Ahmet Davutoğlu Haberleri Ve Son Dakika Ahmet Davutoğlu Haberleri

Ahmet Davutoğlu Haberleri Ve Son Dakika Ahmet Davutoğlu Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1959 yılında doğdu.

Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959 tarihinde Konya'nın Taşkent ilçesinde dünyaya geldi. Babası Mehmet Duran, annesi ise Memnune'dir. Ahmet Davutoğlu, İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirmesinin ardından 1983-1984 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi'nin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ile Uluslararası İlişkiler bölümlerini çift anadal programıyla tamamladı. Daha sonra yine Boğaziçi Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans, Sİyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doktorasını yaptı.

ÇALIŞMA HAYATI

1990 yılında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak çalışmaya başlayan Ahmet Davutoğlu, üniversitenin Siyaset Bilimi bölümünü kurdu ve 1993 yılına kadar Malezya Üniversitesi'nin Siyaset Bilimi Bölümü'nün başkanlığını yürüttü. 1993 yılında doçent ünvanını alan Ahmet Davutoğlu ardından 1995-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişikiler Bölümü'nde çalıştı. Yine aynı dönemde ulusal gazetelerden biri olan Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Ahmet Davutoğlu, bu süre zarfında 200'ün üzerinde yazı kaleme aldı. 1998-2002 yılları arasında Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak dersler verdi. 1999-2004 yılları arasında profesör olan Ahmet Davutoğlu, Beykent Üniversitesi'nde, üniversite yönetim kurulu üyeliği, senato üyeliği ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığı, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde de misafir öğretim üyeliği yaptı.

SİYASİ HAYATI

Ahmet Davutoğlu'na dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakanı Abdullah Gül birlikte aldıkları kararla büyükelçi ünvanı verdi. Gazze Savaşı'na çözüm getirmek için Türk Hükümeti'nin uyguladığı diplomasinin önde gelen aktörlerinden olan Ahmet Davutoğlu, Parlamento Üyesi olmamasına rağmen 2009 yılında Dışişleri Bakanı olarak atandı. 30 Haziran 2010 tarihinde Davutoğlu ile İsrail Ticaret Bakanı Ben Eliezer, Brüksel’de gizli bir toplantı yapmış, TBMM'de gizli görüşmeyi ayrıntılandıran Davutoğlu, toplantının gizli olmasını İsrail'lilerin istediğini belirterek, “İsraillilere temel taleplerimizi yüzlerine doğrudan ve net şekilde söylemek için bu görüşmeyi yaptık” demiştir. 2011 yılında gerçekleştirilen 24. dönem genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) Konya milletvekili adayı oldu. Seçimlerin ardından AKP Konya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giren Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kabinesinde Dışişleri Bakanı olarak görevini sürdürdü. Ahmet Davutoğlu bu dönemde Türkiye'nin küresel olarak yeniden uyanışının arkasındaki beyinlerden biri olması sebebiyle, The Washington Post Company'nin yayımcısı olduğu Foreign Policy dergisi tarafından hazırlanan, 2010 yılındaki "İlk 100 Küresel Düşünür" listesinde yer aldı.

Bir röportajında "Sıfır Sorun Politikası"ndan bahsetti ve bu politikasıyla ilgili olarak "Diğer aktörler bizim değerlerimize saygılı olurlarsa, sorunsuz bir politika mümkündür. Fakat bu demek değildir ki, diğer partilerle iyi ilişkilerimiz olması adına sessiz kalacağız." dedi. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte "Türkiye için dünyada yeni bir rol hayal etmek ve bunu gerçekleştirmek" başlığıyla Foreign Policy dergisinin 2011 yılındaki "İlk 100 Küresel Düşünür" listesine girmişlerdir.

Bu dönem Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Ahmet Davutoğlu, dış politikasını dört ana sütun üzerine inşa etti. Bu dört ana sütundan ilki 'Güvenlik Bölünmezliği', ikincisi 'Diyalog', üçüncüsü 'Ekonomik Dayanışma', dördüncüsü ise 'Kültürel Uyum ve Karşılıklı Saygı'dır. Ahmet Davutoğlu izlediği bu politikanın hedefinin "Farklı ulusların entegresi ile farklı inanç ve ırklar arasındaki kültürel anlayışın geliştirilmesinin yanı sıra, ortaya çıkan krizleri çözmek için işbirliği ilişkileri ve barışçıl diyalog sağlanması" olduğunu ifade etmiştir.

24 Nisan 2014 tarihinde dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yine dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ermeni tehcirinde yaşanan olaylara ilişkin bir bildiri yayınladı. Bildiri 9 ayrı dilde yayınlanırken, bildiride yaşanan olayların acı verici olduğu ve bu tehcirin Türk, Ermeni ve yabancı tarihçiler tarafından ortak bir çalışmayla araştırılması gerktiği belirtildi.

Akademisyenler ve politikacılar onun Yeni Şafak'taki makaleleri ve Stratejik Derinlik kitabından yola çıkarak Pan-İslamist politikaları benimsediğini iddia edilmesine karşın Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliğini desteklediklerini sürekli bir şekilde dile getirdi. Mayıs 2013'te Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen 51. Ortaklık Konseyi Toplantısı'nda Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 50 yıldır AB üyeliği için gayret gösterdiğini ve bu gayretlerin de devam edeceğini, bunlara ek olarak da Türk Vatandaşlarının Avrupa'da vizesiz dolaşamamasının kabul edilemez olduğunu dile getirmiştir.

Ahmet Davutoğlu, 2012 yılının Haziran ayında Yunan Hükümeti'ni, özellikle Batı Trakya'daki Türk azınlıkların haklarına saygı göstermemekle suçladı. Aynı zamanda Türk kökenli azınlıklarının sözde Yunan vatandaşlığının iptalinin Lozan Antlaşması'na aykırı olduğunu vurguladı. 2013 yılında ise bu kez kıyı ötesi petrol rezervlerinin mülküyeti üzerine patlak veren tartışmalarda Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos'a bir çözüm götürse de, bu öneri Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos tarafından göz ardı edildi. Aynı zamanda Ahmet Davutoğlu aradaki sorunları çözmek adına, Nikos Anastasiadis öncülüğünde müzakere talebinde bulundu.

27 Ağustos 2014 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve 26. Türkiye Başbakanı oldu.

7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMLERİ

7 Haziran 2015'te gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin ardından AKP'nin tek başına iktidar olamamasının ardından Cumhurbaşkanı hükümeti kurma yetkisini Ahmet Davutoğlu'na verdi. Ardından koalisyon görüşmelerine başlansa da partilerarası görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kalması ile 1 Kasım 2015'te erken seçim yapılması yönünde karar alındı. Seçim hükümeti kurma yetkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir kez daha Ahmet Davutoğlu'na verildi ve böylece Ahmet Davutoğlu seçim hükümetinde Başbakanlık görevini üstlendi.

KİŞİSEL YAŞAMI

Ahmet Davutoğlu, Sare Hanım ile evli ve dört çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce, Almanca, Malayca ve Arapça bilmektedir. Kızı Sefure, Yıldız Holding'in kurucusu Sabri Ülker'in 3. torunu Ahmet Özokur ile evlidir. Ahmet Davutoğlu ayrıca halen Yıldız Holding'in yönetim kurulu başkanı olan Murat Ülker ile liseden sınıf arkadaşıdır.

Ahmet Davutoğlu Haberleri

Son seçim anketine Erbakan damgası! YRP ve TİP'teki yükseliş dikkat çekti, Babacan ve Davutoğlu yüzde 1'i bile aşamadı

Son seçim anketine Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi (YRP) damga vurdu. Son yapılan 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarına göre Yeniden Refah Partisi'nin oy oranındaki yükseliş dikkat çekerken, Türkiye İşçi Parti'nin (TİP) de oylarını artırdığı görüldü. DEVA ve Gelecek Partisi'nin yüzde 1 barajına yaklaşamadığı ankette ilk iki sırayı AK Parti ve CHP paylaştı. İşte ASAL araştırmanın yerel seçim öncesi yaptığı son anket çalışmasının sonuçları...

Haber 17-02-2024 13:32

Ahmet Davutoğlu, yeniden Gelecek Partisi genel başkanlığa seçildi

Gelecek Partisi'nin basına kapalı olarak gerçekleşen 2'nci Olağan Büyük Kongresi'nde, Ahmet Davutoğlu yeniden genel başkanlığa seçildi.

Haber 14-01-2024 19:26

AK Parti'ye bir destek de eski Millet İttifakı ortağından! Davutoğlu'nun sözleri çok konuşulur: O kadar iyi aday çıkarırlar ki...

Mart 2024 seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerden her geçen gün daha çok konuşulacak çıkışlar geliyor. Bunun son örneği ise Ahmet Davutoğlu'na ait oldu. Dağılan Millet İttifakı'nın ortaklarından olan, genel seçimlere CHP çatısında girip Meclise milletvekilleri katan Gelecek Partisi'nin masasında, tartışmaları da beraberinde getirecek bir AK Parti stratejisi bulunuyor. Söz konusu olasılığın gerçekleşmesi durumunda seçim sonuçlarına nasıl yansıyacağı ise merak konusu...

Haber 25-12-2023 08:47

Ahmet Davutoğlu'ndan Recep Tayyip Erdoğan'a görüşme talebi!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle iletişime geçti. Bahçeli'ye teşekkür eden ve ilerleyen günlerde yüz yüze görüşeceklerini açıklayan Bahçeli, Erdoğan'a da görüşme talebinde bulundu.

Haber 23-10-2023 17:17

Bahçeli'den Davutoğlu'na teşekkür telefonu! Yüz yüze görüşecekler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün sosyal medya hesabından İsrail'i hedef alan bir açıklama yayınlamış, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bu açıklamayı desteklemişti. Bahçeli bugün Davutoğlu'nu arayarak teşekkürlerini iletti. İki lider Gazze'de yaşananları ele almak için yüz yüze görüşme kararı aldı.

Haber 22-10-2023 19:37

Davutoğlu net konuştu: 'İsrail Büyükelçisi derhal Türkiye'den gönderilmeli'

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Dün toplama kamplarından şikayet edenler bugün Gazze'de, 21. yüzyılın toplama kampını oluşturdular" derken, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da İsrail Büyükelçisi'nin Türkiye'den gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 18-10-2023 13:51

Erdoğan'a 'Filistin' tepkisi: 'Aynı odada beraber ağladık' diyerek sitem etti! Dinlerken tüylerim diken diken oldu

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 2012'de Gazze bombalanırken bölgede olduklarını dile getirerek "Üzerimizden bombalar atılıyordu. Dün Filistin direnişinin yanındaydım. Bakanken, başbakanken yanındaydım. Bugün de yarın da yanlarında olacağım" dedi ve Filistin'e desteğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıklaması nedeniyle sitem eden Davutoğlu, "Kim yazdı bu metni Sayın Erdoğan sana? Senin 7,5 yıl başdanışmanlığını yaptım. Beraber Filistin için aynı odada ağladık" diye konuştu.

Haber 09-10-2023 08:39

Ahmet Davutoğlu'ndan yerel seçim için dikkat çeken ittifak mesajı! 'Bütün partilere...'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yerel seçim ile ilgili dikkat çeken bir ittifak açıklamasında bulundu. "Türkiye'nin her yerinde, ittifak ihtimalleri mahfuz tutulmak üzere, kendi logomuzla seçime girmeye hazır hale geleceğiz" diyen Davutoğlu, "Bir ittifak olma ihtimali olduğunda da bütün partilere kapımız açıktır. Hiç kimseyi dışlamıyoruz, hiç kimseyi kenarda tutmuyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 24-09-2023 16:45

İki parti Ankara'da bir araya geldi, alınan kararları liderler duyurdu! Saadet ve Gelecek, diğer partilere de açık kapı bıraktı

2023 seçimlerinin ardından Meclis çatısı altında ortak grup kuran Saadet ve Gelecek partileri liderlerinden önemli açıklama geldi. Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu iki partinin dünkü toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek aldıkları kararı duyurdu. 2024 yerel seçimleri için iddialı konuşan liderler diğer partilerle iş birliğine açık kapı bıraktı.

Haber 20-09-2023 09:44

Gelecek'ten ilk açıklama geldi! 'AK Parti' iddiası sosyal medyaya damgasını vurmuştu... İktidarın kodlarını en iyi biz biliriz

Seçimlere CHP listelerinden giren Gelecek ve Saadet partileri TBMM'de ortak grup kurmuştu. Bugün, Gelecek Partisi'nden bazı milletvekillerinin AK Parti'ye geçtiği öne sürüldü. Kısa sürede gündem olan iddianın ardından Gelecek Partisi'nden gelen ilk açıklama dikkat çekti.

Haber 09-09-2023 15:48

Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken yerel seçim çıkışı! 'Şimdiden 100'e yakın...'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere, ileride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye'nin bütün belde, ilçe ve illerinde kendi logo ve isimleriyle gireceklerini bildirdi. Davutoğlu, "Şimdiden 100'e yakın, adaylar ve isimler konusunda aldığımız talepler var. Her il ve ilçede değerlendirme yapacağız. Bazı yerlerde eğer şu veya bu partiyle birlikte olmamız seçimi kazanmamızı sağlayacaksa bundan da çekinmeyeceğiz" dedi.

Haber 14-08-2023 09:45

Ahmet Davutoğlu yerel seçim kararını açıkladı: Gelecek Partisi logosu ve ismiyle girecek

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. "Şimdiden 100'e yakın, adaylar ve isimler konusunda aldığımız talepler var." diyen Davutoğlu, yerel seçimlere Gelecek Partisi logosu ve ismiyle gireceklerini bildirdi. Davutoğlu, "Her il ve ilçede değerlendirme yapacağız. Bazı yerlerde eğer şu veya bu partiyle birlikte olmamız seçimi kazanmamızı sağlayacaksa bundan da çekinmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber 13-08-2023 21:45

Canlı yayında ‘pasif agresif’ kavgası! CHP’li isim ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı birbirine girdi: ‘Bedavadan 10 milletvekilliği aldınız’

Siyaset gündemi CHP'deki 'değişim' tartışmaları ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 'seçime CHP listelerinden girme' konusundaki açıklamalarıyla çalkalanıyor. Seçimlerin yankıları sürerken canlı yayında CHP'li Barış Yarkadaş ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı birbirine girdi. İki isim özellikle 'pasif agresif' ifadesi üzerinden tartışma yaşarken Yarkadaş'ın 'Bedavadan geldiniz 10 milletvekilliği aldınız' sözleri de dikkat çekti.

Haber 04-08-2023 13:35

'İstediği rakam çok yüksekti' Davutoğlu'nun sözleri gündem yaratmıştı! Akşener'den talebini açıkladı

14 Mayıs Milletvekili Seçimleri sonrası siyaset gündeminde tartışmalar sürüyor. Siyasilerin açıklamaları gündem yaratmaya devam ederken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun en son tercihinin seçime CHP listelerinden girmek olduğunu söylemesi dikkat çekmişti. İYİ Parti'den seçimlerin ardından istifa eden Ahat Andican, Davutoğlu'nun Akşener'e götürdüğü teklifle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. "İstediği rakam çok yüksekti" diyen Andican, "40’ın üzerinde milletvekili istedi" dedi.

Haber 03-08-2023 09:46

Davutoğlu'nun itirafı gündem olmuştu! CHP'den yanıt geldi: 'Kimse kafalarına silah dayamadı!'

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu katıldığı bir canlı yayında 2023 seçimleri öncesi İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ile görüşmeler yaptığını belirtip "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" demişti. Davutoğlu'nun gündem olan bu çıkışına CHP'den yanıt geldi. Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, "Kimse kafalarına silah dayayıp 'gelin buradan aday olun' demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar" diye konuştu.

Haber 01-08-2023 14:21

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu canlı yayında itiraf etti: En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi. 14 Mayıs'taki seçimler öncesi, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile ittifak görüşmeleri yaptığını söyleyen Davutoğlu, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. 'Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım' dedim." ifadelerini kullandı.

Haber 01-08-2023 00:09

Duyar duymaz Kılıçdaroğlu'nu aramış! 'Gizli protokol' iddiası sonrası Davutoğlu'ndan dikkat çeken sözler: Üzüldüm, haberimiz yoktu!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapıldığı duyurulan "gizli protokol"le ilgili Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi. Söz konusu iddiaları duyar duymaz Kılıçdaroğlu'nu aradığını açıklayan Davutoğlu, "Üzüldüm. Haberimiz yoktu" diye konuştu. Öte yandan İYİ Parti lideri Akşener'in de söz konusu protokolden habersiz olduğu belirtildi.

Haber 27-07-2023 07:53

Memleket Partisi'nden Davutoğlu ve Karamollaoğlu’na 'CHP' göndermesi: ‘Dedem sağolsun’

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin bir araya gelerek Meclis’teki ilk grup toplantısını bugün gerçekleştirmesi üzerine Memleket Partisi’nden sosyal medyada gündem yaratan bir paylaşım geldi. Memleket Partisi sosyal medya hesabından Saadet Partisi Meclis Grubu'nda bugün ilk kez konuşan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının üzerine ‘dedem sağolsun’ yazarak paylaştı.

Haber 12-07-2023 13:42

Kürsüye önce Karamollaoğlu, sonra Davutoğlu çıktı: Saadet ve Gelecek partilerinden TBMM'de ilk ortak toplantı! Bugün yeni bir milat

Saadet ve Gelecek partilerinin seçimlerden önce DEVA Partisi'yle başlattıkları iş birliği çalışmaları geçtiğimiz hafta Karamollaoğlu ve Davutoğlu'nun ortak duyurduğu karara göre TBMM'de Saadet çatısı altında ortak gruba dönüştü. İki parti bugün ilk ortak grup toplantısını gerçekleştirdi. Karamollaoğlu ve Davutoğlu sırasıyla kürsüye çıkıp mesajlar verdi. Karamollaoğlu "Bugün itibarıyla siyaset kulvarında yeni bir milat söz konusudur" dedi. Davutoğlu'nun 'seçim' göndermesi de dikkatlerden kaçmadı.

Haber 12-07-2023 10:12

İki genel başkan da DEVA Partisi'ni işaret etti: Üçlü ittifaka yanaşmamış! Davutoğlu'nun Millet İttifakı mesajı dikkat çekti

Seçimlere Millet İttifakı çatısı altında giren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Meclis'te ortak grup kuruyor. İki partinin liderleri Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu kararın perde arkasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, ikili ittifakın neden 14 Mayıs'tan önce kurulamadığına ilişkin yanıtında DEVA Partisi'ni işaret etti. Davutoğlu'nun '14 Mayıs öncesi ittifak' senaryosuna dair AK Parti ve MHP sözleri dikkat çekti.

Haber 07-07-2023 12:44

İki parti anlaştı! Detayları Ahmet Davutoğlu duyurdu! TBMM'de yeni grup böyle kurulacak…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM’de Saadet Partisi ile birlikte kuracakları grup hakkında açıklamalarda bulundu. Buna göre iki parti TBMM’de Saadet Partisi grubu olarak faaliyet gösterecek. Grup Başkanı ise Gelecek Partisi’nden olacak.

Haber 06-07-2023 13:31

Babacan, Davutoğlu'nun önerisini uygun bulmadı, üç partinin 'birleşme' çabaları sonuçsuz kaldı! DEVA 'farklı seçeneklere' açık kapı bıraktı

Seçimlere Millet İttifakı'nda katılan DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin TBMM'de ortak grup kurmaya yönelik görüşmeler sonuç vermedi. 3 parti bir süredir Meclis'te birleşme modeli üzerine çalışmalar yürütüyordu. DEVA Partisi'nden yapılan açıklamada Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun DEVA Partisi lideri Ali Babacan'a 'bir model önerisi' getirdiği belirtildi. Babacan'ın öneriyi uygun bulmamasının nedeni açıklanırken "farklı seçeneklere" açık kapı bırakıldı.

Haber 25-06-2023 11:57

Yeni bir parti kuracakları iddia ediliyordu! Canlı yayında duyurdu: 'DEVA, Saadet ve Gelecek partileri anlaşamadı'

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP listelerinden milletvekili çıkaran Saadet, DEVA ve Gelecek partileri, Meclis'te ortak grup kurma için çalışmalara başlamıştı. 3 partinin çatı bir parti kuracağı ve genel başkanın ise 3 genel başkanı yansıtacak biri olacağı konuşuluyordu. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ortak grup kurma görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını açıkladı.

Haber 23-06-2023 14:33

Ahmet Davutoğlu: Olacak şey yoksullaşma

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "10 gün içinde Türk Lirasının değer kaybı dolar karşısında yüzde 16. Hani nerede bu verilen sözler? Olacak şeyi söyleyeyim; yoksullaşma" dedi.

Haber 08-06-2023 13:15

DEVA ve Gelecek Partisi ile ilgili sürpriz iddia! Birleşiyorlar…

2023 seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte CHP listelerinden girdikleri seçimden toplamda 25 milletvekili çıkaran DEVA ve Gelecek Partisi’nin birleşeceği iddia edildi. İki partinin TBMM’de daha güçlü temsil edilmek için ise 10 milletvekili bulunan Saadet Partisi ile görüşmelerde bulunduğu öğrenildi. DEVA Partisi'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Haber 06-06-2023 07:32

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, 'Sayın Erdoğan'a bir kez daha sesleniyorum' diyerek ekledi: Madem seçimi kazandınız...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik eden Davutoğlu, "Son derece eşitsiz şartlarda demokrasi mücadelesi veren Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakı liderlerine teşekkürü borç bilirim." dedi. Davutoğlu ayrıca, "Sayın Erdoğan'a bir kez daha sesleniyorum" diyerek, "Madem seçimi kazandınız, şimdi ülkenin sorunlarına odaklanın." ifadelerini kullandı.

Haber 29-05-2023 18:34

Ahmet Davutoğlu'ndan Erdoğan'a tebrik mesajı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur sonuçlarının açıklanmasının ardından Millet İttifakı ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan ilk açıklama geldi. Davutoğlu yaptığı açıklamada yeniden cumhurbaşkanı adayı seçilen Erdoğan'ı tebrik etti.

Haber 28-05-2023 21:51

'İtiraf edeyim' dedi ve ekledi... Davutoğlu'ndan çok konuşulacak sözler 'Çağrıda bulunuyorum! Meclis'te...'

14 Mayıs'taki seçimlerin ardından Millet İttifakı'nda yer alan Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den gelen açıklamalar da dikkat çekiyor. Seçime CHP listelerinden giren partiler, belirli sayıda milletvekilini Meclis'e gönderdi. Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turuna kısa bir süre kala liderlerden çarpıcı açıklamalar da geliyor. Son olarak Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu; DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye çok konuşulacak bir 'Meclis' çağrısı yaptı.

Haber 26-05-2023 15:30

Gelecek Partisi'nde 11 istifa! 'Tabela partisi' vurgusu dikkat çekti

Seçim sonrası siyasette büyük hareketlilik yaşıyor. Millet İttifakı ortaklarından Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi'nde kurucular kurulu ve yönetim kurulundan 11 kişi istifa etti. İstifa edenler adına basın açıklamasını okuyan Bayram Zilan, "Başka partilerde eleştirdiği her şeyi kendi partisinde uygulayan, şeffaflıktan ve denetimden uzak hiçbir siyasetçi başarılı olamaz. Söylediği ile yaptığı arasında uyuşmazlık olan hiçbir siyasetçi, teşkilatlarına aidiyet duygusu aşılayamaz" dedi.

Haber 22-05-2023 15:26

Ahmet Davutoğlu'ndan cumhurbaşkanı yardımcısı adaylığı ile ilgili çok konuşulacak sözler! 'Kılıçdaroğlu isterse bırakırım'

Millet İttifakı üyesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlerin ikinci tura kalmasını değerlendirdi. Davutoğlu katıldığı canlı yayında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun talep etmesi halinde cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığını bırakacağını söyledi.

Haber 20-05-2023 22:25

Gelecek Partisi'nde üst düzey ayrılık! Abdullah Teber partisinden istifa etti

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından siyaset gündeminde hareketlilik devam ediyor. Gelecek Partisi'nin kurucularından Abdullah Teber, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu.

Haber 19-05-2023 19:36

Davutoğlu sosyal medyadan tepki gösterdi! Deprem bölgesinin oy tercihleriyle ilgili yapılan üzücü, çirkin yorumlar asla kabul edilemez

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ardından sosyal medyadaki depremzedelere ilişkin yorumlara tepki gösterdi. Davutoğlu paylaşımında "O bölgede yaşayan kardeşlerimizi incitmeye kimsenin hakkı yok" ifadelerini kullandı.

Haber 17-05-2023 14:18

Davutoğlu önce paylaştı sonra sildi! Muhalif seçmenin tepkisini çeken fotoğraf...

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden girerek 10 milletvekili çıkartan Gelecek Partisi'nde genel başkan Ahmet Davutoğlu'nun son paylaşımı gündem oldu. TBMM'ye giren 10 milletvekili ile bir araya gelen Davutoğlu, toplantıdan bir fotoğraf paylaşarak ilk grup toplantılarını yaptıklarını belirtti. Davutoğlu, hayal kırıklığı yaşayan muhalif seçmen tarafından gelen tepkiler sonrası paylaşımını sildi.

Haber 17-05-2023 09:21

Hem Cumhur İttifakı hem Millet İttifakı seçmenine seslendi! Davutoğlu'ndan 2. tur açıklaması: Verilen mesajı aldık

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Şu anda bizim ihtiyacımız olan şey kararlılıktır, iradedir, sabırdır, umuttur ve çalışmaktır." dedi. İki ittifakın seçmenine seslenen Davutoğlu, sandıktan verilen mesajı aldıklarını belirtti.

Haber 15-05-2023 19:02

Seçime 3 gün kala Millet İttifakı'ndan peş peşe 'Bakanlık' açıklaması! Akşener'in sözleri Davutoğlu'na soruldu....

Seçimlere 3 gün kala Millet İttifakı cephesinden peş peşe 'Bakanlık' açıklamaları geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Başkanı Meral Akşener'in "Bakanlıklar CHP ve İyi Parti arasında dağıtılacak" ifadeleri gündem yaratırken; Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun söz konusu konuyla ilgili gelen soruya verdiği yanıt dikkat çekti.

Haber 11-05-2023 10:41

Muharrem İnce'nin sözlerine Ahmet Davutoğlu'ndan çok konuşulacak yanıt! 'Sen kimsin?'

Seçime sayılı günler kala siyaset kulislerinde hareketlilik sürüyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin katıldığı bir programda söylediği sözlere yanıt veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sert ifadeler kullandı. İnce'ye seslenen Davutoğlu, "Senin meselen Erdoğan’a benzemen. Üslubunla, dilinle. 'At onları kenara'. Sen kimsin? Millet bizi kenara atmamış." dedi.

Haber 05-05-2023 17:59

Beş ilin adını verdi, memleketi Konya ile karşılaştırdı: Davutoğlu'ndan canlı yayında dikkat çeken sözler! Sosyal medyada gündem oldu

Seçimlere yoğun programlarıyla devam eden liderlerden biri de Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarından Ahmet Davutoğlu. Katıldığı canlı yayınlarla da önemli mesajlar veren Gelecek Partisi liderinin son katıldığı programda adını verdiği 5 ilde nasıl karşılanacağını anlatırken kullandığı ifadeler dikkat çekti. O konuşma sosyal medyada da gündem oldu.

Haber 02-05-2023 09:01

Halası bizzat açıkladı! Davutoğlu'nun CHP sözleri çok konuşulmuştu... Videosunu Yazıklar olsun! diyerek paylaştı: Herkes duysun, Ahmet'im neredeyse ben oradayım

Millet İttifakı'nın ortak adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlenip genel seçimlerde 4 partinin CHP listelerinden girmesiyle partilerin tabanlarından Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye destek gelip gelmeyeceği tartışmalara konu olurken Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun halasıyla ilgili anlattıkları gündem olmuştu. Davutoğlu, 90 yaşındaki halasının hayatı boyunca CHP karşısında pozisyon aldığını söylemişti. Davutoğlu'nun halasından açıklama geldi, Davutoğlu o videoyu sert sözlerle paylaştı.

Haber 28-04-2023 14:53

Ahmet Davutoğlu'ndan programa damga vuran sözler! 'Halam bana oy vermeyecek'

Türkiye adım adım 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere giderken siyasi parti liderleri de programlarını sıklaştırdı. Katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalar yapan Davutoğlu'nun sözleri dikkat çekti. "Seçimi kazanırsak Mayıs'ta Cumhur İttifakı dağılır" diyen Davutoğlu'nun 'Halam bana oy vermeyecek' açıklaması programa damga vurdu.

Haber 24-04-2023 11:31

Bahçeli'ye sitem etti, acı gününde yalnız bırakmayan 2 ismi açıkladı! Sinan Oğan: Siyasetini yanlış bulsam da kibarlığını hep takdir etmişimdir

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, MHP milletvekili olduğu dönemde annesini kaybettiği zamanla ilgili açıklama yaparken MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Telefonla dahi bir başsağlığı mesajı alamadım" diyerek sitem etti. Millet İttifakı'ndan 2 liderin o dönemde taziye evine geldiğini açıklayan Oğan, "Kılıçdaroğlu'nun siyasetini yanlış bulsam da kibarlığını hep takdir etmişimdir" dedi.

Haber 24-04-2023 10:21

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı 'Alevi' videosu sonrası Davutoğlu'ndan da 'Sünni' videosu!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem yaratan 'Alevi' videosu gündem yarattı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirken, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan da "Sünni" başlığıyla paylaşım geldi.

Haber 20-04-2023 15:25

Ahmet Davutoğlu'ndan Altılı Masa ile ilgili çok konuşulacak sözler! 'Burada kriz çıkmayacak dersek kim inanır?'

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça, siyasilerin verdiği demeçler yakından takip edilmeye devam ediyor. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında Altılı Masa ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Davutoğlu, "Bu ittifak o kadar mukaddes bir ittifak ki burada kriz çıkmayacak dersek kim inanır? Aksine burada kriz çıkabilir ama merak etmeyin biz çözeriz dediğiniz zaman insanlar inanır. Kriz çıktı ve çözdük." dedi.

Haber 19-04-2023 23:03

'Togg alacak mısınız?' sorusuna böyle yanıt verdi! Davutoğlu'ndan 'asgari ücretli' hesabı: Yemeden içmeden...

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk sahipleri için çekilişler yapıldı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, bir asgari ücretlinin Togg'un en uygun modelini alabilmesine ilişkin dikkat çeken bir hesaplama yaptı. Davutoğlu, "Togg alacak mısınız?" sorusuna da kendi bütçesini işaret ederek yanıt verdi.

Haber 02-04-2023 15:45

Erkan Baş’tan dikkat çeken sözler! Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu işaret etti…

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Millet İttifakı ortaklarından Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı işaret ederek dikkat çeken ifadeler kullandı. TİP milletvekillerinin ‘yargılanacaklar’ çıkışı hakkında konuşan Baş ‘Diyelim ki yargılama süreci var. Acaba ucu bana dokunur mu diye frenlemeye çalışan birisi varsa kusura bakmayın arkadaş biz size de karşı dururuz’ dedi.

Haber 25-03-2023 08:18

Son dakika: Akşener sonrası altılı masanın bir üyesinden daha HDP mesajı! 'Oy istemek durumundadır...'

Son dakika haberi... İYİ Parti ile CHP arasındaki 'aday' krizinin çözülmesinde büyük rol oynadığı ifade edilen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, altılı masa süreciyle ilgili konuştu. Fox TV'de İlker Karagöz'ün konuğu olan Ahmet Davutoğlu; Kızılay ve AFAD'ın liyakatsız biçimde yönetildiğini belirtirken eski Başbakan Binali Yıldırım'ı işaret etti. Davutoğlu'ndan bir de HDP mesajı geldi.

Finans 08-03-2023 10:36

SON DAKİKA | Akşener'in masadan ayrılma kararı sonrası Ahmet Davutoğlu harekete geçti! Gelecek Partisi kurmayları toplanıyor

Son dakika haberi: İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılma kararını açıklamasının ardından siyaset kulisleri karıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti MYK'sını toplamasının ardından bir karar da Gelecek Partisi'nden geldi. Parti lideri Ahmet Davutoğlu'nun kurmaylarını olağanüstü toplantıya çağırdığı öğrenildi.

Haber 03-03-2023 17:02

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.

Haber 28-02-2023 21:05

Davutoğlu gece yarısı sosyal medyadan paylaştı! 'Üniversitelerde uzaktan eğitim' tepkisi... Bıktık! Biz de not tutuyoruz

Depremlerin ardından üniversitelerin eğitime uzaktan devam etmesi kararına ve seçimin ertelenmesi yönündeki mesajlara muhalefet kanadından peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, gece yarısı sosyal medya hesabından video paylaşırken iktidara seslenerek "Üniversiteleri kapatmayın! Millet acılar içindeyken seçim erteleme senaryoları ile sivil bir darbeye kalkışmayın!" ifadelerini kullandı. Davutoğlu ayrıca MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarına da tepki gösterdi.

Haber 15-02-2023 08:23

Deniz Baykal'ın cenaze töreninde dikkat çeken anlar! Erdoğan; Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun elini sıkmadı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bugün son yolculuğuna uğurlandı. Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki cenaze namazı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'nun elini sıkmadığı anlar dikkat çekti. Erdoğan, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin elini sıkarak saftaki yerini aldı.

Haber 14-02-2023 14:49