Kamkat Meyvesi Haberleri

Kirazın faydaları nelerdir? Kiraz hangi hastalıklara iyi gelir?

Gerek lezzetinden kaynaklı gerekse insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanmak amacıyla tüketilen birçok farklı meyve çeşidi vardır. Kiraz da zengin besin değeri ile dikkat çeken meyve çeşitlerinden biridir. Prunus türüne ait pek çok ağacın meyvesi, kiraz olarak adlandırılmaktadır. İçerisinde çekirdek bulunan ve çoğunlukla kırmızı renge sahip olan bu meyvenin sağlık açısından önemli yararları vardır. Peki, kirazın faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 2024-03-16 18:48:11

Kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? Kuru incir günlük ne kadar tüketilmeli?

İnsan sağlığı için son derece faydalı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. İncir de bu meyvelerden biri olarak bilinmektedir. Bilimsel ismi Ficus olan incir, dut ailesine mensup bir meyve türüdür. İncirin kurutulmuş hâli ise kuru incir olarak tabir edilmektedir. Kuru incirin de taze incir meyvesi kadar sayısız yararı mevcuttur. Peki, kuru incirin faydaları nelerdir, nelere iyi gelir ve günlük ne kadar tüketilmeli?

Haber 2024-03-12 18:16:06

Hindistan cevizinin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir? Hindistan cevizi nasıl tüketilmeli?

Hindistan cevizi pek çok kişinin severek tükettiği meyvelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tropikal bölgelerde yaygın olarak rastlanılan bu meyvenin insan sağlığı açısından çok fazla yararı bulunmaktadır. Palmiyegiller ailesine mensup bir palmiye ağacının meyvesi olarak bilinen Hindistan cevizi, kendine has koku ve lezzete sahiptir. Peki, Hindistan cevizinin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve nasıl tüketilmeli?

Haber 2024-03-04 17:52:29

Limonun faydaları nelerdir? Limon hangi hastalıklara iyi gelir?

Yüzyıllardır sağladığı yararlar açısından kullanımı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. Limon da bu meyveler arasında bulunmaktadır. C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve, turunçgiller familyasına mensuptur. Hem küçük hem de yaprak dökmeme özelliği bulunan bir ağacın meyvesi olarak karşımıza çıkan limonun sağlık bakımında da sayısız faydası vardır. Peki, limonun faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 2024-03-02 18:47:05

Diğer Haber Etiketleri

Kiraz faydaları nelerdir kuru incirin faydaları kuru incirin kadınlara faydaları kuru incir Hindistan cevizi limonun faydaları limonun faydaları nelerdir limonun zararları avokadonun faydaları avokado nasıl yenir Avokado tarifi kamkat kumkuat karaciğer yağlanması Kızılcık yağ yakma incelmek zayıflama ince bel tarif muhallebi tarifi Kalp‎ hünnap hünnap faydaları alıç sirkesi alıç sirkesi faydaları kiraz sapı kiraz sapı çayı kiraz sapı çayının faydaları kiraz sapı kaynatma kiraz sapı kurutmadan içilir mi kiraz sapı ne işe yarar tropikal meyveler dudak iltihap avokado faydaları sera mango alıç alıç mevsimi alıç meyve alıç meyvesi alıç nedir Masterchef Bursa yeni dünya bamya çiçeği dağ çileği faydaları afrodizyak etkisi şerbeti nasıl yapılır Pendik göçbeyli yaban mersini gilaburu gilaburu suyu nar suyu faydaları tansiyon kalp krizi kolesterol fındık yağı vişne faydalı otlar kahvaltıda karpuz seçme püf noktaları karpuz meyve ses doğru gilaburunun 34 faydası liçi fayda c vitamini Antioksidan portakal hastalık magnezyum hünnap meyvesi hünnapın faydaları mango ağacı mango meyve kuşburnu kuşburnu çayı kuşburnu çayı faydaları kuşburnu faydaları kuşburnu nasıl öğütülür Çay erik erik ağacı erik dalı tarla Tarla Bitkileri ağaç ağaç aşılama ağaç aşılama nasıl yapılır elma elma çekirdeği elma özü tarım bitki çekirdek çekirdekli meyveler sulama sistemleri kiraz ağacı kiraz - izmir ceviz Alanya malta eriği muşmula rekolte üretim menengiç menengiç faydaları ejder meyvesi ejder meyvesi faydaları ejder meyvesi fiyatı incir incirin faydaları şevketi bostan şevketi bostan faydaları şevketi bostan meze şevketi bostan mezesi şevketi bostan nasıl temizlenir şevketi bostan nedir şevketi bostan salatası şevketi bostan salatası nasıl yapılır şevketi bostan tarifi şevketi bostan temizlenmesi

Avokadonun faydaları nelerdir? Avokado nasıl yenir, neye iyi gelir?

Günümüzde çoğu kişinin severek tükettiği birbirinden farklı faydaları ile öne çıkan çok sayıda meyve türü bulunur. Avokado da bu meyveler arasında yer alan ve son zamanlarda pek çok kişi tarafından tüketilen bir meyve olarak karşımıza çıkar. Defnegiller ailesine mensup bir ağaç çeşidinin meyvesi olan avokado, armuda benzer bir görüntüye sahiptir. Pek çok farklı alanda kullanılan bu meyvenin sağlık yönünden de yararları vardır. Peki, avokadonun faydaları nelerdir, nasıl yenir ve neye iyi gelir?

Haber 21-02-24 18:45

Kamkat reçeli tarifi: Kamkat reçeli nasıl yapılır?

Turunçgiller ailesinden bir meyve olan kamkat aslında Çince’de altın portakal anlamına gelen ve bu isimle anılan kumkuat isimli bir bitkidir. Bu meyvenin türlü faydaları olduğu kabul edilir ve çaydan salataya birçok farklı formda tüketilebilir. Kamkat ayrıca reçeli ile de kahvaltı sofralarını şenlendirir.

Yemek 14-02-24 21:45

Kamkat (Kumkuat) nedir, nasıl yenir? Kamkat faydaları nelerdir?

Sağlıklı beslenmeyi tercih eden, doğanın bir parçası olduğunun farkında olan kişilerin çok iyi bildiği bazı meyveler, sebzeler ve bitkiler vardır. Bu bitkiler doğru şekilde ve bilinçli olarak kullanıldığı zaman birçok hastalığın tedavisinde faydalı olabilir. Ancak bir doktora danışmadan ve bir uzman onayı almadan bu bitkilerin tüketilmesi ciddi ve kalıcı hasarlara da sebebiyet verebilir.

Haber 13-02-24 15:36

Türkiye’de her 2 kişiden birinde görülüyor! Kızılcık meyvesi 8 haftada etki etti

Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan “yağlı karaciğer hastalığı” dünyada her 4 kişiden birinde görülüyor. Türkiye’de ise bu oranın daha yüksek olduğunu ve her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresini azalttığını gördük” dedi.

Haber 26-01-24 07:16

Dizisi ortalığı kasıp kavuruyor, meyvesi 8 haftada incecik yapıyor! Her gün yiyip yağlarından kurtuldular: Kusursuz bir bel için...

Kızılcık Şerbeti dizisi televizyonların ilgiyle izlenen dizilerinden biri olmaya devam ederken ismindeki kızılcık meyvesinin de hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı. Yaygın sağlık problemlerinden olan yağlı karaciğer hastalığının Türkiye’de her 2 kişiden 1'inde görüldüğünü belirten Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresindeki yağlanmayı azalttığını gördük” dedi.

Kadin 25-01-24 12:51

Portakallı muhallebi tarifi: Portakallı muhallebi nasıl yapılır?

Muhallebi, Türk mutfağına has bir lezzet olarak tanınır. Mutfakların en lezzetli ve en pratik tatlılarından biri olarak kabul edilir. Sade muhallebi, pirinç unu ile yapılır ancak birçok farklı malzeme ya da meyve ile de renklendirilebilir. Özellikle de kış aylarının gözde meyvesi portakal ile hem hafif hem de lezzetli bir muhallebi yapabilmek mümkündür.

Yemek 24-01-24 21:03

Çin’de 'Ölümsüzlük meyvesi' olarak biliniyor! Özellikle bu aylarda tüketildiğinde bağışıklığı tavan yapıyor! İşte pes dedirten faydaları

Son yıllarda popüler olan hünnap sağlık açısından pek çok faydası olan bir meyvedir. İçeriğinde yüksek oranda C vitamini, demir, potasyum, kalsiyum ve lif bulunur. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Eskişehir’de yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, dünyaca bilinen ve tüketilmesi gereken meyvelerden biri olan ’Hünnap’ meyvesinin faydalarını anlattı.

Kadin 16-01-24 09:38

Alıç sirkesinin faydaları: Alıç sirkesi nasıl kullanılır, neye iyi gelir?

Gül ailesinden, neredeyse her yerde kendiliğinden yetişebilen, sarı, yeşil ve çoğunlukla kırmızı renklerde olan, sert bir ağaç türünün meyvesi de alıç adı ile bilinir. Akdeniz’de yüzlerce yıldır yetişen bu ağaç ve meyvesi içerdiği antioksidan sayesinde insan sağlığına son derece faydalı kabul edilir. Farklı formlarda tüketilebilen ve kullanılabilen alıç sirkesi de yapılabilen bir meyvedir.

Haber 13-01-24 04:48

Günlük C vitamini ihtiyacının %75'ini tek başına karşılıyor! Soğuk algınlığı ve öksürük için yüzyıllardır kullanılıyor! İşte mucizevi faydaları

Turunçgiller ailesinin küçük mücevheri olan kamkat meyvesi tam bir C vitamini deposu olarak biliniyor. Yüzyıllardır hastalıklara şifa olarak kullanılan bu meyve aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de oldukça sağlıklı bir atıştırmalık. Anti-inflamatuar etki yaratır. İltihaplı hastalıklara, soğuk algınlığa ve öksürük şikayetlerine karşı oldukça etkilidir.

Haber 12-01-24 14:26

'Herkes bunu çöpe atıyor! Faydasını duyanlar şaşkına dönüyor' Kimsenin aklına gelmezdi! Etkilerini tek tek sıraladı

Eskişehir’de aktarlık yapan Koray Özkılıç, yaz aylarında çöpe atılan kiraz saplarının güçlü bir idrar söktürücü olmanın yanında böbrek taşları ve idrar yolları enfeksiyonunun engellenmesine fayda sağladığını söyledi. Özkılıç, "Herkes bunu çöpe atıyor. Ancak faydasını duyanlar şaşkına dönüyor" derken kiraz sapının yararlarını tek tek sıraladı. Peki, kiraz sapının faydaları nelerdir? İşte meyvesi tüketildikten sonra hiç düşünmeden çöpe atılan kiraz saplarının o şaşırtan etkileri...

Haber 29-11-23 11:52

Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'Yer altı sularını yok ediyor, üretimi durdurulsun'

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, tropikal meyveler ile ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Muz başta olmak üzere mango, avokado, ejder meyvesi gibi tropik meyvelerin üretimi için derin sondaj kuyularının açıldığını belirten Kesici, yer altı su kaynaklarının yok edildiğini ifade etti. Kesici, "Kesinlikle izin verilmemelidir. Bu bitkileri dikenler, ülkemizi ve geleceği düşünmelidir" dedi. İşte detaylar...

Haber 12-11-23 15:15

Avokado yağı ciltte nasıl kullanılır? Avokado yağı cildi sıkılaştırır mı?

Avokado yağı son yıllarda cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş ve tıpkı avokado meyvesi gibi birçok sağlık faydası sunmaktadır. Bu doğal yağın cilt bakımındaki kullanımı ve önemi oldukça ilgi çekicidir. Avokado yağı cilt sağlığına olan olumlu etkileri nedeniyle büyük popülarite kazanmıştır. İçerdiği E vitamini, C vitamini, potasyum ve doğal yağ asitleri, cildin nemlenmesini, onarılmasını ve korunmasını destekler.

Kadin 27-10-23 12:01

Tüm domatesleri söküp onu dikti! 300 yıllık yatırım yaptı 'Fazla bir masrafı yok, para kazandırıyor ama...'

Antalya’nın Kumluca ilçesinde serasındaki domatesleri söküp mango bahçesine dönüştüren üretici, 4 dönümlük alana 300 mango meyvesi dikti. Fidanlar 3 yaşına geldiğinde 1 ağaçta 15 kilo meyve vermeye başladı. Üretici, "Para kazandırıyor ama maliyet ve sabır gerektiriyor. Fidanı dikerken maliyeti çok" dedi. Mango meyvesinin 10 ile 150 yaş arasında en verimli zamanı olduğunu söyleyen üretici, ağacın 300 yıl ömrü olduğunu belirtti. Sebze gibi fazla bir masrafı olmadığını da ifade etti.

Finans 26-10-23 10:47

Alıç ile ne yapılır, nasıl tüketilir? Alıçtan neler yapılabilir? İşte faydaları

Alıç ile neler yapılabileceği merak ediliyor. Uzak doğu ve Çin’de yetişen ülkemizde de yaygın olarak tüketilen alıç pek çok faydası ile biliniyor. Alıç meyvesi MasterChef programında kullanılmasının ardından gündemde yer aldı. Meyve olarak tüketilebilen alıç, farklı şekillerde de tüketime uygundur. Peki, Alıç ile ne yapılır, nasıl tüketilir? Alıçtan neler yapılabilir?

Haber 03-10-23 23:52

Bir avuç ölümsüzlük meyvesi şifa dağıtıyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için beslenme düzenine sağlıklı yiyecekleri eklemek gerekiyor. Sebze ve meyvelerin insan sağlığı açısından birçok faydası bulunuyor. Önemli besinlerden biri olan ölümsüzlük meyvesi bir diğer adıyla hünnapın faydaları da saymakla bitmiyor. İşte hastalıklardan koruyan ve sağlıkta mucizevi etkiler ortaya çıkarak hünnap meyvesinin faydaları

Haber 19-09-23 14:52

Mudanya’da ejder meyvesi yetiştirdi

Bursalı sanayici iş insanı Yusuf Uçan, ilk defa Balabancık Mahallesi’nde kurduğu tesiste ürettiği Ejder meyveleri çiçek açarak meyve verme sürecine girdi.

Yurthaber 15-09-23 12:05

Malta eriğinin faydaları: Malta eriği meyvesi neye iyi gelir?

Malta eriği, besleyici özellikleri ve lezzetli tadı nedeniyle popüler bir meyve olarak kabul edilir. Meyve, C vitamini, lif, folik asit ve potasyum gibi önemli besin maddeleri içerir. Bu nedenle, sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak tüketilmesi önerilir. Ayrıca, Malta eriği meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen yağ, kozmetik ürünler ve cilt bakımında kullanılan doğal bir bileşen olarak da yaygın olarak kullanılır.

Haber 31-08-23 21:24

Bamya çiçeğinin faydaları nelerdir? Bamya çiçeği nasıl tüketilir?

Bamya sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlık açısından da oldukça değerli bir sebze olarak bilinir. Bamyanın sadece meyvesi değil çiçeği de sağlık dolu faydalar sunar. Bamya ülkemizde en çok tüketilen sebzelerden biridir. Bamya çiçeği ise bamya bitkisinin en lezzetli ve besleyici kısımlarından biridir. Bamya çiçeği besin değerleri ve potansiyel sağlık yararları açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

Haber 31-08-23 21:19

Dağ çileği faydaları: Dağ çileği hangi hastalıklara iyi gelir?

Dağ çileği özellikle dağlık bölgelerde doğal olarak yetişen ve meyvesi oldukça lezzetli ve besleyici olan bir bitki türüdür. İki ana türü bulunan dağ çileği, genellikle yabani dağ çileği (Fragaria vesca) ve kültüre edilen dağ çileği (Fragaria x ananassa) olarak sınıflandırılır. Dağ çilekleri küçük boyutlarına rağmen muhteşem bir aroma ve tat sunar.

Haber 30-08-23 13:44

Kudret narı yağının faydaları nelerdir? Kudret narı yağı nelere iyi gelir?

Kudret narı kabakgiller familyasına ait tropikal iklimlerde yetişen bir bitkidir. Latince adı "Momordica charantia"dır. Kudret narı sarmaşık şeklinde bir bitkidir ve meyvesi ilk oluştuğunda yeşil olgunlaştığında kırmızı ve turuncu renkte olur. Kudret narı, güçlü bir tadı ve aroması olan lezzetli bir meyvedir. Kudret narı kadar kudret narı yağı da oldukça faydalıdır.

Haber 28-08-23 12:07

Keçiboynuzu suyunun faydaları: Keçiboynuzu suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

Keçiboynuzu suyu sağlık açısından oldukça değerli olan ve besleyici özellikleriyle bilinen bir içecektir. Keçiboynuzu meyvesi, Akdeniz bölgesi başta olmak üzere farklı bölgelerde yetişen lezzetli bir meyvedir. Bu meyveden elde edilen su doğal bir tatlı içecek olarak tercih edilir. Keçiboynuzu suyu düşük yağ ve yüksek lif içeriği ile dikkat çeker. İçeriğindeki lifler sindirimi destekleyebilir, tokluk hissi sağlayabilir ve sindirim sistemini düzenleyebilir.

Haber 28-08-23 12:02

Mercanköşkün faydaları nelerdir? Mercanköşk nerelerde kullanılır?

Mercanköşk patlıcangiller familyasına ait çok yıllık bir bitkidir. Latince adı "Origanum majorana"dır. Mercanköşk Akdeniz bölgesi ve Orta Doğu'da doğal olarak yetişir. Türkiye'de de Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde görülür. Mercanköşk 30-60 cm boyunda, otsu bir bitkidir. Yaprakları oval ve kenarları dişli, çiçekleri beyaz veya pembe renklidir. Meyvesi küçük bir kapsül şeklindedir. Peki, mercanköşk ne işe yarar?

Haber 28-08-23 11:56

Adamotunun faydaları ve zararları nelerdir? Adamotu kökü nedir, ne işe yarar?

Adamotu patlıcangiller familyasına ait, çok yıllık bir bitkidir. Latince adı "Mandragora officinarum"dur. Adamotu Akdeniz bölgesi ve Orta Doğu'da doğal olarak yetişir. Türkiye'de de Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde görülür. Adamotu 1-2 metre boyunda, otsu bir bitkidir. Yaprakları oval ve kenarları dişli, çiçekleri sarı veya mavimsi-mor renklidir. Meyvesi kırmızımsı-turuncu renkte ve küçük bir elma büyüklüğündedir.

Haber 28-08-23 10:47

Tam mevsimi: Kızılcık şerbeti nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde lezzetli kızılcık şerbeti tarifi

Lokman Hekim'in "Bunu içen doktor yüzü görmüyor!" diye tarif ettiği kızılcık şerbetinin pek çok faydası bulunuyor. Mayhoş bir lezzete sahip olan kızılcık meyvesi kırmızı rengi ile dikkat çeken sonbaharın en faydalı meyvelerinden biridir. Mevsimi gelmişken kızılcık şerbeti yapmanın tam zamanı. Peki, Kızılcık şerbeti nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde lezzetli kızılcık şerbeti tarifi ve kızılcık meyvesinin faydaları...

Yemek 27-08-23 16:31

Demirhindi şerbeti faydaları nelerdir? Demirhindi şerbeti hangi hastalıklara iyi gelir?

Demirhindi şerbeti, demirhindi meyvesinin özünden elde edilen serinletici ve lezzetli bir içecektir. Demirhindi meyvesi, tatlı ve ekşi bir lezzete sahip olan ve tropikal bölgelerde yetişen bir meyvedir. Bu meyvenin özü şeker ve suyla karıştırılarak hazırlanan bir içecek olarak tüketilir. Demirhindiden üretilen şerbet de hem lezzet hem de sağlık açısından değerli bir içecektir. Ancak içerdiği şeker miktarına dikkat etmek önemlidir.

Haber 26-08-23 21:53

İğde çekirdeği tozunun faydaları nelerdir? İğde çekirdeği tozu nelere iyi gelir?

İğde çekirdeği tozu, iğde meyvesinin çekirdeklerinin öğütülmesiyle elde edilen doğal bir besin takviyesidir. İğde meyvesi, genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişen bir meyve olup, besleyici değeri yüksek ve çeşitli sağlık faydalarıyla bilinir. İğde çekirdeği tozu, meyvenin çekirdeklerinden elde edilen yağ ve besin maddelerinin yoğunlaştırılmış bir formudur.

Haber 31-07-23 17:36

'En çok bu rağbet görüyor' Faydaları saymakla bitmiyor! Artık İstanbul'da yetişiyor...

Pendik’in Göçbeyli köyünde 70 dekarlık arazi üzerinde, yıllık 50 ton yaban mersini meyvesi üretiliyor. Üretim yapılan alan ise havadan görüntülendi. Üretim merkezinde görevli olan Gönül Taşçı, "Şimdi zaten en çok bu rağbet görüyor. Yaban mersini meyvesi şeker hastalığına, kan şekeri dengelenmesine, idrar enfeksiyonuna, gece körlüğüne çok iyi geliyor. Birçok faydasını görüyorlar müşterilerimiz" dedi.

Haber 24-07-23 10:01

Gilaburu suyu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Gilaburu suyu böbrek taşı için nasıl kullanılır, ne kadar içilmelidir?

Gilaburu suyu son yıllarda popülerlik kazanan ve birçok sağlık faydası ile ilişkilendirilen doğal bir içecektir. Gilaburu Anadolu'nun doğal bitkilerinden biridir ve meyvesi özellikle Türkiye'de yaygın olarak kullanılır. Gilaburu suyu antioksidanlar, vitaminler ve mineraller gibi besin maddeleri açısından zengindir. Geleneksel olarak sağlık amaçlarıyla tüketilen bu içeceğin faydaları nelerdir?

Haber 18-07-23 11:43

Bir bardak mucize: Kötü kolesterol ve yüksek tansiyona son veriyor, kalp krizini önlüyor!

Bedenimizdeki tüm sistemler birbiriyle bağlantılıdır ve bir organdaki aksaklık tüm organlara etki eder. Tükettiğimiz her şey bizi beslemesinin yanı sıra kanımızın içeriğinden organlarımızın düzgün çalışmasına kadar tüm sağlığımıza etki eder. Nar suyu Kötü kolesterolü bitiriyor, yüksek tansiyonu düşürüyor ve kalp krizine karşı koruyor. Nar meyvesi antioksidan içeriği en yüksek meyvelerdendir. Antioksidanlar sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir.

Haber 17-07-23 19:56

Fındık yağının faydaları nelerdir? Fındık yağı nerelerde kullanılır?

Fındık yağı besleyici özellikleri ve sağlık açısından birçok faydasıyla dikkat çeken bir bitkisel yağdır. Fındık ağacının meyvesi olan fındık, özellikle Türkiye gibi fındık üretiminin yoğun olduğu bölgelerde yetiştirilir ve fındık yağı elde etmek için kullanılır. Hem içerdiği besin değerleriyle hem de sağladığı mucizevi etkilerle fındık yağı beslenme ve kozmetik alanında çok yönlü bir kullanım sunar.

Haber 29-06-23 20:15

Vişne sapının faydaları nelerdir? Vişne sapı ne işe yarar?

Vişne, yüksek antioksidan içeren ve vitamin yönünden oldukça zengin bir meyvedir. Vişne sapı ise birçok faydası olduğundan kurutularak çay olarak içiliyor. Vişne sapının en az meyvesi kadar yararlı olduğu biliniyor. Bu yüzden vişne tükettikten sonra saplarını çöpe atmak yerine kurutup demlenilebilir ve pek çok fayda görülebilir. Pek çok hastalığa ve organa karşı etkili bir fayda gösteren vişne sapının faydaları saymakla bitmez. Peki, vişne sapının faydaları nelerdir?

Haber 25-06-23 18:23

Doğru karpuz nasıl seçilir? İyi karpuzu seçmenin püf noktaları

Karpuz fresh lezzetiyle yaz ayının vazgeçilmez meyvesi olarak görülüyor. Kahvaltıda bile tüketilen buz gibi soğutulmuş karpuzlar sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı kurtarıcısı oluyor. Ancak karpuz seçmenin püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Yemek 16-06-23 16:34

Gilaburu suyu faydaları nelerdir, nasıl içilir? Gilaburu suyu ne işe yarar, böbrek taşı için nasıl kullanılır?

Gilaburu suyu son yıllarda sağlıklı yaşam trendiyle birlikte popülerlik kazanan bir içecektir. Gilaburu meyvesi Anadolu'nun doğal zenginliklerinden biridir ve genellikle Doğu Anadolu bölgesinde yetişir. Meyvesi kırmızı renkte olan gilaburu yüksek antioksidan içeriğiyle dikkat çeker. Gilaburu suyu bu değerli meyvenin özünü suyla birleştirerek elde edilir ve birçok faydası olduğuna inanılır. Ayrıca gilaburu suyu doğal ve şeker içermeyen bir içecek olarak tercih edilen bir seçenektir.

Haber 25-05-23 09:31

Doğal vitamin kaynağı kral meyvesi olarak biliniyor! Portakaldan 25 kat daha fazla C vitamini içeriyor

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz meyvelerin dışında kalan bazı meyveler ilginç görünüşleriyle dikkat çekiyor. Bu meyvelerin faydalarını duyanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kral meyvesi olarak da bilinen vitamin deposu liçi meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 19-05-23 08:41

Hünnap faydaları nelerdir, günde ne kadar yenmeli? Hünnap meyvesi nerede yetişir, nasıl yetiştirilir?

Hünnap bitkisi son yıllarda popülerlik kazanmış bir süs bitkisi olmakla birlikte aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası bulunan bir bitkidir. Hünnap özellikle Anadolu topraklarında yetişir ve geleneksel tıp uygulamalarında sıkça kullanılır. Son yıllarda yapılan araştırmalar da Hünnap'ın bağışıklık sistemini güçlendirici, sindirim sistemini düzenleyici, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri olduğunu gösterir.

Haber 10-04-23 11:06

Mango çekirdeği çimlendirme nasıl olmalıdır? Mango çekirdeği meyve verir mi?

Mango, son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bir meyvedir. Mango hem vitamin yönünden oldukça zengin hem de oldukça lezzetli bir meyvedir. İnsan sağlığı için de faydaları saymakla bitmeyen mango meyvesi, tropikal bir bitkidir. Mangoya olan rağbetin artması sebebi ile ülkemizde de yetiştirilmeye başlanmıştır. Mangonun yararları düşünülünce meyvenin yetiştirilmesi de önem kazanmaya başlamıştır. Mango çekirdeği çimlendirme nasıl olmalıdır?

Haber 07-04-23 16:20

Kuşburnu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kuşburnu çayı nasıl yapılır, demlenir, zayıflatır mı?

Kuşburnu, yabani gülün meyvesinden elde edilen bir bitkidir. Yabani gülün yapraklarının altında bulunan bu meyve, dut büyüklüğündedir. Gülün meyvesi olarak da adlandırılan kuşburnun rengi genellikle turuncuya çalan bir kırmızıdır. Sarı ve siyah çeşitleri bulunsa da çay olarak tüketilen versiyonu, kırmızı meyveli olan halidir. Hafif ekşi olmasına rağmen ferahlık sağlayan bir lezzeti olan bu meyve, sağlığa faydaları nedeniyle çay olarak sıklıkla tüketilir. Kuşburnu çayı faydaları nelerdir?

Haber 07-04-23 16:12

Erik çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, saksıda yetişir mi? Erik çekirdeği toprağa nasıl dikilir?

Gülgiller familyasından olan erik, çok sıkı ve nemli olmayan topraklarda yetişir. Sofralarda ve tariflerde sıkça yer alan erik, ülkemizde de yoğun şekilde tüketilir. Erik meyvesi tüketmenin birçok faydası vardır. Ayrıca erik ağaçlarının farklı türleri bulunur. Sert çekirdekli erik meyvesinin yemeye uygun bölümü ise yumuşak ve suludur.

Haber 07-04-23 16:07

Elma çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, kaç günde bir sulanır? Çekirdekten elma yetişir mi, elma fidanı nasıl dikilir?

Elma, besin değeri yüksek meyveler arasında yer alır. Ülkemizde de sıklıkla tüketilen elma, gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Yüksek besin değeri ile farklı tariflerde de kullanılır. Sonbahar mevsimi meyvesi olmasına rağmen farklı yetiştiricilik faaliyetleri ile pazar veya manavlarda dört mevsim boyunca taze elma bulabilirsiniz.

Haber 07-04-23 16:01

Kiraz çekirdeği çimlendirme nasıl olur, nasıl ekilir? Kiraz çekirdekten yetişir mi, kaç günde filizlenir?

Kiraz meyvesi, koyu kırmızı çekirdeklere sahiptir. Haziran ve temmuz gibi yaz aylarında yetişen kiraz meyvesinin çekirdeklerini kullanarak, yeni mahsul elde etmek mümkündür. Ancak çekirdekten kiraz yetiştirme işlemi için sabırlı ve dikkatli olmak gerekir. Çekirdeklerin çimlenmesini sağlayarak, ev veya bahçe ortamında kiraz yetiştirmek mümkündür.

Haber 07-04-23 16:00

Ceviz yaprağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ceviz yaprağı ne işe yarar, saça ve cilde faydalı mı?

Ceviz, Cevizgiller (Juglandaceae) familyasından bir ağaç türüdür. Meyvesi ceviz olarak adlandırılır ve içinde bir veya birkaç tohum bulunur. Ceviz, genellikle kabuklu yemiş olarak tüketilir ve yağ, protein ve lif bakımından zengindir. Cevizin içindeki yağın çoğu doymamış yağ asitlerinden oluşur ve bu nedenle kalp sağlığı açısından faydalıdır. En az ceviz kadar faydalı olan ceviz yaprağı ayrıca saça ve cilde de oldukça faydalıdır. Peki, ceviz yaprağının faydaları nelerdir?

Haber 07-04-23 15:27

Alanya'nın coğrafi işaretli meyvesi yenidünyanda 3 bin ton rekolte bekleniyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bu yıl yaklaşık 3 bin ton rekolte beklenilen yenidünya meyvesinin hasadına havaların sıcak gitmesi dolayısıyla erken başlandı.

Yurthaber 06-04-23 13:04

Menengiç tohumunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Menengiç tohumu nasıl tüketilir, ne işe yarar?

Menengiç ağacında yetişen çitlembik yani menengiç tohumu, killi ve kireçli toprakta yetişir. Ülkemizde kıyı bölgelerinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen menengiç gerek tohumu gerek meyvesi ve gerekse yaprakları insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Menengiç her ne kadar genellikle kahve ya da sabun olarak tüketilse de menengiç tohumu da tüketilebilen bir tohumdur. Peki, menengiç tohumu ne işe yarar, zayıflatır mı?

Haber 30-03-23 17:17

Ejder meyvesi faydaları nelerdir, zararı var mı? Ejder meyvesi nasıl yenir ve soyulur?

Elma, portakal, muz ve çilek gibi meyvelerin yanı sıra son zamanlarda ejder meyvesi adı verilen egzotik bir meyve de popülerlik kazandı. Ejder meyvesi Asya ve Güney Amerika gibi bölgelerde yetişen pembe veya sarı renkte bir kabuklu ve tatlı bir içe sahip bir meyvedir. Ayrıca pitahaya olarak da bilinen ejder meyvesi, besleyici değeri yüksek olması ve farklı bir görünüme sahip olması nedeniyle giderek daha fazla tüketiliyor.

Haber 28-03-23 17:34

İncirin faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? Kuru ve yaş incir nelere, hangi hastalıklara iyi gelir?

İncir insanlık tarihi boyunca beslenme ve sağlık için önemli bir yere sahip olan bir meyvedir. İlk olarak Ortadoğu ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen incir, günümüzde dünya genelinde yaygın olarak tüketilir. Hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen incir, lezzetli tadı ve besin değeri yüksek içeriğiyle birçok kişinin favori meyvesi arasında yer alır. Aynı zamanda incirin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğu bilinir. Peki, kuru ve yaş incirin faydaları nelerdir?

Haber 28-03-23 17:27