Sofra Haberleri

Cızlama tarifi: Cızlama nasıl yapılır?

Sofra kurmaya pek vaktiniz olmuyorsa, sofranız için farklı lezzetler arıyorsanız krep adı ile de bilinen cızlama tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte muhteşem cızlama tarifimiz!

Yemek 2024-03-10 18:21:28

Karışık turşu tarifi: Karışık turşu nasıl yapılır?

Siz de turşu olmadan sofra kuramayanlardansanız evinizden türlü türlü turşular eksik olmaz. Ancak marketlerden, çeşitli dükkanlardan almak yerine eğer isterseniz evde de kolaylıkla kendi turşunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Aşağıda malzemelerini ve adımlarını görebileceğiniz karışık turşu tarifimiz son derece pratik.

Yemek 2024-02-21 16:51:16

Güveç tarifi: Güveç nasıl yapılır?

Yemek daveti vermek ve sevdiklerinizle lezzetli yemeklerin olduğu bir sofra etrafında toplanmak istiyorsanız hazırladığınız menüye ana yemek olarak güveç ekleyebilirsiniz. Yapımı son derece pratik olan ve çok kolay temin edilebilir malzemelerin kullanıldığı güveç tarifimiz için aşağıdaki malzemeleri ve tarif aşamalarını kullanabilirsiniz.

Yemek 2024-02-14 23:59:54

Yılbaşı sofranız göz kamaştırsın! Yılın Son Fırsatları'ndan öne çıkan sofra ürünlerini seçtik

Yılbaşı sofraları, sadece lezzetleriyle değil aynı zamanda şıklığıyla da ön plana çıkar. Bu özel geceye uygun olarak tasarlanmış sofra ürünleri ile yılbaşı sofranızda şıklığı yakalayabilirsiniz. Porselen yemek takımları, parlak tabaklar, kristal bardaklar ile misafirlerinizi etkileyebilir, masanıza şıklık katabilirsiniz. Amazon'un Prime üyelerine özel Yılın Son Fırsatları kapsamında indirimde olan sofra ürünlerini sizin için seçtik.

Yemek 2023-12-15 15:37:22

Diğer Haber Etiketleri

farklı lezzetler tarifi cızlama tarifi turşu güveç düğü yemek takımı yemek takımı 12 kişilik yemek takımı 6 kişilik masa örtüsü fajita püf noktası tortilla nedir tortilla tortilla tarifi Bilecik sofra duası çerkez İYİ Parti Millet İttifakı CHP DEVA Partisi gelecek partisi demokrat parti Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener tarım kredi kooperatifi fiyat listesi gavurdağı gavurdağ salatası gavurdağı salatası gavurdağı salatası tarifi Gaziantep tarif philips airfryer patates kızartması ne pişirsem aksama ne pişirsem nefis yemek tarifleri ana yemek tarifleri yemek menüsü kış yemekleri Amazon amazon alışveriş alışveriş indirim fırsat fırsat bu fırsat fırsat ürünler günün fırsatı sözlük mutfak Ramazan menüsü nohut yemegi tarifi pilav tarifi ankara tava tarifi yoğurt çorbası tarifi şakşuka tarifi trileçe tarifi kremalı mantar çorbası tarifi kağıt kebabı tarifi kuskus salatası tarifi puding tarifi brokoli çorbası tarifi köfte tarifi börek tarifi haydari tarifi kemalpaşa tatlısı tarifi antalya iftar bezelye yemeği tarifi yayla çorbası tarifi revani tarifi kıymalı patates yemeği tarifi şehriye pilavı tarifi rüyada kalabalık görmek pankek (pancake) lavaş tarifi patates kroket tarifi Ramazan Ramazan 2022 Pişi Tarifi dekorasyon kahvaltı 1 Ocak Yılbaşı 1 gram hindi cordon bleu tarifi lazanya tarifi mantarlı tavuk tarifi şehriye çorbası tarifi şehriye salata tarifi tuz bulaşık makinesi temizlik

Tortilla nedir, tortilla ekmeği nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktası

Tortilla nedir ve tortilla ekmeği nasıl yapılır sorularının yanıtı araştırılıyor. Sokak lezzetlerinin yanı sıra sofra yemeklerinin yanında da sevilerek tüketilen bu ekmeğin tarifi, MasterChef All Star'da yapılmasıyla merak edildi. Peki, Tortilla nedir, tortilla ekmeği nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve püf noktası

Yemek 26-10-23 21:58

Gören şaşırıyor! Köyün yüksek bölgesine yerleştirdi: Ben bunun etrafına kale gibi duvar yapacağım

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki 5 metre yüksekliğinde, 6 metre genişliğindeki sofra görenleri hayrete düşürdü! Poyra Köyü Muhtarı Muharrem Poyraz, 1880 yılından bu zamana kadar evlerinde kullandıkları küçük Çerkez sofrasının 100 katı büyüğünü yaptırarak köyün yüksek bölgesine yerleştirdi. Amacının sırf geleceğe, nesillere aktarmak, Çerkezliği yaşatmak, içindeki Çerkezlik ruhunu öldürmemek olduğunu söyleyen Poyraz, "Ben bunun etrafına kale gibi duvar yapacağım" da dedi.

Haber 19-06-23 13:51

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan Kılıçdaroğlu'na sofra yanıtı: Milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş çıkışının ardından videolu bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun "Sofra büyümek zorunda. Erdoğan'ı da, Erdoğan'ın propaganda makinesini de yeneriz, yeneceğiz" ifadelerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan yanıt geldi. Zorlu, "İYİ Parti milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma kararlılığındadır." dedi.

Haber 03-03-23 19:42

SON DAKİKA | Akşener'in çıkışı sonrasında 5 parti bugün toplanıyor

Son dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çıkışı sonrasında videolu mesaj yayınlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sofra büyümek zorunda" dedi. Yaşanan gelişmelerden sonra CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi'nin bugün saat 17.00'de Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplanacağı aktarıldı.

Haber 03-03-23 19:34

SON DAKİKA | Akşener'in çıkışı sonrasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan videolu mesaj! 'Erdoğan'ı da, Erdoğan'ın propaganda makinesini de yeneceğiz'

Son dakika: Milleti İttifakı'nın dünkü toplantısı sonrasında bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş çıkışı gündemi bir anda değiştirdi. Akşener'in sözlerine "Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak" diyerek yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. Videolu mesajında Kılıçdaroğlu "Sofra büyümek zorunda. Erdoğan'ı da, Erdoğan'ın propaganda makinesini de yeneriz, yeneceğiz" dedi.

Haber 03-03-23 19:02

Tarım Kredi Kooperatif Market'te yeni yıl İNDİRİMİ BAŞLADI! Pekin ördeği kg fiyatı 136,90 TL, tavuk kg fiyatı 32,00 TL!

Tarım Kredi Kooperatif Market'in yeni yıl aktüel ürünler listesi yayınlandı. 16-31 Aralık tarihleri arasında geçerli olacak bu fiyatlar yine çok konuşulacak. Yeni yıl için güzel bir sofra kurmayı planlayanlar tüm ihtiyaçlarını Tarım Kredi Kooperatif Market'ten alabilecekler. İşte aralık ayı Tarım Kredi Market indirim kataloğunun tamamı...

Finans 23-12-22 14:18

Et yemeklerinin vazgeçilmezi: Orijinal gavurdağı salatası tarifi! Gavurdağı salatası nasıl yapılır?

Yemeklerin yanında çıkartılan salatalar yenilen yemeğin lezzetine lezzet katıyor. Salatasız bir sofra düşünemem diyenlerdenseniz gavurdağı salatasına bayılacaksınız. Gaziantep'e özgün gavurdağı salatası bol sosuyla enfes bir lezzet sunuyor. Gavurdağı salatası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek 07-12-22 16:05

Airfryer patates kızartması tarifi: Airfryer'da patates kızartması en kolay nasıl yapılır?

Patates kızartması, lezzetli ve kolay atıştırmalıklardan bir tanesidir. Hafif kızarmış patateslerin, lezzeti ve yumuşak içiyle büyülemeyeceği sofra yok denecek kadar az. Biz de sizinle airfryer kullanarak patates kızartması yapmayı kolaylaştıran basit ve pratik bir tarif paylaştık. Malzemeleri sadece 2-3 tane orta boy patates, 2-3 yemek kaşığı bitkisel yağ ve biraz tuzdan oluşur. Hazırlama süresi de sadece 20-25 dakikadır. Bu tarifi deneyin ve lezzetli patates kızartmalarının keyfini çıkarın!

Yemek 05-12-22 21:52

'Bugün ne pişirsem?' diye soranlara lezzetli tarifler! İşte 25 Kasım 2022 yemek menüsü!

'Bugün ne pişirsem?' sorusuna yanıtını arıyorsanız doğru yerdesiniz demektir. 'Bugün ne pişirsem?' serimizde 25 Kasım Cuma günü için size lezzetli, nefis yemek tariflerini haberimizde derledik. Cuma akşamına yakışır bir sofra kurmak isteyenlere bu soğuk havalardaki önerimiz başlangıcı tam bir şifa deposu olan tarhana çorbası ile yapmaları... İşte 25 Kasım 2022 yemek menüsü...

Yemek 25-11-22 10:45

Amazon Gülümseten Kasım Fırsatları'ndan alabileceğiniz 500 TL altı sofra ve servis ürünleri

Günlük hayatta en çok vakit geçirilen yerlerden biri, mutfaklar. Hâl böyle olunca mutfak gereçleri sürekli ihtiyaçlar listesinde başlarda yer alıyor. Amazon, Gülümseten Kasım Fırsatları ile birçok indirimli ürünü sizlere sunuyor. Her evde bulunması gereken birbirinden şık, kullanışlı sofra ve servis ürünleri; 500 TL altı indirimli fiyatı ile sizi bekliyor. Siz de yeni mutfak ürünlerine ihtiyaç duyuyorsanız listemize mutlaka göz atın!

Haber 11-11-22 13:33

Sofra tuzu ne demek? Sofra tuzu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Sofra tuzu birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Sofra tuzu ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:24

Sofra tahtası ne demek? Sofra tahtası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Sofra tahtası birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Sofra tahtası ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:43

Sofra takımı ne demek? Sofra takımı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İşaretlerin farklı varyasyonlarla bir araya gelmesi kelimeleri oluşturur. Anlamlarına göre ekler alarak bir araya gelen iki kelime ise yüzlerce sayıda birleşik kelimeyi doğurur. Bu durum da Türkçeyi zenginleştirerek Türkçe konuşan kişilere kullanabilmeleri için geniş bir kelime çeşitliliği sunar. Türkçenin kelime haznesi içinde yer alan Sofra takımı birleşik kelimesi de sıkça kullanılan birleşik sözcükler arasındadır. Peki, Sofra takımı ne demektir?

Egitim 23-05-22 17:43

Sofra örtüsü ne demek? Sofra örtüsü birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. Sofra örtüsü birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, Sofra örtüsü ne demek?

Egitim 23-05-22 17:43

Sofra duası ne demek? Sofra duası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Sofra duası birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Sofra duası ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 17:43

Sofra bezi ne demek? Sofra bezi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede kelimeler yapı bakımından türlere ayrılırlar. Bu türler basit, türemiş ve birleşik olarak farklılaşır. Basit kelimeler türü değişmemiş kelimelerdir. Türemiş kelimeler anlam bakımından değişmiş sözcükler, birleşik kelimeler ise birden çok sözcüğün birleşmesi ile oluşan kelimelerdir. Birleşik kelimeler bir isim veya eylem olarak görülebilirler. Sofra bezi de yapı bakımından birleşik kelimeler arasındadır. Sofra bezi TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 17:43

Sofra başı ne demek? Sofra başı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de Sofra başı birleşik kelimesidir. Sofra başı ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 17:43

Sofra ne demek? Sofra kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Sofra kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Sofra kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 17:43

Sofra donatmak ne demek? Sofra donatmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Sofra donatmak ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Sofra donatmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:28

Sofra (veya sofrayı) kurmak ne demek? Sofra (veya sofrayı) kurmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Sofra (veya sofrayı) kurmak ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Sofra (veya sofrayı) kurmak TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:28

Su küçüğün, söz (veya sofra veya yemek) büyüğün ne demek? Su küçüğün, söz (veya sofra veya yemek) büyüğün TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Su küçüğün, söz (veya sofra veya yemek) büyüğün de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Su küçüğün, söz (veya sofra veya yemek) büyüğün ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:23

Hem dekoratif hem yer tasarrufunda yardımcı olacak mutfak ürünü önerileri

Hem yemek yapmak hem sofra düzeni oluşturmak için birçok araç gerece ihtiyaç duyuyoruz. Tabii tüm bu ürünlerin depolanması da sorun yaratıyor. Özellikle dar mutfak alanına sahipseniz işinizi kolaylaştıracak depolama ürünlerini mutlaka kullanmalısınız. Tam da bu sebeple görür görmez hayran kalacağınız ürünlerin yer aldığı yazımızı mutlaka incelemelisiniz!

Haber 13-05-22 17:37

Yazın açık havadaki akşam yemeklerinizin zevkini arttıracak renkli ve şık yemek takımı çeşitleri

Açık havada, bahçede ve balkonda yenen yemekler çoğu zaman evde veya restoranda yenen yemeklere göre daha keyifli oluyor. Temiz havanın etkisiyle iştahlar kabarıyor ve zaman su gibi akıp gidiyor. Yalnız nerede olursanız olun yemekten zevk almak için sofra düzenine de dikkat etmeniz gerekiyor. Bu yüzden hem göze hem kalbe hitap eden birbirinden kaliteli yemek takımlarını bir araya getirdik. İşte açık havadaki akşam yemeklerinizi zirveye taşıyacak o harika 10 ürün!

Yemek 02-05-22 10:36

Klasik bir menüyle Ramazan’a veda ediyoruz! Ramazan’ın 30. günü iftar menüsü

Ramazan’ın son gününe geldik. Ramazan yerini bayram telaşına bırakıyor. Ramazan’ın son gününde oruç açmak için mükellef bir sofra kurmak isteyenler “ne yemek yapsam” telaşına düştü. İftar sofralarınızı şenlendirecek, lezzetleri ile damak çatlatacak geleneksel bir ramazan menüsü ile karşınızdayız.

Yemek 30-04-22 15:54

Enfes lezzetler ile Ramazan’ın 29. günü iftar menüsü

Ramazan’ın son günlerine geldik. Ramazan yavaş yavaş yerini bayram telaşına bırakıyor. Ramazan’ın son günlerinde oruç açmak için mükellef bir sofra kurmak isteyenler “ne yemek yapsam” telaşına düştü. İftar sofralarınızı şenlendirecek, lezzetleri ile damak çatlatacak ramazan menüsü ile karşınızdayız.

Yemek 30-04-22 07:12

Damak çatlatan lezzetler ile Ramazan’ın 28. günü iftar menüsü

Ramazan’ın son günlerine geldik. Ramazan yavaş yavaş yerini bayram telaşına bırakıyor. Ramazan’ın son günlerinde oruç açmak için mükellef bir sofra kurmak isteyenler “ne yemek yapsam” telaşına düştü. İftar sofralarınızı şenlendirecek, lezzetleri ile damak çatlatacak ramazan menüsü ile karşınızdayız.

Yemek 29-04-22 12:52

Nefis yemek tarifleri ile Ramazan’ın 27. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 27. günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 28-04-22 12:10

Antalya'da Bir Lokma Bin Sofra iftar programı düzenlendi

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Rifat Türker: - "6 bin vakıf kültür varlığının inşa ve ihyası gerçekleştirilmiştir"

Yurthaber 21-04-22 21:58

Nefis yemek tarifleri ile Ramazan’ın 20. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 20. günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 21-04-22 08:56

Nefis yemek tarifleri ile Ramazan’ın 19. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 19. günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 20-04-22 11:38

Her biri ayrı lezzet bombası: Ramazan’ın 18. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 18. günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 19-04-22 12:02

Damat çatlatan lezzetler: Ramazan’ın 15. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 15. günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 16-04-22 11:41

Parmak ısırtan lezzetler! Ramazan'ın 13. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 13. Günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 14-04-22 11:01

Rüyada kalabalık görmek ne anlama gelir? Rüyada kalabalık aile, kadınlar, sofra görmek ne demek?

Rüyada kalabalık görmek gerçek hayata dair farklı işaretler verebilir. Bunu da rüyada görülen diğer detaylar belirler. Mutluluk simgesi olarak kabul edilen kalabalık, rüya sahibinin hedeflerine ulaşacağını ve ferah bir yaşam süreceğini simgeler. Rüyada kalabalık kadınlar görmek ise hane içindeki mutluluğu kıskanan birileri olduğunu alamet eder.

Trend 07-04-22 11:21

Birbirinden farklı 4 pratik sahur tarifi! Lavaş, kroket, çikolatalı bar...

Ramazan ayında gün boyu tok kalmak için sahurda yedikleriniz çok önemli. Uzun saatler boyunca enerjinizi ve sağlığınızı korumak amacıyla sahur vaktinde yeterince beslenmelisiniz. Uykunuzu bölüp, sofra hazırlamaya üşeniyorsanız pratik tariflere ihtiyacınız var demektir. Sahur sofranızı şenlendirecek, kolayca hazırlanan sahur tarifleriyle tanışmaya hazırsanız, detaylar içeriğimizde!

Yemek 02-04-22 14:22

Çarşı-pazarda Ramazan hareketliliği başladı: Hurma fiyatları...

Ramazan'ın başlamasına kısa bir süre kala sofra hazırlıklarına başlandı. Çarşı pazarda Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden hurmalar 35-210 TL, kayısı ise 85-160 TL arasında satılıyor.

Finans 19-03-22 16:15

Kahvaltıları şenlendirin: Çikolatalı balon pişi tarifi

Tüm ailenin bir sofra etrafında olduğu geleneksel pazar kahvaltılarının olmaz olmazları arasında yer alan pişi, çikolatayla sunulduğunda çocuklar için daha da cazip hale geliyor. Mis gibi çikolatayla puf puf kabaran pişileri birleştiren bu tarifi her pazar sabahı yapmak isteyeceksiniz!

Yemek 14-02-22 17:18

Muhteşem yemek masaları için evinizde mutlaka bulundurmanız gereken parçalar

Ailenize, arkadaşlarınıza ya da misafirlerinize sofra hazırlarken güzel yemekler pişirmek dışında estetik bir sofra hazırlamak istiyor olabilirsiniz. Çünkü yemek mideye olduğu kadar göze de hitap etmeli. Kusursuz sofralar için işe nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız hemen yardımcı olalım. Her detayına ayrı önem verdiğiniz muhteşem yemek masaları hazırlamak için birbiriyle uyumlu, göz alıcı ve işlevsel ürünlerden oluşan bu listeye mutlaka göz atmalısınız.

Haber 10-02-22 15:46

Kahvaltı düşkünlerinin kalbini çalacak hem kullanışlı hem şık kahvaltılık ürünler

Kahvaltı, günün en önemli öğünlerinin başında geliyor. Bir de üşenmeyip mükellef bir sofra hazırladığımızda bu öğün daha da güzel oluyor. Biz de görür görmez vurulacağınıza emin olduğumuz şık ve kullanışlı kahvaltılık ürünleri sizler için listeledik. Gelin, kahvaltı masalarınızı güzelleştirecek ürünleri birlikte inceleyelim.

Yemek 12-01-22 11:08

Yılbaşı gecesi beslenmenize dikkat!

Yeni yılın olmazsa olmazları donatılmış sofralardır. 2022'ye girmemize saatler kalan yılbaşı gecesi için yapılan hazırlıklar hızlanırken, kendini kusursuz bir sofra hazırlama telaşına kaptıran birçok kişi sağlıklı beslenme kurallarını gözden kaçırabiliyor. Ancak yılbaşı akşam yapılan kaçamaklar özellikle kronik hastalıkları olanlar için ciddi tehdit oluşturabiliyor.

Haber 31-12-21 11:25

Yılbaşı soframda hindim yok diye üzülmeyin! Yeni yılın vazgeçilmez yemeği hindiyi aratmayacak nefis içi dolu tavuk tarifi

Heyecanla beklenen yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hiç şüphesiz hindi yemeği. Yeni yıl masalarıyla özdeşleşen bu yemeği hazırlamak epey zahmetli olabiliyor. Güzel bir sofra hazırlamak istiyor ancak bu uğraştırıcı yemeğe alternatif arıyorsanız hazırladığımız tarif tam size göre olabilir. İşte nefis ve oldukça pratik, içi dolu tavuk tarifi.

Yemek 21-12-21 07:47

Çok özel konuklarınız mı var? Bu tarifler hayat kurtaracak!

Önemli kutlamalar özenli sofralar ister. Yine de romantik bir yemek veya aileyle kutlanacak bir haber için yaratıcı tarifler bulmak biraz zor, hele ki vaktiniz kısıtlıysa. Siz de özel günlerde zamandan tasarruf edip muhteşem bir sofra kurmak istiyorsanız, bu 3 enfes yemek tarifine mutlaka göz atın!

Yemek 15-11-21 06:56

Kısa sürede ve kolayca hazırlayıp sofralarınızı şenlendirebileceğiniz 3 farklı şehriyeli yemek tarifi

Şehriye; her haliyle Türk mutfağında yer edinen, gönüllere taht kuran bir kuru gıda. Pilavların olmazsa olmazı, çorbaların küçük sürprizi şehriye; salatalarda, hatta tatlılarda bile kullanılıyor. Çin'de yapılan arkeolojik kazılarda bundan 4000 yıl önce de tüketildiği tespit edilen ve günümüzde de mutfaklardan eksik edilmeyen tel şehriye ile şahane bir sofra kurmaya ne dersiniz?

Yemek 11-11-21 23:42

Hem ağrı kesici hem de iyi bir temizleyici! Birçok alanda mucizeler yaratan Epsom tuzu ile ilgili detaylar

Mucizeler yaratan Epsom tuzu, kaya tuzu ile karıştırılsa da sofra tuzu yerine kullanılmaz. Sofra tuzunun aksine banyodan cilt güzelliğine kadar birçok alanda kullanılır. Ancak her güzel şeyin faydası olduğu kadar zararı da var. Bu yüzden sağlık alanında kullanıldığında doktora başvurulması gerekir. Gelin, Epsom tuzunun faydalarını ve kullanım alanlarını birlikte inceleyelim.

Haber 11-11-21 08:14
tuz

Sakarya'nın damak hafızası ve sofra hikayeleri kitaplaştırıldı

Sakarya'nın damak hafızası ve sofra hikayeleri kitaplaştırıldı

Yurthaber 10-11-21 15:02