Ellerde Titreme Haberleri

Elleriniz size ne anlatmak istiyor? Fazla terleyen avuç içleri o hastalığın işaretiymiş

Ellerimiz, bedenimizin birçok mesajını taşır ve bazen bize sağlık hakkında ipuçları verir. Ellerde terleme, titreme, kuruluk ve kızarıklık gibi problemler bazı hastalıkların işareti olabiliyor. İşte elinizde belirti gösteren bazı hastalıklar...

Kadin 2024-05-04 15:49:00

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 2024-01-13 17:59:51

Elimde sinir sıkışması var ne yapmam lazım? Elde sinir sıkışmasına ne iyi gelir?

Günümüzde hem ev işlerinden hem de çalışma hayatından kaynaklı el, bilek, ayak gibi uzuvlarda eklem ağrıları yaygın olarak görülmektedir. Bu ağrılara müdahale edilmediğinde zaman içerisinde sinir sıkışması denilen, sinirlere baskı yapan ve hareket kısıtlanmasına neden olan rahatsızlık ortaya çıkabilir. Bilek ve ellerde daha fazla rastlansa da birçok bölgeyi etkileyebilir. Tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara da yol açabilir. Peki, elde sinir sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl tedavi edilir?

Haber 2023-11-29 12:21:11

Eller neden uyuşur? El uyuşmasına ne iyi gelir, nasıl geçer?

El uyuşması çoğu insanın hayatında zaman zaman karşılaştığı yaygın bir rahatsızlıktır. Ellerde meydana gelen bu his kaybı genellikle geçici olmakla birlikte pek çok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Uyuşma genellikle sinirlerin, kan damarlarının veya kasların etkilenmesi sonucu ortaya çıkar ve kişinin günlük aktivitelerini kısıtlayabilir. Neyse ki bu rahatsızlık genellikle basit önlemlerle hafifletilebilir veya ortadan kaldırılabilir.

Haber 2023-11-28 15:32:12

Diğer Haber Etiketleri

mon eller ellerde titreme terleme tiroid stres parkinson Karaciğer‎ sinir sıkışması ne iyi gelir el uyuşması nasıl geçer el uyuşmasına ne iyi gelir siğil siğil kökü nasıl çıkarılır siğil nasıl geçer siğil nasıl geçer evde siğil tedavisi siğile ne iyi gelir genital siğil Koyulhisar Sivas vaşak panik atak belirtileri panik atak nasıl geçer gece panik atak belirtileri panik atak ilaçları Oyuncu Şahan Gökbakar kerem kınık belirti parkinson belirtileri titreme hastalığı konuşmak sosyal medya kedi deprem Gaziantep tırnak tümör değişim uzman Doktor ameliyat basen hücre hücreler sırt yaşlı yaşlılık kadın operasyon bakım Adana trump Twitter Ahmet Eşref Fakıbaba Recep Tayyip Erdoğan ak parti İYİ Parti sağlıklı beslenme panik atak açılış hizmet Sakarya Büyükşehir Belediyesi Konya koruyucu aile domates karbonat nişasta Çay meşe ağacı ayak mantar ayak mantarı patates kekik yağı sirke hindistan cevizi yağı sülük sülük tedavisi akromegali akromegali hastalığı akromegali nedir baykuş Düzce Kapıkule sınır kapısı Kurban Bayramı Yalova Angela Merkel Almanya boyun düzleşmesi sözlük Beşiktaş Futbol Kulübü Emre Bilgin işkence Mersin polis şiddet nasır iftar hastalık Avustralya Oruç Ramazan Ramazan 2022 Kayseri meyve tatlı kolesterol kolesterol yüksekliği kireçlenme antalya otopark Halk Eğitim Merkezi öğrenci Sakarya bel fıtığı boyun fıtığı Altınova Belediyesi Kangal köpeği Alanya Resim

Siğil nedir, neden olur? Siğil nasıl geçer, ne iyi gelir?

Siğiller insan cildinin üst tabakasına yerleşen ve genellikle HPV (human papillomavirus) virüsü tarafından neden olan küçük, etli büyümelerdir. Siğiller, genellikle ellerde, parmaklarda, ayak tabanlarında, tırnaklarda ve cinsel organlarda ortaya çıkabilir. Bu virüs, doğrudan cilt teması yoluyla bulaşabilir ve genellikle zayıflamış bir bağışıklık sistemi olan kişilerde daha sık görülür. Peki, siğil neden olur ve siğil nasıl tedavi edilir?

Haber 28-11-23 15:31

Sivas'ta köylülerin bulduğu vaşak yavrusu güvenli ellerde

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bir köylünün odun toplamak için gittiği ormanda peşine takılarak köye kadar gelen, anne ve oğlu tarafından 2 gün boyunca beslenen vaşak yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şubesi ekiplerince koruma altına alındı.

Yurthaber 05-10-23 11:22

Panik atak nasıl geçer, neden olur? Panik atak nedir, belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Panik atak insanların hayatlarında beklenmedik ve yoğun korku veya endişe hissiyle beliren, ani ve geçici bir durumdur. Bu ataklar çeşitli semptomlarla birlikte gelir ve bireylerde kontrol kaybı hissi yaratarak günlük aktivitelerini olumsuz yönde etkileyebilir. Panik ataklar genellikle kalp çarpıntısı, nefes darlığı, terleme, titreme, baş dönmesi, göğüs ağrısı ve hatta ölüm korkusu gibi fiziksel ve duygusal semptomlarla kendini gösterir. Peki, panik atak nasıl geçer?

Haber 14-06-23 16:25

Bülent Turan'ın Kerem Kınık'a tepkisi sonrası Şahan Gökbakar sessiz kalmadı: Yanlışlarının bedelini ödeyip...

Şahan Gökbakar ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık arasındaki polemik günlerdir gündemde. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kınık'ın bir tweetini alıntılayıp Kızılay Başkanı'na tepki gösterdi. Bu tepki sonrası Gökbakar da tepkisiz kalmadı ve "Ooo Kerem hafiften titreme geldi mi?" diyerek bir paylaşım yaptı.

Magazin 03-04-23 08:58

Parkinson'un titremeden önce görülen ilk belirtisi! Yıllar önce başlıyor

Parkinson yaşam kalitesini düşüren ve zaman içerisinde en temel ihtiyaçları gidermeyi bile zorlaştıran bir hastalık. Dünyada milyonlarca parkinson hastası bulunuyor. Parkinsonun temel belirtisinin ellerde titreme olduğu bilinse de bu tehlikeli hastalığın ilk belirtisinin konuşmada ortaya çıkan değişiklerle başladığı öğrenildi.

Haber 28-02-23 17:14

Göçük altından kurtardığı kediyi sahibi çıkmayınca sahiplendi! Bir an olsun yanından ayrılmıyor...‘Enkaz emin ellerde’

Gaziantep’in Nurdağı’nda enkaz altındaki çalışmalar sırasında 129. saatte bir kedi göçükten sağ olarak kurtarıldı. Kurtardıkları kediye ‘Enkaz’ adını veren itfaiye ekipleri çalışmalar boyunca kedinin sahibinin gelmesini bekledi. Kedinin sahibi çıkmayınca Mardin İtfaiyesi'ne bağlı İtfaiye Eri Ali Çakas, Enkaz adındaki kediyi sahiplendiğini sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu. O anlar kısa sürede dikkatleri çekti.

Trend 18-02-23 08:28

Sakın önemsiz görmeyin: Tırnağınızda görülen ufak değişikliklere dikkat! Tümör habercisi olabilir

Vücudumuzun belirli alanlarında yaşanan değişimler genellikle önemsiz görülerek geçiştiriliyor. Saç ve tırnak problemleri en sık göz ardı edilen sağlık sorunları arasında yer alıyor. Uzmanlar tırnaklarda ve ellerde meydana gelen değişimlerin tümör habercisi olabileceği belirtiyor.

Haber 17-01-23 10:26

Yaşlılık izlerini anında silip atıyor! Sadece bir saat içinde...

Zaman geçtikçe vücudumuzun çeşitli yerlerinde değişimler yaşanıyor. Vücuttaki kolajenin azalması cildin kırışmasına neden oluyor. Ciltteki kırışıklıkları düzeltmek için çeşitli yöntemler aranıyor. Özellikle yaşlılığı en çok gösteren alanlardan olan ellerde görülen kırışıklıklar kadınların şikayet ettiği konular arasında yer alıyor. Ellerdeki kırışıklıkları anında geçirecek yöntem etkili sonuçlar sağlıyor.

Kadin 10-01-23 10:03

Ceyhan’da köprü yapıldı, hastane yolu hizmete açıldı

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhanlının emanetinin emin ellerde ve güvende olduğunu söyledi.

Yurthaber 21-12-22 09:17

Trump'tan dikkat çeken Twitter açıklaması! 'Artık mantıklı ellerde'

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'ın sosyal medya şirketi Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Trump, Twitter'ın artık "mantıklı ellerde" olduğunu belirtti.

Haber 28-10-22 17:19

AK Parti'den istifa eden Fakıbaba canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la arasında geçen konuşmayı anlattı! 'Ben ayrılacağım ama...'

Siyaset kulisleri AK Parti'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'yı konuşuyor. Katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la arasında geçen konuşmayı anlatan Fakıbaba, "Ben gerçekten emekliliğe ayrılacağımı sayın Cumhurbaşkanına arz ettim. Dedim ki bakın ben emekliye ayrılıyorum ama Şanlıurfa'nın iyi ellerde olması lazım. Takımın lideri şu arkadaşımız olsun" ifadelerini kullandı.

Haber 20-10-22 22:00

Titremeye ne iyi gelir? Psikolojik ve sinirsel titreme evde doğal tedavi ile nasıl geçer?

Titreme, kasların istemsiz bir şekilde ritmik olarak kasılıp gevşemesiyle oluşan kontrol dışı hareketlerdir. Başlı başına bir hastalık olmasından öte genellikle esas hastalığın belirtilerinden biri olarak görülür. Hastalığın seviyesine bağlı olarak bazı hastalar günlük hayat akışına aksama olmadan devam edebilirken bazı hastaların ise yaşam kalitesi önemli ölçüde düşer.

Haber 19-10-22 23:03

Bu belirtilerden 4’ü varsa doktora koşun: Panik atağa karşı etkili öneriler!

Birdenbire başlıyor, giderek alevleniyor, kısa sürede de şiddeti en yüksek düzeye ulaşıyor! Ortada tehlikeli bir durum olmamasına rağmen kişi bir anda; göğüs ağrısı, nefes alamama, boğulur gibi olma, çarpıntı ve titreme ve gibi belirtilerle ‘kalp krizi geçiriyorum' ya da ‘ölüyorum’ sanarak yoğun korku ve kaygıya kapılıyor.

Haber 07-10-22 19:05

Sakarya'da can dostlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde emin ellerde

18 bin metrekarelik alanda kurulu merkezde, otomatik anestezi, ultrason, röntgen, biyokimya, hemogram, idrar analiz, EKG cihazı ile oksijen konsantratörü gibi donanım ve birimler yer alıyor

Yurthaber 27-09-22 15:24

Özlem anne Size bir defa sarılabilir miyiz? diyen iki kardeşe gönlünü açtı

Konya'da 5 ve 7 yaşındaki iki kardeşin 3 yıldır koruyucu aileliğini üstlenen iki çocuk annesi Özlem Zafer: - "İlk önce kapıdan baktılar. Kurum görevlisinin yanındaydılar. Çok mahcuptular, ilk önce Ayşe sonra Zeynep yaklaştı. O an beni inanılmaz bir titreme aldı. O benim için bir doğum anıydı, anlatılmaz bir duyguydu" - "Bana 'Size bir defa sarılabilir miyiz?' dediler. O sarılmayla bir sevgi akışı olduğunu hissettim. Ufacıktılar ama onu hissettim, o sahneyi hiçbir zaman unutamayacağım"

Yurthaber 21-09-22 11:14

Mantara neden oluyor, önleminizi alın! Ayak terlemesi için doğal çözümler

Terleme her açıdan rahatsız edici durumlara yol açıyor. Genellikle koltuk altı terlemesi yaşansa vücudun pek çok yerinde terleme meydan gelebiliyor. Ellerde ve ayaklarda yaşanan terlemelerde sıklıkla görülen rahatsızlıklar arasında yer alıyor. El ve ayak terlemelerinden şikayetçiyseniz bu sorunu çözmek için doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.

Haber 01-09-22 10:17

Sülük tedavisindeki hayati risk! Türkiye’deki en büyük problemlerden biri

Ülkemizde tedavi amaçlı tercih edilen sülük tedavisi uzman olmayan ellerde büyük riskler barındırıyor. Uzmanlar, bilinçsizce yaptırılan sülük tedavisinin hayati riskler taşıdığının altını çizdi. Sülük tedavisi için hekim bile olsa mutlaka sertifika şartı aranması gerektiği, uzman olmayan kişilerce yapılan yanlış uygulamaların hayati tehlikeye yol açabileceği belirtildi.

Haber 01-09-22 08:17

Sülük tedavisi uzman olmayan ellerde büyük riskler barındırıyor

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp İleri Araştırmalar ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit: - "Sertifika almayanın hekim de olsa bu tedaviyi yapma yetkisi yok" - Hirudoterapi Uzmanı​ Dr. Harika Tercan: - "Hastanın hayati tehlikesi bile olabilir. Kanama kontrolü sağlanamayabilir veya enfeksiyon olabilir"

Yurthaber 31-08-22 11:05

En erken belirtisi, el ve ayak büyümesi… Yüzüğünüz dar geliyor, saatiniz bileğinizi sıkıyorsa… Akromegali hastası olabilirsiniz

Yıllardır taktığınız yüzüğün giderek parmağınızı sıkmasına, ayakkabı numaranızın giderek büyümesine, saatinizin bileğinize dar gelmesine şaşırıyorsanız, dikkat! Bu tabloya eklem ağrıları, aşırı terleme, yüz hatlarında kabalaşma, ellerde uyuşma ve güçsüzlük eşlik ediyorsa tedavi başarısı oldukça yüksek ve Akromegali olarak bilinen nadir bir hastalıkla karşı karşıya olabilirsiniz.

Haber 26-08-22 10:51

Yaralı baykuş yavruları, uzman ellerde sağlıklarına kavuşuyor

Düzce'de vatandaşlar tarafından bulunan iki yaralı baykuş yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde koruma altına alındı - Veteriner hekim Murat Ünlü: - "Uçabildikleri pozisyona geldiklerinde baykuşları doğaya salacağız"

Yurthaber 22-07-22 11:10

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor

Gurbetçi Birgül Uğurlu: - "Vatan gibisi var mı? Seviniyoruz. Kendimizi daha emin ellerde hissediyoruz"

Yurthaber 08-07-22 16:26

Türkiye'nin Toprak Dedesi Hayrettin Karaca'nın emaneti emin ellerde

2020'de hayatını kaybeden Karaca'nın 50'li yaşlarında yurt içi ve dışı ziyaretlerinde topladığı tohumlarla Yalova'da 1980'de kurduğu arboretum, bazıları nadir bulunan yaklaşık 8 bin bitki türüne ev sahipliği yapıyor - Karaca Arboretum Yönetim Kurulu Başkanı Yeşne Karaca İren: - "Büyükbabam bir çöp kovası bile koydurmazdı. Ben zorla bazı ölü ağaçlarımızı kesip bank haline getirip aralara serpiştirmiştim. O sadece ağaçlara konsantre olmamızı isterdi"

Yurthaber 11-06-22 11:58

Merkel'in titreme nöbeti geçirmesi çok konuşulmuştu! Nedenini ilk kez kendisi açıkladı

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2021'de görevini bırakmasının ardından ilk defa kamuoyu önünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Görevinin son günlerinde geçirdiği titreme krizleriyle dünya basınında geniş yankı uyandıran Merkel, bu krizlerin nedenini ilk kez kendisi açıkladı.

Haber 08-06-22 06:49

Sinsice başlıyor: Dinlenirken eliniz titriyorsa dikkat! Parkinson’un 5 önemli belirtisi! Beyin pili nedir?

Halk arasında ‘titreme’ hastalığı olarak da bilinen Parkinson, beyin hücrelerinin tahribatıyla yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen ilerleyici bir sinir sistemi hastalığı. Genellikle 60’lı yaşlarda ortaya çıkmakla birlikte daha erken yaşlarda da görülebilen hastalık, günümüzde ortalama yaşam süresinin uzamasıyla giderek yaygınlaşıyor.

Haber 25-05-22 15:40

Boyun düzleşmesine ne iyi gelir? Boyun düzleşmesi egzersizleri ile evde tedavi mümkün mü, belirtileri neler?

Boyun düzleşmesi, artık birçok hastalık gibi erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Bununla birlikte sırt ağrısı, ellerde uyuşma, güç kaybı gibi boyun düzleşmesi belirtileri de ortaya çıkmaya başlıyor. Günlük yaşam konforunu azaltan ve dinmeyen ağrılara neden olan boyun düzleşmesine ne iyi gelir? Boyun düzleşmesi bitkisel yöntemlerle tedavi edilebilir mi? Boyun düzleşmesi egzersizleri ile evde çözüm ve tedavi mümkün mü?

Kadin 24-05-22 17:16

Titreme ne demek? Titreme kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Titreme kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Titreme ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:47

Titreme gelmek ne demek? Titreme gelmek TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Titreme gelmek ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Titreme gelmek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:29

Ellerde gezmek ne demek? Ellerde gezmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Ellerde gezmek şeklindedir. Ellerde gezmek TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:14

Beşiktaş'ın kalesi emin ellerde! Emre Bilgin'den müthiş performans

Beşiktaş'ın Göztepe'yi 2-0 mağlup ettiği maçta toplam 7 kurtarışa imza atan Emre Bilgin karşılaşmaya damga vurdu. Siyah-beyazlı ekip maçın büyük bir bölümünü 9 kişi geçirdi. Buna rağmen kalesini gole kapatan Emre Bilgin, sosyal medyada gündem oldu.

Spor 15-05-22 18:10

İşkence edilip damdan atılan köpek yavrusu tedavisinin ardından emin ellerde

Mersin'de, işkenceye maruz kalması kameraya da yansıyan köpek yavrusunun zarar gören sol gözü iyileştirildi, kırılan bacağı ve parçalanan kalçası ameliyatla düzeltildi - Yaklaşık 2 aylık zorlu tedavi süreciyle yaşama tutunan ve "Şanslı" adı verilen köpek, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerinin koruması altına alındı

Yurthaber 14-05-22 11:09

Nasıra ne iyi gelir? Acısına dayanılamayan nasır evde tedavisi var mı, doğal yollarla nasıl geçer?

Nasır, estetik bir problem olarak görülse de bunun ötesine geçip, sinir uçlarına baskı yaparak ağrıya yol açan bir soruna dönüşebilir. Deri üzerinde nasırlı bölge oluşumu sık görülen bir durumdur ve birkaç yöntem ile nasır sorunundan kurtulmak mümkündür. Çoğunlukla ellerde ve ayaklarda ortaya çıkan nasıra ne iyi gelir, nasıl geçer? Acısı dayanılmaz olan nasırdan kurtulmanın yolları...

Kadin 06-05-22 17:27

BBP Genel Başkanı Destici, Sakarya'ya getirilen Ukraynalı yetim çocukları ziyaret etti:

"Temennimiz, dileğimiz, Türkiye'mizin, devletimizin uğraşı da Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce sona ermesi ve sizin yuvalarınıza kavuşmanız. Burada emin ellerde güvendesiniz çünkü Türkiye ile Ukrayna dosttur"

Yurthaber 22-04-22 22:59

Kendisi gibi Parkinson hastalarına komediyle moral veriyor

İzmir'de yaşayan Suzan Onur, titreme, denge bozuklukları ve hareket yavaşlığı nedeniyle sosyal yaşamları olumsuz etkilenen hastalara, kendileriyle barışık bir hayat sürmeleri için mizahla destek oluyor - Emekli hemşire Suzan Onur: - "Kişi kendini sevmezse, kabullenmezse, kendiyle barışık olmazsa hastalıkla uğraşamaz. Siz de benim gibi kendi kendinizle dalga geçin, hastalıkla barışık olun"

Yurthaber 11-04-22 12:48

Doğum yapana kadar hamile olduğunu bilmiyordu! “Duşta bir titreme hissettim”

Avustralya’da yaşayan iki çocuk annesi Dimitty Bonnet, başka bir çocuk sahibi olmayı düşünmüyordu. O ve eşi mutlu ailelerinin tamamlandığını düşünürken hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaştılar. Hamile olduğunu bilmeyen Bonnet, duş aldığı sırada tek başına doğum yaptı.

Trend 09-04-22 09:52

Dikkat! Oruç, Parkinson hastalarında ‘donma’ya yol açabilir…

“Hareketlerde yavaşlama, titreme ve yürüyüşte aksama ve düşme gibi problemler ile karakterize ilerleyici bir hastalık” olarak tanımlanan Parkinson hastalığının, sinsi ve tek taraflı başladığını belirten uzmanlar, bu yüzden zor fark edildiğini ifade ediyor. Doktora başvurulduğunda hastalığın 1-2 yıl önce başlamış olduğunun tespit edildiğini kaydeden uzmanlar, Parkinson hastalığında ilaç kullanımından dolayı oruç tutulmasının tıbbi olarak sakıncalı olduğunu vurguluyor.

Haber 08-04-22 15:42

Sebze meyve atıkları özel ellerde yemek ve tatlıya dönüşüyor

Kayseri'de "özel" öğrenciler, çevrim içi ortamda farklı illerden arkadaşlarıyla meyve sebze atıklarını değerlendirerek yemek ve tatlı yapıyor - Öğretmen Hüseyin Bozlak: - "Diğer öğrencilerle etkileşim halinde olunca projeye katılan öğrencilerin öz güveni arttı" - Öğrenci Halil İbrahim Köse: - "Evde atılacak malzemelerden muz, portakal ve kabak kabuklarını burada değerlendiriyoruz"

Yurthaber 09-03-22 12:00

Bu belirtilere dikkat! Kolesterol olabilirsiniz…

Kolesterol hastalığı çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Belirtileri pek anlaşılamayan kolesterol sinsi bir şekilde ilerleyerek bir anda ortaya çıkmaktadır. Fakat yapılan araştırmalara göre ellerde ve parmaklarda ortaya çıkan belirtiler ile kolesterol olduğunuzu çok geç olmadan öğrenebilirsiniz.

Haber 23-02-22 17:37

En büyük risk faktörü obezite ve yaş! Bu belirtilere dikkat

Uzmanlar halk arasında kireçlenme olarak da bilinen osteoartritin, ellerde de oluştuğunu belirtiyor. Yaşla birlikte artan ve kadınlarda daha çok görülen hastalığın, eklemlerde kıkırdak kaybı ve kemik değişikliklerine neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Haber 05-02-22 15:49

Satılık otomobil arıyorsanız önce buraya bakın: Lüksü de var uygun olanı da! Binlercesi alıcısını bekliyor

Satılık otomobil arayanlar ikinci ellerde yaşanan fiyat artışı ve çip sorunu nedeniyle yeni otomobil üretilememesinden dolayı galerilerden eli boş dönüyor. Ancak kişilerin otomobil ihtiyacı da gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu sorunun çözümü için satılık otomobil ilanları dışında bakılacak bir yer daha olduğunu hatırlatan Dernek Başkanı Hakan Topçu, haciz yoluyla bağlanan araçların bulunduğu yediemin otoparklarının da mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Haber 12-12-21 13:18

Yaban armutları geleneksel yöntemle yufka ekmek oluyor

Konya'nın Hadim ilçesinde eylül, ekim aylarında dağlardan toplanan yaban armutlarından, kurutulup un haline getirildikten sonra marifetli ellerde yufka ekmek hazırlanıyor - İlçe sakinlerinden Meryem Sevinç: - "Eskiden ekmek yokmuş, kıtlık zamanında bunları yapmışlar. Buğdayı olanlar buğday da karıştırmış. Daha lezzetli olmuş"

Yurthaber 19-11-21 11:25

Taraklı Bezi dokumacılığı usta ellerde geleceğe taşınıyor

"Taraklı Bezi" dokumacılığı usta ellerde geleceğe taşınıyor

Yurthaber 13-11-21 11:02

Prof. Dr. İbrahim Vargel'den merdiven altı estetik uyarısı:

"Türkiye'de uzman olmayan ellerde yapılan estetik işlemler nedeniyle insanımız mağduriyet yaşıyor. Bu işlemlerde kullanılan ruhsatlı olmayan ürünler, ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor"

Yurthaber 11-11-21 18:27

Bel ve boyun fıtığı nedenleri ve belirtileri nelerdir?

Bel fıtığı ve boyun fıtığı hareketsiz yaşam nedeniyle ortaya çıkabilir. Konu hakkında bilgi veren Fizyoterapist Vedat Ülker, günümüzde 15 yaşındaki çocuklarda bile fıtık görülebildiğini söyledi. Kol ve ellerde yaşanan güç kaybının önemsenmesi gerektiğini söyleyen Ülker, bel ve boyun fıtığı belirtileri hakkında bilgi verdi.

Haber 25-10-21 12:17

Çobankale'de titizlikle ortaya çıkarılan eserler Türk tarihine ışık tutuyor

Selçuklu ve Osmanlı döneminin izlerini taşıyan Yalova'nın Altınova ilçesindeki Çobankale'de yürütülen kazı çalışmalarında titizlikle ortaya çıkarılan eserler, usta ellerde bir araya geliyor - Kazı Başkanı Doç. Dr. Selçuk Seçkin: - "Birinci Haçlı Seferi sırasında bu kaleyi tutan Selçuklular buradan hareketle Haçlıları püskürtüyorlar. Dolayısıyla dünya ve Türk tarihi açısından önemli bir nokta bu"

Yurthaber 22-09-21 11:51

Bakan Varank, Sivas kangal köpeğinin ırkını koruyacak merkezin açılışını yaptı

"ORAN Kalkınma Ajansımızın desteğiyle kurulan bu merkezde kangal köpeği ırkını koruyup, üretiminin ve eğitiminin doğru ellerde yapılmasını sağlamış olacağız" - "7 milyon lira bütçesi olan bu proje kangal köpeğinin marka değerini yükselterek Sivas'ımızın tanıtımına da katkı sağlayacak" - "Milletimiz muhalefetten sadece görevlerini yerine getirmelerini bekliyor. Kanal İstanbul dediğimiz zaman ortalığı ayağa kaldıranlar, kendi görev sahasına giren meselelerde nedense ortadan kayboluyorlar"

Yurthaber 10-07-21 12:36