Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Haberleri

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi: Muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

Bursa’nın adını Mustafakemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısını bir başka geleneksel Türk tatlısı olan muhallebi ile bir araya getiren bu tarifi çok seveceksiniz. Muhallebili Kemalpaşa tatlısını her öğünde ya da yemek davetlerinizde servis edebilirsiniz.

Yemek 14-03-2024 17:48

Kemalpaşa tatlısı tarifi: Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

Çok eski zamanlardan bu yana yapılan ve sevilerek tüketilen, adı Türkiye’nin nadide şehirlerinden biri ile anılan birçok yiyecek vardır. Bunlardan biri de ilk olarak Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde üretilmeye başlandığı ve adını da bu ilçeden aldığı söylenen Kemalpaşa Tatlısı’dır. Bir peynir tatlısı olarak da bilinen bu lezzetli tatlıyı isterseniz siz de aşağıdaki tarif adımlarını ve malzemelerini kullanarak yapabilirsiniz.

Yemek 08-03-2024 01:04

Nefis yemek tarifleri ile Ramazan’ın 27. günü iftar menüsü

Ramazan’ın 27. günü iftar sofrası için aklınızda bugün ne pişirsem sorusu olduğunu eminiz. İftara özel birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan iftar menüsü ile akşam yemeğinde damak çatlatan bir sofra kurabilirsiniz. Geleneksel lezzetlerle süslü bu harika menü için gerekli malzemelerin çoğu muhtemelen mutfağınızda yer alıyordur.

Yemek 28-04-2022 12:10

Ramazan’ın 10.gününde İzmir köftesi ile masalarınıza renk gelecek

Her gün iftara pişirecek yemek bulmakta zorlanıyor musunuz? O zaman sizin için hazırladığımız bu lezziz ve kolay menüyü deneyebilirsiniz. İzmir köftesinden Kemalpaşa tatlısına kadar hem gözünüzü hem de karnınızı doyuracak çok seçkin bir menü.

Yemek 11-04-2022 09:39

Şerbetli tatlıların en hafif hali: Sütlü Kemalpaşa tatlısı tarifi

Bursa'nın Kemalpaşa ilçesine ait bu meşhur tatlı, lezzetiyle adeta damakları çatlatıyor. Ramazan aylarında ve davetlerde sıklıkla tüketilen Kemalpaşa Tatlısı, pek çok kişinin vazgeçilmez tatlıları arasında. Yoğun şerbet oranıyla yaz aylarında ağır gelebilecek olan tatlıyı, sütlü şerbetle hazırlandığınızda bambaşka bir lezzete dönüşecek. Üzerindeki kaymağı, cevizi ise tadını zirveye taşıyacak.

Yemek 23-02-2022 10:23