Pediatrik Plastik Cerrahi Haberleri

Uzmanı açıkladı: Göğüs büyüklüğü bazı sağlık problemlerine yol açabilir!

Göğüslerin büyük olmasının bireye etkilerinden bahseden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kağan Bekircan, “Göğüs büyüklüğü genellikle hastalarımızda boyun ağrısı, boyunda düzleşme, göğüs altlarında pişik, sütyen bağlarının omuzlarda çukurluk yapması gibi şikâyetlere neden olmaktadır. Özellikle bu grup hastalarımıza göğüs küçültme ameliyatını önermekteyiz” dedi.

Kadin 2024-04-26 15:55:17

Deponun bahçesindeki plastik kasalar yandı, siyah dumanlar gökyüzünü kapladı

Antalya’da bir deponun bahçesinde bulunan plastik kasalar nedeniyle çıkan yangında, gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. Dumanlar şehrin farklı noktalarından da görüldü.

Yurthaber 2024-04-26 11:15:13

Ses kısıklığı ve yutma sorunu nedeniyle hastanelik oldu! Doktorları bile şaşırttı: Boğazında bozuk para sıkıştı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde ismi açıklanmayan bir hasta ses kısıklığı ve yutma sorunu nedeniyle hastanelik oldu. Doktorlar yapılan testlerde hastanın boğazında bir bozuk paranın sıkıştığını fark etti. Nefes borusu ve ses telleri arasında sıkışan bozuk parayı almak için cerrahi operasyon yapıldı.

Trend 2024-04-20 14:10:18

Taksici Yaşar Yanıkyürek'in katil zanlısı cinayeti itiraf etti! Üzerinden plastik kelepçeler ve koli bandı da çıktı

Sarıyer'de bindiği taksinin şoförü Yaşar Yanıkyürek'i bıçaklayarak öldüren İran uyruklu Y.B.G.'nin savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Cinayeti itiraf eden Y.B.G'nin yakalandığı sırada üzerinden 10 adet plastik kelepçe, 1 koli bandı ve 1 makas çıktığı, öldürmeyi planlayıp planlamadığı sorulan şüphelinin bunları eşyalarını paketlemek için kullandığını söylediği öğrenildi. Şüpheli savcılık ifadesinde paraya ihtiyacı olduğu için taksiciden para çalmak için araca bindiğini söyledi.

Haber 2024-04-18 19:58:22

Erkeklerde görülüyordu! Kadınlarda artışa geçti... 'Dünyada en çok ölüme sebep olan tür'

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Avcı, genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakalarının sigara kullanımının artmasına bağlı olarak son yıllarda kadınlarda artışa geçtiğine dikkat çekti. Doç. Dr. Avcı, "Ülkemizde, kadınlarda akciğer kanseri görülme durumu diğer kanserlere göre 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Yani yüzde 10'ların bile altında olan görülme sıklığı yüzde 15-20'lere tırmandı" dedi.

Kadin 18-04-24 10:56

İzmir'de Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde çıkan yangın kontrol altına alındı

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yurthaber 18-04-24 08:20

SON DAKİKA | İzmir'de fabrika yangın! Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden dumanlar yükseliyor

Son dakika haberi: İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan kauçuk ve plastik fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor.

Haber 18-04-24 06:37

Bir aydır öksürüyordu! Her geçen gün giderek arttı... Sebebi bakın ne çıktı

Amasya’da bir aydır yaşadığı öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın yapılan tetkiklerinde böbreğinde 5 santimlik kitle fark edildi. Laparoskopik cerrahi yöntemiyle ameliyat olan hasta sağlığına kavuşarak iki gün sonra taburcu oldu.

Haber 13-04-24 11:07

Bursa'da başıboş köpek dehşeti: Oğlu için kendini feda etti! 1,5 ay pipetle beslenecek... Korku dolu anlar kamerada

Bursa’da Mesut Karagözoğlu, iftar vakti 10 yaşındaki oğluyla birlikte pide almaya gitti. Karagözoğlu, çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. 10 yaşındaki çocuk son anda kaçıp kurtulurken, onu gören bir arkadaşı ise otomobille sürekli klakson çalarak 46 yaşındaki adamı ölümden kurtardı. Dehşet anları ise kameraya yansıdı! Çenesi kırılan, kulağına 30 dikiş atılan, elleri parçalanan 2 çocuk babası Karagözoğlu plastik cerrahide ameliyata alınacak, 1,5 ay pipet ile beslenecek.

Haber 07-04-24 13:47

Robotik ameliyatlar yüz güldürüyor

Robotik cerrahi 2017 yılından bu yana pek çok ameliyatta başarıyla kullanılıyor.

Yurthaber 03-04-24 13:56

Borsa güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,84 düşüşle 8.964,97 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,35 ile spor olurken, tek kaybettiren ise yüzde 3,04 ile kimya petrol plastik oldu.

Finans 03-04-24 10:54

Uzmanları uyardı: 50 yaş altı vakalarda artış yaşanıyor! 'Z kuşağı için büyük önem taşıyor'

Kanserin, dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar kansere dair kritik açıklamalarda bulundu.

Haber 01-04-24 16:05

Kocaeli'de plastik su tankı üreten fabrikada çıkan yangın söndürüldü

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde plastik su tankı imalatı yapılan fabrikada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yurthaber 01-04-24 14:03

Diyarbakır'da geri dönüşüm tesisinde sıfır atık temalı defile

Diyarbakır'da geri dönüşüm tesisinde "sıfır atık" temasıyla düzenlenen defilede mankenler plastik poşet, sıva filesi, ip, kağıt ve takvim yaprakları gibi atık ürünlerle hazırlanan gelinlik ve kıyafetleri tanıttı.

Yurthaber 28-03-24 11:18

Bakan Bolat, Ekrem İmamoğlu'nun o sözlerine tepki gösterdi! 'Plastik yüz'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine Ticaret Bakanı Ömer Bolat sert tepki gösterdi. Katıldığı canlı yayında konuşan Bakan Bolat, "Daha bir kaç ay önce belediye başkanı olarak görev yerini terk edip Cumhurbaşkanı yardımcılığı için şehir şehir gezen birinin bütün bir ülkeden sorumlu olan Bakanların çalışmalarına yönelik böyle konuşması bir plastik yüz sahibine yakışır" dedi.

Haber 28-03-24 00:06

Bayrampaşa'da plastik ham madde deposunda çıkan yangın söndürüldü

Bayrampaşa'da plastik ham madde deposunda çıkan yangın söndürüldü.

Yurthaber 18-03-24 10:50

İftardan kalan yemekleri sahurda tüketiyorsanız dikkat! Bu zararını bilen çok az

Ramazan ayı öncesi vatandaşlara besin tüketimi hakkında bilgilendirmede bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Uzman Diyetisyeni İlayda Kuzucu, iftardan kalan yemeklerin hem sindirim sistemi hem de bağırsak sağlığının korunması için sahurda tüketilmemesini önerdi.

Haber 08-03-24 12:21

Türk cerrahtan çığır açacak yenilik: Ameliyatsız yok ediyor! Tıp dünyasında heyecan uyandırdı

İzmir’de Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Op. Dr. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan oluşturdu.

Haber 05-03-24 14:02

Balıkesir’de 3 santimlik kesi ile baypas ameliyatı yapıldı

BAÜN Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu tarafından, 63 yaşındaki hastaya Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde yapılabilen ve Mid-Cab tekniği olarak da bilinen minimal invaziv cerrahi (kapalı yöntem) ile 3 santimlik kesiden koroner baypas ameliyatı yapıldı.

Yurthaber 28-02-24 12:31

Atık plastik şişe kapakları öğrenciler tarafından kutu oyununa dönüştürülüyor

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Sıfır Atık Kulübü tarafından okulda toplanan su şişelerinin kapakları, zeka ve strateji oyunu "beştemse" tablası ve boncuklarına dönüştürülüyor.

Yurthaber 28-02-24 11:34

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-24 12:19

Zamanda yolculuk gibi... 1800'lü yıllarda dişi ağrıyan insanlar bu aletlerle tedavi ediliyordu

Geçmişten günümüze kadar olan cerrahi el aletlerin sergilendiği Samsun’daki Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi’nde, 17. ve 18.yüzyılda diş tedavisinde kullanılan eski cerrahi aletler ziyarete gelen öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor.

Haber 22-02-24 17:50

Osmaniye’de 250 ton atık geri dönüşüme kazandırıldı

Osmaniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen sıfır atık projesi çerçevesinden kurulan geri dönüşüm bankalarında toplanan yaklaşık 250 ton kağıt, metal, plastik ve cam atığı malzeme geri dönüşüme kazandırıldı.

Yurthaber 21-02-24 08:08

Devrim gibi ameliyat: İlk defa yapıldı! 6 saat süren zorlu ameliyatla tamamen kopan parmağına kavuştu

Hakkâri’nin Yüksekova Devlet Hastanesinde görev yapan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emrah Köksal tarafından bir ilke imza atılarak, ilk defa parmak rekonstrüksiyon ameliyatı yapıldı.

Haber 20-02-24 07:41

DHKP-C'li teröristlerin Çağlayan Adliyesi planı! Çantasından çıkanlar şoke etti: Onlarca kelepçe, örgüt flamaları ve bereler... Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz detayı!

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na düzenledikleri hain saldırı sırasında öldürülen DHKP-C'li teröristlerin çantasından çıkanlar, saldırı planının boyutunu gözler önüne serdi. Kadın teröristin taşıdığı çantada yapılan kontrollerde onlarca plastik kelepçe, örgüt flamaları ve bereleri çıktı. Polis ekipleri teröristlerin adliyeye girmeyi başarmaları durumunda onlarca kişiyi rehin almayı planladığı üzerinde dururken, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz detayı dikkat çekti.

Haber 09-02-24 14:53

Kazakistan'da pedofillerinin cinsel organlarının kesilmesine yönelik yasa kabul edildi! Kimyasal hadımı yetersiz buldular

Kazakistan, yeni yasa tasarısı kapsamında pedofili suçu işleyenlerin cinsel organlarının cerrahi olarak çıkartılacağını açıkladı. Karar kimyasal hadım sisteminin çocuklara yönelik cinsel suçluları caydırmadığı yönündeki şikayetlerin ardından geldi.

Trend 07-02-24 07:51

Aileler dikkat! Belirlenmesinde büyük görev düşüyor...

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Bozduman, çocuklarda ergenlik öncesi skolyozun (omurga eğriliği) belirlenmesinde ailelere önemli görevler düştüğünü belirterek, "Anneler, babalar ergenlikte çocuklarının mutlaka omuz, kalça dengelerinin, belleri ile kolları arasındaki mesafenin simetrik olmasına dikkat etmelidir. Bu aşamada yakaladığımız birçok çocuğu ileride cerrahi ihtiyacı olmadan tedavi ve takip etme şansımız olabiliyor" dedi.

Kadin 05-02-24 18:09

Son yıllarda her 8 kadından birinde görülüyor! Nedeni tam olarak saptanamıyor... Uzman isim o yöntemi işaret etti

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli, özellikle erken evre kanserlerde ilk seçeneğin koruyucu cerrahi olduğunu ve meme koruyucu mastektomi ile memenin mümkün olan en küçük kısmının cerrahi sınırlarla çıkarılmasının kozmetik ve psikolojik açıdan avantajlı bir yöntem olduğunu bildirdi.

Kadin 02-02-24 17:54

Plastik dubalar engel olamayınca demir duba koydular

Eskişehir’de üç sokağı birbirine bağlayan alanda bulunan plastik dubaların duyarsız sürücüler tarafından kırılmasının ardından bölgeye demir dubalar yerleştirildi.

Yurthaber 01-02-24 14:59

Hakkari'de çocuklar kızak ve plastik bidonlarla kayarak eğlendi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çocuklar, kar yağışının ardından kızak ve plastik bidonlarla kayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Yurthaber 29-01-24 15:01

Gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin! Neredeyse her evde bulunuyor

Genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için pahalı kozmetik ürünlere veya cerrahi müdahalelere başvurmak zorunda değilsiniz. Gençleşmenin sırları, doğada gizli olan mucizevi besinlerde saklı olabilir. İşte, gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin...

Kadin 23-01-24 11:46

Görenler hayrete düştü! Bagaj kapağı kırılan otomobile plastik kapılı sıra dışı çözüm

Bursa’da hafif ticari otomobilinin bagaj kapağını plastik kapı yapan şoför şaşkınlık yarattı. Aracının bagaj kapağı kırılınca çareyi plastik kapı takmakta şoförün bu çözümü, görenleri hayrete düşürdü.

Haber 21-01-24 11:31

Arnavutköy'de plastik üretilen atölyede çıkan yangın hasara yol açtı

Arnavutköy'de plastik üretimi yapılan atölyede çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yurthaber 19-01-24 15:45

Arnavutköy’de plastik imalatı yapılan iş yerinde çıkan yangın paniğe neden oldu

Arnavutköy’de bulunan bir iş yerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bazı çalışanlar polisi görünce kaçmaya başladı.

Yurthaber 19-01-24 15:30

Uçakta yılan paniği! Bir anda belirdi

Bangkok'tan Tayland'a giden Air Asia'ya ait bir yolcu uçağında yılan paniği yaşandı. Sosyal medyada viral olan görüntülerde uçakta küçük bir yılan olduğu fark edildi. Kabin görevlileri sakin tavırlarla yılanı boş bir plastik şişe yardımıyla çöp poşetine koydu. Gündem olan o anlar böyle kaydedildi!

Trend 17-01-24 16:52

Kesik penis çetesinin sonu geldi! 'Hadım etme' görüntülerini çekerek internet sitesi üzerinden satıyorlardı

İngiltere'nin Londra şehrinin kuzeyindeki Tottenham'da aşırı vücut modifikasyonu çetesi çökertildi. Bacak, kol gibi uzuv kesme, penis ve meme ucu çıkartma gibi cerrahi işlemleri kayıt altına alarak kurdukları bir web sitesi üzerinden satışa sunan çete çökertildi. Çete üyeleri çıkartıldıkları mahkemede görüntülerde kurbanların işlemler için istekli olduğunu söyleyerek kendilerini savundu.

Trend 16-01-24 13:03

İş yerine böyle kurşun yağdırdılar! Silahlı saldırı anları kamerada

Gaziosmanpaşa'da bir iş yerine yapılan silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı. Cerrahi maske ile yüzlerini kapatan iki kişi, saldırının ardından kayıplara karıştı. Saldırı anları ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. İşte detaylar...

Haber 15-01-24 12:59

Eyüpsultan'da plastik malzemeleri deposunda çıkan yangın söndürüldü

Eyüpsultan'da plastik malzemeleri deposunda çıkan yangın söndürüldü

Yurthaber 11-01-24 07:57

Galatasaray'da Icardi'nin dönüş tarihi taraftarları kahretti! Kaçıracağı maçlar ortaya çıktı... O maçta sahada!

Galatasaray'da Fenerbahçe derbisinde yaşadığı sakatlık sonrası geçtiğimiz günlerde kulüpten yapılan açıklamada göz hastalıkları, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi konsültasyonları sonucu bir süre oynamamasına karar verildiğini açıklamıştı. Sarı-Kırmızılı ekipte Arjantinli yıldızın dönüş tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Spor 08-01-24 16:45

Mauro Icardi hakkında olay yaratan iddialar! Sosyal medya hesabından fotoğrafı paylaştı...

Galatasaray'da Mauro Icardi krizi yaşanıyor. Sarı-kırmızılılar, Arjantinli golcünün; göz hastalıkları, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi konsültasyonları sonucu bir süre oynamamasına karar verildiğini açıklamıştı. Sakatlığının ciddi olduğu öğrenilen Icardi için Galatasaraylı taraftarlar üzülürken Icardi'nin paylaşımı kafa karıştırdı.

Spor 06-01-24 18:20

Fenerbahçe maçında darbe almıştı! Galatasaray'dan Mauro Icardi'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama

Galatasaray, Arjantinli golcüsü Mauro Icardi'nin göz hastalıkları, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi konsültasyonları sonucu bir süre oynamamasına karar verildiğini açıkladı.

Spor 05-01-24 14:40

Sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayan minik Tunahan, seri ameliyatlara girecek

Ankara'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı ilkokul 4. sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın seri ameliyatları, tedavisinin sürdüğü Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalında yapılacak.

Yurthaber 26-12-23 10:32

'Görünmeyen' tehlike: Neredeyse herkes kullanıyor ama vücuda verdiği zarar inanılmaz!

Günlük hayatımızda sık sık kullandığımız plastik ve karton bardaklarda 'görünmeyen' tehlikenin olduğu ortaya çıktı. Daha pratik ve kullan at olması sebebiyle tercih edilen plastik ve karton bardak benzeri ürünlerin vücuda verdiği zararları duyanlar çok şaşırıyor.

Haber 08-12-23 17:39

Fabrikasının çatısına GES kurdu, elektrik giderini yarı yarıya azalttı

Muş'ta plastik bidon ve ambalaj ürünleri üretimi yapan Masum Özdemir, yıllık elektrik tüketiminin yarısını fabrikasının çatısına kurduğu güneş enerjisi santralinden (GES) karşılıyor.

Yurthaber 30-11-23 11:12

Mide fıtığı nedir, belirtileri nelerdir? Mide fıtığına ne iyi gelir?

Mide fıtığı sindirim sisteminin karmaşık yapılarından biri olan diyaframın mideyi saran bölgesinde meydana gelen bir durumu ifade eder. Bu durumda mide içeriği yemek borusuna doğru kaçabilir ve bazen göğüs boşluğuna ulaşarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Genellikle yaşlılık, obezite, hamilelik veya aşırı karın içi basınç gibi faktörlerle ilişkilidir. Tedavi seçenekleri arasında yaşam tarzı değişiklikleri, ilaçlar ve cerrahi müdahale yer alabilir.

Haber 28-11-23 15:36

SON DAKİKA | Arnavutköy'de fabrika yangını! Çok sayıda ekip sevk edildi

Son dakika haberi: Arnavutköy'de plastik terlik üretimi yapan 3 katlı fabrikanın çatısında yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Haber 20-11-23 12:15

Herkes onu arıyordu! Kayıp kadının cansız bedeni erkek arkadaşının buzdolabında plastiğe sarılı halde bulundu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde yaşayan 35 yaşındaki Heather Schwab yaklaşık 1 yıldır kayıptı. Ailesinin ulaşamadığını genç kadının cansız bedeni plastik ambalaja sarılmış halde erkek arkadaşının evindeki buzdolabında bulundu. Schwab'ın sevgilisinin eski eşinin sözleri korkunç olayı ortaya çıkarttı.

Trend 15-11-23 14:06

Otelin önündeki plastik çiçekleri koparmak istedi... Bir anda alev aldı Bize faturası 100 bin TL oldu

İstanbul Fatih’te sokakta yaşayan bir şüpheli, otelin girişinde bulunan suni çiçekleri çakmakla koparmaya çalışırken yangın çıkardı. Yangın çıkan otelde yaklaşık 100 bin lira zarar oluştu. Otel işletmecileri güvenlik kameralarını izlediğinde şüphelinin daha önceden yemek ve harçlık verdikleri bir kişi olduğunu gördü.

Haber 08-11-23 09:24

İlişki oyuncağı sıkışınca hastanelik oldu! Röntgen sonucu çıkınca utandı... Cerrahi müdahaleye mecbur kaldı

İngiltere'nin Manchester şehrinde eski hemşire Gigi Chapman ilişki oyuncağının vücuduna sıkışması üzerine hastanelik oldu. Röntgen sonuçlarının ardından büyük bir utanç yaşadığını dile getiren Chapman ilişki oyuncağının çıkartılması için ameliyat olmak zorunda kaldı.

Trend 03-11-23 11:14