak." dedi.

Haber 2024-05-08 23:55:54

Festivalde gelin damat rolünü oynayan çift, 10 ay sonra resmi nikah kıydı

Muğla'da geçen yıl düzenlenen 2. Geleneksel Düğün Yemekleri Festivali'nde gelin damat rolünü oynayan çift, 10 ay sonra gerçekten evlenerek hayatlarını birleştirdi.

Yurthaber 2024-05-08 14:37:58

Otobüs durağında ortaokul öğrencisine taciz! Verilen ceza isyan ettirdi: 'Bunlar ne olacak böyle? Sürekli aramızda mı gezecek?'

Kayseri'de M.G. (45), otobüs durağında bekleyen A.M. (15) isimli kız çocuğuna sözlü tacizde bulundu. Tutuksuz yargılanan M.G., 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi. Karar sonrası A.M.’nin annesi hakime, "Bunlar ne olacak böyle? Sürekli aramızda mı gezecek?" sözleriyle tepki gösterdi. İşte detaylar...

Haber 2024-05-08 12:32:11

Futbolda asist nedir, nasıl yapılır? Asist kriterleri neler?

Futbol dünya çapında milyonlarca insanın tutkuyla bağlı olduğu ve heyecanla takip ettiği bir spor dalıdır. Bu oyunun heyecanını artıran birçok unsur vardır ancak goller kadar gollerin hazırlanmasında da büyük bir rol oynayan asistler de önemlidir. Peki, asist nedir, nasıl yapılır?

Spor 2024-05-08 10:55:37

Şanzıman nedir, ne işe yarar? Şanzıman bozulursa ne olur?

Şanzıman, bir aracın motorundan tekerleklere güç aktaran ve vites değiştirmeyi sağlayan karmaşık bir mekanizmadır. Bu sistem, aracın hızını ve gücünü kontrol etmekte kritik bir rol oynar. Peki, şanzıman nedir ve bozulursa ne olur?

Haber 08-05-24 10:28

Devriye gezen jandarma 23 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan şahsı yakaladı

Afyonkarahisar’da kasten öldürme suçundan 23 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan şahıs jandarma ekipleri tarafından devriye gezerken yakalandı.

Yurthaber 08-05-24 08:04

Samsun'da uyuşturucu suçundan 15 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Samsun'un Terme ilçesinde, 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

Yurthaber 08-05-24 07:48

37 kiloya düşünce tahliye edilmişti... Yine yerinde duramadı! Nihal Candan hakkında bomba iddia

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan tahliye edilmişti. Yaklaşık 6 ay cezaevinde kalan Nihal Candan'ın tahliyesi tartışmalara yol açmıştı. Sağlık sorunları yüzünden tahliye edildikten sonra kuaföre giden Candan'ın bu sefer de dudak dolgusu yaptırdığı ve kuaför kuaför gezdiği iddia edildi.

Magazin 07-05-24 17:34

150 bin liralık faizsiz evlilik kredisinde yeni gelişme! Bakan duyurdu, ödeme tarihi belli oldu

Evlenecek milyonlarca gencin takip ettiği 48 ay vadeli 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisinde yeni gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuruları kabul edilenleri ödemenin yapılacağı tarihi açıkladı.

Finans 07-05-24 14:58

Trafik sigortasında yeni düzenleme sinyali! Günler önce değişmişti: ‘Daha fazla prim ödeyeceği fiyatlama sistemi…’

Zorunlu trafik sigortası primleri için Mayıs ayının başında yeni bir düzenlemeye gidilmiş ve her ay asgari ücret, yedek parça, bakım-onarım ve motorlu araçlardaki fiyat değişimleri dikkate alınarak hesaplanacağı açıklanmıştı. Ancak yeni uygulamaya rağmen poliçe primlerinin maliyet artışlarını karşılayamaması sebebiyle sektör temsilcileri serbest tarife uygulamasına geçilmesini talep ediyor. Bu kapsamda trafik sigortası primleri için yeni düzenlemenin kapısı aralandı.

Finans 07-05-24 11:42

Kastamonu'da üniversiteli genç kız kabusu yaşadı! Yaşadığı işkenceyi anlattı: Kalçama jiletle küfür yazdı

Kastamonu'da üniversiteli genç bir kız, birlikte yaşadığı sevgilisinden önce psikolojik sonra da fiziksel şiddet gördü. "Kalçama jiletle ağza alınmayacak bir küfür yazdı" diyen genç kız "Bir-iki ay yatarım seni öldürürüm diyordu. Daha fazla ceza almasını istiyorum" açıklamasını yaptı.

Haber 06-05-24 23:08

Bedava doğal gaz bitti, enflasyonda zirve geliyor: Merkez Bankası Başkanı’ndan dikkat çeken sözler: 9 Mayıs Perşembe’ye dikkat!

Enflasyonda en kötü ay geldi! Mayıs ayı itibarıyla tüm zamanların zirvesine yerleşeceği dile getirilen enflasyon rakamları için dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Piyasalar Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın 9 Mayıs Perşembe günü açıklayacağı yılın ikinci Enflasyon Raporu’nu beklerken, bir önceki raporda yer alan o ifadeler bir kez daha gündeme geldi. Enflasyonun zirve yapmasının sebebi açık açık raporda yer aldı. İşte haberin detayları…

Finans 06-05-24 14:23

2 çocuğun öldüğü ATV kazasının davasında karar çıktı

Gaziantep’te, Hüseyin Akın ile Kerim Gündoğan’ın ölümüyle sonuçlanan ve otomobil sürücüsü tutuklu sanık Prof. Dr. Volkan Kılınçoğlu’nun yargılandığı ATV kazasına ilişkin davada karar duruşması görüldü. Karar duruşmasında sanık otomobil sürücüsü 3 yıl 7 ay 10 cezaya çarptırılarak tahliye edildi.

Yurthaber 06-05-24 13:13

20 yıldır montum yoktu demişti! Acun Ilıcalı'nın üzerindeki montun fiyatı sosyal medyanın diline düştü

Her açıklamasıyla adından söz ettiren Acun Ilıcalı geçtiğimiz günlerde “Takım alana kadar montum yoktu, yemin ederim. Çünkü ben kış nedir bilmem ki" demişti. O sözlerden sonra Ilıcalı'nın üzerindeki montun fiyatı ortaya çıktı.

Magazin 06-05-24 12:24

Regl yorumu gündem olmuştu! Ceyda Düvenci eridi! Bikinileri deneyip fiziğini gösterdi

Oyuncu olan Bülent Şakrak ile 8 yıllık evliliğini sonlandıran Ceyda Düvenci, 1,5 ay içinde 64 kilodan 58 kiloya düştü. Günden güne eriyen ünlü isim bikinilerini deneyip fiziğini sergiledi.

Magazin 06-05-24 12:02

Aksaray’da film sahnelerini aratmayan kovalama! İtirafı şaşkına çevirdi: Suç makinesiyim, firarım

Aksaray'da film sahnelerini aratmayan anlar yaşandı. Polisin şüphe üzerine kimlik kontrolünden geçirmek istediği 2 şahıs, ekipleri görünce yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ve şüpheliler arasında yaşanan film sahnelerini aratmayan kovalamaca anları kameraya yansıdı. Şüpheliler kısa sürede yakalanırken, yağma suçundan 13 yıl 10 ay hapis cezası bulunan şüpheli, polis memurlarına "Neden kovalıyorsunuz?" diye kızıp, "Suç makinesiyim, firarım" diye de itiraf da bulundu.

Haber 05-05-24 20:35

Ayakkabı boyacısı Türkiye şampiyonu oldu! Şimdi de dünyaya açılıyor: Turnuvaya katılabilmek için borç aldım

1996 yılında yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle çalıştığı fabrikadan ayrılan ve ayakkabı boyacılığı yapmaya başlayan 50 yaşındaki Alaattin Şahin, bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye'yi Slovakya'da düzenlenen şampiyonada temsil edecek Şahin, turnuvaya katılabilmek için borç aldığını belirterek, "Birkaç ay sonra da dünya şampiyonası var. Bu noktada desteğe ihtiyacım olacak” diye konuştu.

Haber 05-05-24 10:26

Araç almayı düşünenler dikkat! Otomotiv piyasasında 21 ay sonra bir ilk: Daralma yaşansa da fiyatlar artabilir

Otomotivde 21 ay sonra bir ilk gerçekleşti, piyasada daralma yaşandı. Daralmanın nedeni olarak 3 madde sıralandı. Bu durumun devam edip etmeyeceği ve ikinci el piyasasına nasıl yansıyacağı gibi merak edilen sorulara yanıt gelirken fiyatlarda düşüş yaşanmayacağı yönündeki değerlendirme dikkat çekti. İşte araç piyasasındaki son gelişmelerle fiyatlardaki son durum...

Finans 05-05-24 10:13

Fahiş fiyatlardan sonra şimdi de servis ücreti tartışması! Yüzde 20 uygulayan bile var! Uzmanlar uyardı: Bu yöntemle paranızı geri alabilirsiniz

Fahiş fiyatlar nedeniyle geçtiğimiz ay boykot düzenlenen kafe ve restoranlar bu kez aldıkları servis ücretleriyle gündemde. Hesaba yansıtılan servis ücretinin 'zorunlu bahşiş' olduğunu düşünen de var, uygulanması gerektiğini düşünen de... Uzmanlar ise servis ücretlerine karşı uyardı...

Finans 05-05-24 08:38

Şaşırtan final kararı! Now Tv o dizinin fişini çekti

Ay Yapım imzası ile Çarşamba akşamları NOW Tv'de izleyicisi ile buluşan Şahane Hayatım dizisi için beklenmedik final kararı çıktı. Dizinin yeni sezona taşınıp taşınmayacağı merak edilirken kanal kararını verdi.

Magazin 04-05-24 10:32

O olaydan 2 ay önce öğrenmiş! ‘Heimlich’ manevrasıyla boğazına simit takılan öğrencisinin hayatını kurtarmıştı 'Ertesi gün kalabalık bir şekilde ailesi geldi okula'

Batman’da boğazına simit parçası takılan öğrencisi Emine Kulak’ı (10), ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtaran matematik öğretmeni Levent Döndü (27), ilk yardım eğitimini 2 ay önce aldığını söyledi. Levent Öğretmen, "Tüm vatandaşlarımızın ilk yardım eğitimini alması çok önemlidir" derken öğrencisi ise "Onun bana yardım etmesi sayesinde kurtuldum. Öğretmenime çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 03-05-24 15:57

Emtia piyasası nisan ayı ralliyle tamamlandı!

Emtia piyasası, nisan ayında sert yükselişlerin yaşandığı bir ay oldu. Geçen ay altının ons fiyatı 2 bin 431,54 dolarla tarihi zirveyi, gümüşün ons fiyatı ise 29,79 dolarla Şubat 2021'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Finans 03-05-24 12:25

Kendini maneviyata adamıştı! Yaşar Alptekin Hacı adam böyle giyinmez” diyenlere sert çıktı! 'Peygamber Efendimiz yaşasaydı...'

Bir dönemin ünlü mankeni ve oyuncusu Yaşar Alptekin maneviyata yönelmiş ve gözlerden uzak bir hayat yaşamaya başlamıştı. "Günde 5 vakit spor (Namaz kılıyorum), 12 ayda 1 ay diyet yapıyorum (Oruç tutuyorum). Gece hayatım (Teheccüd namazı) ve bir de sevgilim var (Allahım)' şeklinde yaptığı açıklamayla dikkat çeken Alptekin şimdi de kendisini "Hacı adam böyle giyinmez” diyenlere verdiği cevapla gündem oldu.

Magazin 03-05-24 11:58

IBAN'ını verdi başına gelmeyen kalmadı! 8 ay hapis yattı, 10 yıl daha yatabilir

Konya'da IBAN hesabını arkadaşına veren bir kişi kara para aklamat tuzağının ortasına düştü. Arkadaşı ‘benim IBAN'ımda bloke var’ deyip aldığı hesap numarasından kara para akladı, karşılığında ise 1 paket sigara parası hediye etti. IBAN hesabını kullandıran Mustafa Ergin 8 ay hapis yattı, kendisini 10 yıl hapis cezası daha bekliyor.

Finans 03-05-24 11:09

Kredi kartı asgari ödeme tutarı nedir, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Kredi kartı kullanımının oldukça yaygın olduğu bilinirken bu kartların borç tutarları ile ödeme günlerinin nasıl belirlendiği sıklıkla araştırılır. Bir kredi kartının asgari ödeme tutarı ile son ödeme tarihinin bilinmesi ise bu noktada önem arz eder. Kredi kartından ay boyunca harcama yapan bir kişinin hesap kesim tarihinden sonra son ödeme gününe kadar en az asgari ödeme tutarında belirtildiği kadar ödeme yapması gerekir. Peki, kredi kartı asgari ödeme tutarı nasıl hesaplanır?

Finans 02-05-24 18:19

4 büyüklerin Borsa karnesi! Nisan ayının şampiyonu hangi takım oldu?

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayı yüzde 47,2 yükselişle tamamlayan Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği, yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Spor endeksi geçen ay yüzde 11,5 artış kaydetti. Yıl başından bu yana da en fazla kazandıran Galatasaray Spor Kulübü...

Finans 02-05-24 15:39

Aralarında bakanlık çalışanları da var, çok sayıda gözaltı! Paraları bakın nasıl aklamışlar: 565 hayvan ele geçirildi

İstanbul'da hayvan kaçakçılarını kıskaca alan ekipler 6 ay boyunca gerçekleştirilen takibin ardından harekete geçti. Farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı. Yakalananların içinde Orman Bakanlığı'nda görevli memurların da olduğu belirlendi. Toplamda 565 hayvan ele geçirilirken paraların nasıl aklandığı da ifşa edildi.

Haber 02-05-24 15:18

Kılıçdaroğlu'nun eski Bakan Bayraktar'a sözleri nedeniyle hapsi isteniyor! 2 yıl 4 ay...

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı olmadığı gerekçesiyle yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Eski Bakan Erdoğan Bayraktar’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Kılıçdaroğlu'nun 2 yıl 4 ay hapsi isteniyor.

Haber 02-05-24 12:25

Almanya 'altın tabancalı' Türk katili arıyor! İki farklı vurulma aynı kişi.. Türkiye'ye kaçtığından şüpheleniyorlar

Almanya'nın Holstentherme bölgesinde 5 ay önce işlenen bir cinayetin şüphelisi olarak Ferhat K. isimli bir Türk her yerde aranıyor. Alman medyası, şüphelinin Türkiye'ye kaçmış olabileceğini öne sürerken katil zanlısının daha öncesinde genç bir milli takım oyuncusunu vurduğu da iddia edildi.

Trend 02-05-24 10:56

Doğuma günler kala evlenmişti! Gonca Vuslateri kızı Asya Mone'yi ilk kez paylaştı

Geçtiğimiz ay kızı Asya'yı kucağına alarak ilk kez anne olma heyecanını yaşayan Gonca Vuslateri, doğum sonrası hastane odasında eşi Levent Yaşar ve bebeğiyle çektirdiği fotoğraflarını takipçileri ile paylaştı. Vuslateri'nin paylaşımına kısa sürede beğeni yağdı.

Magazin 02-05-24 10:39

TL mevduat hesapları için vergi düzenlemesi! Resmi Gazete'den duyuruldu: 31 Temmuz detayı

Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları güncellendi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7.5'e yükseldi. 1 yıla kadar olan vadeli hesapların stopaj oranı, yüzde 3'ten yüzde 5'e yükseldi. Ancak oranlar 31 Temmuz'a kadar yani 3 ay boyunca geçerli olacak.

Finans 01-05-24 08:19

Hapis kararı kripto paraları allak bullak etti! Bitcoin ve Ethereum'da dikkat çeken düşüş: 14 Mart'tan bu yana...

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı öncesinde Binance'in üst yöneticiliğinden (CEO) istifa eden Changpeng Zhao’nun 4 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla 60 bin doların altına düştü. 46 günlük düşüş ise yüzde 18'i aştı. İşte kripto para piyasasında son durum ve güncel Bitcoin ile Ethereum fiyatı...

Finans 01-05-24 07:55

Lökosit nedir? Lökosit yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?

Lökositler, yani yaygın adıyla beyaz kan hücreleri, vücudumuzun savunma sistemlerinin önemli bir parçasıdır ve çeşitli enfeksiyonlarla savaşmada kilit rol oynarlar. Ancak, beyaz kan hücreleri sadece enfeksiyonlarla savaşmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlayan önemli işlevlere de sahiptirler. Peki, lökosit değeri kaç olmalıdır?

Haber 30-04-24 21:51

Eritrosit (RBC) nedir? Eritrosit (RBC) yüksekliği ve Eritrosit (RBC) düşüklüğü ne anlama gelir?

Eritrositler, bilinen diğer adıyla kırmızı kan hücreleri vücudumuzdaki hayati bir role sahiptirler. Aslında, kırmızı kan hücreleri, vücudumuzun her köşesine oksijen taşıyan ana araçlardır. Eritrositlerin ana görevi, akciğerlerden alınan oksijeni vücudun diğer dokularına taşımaktır. Peki, eritrosit nedir, düşüklüğü ve yüksekliği ne anlama gelir?

Haber 30-04-24 21:44

Hemogram ve hemogram testi nedir? Hemogram testi neden yapılır, neyi gösterir?

Hemogram, kanınızın sağlık hikâyesini anlatan önemli bir tıbbi testtir. Bu test, kanınızın farklı bileşenlerini ölçer ve çeşitli hastalıkların teşhisi ve takibi için kritik bir araçtır. Hemogram analizi, kandaki hücrelerin, hemoglobin miktarının, iltihap belirteçlerinin ve diğer kan bileşenlerinin ölçülmesini içerir. Peki, hemogram nedir ve hemogram testi neden yapılır?

Haber 30-04-24 21:39

Hepatit B nedir, nasıl bulaşır? Hepatit B belirtileri nelerdir? Hepatit B tedavisi ve hepatit B aşısı

Hepatit B, karaciğerde iltihaplanmaya yol açan bir virüs nedeniyle oluşan bir karaciğer enfeksiyonudur. Dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen bu hastalık, genellikle sessizce ilerler ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ancak, farkındalık ve aşı programları sayesinde hepatit B ile mücadelede önemli adımlar atılmaktadır. Peki, Hepatit B nedir ve nasıl bulaşır?

Haber 30-04-24 21:33

Hepatit C nedir? Hepatit C nasıl bulaşır, cinsel yolla bulaşır mı? Hepatit C belirtileri ve tedavisi

Hepatit C, karaciğerdeki iltihaplanmayı ve hasarı tetikleyen bir virüs nedeniyle oluşan bir karaciğer enfeksiyonudur. Dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen bu hastalık, genellikle sessizce ilerler ve uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ancak, modern tıbbın gelişimi ve farkındalığın artması ile hepatit C ile mücadelede önemli adımlar atılmaktadır. Peki, Hepatit C nasıl bulaşır?

Haber 30-04-24 21:26

Endoskopi nedir, nasıl yapılır? Endoskopi ne kadar sürer?

Endoskopi modern tıbbın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiş, tanı ve tedavide büyük önem taşıyan bir tıbbi prosedürdür. Endoskopi bir kamera ve ışık kaynağıyla donatılmış esnek bir tüp olan endoskop aracılığıyla vücut içerisine girilerek yapılan bir inceleme yöntemidir. Genellikle mide, bağırsaklar, solunum yolları, mesane ve eklemler gibi iç organlara erişmek için kullanılır.

Haber 30-04-24 20:42

Matbaa nasıl yazılır? Matbaa mı matba mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Pek çok insanın bildiği matbaa sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği sıklıkla karıştırılmaktadır. Bunun nedeni ise matbaa kelimesinin Arapçadan dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir sözcük olmasıdır. Bu noktada bu kelimeye yönelik hatalı bilgilerin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, matbaa nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:18

Külot nasıl yazılır? Külot mu kilot mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dildeki kelimeleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, her konudaki düşüncelerini paylaşabilmek için kelimeleri kullanır. Cümleleri anlamlı hâle getiren sözcüklerin hatalı yazılması ise anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam kaymalarını önleyebilmek için sözcüklerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri de külot sözcüğüdür. Peki, külot nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:17

Köşebaşı nasıl yazılır? Köşebaşı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Köşebaşı sözcüğü yapısı gereği 2 ayrı ögeden oluşurken, birleşik kelimeler sınıfına dahil edilir. Birleşik bir sözcük olması nedeniyle ayrı mı yoksa bitişik mi yazılması gerektiği çok fazla sorgulanır. Bu noktada Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan yazım kılavuzlarına bakmak faydalı olacaktır. Peki, köşebaşı nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:16

Kutup Yıldızı nasıl yazılır? Kutup Yıldızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bütün dil ögelerinin kullanım biçimleri ve Türkçe dil bilgisi kuralları Türk Dil Kurumu tarafından açıklanır. Yazılı dilde anlamlı bir aktarım için yazım kurallarına uyulması önemlidir. Bu kapsamda internet üzerinde pek çok kelimenin doğru yazımı konusunda araştırma yapılır. TDK tarafından online olarak paylaşılan sözlükte anlamı ve yazılışı sorgulanan sözcükler hakkında bilgi edinilebilmektedir. Peki, Kutup Yıldızı nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:15

Kriz nasıl yazılır? Kriz mi kıriz mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelimeler arasında yabancı dillerden gelen Türkçeleşmiş kelimeler de bulunur. Yabancı kökenli kelimelerden biri olan kriz sözcüğü, Türkçede sıklıkla kullanılan bir sözcüktür. Kriz gibi yabancı kökenli olması nedeniyle hatalı ifade edilen çok fazla kelime mevcuttur. Peki, kriz nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:14

Kriter nasıl yazılır? Kriter mi kırıter mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelimeler arasında yabancı dillerden gelen Türkçeleşmiş kelimeler de bulunur. Yabancı kökenli kelimelerden biri olan kriter sözcüğü, Türkçede sıklıkla kullanılan bir sözcüktür. Kriter gibi yabancı kökenli olması nedeniyle hatalı ifade edilen çok fazla kelime mevcuttur. Peki, kriter nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:13

Konukevi nasıl yazılır? Konukevi ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede iki kelimeden meydana gelen kelime türleri bulunmaktadır. Bu kelime türleri arasında yer alan, iki ayrı kelimeden oluşan sözcükler birleşik sözcük olarak tanımlanır. Dil bilgisi kurallarına göre birleşik sözcüklerin bazıları ayrı, bazıları ise bitişik kullanılır. Konukevi sözcüğü de bir birleşik sözcük olarak nitelendirilir. Bu sözcüğün yazımında sıklıkla imla hatası görülür. Peki, konukevi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:12

Kombin nasıl yazılır? Kombin mi konbin mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günümüzde pek çok insanın aşina olduğu kombin sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği karıştırılabilir. Bunun nedeni ise kombin sözcüğünün İngilizceden dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir kelime olmasıdır. Dolayısıyla bu tür kelimelere yönelik bilgi eksikliklerinin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, kombin nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:11

Klişe nasıl yazılır? Klişe mi kılişe mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçeyi doğru bir biçimde kullanmak ve içerisinde yer alan sözcükleri doğru yazmak son derece önemlidir. Türkçe sözlükte çok fazla kelime olduğundan bazılarının yazımında sıklıkla imla hatası yapılır. Klişe sözcüğü de yazımında çoğunlukla hata yapılan kelimelerden biridir. Sözcüklerin yazımından tereddüt yaşandığında ise sözcüğün doğru yazılışını öğrenmek gerekir. Peki, klişe nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:09

Kayda değer nasıl yazılır? Kayda değer ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dilini doğru bir şekilde kullanabilmek için Türkçe dil bilgisi kurallarına dikkat etmek gerekir. Dil bilgisi kuralları içerisinde pek çok farklı konu başlığı mevcuttur. Bunlardan biri de ayrı ve bitişik yazılması gereken birleşik kelimelerdir. Pek çok insan bu kelime grubunun yazımında yazım hatası yapar. Türkçede çok fazla hatalı kullanılan sözcüklerden biri de kayda değer sözcüğüdür. Peki, kayda değer nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:08

Kurdeşen (Ürtiker) nedir, neden olur? Kurdeşene ne iyi gelir? Kurdeşen (Ürtiker) belirtileri ve tedavisi

Kurdeşen, tıp literatüründe urtiker olarak da bilinen, cildin aniden kırmızı, kaşıntılı şişliklerle kaplanmasıyla karakterize olan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu şişlikler genellikle dakikalar içinde ortaya çıkar ve birkaç saat veya gün içinde kaybolabilir. Ancak bazı durumlarda, kurdeşenler uzun süreli veya kronik olabilir. Peki, kurdeşen nasıl geçer?

Haber 30-04-24 17:30