Dolasim Sistemi Haberleri

Yaş ve prim gün sayısı değişecek, emeklilik reformu masada! Uzman isim risklere dikkat çekti: Yoksa alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak

Milyonlarca emekli zamlı maaşlarının hesaplarına geçmesini beklerken emeklilik sistemi reformunun detaylarına dair de detaylar şekillenmeye başladı. Yaş ve prim gün sayılarında değişiklik beklenirken uzman isim emeklilik sistemine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi gazetecisi Yıldırım, emeklilik yaşı kadınlarda 60, erkeklerde 65 olarak sabitlenmesine ilişkin olarak "Olması gereken adım atılıyor" dedi.

Finans 2024-07-25 14:01:07

Faydaları saymakla bitmiyor ama fazlası zarar veriyor! Kahve tüketmeden önce mutlaka bilmeniz gerekenler

Fazla miktarda kahve tüketiminin sindirim sistemini aşırı uyardığını belirten Diyetisyen Edanur Teksöz, aşırı kahve tüketmenin midedeki asit salgısını artırması sonucu rahatsız edici olabileceğini söyledi. Bu nedenle ülserli hastaların kahve tüketmesini önermediklerini belirtti. Kafeinin merkezi sinir sistemi ve kalp üzerinde de uyarıcı etkisi olmasından dolayı fazla tüketildiği zaman kalp çarpıntısı, uykusuzluk, gerginlik ve baş ağrısı yapabilmektedir.

Haber 2024-07-24 10:51:40

Türkiye'yi kahreden kazadaki zik zak bilmecesi çözüldü! Adana'da bir aile yok olmuştu: Bunlardan biri yapılsa hayatta ölmezlerdi

Türkiye, Adana'da baraj gölüne uçarak yok olan 4 kişili ailenin yaptığı kazayı konuşuyor. Kahreden kazanın görüntülerinde aracın bir anda zik zak yapmaya başlaması dikkat çekmişti. Trafik uzmanları zik zakın nedenini açıkladı. Ayrıca "Bunlardan bir tanesi yapılsaydı belki bu beyaz araç bu kazayı yaşamayacaktı" denerek kazanın gerçekleşmesine yol açan etkenler sıralandı. Bariyer sistemi, sollama ihlalleri gibi vurgulanan detaylar dikkat çekti.

Haber 2024-07-23 13:49:30

Erdoğan emeklilik sistemi için reform mesajı verdi: Kademeli olarak eşitlenecekti: Emeklilikte ‘istenmeyen formül’

Emeklilik sisteminde yapılacak olan düzenlemenin sosyal yardımlarla sınırlı olacağı iddia edildi. Henüz AK Parti sıralarında konuşulan o formül emekliler arasında en istenmeyen formül olarak öne çıkıyor. Emekliler en düşük emekli taban maaştan kaynaklanan prim adaletsizliğinin giderilmesini istiyor.

Finans 2024-07-23 12:52:36

Son dakika! LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını "www.meb.gov.tr" adresinden açıkladı.

Egitim 22-07-24 10:04
lgs

Önce 2000, sonra 2008… Erdoğan’dan ilk sinyal geldi: Emeklilik sistemi reformu gündeme alındı… ‘Emeklilik yaşı kademeli artışla 65’e çıkacak’

SGK emeklilik sistemi reformu için ilk sinyal geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2008 sonrası sigortalı olanların emeklilik hesaplamasında değişiklik yapılacağı mesajını verdi. Peki nasıl bir reform gündemde? Emeklilik yaşı yükselecek mi? Erdoğan, "Yeni yasama döneminde inşallah konuyu gündeme alacağız" dedi. İşte emekli maaşını yükseltecek o formül…

Finans 22-07-24 09:53

Son dakika: Emekli olacaklar için iddiaya Erdoğan'dan yanıt! Emeklilik sistemi değişiyor mu? O soruya yanıtı gündem olacak

Son dakika: Son günlerin en çok konuşulan konularından biri de emeklilik sisteminde reform yapılacağı iddialarıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs dönüşü o konudaki en net açıklamayı yaptı. Erdoğan, "Söylentiden ibaret" diyerek o iddiaları yalanladı.

Finans 21-07-24 12:07

THY'den açıklama geldi: Küresel çapta yaşanan teknik aksaklık...

Küresel ölçekte yaşanan yazılım sistemi aksamasının ardından birçok havalimanında uçuşlar durdurulmuştu. Türk Hava Yolları'nın (THY) 84 seferi de bu sorun yüzünden iptal edilmişti. THY teknik aksaklıkların büyük ölçüde giderildiğine dair açıklama yaptı.

Haber 19-07-24 19:25
thy

Dünya genelinde sistemler çöktü, piyasalar böyle hareketlendi! Satış baskısı arttı, hisselerde düşüş var! Kayıp yüzde 18'i buldu

Dünya genelinde internet sistemlerinde yaşanan yazılım arızası küresel piyasaları da etkiledi. Küresel iletişim kesintisinin ardından küresel piyasalarda satış baskısı arttı. Yazılım sistemi arızalanan Microsoft'un hisselerinde de yüzde 2'yi aşan düşüşler görüldü.

Finans 19-07-24 13:15

SON DAKİKA: Hükümet düğmeye bastı, emeklilik sistemi sil baştan! Emekli yaşı ve prim gün sayısı yeniden belirlenecek!

Son dakika haberi... Enflasyon farkı, seyyanen zam ve refah payı, kök maaş çıkmazıyla gündemden düşmeyen emeklilik sistemi için hükümet harekete geçti. Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor. Hangi formüller masada, emeklilik yaşı ve prim gün sayısı değişiyor mu? İşte ayrıntılar...

Finans 19-07-24 07:32

Alkol takip sistemi tüm unsurları ile devreye alındı! Gramına kadar anlık takip edilecek: Resmi Gazete’de yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahte alkol kaynaklı can kayıplarının önüne geçmek amacıyla oluşturdukları Elektronik Alkol Takip Sistemi’nin (EATS) tüm unsurlarıyla devrede olduğunu belirtti. Bu kapsamda bu alanda faaliyet gösteren tesislerin ham madde giriş ve nihai ürün çıkış hatlarına gelişmiş akış ölçer cihazlar yerleştirildiğini ifade edildi. Böylece anlık takip sağlanabilecek.

Finans 18-07-24 11:12

FreeDOS nedir, ne anlama gelir? FreeDOS bilgisayar alınır mı?

Yeni bir bilgisayar satın alacağı zaman cihazın donanımsal özellikleri arasında FreeDOS terimine rastlayan kişiler bu sözcüğün ne anlama geldiğini araştırır. FreeDOS bilgisayarların diğer modellere göre daha düşük fiyata sahip olması da kullanıcıların bu konuda bilgi edinmek istemelerinin temel nedenlerindendir. Bu bağlamda açık kaynaklı bir işletim sistemi olan FreeDOS’un özellikleri, ne işe yaradığı ve diğer işletim sistemlerinden ne gibi farkları olduğu belirtilmelidir.

Haber 17-07-24 14:43

İstanbul'un taksi sorunu için yeni adım! O formül İBB UKOME gündeminde!

İstanbul'un taksi sorunu gündemdeki yerini korurken İstanbul’da ulaşıma yönelik düzenlemelerin ele alınacağı UKOME Alt Komisyon toplantısında, paylaşımlı yolculuk (uygulama bazlı ulaşım sistemi) konusu da masaya yatırılacak. İBB Ulaşım Dairesi’nin koordinasyonunda, konu üzerine önemli adımlar atılması planlanıyor.

Finans 17-07-24 09:54

Biden ‘tarihi’ diyerek tüm dünyaya ilan etti! ABD ve 4 Avrupa ülkesinden Putin’i kızdıracak karar

ABD’de başlayan NATO zirvesine Biden’ın açıklaması damga vurdu. ABD Başkanı Joe Biden, ABD, Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya'nın, Ukrayna'ya "tarihi" önemde stratejik ve taktik hava savunma sistemi sağlayacağını bildirdi. İşte Biden’ın açıklamasının detayları…

Haber 10-07-24 07:51

BES'te fon büyüklüğü 1 trilyon lirayı aştı! '18 yaş altı' detayı dikkat çekti!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile Otomatik Katılım Sistemi (OKS) katılımcıların fon tutarı ve devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü yılın ilk yarısında yüzde 36,2 artarak 1 trilyon 30 milyar 502,2 milyon liraya yükseldi. 18 yaş altı katılımcılardaki artış da dikkat çekti.

Finans 05-07-24 14:14

ABD'yi şoke eden gelişme: En güçlü füzelerinden birisi Rusların eline geçti

Dünyanın en önemli füze sistemlerinden birisi olan ve ABD'ye savaş meydanlarında büyük avantaj sağlayan ATACMS füze sistemi, Ruslar tarafından çalındı. Türkiye'nin de elinde bulundurduğu ve dünyada yalnızca 8 ülkede olan bu sistemin Rusların eline geçmesi ABD'de büyük şok etkisi yaratırken, Rus yetkililer ATACMS'nin sırrını çözmek için çalışmalarını başlattı bile.

Manşet 02-07-24 14:33

Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem! GİB'in altyapı çalışmaları tamamlandı: O tarihten itibaren zorunlu olacak

Vergide kaçakçılığın önüne geçecek bir adım da akaryakıt sektöründe atılıyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye alınacak. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından geliştirilen ve tüm altyapı çalışmaları tamamlanan yeni uygulama ile her yıl 15 milyar liralık vergi kaybının önüne geçilecek. Akaryakıt istasyonlarında plaka bilgisinin sisteme el ile girilmesi bu tarih sonrası mümkün olmayacak.

Finans 02-07-24 07:26

Nakit ihtiyacı olana kredi gibi uygulama! Bugün başlıyor, şartlar belli oldu: Aylık asgari ücretin en az 5 katı ödeme...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında devreye alacağı Kısmen Ödeme Uygulaması bugün başlıyor. Bu kapsamda başvuru şartları, ödeme miktarı ve gerekli belgeler gibi konularda detaylar netleşti. Ancak verdiği taahhütnameyi yerine getiremeyenler ise aldığı parayı faiziyle geri ödeyecek.

Finans 01-07-24 08:47
BES

Kemik erimesi neden olur, belirtileri nelerdir? Kemik erimesi tedavisi

Kemik sağlığı insan vücudu için son derece önemlidir çünkü kemikler, vücudun iskelet sistemi ve organları destekleyen yapı taşlarıdır. Sağlıklı kemikler, günlük aktivitelerimizi yerine getirebilmemiz için gereklidir ve aynı zamanda minerallerin depolandığı ve kan hücrelerinin üretildiği bir ortam sağlarlar. Ancak, yaşam tarzı ve çevresel faktörler, kemik sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Peki, kemik erimesi neden olur ve belirtileri nelerdir?

Haber 30-06-24 23:40

Kanda enfeksiyon belirtileri nelerdir? Kanda enfeksiyon neden olur, nasıl atılır?

Kanda enfeksiyonlar, vücudun kan dolaşım sistemi aracılığıyla yayılan bakteri, virüs, mantar veya diğer mikropların neden olduğu ciddi sağlık sorunlarıdır. Bu enfeksiyonlar genellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde daha sık görülür. Peki, kanda enfeksiyon belirtileri nelerdir?

Haber 30-06-24 23:10

Bayramda başladı! Bakan Özhaseki detayları anlattı: ‘Belki senelerce sürecek…’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Depozito Yönetim Sistemi hakkında detayları anlattı. Geri dönüşümde fiş uygulamasının başlayacağını bildirdi. Ayrıca Denizler Halkındır projesi ile bayramda sahillerde yıkımlara başlandığını kaydetti. “Bu ne kadar devam edecek derseniz belki senelerce, bitene kadar” dedi.

Finans 29-06-24 14:56

Fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? Fibromiyalji tedavisi nasıl yapılır? Fibromiyalji hastalarının yapması ve yapmaması gerekenler

Fibromiyalji, yaygın kas ve iskelet sistemi ağrıları ile karakterize edilen kronik bir sağlık durumudur. Genellikle yaygın ağrı, yorgunluk, uyku bozuklukları, ve duygusal stres gibi semptomlarla ilişkilidir. Fibromiyalji, kesin bir nedeni bilinmeyen ve genellikle karmaşık bir klinik tablo gösteren bir hastalıktır. Peki, günümüzde pek çok kişinin muzdarip olduğu fibromiyalji nedir?

Haber 28-06-24 14:42

Alzheimer belirtileri ne zaman başlar? Alzheimer belirtileri nelerdir?

Alzheimer, yaygın olarak demans olarak bilinen ve genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan bir sinir sistemi hastalığıdır. Bu hastalık, genellikle hafıza kaybı, bilişsel işlevlerde azalma ve davranışsal değişiklikler gibi semptomlarla karakterizedir. Alzheimer, yaşlı nüfusta en sık görülen demans türüdür ve ilerleyici bir seyir gösterir. Peki, alzehimer belirtileri ne zaman başlar?

Haber 26-06-24 21:43

Kırkpınar'da skandal! Pehlivanlar başkaldırdı: Güreşmiyoruz!

4-7 Temmuz tarihleri arasında Edirne'de gerçekleştirilecek olan 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, lig sistemi ilk kez uygulanacak. Başpehlivanlar, bu durumu protesto etmek amacıyla güreşmeme kararı aldı.

Spor 25-06-24 17:54

Uzmanından kritik uyarı: Serinlemek isterken kalp krizi geçirmeyin! Bayılmalara hatta ölüme neden olabiliyor

Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir” dedi.

Haber 24-06-24 12:40

Yeni Şampiyonlar Ligi sistemi nasıl? 2024-25 Şampiyonlar Ligi formatı

Futbol sezonunun sonlarına yaklaşırken Avrupa'nın çeşitli liglerinden Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan takımlar belli olur. 2024 yılında ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde önemli değişiklikler yapılarak turnuvanın yapısı yenilenmiştir. Bu yeni sistem, hem taraftarlar hem de kulüpler için daha heyecan verici ve rekabetçi bir format sunmayı amaçlamaktadır.

Spor 24-06-24 11:26

Bu uygulamaya bakmadan ev satın almayın! Tamamen ücretsiz: İşte her vatandaşın kullanabileceği Deprem Bilgi Sistemi

6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye'deki herkesin ana gündemi yapıların sağlamlığı oldu. Yapılar kadar önemli bir konu daha var, o da zemin. Ancak zeminin sağlamlığını ölçebilecek bir teknolojiye herkes ulaşmıyordu. Yeni geliştirilen Deprem Bilgi Sistemiyle isteyen her vatandaş istediği bölgenin zeminin durumunu ücretsiz öğrenebilecek. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirilen uygulamada bilgiler Amerikan Jeoloji Servisi'nden alındı.

Haber 22-06-24 15:07

Yeni dönem 1 Temmuz’da başlıyor: Banka kredisi çekmek istemeyen ona koşacak: SGK Uzmanı başvuru şartlarını tek tek anlattı

1 Temmuz'dan itibaren kimler, nasıl BES'ten kısmi ödeme alabilecek? Yeni dönem başlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcıları için birikimlerin yüzde 50'ye kadar olan kısmını alma imkanı geliyor. Evlenecekler, ev alacaklar, doğal afet hallerinde BES katılımcılarına ödeme yapılacak. Bu kapsamda başvuru şartları netleşti. En merak edilen soruları ise SGK Başuzmanı İsa Karakaş yanıtladı. İşte BES’te kısmi ödeme uygulaması haberinin detayları…

Finans 22-06-24 07:25
BES

Devlet Başkanı ulusal acil durum ilan ediyorum sözleriyle haberi verdi!

2023 yılında 0,72 ile en düşük doğum oranına sahip ülkeler arasında ilk sıraya yerleşen Güney Kore'de "demografik ulusal acil durum" ilan edildi. Güney Kore düşük doğum oranı problemini çözebilmek için kapsamlı bir müdahale sistemi üzerinde çalışıyor.

Haber 19-06-24 18:22

UDF dosyası nedir, UDF dosyası nasıl açılır? UDF dosyası açma programı

Bilgisayar sistemleri bünyesinde bulunan uygulamaların hangi işletim sistemi ya da program ile çalıştığını bilmek için dosya uzantısının ne olduğunu öğrenmek gerekir. Bilgisayar kullanan kişilerin karşılarına yaygın olarak çıkan pek çok farklı dosya biçimi bulunmaktadır. Bu dosya biçimlerinden biri de UDF dosya uzantısıdır. Bu dosya uzantısı daha çok UYAP sistemi tarafından kullanılmaktadır. Peki, UDF dosyası nedir ve nasıl açılır?

Haber 19-06-24 18:14

iOS 18 nedir, özellikleri nelerdir? iOS 18 çıkış tarihi

Teknolojik cihazlarda kullanılan birçok farklı işletim sistemi mevcuttur. Bu işletim sistemlerinden biri de yalnızca Apple bünyesinde bulunan cihazlarda kullanılabilen iOS işletim sistemidir. Bu işletim sistemi iPhone akıllı cep telefonları olmak üzere; iPad (iPadOS), iPod gibi cihazlarda da kullanılabilmektedir. Apple mobil cihazlar için belirli aralıklarda yeni yazılım güncellemesi tanıtmaktadır. iOS 18 de bu yazılım güncellemelerinden biridir. Peki, iOS 18 nedir ve özellikleri nelerdir?

Haber 18-06-24 19:20

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul'da üç hisseye kredili işle getirildi. Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret, Link Bilgisayar Sistemleri Yazılım ve Donanım Sanayi ve Ticaret ile Uşak Seramik Sanayi olmak üzere üç hissenin paylarına 11 Temmuz tarihine kadar açığa kredili işlem yasağı geldi.

Finans 12-06-24 10:57

Tehlikeli hastalıkta yeni çalışma! 10 vakanın 4'ü obeziteyle bağlantılı çıktı

En tehlikeli ve ölümcül hastalıklar arasında yer alan kanser, dünyada ve ülkemizde dolaşım sistemi hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi. Dünya üzerinde 2020 yılında 19 milyon 292 bin kişiye kanser teşhisi konulurken, 9 milyon 958 bin kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Bu denli tehlikeli olan kanser hastalığına yakalanmamak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bunlardan biri de fazla kilolar...

Kadin 12-06-24 07:33

Bakan Şimşek, kamu harcamalarında yeni uygulamayı duyurdu! Yapay zeka destekli takip geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarını takip için yeni uygulamayı duyurdu. Yapay zeka takip sistemi devreye alınacak. Projenin ön hazırlık aşaması iki ay içinde tamamlanacak.

Finans 09-06-24 13:14

Salon tipi klima nedir, ne işe yarar? Salon tipi klima ev için uygun mu?

İnsanların ev, iş yeri gibi kapalı ortamlarda daha rahat nefes alabilmesi ve verim bir şekilde hayatlarını sürdürebilmesi için havalandırma sistemlerine ihtiyaçları vardır. Havalandırma sistemi denildiğinde ilk akla gelen cihaz ise klimadır. Klimalar yaz döneminde ortamı serinletirken kış döneminde ise ortamı ısıtma özelliğine sahiptirler. Salon tipi klimalar da klima türleri arasında yer almaktadır. Peki, salon tipi klima nedir, ne işe arar ve ev için uygun mu?

Haber 08-06-24 19:44

Türkiye'den LGS manzaraları! Kimi 1 dakikayla sınavı kaçırdı kimi kimliğini unuttu kimini ise okul müdür yetiştirdi...

Türkiye çapında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi katıldı. Her sene olduğu gibi bu sene de manzara değişmedi. Kimi sınavı 1 dakikayla kaçırdı kimi kimliğini unuttu kimini ise okul müdürü sınava yetiştirdi. İşte her sene görmeye alıştığımız manzaraların bu seneki versiyonları!

Haber 02-06-24 10:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın LGS sınavına girecek öğrencilere başarı diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

Egitim 01-06-24 20:49

Reflü belirtileri nelerdir? Reflü tedavisi

Mide reflüsü, yaygın bir sindirim sistemi sorunudur ancak çoğu durumda tedavi edilebilir veya kontrol altına alınabilir. Farkındalık oluşturmak ve doğru bilgilendirme ile mide reflüsünün önlenmesine yardımcı olmak önemlidir. Peki, Reflü belirtileri nelerdir?

Haber 31-05-24 21:34

Pankreas kanseri belirtileri nelerdir? Pankreas kanseri tedavisi

Pankreas midenin arkasında yer alan ve sindirim enzimleri ile hormonları üreten bir organdır. Pankreas kanseri ise sindirim sistemi kanserlerinden birisidir. Kanser bu organın hücrelerinde kontrolsüz büyüme başladığında oluşur. Pankreas kanserinin genellikle geç evrelerde teşhis edilmesi tedavi seçeneklerini kısıtlar ve hastalığın ölümcül olmasına neden olur. Peki, pankreans kanseri nasıl tedavi edilir? Pankreas kanseri tedavisi nasıl yapılır?

Haber 31-05-24 20:15

Tam 22 kişi yaralandı! Kırıkkale'de meydana gelen feci kaza kamerada

Kırıkkale'de dün 22 kişinin yaralandığı trafik kazası Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca görüntülendi.

Haber 31-05-24 10:04

Akıllı ev sistemleri nedir? Akıllı ev sistemi nasıl kurulur?

Teknolojideki gelişmelerle birlikte insan hayatına çeşitli yenilikler girmektedir. Bu yeniliklerden biri de akıllı cep telefonları, robot gibi teknolojik cihazlardan sonra hayatımıza giren akıllı ev sistemleridir. Bu evler sayesinde insanların hayatları daha konforlu ve daha güvenli bir hâle gelmektedir. Peki, akıllı ev sistemleri nedir ve akıllı ev sistemi nasıl kurulur?

Haber 28-05-24 18:47

iOS 18 destekleyen iPhone modelleri: Hangi cihazlar güncellemeyi alacak?

Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 18, Eylül 2024’te kullanıcılarla buluşuyor! Bu güncelleme, iPhone kullanıcılarına gelişmiş gizlilik ayarları, yeni widget'lar, daha akıllı Siri ve performans iyileştirmeleri gibi birçok yenilik sunuyor. iOS 18 güncellemesi alacak tüm telefon modellerini ve bu güncellemeyle gelecek özellikleri öğrenmek için içeriğimizi okuyun. Ayrıca, yenilenmiş iPhone kullanıcılarının da bu güncellemeden faydalanabileceğinden haberdar mıydınız? İşte detaylar!

Haber 27-05-24 11:18
iOS

Sınava girecek öğrenciler dikkat! LGS giriş belgeleri yayımlandı! LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı'nın için giriş belgelerini yayımladı. LGS 2024 için giriş yerleri MEB tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edildi. Peki, LGS giriş belgesi nereden alınır, sorgulama nasıl yapılır?

Haber 24-05-24 14:30
lgs

BES ve OKS’de bir ilk! 1 trilyon lira seviyesini aştı: 2025’te devreye girecek, milyonlarca kişi dahil olacak…

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sisteminde (OKS) devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğü kurulduğu günden bu yana ilk defa 1 trilyon lirayı aşarken, katılımcı sayısı 16,4 milyona yaklaştı. Öte yandan BES’te kısmi ödeme uygulamasının yaz aylarından itibaren devreye alınacağı bildirildi. Ayrıca Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) içinse 2025 yılı gündeme geldi, 30 milyona yakın kişinin sisteme dahil olabileceği belirtildi.

Finans 22-05-24 11:23
BES

iPhone pil sağlığı nasıl korunur, kaça düşünce değiştirilmeli? iPhone pil sağlığı 80 altına düşerse ne olur?

Telefon pillerinin sağlığı belli bir seviyenin altına düştüğünde hem şarj hem de performans yönünden birçok sorun yaşanabilir. Dolayısıyla pil sağlığı son derece önemlidir. iPhone cihazlarda ise pil sağlığını gösteren bir uyarı sistemi mevcuttur. Peki, iPhone pil sağlığı nasıl korunur?

Haber 21-05-24 23:06

Face ID çalışmıyor sorunu: Face ID çalışmıyor sorunu nasıl çözülür?

Apple tarafından tasarlanmış bir güvenlik sistemi olan Face ID bazı zamanlarda hata verebilir. Yazılım ya da donanımdan dolayı ortaya çıkan Face ID hatalarından dolayı “Face ID çalışmıyor ne yapmalıyım” sorusu ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu sorun, ayarlar ve teknik sorunlar nedeniyle oluşabilmektedir. Dolayısıyla cihazın Face ID özelliği işlevini gerçekleştiremez. Peki, Face ID çalışmıyor sorunu nasıl çözülür?

Haber 21-05-24 22:58

Hastanelerde yeni dönem, 81 ilde başlamıştı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi açıklaması! Artış var diyerek duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta başlayan Onaylı Randevu Sistemi’nin ardından 81 ilde değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Haber 21-05-24 12:13

Ali Koç'tan Dursun Özbek'e olay cevap! ''Şerefsizlere, haysiyetsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ı mağlup ettikleri maçın ardından konuştu. Ali Koç, "Bugün biz gerçek şampiyonun kim olduğunu; şerefsizlere, hırsızlara, alçaklara gösterdik. Biz aslında herkesi yendik. 6 derbinin 4'ünü kazandık. 1 beraberlik 1 mağlubiyetimiz var. Sadece sistemi yenemedik. Ama taraftarlarımız merak etmesinler. Az kaldı. Bu sistemi de yeneceğiz." dedi.

Spor 20-05-24 01:00

İzmir'de kayboldular! O ilde kameralara yakalandılar: Polis her yerde onları arıyor

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de kaybolan 16 yaşındaki Rojda Çelik ile 19 yaşındaki Bengüsu Bütüner için hem aileleri hem de ekipler seferber oldu. 2 gencin en son Denizli'de kent güvenlik sistemi kameralarına yansıdığı iddia edildi. Çaresiz aileler Denizlili vatandaşlardan yardım istedi.

Haber 19-05-24 07:38