Uyanmak Haberleri

Alarm ertelemeye son! Hızla uyanmak için yapılması gerekenler

Sabahları alarm çaldığında "sadece 5 dakika daha uyuyayım" düşüncesiyle alarmı ertelemek uyanmanıza daha da zorluk katıyor. Alarmı ertelemek yerine daha kolay uyanmak güne daha enerjik ve verimli bir şekilde başlamanıza yardımcı olabilir. Sabahları sıcacık yatağınızdan kalkıp uyanmak zor geliyorsa yapmanız gerekenleri haberimizde derledik.

Kadin 2024-01-12 12:28:28

Sabahları yorgun uyananlar dikkat! Özellikle o kişilerde görülüyor, sürekli alarm ertelemenizin nedeni bu hastalık olabilir

Gece boyunca deliksiz bir uyku çekenler buna rağmen bitkin bir şekilde uyanabiliyor. Uzmanlar bilhassa çok çalışan ve stres altındaki kişilere dikkat çekip uyarıda bulundu. Sabahları yorgun uyanmak hastalık habercisi olabilir.

Haber 2023-12-11 11:33:02

Gece mide ağrısı nedenleri nelerdir? Gece mide ağrısı ile uyanmak neden olur?

Gece olan mide ağrısı uyku saatlerinde ortaya çıkan rahatsız edici bir durumdur ve kişinin uyku kalitesini olumsuz etkileyebilir. Gece mide ağrısı çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve bu nedenler genellikle beslenme alışkanlıkları, sindirim sistemi problemleri veya altta yatan tıbbi durumlar olabilir.

Haber 2023-07-31 19:16:06

1960'lı Yıllar Nostalji Rüyasından Uyanmak sergisi açıldı

Ankara Kültür Sanat ve Medeniyet Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteğiyle hazırlanan "1960'lı Yıllar Nostalji Rüyasından Uyanmak" sergisi açıldı.

Yurthaber 2023-05-26 08:00:06

Her sabah gün doğmadan uyanmasını sağlayan 2 yöntemini açıkladı! Tam zamanında kalkmak için...

Sabahları erken saatlerde uyanmak oldukça zorlu olabiliyor. Özellikle uykusuz kalınan gecelerden sonra günlük rutine geçişi zorlayan bu durumu aşmak için çeşitli yöntemler aranıyor. TikTok'ta her sabah 5.30'da uyanmasını sağlayan yöntemini paylaşan bir kadın oldukça etkileşim aldı.

Haber 02-03-23 11:59

Sabahları yaşanan bu duruma dikkat! Beyin tümörünün en önemli belirtisi

Sabahları uykudan uyanmak oldukça zorlayıcı anlar yaşanmasına neden olabiliyor. Sabahları görülen bazı sağlık problemleri yetersiz uyku, stres gibi nedenlerden kaynaklansa da tekrarlanan bu problemler ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Beyin tümörü hastalarının yüzde 60'ı sabahları aynı belirtiyi yaşadığını belirtti.

Haber 03-02-23 09:08

Sabahları yaşanan bu rahatsızlığa dikkat! Artık görmezden gelmeyin

Sabah erken saatlerde uyanmak birçok kişi için işkence olarak görülüyor. Erken saatlerde uyanınca uykusuz ve mutsuz olmak tüm vücudu etkiliyor. Sabahları yaşanan bazı sağlık problemleri genellikle göz ardı ediliyor. Ancak bu sorunların altında çeşitli hastalıklar bulunabiliyor. İşte sabahları mide bulantısına neden olan o etkenler...

Haber 05-01-23 09:14

Uyanmak eş anlamlısı nedir? Uyanmak kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede fiil ve fiil köklü kelimelerin neredeyse hepsi Türkçe kökenli kelimelerdir. Uyanmak kelimesi de Türkçe kökenli bir kelime olmakla birlikte Türkçenin en eski dönemlerinden beri dilimizde varlığını sürdüren ve günümüzde de sıkça kullanılan fiiller arasındadır. Genellikle “uyku durumundan çıkmak” anlamında kullanılan uyanmak kelimesi eş anlamlılara da sahiptir. Peki, uyanmak kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler nelerdir ve cümle içinde nasıl kullanılır?

Egitim 30-12-22 16:39

Airfryer ekmek tarifi zahmetsiz ve pratik: Airfryer'da ekmek nasıl yapılır?

Pazar sabahı sıcacık ekmek kokusuyla uyanmak ve kahvaltıyı o sıcacık ekmekle yapmak neredeyse herkesin vazgeçilmezi. Kahvaltının yanı sıra akşam yemeklerinde de yemeklerin yanında yediğimiz sıcacık ekmeği fırına gitmeden ya da evde çok fazla zahmete girmeden airfryer'da da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Yemek ve tatlıların yanı sıra ekmeği de airfryer'da zahmetsiz bir şekilde pişirebilirsiniz.

Yemek 26-12-22 16:57

Ada çayı ne kadar tüketilmeli, kimler tüketmemelidir? Ada çayı her gün içilir mi, ne zaman içilir mi?

Rahatlamak için, zayıflamak için veya keyfi için bitki çayları tüketimi fazladır. Çeşitli çiçekler, otlar veya meyvelerle yapılan bitki çayları günlük hayatımızda yeri oldukça büyüktür. Sabah uyanmak için ya da gece uyumak için kolaylıkla bitki çaylarına başvurulmaktadır. Ada çayı bitki çayları arasında oldukça bilinen bir çaydır. Boğaz enfeksiyonlarında ve solunum yolu rahatsızlıklarında kullanımı oldukça yaygındır. Günümüzde tüketimi de oldukça popüler bir hâl alan ada çayı nasıl tüketilir?

Haber 18-11-22 18:05

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli yüzücü Merve Tuncel, bilinmeyen yönlerini anlattı:

"Annem ve babam da benimle saat 05.00'te kalkıyor. Gün doğmadan uyanmak gerçekten zor oluyor. Derslerle birlikte çok yorulduğum zamanlar yaşıyorum" - "Artık büyükler kategorisinde yarışacağım. Büyükler kategorisinde başarı elde etmek daha zor. Dolayısıyla hedeflerimi biraz daha yüksek tutmam gerekiyor"

Yurthaber 25-09-22 11:04

Sürekli erteliyorsanız dikkat! Ölüm riskiniz daha yüksek

Sabahları uyanmak işkence haline gelebiliyor. Bazı insanlar kurdukları alarmı duyunca hemen uyanırken bazıları ise alarmı sürekli olarak erteliyor. Eğer sizin de alarm erteleme alışkanlığınız varsa uzmanlar uyarıyor! Alarm erteleyenlerin kalp atışının daha yüksek olduğu bulundu.

Haber 29-08-22 17:25

Mutlaka doktora gidin! Boğulmanıza yol açabilir

Uyku en temel ihtiyaçlarımızdan. Gün boyunca yorulan zihnimizi ve vücudumuzu dinlendirmek için uykuya ihtiyaç duyuyoruz. Uykuda yaşanan birçok farklı sorunlar bulunuyor. Her gece aynı saatte uyanmak bu sorunlar arasında bulunuyor. Uzmanlar her gece aynı saatte uyanıyorsanız bunun altında yatan nedenin araştırılması gerektiğini belirtiyor.

Haber 21-08-22 15:00

Sabah kalkmada zorluk yaşıyorsanız çok işinize yarayacak çalar saat modelleri

İş ve okul gibi çeşitli nedenlerle erken kalkması gereken ama uykuya bir türlü doyamadığı için uyanmakta zorluk yaşayanlara çalar saat kullanmaları tavsiye ediliyor. Uyanmak istediğiniz saati pratik bir şekilde ayarlamanıza imkân tanıyan bu ürünler, uyanmayı oldukça kolaylaştırıyor. Birçok başarılı markanın her ihtiyaca ve bütçeye yanıt verecek çalar saat modeli bulunuyor. Gelin, en iyi çalar saatlere birlikte göz atalım!

Haber 19-08-22 15:46

Sabahları uyanmakta zorluk çekenler için en iyi uyandıran çalar saat modelleri

Top atsalar bile uyanamayan biri misiniz? Erken uyanmak için çok sayıda alarm kurup yine de uyanamıyor musunuz? Sizin için araştırdığımız çalar saatlerle güne erkenden başlayabilirsiniz. Uyandırma konusunda iddialı olmalarıyla bilinen çalar saatleri sizin için derledik. Gelin, bu ürünlere birlikte göz atalım!

Haber 17-08-22 15:41

Uçuğu olan herkes dikkat! Ölümcül hastalık uyarısı

Uzmanlar, uçuk çıkan kişilerin ilerleyen yaşlarında ölümcül bir hastalığa yakalanma riskini artırabileceğini öne sürdü. Genellikle öpüşme gibi yakın temastan bulaşan herpes simpleks virüsü ciltte kabarcık benzeri lekelere ve ciltte uykuya dalan bir virüsle yaşamanıza neden olur. Cildiniz de uyuyakalan virüs her an uyanmak üzere sizinle beraber yaşamaya başlar.

Haber 05-08-22 08:12

Rüya içinde rüya görmek ne demek? Rüya içinde 2 rüya görmek, uyanmak ne anlama gelir?

Rüya içinde rüya görmek bazen hayra yorulurken, bazen olumsuz olarak yorumlanıyor. Rüyadaki detaylar yorumları değiştiriyor. Rüya içinde rüya görüp uyanan kişilerin gerçek hayatta hastalıklarından kurtulacağı ve güzel haberler alacağı alamet olur. Rüya içinde rüya görmek ve uyanamamak ise kişilerin zorlukların üstesinden kendi başlarına geleceğini simgeler.

Trend 07-06-22 16:42

Uyanmak ne demek? Uyanmak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Uyanmak kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Uyanmak kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:39

Ümit uyanmak ne demek? Ümit uyanmak TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de ümit uyanmak sözüdür. ümit uyanmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:41

Umut uyanmak ne demek? Umut uyanmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Umut uyanmak ne demektir? Umut uyanmak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:40

Şüphe uyanmak ne demek? Şüphe uyanmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. şüphe uyanmak de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. şüphe uyanmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 19:25

Kuşku uyanmak ne demek? Kuşku uyanmak TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de Kuşku uyanmak ifadesidir. Kuşku uyanmak TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:01

Duygu uyanmak ne demek? Duygu uyanmak TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Duygu uyanmak ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Duygu uyanmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:25

Sabahları 5 dakika daha diyen 3 burç! Sizde bir türlü uyanmak istemiyorsanız...

Sabahları uyanmak çok zorlu olabiliyor. İnsanlar uyku sürelerini ellerinden geldikçe uzatmaya çalışıyorlar. Uykuya düşkünlüğünüzün nedeni belki de bu burçlardan olmanız olabilir. İşte sürekli uyumak isteyen o 3 burç…

Kadin 21-04-22 15:32

Sibel Alaş'tan çok konuşulacak çıkış: Her gece korkunç davul sesiyle uyanıyorum

Şarkılarıyla 90'lı yıllara damga vuran Sibel Alaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ramazan ayında davul çalınmasından rahatsız olduğunu belirterek "Neden her gece korkunç bir davul sesiyle uyanmak ve uzun süre o sese maruz kalmak zorundayım?" dedi. Alaş'ın paylaşımı kısa sürede gündem olurken tepkiler de gelmeye başladı.

Magazin 06-04-22 10:08

Sürekli yorgun uyananlar dikkat! Görünmez hastalık fibromiyalji belirti göstermeden ilerleyebilir

Sürekli yorgun uyanmak, vücut ağrısı ve hafıza sorunları yaşamak görünmez hastalık fibromiyaljinin en önemli belirtilerinden bazıları. Son dönemde ve özellikle pandemi sürecinde kadınlarda erkeklere oranla iki kat daha fazla görülen, vücutta yaygın ağrı ve kronik yorgunluğa sebep olan fibromiyalji hakkında toplum yeterince bilgi sahibi değil. Peki fibromiyalji nedir? İşte belirtileri ve tedavi yöntemi...

Haber 22-03-22 14:16

Dünyaya böyle seslendi: Kurtarın, herkes ölüyor! 'Kadınların günü yok herkes savaş içinde'

Eşleri savaşın ortasında kalan ve çocuklarıyla başka ülkelere tahliye edilen kadınların gözyaşları savaşın korkunç yüzünü gözler önüne seriyor. Yaşadıkları şehirlere bombalar yağarken ölen insanların görüntüleriyle karşılaşan, sabahları bomba sesleriyle uyanmak zorunda kalan, çocuklarını sakinleştirmek için çaba gösteren anneler vatanlarını ve eşlerini bırakıp çocukları için zorlu ve yeni bir hayata başlıyor. Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen kadınlar bu kabusun bir an önce bitmesini istiyor.

Haber 08-03-22 14:10

Rusya’nın Ukrayna saldırısı herkesi bu hale getirdi! Dikkat edilmezse...

Bir süredir geliyorum diyen savaş Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla patlak verdi. Rusya'nın Ukrayna’yı ateş altında bıraktığına dair haber ve videolarla uyanmak dünyanın her yerinde yaşayan insanlarda birçok duyguyu harekete geçirdi. Uzmanlar, yaşanan pandemi ve şimdi de Ukrayna Rusya savaşıyla insanlarda endişe, korku ve panik duygusuyla birlikte bunalma duygularını tetikleyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haber 25-02-22 07:46

Geceleri daha rahat uyumak istiyorsanız, bu ürünleri denemelisiniz

Kaliteli uyku, vücudu ve zihni dinlendirir, hücre yenilenmesini sağlar. Uykuya dalamamak ve sık uyanmak, uyku kalitesini düşürür. Bu da hem fiziksel hem mental sağlığı olumsuz etkiler. Siz de geceleri sürekli uyanıyor ya da sabahları kendinizi dinç hissetmiyorsanız uyku kalitenizi arttıracak ürünleri kullanarak bu sorunlara veda edebilirsiniz. Peki, uykuya dalmanızı kolaylaştırıp deliksiz uyku çekmenizi sağlayacak ürünlerle tanışmak ister misiniz? Öyleyse yazımızı mutlaka incelemelisiniz!

Haber 22-02-22 10:45

Alarm ertelemeye son! Daha kolay uyanmak için…

Sabahları sıcacık yatağınızdan kalkıp uyanmak bazen çok zor olabiliyor. Alarmı üst üste erteleyerek uyku saatinizi uzatmaya, yatakta daha fazla kalmaya çalışıyor olabilirsiniz. Uyanamamak gündelik hayatımızda işe, okula geç kalmanıza neden olabiliyor. Haberin içerisinde yer alan yöntemler sayesinde sabahları çok daha kolay uyanacaksınız...

Kadin 09-02-22 17:54

Sabahları erken kalkamıyor musunuz? İşte erken kalkmanızı kolaylaştıracak etkili yöntemler...

Her sabah erken uyanmak size de zor geliyor mu? Çoğunuzun küçükken annesine "Lütfen beş dakika daha!" dediğini tahmin ediyoruz. Hayatınızda yapacağınız ufak ve kolay değişiklikler ile erken uyanıp verimli bir gün geçirebilirsiniz. Bu yazımızda sizler için erken kalkmanızı kolaylaştıracak etkili yöntemleri derledik. Haydi, gelin başlayalım!

Kadin 09-02-22 17:12

Sabah ben uyanmadan kahvem hazır olsun diyenlere tam otomatik kahve makinesi önerileri

Kahve tutkunları için sabahları mis gibi kahve kokusuyla uyanmak gibisi yoktur herhalde. Siz de "Sabah ben uyanmadan kahvem hazır olsun." diyorsanız sizin için hazırladığımız zaman ayarlı kahve makinesi önerilerine göz atmaya ne dersiniz?

Haber 03-02-22 17:57

Ece Erken eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümüyle yıkılmıştı! Seren Serengil Doktoru yasakladı dedi

Ece Erken eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölümünün ardından yıkıldı. Eşinin ölümünü kabullenemeyen sunucu Ece Erken'in yakın arkadaşı Seren Serengil canlı yayında "O kadar ilaç içiyor ki kendine gelmemek için uyanmak istemiyor" dedi.

Magazin 31-01-22 12:10

İlk alarmla uyanmak o kadar da zor değil! Sabah olunca tadı kaçanlar için uyku açma yöntemleri

Sabah olduğunu fark ettiğinizde mutsuz oluyorsanız yataktan kalkmak işkence haline gelebilir; ancak buna son vermek hiç de zor değil. Gözlerinizi açtığınızda size bakan tatlı bir not ya da masanızda bekleyen taze bir elmayla güne güzel başlayabilirsiniz. Alarmınıza ayarlı ışığın yüzünüze vurmasıyla kendinizi ayılmak zorunda da bırakabilirsiniz. Güne erkenden başlayabilmek için her yol mübah!

Kadin 10-01-22 10:57

Kahve içmeden de günü zinde geçirebilirsiniz! İşte 5 formlül

Zinde hissetmek ve enerji ihtiyacını karşılamak isteyen birçok kişi kafein tüketimine yönelebilir. Ancak kahve içmeden ve kafein tüketmeden zinde uyanmak ve günü enerjik geçirmek mümkün. Konu ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Nagehan Afşar, kahvesiz zinde uyanmanın 5 formülünü paylaştı.

Haber 18-11-21 14:22

Kadın doktora kâbusu yaşattı! Cinsel tacizin cezası belli oldu

Anestezist ve Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nebahat Bulut'a (46) sosyal medya üzerinden taciz içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen Özcan A.(58) "Zincirleme şekilde cinsel taciz" suçundan 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın sabıkasız olmasını dikkate alan mahkeme, cezayı erteledi. Duruşmada söz verilen Nebahat Bulut, sanığın, ''Muayene olmaya geldiğinde seninle uyanmak istiyorum, ikimizin de evli olması sorun değil önemli olan bizim mutlu olmamız'' dediğini belirtti.

Haber 11-11-21 13:56

Temel Reis lakaplı kafes dövüşcüsü ölümle burun buruna: Bu kâbustan uyanmak istiyorum

Büyük pazılarından dolayı “Temel Reis” lakaplı Rus kafes dövüşçüsü, daha fazla kaslı görünebilmek için kollarına enjekte ettiği kimyasal yüzünden ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Kirill, üç kez ameliyat olmasına rağmen kolundaki kimyasal maddelerden kurtulamadığını bu kâbustan artık uyanmak istediğini söyledi.

Haber 21-09-21 08:02

Yıllardır yanlış yapılıyor! Sabahları duş alıp rahatlayamıyorsanız sebebi bu olabilir

Uyanmak ve güne hazırlanmak için güzel, sıcak bir banyo gibisi yok ancak alınan duş, yanlış yöntemle alınıyorsa hiçbir fayda sağlamıyor. Araştırmaya göre ise yıllardır yanlış duş alınıyor.

Haber 22-06-21 08:00

Güne mutlu başlamak için neler yapılmalı?

Mutlu uyanmak güne mutlu devam etmenin ilk adımı demektir. Gün içinde motivastonunuzun yüksek olması, karşılaşacağınız sorunları kolaylıkla atlatmanızı sağlayacak ve sizi başarıya taşıyacaktır.

Kadin 28-05-21 12:12

Kadınların yeni trendi: Daha dolgun daha uzun kirpikler için kirpik perması nasıl yaptırılıyor?

Her gün maskara uygulamaktan daha sinir bozucu olan tek şey kuşkusuz o makyajı çıkarmaktır. Geçmişte, uyandığınız andan itibaren kalıcı olarak kıvrılmış sanki rimel sürülmüş gibi kirpiklere sahip olmak neredeyse imkansızdı ancak bugün daha dolgun, daha uzun görünen kirpiklerle uyanmak mümkün.

Kadin 09-02-21 12:40

Dışkıdan çıkan kahve ateş pahası! Deri tadı veren bir aroma...

Bugün 1 Ekim Dünya Kahve Günü. Dünya hiç günümüzdeki kadar kahveye düşkün olmamıştı. Sabahları uyanmak için bir fincan, öğle yemeğinden sonra bir espresso, öğleden sonra molasında bir cappucino veya bir frappe. Hiç bu kadar çok kahve tüketmedik.

Yemek 01-10-20 16:06

Uzmanlar uyarıyor! Sabahları kalktığınızda kendinizi yorgun hissediyorsanız...

Sabahları yorgun uyanmak; okuldaki veya iş yerindeki performansınızı olumsuz yönde etkiler. Modunuzu düşürür ve kendinizi mutsuz hissetmenize sebep olur. Hatta, zaman zaman sizi sosyal aktivitelere katılmaktan alıkoyar. Tüm bunlara neden olan sabah yorgunluğunun arkasında birçok farklı neden olabilir. İşte sabahları yorgun uyanmanın sebepleri!

Haber 31-08-20 10:39

Erken uyanmak Alzheimer işareti olabilir

Bilim insanları, erken kalkan insanlarda Alzheimer riskinin daha yüksek olduğunu keşfetti. Genetik açıdan Alzheimer riski bulunan insanların, sabah insanı olma ihtimalinin %1 daha fazla olduğu ortaya çıktı. Ancak bu sonuçlar, sabah erken kalkan herkesin Alzheimer olacağı anlamına gelmiyor.

Haber 20-08-20 11:02

Sabahları zombi gibi uyanmamak için çok önemli tüyolar! Alarm sesinizi...

Sıcaklarla birlikte sabahları dinç uyanmak önemli bir sorun haline geldi. Çoğumuz haklı bir şekilde uyku düzenimizin çökmesinden muzdaribiz. E tabii bu da beraberinde uyanıldığında gelen hevessizlik ve yorgunluğu getiriyor. Eğer siz de "Sabahları kalktığımda kendimi dinlenmiş hissedemiyorum, uyanmak işkence gibi geliyor." diyorsanız aşağıdaki önerilere bir bakabilirsiniz.

Haber 21-07-20 12:25

Harika bir kahvaltı için doğru adres: Armut marmelatı tarifi

Güzel bir uykudan sonra mutlu bir güne uyanmak ve harika bir kahvaltı yapmak. Sanırım buna hayır diyecek kimse yoktur. Güzel bir kahvaltı için birçok seçenek mevcut. Seçeneklere alternatif olarak armut marmelatını ekleyin. Kahvaltıda armut marmelatını denemediyseniz güzel bir kahvaltı yaptım demeyin. Karanfil aromasıyla sizleri rahatlatırken tadı damağınızdan gün boyu silinmeyecek. Kızarmış ekmekle beraber muhteşem bir kahvaltı için hazırlanın.

Yemek 01-07-20 12:28

Sabahları daha kolay uyanmak için neler yapılmalı?

Günümüzde iş hayatında veya okul hayatında birçoğumuz erken kalkmak zorundayız.

Kadin 23-06-20 14:03

Uyku uzmanı açıklıyor: Karantinadayken sabahları uyanmak neden zor?

Koronavirüs salgını sebebiyle çoğumuz evlerimizde oturuyoruz. Yeterince uyumamıza ve çok fazla enerji harcamamamıza rağmen her sabah uyanmak için mücadele ediyoruz. Nedenini uzmanlar anlatıyor.

Haber 16-04-20 17:32

Ders saati ve akademisyenleri öğrenciler belirliyor

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, "Öğrenci Merkezli Ders Programı"yla istedikleri gün ve saatte istedikleri dersi ve akademisyeni seçiyor - Dekan Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu: - "Öğrencinin, sabah uyanamama ve derse yetişememe problemi varsa bu programla dersleri yakalama şansı yakalıyor" - Öğrencisi Havva Bayır: - "Saat 07.00'de uyanmak çok zor geliyor. Derslerimi saat 10.00'da seçebiliyorum. İstediğim derslerden iyi anlayabileceğim hocayı seçiyorum"

Yurthaber 19-01-20 11:27

Kalp yetmezliği nedenleri nelerdir? Kalp yetmezliği belirtileri nelerdir? Kalp yetmezliği tedavisi nasıl olur?

Uyku sırasında fazla yastık kullanmak, düz yatamamak veya geceleri nefes nefese uyanmak kalp yetmezliğinin işareti olabiliyor. Masum gibi gözüken bu şikayetlere çabuk yorulma, nefes darlığı, halsizlik ile ayaklarda ödem ve karın bölgesinde şişkinlik gibi sorunlar da eşlik ediyorsa kalp yetmezliği riskine karşı mutlaka bir uzmana başvurulması gerekiyor.

Trend 07-11-19 10:16