Hamile Kalma Yollari Nelerdir Haberleri

Milyonda bir ihtimaldi... Çift rahimle doğan kadın hamile! İki rahminden de doğum yapacak

Her biri kendi rahim ağzına sahip iki rahim ile doğan Kelsey Hatcher inanılmaz günler geçiriyor. Alabamalı kadın ikiz bebeklerini iki ayrı rahimden dünyaya getirecek. Süreci izleyen doktor yaptığı açıklamada her ikisinde de hamile kalma şansının en az milyonda 1 olduğunu söyledi.

Magazin 2023-11-20 12:42:51

Folik asit faydaları nelerdir, hangi besinlerde var? Folik asit ne işe yarar, folik asit hamile kalmayı kolaylaştırır mı?

Folik asit B vitamini ailesine ait bir vitamindir ve vücut için hayati öneme sahiptir. Folik asit hücrelerin büyümesi ve çoğalması için kritik bir rol oynar ve DNA sentezi, protein sentezi ve kırmızı kan hücresi üretimi gibi birçok temel biyolojik süreci destekler. Ayrıca gebelikte önemli bir vitamindir çünkü bebeklerin nöral tüp defekti gibi doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olabilir. Folik asit eksikliği durumunda ise bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Haber 2023-05-25 09:31:21

Hayıt tohumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Hayır tohumu nasıl kullanılır, hamile kalmak için kullanılabilir mi?

Hayıt tohumu, birçok kültürde geleneksel olarak kullanılan bir bitki türüdür. Hem yemeklerde baharat olarak hem de tıbbi amaçlar için kullanılabilir. Hayıt tohumunun faydaları arasında antioksidanlar, anti-enflamatuar özellikler, sindirim sistemi sağlığı, kardiyovasküler sağlık, bağışıklık sistemi fonksiyonları ve cilt sağlığı gibi çeşitli alanlar yer almaktadır. Peki, hayır tohumu hamile kalmak için kullanılabilir mi?

Haber 2023-03-30 16:32:04

Hamileler kola içebilir mi? Hamilelikte kola içmek zararlı mı, gazlı içecek içebilir mi?

Kadınlar için heyecanlı ve çok hassas bir dönem olan hamilelikte dikkat edilmesi gereken pek çok şey vardır. Bu dönemde özellikle bebeğin ve annen sağlığı için beslenme çok önemlidir. Gebelikte kola tüketimi ile ilgili anne adayları sıkça araştırmak yapmaktadır. İçinde kafein bulunan bir içecek olan kolanın hamile kadınlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmez. Peki, hamilelikte kola içmenin zararları nelerdir, gazlı içecek içebilir mi?

Kadin 2023-03-07 17:58:47

Kısırlık tedavisinde homeopati kullanılır mı? Homeopati ile hamile kalma tedavisi nedir, doğurganlığı artırır mı?

Çiftler pek çok yönteme başvurarak çocuk sahibi olmaya çalışır. Çocuk sahibi olmaya engel olan kısırlık durumunun tedavisi uzun olabilir. Modern tıp dışında kısırlık tedavisi için alternatif tıp yöntemlerinden de sıklıkla yararlanılır. Homeopati de bir alternatif tıp yöntemidir. Pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan bu yöntem oldukça etkili çözümler sunar. Kısırlık tedavisinde de homeopati kullanıldığı bilinir. Peki, homeopati ile hamile kalma şansını artırır mı?

Haber 03-03-23 17:23

Yerleşme kanaması nedir, belirtileri nelerdir? Gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur, ne kadar sürer?

Hamilelik döneminde beklemeyen vajinal kanamalar anne adaylarını endişeye düşürebilir. Hamile olmayan kadınlar her ay düzenli olarak adet görür. Her kadının adet kanaması ve miktarı farklıdır. Bazıları daha sık adet olurken bazıları ise normal periyotlarda seyreder. Gebe kalındığı zaman adet kanaması kesilir. Hamileyken kadın üreme sistemini yakından ilgilendiren birtakım kanamalar meydana gelebilir. Peki, yerleşme kanaması nedir ve ne kadar sürer?

Kadin 03-03-23 17:13

Erken hamilelik belirtileri nelerdir? Hamile olduğumu nasıl anlarım?

Bebek sahibi olmak isteyen kişilerin en önem verdiği konulardan biri de hamilelik belirtileridir. Bu belirtilerin saptanması ve takip edilmesi son derece önemlidir. Tüm belirtiler bu alanda uzman bir doktor ile paylaşılmalı ve doktorun yönlendirmelerine göre hareket edilmelidir. Hamilelik ve erken hamilelik döneminde görülen ve genel olarak her kadın için geçerli olan belirtiler bulunur. Peki, hamile olduğumu nasıl anlarım?

Kadin 17-02-23 10:08

Hamilelik belirtileri nedir, hamilelik testi ne zaman yapılır? Hamilelik belirtileri ne zaman başlar, ne zaman belli olur?

Hamile kalmak isteyen, bebek sahibi olma hayali kuran kişiler doktorların yönlendirmelerine göre hareket etmelidir. Kişiye göre değişiklik gösterebilen hamile kalma yöntemlerine başvurulduktan sonra hamilelik belirtileri yine doktor kontrolünde takip edilmelidir. Belli başlı hamilelik belirtileri bulunur. Ancak tüm belirtilerin görülmesi gerekir. Bir ya da iki belirti hamilelik tanısı koyulması için yeterli olmayabilir. Peki, hamilelik ne zaman belli olur?

Kadin 17-02-23 10:04

Hamile kalmak istiyorum, ne yapmalıyım? Hamile kalma şansı nasıl artırılır, doğurganlığı artıran yiyecekler nelerdir?

Birçok kadın evlendikten çok kısa bir süre sonra hamile kalmak isteyebilir. Bunun için bu alanda uzman olan doktorların önerilerine ve yönlendirmelerine uygun davranmak önemlidir. Hamile kalmak isteyen kadınların uygulaması gereken bazı kurallar ve doğurganlıklarını yükseltebilmek ve olabilecek en iyi seviyeye getirmek için ihmal etmemesi önerilen noktalar bulunmaktadır. Peki, doğurganlığı artıran yiyecekler nelerdir?

Kadin 17-02-23 10:03

Yüzde yüz hamilelik belirtileri nelerdir, ilişkiden 10 gün sonra hamilelik belli olur mu? Acaba hamile miyim?

Bebek sahibi olmak isteyen kişiler korunmasız ilişkiye girdikten sonra gerçekleşebilecek tüm hamilelik belirtilerini yakından takip etmelidirler. Bu süreçte bu alanda uzman bir doktor ile birlikte hareket etmek ve doktorun önerilerine uyarak yönlendirmelerini birebir olarak uygulamak son derece önemlidir. Bazı belirtiler çok kısa sürede ve çok belirgin olarak görülebilir ancak bu durumda kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Peki, ilişkiden 10 gün sonra hamilelik belli olur mu?

Kadin 17-02-23 09:15

''Bir ekmekten hafifti'' Yaşama şansı %10 dediler! Hayatta kalmayı başardı ama...

Anne Lauren Ormston, hamile olduğunu öğrendikten kısa bir süre sonra erken doğum yaptı. Beklenenden oldukça erken gelen ve bir ekmekten daha hafif doğan bebeğinin hayatta kalma oranının yalnızca %10 olduğu söylendi. Ancak güçlü ufaklık, mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı.

Trend 07-11-22 11:28

Yumurtlamaya, doğurganlığı artırmaya ne iyi gelir? Bitkisel hamile kalma yöntemleri nelerdir?

Çocuk sahibi olmak herkes için heyecan verici ve eşsiz bir duygudur. Bazı kadınlar oldukça şanslı olup çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra kısa bir süre içerisinde bebeklerini kucaklarına alabilirken bazı kadınlar için durum bu kadar kolay olmaz. Peki, yumurtlamaya ve doğurganlığı artırmaya ne iyi gelir?

Kadin 19-10-22 22:57

Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamileliğin en erken belirtileri nelerdir?

Hamilelik kadınlar için hassas ve önemli dönemlerden biridir. Hamilelik testleri ve ultrason ile hamile olunup olunmadığı kolay bir şekilde anlaşılabilir ancak bu adımlardan önce bazı belirtiler ile de hamilelik anlaşılabilir. Adet gecikmesinin yanında pek çok erken hamilelik belirtileri bulunmaktadır. Peki, Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamileliğin en erken belirtileri nelerdir?

Kadin 24-09-22 13:32

İkinci çocuğuna hamile olan Burcu Kara köy evinde kendi ekinlerini elleriyle topladı

Bursa'nın İznik ilçesindeki dededen kalma doğup, büyüdüğü köy evine tadilat yaptıran Burcu Kara, bahçesine diktiği tohumlardan meyve ve sebze toplamaya başladı.

Magazin 20-09-22 08:20

Açıklaması sosyal medyanın gündemine oturdu! “İki rahimle doğdum, 21 yaşında kısırlaştırıldım”

Sosyal medya fenomeni Lola Mason, iki rahimle doğduğunu ifade ederek hamilelik süreci ve kısırlaştırılma kararını anlattığı sosyal medya paylaşımıyla gündem oldu. Doktorların hamile kalma riskinin düşük olduğunu ifade etmesine rağmen 17 yaşında anne olan Mason, 21 yaşına geldiğinde ise hayatı için radikal bir karar vererek kısırlaştırılmak istedi.

Trend 19-09-22 11:32

Basım Teknolojileri mezunları ne iş yapar? Basım Teknolojileri bölümü mezunları nerelerde çalışır, iş imkanları nelerdir?

Gelecek planlamasında yeteneklere ve ilgi alanlarına göre tercihler yapmak önemlidir. Bunların yanında çağa uygun, geleceği olan meslekler tercih edilmesi, işsiz kalma probleminin önüne geçecektir. Dolayısıyla seçilen mesleklerin geniş çalışma alanları ve imkanları olması, bu açıdan önemlidir. Basım Teknolojileri bölümü bu anlamda oldukça uygun ve tercih edilebilir bir bölümdür. Basım Teknolojileri bölümü mezunlarının iş imkanları nelerdir?

Egitim 15-07-22 14:16

Kourtney Kardashian'a hamile kalma tavsiyeleri: Travis Barker'in spermini içme, vajina buharı ve dahası...

Kourtney Kardashian ve Travis Barker evlilikleriyle gündemde. Eski ilişkilerinden 3 tane çocuğu olan Kourtney Kardashian yeniden hamile kalmak istiyor. Kardashianlar'ın hayatının anlatıldığı Hulu'da yer alan programın son bölümünde ünlü çiftin bu konudaki çabaları gündeme geldi. Kourtney Kardashian kendisine Travis Barker'ın spermini içmesinin bile tavsiye edildiğini açıkladı.

Magazin 26-05-22 15:51

İki yıl önce ölen eşinden hamile kaldı! “Şimdi kardeş istiyorum”

İngiltere’de yaşayan 33 yaşındaki Lauren McGregor, iki yıl öncesinde beyin kanseri tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybeden eşi Chris’ten hamile kaldı. Kanser tedavisiyle birlikte kısır kalma riski bulunan Chris, spermlerini dondurmuştu. Çocuk sahibi olmanın en büyük hayali olduğunu dile getiren Lauren, eşinin dondurulan spermleri aracılığıyla hamile kaldı. Doğumuna aylar kalan Lauren, gelecekte kocasından kalan spermlerle çocuğuna kardeş yapmak istediğini söyledi.

Trend 23-05-22 13:48

Bir kadının asla başına gelmesini istemeyeceği hastalık: Liken skleroz! Liken skleroz nedir, belirtileri nelerdir?

Kadınlarda genital alanda ortaya çıkan bir hastalık olan Liken skleroz, daha çok başka hastalıklarla karıştırılarak uzun bir süre görmezden gelinebiliyor. Diğer kadın hastalıkları kadar önemli olan hatta ekstra dikkat edilmesi gereken liken skleroz, aslında bir deri hastalığıdır. Sebebi tam olarak bilinmeyen bu hastalıktan mustarip olanlar tedavi konusunda hızlı davranmadıklarında ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalma riski taşımaktadırlar.

Haber 17-05-22 10:14

Yaz aylarında cilt kanseri riski nasıl azaltılır? Cilt kanseri belirtileri nelerdir?

Kanser sinsi bir hastalıktır. Sinsi bir şekilde kademeli olarak ilerleyen kanser zamanında tespit edilemediğinde yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Cilt kanseri de olmak üzere tüm kanser türleri erken teşhis edildiğinde hayatta kalma şansı, geç yakalanmasına göre daha yüksektir. Yaz aylarında cilt kanseri, dikkat edilmesi gereken önemli bir kanser türü olarak yüzeye çıkar. Peki, cilt kanserinden nasıl korunulur ve cilt kanseri belirtileri nelerdir?

Haber 12-05-22 07:13

Hamile kalmayı kolaylaştıracak cinsel ilişki pozisyonu var mı?

Hamile kalmaya çalışırken birçok farklı unsuru doğru şekilde bir araya getirmek çok önemlidir. Doğurganlık çok önemli olmakla birlikte sağlığınıza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Eşinizle birlikte aile kurmaya hazırsanız hamile kalma şansınızı artırmak için neler yapabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Kendi sağlığınıza özen göstermekten seksin zamanlamasına (ve konumuna) kadar, hamile kalmaya çalışırken bilmeniz gerekenler burada.

Haber 10-05-22 15:17

Hangi günlerde hamile kalınabilir? Hamile kalmak için en uygun zaman ve adım adım hamile kalma süreci

Gebelik ya da diğer adıyla hamilelik kadınlar için hem zorlu hem de keyifli bir süreçtir. Hamile kalmaya çalışmadan başlamadan önce fizyolojik olarak bazı şeyleri bilmeniz işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiği, en doğurgan olunan dönemi bilmek size yardımcı olabilir. Hamile kalmadan önce bu işin de bir süreç olduğunu ve neyin ne zaman yaşanacağını tam olarak kestirebilmenin de çok kolay olmadığını unutmadan, stres olmamalı ve acele etmemelisiniz.

Haber 28-04-22 15:55

Tanı konulması uzun zaman alıyor! Kısırlığa yol açıyor

Toplumda oldukça sık görülen çikolata kisti kadınların sağlığı için tehdit oluşturuyor. Gösterdiği belirtilerin önemsenmemesi tanının konulmasını uzatıyor. Çikolata kisti hamile kalma ihtimalini düşürüyor. Çikolata kistinin etkilerini azaltmak için gösterilen belirtiler hakkında bilinçli olmak ve hastalığı erken teşhis etmek çok önemli.

Kadin 25-04-22 13:54

Uzmanlar uyardı: Anne olmak isteyenler erken yaşta…

Anne olmak isteyip problem yaşayan veya hamileliğini ertelemek isteyen adaylar için birçok tedavi yöntemi bulunuyor. Kadınların yumurtalarının dondurulma işlemi de çok etkili olan yöntemlerden biri. Yumurta dondurma sürecinde bazı noktalara dikkat etmek hamile kalma oranını arttırıyor.

Haber 01-03-22 09:37

Antalya'da korkunç kaza! Doğuma giden karısını motosikletle takip eden genç ağır yaralandı, ölüm kalım savaşı verdiği sırada...

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde motosikletiyle, hamile işini doğuma yetiştirmeye çalışan ambulansı takip eden gence otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle 45 metre sürüklenen motosikletin sürücüsü Nusret Özdemir kazada ağır yaralandı. Özdemir’in ameliyathanede hayatta kalma savaşı verdiği sıralarda ise bir kız çocuğu dünyaya geldi.

Haber 08-01-22 16:32

KOAH belirtileri nelerdir? Akciğer dokusunu bozarak nefes almayı engelliyor!

KOAH nedenleri arasında sigara içimi ve sigara dumanına maruz kalma başta görülür. Birçok etkene bağlı olarak gelişen bir hastalık olan KOAH, akciğer dokusunda bozulmalara neden olur. Hava yollarının tıkanmasıyla nefes darlığı, öksürük ve balgam gibi şikayetlere yol açan KOAH kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler.

Haber 16-11-21 12:19

Hamilelik belirtileri nelerdir? Bunları yaşıyorsanız hemen doktora gidin

Hamilelik belirtileri ilk zamanlardan itibaren vücutta gerçekleşen bir takım değişikliklerle anlaşılır. Ancak bazı kişiler bu değişiklikleri fark etmeyebilir. Hafta hafta değişen gebelik belirtileri, her kişide farklı semptomlara neden olabilir. Bu da kaç haftalık hamileyim ya da hamile miyim sorularının sorgulanmasına neden olur. Hamilelik belirtileri yaşadığını düşünenler, sağlıklı bir gebelik süreci için mutlaka doktora danışmalıdır. Peki hamilelik belirtileri nasıl anlaşılır?

Kadin 10-06-21 07:47

Özge Özpirinçci'nin sevgilisi Burak Yamantürk kimdir, nereli ve kaç yaşında? Burak Yamantürk dizileri nelerdir?

Ünlü oyuncu Özge Özpirinçci'nin hamile olduğu iddiasının öne sürülmesinin ardından sevgilisi Burak Yamantürk'ün kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Özge Özpirinçci'nin sevgilisi Burak Yamantürk kimdir, nereli ve kaç yaşında? Burak Yamantürk dizileri nelerdir?

Haber 06-06-21 11:20

Dış kulak iltihabı nasıl oluşur, belirtileri nelerdir? İşitme kaybı yaşıyorsanız...

Ağrı ve işitme kaybı ile belirti veren dış kulak iltihabı, egzama, sert cisimle dış kulak yolunu kaşıma, nemli kalma gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Dış kulak iltihabı belirtileri arasında kulağa baskı uygulandığı anda daha şiddetli bir ağrıyla karşılaşmak da yer alıyor. Bu tür durumlarda dış kulak iltihabı tedavisi ile kısa sürede iyileşme sağlanabiliyor.

Haber 03-06-21 09:49

Hava kirliliği kısırlığa neden oluyor

Çin ve ABD’de yapılan iki farklı çalışmaya göre hava kirliliği, kısırlık riskini önemli ölçüde artırıyor. Çin'de 18 bin çiftin analiz edildiği araştırmada, orta derecede ve daha yüksek seviyelerdeki hava kirliliğinin hamile kalma olasılığını yüzde 20 daha fazla düşürdüğü görüldü. Araştırmacılar havada kirliliğe neden olan parçacıkların vücutta iltihaplanmaya neden olduğunu ve bu durumun da yumurta ve sperm üretimine zarar verebileceğini söyledi.

Haber 18-02-21 15:16

Hamilelik döneminde vajinal akıntı ve kaşıntının riskleri nelerdir?

Hamile kadınlar genellikle hamilelik sırasında bir noktada vajinal kaşıntı yaşarlar. Bu normal ve yaygın bir durumdur. Hamilelik sırasında pek çok şey vajinal kaşıntıya neden olabilir. Bazıları vücudunuzun yaşadığı değişikliklerin sonucu olabilir. Diğer nedenler hamileliğinizle hiç ilişkilendirilmeyebilir. Hamilelik sırasında vajinal kaşıntının olası nedenlerini gözden geçirmek için okumaya devam edin.

Kadin 28-01-21 11:11

Hamile kalmanın yolları nelerdir? Ayın hangi döneminde hamile kalma şansı fazladır? Kolay hamile kalmak için pozisyon...

Aktif bir cinsel yaşam, çoğu insanın gebe kalması gereken tek şeydir. Her ay ne zaman yumurtladığınızı bilirseniz, yumurtlamaya giden günlerde seks yaparak kendinize en iyi hamile kalma şansını verebilirsiniz. Gebe kalma şansınızı artırmak için, döngünüz boyunca düzenli seks yapmayı (her 2 ila 3 günde bir) hedefleyin.

Kadin 14-01-21 15:07

Hamilelik belirtileri nelerdir? En erken belirtisi...

Hamile olabilir misiniz? Kanıt, hamilelik testinde. Ancak bir adet dönemini kaçırmadan önce bile hamile olduğunuzdan şüphelenebilir veya umut edebilirsiniz. Hamilelik belirtilerini sizin için yazdık.

Kadin 29-12-20 13:27

Çift rahimli kadın, her bir rahminden birer bebek dünyaya getirdi

Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan ve doğuştan bir böbreği olmayan çift rahimli kadın, sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiği ancak erken doğum nedeniyle kuvöze alınan ikizlerine kavuşacağı günü bekliyor - Anne Cansu Tören: - "Doktorum 2 ayrı rahimli kadınların hamile kalma olasılığının az olduğunu söyledi ama eşimle birlikte umudumuzu kaybetmedik. Gördüğümüz tedavi sonucu 2 ayrı rahim kesesinde ikiz bebeklerimizin oluştuğunu öğrendiğimizde çok sevindik" - Dr. Zeynep Yasemin Öner: - "Genç annenin 2 ayrı rahiminden 2 ayrı bebeğin olması dünyada nadir görülen bir durum. İki rahimde genellikle bir bebek oluşur ama burada hastamızın 2 ayrı rahminde 2 ayrı bebek dünyaya geliyor. Literatürde böyle vakalar az görülür"

Yurthaber 26-11-20 11:06

Nasıl hamile kalınır? Hamile kalma günleri ve zamanları

Nasıl hamile kalınır sorusu anne olmak isteyen pek çok kadının aklına takılır. Planlanan gebeliklerin gerçekleşmesi ise pek çok faktöre bağlıdır. Yumurtlama takviminden doğal gebe kalma yöntemlerine, sağlıklı yaşam alışkanlıklarından egzersize kadar hamile kalabilmek için gerekli bilgileri ve dikkat edilmesi gereken hususları sizin için bu yazıda ele alıyoruz.

Kadin 17-11-20 12:08

Bilim kanıtladı: Cinsel ilişki sonrası bunu yaparsanız hamile kalma şansınız artar!

Cinsel ilişki sonrası uyku bastırması kadar doğal bir şey olamaz. Yapılan araştırmalara göre cinsel ilişki sonrası uykuya hemen dalan kadınların hamile kalma şansları daha yüksek oluyor.

Haber 16-11-20 11:52

Tüp bebek mi yoksa aşılama mı?

40'lı yaşlarında kısırlıkla mücadele eden kadınlara, tüp bebek tedavisinin kendi yumurtaları ile hamile kalma şansının en yüksek olduğu söylenmekte. Ancak Kanada'nın Western Ontario Üniversitesi'nden yapılan araştırmalar, rahim içi aşılama yönteminin 40'lı yaşların başındaki kadınlar için de etkili olabileceğini gösteriyor.

Kadin 07-09-20 11:09

Kaçış sendromu hastalığı nedir? Belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Mehmet Ali Erbil kaçış sendromu hastalığının tekrarlaması üzerine kök hücre tedavisine başlaması hastalık hakkında merak edilenleri tetikledi. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil hastalığı nedeniyle geçtiğimiz yıl 234 gün yoğun bakımda kalarak hayatta kalma mücadelesi vermişti. Hastaneden taburcu olduktan sonra evinde dinlemeye çekilen Mehmet Ali Erbil kaçış sendromu hastalığı için tedavi olmaya karar verdi.

Haber 23-07-20 13:42

Hamile kalma dönemi: Gebe kalmak için en uygun günler

Her kadın hayatının belli bir döneminde hamile kalıp çocuk sahibi olmak ister. Bu istek hormonların da desteği ile ortaya çıkar. Gebe kalmak, bir çocuk dünyaya getirmek, anneliği tadıp çocuğu en güzel şekilde yetiştirmek gibi bu güzel deneyimleri yaşayan kadınlar, artık hayatın başka bir rolüne bürünür. Bu süreçte hamile kalmak ise her zaman kolay değildir.

Kadin 23-06-20 14:16

Haydi hayırlısı: Hamilelik belirtileri nelerdir, belirtiler ne zaman başlar?

İlk adetiniz gecikti! Hemen aklınızı "hamileyi miyim?" düşüncesi sarıveriyor değil mi? Peki hamileliğin ilk belirtileri neler? Hamile olduğunu nasıl anlarsın? Hamilelik nasıl anlaşılır? Hamileliğin ilk evrelerinde anne adayında birbirinden farklı biyolojik değişimler gözleniyor.

Kadin 23-06-20 14:15

En detaylı hamile kalma yolları rehberi

Çiftler yaşadıkları mutlu evliliklerini, bir de bebek sahibi olarak taçlandırmak isterler. Aileye minik bir bireyin katılması fikri çiftleri oldukça heyecanlandırır. Bu konuda oldukça sabırsız olan anne adayları ilişkiye girdikten sonraki ilk hafta, hemen kan ve gebelik testleri yapmaya başlarlar.

Kadin 23-06-20 14:15

Gebelik testi nasıl yapılır, çizgilerin anlamları nelerdir?

Anne olmak sahip olunan en kutsal ve özel durumlardan biridir. Bu durumu yaşamak isteyen kadınlar gebe kalma sürecinde çok dikkatli olurlar. Gebeliğin oluşup oluşmadığını öğrenmek ise en heyecanlı zamanlardandır. Eski tarihlerde bir kadının gebe olup olmadığını öğrendiği doğal yöntemler vardı.

Kadin 23-06-20 14:15

Hamile yogası nedir? Faydaları nelerdir?

Hamilelik süreci bilinmeyene yapılan bir yolculuktur ancak bu yolculuğa adım atan anne adayları hamileliğin güzellikleriyle birlikte sıkıntılarını da yaşamayı göze almış korkusuz birer kahramandır.

Kadin 23-06-20 10:36

Iğdırlı çiftçi ninesinin sandığında bulduğu tohumla büyük kazanç sağladı

Iğdırlı çiftçi Alican Açkan, anneannesinin sandığından çıkan tohumları ekerek "güz karpuzu" yetiştirdi - Alican Açkan: - "Özellikle hastalar ve hamile kadınlar talep ediyor. Şimdi kışa girdik, çok istek var. Daha fazla üreterek yoğun taleplere yetişmek istiyorum" - Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Yolcu: - "İlimize bağlı Oba köyünde ikamet eden çiftçilerimizden Alican Açkan, dededen kalma eski eşyaların arasında bulduğu karpuz tohumlarını ekerek ürettiği karpuzdan önemli verim aldı"

Magazin 21-11-19 13:15

Orgazm olan kadınlar daha çabuk hamile kalıyor

Bilim adamlarının üreme başarısında bir görevi olmadığını düşündükleri kadın orgazmıyla ilgili önemli bir keşif yapıldı. Buna göre bilim insanları, kadınların orgazm olduklarında hamile kalma olasılıklarının yüzde 15 daha fazla artığını buldu.

Kadin 21-08-19 11:17

Hamile kalma şansı çok azdı ancak 7 kilo ağırlığında bebek dünyaya getirdi!

ABD'nin New York şehrinde yaşayan Joy Buckley adındaki kadın, 7 kilo ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. Hamileliğinin son zamanlarında üst kattaki yatak odasına bile çıkamayan kadın, traktör çarpmış gibi hissettiğini söyledi.

Kadin 20-03-19 13:44

Bilim insanları, orgazm olan kadınların daha çabuk hamile kaldığını söylüyor

Evrimci bilim adamlarının üreme başarısında bir görevi olmadığını düşündükleri kadın orgazmıyla ilgili önemli bir keşif yapıldı. Bilim insanları, kadınların orgazm olduklarında hamile kalma olasılıklarının yüzde 15 daha fazla artığını buldu.

Kadin 12-03-19 11:54

Bu diyet hamile kalma şansını ikiye katlıyor

Diyetlerin sadece zayıflamak için yapıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Farklı farklı amaçlara hizmet eden diyetlerden bir tanesi ve en önemlilerinden olanı ise doğurganlık diyeti. Bu diyetin amacı; yumurtlamayı artırarak hamile kalma şansını yükseltmek.

Yemek 25-01-19 09:11

Hamile kalma şansını artıran en önemli besinler

Bilimsel verilere göre her 7 kadından biri gebe kalmakta güçlük çekiyor ve araştırmalar bu rakamın yıl içinde yanlış beslenmeden kaynaklı iki katına çıkacağını söylüyor. Eğer siz de hamilelik planlıyorsanız beslenme yönteminize göz atmanızda fayda var. Genetik faktörleri değiştiremezsiniz ancak doğru beslenerek gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz.

Yemek 06-11-18 10:33