Teknik Analiz Haberleri

Temel analiz nedir? Borsada temel analiz nasıl yapılır?

Temel analiz finansal piyasalarda yatırım kararlarını desteklemek için kullanılan bir yöntemdir. Bu analiz türü şirketin mali durumu, sektör trendleri, ekonomik göstergeler ve yönetim kalitesi gibi temel faktörlere odaklanarak bir varlığın gerçek değerini belirlemeyi amaçlar. Borsada temel analiz yaparken ilk adım genel ekonomik durumu anlamaktır.

Finans 31-05-2023 23:19

Borsa analizi nasıl yapılır? Teknik analiz nedir, nasıl yapılır?

Borsa analizi ve teknik analiz yatırımcıların finansal piyasalardaki hareketleri anlamalarına ve gelecekteki fiyat eğilimlerini tahmin etmelerine yardımcı olan önemli araçlardır. Borsa analizi hisse senetleri, emtialar, dövizler ve diğer finansal enstrümanlar gibi varlık sınıflarının performansını değerlendirirken kullanılan bir dizi yöntemi içerir. Bu analizler yatırımcılara daha bilinçli kararlar verme ve riskleri yönetme imkânı sunar. Peki, borsa analizi nasıl yapılır?

Finans 31-05-2023 22:17

Teknik analizde kullanılan temel indikatörler nelerdir? Borsada hangi göstergeler kullanılır, yatırımcıların bilmesi gereken indikatörler hangileridir?

Finans ve borsa ile ilgili alanlarda bulunan ya da aktif yatırımda bulunan kişilerin bilmesi ve takip etmesi gereken pek çok terim bulunur. Bu terimlerin bilinmesi daha uygun alım satım yapılması, piyasanın düzenli bir şekilde takip edilmesi ve ilerisi için mantıklı tahminlerde bulunmak açısından oldukça önemlidir. İndikatör kavramı bu alanda kullanılan terimlerden biridir. Peki, yatırımcıların bilmesi gereken indikatörler hangileridir?

Finans 06-01-2023 09:26

Altın yatırımcılarına müjdeli haber! Uzman isim analizini paylaştı: Altın değerinde bir bilgi

Sene sonu yaklaşırken piyasaların gözleri teknik analizde hem yıllık hem de aylık kapanışlara çevrildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Senol Kaan, altın yatırımcılarını sevindirecek altın beklentisini, dolar endeksi üzerinden teknik analiz yaparak yorumladı. İşte ayrıntılar...

Finans 26-12-2022 09:56

Teknik Analiz

Teknik Analiz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Teknik Analiz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Teknik analiz nedir?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan birçok ifade ve terim vardır. Teknik analiz de bu ifadeler arasında yer alır. Geçmişteki fiyat değişikliklerine ve hareketlerine bakarak gelecekteki olası fiyat hareketleri konusunda tahminde bulunabilmek teknik analiz olarak adlandırılır. Forex başta gelmek üzere volatilitenin yüksek oranlı olduğu piyasalarda yatırımcılar tarafından en çok başvurulan analiz metodudur.

Finans 19-11-2022 22:50