Bergama Zeus Sunagi Haberleri

Antalya'da heyecan yaratan keşif! Zeus ve Aphrodite heykelleri... Tam 2 bin yıllık

Antalya'daki heyecan yaratan haberi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Ersoy, Aspendos Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık Zeus ve Aphrodite heykellerinin bulunduğunu açıkladı. Söz konusu heykellerim fotoğrafları, büyük ilgi çekti.

Manşet 2024-05-27 13:29:09

Dizi ve filmlerden tanınan kadın da yakalandı! Lüks villalardan vatandaşları dolandıran çete tarihe karıştı

İzmir merkezli 3 ilde gerçekleşen operasyonda dizi ve film oyuncusu kadın da yakalandı 17 yaşındaki hacker 'Zeus' da! Şebeke lüks villalar kiralıyor, internetten çeşitli yöntemlerle vatandaşları soyup soğana çeviriyordu. Bu şekilde 5 milyon TL'ye yakın kazanç da elde ettiler. Komandoların destek verdiği jandarma ekipleri düğmeye bastı, operasyondan detaylar dikkat çekti.

Haber 2024-05-15 08:49:25

Kaybolan 2 dağcıyı jandarma ekipleri buldu

Aydın’ın Koçarlı ilçesinden Zeus Tapınağı’na gezi amacıyla yürüyen ve kaybolan 2 dağcı, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede bulundu.

Yurthaber 2024-02-26 14:16:25

AK Parti'de Şenlendirici sürprizi! Açıklama geldi Herhangi bir siyasi partiye üyeliğim yok ama...

İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici AK Parti tarafından birinci sıra meclis üyesi adayı olarak gösterildi. Konuyla ilgili Hüsnü Şenlendirici'den açıklama geldi. Şenlendirici, "Sadık Doğruer’in ricası üzerine, bir siyasi partiden değil, Belediye Başkanı kontenjanından direkt aday olarak gösterildim" dedi.

Magazin 2024-02-21 09:32:44

İzmir'in Dikili ve Bergama ilçelerinde sağanak sonrası dere taşkınları yaşandı

İzmir'in Dikili ve Bergama ilçelerinde etkili olan sağanağın ardından derelerin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur kaldı.

Yurthaber 16-01-24 14:55

İzmir’de 41 düzensiz göçmen yakalandı, 2 organizatör tutuklandı

İzmir’in Bergama ilçesinde bir kamyonet içerisinde 41 düzensiz göçmen yakalandı.

Yurthaber 06-12-23 08:18

Polisleri görünce paniklediler! Attıkları poşetten bakın ne çıktı

İzmir'in Bergama ilçesinde polis ekiplerini görünce 2 kişinin araç camından attığı poşetten uyuşturucu çıkarken, şüpheliler gözaltına alındı.

Haber 22-10-23 20:59

Polis belirledi, takip etti; üzerinden uyuşturucu çıktı

İzmir’in Bergama ilçesinde polis ekiplerinin istihbarat üzerine takip ettiği bir kişinin üzerinden içime hazır uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Yurthaber 19-10-23 07:46

Ücretsiz dağıtılacak! Ekonomik getirisi yüksek... Kuraklığa dayanıklı, daha iyi gelir elde etmelerine katkı sağlayacak

İzmir’de ekonomik getirisi yüksek olan susuz bamya yaygınlaştırılıyor. Bergama Yenikent Ovası’nda Mayıs ayında ekilen atalık susuz bamyanın hasadı başladı. Bamyalar tohumluk olacak ve İzmir’in bütün ilçelerine ücretsiz dağıtılacak. Proje, İzmir’in tarım potansiyelini geliştirmeye, susuz tarım yapılmasına ve çiftçilerin daha iyi gelir elde etmelerine katkı sağlayacak.

Finans 27-07-23 10:11

Zeus Tapınağı, restorasyonla dünya turizmine kazandırılıyor

Milas ilçesindeki Selimiye Mahallesi sınırları içinde yer alan ve MÖ 2. yüzyılda inşa edilen Euromos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sürdürülürken, Zeus Lepsynos Tapınağı'nın ayağa kaldırılması için çalışma yürütülüyor.

Yurthaber 18-07-23 11:26

Engelli ve üstün zekalı öğrencilerin işbirliği İzmir'den Afrika'ya uzandı

İzmir'in Bergama ilçesinde zihinsel ve görme engelli öğrencilerle üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklar eşleştirilerek oluşturulan takımlar, görme engelliler için ürettikleri eğitim materyalleri ve oyuncaklarla hem ülkede öğrencilere hem de Afrikalı öğrencilere destek oluyor.

Yurthaber 14-06-23 11:26

İzmir'de çiftlik evinde dehşet yaşanmıştı! Ölü ve yaralıların olduğu saldırının detayları ortaya çıktı

İzmir'in Bergama ilçesindeki bir çiftlikte yaşanan silahlı saldırıda Türkmenistan uyruklu çoban öldürülmüş, 2 kişi ise yaralanmıştı. Saldırganların elinden kurtulan çiftlik sahibi ise dağlık alana gizlenmişti. Kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatılırken, evinde ruhsatsız silahlar bulunan çiftlik sahibi de tutuklandı. Çiftlik sahibi N.D.'nin kardeşi ise yaşanan korkunç olayın detaylarını anlattı.

Haber 08-06-23 21:03

Cezaevi nakil aracı şarampole devrildi! 5 askerin durumu ağır

İzmir’in Bergama ilçesinde mahkumları bıraktıktan sonra dönüş yolunda olan cezaevi nakil aracı şarampole devrildi. Kazada 9’u jandarma personeli 10 kişi yaralandı. Yaralı askerlerden 5’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Haber 30-05-23 20:35

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI SON DURUM 2023: 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili İzmir seçim sonuçları oy oranları

İzmir seçim sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeleri merak konusu oldu. Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Urla ilçelerinde oy kullanan seçmenler İzmir seçim sonuçlarını yakından takip ediyor. İzmir seçim sonuçları canlı takip ekranı ve detaylar haberimizde...

Haber 15-05-23 14:43

Antik dönemlerin aşk ve kahramanlık hikayelerinin taşlara işlendiği sürgün eserler

Türkiye'den yurt dışına kaçırılan Knidos Aslanı, Nereidler Anıtı, Zeus Sunağı, Halikarnas Mozolesi, Milet Antik Kenti Agora Kapısı, Trysa Heroonu, İhtiyar Balıkçı heykeli, II. Selim ile III. Murat türbesi ve I. Mahmut Kütüphanesi çinileri, Karkamış Antik Kenti'ne ait mozaikler, Payava Lahdi ve Harpy Anıtı gibi dönemlerinin aşk ya da kahramanlık hikayelerini günümüze taşıyan eserlerden bazıları, Berlin, Paris, Viyana ve Londra'daki müzelerde sergileniyor.

Yurthaber 11-05-23 11:54

İlginç olay İzmir'de yaşandı! Ev sakinleri, polisten öğrendiği bilgiyle şoke oldu

İzmir’in Bergama ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir eve, ev sakinleri uykudayken iki hırsız girdi. Önlerine gelen ne varsa alıp çantaya dolduran hırsızlar, tam evden çıkarken polis ekiplerince kıskavrak yakalandı. Ev sakinleri ise eşyalarının çalındığını ve hırsızlık mağduru olduklarını, çalınan eşyalarını teslim etmek isteyen polislerden öğrenince şoke oldu.

Haber 17-04-23 09:15

İzmir’de bir garip olay: Eşyalarının çalındığını polisten öğrenince şoke oldular

İzmir’in Bergama ilçesinde ev sakinleri uykudayken eve giren hırsızlar, önlerine gelen ne varsa aldı.

Yurthaber 17-04-23 07:26

İzmir’de uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı

İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 13-04-23 08:08

İzmir TOKİ KURASI İSİM LİSTESİ! İzmir TOKİ Bergama, Karaburun, Kiraz, Kınık KURA SONUÇLARI açıklandı!

TOKİ İzmir kura çekilişi sonuçları, 14 Mart 2023 Salı günü kurumun YouTube kanalında canlı olarak yayınlanmaya başlanan çekiliş sonucunda belli olacak. Bergama, Karaburun, Kiraz, Kınık ilçeleri için TOKİ İzmir kura çekilişi sonuçları isim listesi, kurumun internet sitesinde erişime açılacak. Konuya ilişkin detaylar İzmirliler tarafından merak konusu oldu. İşte 14 Mart 2023 Salı TOKİ İzmir kura çekilişi sonuçları...

Finans 14-03-23 21:42

Bergama’da 2. etap bin adet TOKİ konutu için kuralar çekildi

İzmir’in Bergama ilçesinde inşa edilen ilk etap 274 adet TOKİ konutlarının ardından, 2. etap bin adet TOKİ konutları için kura çekiliş töreni yapıldı, hak sahipleri belirlendi.

Yurthaber 14-03-23 14:02

İzmir'de hırsızlık operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı

İzmir'in Bergama ve Torbalı ilçelerinde hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen 22 şüpheliden 10'u gözaltına alındı.

Yurthaber 24-02-23 12:00

İzmir’de öğrenciler dehşet saçtı: Darp edip, kameraya aldılar

İzmir’in Bergama ilçesinde bir grup öğrenci, ‘kız meselesi’ yüzünden darp ettikleri 2 öğrenciyi cep telefonu kamerasına aldılar.

Yurthaber 24-02-23 07:20

Kırkağaç’taki hırsızlık olaylarının şüphelileri İzmir’de yakalandı

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, Ocak ayında gerçekleştirilen hırsızlık olaylarını aydınlatmak için çalışan jandarma ekipleri olaylarla ilgili İzmir’in Kınık ve Bergama ilçelerinde 5 şahsın ikamet ve eklentilerinde yaptığı aramada çalınan malzemelere ulaştı.

Yurthaber 03-02-23 15:14

Yunan mitolojisi testinde kimse full yapamıyor! Mitolojiye ne kadar hâkimsin?

Antik Yunanistan'dan günümüze kadar uzanan ve hiçbir zaman etkisini kaybetmemiş olan Yunan mitolojisini duymayan yoktur. Zeus, Afrodit, Apollo, Hades... Daha bir çok doğa üstü varlığa ev sahipliği yapan ve hiçbir zaman popülerliğini kaybetmemiş olan Yunan mitolojisini ne kadar biliyorsun? Sadece doğa üstü varlıkların hayatları değil ayrıca Antik Yunan hakkında da pek çok bilgiyi içeren Yunan mitolojisine hâkim olduğunu düşünüyorsan tam da doğru yerdesin!

Trend 16-01-23 17:28

10 yılda çöktü! Galatasaray formasıyla Kadıköy'de kupa kaldırmıştı, yeni takımı şoke etti!

Bölgesel Amatör Lig 10'uncu Grup'ta yer alan Çeşme Belediyespor, bir zamanlar Galatasaray forması giyen Yiğit Gökoğlan’ı kadrosuna kattığını açıkladı. Son olarak Bergama Belediyespor'da forma giyen Gökoğlan, futbola amatör kümede devam edecek. İşte detaylar...

Spor 11-01-23 14:48

Karşıyaka Bergama maçında ortalık bir anda karıştı! Konuk ekip sahadan çekildi, dostluk yemeği iptal edildi

TFF 3. Lig'in ikinci devresinin başlamasına kısa bir süre kala iki İzmir ekibi Karşıyaka ile Bergama Belediyespor düzenlenen hazırlık mücadelesinde karşı karşıya geldi. Mücadelenin 30'ncu dakikasında saha bir anda karışırken, konuk ekip sahadan çekildi ve maç tatil edildi. İşte detaylar...

Spor 08-01-23 14:30

Yaşlı kadın çöken duvarın altında kalarak can verdi

İzmir’in Bergama ilçesinde, dinlenmek için elini duvara yaslayan 66 yaşındaki kadın, tuğlalar ile örülü duvarın çökmesiyle 3 metre yükseklikten aşağı düştü, duvarın altında kaldı.

Yurthaber 29-11-22 09:38

Genç Parti Aliağa İlçe Başkanı Erhan Karakaya, trafik kazasında hayatını kaybetti

İzmir'in Bergama ilçesinde şarampole devrilen otomobildeki Genç Parti Aliağa İlçe Başkanı Erhan Karakaya hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Haber 22-11-22 12:17

Genç kız evinde ölü bulunmuştu! Her şeyi itiraf etti: 'Öldüğünü anlayınca...'

İzmir'in Bergama ilçesinde Özlem Camgöz (28) yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Genç kızın boynunda morluk, vücudunda darp izleri ile kesici alet yarası olduğu belirlendi. Çalışma başlatan polis ekipleri, Camgöz'ün eski erkek arkadaşı Z.S.'yi gözaltına aldı. Kıskançlık meselesinden çıkan tartışma sonrası genç kızı öldürdüğünü itiraf eden Z.S. ifadesinde, "Bir süre sonra eve dönerek kontrol ettim. Öldüğünü anlayınca kaçtım" dedi. İşte kan donduran vahşetin detayları...

Haber 21-11-22 14:30

Tarladan dönen anne ve babası, evde kızlarının cesediyle karşılaştı! Korkunç şüphe

İzmir’in Bergama ilçesinde dehşete düşüren bir olay yaşandı. Özlem Camgöz (28), ailesi tarafından evinde ölü olarak bulundu. Genç kadının boğularak öldürüldüğü şüphesi üzerine 1 kişi gözaltına alındı. İşte olayın detayları...

Haber 21-11-22 09:30

İzmir’de 28 yaşındaki genç kadın evinde ölü bulundu

İzmir’in Bergama ilçesinde 28 yaşında genç bir kadın, ailesi tarafından evinde ölü olarak bulundu.

Yurthaber 21-11-22 09:19

İzmir'de 4 bin 102 litre kaçak içki ele geçirildi

İzmir'in Bergama ilçesinde 4 bin 102 litre kaçak içki ele geçirildi.

Yurthaber 16-11-22 10:44

İzmir’de orman yangını: Yoğun uğraşlar sonucu söndürüldü! 28 hektarlık alan...

İzmir’in Bergama ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yaklaşık 28 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Haber 31-10-22 23:11

AK Partili Dağ'dan Menemen Serbest Bölgesi açıklaması

AK Partili Dağ, AA muhabirine, Gaziemir Serbest Bölgesi'nden sonra, Bergama Serbest Bölgesi'ni yaklaşık 6-7 ay önce İzmir'e müjde olarak duyurduklarını belirtti.

Haber 31-10-22 10:17

Bergama Antik Kenti'ndeki 2 bin yıllık eserlere usta dokunuşu

Restorasyon projelerine henüz 16 yaşındayken adım atan ve nadir bulunan antik taş ustalığını yeni nesillere öğretmeye çalışan Selim Baskın, kazılarla çıkarılan çok sayıda eserin orijinal görünümüyle sergilenmesine katkı sağlıyor - Taş ustası Baskın: - "Bir günde, bir yılda yapılacak bir iş değil bu, tecrübe isteyen bir şey. Şimdi makine var ama o zamanki gibi yapmıyor"

Yurthaber 18-10-22 11:08

Zeus Tapınağı toprak altından çıkarılan yaklaşık 600 blokla ayağa kaldırılacak

Magnesia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Görkem Kökdemir: - "Şu anda 600'e yakın yapıya ait mimari bloğu envantere aldık. Bunların yüzde 90'ı sağlam şekilde. Zaten yapının aşağı yukarı 800 mimari elemanı var. Dolayısıyla ortaya çıkardığımız çok büyük bir oran"

Yurthaber 17-10-22 13:34

Pergamon'un kalbi Selinos Antik Kanalı'nda çalışmalar tamamlanıyor

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: - "Bu projenin tamamlanmasıyla Bergama'ya gelen turist sayısının 5 ya da 10 kat artacağına inanıyorum. Çünkü bölge cazibe merkezi olacak" - DSİ İzmir 21. Şube Müdürü Sedat Yüzügüldü: - "Projenin ilk etabında yüzde 55'lik kısım tamamlandı, önümüzdeki yıl bitirmiş olacağız"

Yurthaber 07-10-22 11:08

Magnesia Antik Kenti'nde ortaya çıkarılan Zeus Tapınağı'nda caz konseri verildi

Magnesia Antik Kenti'nde ortaya çıkarılan Zeus Tapınağı'nda caz konseri verildi

Yurthaber 02-10-22 00:19

İzmir'in ilk Millet Bahçesi Bergama'da yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir'in Bergama ilçesinde yapımına başlanan Millet Bahçesi'nde ilk kazma vuruldu - Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: - "Alanda hafriyat çalışmaları başlamış durumda. Millet Bahçesi'ni Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 29 Ekim 2023'te tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine açmak istiyoruz"

Yurthaber 29-09-22 11:09

İzmir Bergama'da orman yangını! Ekiplerin müdahalesi başladı

İzmir'in Bergama ilçesinde henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı. Ekipler, alevlerin söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Haber 23-09-22 13:35

Bergama Oratoryosu: Sunağın Gözyaşları dünya prömiyeri Bergama'da yapıldı

"Bergama Oratoryosu: Sunağın Gözyaşları" dünya prömiyeri Bergama'da yapıldı

Yurthaber 21-09-22 00:50

Asırlık zeytin ağaçları Zeytinparkla korunacak

İzmir'in Bergama ilçesinde asırlık 270 zeytin ağacının bulunduğu alan hem ağaçların korunduğu hem de vatandaşların kullanacağı parka dönüştürüldü - Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: - "Asırlık zeytin ağaçları burada kaderine terk edilmişti. Biz ecdadın bırakmış olduğu önemli mirası, geleceğe, çocuklarımıza ve torunlarımıza aktarıyoruz"

Yurthaber 13-09-22 12:31

Antik Çağ'ın Kuş Kahini Markosun mezarı Bergama'da bulundu

Bergama Antik Kenti'ndeki Asklepion bölgesinde yüzey araştırmalarında keşfedilen ve milattan sonra 2. yüzyıla tarihlenen mezarın, Antik Çağ'da kuşların uçuş düzenini izleyerek gelecekten haber verdiğine inanılan Kahin Markos'a ait olduğu tespit edildi - Arkeolog Prof. Ulrich Mania: - "Markos bir rahipti ve kuş uçuşundan, gelecek zaman için kehanette bulunuyordu"

Yurthaber 30-08-22 11:27

Sevinçle karşıladılar! O belediyede işçi maaşlarına ikinci zam: En düşük maaş 9892 TL oldu

Bergama Belediyesi’nde işçilerin maaşları ile ilgili dikkat çeken bir karar alındı ve ikinci kez zam yapıldı. Sendikalı olarak çalışan işçilerin maaşlarına 2022 yılı içinde ikinci kez alınan zam kararıyla ilgili konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Asgari ücrete gelen zam ardından biz de belediyemizde çalışan işçilerimizin maaşlarına zam yapma kararı alarak maaşları iyi bir noktaya getirdik” dedi. Buna göre kadrolu işçilerin en düşük maaşı 9 bin 892 TL oldu. İşte detaylar...

Haber 27-07-22 17:29

İzmir'de korkutan yangın! Ağaçlandırma sahasına sıçradı

İzmir'in Bergama ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle ağaçlandırma sahasına sıçradı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Haber 16-07-22 13:45

SON DAKİKA | İzmir'in Bergama ve Dikili ilçesinde orman ve otluk yangını! Ekipler müdahale ediyor

Son dakika haberi: İzmir'in Bergama ilçesinde orman, Dikili ilçesinde ise otluk yangını çıktı. Saat 18.15 sularında çıkan iki yangına da havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Haber 01-07-22 19:09

Kansere dikkati çekmek için İzmir'den Iğdır'a pedal çevirdiler

Bisiklet tutkunu Emine Aktürk: - "Bergama bir sağlık şehri olduğundan 'Sağlığın Doğduğu Şehirden Güneşin Doğduğu Yere' sloganımızla bir geziye çıktık, hedefimize ulaştık"

Yurthaber 20-06-22 13:21

Gönüllü müzisyenler kırsal mahallelerdeki çocuklar için yetenek keşfine çıktı

İzmir'in Bergama ilçesinde müzisyen Gizem Akkaymak ve Öner Altunsu, merkeze uzak okullardaki çocuklar için "Köy Okullarına Müzik" projesi başlattı - Gizem Akkaymak: - "Belki içlerinden biri sanatçı çıkar, amacım onların içindeki yeteneği ortaya çıkarmak"

Yurthaber 13-06-22 12:19

Salgında tenhalaşan Bergama Antik Kenti yine ziyaretçilerle doluyor

1 Ocak-31 Mayıs 2021'de 15 bin kişinin gezdiği Bergama'daki ören yerlerini, bu yılın aynı döneminde ziyaret eden kişi sayısı 90 bini aştı - Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustura: - "Orta Avrupa, Yunanistan, Uzak Doğu'dan gelenler genel ziyaretçi kimliğimizi oluşturuyor. Kendi vatandaşlarımız da Bergama'yı daha fazla keşfetmeye başladı"

Yurthaber 12-06-22 11:30